ja_aska 14.01.07, 20:07 a wystarczyłoby zamknąć na czas finału pięć sklepów monopolowych przy urzędzie. większość ludzi narąbana jak szpadle. a szkoda bo to piekna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funkcjonariusz Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:37 ja_aska napisała: > a wystarczyłoby zamknąć na czas finału pięć sklepów monopolowych .. cóż za durne myślenie. kto ma ochotę się nawalić, to i tak się nawali. nigdzie na świecie się tego nie robi. owoc zakazany smakuje najlepiej. mentalności nie da się wyleczyć. najlepiej szukać dzióry w całym. najlepeij powiedz, że wszystko est do dupy. beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:44 Mimo wszystko zabroniłbym sprzedaży alko w najbliższej okolicy. Wpadłem do Biedronki po colę, w środku łańcuszek młodzieży po browar i wódę stał pokornie. Za to chodzą między Kontrastami a Urzędem Miejskim nie widziłem ani jednego wolontariusza...przez godzinę, zero ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_daniels Re: pijana WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:46 zbieracze puszek mają co robić, na ulicach typu Niedziałkowskiego, Ogińskiego full butele - całych lub w kawałakch Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:56 fajnie funkcjonariusz, ze jesteś za wolnością ale skoro impra jest dla dzieci i z myślą o dzieciach jakjieś małe ograniczenie mogłoby funkcjonować. nie proponuję prohibicji w mieście tylko ograniczenie w newralgicznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flower_power Re: pijana WOŚP IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.07, 22:16 Na "Przystanku Woodstock" to bedzie picie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:26 ja_aska napisała: > fajnie funkcjonariusz, ze jesteś za wolnością ale skoro impra jest dla dzieci i > > z myślą o dzieciach jakjieś małe ograniczenie mogłoby funkcjonować. nie > proponuję prohibicji w mieście tylko ograniczenie w newralgicznym miejscu. A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wolnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:31 w sumie wystarczy ale w okrąglaku koło siedziby straży miejskiej jest calodobowo sprzedawany alkohol i w wielu wypadkach nieletnim. i ani straz ani policja nic z tym nie robią. do tego tam gdzie był największy tłum nie było toalet więc pijane wyrostki robiły swoistą rekultywację terenu:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:37 ja_aska napisała: > w sumie wystarczy ale w okrąglaku koło siedziby straży miejskiej jest > calodobowo sprzedawany alkohol i w wielu wypadkach nieletnim. i ani straz ani > policja nic z tym nie robią. do tego tam gdzie był największy tłum nie było > toalet więc pijane wyrostki robiły swoistą rekultywację terenu:) > Prohibicja nie jest na to lekarstwem. Natomiast organizatorzy (domyslam sie trzezwi) powinni zlozyc skarge na zle funkcjonowanie sluzb, umozliwiajace takie zachowanie PUBLICZNOSCI. mamy bardzo restrykcyjne prawo, ktore bywa wykorzystywane wybiorczo, a niestosowane guy byloby to niekorzystne medialnie lub trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: pijana WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:34 krzysztofsf napisał: A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wo > lnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego? Nie.Byłoby to zaprzeczeniem idei" Róbta co chceta" . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:38 Gość portalu: MK napisał(a): > krzysztofsf napisał: > A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wo > > lnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego? > > Nie.Byłoby to zaprzeczeniem idei" Róbta co chceta" . Alez skad. Jesli chceta wlasnie dowalic mandata.... Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: pijana WOŚP 17.01.07, 06:01 Pewnie, że lepiej egzekwowac przepisy ale niestety to nasz polski styl. Wydajemy przepisy, stanowimy prawo a następnie nikt tego nie egzekwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: pijana WOŚP IP: 195.245.213.* 18.01.07, 20:08 ile udało sie zebrac? Odpowiedz Link Zgłoś