Dodaj do ulubionych

pijana WOŚP

14.01.07, 20:07
a wystarczyłoby zamknąć na czas finału pięć sklepów monopolowych przy
urzędzie. większość ludzi narąbana jak szpadle. a szkoda bo to piekna rzecz.
Obserwuj wątek
    • funkcjonariusz Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:37
      ja_aska napisała:

> a wystarczyłoby zamknąć na czas finału pięć sklepów monopolowych

.. cóż za durne myślenie. kto ma ochotę się nawalić, to i tak się nawali.
      nigdzie na świecie się tego nie robi. owoc zakazany smakuje najlepiej.
      mentalności nie da się wyleczyć. najlepiej szukać dzióry w całym. najlepeij
      powiedz, że wszystko est do dupy. beznadzieja.
      • exman Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:44
        Mimo wszystko zabroniłbym sprzedaży alko w najbliższej okolicy. Wpadłem do
        Biedronki po colę, w środku łańcuszek młodzieży po browar i wódę stał pokornie.
        Za to chodzą między Kontrastami a Urzędem Miejskim nie widziłem ani jednego
        wolontariusza...przez godzinę, zero ...
        • Gość: jack_daniels Re: pijana WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 20:46
          zbieracze puszek mają co robić, na ulicach typu Niedziałkowskiego, Ogińskiego full butele - całych lub w kawałakch
          • ja_aska Re: pijana WOŚP 14.01.07, 20:56
            fajnie funkcjonariusz, ze jesteś za wolnością ale skoro impra jest dla dzieci i
            z myślą o dzieciach jakjieś małe ograniczenie mogłoby funkcjonować. nie
            proponuję prohibicji w mieście tylko ograniczenie w newralgicznym miejscu.
            • Gość: flower_power Re: pijana WOŚP IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.07, 22:16
              Na "Przystanku Woodstock" to bedzie picie!!!
            • krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:26
              ja_aska napisała:

> fajnie funkcjonariusz, ze jesteś za wolnością ale skoro impra jest dla dzieci i
              >
              > z myślą o dzieciach jakjieś małe ograniczenie mogłoby funkcjonować. nie
              > proponuję prohibicji w mieście tylko ograniczenie w newralgicznym miejscu.

A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wolnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego?
              • ja_aska Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:31
                w sumie wystarczy ale w okrąglaku koło siedziby straży miejskiej jest
                calodobowo sprzedawany alkohol i w wielu wypadkach nieletnim. i ani straz ani
                policja nic z tym nie robią. do tego tam gdzie był największy tłum nie było
                toalet więc pijane wyrostki robiły swoistą rekultywację terenu:)
                • krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:37
                  ja_aska napisała:

> w sumie wystarczy ale w okrąglaku koło siedziby straży miejskiej jest
                  > calodobowo sprzedawany alkohol i w wielu wypadkach nieletnim. i ani straz ani
                  > policja nic z tym nie robią. do tego tam gdzie był największy tłum nie było
                  > toalet więc pijane wyrostki robiły swoistą rekultywację terenu:)
                  >

Prohibicja nie jest na to lekarstwem.
                  Natomiast organizatorzy (domyslam sie trzezwi) powinni zlozyc skarge na zle funkcjonowanie sluzb, umozliwiajace takie zachowanie PUBLICZNOSCI.

mamy bardzo restrykcyjne prawo, ktore bywa wykorzystywane wybiorczo, a niestosowane guy byloby to niekorzystne medialnie lub trudne.
              • Gość: MK Re: pijana WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:34
                krzysztofsf napisał:
                A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wo
                > lnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego?

Nie.Byłoby to zaprzeczeniem idei" Róbta co chceta" .
                • krzysztofsf Re: pijana WOŚP 16.01.07, 22:38
                  Gość portalu: MK napisał(a):

> krzysztofsf napisał:
                  > A nie wystarczy egzekwowac istniejace przepisy, zakazujace picia alkoholu na wo
                  > > lnym powietrzu w miejscach publicznych niewyznaczonych do tego?
                  >
                  > Nie.Byłoby to zaprzeczeniem idei" Róbta co chceta" .

Alez skad. Jesli chceta wlasnie dowalic mandata....
              • galoty Re: pijana WOŚP 17.01.07, 06:01
                Pewnie, że lepiej egzekwowac przepisy ale niestety to nasz polski styl.
                Wydajemy przepisy, stanowimy prawo a następnie nikt tego nie egzekwuje.
                • Gość: ciekawy Re: pijana WOŚP IP: 195.245.213.* 18.01.07, 20:08
                  ile udało sie zebrac?
                  • ja_aska Re: pijana WOŚP 18.01.07, 20:45
                    czego? surowców wtórnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka