Gość: Znawca kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:48 bardzo zrecznie w autocadzie wycieto rowniez sklep monopolowy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shp80 Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum 19.01.07, 22:40 Barierki? To już w góle po chodniku trzeba będzie chodzić gęsiego, albo omijać grupy jezdnią. Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.chello.pl 19.01.07, 23:33 Fantastycznie to wyglada ,"teatr mój widzę ogromny", ze sklepem też da sie coś zrobić. Olbrzymia widownia i znajdzie się miejsce na zapadnię, zapadnia to nie rów mariański , zobaczcie jak jest w T.Polskim. To nie miejsce tworzy legende, tylko ludzie którzy mają zapał i entuzjazm. Właśnie z tym jest najgorzej. Popatrzcie na inne teatry i nie koniecznie te z byłej NRD, tam sztuka skończyła się 100 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Straciłem resztki zaufania do ECE IP: *.chello.pl 20.01.07, 01:13 > Fantastycznie to wyglada ,"teatr mój widzę ogromny" Ja ci mogę rypnąć jeszcze lepszą "wizualkę" :D Niech zrobią rzut z góry - będzie widać jak stojący autobus blokuje kompletnie ruch w kierunku pl.Sprzymierzonych. Będzie też widać szerokość chodnika. Pomysł kretyński. Obecna siedziba ma o niebo lepsze położenie. Albo Pleciuga od zera na pl.Żukowa albo wypad z tym ECE - niech sobie w Hamburgu robią takie szwindle. Chociaż ja bym najchętniej już teraz im podziękował - straciłem ostatnie złudzenia, że chcą zrobić uczciwą transakcję. Apeluje o wycofanie się Miasta ze spółki, niech ECE zapłaci za grunty Miastu a to niech zbuduje za to porządny teatr na pl. Żukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ex zart z colosseum? 20.01.07, 02:50 wyglada jakby odmalowali budynek i postawili barierke, to 1. 2. przechodzace przez rondo wycieczki dzieci, blokowanie ruchu, waska ulica, widzicie to? 3. czy golemowie wnosza colosseum w zamian za gastronomie w kaskadzie? 4. mial byc nowy budynek, nowy znaczacy obiekt na mapie miasta, a jednoczesnie skierowanie kultury w rejon w ktorym nic sie nie dzieje a straszy pusty plac. w zamian mamy handel wymienny pod plaszczykiem dbania o interesy teatru. Pleciuga miala dostac nowy budynek to niech go dostanie. Szczecin zasluguje na NOWY teatr a nie teatr po recyclingu. 5. przy pleciudze byl przynajmniej park, przy colosseum co jest poza monopolami, zrujnowanymi kamienicami i brudem??? plac zukowa to lokalizacja z wiekszymi mozliwosciami w tym wzgledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zart z colosseum? 20.01.07, 09:28 nie pamiętacie ,jak okoliczni mieszkańcy placu Żukowa protestowali i grozili blokadą inwestycji ,jakieś kilka lat temu ,kiedy piewrsze projekty powstały zagospodarowania asfaltowego boiska? nie demonizujcie z tym zagrożenie m dzieci ,bo ulica ,przecież w Pleciudze odbywają sie 2 spektakle dziennie i przy sprawnej organizacji można bezpiecznie dzieci wyprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MontyII Re: Straciłem resztki zaufania do ECE IP: *.atlsfl.adelphia.net 21.01.07, 01:12 A kogo k...twoje zalosne podziekowania obchodza?? Strasznie mnie zreszta smiesza takie golodupce-eksperci jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Straciłem resztki zaufania do ECE IP: *.chello.pl 22.01.07, 02:12 Ssij :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziolek Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.se.biz.rr.com 19.01.07, 23:41 A jak wyglada obecna Pleciuga ?????? Proponuje aby aktorzy troche sie opamietali i dziekowali za nowa propozycje , ktora wyglada imponujaco !!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum 20.01.07, 00:28 a mnie ten projekt przypadł do gustu, należy poddać renowacji i wykorzystać jeden z zabytkowych budynków ,który niszczeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.chello.pl 20.01.07, 01:18 > a mnie ten projekt przypadł do gustu, > należy poddać renowacji i wykorzystać jeden z zabytkowych budynków ,który > niszczeje Zgoda, tylko zrobić tam coś adekwatnego do miejsca i przestrzeni wokół, a nie teatr wymagający miejsc parkingowych dla autokarów, i szerokiego chodnika gdzie mozna zebrac dzieci nie narażając się na tragiczne wypadki. Gdyby ECE zaproponowało coś takiego np. w Hamburgu to by ich wyrzucono na zbity pysk z tamtejszego magistratu i nie wpuszczono więcej. A o jakichś "inwestycjach" mogli by zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: 83.168.120.* 20.01.07, 01:23 ECE powinno dotrzymać przeżeczonego słowa odnośnie budowy nowej Pleciugi a nie lecieć w kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sko Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:04 > Zgoda, tylko zrobić tam coś adekwatnego do miejsca i przestrzeni wokół, a nie > teatr wymagający miejsc parkingowych dla autokarów, i szerokiego chodnika gdzie > mozna zebrac dzieci nie narażając się na tragiczne wypadki. > > Gdyby ECE zaproponowało coś takiego np. w Hamburgu to by ich wyrzucono na zbity > pysk z tamtejszego magistratu i nie wpuszczono więcej. A o jakichś > "inwestycjach" mogli by zapomnieć. Przecież sprawa parkowania i bezpieczeństwa jest banalna. Wystarczy wykorzystać podwórko Colosseum które łączy się z ul. Jagiellońską. Każdy na pewno kojarzy duży parking od strony Jagiellońskiej. Łączy się on z Colosseum. Wystarczy go zaadaptować do potrzeb teatru i problem, który jest tu podnoszony staje sie banalny. Co do sklepu Palladium to przeciez wystarczy ich wykupic. Zostawcie tylko videotekę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.07, 18:59 Nie można w tak krótkim czasie wybudować od podstaw nowego teatru.Poza tym kto ma za to zapłacić, wyłacznie inwestor? Nie zapominajcie, że ECE i tak wyłoży mnóstwo pieniędzy na rewitalizację otoczenia "Nowej Kaskady"(Plac Zołnierza, Obrońców Staligradu, Kaszubska).Poza tym żaden inwestor nie może w nieskończoność odkładać iwestycji. To ludzie stworzyli wspaniały Teatr Lalek,ale jaką mają siedzibę? Aktualny budynek "Pleciugi" to ROZPACZ!!Colosseum nie jest złe.Może warto byłoby się zastanowić na zamknięciem odcinka ulicy 5-go Lipca do placu Sprzymierzonych(bezpośrednie sąsiedztwo Colosseum), a ruch puścić bokiem do Wojska Polskiego? Byłby parking i miejsce dla dzieciaków. Pomyślcie, ruch na tym odcinku ulicy i tak jest koszmarny, a wcisnać się na plac jest czasami wręcz niemożliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:56 zamkniecie 5 lipca to spore utrudnienie w ruchu, lepiej wykorzystac podworko sasiadujace z ul jagiellonska, od tamtej strony mozna wjechac na duzy parking i przez brame przejsc do Colloseum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.teleton.pl 21.01.07, 00:14 Ale po co chcesz zamykac cała ulice?? Mieszkam kolo Pleciugi i zupelnie nie rozumiem o o chodzi z tymi parkingami dla autobusow??Przeciez do Pleciugi autobusy podjezdzaja raz na jakis czas i to jeden czy dwa. Ulica jest trzypasmowa i nie ma żadnego problemu zeby wyznaczyc tam ze 2-3 miejsca w ktorych te autobusy beda mogly sie raz na jakis czas zatrzymac. Czepianie sie monopolowego przez pracownikow to juz wogole jakas paranoja. Przeciez w tej chwili obok Pleciugi znajduje jedna z najwiekszych menelowni w Szczecinie czyli "Dachy Paryża" - obskórne budy z piwem obok ktorych musza przechodzic dzieci udajace sie na przedstawienia. Jesli chodzi o wychodzenie z teatru, organizowanie dzieciakow itp to jak pamietam z Coloseum wychodzilo sie nie na ulice tylko na podwórko na ktorym jest dosc miejsca zeby poustawiać dzieci w pary. Poza tym pracownicy Pleciugi byli przeciwni rowniez budowie nowego budynku teatru na pl.Zukowa. Btw z tego co mi wiadomo to alternatywna propozyja dla Coloseum jest wykorzystanie budynku kina Kosmos ale ta propozycje tez sie nie podoba. A i jeszze jedno- kiedys w Coloseum byly organizowane poranki filmowe, imprezy na Mikołaja i jakos nie bylo zadnego problemu. Hmm mysle ze gdyby ECE zadeklarowalo jakas skromną dotacje na dzialanosc teatru to te glosy krytyki by umilkły:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac lepsza obecna niż taka prowizorka IP: *.chello.pl 20.01.07, 01:23 Obecna Pleciuga jest b. dobrze usytuowana, wymaga natomiast remontu. Z dwojga złego wolał bym jednak poczekać 10 lat na remont obecnego budynku niż przenosić się do byłego kina Collosseum. Albo robimy teatr z prawdziwego zdarzenia albo zostawiamy to co jest. Takie łatańce przekładańce nic miastu nie dadzą, a kolejna galeria handlowa nie jest naszą "racją stanu". Odpowiedz Link Zgłoś
hanka41 Re: lepsza obecna niż taka prowizorka 20.01.07, 05:34 Macie racje, " nasza racja stanu " bylo i pozostanie maksymalne utrudnianie zycia inwestorom. Nie sa nam w Szczecinie potrzebni, sami sobie wszystko zrobimy ,(przykladem Korab, Gontynka, basen Pogoni) oni niech ida do Wroclawia , Poznania czy innego Gorzowa. Niemcy do Hamburga, buraki na pole a mlodziez do Irlandii. Tak trzymac ! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: lepsza obecna niż taka prowizorka 20.01.07, 05:43 nowy prezydent - miała byc nowa jakość.... a tu wciskaja nam że zgniły pomidor jest soczystym jabłkiem .... kuuuuuuuutwa mać Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: lepsza obecna niż taka prowizorka 20.01.07, 06:06 hanka41 napisała: > Macie racje, " nasza racja stanu " bylo i pozostanie maksymalne utrudnianie > zycia inwestorom. Nie sa nam w Szczecinie potrzebni, sami sobie wszystko > zrobimy ,(przykladem Korab, Gontynka, basen Pogoni) oni niech ida do > Wroclawia , Poznania czy innego Gorzowa. Niemcy do Hamburga, buraki na pole a > mlodziez do Irlandii. > Tak trzymac ! Taki głos jak ten Twój tutaj zawsze będzie miał u mnie wsparcie. Przemysł zaś niech inwestuje w Goleniowie lub Stargardzie. Tylo nie tutaj bo jeszcze ktoś zarobi pieniądze i wq.... wszystkich np nowym Lexusem LX 600 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kibol a propos inwestorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:29 jesli juz tak pokazujecie ze miasto utrudnia zycie inwestorom i oni ida do wroclawia to popatrzcie na przykladzie poruszonej Pogoni. jej wlasciciel kompletnie ja zniszczyl po czym przeniosl swoje zainteresowanie raczkami brata do wroclawia. i co zrobil ze slaskiem? kompletnie go zniszczyl. tak wiec nie jest sztuka znalezc takiego debilnego inwestora, sztuka znalezc jest dobrego. jak dla mnie ECE takim nie jest, to banda cwaniaczkow, a wam sie wcisnie nawet psia kupe gdy wmowi sie ze to ptasie mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Basen Pogonii to wrecz sprawa karna!!! 20.01.07, 08:57 Czy w umowie sprzedazy nie bylo zawarte, ze sprzedane obiekty maja pelnic swoja funkcje? celowo sniszczono swietny zespol basenow, tak, ze nawet oficjalnie mowi sie o nim "teren po bylym basenie". Ze 2-3 lata temy w Kurierze byl wywiad z ostatnim kierownikiem basenu Pogonii, Zapewnial, ze mimo pogody basen do ostatniego sezonu byl rentowny, zarabial na utrzymanie i remonty - gorki nie bylo ale nie wymagal dokladania. Nturalnie, zeby przerobic dzialajacy basen na hipermarket, to by nikt nioe wydal zgody. Ale "teren po basenie".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: a propos inwestorow IP: *.teleton.pl 21.01.07, 00:40 Placi ci ktos za pisanie takich rzeczy??Akurat ECE ma na swoim koncie zrealizowanyh pare inwestycji w Polsce i jakos wszystkie sa ok. W sprawie z Pleciuga chodzi tylko i wylacznie o to zeby znaleźc alternatywe dla koniecznosci budowy nowego budynku co opóźni realizacje glownej inwestycji o kilka lat. Propozycja zagospodarowania w tym celu nieuzywanego i popadajacego w ruine budynku kina Coloseum jest calkiem nieglupia i warta rozpatrzenia. Inna alternatywa jest budynek kina Kosmos. Wedlog mnie lepiej zagospodarowac juz istniejae budynki, ktore doskonale nadaja sie do tego celu i w przeciwnym razie nadal bedą tylko niszczec, niz budowac zupelnie nowy teatr, mimo że okoliczni mieszkancy ostro prostestuja przeciuw ew lokalizacji( trzeba bedzie zniszczey min niedawno tam wybudowany plac zabaw dla dzieci), a praownikom teatru tez sie ona bardzo niepodobała a co odsunie budowe samej galerii handlowej o ladnych kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: a propos inwestorow IP: *.szczecin.mm.pl 27.01.07, 01:01 Koles ty chyba nawet nie wiesz co oznacza słowo inwestor! Pan Ptak od Pogoni nigdy nie był inwestorem. Jest kupcem z pod miasta Łodzi i nadal kupczy tyle, że teraz Pogonią. Nie porównuj tamtego faceta z firmą ECE (ona budowała także Plac Poczdamski w Berlinie, jedz i obejrzyj go sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: lepsza obecna niż taka prowizorka IP: *.chello.pl 22.01.07, 02:21 A ja mam dosyć takich pajaców jak ty którzy nie rozumieją, że miasto jest również dla mieszkańców a nie tylko dla inwestorów. A to oznacza że potrzebny jest i park i basen i teatr. A centóró handlowych obecnie nam w mieście nie braku - jeśli więc chcą postawić następne i zarabiać na mieszkańcach - niech dadzą coś w zamian. Nowa Pleciuga była częścią umowy i inwestor się na nią zgodził. Skoro teraz się wykręca to niech rozwiąże spółkę z miastem, a teren pod inwestycję kupi w przetargu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: lepsza obecna niż taka prowizorka IP: *.teleton.pl 21.01.07, 00:29 Pewno a w centrum miasta niech nadal straszy pieprznik jaki zostalo po dawnej Kaskadzie, obskurny budynek Odry i budy z piwskiem. Sorry ale ja tu mieszkam i jednak wole żeby powstala galeria handlowa, w ktorej beda tez restauracje, kawiarnie, moze tez jakies rozrywki a caly teren zostanie wreszcie porzadnie zabudowany na co przypomne czeka juz prawie 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: lepsza obecna niż taka prowizorka IP: *.chello.pl 22.01.07, 02:22 ... i nastepny McDonald's będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: lepsza obecna niż taka prowizorka IP: 81.190.125.* 22.01.07, 20:10 Mike, masz racje. Dokładnie tak samo myślę jak ty. Nie wiem co jest w mieszkańcach naszego miasta. Ciągle narzekają. Jak nic się nie robi to źle, jak ktoś chce coś zrobić to jeszcze gorzej. Malkontentom chcę oznajmić, że nikt(z autorów zamieszczonych tutaj tekstów) nie chce likwidacji teatru ani pogorszenia warunków pracy aktorów. Ale jak długo jeszcze ten rozbabrany plac w środku miasta tak wygladać i ośmieszać nieudolność naszych władz?!!O trochę rozsądku i okiełznania emocji prosze :-). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Niech sie zdecyduja czy tansze czy nie 20.01.07, 08:53 "Teraz przedstawiciele ECE twierdzą, że adaptacja kina pozwoliłaby na szybsze i tańsze przeniesienie teatru," Niedawno na tym forum rzeczniek ECE sie wpisal, informujac miedzy innymi, ze koszt Pleciugi w Colloseum bylby taki sam jak nowego budynku, a oni po prostu chca nam to wcisnac z dobrego serca, bo uwazaja, ze to lepsze rozwiazanie dla mieszkancow. Niech tam moze zrobia dom przyjazni polsko-niemieckiej, a Pleciuga w nowym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.de 20.01.07, 09:22 o jezuuuu, opamietajcie sie, ECE powiedzialo, ze jest im wszystko jedno, gdzie zbuduja teatr, a adaptacja jakiegos budynku moze byc w sumie korzystniejsza dla miasdta. jesli tak nie jest i miasto upiera sie przy zukowa, to niech to w koncu powie. Czy ktos slyszal, zeby prezydentalbo ktorys wicek powiedzial, ze chca miec teatr na zukowa, bo ja nie? Wszyscy mowia, tylko miasto nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum 20.01.07, 09:54 Tyla półgłowów tu sie wpisało - to może i ja się wpiszę. Więc wpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.chello.pl 20.01.07, 10:09 Ha, Ha, to nie chodzi o lokalizację , tylko o to że pani dyrektor Pleciugi nie bedzie miała nowego gabinetu , oraz jej sztab asystentek od trasgranicznych przestrzeni teatralnych, pracownicy teatralni i aktorzy ,czy ich miejsca są juz mniej istotni. Najmniej istotni są widzowie w tym teatrze, co zdołano ostatnio dobitnie pokazać. Przy okazji zmiany siedziby niech władze miasta wymienią dyrekcję Pleciugi, bo oni w również ponoszą winę za upadek teatru. A sprawy nabiorą tempa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:57 Pomysł bardzo dobry. Wręcz znakomity. Jest wreszcie okazja do renowacji zabytkowego gmachu dawnego Colosseum, Teatr zyskałby siedzibę w centrum Szczecina, w miejscu, które ma swoją historię. Zyskałaby na tym okolica, też dziś lekko zdegradowana. Przeciwnikom tej lokalizacji polecam wycieczkę do pobliskiego Berlina, gdzie w dawnych, przedwojennych, ale odrestaurowanych gmachach z czerwonej cegły mieszczą się dziś najbardziej prestiżowe instytucje. Jesli chodzi o funkcjonalność budynku, parkingi etc. - pole do popisu urbanistów, speców od komunikacji i architektów. Przypominam sobie, że na zapleczu kina jest dość duża przestrzeń, sąsiadująca z dawnymi (?) zakładami odzieżowymi. Natomiast - w żadnymn wypadku nie można folgować ECE i trzeba wyegzekwować zapisy o sfinansowaniu nowej siedziby Pleciugi co do eurocenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as RePleciuge koniecznie do kina IP: 195.136.49.* 20.01.07, 11:09 a plac żukowa niech będzie rezerwą terenu może w przyszłości trzeba bedzie rozbudować komples sportowy SDS i będzie doskonały teren do adaptacji > Pleciuga w kinie odchami ten teren żule naturalnie przeniosą się w inny rejon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elen Re: RePleciuge koniecznie do kina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:17 Do adopcji raczej... Razem z tymi planami zaadoptuj nasze szczecińskie dziecko,któremu się wydawało że łatwo być prezydentem, bo siedzi się w ładnym gabinecie i bierze na rękę (razem z radami nadzorczymi) ok. 12 tys zł + auto służbowe, komórka i złota karta. Rzeczywistość dla małego muminka okazała się brutalna. Trzeba jeszcze podejmować decyzje i to takie, żeby z jednej strony nie podpaść prokuratorowi, a z drugiej strony wywiązać się ze zobowiązań... Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum 20.01.07, 12:03 Wyspiański powiedział teatr swój widzę ogromny,ale to nie było o teatrz lalkowym,i dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.chello.pl 20.01.07, 15:00 Mylisz się Wyspianski napisał to właśnie dla Pleciugi dla której to znalazł nazwę i pisał sztuki teatralne. Było to w czasie kiedy był w Szcecinie, dlatego jedna z ulic jest jego imienia bo tam pomieszkiwał, sa jeszcze ludzie którzy go pamiętaja, ale to coś trzeba wiedzieć o historii tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty II Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.atlsfl.adelphia.net 21.01.07, 01:19 historia TEGO miasta to 50 lat zalosnej i brudnej komuny z masa biedy wygnanej z czworakow na wschodzie a teraz,teraz to NOWY obraz nedzy i rozpaczy MOHEROWO CITY Nr.I Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum 21.01.07, 11:56 Ten Twoj Wyspianski, Monty, to chyba dwojga imion Konstanty Ildefons, co? Bo Stanislaw Wyspianski zmarl w 1907 w Krakowie, kiedy o polskim Szczecinie, a tym bardziej Pleciudze w nim nikomu sie nawet nie snilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syf Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: 62.69.212.* 20.01.07, 12:31 Tam nie wolno parkowac, gdzie Straż Miejska śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:49 colosseum to b dobry pomysl rewitalizacja zabytku w scislym centrum szczecina. pl zukowa powinien zostac przeznaczony pod rozbudowe plywlni i hali sportowej z komercja. na wolnym rynku pl zukowa mozna sprzedac za 100mln zl wstarczy to na 2 teatry 2 domy dziecka i 2 przeczkola. zdaje sie ze prezydent krzystek dobrze mysli i jako jeden z niewielu wykazuje sie rozsadkiem ekonomicznym. aktorzy natomiast opamietajcie sie chociaz troszeczke zeby nie wylac dziecka z kapiela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rany przeczokle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:34 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): komercja. na wolnym rynku pl zukowa mozna sprzedac za 100mln zl wstarczy to na > 2 teatry 2 domy dziecka i 2 przeczkola no wlasnie niepismienni maja glos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tank to juz kolejny projekt IP: *.chello.pl 20.01.07, 19:16 mam wrazenie ze projekty dotyczace teatru powstaja na zawolanie.to co mozna zobaczyc to godzina pracy dla architekta.niech pokaza co konkretnego a nie fasade budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: to juz kolejny projekt IP: *.tosa.pl 20.01.07, 20:21 ty myślisz, że jak zobaczysz zdjęcie w gazecie, to widziałeś wszystko.... szczecinskie media są wyjątkowo nierzetelne, a sprawa pleciugi jest tego koronnym przykładem. dowodzi jeszcze tego, że jak inwestor nie zaprasza pismaków na wyjazdy i na wódę, to nie ma szans na obiektywną relację. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: to juz kolejny projekt 20.01.07, 21:08 Gość portalu: pol napisał(a): > ty myślisz, że jak zobaczysz zdjęcie w gazecie, to widziałeś wszystko.... > szczecinskie media są wyjątkowo nierzetelne, a sprawa pleciugi jest tego > koronnym przykładem. dowodzi jeszcze tego, że jak inwestor nie zaprasza > pismaków na wyjazdy i na wódę, to nie ma szans na obiektywną relację. Nie ma sprawy Poniewaz sprawa jest publiczna i budzi szerokie zainteresowanie, to niech wystawia projekt na swoich stronach internetowych. Jakos najwiekszy protest sprawa budzi wsrod mieszkancow, a pismacy sa raczej obiektywni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: to juz kolejny projekt IP: 83.168.111.* 21.01.07, 01:03 Moim zdaniem sa tylko 2 wyjścia z sytuacji. Idealne budowa nowego teatru co do miejsca to bym sie nie upierał (wolałbym gdześ przy Odrze) albo zaadoptowanie byłego kina Kosmos. Tam jest wszystko jest dobry dojezd miejsce dla dzieci przed teatrem i miłosników nie budowy, a rewitalizacji również to powinno ucieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polin Re: racja pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 04:48 Gość portalu: pol napisał(a): > ty myślisz, że jak zobaczysz zdjęcie w gazecie, to widziałeś wszystko.... > szczecinskie media są wyjątkowo nierzetelne, a sprawa pleciugi jest tego > koronnym przykładem. dowodzi jeszcze tego, że jak inwestor nie zaprasza > pismaków na wyjazdy i na wódę, to nie ma szans na obiektywną relację. Pol ma rację. Jak inwestor w przypadku dwóch naszych gazet nie wystawi wódeczki i innych nawet bardziej szlachetnych trunków i do tego łososia, a w przypadku trzeciej nie wystawi młodych menadżerów, którzy przelecą brzydkie, pryszczate i wybitnie zarozumiałe (brrr) redaktorki- to ma przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy o czym ta dyskusja tu trwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:20 5 lipca już teraZ jest zakorkowana więc o czym tu mówić. ten obrazek z barierkami to propozycja likwidacji kolejnych miejsc parkingowych, czyli zwijanie miasta. były ustalenia, ktoś je akceptował więc o czym mowa. KTO TU JEST DLA KOGO? Szczecin bez ECE BEDZIE oK, BO ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ NA ICH MIEJSCE, A TEATR TO COŚ CO JEST WIELE CENNIEJSZE OD TEGO CZY INNEGO ECE CZY CEC - SKLEP TO SKLEP. KTO DLA KOGO TU JEST? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bony f Re: o czym ta dyskusja tu trwa? IP: *.chello.pl 21.01.07, 12:24 Teraz widać pieszy ,że tyłek wozisz swoją dorożką. zmień nicka na szofer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:53 Witajcie Szczecinianie , wasze miasto kiedyś należało do moich ulubionych ale od kilku lat skutecznie doprowadziliście je do upadku!Zbliżyliście się do burakowa czyli prowincji z tramwajami!Jestem tu od czasu do czasu i obsewrwuję to co się dzieje przy powstaniu nowej galerii ECE w miejscu dawnej Kaskady , którą wspominam z łezką w oku oj działo się tam !Nasza Galeria Dominikańska bardzo pozytywnie się wtopiła się w otoczenie naszego miasta i nie wyobrażamy sobie teraz życia bez niej!Ale wracając do Szczecińskiego podwórka to chciałbym się zapytać po pierwsze czy wsód aktorów tego teatru jaest jakiś aktor pokroju Bogusława Linndy ? Cezarego Pazury ? Janusza Gajosa ? czy może jest jakaś inna gwiazda której nie znam? Do czego zmierzam a no do tego że ten zapiziały swiat wątpliwych artystów ma wielkopańskie zachcianki a wystarczy podejść pod Teatr Lalek Pleciuga i zobaczyć jakimi są tam gospodarzami terenu który ich otacza! a to jest koszmar bałaganu wynurzający się z haszczy krzaków które obrosły ten budynek i teren wokół niego dlatego chciałbym zapytać się na forum czy dla takiej działalnośći potrzedna jest nowa siedziba Teatru położona w atrakcyjnym punkcie miasta ? który można by wykorzystać z lepszym pożytkiem na inne cele dla wiekszego grona mieszkańców.Co do propozycji umieszczenia tego Teatru w Coloseum to jest ona jak najbardziej trafna bo miasto architektonicznie trzeba scalać a nie rozdrabniać.Pozdrawiam i życzę dobrego rozwiązania tego problemu z pożytkiem dla szczecinian a nie dla garstki aktorów którzy mają wybujałe aspiracje w stosunku do nowej siedziby! Trochę skromności w żądaniach nie zaszkodzi a nawet pozostawi się lepsze wrażenie.A jeszcze do architektów zróbcie w końcu jakąś spójńą koncepje architektoniczną dla tego miasta a nie każdy z was chce wdrażać swoje nie do końca przemyślane pomysły z myślą że jego jest the best!Panowie ruszcie się trochę do Poznania , Wrocławia i Belina tam tyle ciekawych rzeczy się dzieje przy rewitalizacji starych obiektów jak pięknie i mądrze można je zaadoptować i wykorzystywać z pożytkiem dla mieszkańców.Wrocław pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: 83.168.104.* 21.01.07, 14:13 Drogi mieszkancu Wroclawia. Nie zycze sobie, zebys wtracal sie w nie swoje sprawy! To tylko i wylacznie Szczecina sprawa gdzie chcemy i jaki chcemy miec teatr lalek Pleciuga. 30 lat temu Wroclaw byl zapyzialym miastem, brudnym, szarym itd. Teraz przezywacie boom i dobrze, nie mam do Was o to pretensji ani Wam nie zazdroszcze. Jednak nie masz prawa jako osobnik z zewnatrz wtracac sie w sprawy lokalne!Idz lepiej poogladaj serial "Pierwsza milosc' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca kultury wroclaw niech przeprosi za expo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 14:16 najwieksza kompromitacje polski od 1939r i polozy asfalt na ulicach (zaczynajac od nomem omen ksiezycowej kosmonautow) i wtedy porozmawiamy jak miastowy z miastowym burku z przereklamowanego brudnego zadupia dolnego slaska. bierzmy przyklad jak juz z poznania a nie od tych medialnych szmaciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Mam rozwiązanie ;) IP: *.chello.pl 21.01.07, 16:09 Do Colosseum wcisnijmy Pleciuge a do kina Kosmos filchramonię po co budowac nowy obiekt a teren po Gontynce oddajmy Wielce Panującym Nam Biznesmenom ze Szczecina ;) którzy postawią tam jakies kolejne hipermarkety i bedzie nadal wioska z tramwajami czyt. Szczecin W Warszawie najwieksze centrum handlowe Arkadia jest w centrum miasta ale ma wszystkie sprawy z prawidlowym funkcjonowaniem rozwiązane szczegolnie dotyczy to komunikacji (wjazd-wyjazd) która pozostajeni nie zakłocona nawet w okresie swiat natomiast u nas postawi sie kolejnego molocha z kawiarniami kinami i innymi przybytkami rozrywki i handlu ale zeby do nich sie dostac samochodem trzeba bedzie uzbroic sie w cierpliwosc A jak bedzie inwestor na budynek urzedu wojewodzkiego lub miejskiego to tez sie sprzeda a urzad sie np przeniesie do .... cos sie znajdzie albo jakiąs ruine sie od prywaciaza odkupi Proszebardzo - wybudujmy od ulicy 5 lipca do Jagielonskiej (na wskroś przez cały kwartał) centrum kultury z teatrem lalek i innymi ośrodkami kultury - pozostawmy tylko elewacje kina Colosseum Pozdrawiam Pana Prezydenta i "jego kolegów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Mam rozwiązanie ;) IP: *.chello.pl 21.01.07, 16:51 Mam wiadomości z pierwszej ręki! Pleciuga nie może być w Colosseum, bo nie ma gdzie postawić przystanku na autobusy jadące do Raichu. To słynny przystanek pod Pleciugą jeszcze za czasów komuny ,okno do raju . Wszyscy startowali z tego miejsca do lepszego świata. A Pleciuga pobierała opłaty za toaletę i była nieformalnym biurem turystycznym. Jeżeli to zmienicie to gdzie będzie magiczny przystanek? To jak symbioza nie żyje oddzielnie. I jak teraz pobierać opłaty za toaletę , często w marasach. Odpowiedz Link Zgłoś
tankierka oplata... 21.01.07, 17:05 OPLATY ZA TOALETE?JASNE NIE CHCA SIE STAMTAD RUSZAC BO MOGA POBIERAC KASE W EURO ZA KIBEL.GRATULUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: oplata... IP: *.ps.net.pl 22.01.07, 16:08 Ostatnio byli to panowie - wspolnik Pana P.Golemy z Euro Centrum Pomerania Pan Arkadiusz O. i wspolnok z innej dzialalnosci Pan Jarosław B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty kumunizm brrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:01 No i pewnie jeszcze jeżdzą łobuzy dobrymi samochodami, i mają dużo pieniędzy. Należy ich zamknąć ! Tak być nie może. Wszystkim należy dzielić po równo a jeżeli więcej to tylko troszeczkę więcej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tankierka Bzdury 22.01.07, 17:15 jak czytam te wypowiedzi tzw "znawcow" to nie wiem czy smiac sie czy plakac.ludzie!zaproponujcie teatr w stoczni.ece zaoferowalo budowe nowego teatru to niech go wybuduje.wladze miasta zachowuja sie jakby nie chcialy nowego teatru.niech zamiast obcinania funduszy niech zaczna myslec o interesie spolecznym.jest szansa wybudowac nowy obiekt.popatrzcie na to jak traktuje sie srodowisko artstyczne naszego miasta.jako zlo konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Nie ufam pomysłom Dumnego Piotrusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:31 Brzmieć może powinno Dumnego i pazernego Piotrusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zdziwiony Re: Jak ECE widzi Pleciugę w Colosseum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:21 Witam wszystkich. Prosze jeszcze sobie uzmyslowic do kogo obecnie nalezy kino Colosseum i kino Kosmos. Obydwa do pana Golemy i wspolnikow. Juz oni maja w tym interes aby pozbyc sie klopotliwych "zabytkow" wpisanych zreszta do rejestru zabytkow, a gdyby jeszcze sprzedac je za kupe forsy to interes bedzie jeszcze lepszy. Jesli chodzi natomiast o plac Zukowa to zobaczycie tam nie teatr czy basen, a kolejne piekne i nowoczesne bloki mieszkalne. To juz jest prawie przesadzone. taka jest smutna prawda o tym miescie. kopupcja i uklady. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Jednak bedzie nowa Pleciuga! IP: *.devs.futuro.pl 01.02.07, 15:23 za radiem szczecin: Nie w byłym kinie Colloseum, ale przy palacu Żukowa obok Szczecińskiego Domu Sportu. Właśnie tam według nowej koncepcji stanąć ma siedziba Teatru Lalek Pleciuga. Pomimo, iż prace nad adaptacją Colloseum na potrzeby teatru były zaawansowane inwestor odstąpił od tego pomysłu - mówi rzecznik firmy ECE Dominika Krzyżanowska–Kidała. Temat Pleciugi w Colloseum jest już zamknięty - potwierdził wiceprezydent Szczecina Tomasz Jarmoliński. Teraz rozpoczną się rozmowy nad projektem budowy Teatru Lalek w nowym miejscu. Najbliższe spotkanie odbędzie się prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Jednak bedzie nowa Pleciuga! IP: *.chello.pl 01.02.07, 17:55 Teatr na przeciwko domu sportu to tragedia, pani dyrektorowej może się nie spodobać widok z jej gabinetu obskurnego i walącego się obiektu sportowego . Organizowane koncerty rockowe mogą zagłuszać sobotnie spektakle pleciugowe. Może od razu zacznijcie remont i przebudowę naszego domu sportu ,żeby to jakoś pasowało. No i jeszcze ten kościół Dominikanów nie pasuje, Pleciuga zacznie grać spektakl Duvelor opluwający religię i wiarę i to moze się moherom nie spodobać, co prawda kaplicę anarchiści juz spalili , ale co z resztą tego palącego problemu. panie Dumny Jarmoliński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzesełka Re: Jednak bedzie nowa Pleciuga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:01 Szkoda bo Coloseum było bardzo dobrym miejscem na Pleciugę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Jednak bedzie nowa Pleciuga! 01.02.07, 21:10 Gość portalu: pit napisał(a): > za radiem szczecin: > Nie w byłym kinie Colloseum, ale przy palacu Żukowa obok Szczecińskiego Domu > Sportu. Właśnie tam według nowej koncepcji stanąć ma siedziba Teatru Lalek > Pleciuga. Pomimo, iż prace nad adaptacją Colloseum na potrzeby teatru były > zaawansowane inwestor odstąpił od tego pomysłu - mówi rzecznik firmy ECE :) To te wizualizacje elewacji ? :) > Dominika Krzyżanowska–Kidała. Temat Pleciugi w Colloseum jest już zamknię > ty - > potwierdził wiceprezydent Szczecina Tomasz Jarmoliński. Teraz rozpoczną się > rozmowy nad projektem budowy Teatru Lalek w nowym miejscu. Najbliższe spotkanie > > odbędzie się prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. i moze wreszcie wysluchaja propozycji dyrektora Pleciugi PRZED zrobieniem wstepnego projektu. Przy ostatnim wciskanym na sile, gosc sie wypowiedzial, ze jest o ponad 1000m za duzy a brak w nim (i tu wymienil co potrzebuje). Odpowiedz Link Zgłoś
galoty krzysztofsf 02.02.07, 06:10 Tak trochę na marginiesie Pleciugi i róznych smaczków to sądzę, że ECE cieszy się z opóznień wynikających z tzw debaty na temat Pleciugi. Sądzę, że spadło to im jak z nieba. Podejrzewam, że szukają na tę inwestycję pieniędzy, kredytów, finansowania jak zwał tak zwał i jeszcze tego nie mają. Mieliby się z pyszna i sądzę, że mógłby być problem gdyby wszystko raz dwa zostało załatwione i gdyby miasto poprosiło o wpłate tych (minimalnie) 11 mln zł i zawarło ostateczna umowę. No chyba, że znajdą w Europie kupca na tę inwestycję i przejdzie ona w inne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: krzysztofsf 04.02.07, 08:43 galoty napisała: > Tak trochę na marginiesie Pleciugi i róznych smaczków to sądzę, że ECE cieszy > się z opóznień wynikających z tzw debaty na temat Pleciugi. Sądzę, że spadło to > > im jak z nieba. > Podejrzewam, że szukają na tę inwestycję pieniędzy, kredytów, finansowania jak > zwał tak zwał i jeszcze tego nie mają. > Mieliby się z pyszna i sądzę, że mógłby być problem gdyby wszystko raz dwa > zostało załatwione i gdyby miasto poprosiło o wpłate tych (minimalnie) 11 mln > zł i zawarło ostateczna umowę. > No chyba, że znajdą w Europie kupca na tę inwestycję i przejdzie ona w inne > ręce. A mi to sie komponuje z wypowiedzeniem umowy na teren minigolfa (z tym, ze szum sie zrobil i roznie moze byc) i z rezygnacja z budowy hali sportowej (ale teren juz jest za to do wziecia - garaze maja i tak isc precz) Takie transakcje zamienne byc moze. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty reportaż na ten temat w TVP 3. Dobre ! 01.02.07, 20:05 Dobry reportaż nt ten temat zrealizowany przez Grzegorza był wyemitowany dzisiaj w TVP3. Grzesiu, bałem się że przegniesz ale nie przegiąłeś. Było niezłe. Świetna praca kamerą po twarzach i zachowaniach uczestników wydarzenia, oddająca psychologię i umożliwiająca złapanie smaczków, znanych smaczków tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: reportaż na ten temat w TVP 3. Dobre ! IP: *.chello.pl 02.02.07, 06:58 Jarmoliński zmienił zdanie po spotkaniu władzy z animatorami kultury w sali rady miasta, dyrektor Pleciugi zaczął od tego ,że Pleciuga jest najlepszym teatrem w Polsce, ja spadłem z fotela ze śmiechu, szkoda ,że nie można tego potwierdzić na forum kraju. Ale i tak była to najlepsza rola pana dyrektora w życiu i Jarmoliński łyknął to jak ciepłą kluskę, bo zna sie na kulturze, tak jak ja na trepanacji czaszki. Życzę powodzenia nowej ekipie z miasta i starej ekipie z teatru. Odpowiedz Link Zgłoś