Dodaj do ulubionych

Krupowicz: musiałem to zrobić

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:55
A powiedzcie proszę. Czy te buraki diety pobierali od dnia wyborów czy od
dnia złożenia ślubowania? Tak trzeba traktoważ ważność daty jak wypłacono im
świadczenia. Konusy tego nie wiedzą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Krupowicz: musiałem to zrobić IP: *.visual.pl 22.01.07, 23:05
      Pani redaktor szlifuje swój "slang", jest coraz gorszy: "odstrzał" , "wyłożyć".
      Rozumiem, że michnikowszczyzniany relatywizm i "postęp" przejawia się oprócz,
      dziennikarskiej nierzetelności, w języku, którym Pani operuje.....
      • galoty Re: Krupowicz: musiałem to zrobić 23.01.07, 06:46
        Bardzo trafne spostrzeżenie Jola.
        W wariancie wojewoda jest z PiS brzmi to u Kowalewskiej : odstrzał" , "wyłożyć".
        Gdyby wojewoda był z Po brzmiałoby to : "Trudna decyzja wojewody na drodze
        rozwijania demokracji lokalnych w Polsce". Kowalewska może być kojarzona w
        częściowym podobieństwie do pismaka partyjnego, w starych peerelowskich
        czasach, w Trybunie Ludu.
        Tradycyjnie wybitnymi fahofcami okazują sie ludzie z SLD :
        "- Wobec tego decyzje będą podejmowali moi zastępcy, nie ja - odpowiada
        prezydent Świnoujścia Janusz Żmurkiewicz (popierany przez SLD)."
        Facet nie może zrozumieć, że upoważnienie i zakres obowiązków, który tym
        zastępcom powierzył też może być podważany tak samo jak inne decyzje.
        atrudnienie też jest decyzją.

• Gość: mirek Re: Krupowicz: musiałem to zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:41
      a co powie pan wojewoda w sytuacji, gdy wybrany radny zrezygnował a na jego
      miejsce wszedł następny z listy. Czy wówczas też obowiązuje 30 dniowy termin od
      wyborów, czy też od stosownej uchwały o objęciu mandatu radnego? Przy
      zastosowaniu interpretacji wojewody nowo wybrany radny może mieć tylko kilka
      dni na złożenie stosownego oświadczenia.
      Byłbym szczęśliwy gdyby to wojewoda sam dokładnie przestrzegał terminów jakie
      nakłada na niego Kodeks Postępowania Administracyjnego. Ale w tym przypadku
      raczej należy zastosować przysłowie, że co wolno wojewodzie to nie tobie....
    • Gość: ast Prawo jest prawem -prawda panowie z GW? IP: *.bazapartner.pl 23.01.07, 00:50
      ale dla Was Hania Gronkiewicz jest Hania Gronkiewicz,....,.
    • Gość: Alb Krupa sam się odwołaj..słuzby specjalne.. IP: 217.153.73.* 23.01.07, 06:53
      Najpierw się współpracowało ze służbami specjalnymi a teraz udaje sie
      praworządnego,że hej.....co za wstyd....
      Inna sprawa,ze nie szkoda mi wcale tych wybranych cymbałów,którzy o swoich
      terminach nawet nie pamiętają
    • lambertino-54 Krupowicz: musiałem to zrobić 23.01.07, 10:25
      sprawa jest jasna- dzień wyborów.Ladni samorządowcy, co nie znają ustawy
      samorządowej- hehehe
    • Gość: aPiS wiekszosc jest chyba spoza KAU-licji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:36
      KAU-licja rzadzaca specjalnie przemycila taki haczyk
      swoim dali cynk coby sie pospieszyli
      pozostalych WYTNA
      i obsadza soimi komisarzami

TKM!!!
      TKM!!!
      TKM!!!
      • asdf401 Demokracje mamy w dupie. 23.01.07, 12:17
        Kraje, gdzie demorkaracja jest bardziej zakorzeniona nie miałyby ŻADNEGO
        problemu z interpretacją sytuacji. Wola wyborców byłaby nadrzędna. W ogóle
        WYBRANI reprezentanci narodu cieszą się w rozwiniętych demokracjach większym, że
        tak powiem, rezonem od WSKAZANYCH. Wypomina się tam, często wskazanym, że nie są
        WYBRANI. A u nas? Wola wyborcy się nie liczy!!! Najgorsze, że mało kto dba o te
        proste fakty a tak wielu widzi normalke w administracyjnym nonsensie.
        Za spóźnione złożenie oświadczenia majątkowego traci się mandat uzyskany w
        wyborach? Tylko w Polsce i Meksyku.
        • Gość: kein Re: Demokracje mamy w dupie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:21
          Masz na myśli chyba wolę wyborców na Białorusi. w zakorzenionych demokracjach
          obowiązuje dura lex sed lex
          • asdf401 Re: Demokracje mamy w dupie. 23.01.07, 12:50
            A przepis mówiący o tym, że można stracić stanowisko uzyskane w wyborach
            powszechnych bo nie złożyło się oświadczenia majątkowego uważasz za
            demokratyczny?? Nie wystarczyłaby sankcja pieniężna???? Podtrzymuję moją tezę
            tytułową, że demokracje mamy w dupie, bo stworzone prawo już jest wątpliwie
            pasujące do demokracji a reakcje domagające się egzekucji przepisu świadczą o
            zerowej świadomości obywatelskiej. Podobna jest moja opinia o posłach co
            stworzyli takie prawo. Także w naszym kraju raczej: dupa lex sed lex.
            • Gość: kein Re: Demokracje mamy w dupie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:52
              Ten przepis jest demokratyczny gdyż wydany (uchwalony) przez demokratycznie
              wybrany sejm i senat a parafowany przez demokratycznie wybranego prezydenta.
              Może o cos innego chciałeś zapytać ? Na przykład czy jest to mądry przepis ? To
              jednak zupełnie inne pytanie :)))
    • Gość: Jacek Re: Krupowicz: musiałem to zrobić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:17
      Pan Wojewoda raczy się mylić nieświadomie, albo co gorsze - świadomie w sprawie
      Pana Mikietyńskiego. A mianowicie p. Mikietyński również był zobowiązany złożyć
      oświadczenie o działalności gospodarczej małżonki. We właściwych rubrykach
      powinien wpisać - "nie dotyczy" i podpisać się pod tym.
      Jeżeli odpuści Mikietyńskiemu, tzn, że idzie po układzie.
    • vicek113 Re: Krupowicz! nie musiałeś tego robić... 24.01.07, 10:58
      ...nie tłumacz się głupio i nie chowaj się za plecami tego komika Dorna.
      - mozesz sobie napisać hasło: - Krupowicz zawsze wierny, posłuszny i na zawsze
      z PIS!.
      ..to jest jednak problem Wojewody z nadania prawych i sprawiedliwych.

...a w czym jest rzecz?
      - po pierwsze - wszystko przez Gronkiewicz, która nie złożyła w terminie
      oświadczenia a teraz głupio się tłumaczy.
      - po drugie -dla Kaczyńskich porażka w W-wie jest nie do strawienia a
      przeprowadzany audyt w magistracie o którym Gronkiewicz głosi, może być bardzo
      kłopotliwy /choćby przy reelekcji Lecha/.
      - po trzecie- wykorzystano błąd (?) prawny, Dorn jest głównym interpretatorem
      jak zwykle przez ten Sejm uchwalonego niespójnego prawa,
      - po czwarte - choć nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów coś w tym
      musi być; bo Dorn wydaje dyspozycje błyskawicznie kwestionując ważność
      dotychczasowych uchwał w samorządach,
      - po piąte - wojewodowie się boją bo by ich /no ten Dorn - choć działa tylko z
      inspiracji/ wywalił na tzw. 'zbity pysk',
      - po szóste - gdyby nie chodziło o stołek prezydenta w-wy to pogrożono by
      palcem nonono, może zabrano diety i na tym sprawę by ucięto,
      - po siudme - Kaczyńscy nie oddadzą władzy i użyją wszystkich środków i
      wybiegów by ją utrzymać;- nie ważne z kim nie ważne jak - nie liczą się nawet z
      tymi co ich wybrali i popierają. Parcie do wyborów w Warszawie uznali za szansę
      bo szacunkiem prawa nie grzeszą /choćby ostatnie orzecznictwo TK/, ludzi mają w
      głebokim poważaniu, a opozycja w całości, myśli o własnynch pierdołach i daje
      się wodzić za nos.
      - po ósme - zatem burmistrzowie wójci,prezydenci miast i gmin podziękujcie
      prezydentowi w-wy bo was w te gierki wciągnęła.

... a ty biedny wyborco siedź cicho, swoje zrobiłeś wybrałeś do rządzenia
      bolszewię, płać podatki do przedwczesnej śmierci;te nowe gilowskiej też i
      raduj się razem z odyrektorem.
      ..jeszcze wam wmówią że to wszystko przez wykształciuchy; o PO nie wspomnę.

... co tam; stać nas na takie zabawy!!!!

• Gość: Galoty Re: Krupowicz! nie musiałeś tego robić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:00
        - po trzecie- wykorzystano błąd (?) prawny, Dorn jest głównym interpretatorem
        jak zwykle przez ten Sejm uchwalonego niespójnego prawa,
        O tym czy coś jest błędem prawnym czy nie nie decyduje to forum ani PO , a ni
        PIS.
        Nie jest to tzw oczywista omysłka w kazdym razie. Oczywisty błąd to tez pojęcie
        prawne ale nie ma zastosowania w tym przypadku.
        Tę problematyczna ustawe z wielkim sukcesem przegłosował też Donald Tusk.
        • vicek113 Re: Krupowicz! nie musiałeś tego robić... 24.01.07, 13:35
          ...oczywiście galoty masz rację; ani to forum ani PO lecz również inni podobni
          np.inne foruma czy takie tam partyje nie decydują co jest co. Zatem i
          bajkopisarz Dorn również.
          znak zapytania to jak pytanie: -co to jest? błąd czy nie błąd. dalej
          wyjaśniając dla zrozumienia użytych słów przeze mnie - błąd(?) w spójności
          obowiązującego prawa, bo oczywiste nie mogą prawa zapisane w ustawach i w tej
          samej materii być niespójne a tym bardziej sprzeczne.

..tak przy okazji galoty nie opowiadam się za jakimiś tam partiami.
          mnie interesuje co kto robi dobrze i co kto robi źle.
          ..ale wqrwia mnie doimientu jak z biednych ludzi cwaniaki u władzy robią
          głupków.
          ...i jak jakiejś tam radia, dziennikarzyny i inna swołocz mącą w głowach
          starych schorowanych ludzi i żyjacych na granicy ubóstwa.
          ... to co robią Kaczyńscy w sensie przemian społ.-gospod. to początki
          bolszewizmu, kształtowania nowego 'homosowietikusa', a przy tym z gębą pełną
          populistycznych frazesów.
          ... jak powtarza się od lat; Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy i od
          niedawna; przyjdzie pora na kaczora.

...i jeszcze jedno: W normalnych demokracjach jest tak, że jak przywódca
          jakiejś partii przegrywa z kretesem wybory to usuwa się w cień i najwyżej czeka
          na swoją szansę; Tuska i całej jego ekipy od stołka nie można oderwać.

...bo inaczej nihil novi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka