Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch krajobraz

IP: 83.168.96.* 23.01.07, 18:10
Kochani,
ostatnio wątek budowlano-developerski lekko się tu zadomowił ;-))
Sama odbieram swoją ćwiartkę czworaka na Bezrzeczu w lipcu ale juz teraz
postanowiłam zacząć poszukiwania dobrych fachowców, wiem, że trzeba
ich "zaklepać" na pół roku wcześniej a i tak jest z nimi problem, część
wyjechała... Poszukuje sprawdzonych i godnych polecenia fachowców, a co dla
niektórych może śmieszne najlepiej bez nałogów, nasłuchałam się w ostatnim
czasie jak to panowie sie zmywają w trakcie pracy na tydzień lub więcej.
Szukam kafelkarza i malarza, to na początek. Potrzebuje też architekta
krajobrazu, chodzi mi o zagospodarowanie ogródka. Wiecie może jak kształtują
się ceny takich fachowców??
Obserwuj wątek
    • Gość: dekora A fachury od wystroju okien nie potrzebujesz? IP: *.ar.szczecin.pl 23.01.07, 20:53
      Zasłony,firany,roletki itp....bez tajemnic.Pomysłem i formą upiększające Twoje
      gniazdko i wzbudzajace lekką zazdrosc wsród kolezanek.Napisz slówko,jeśliś
      zainteresowana.
      • Gość: daga Re: A fachury od wystroju okien nie potrzebujesz? IP: 83.168.96.* 26.02.07, 10:43
        Gość portalu: dekora napisał(a):

> Zasłony,firany,roletki itp....bez tajemnic.Pomysłem i formą upiększające
        Twoje
        > gniazdko i wzbudzajace lekką zazdrosc wsród kolezanek.Napisz slówko,jeśliś
        > zainteresowana.

Mogłabym prosic o podanie jakiegoś namiaru w celu nawiązania kontaktu.
        Poazdrawiam
    • Gość: budowlaniec Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: 81.190.124.* 23.01.07, 23:17
      Do lipca jestem zajęty (trochę terminu wolnego mam w czerwcu).Jeżeli jednak
      chodzi o 2 połowe lipca i dalej,to mogłbym sie podjąc wszelkich prac
      budowlanych-architektem krajobrazu niestety nie jestem;))Część moich prac mam na
      zdjęciach.Trudno chwalić siebie...Jedno moge powiedzieć-swoich prac się nie
      wstydzę!Nie biorę zaliczek.Nie palę,nie piję,nie spóźniam się!Gdyby Panią moja
      oferta zaintersowała,proszę o kontakt 880144513.
    • Gość: Mac życzę powodzenia IP: *.chello.pl 24.01.07, 01:16
      > krajobrazu, chodzi mi o zagospodarowanie ogródka. Wiecie może jak kształtują
      > się ceny takich fachowców??

Z pewnością koszt kafelkarza przekracza koszt samych kafelków. No chyba, że masz
      kafelki z wyższej półki np. za 250 pln za m2.

Malarz - ok. 50 pln za m2 malowanej powirzchni.
      • Gość: ble Re: życzę powodzenia IP: 213.155.165.* 24.01.07, 08:23
        50 pln/m2 ??

W Szczecinie nadal stawki oscylują w okolicy 20pln/m2. Info świeże, od człowieka
        prowadzącego firmę z branży.
      • Gość: ble - cd Re: życzę powodzenia IP: 213.155.165.* 24.01.07, 08:23
        Z ceną płytek też przesadziłeś kilkukrotnie.
        • Gość: gość Re: życzę powodzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:10
          Nie wiem ile biorą fachowcy za położenie 1m2 kafelek, ale cena 250 za m2 kafelek
          nie jest znowu aż takim przegięciem. Równie dobrze mozna zakupić sobie mozaikę
          za 1400 m2 lub kafelki z trawertynu, granitu czy innego szlachetnego materiału.
          • Gość: Mac Re: życzę powodzenia IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:26
            Wtedy to nie jest wyższa półka tylko już wysoka, ale też nie najwyższa.

20pln/m2 malowania - może jacyś studenci :)
            • Gość: willy Sorry... 5 euro za m2 malowania??? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.07, 00:07
              Czy ktos tu ocipial???
              W Berlinie firma z rachunkiem, 2 osoby za malowanie 300 m2 mieszkania
              (sprzatanie, przestawianie mebli, bdb zabezpieczenie wszystkiego) wziela 1200
              euro.

Za malowanie w Szczecinie to moze 5 a nie 20 zl! No chyba ze jest w tym tez tym
              tynkowanie, wyrownianie, tapetowanie i malowanie tapety. To ok.
      • Gość: yoyo Re: życzę powodzenia IP: 217.144.243.* 26.02.07, 12:33
        Pierdoly piszesz Mac.Wlasnie trwaja prace wykonczeniowe w moim domu.Koszt
        kafelek srednio 50PLN-60PLN,robocizna 45PLN.Chyba zrozumiale,ze wszyscy
        oczekuja godziwej zaplaty.
    • Gość: hunik Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:12
      architekta krajobrazu moge polecic. Prosze o blizsze szczegoly ogrodka.
      • Gość: hunik Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:15
        nie podałem namiarów, więc uzupełniam : hunik@poczta.onet.pl
        • Gość: "Alicante": Kamienne cuda.... IP: 83.168.124.* 24.01.07, 19:53
          Zapraszam na Gumieńce po kominek z obudową z kamienia,po kamienne blaty kuchenne i nie tylko!
          Firma "ALICANTE",Kwiatowa 1 -teren "Selfy".
    • Gość: Doradca Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:34
      Ostatnio widziałem ich w Berlinie. Niemcy zapisywali się w kolejkę do ich
      usług. Zarabiają tyle co nasz Prezydent miesięcznie
    • Gość: mk Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: 213.155.169.* 24.01.07, 19:09
      A jak już będziesz miała wszystko pomalowane i wykafelkowane to zapraszam do
      zrobienia mebli - na każdy wymiar, do kuchni, garderoby, łazienki a nawet do
      piwnicy :). Od projektu po montaż.
      Oczywiście o meblach lepiej pomyśleć w czasie tego całego zamieszania jakim jest
      remont a nie po.
      meblotech.mk@wp.pl
      • kobow Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj 24.01.07, 20:15
        gdy juz bedziesz miala kafelki,malowane sciany,firanki,zaslonki,krotka trawke,a
        pojawia sie szczurki i myszki polecam siebie czyli ferdek malolepszy- najlepszy
        szczurolap w okolicy.
        pzdr.
    • Gość: Kafelkarz Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.chello.pl 25.01.07, 13:39
      Ja wykonuję tego typu pracę i biorę za:

- ręcznie rzucany tradycyjny tynk 15 zł m2 (gwarancja 20 lat)

- układanie glazury 40 zł m2

- malowanie 2-krotne 6 zł m2

- sufit podwieszany z karton-gipsu 30 zł m2

- ścianki działowe, czyli wykonanie stelarza + wełna mineralna + folia
      +obustronnie płyta z karton-gipsu 30 zł m2

Na wszystko to daję PISEMNĄ GWARANCJE, podpisuję umowę przed rozpoczęciem robót,
      w której jest napisane zakres prac, i TERMIN WYKONANIA.

Płacę kary finansowe ( wysokość 0,2% za każdy dzien roboczy ewentualnego
      poślizgu) - ale oczywiście realizuję robotę na czas,często przed terminem, więc
      nieboję się podpisać takiej umowy :)

No nie wiem , co jeszcze moge tutaj napisać. Chyba wystarczy , mój telefon to:
      603235198.
      • Gość: Mac Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.chello.pl 25.01.07, 14:18
        O! I coś takiego to mi się podoba :)
      • Gość: Zbrojarz Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:51
        Nie boisz sie podpisać umowy o karach bo pewnie i tak nie ma jak z Ciebie
        ściagnąć takiej kary ...
    • Gość: kasia Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: *.smsnet.pl 25.01.07, 18:20
      Tu nie znajdziesz nikogo dobrego, bo dobry fachowiec nie ma czasu na internet,
      bo pracuje.
      • Gość: budowlaniec Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: 81.190.124.* 26.01.07, 20:49
        hmm... zgadzam się, że dobry fachowiec nie ma czasu na Internet...,ale dlatego w
        imieniu dobrego fachowca w Inter.siedzi jego żona... :)
      • Gość: mk Do Kasi IP: 213.155.169.* 27.01.07, 22:14
        Droga Kasiu, wyobraź sobie, że dobrzy fachowcy też korzystają z internetu,
        odpoczywają, mają rodziny itd. itp. Nie jesteśmy niewolnikami ani robocikami
        które zasuwają na okrągło a jak spędzamy wolny czas to już nasza sprawa.
        Poza tym, skoro nie widziałaś czyjejś pracy to jej nie oceniaj.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kasia Re: Do Kasi IP: *.smsnet.pl 04.02.07, 17:27
          Oczywiście, ze odpoczywają i korzystają z internetu, robia to wszyscy, ale nie
          w środku tygodnia o 13.30
    • Gość: daga Re: Szukam dobrego kafelkarza, malarza, arch kraj IP: 83.168.96.* 01.02.07, 22:23
      Kochani,
      naprawde nie macie wiecej pozytywnych doświadczeń w wykańczaniu mieszkań bądż
      remoncie??
    • Gość: R. Górski Polecam siebie. IP: *.chello.pl 01.02.07, 23:44
      Bedzie Pani zaadoowooloonaa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka