inka117 24.01.07, 14:21 Stargard jest pięknym miastem o ciekawej zabudowie nowoczesnego budownictwa połączonego z interesującymi obiektami zabytkowymi z minionych lat.Mnóstwo zieleni itp.Warto wybrać się tam w celach turystycznych.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_nr1 Re: Piękne miasto... 25.01.07, 16:50 Odbieram to jako żart... Nie ma jeszcze tragedii, ale żeby w celach turystycznych?? :) Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Piękne miasto... 26.01.07, 08:34 Nigdy nie byłam w Stargardzie,ale przeglądałam foto - galerię i spodobało mi się to miasto.Może mieszkańcy będą chcieli na temat turystyki w Stargardzie coś przekazać(powiedzieć).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Piękne miasto... 01.02.07, 23:47 W galeriach wszystko wyglada bardzo pieknie ... Oczywiscie jest Ratusz, Starowka i mur obronny z basztami. Zielen jest w dwoch duzych parkach ... Przez miasto przeplywa rzeka Ina. Ale nowe budownictwo??? Nie widzialam w nim nic specjalnego, blokowiska jak blokowiska, takie same w kazdym miescie. Zatrzymac sie w Stargardzie drogo, bo dawny Dom Turysty wyremontowano i zamieniona na hotel, z cenami jak w duzym miescie. W Toruniu zatrzymywalam sie w centralnie polozonym hostelu Orange, gdzie pokoj jednoosobowy ze sniadaniem, mozliwoscia uprania w pralce, usmazenia sobie jajecznicy czy kielbasy, a takze z dostepem do Internetu kosztuje 50 zl. Nic takiego nie znajdziesz w Stargardzie! Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Piękne miasto... 02.02.07, 08:52 Ja tylko obejrzałam foto - galerię i spodobał mi się ten Stargard,ale nigdy tam nie byłam.Na pewno możesz wiedzieć więcej,ponieważ już tam byłaś.Oczywiście,że zgadzam się z Tobą- jak zawsze i dziękuję.W najbliższej przyszłości jednak się do Stargardu nie wybieram.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Piękne miasto... 03.02.07, 12:28 Miasto znam od wczesnego dziecinstwa, bo tam mieszkal moj ojciec ze swoja druga zona, w zwiazku z tym czesto tam bywalam ... Oczywiscie miasto bardzo wypieknialo. Z malego sennego powiatowego miasteczka z poniemieckimi willami i starymi kamienicami i parowozownia zatrudniajaca "polowe" Stargardu, stalo sie "sypialnia Szczecina", co oznaczalo ze wielu bogatych ludzi ze Szczecina tu sie pobudowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Piękne miasto... 22.02.07, 18:53 Chyba teraz określenie "sypialnia Szczecina" przestaje być aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Piękne miasto... 15.02.07, 21:05 Stargard to miasto moich szscęśliwych chwil jakie wiele razy tam spędzałam.Mieszkała tam mojej mamy przyjaciółka ,która była dla mnie ukochaną Ciocią Wandzią.Mieszkała na Konopnickiej a potem na Reja.Niestety już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekzoc Re: Piękne miasto... 15.02.07, 23:54 Dla mnie oczywiście Stargard jest również pięknym miastem. Nie ma co ukrywać dziura z niego ale naprawdę uwielbiam tą dziurę i staram się do niej wracać tak szybko jak jest to tylko możliw. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Piękne miasto... 22.02.07, 18:53 tami46 napisała: > Stargard to miasto moich szscęśliwych chwil jakie wiele razy tam > spędzałam.Mieszkała tam mojej mamy przyjaciółka ,która była dla mnie ukochaną > Ciocią Wandzią.Mieszkała na Konopnickiej a potem na Reja.Niestety już nie żyje. A skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Piękne miasto... 23.02.07, 16:47 Przez całe życie mieszkam w Gdańsku,kiedyś w Oliwie ,a od kilkunastu lat na tzw.Orunii Górnej.Zauważyłam z innej Twojej wypowiedzi,że mieszkasz w Warszawie a ja jestem "fanką" tego miasta.W jakiej dzielnicy teraz mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Piękne miasto... 23.02.07, 16:55 Obejrzałam jeszcze raz to forum i z liczby Twoich wypowiedzi sądzę ,że jednak stale mieszkasz w Stargardzie.Ta Warszawa chyba mnie zmyliła. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Piękne miasto... 22.02.07, 18:50 To prawda, każdy przewodnik zachwala Stargard. Szkoda tylko, że oferta noclegowa nie jest zbyt ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk-kleryk Re: Piękne miasto... 22.02.07, 20:58 tak, szkoda tylko, ze sie sypie... To co w nim najladniesze, popada w ruine, jak brama wolowa. A co do noclegow- nie ma juz Hotelu Blekitni????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaarinka Re: Piękne miasto... 23.02.07, 17:22 Ten hotel znajduje się przy stadionie "Błękitnych". Z tego, co wiem nadal działa, chyba tylko ze zmienioną nazwą:"Invit" Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Piękne miasto... 23.02.07, 18:12 Pogrzebię w goglach, ciekawe jaki jest tam cennik (i jaki standard). Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Piękne miasto... 26.02.07, 13:00 Być może,że wkrótce odwiedzę Stargard i gdzie można spędzić mile czas? Odpowiedz Link Zgłoś