Gość: lex IP: *.szczecin.mm.pl 25.01.07, 19:04 Kasa z mandatów niech idzie na KM :D. Mamy tyle palaczy, że swobodnie powinni zaspokoić problemy taborowe miejskich spółek :). Tylko trzeba kwote mandatu podnieść nieco :P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek Koniec palenia na przystankach IP: *.btsnet.pl 25.01.07, 19:29 I susznie! Koniec trucia innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Koniec palenia na przystankach IP: *.astro.net.pl 25.01.07, 19:37 Bardzo dobrze jestem ZA dość trucia innych " bo tak mi się podoba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka jestem ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:47 Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do tego wspaniałęgo pomysłu. Dość już ma tego, że ktoś mnie i moje dziecko truje bez mojej zgody! Ja nie chcę być skazana na chorobę i wcześniejszą śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: jestem ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:55 Ciekawe, że nikt nie wpadł na pomysł, by przystanki przenieść dalej od skrzyżowań. Taka inhalacja to dopiero źródło witamin. pozdrawiam neofitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Re: jestem ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:04 A czemu tylko tyle? Cały ruch samochodowy poza miasto. Czemu mają nas truć??? Po mieście niech jeżdzą tylko rowerki i tramwaje. I hulajnogi. No i oczywiście wyłącznie ogrzewanie z sieci grzewczej albo elektryczne. Cała reszta produkuje <boje sie>DWUTLENEK WĘGLA<boje sie>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: jestem ZA IP: 62.233.172.* 26.01.07, 09:24 Ciekaw ejstem czy ktorys z Was pomyslal ze przystanki musza byc na ulicy bo autobusy nie lataja wiec nie wiem co ma piernik do wiatraka, a co do CO2 to wypadaloby przedmowce zapytac czy wie z czego produkuje się głównie w Polsce energię elektryczną do ogrzewania domow, iż mysli ze to nie produkuje CO2 haha przykro Was sie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Re: jestem ZA IP: 217.153.4.* 26.01.07, 10:03 Rzeczywiście, niedoprecyzowane to było. Chodziło o to, by uwolnić miasta od CO2, żeby jak już nie będzie palaczy, nie będzie samochodów, nie będzie niczego, nie było także dymów z kominów... A eneregia? To wie chyba każde dziecko. Ciepła woda jest z gejzerów, a prąd z bateryjek. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: jestem ZA IP: 62.233.172.* 26.01.07, 11:32 nie pytałem z kąd sie bierze prąd i ciepłą wode tylko gdzie sie je produkuje i z czego w Polsce sie je produkuje, no ale zeby mi tu znow glupot nie pisali to napisze w Polsce elektrownie i elektrocieplownie sa glownie na wegiel (rozny: brunatny, kamienny) wiec jesli ktos nie podczas spalania węgla wytwarza się tyle CO2 i innych substancji szkodliwych ze dla kazdego wystarczy :-) choc trzeba nadmienic, iz nowoczesne instalacje filtrujace jak NP w Dolnej Odrze czy innych szczecińskich elektrowniach likwidują wiele szkodliwych substancji ale to juz mniejsza o to :-) tak czy siak truja Odpowiedz Link Zgłoś
marcellus0 Re: jestem ZA 26.01.07, 19:07 i słusznie, że się boisz...CO2 to straszliwa trucizna <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv Nareszcie! W koncu coś mądrego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:21 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf bzdurny przepis 25.01.07, 22:27 To teraz bedzie sie papierosa rzucalo dochodzac do przystanku i kiepowalo na ziemii - gratuluje pomyslu. Zamiast ograniczyc palenie wylacznie do okolicy kosza na smieci stojacego na przystanku, takie idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.H. Re: bzdurny przepis IP: 80.53.41.* 26.01.07, 01:43 dlaczego uwazasz ze to bzdurny przepis? - ogolnie mam klopot z rozumieniem tego ze ktos pali papierosy - dlaczego ktos kto jest nalogowcem, nie potrafi sie kontrolowac, jest uzalezniony a wiec zniewolony ma mnie truc, zasmradzac - co daloby ograniczenie strefy w ktorej wolno palic do kosza??? czy wokol kosza jest jakies tajemne pole silowe ktore zatrzyma dym? uniemozliwi mu swobodne rozprzestrzenianie sie? Inna sprawa jest czy przepis ten bedzie przestrzegany i czy lamiacy go beda karani - uwazam ze kwestia palenia to kwestia kultury osobistej - taka sam kwestia jak kwestia puszczania bakow w towarzystwie, bekania, to problem tego samego rodzaju co umycie rak po zakonczonej defekacji. ciekawi mnie rekacja ludzi na to gdy np stalbym kolo palaczy i puszczal baki, bekal, dlubal w nosie, iskal sie, obcinal paznokcie itd. nie udawajmy ze palenie jest dobre i ze jestem przejawem wysokiej kultury osobistej, zasnuwanie wszystkich wokol dymem papierosowym to szczyt chamstwa, to ten sam rodzaj chamstwa co sikanie w bramie... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: bzdurny przepis 26.01.07, 08:06 Gość portalu: V.H. napisał(a): > dlaczego uwazasz ze to bzdurny przepis? - ogolnie mam klopot z rozumieniem tego > ze ktos pali papierosy - dlaczego ktos kto jest nalogowcem, nie potrafi sie > kontrolowac, jest uzalezniony a wiec zniewolony ma mnie truc, zasmradzac - co > daloby ograniczenie strefy w ktorej wolno palic do kosza??? czy wokol kosza jes No coz, jesli wolisz mijac sie z palaczem na chodniku, narazac, ze papieros trzymany w rece przypali ci ubranie itp. Zamiast wyznaczyc miejsca przeznaczone do palenia bzdurna polityka restrykcyjna. > jakies tajemne pole silowe ktore zatrzyma dym? uniemozliwi mu swobodne > rozprzestrzenianie sie? > > Inna sprawa jest czy przepis ten bedzie przestrzegany i czy lamiacy go beda > karani - uwazam ze kwestia palenia to kwestia kultury osobistej - taka sam > kwestia jak kwestia puszczania bakow w towarzystwie, bekania, to problem tego > samego rodzaju co umycie rak po zakonczonej defekacji. ciekawi mnie rekacja > ludzi na to gdy np stalbym kolo palaczy i puszczal baki, bekal, dlubal w nosie, > iskal sie, obcinal paznokcie itd. > nie udawajmy ze palenie jest dobre i ze jestem przejawem wysokiej kultury > osobistej, zasnuwanie wszystkich wokol dymem papierosowym to szczyt chamstwa, t > o > ten sam rodzaj chamstwa co sikanie w bramie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.H. Re: bzdurny przepis IP: 80.53.41.* 26.01.07, 21:52 Nie, powinien byc wprowadzony zakaz palenia w miejscach publicznych a takim jest ulica - mam juz dosyc terroru nalogowcow... ludzi slabych, rzadzonych przez pociety tyton zawiniety w papier. Jesli ktos chce palic to ma obowiazek sam stworzyc sobie warunki w taki sposob by to palenie nie bylo klopotliwe dla innych. Ktos kto pali nie rozumie tego ze smierdzi, prog jego wrazliwosci smakowej i zapachowej jest niemal zabity smrodem i smakiem papierosow - kazdy kto rzucal palenie wie jak po jakims czasie wraca odczuwanie smakow, eks palcze na nowo odkrywaja smak i zapach jedzenia... - nie chce byc narazony na to ze moja odziez smierdzi papierosami, nie chce tlumaczyc sie wchodfzac do czyjegos mieszkania ze nie jestem winien temu smrodowi, ze stalem obok palacza, ze nie mialem innego wyjscia jak czekac np na autobus... Co zrobilby palacz gdyby ktos na niego naplul? I odrzucam arguemntacje ze skror obok jest ulica to palenie nie jest az tak szkodliwe... byc moze - jest jedno ale - jazda samochodem ma jakis cel, sluzy przemieszczaniu sie... a palenie nie sluzy niczemu, nie tylko ze nie jest potrzebne organizmowi ale jest dla niego zabojcze - jesli ktos cierpi na nadmiar gotowki to zamiast kupowac fajki lepiej niech wesprze dom dziecka, kupi dzieciakom slodycze i tyle. Mam juz dosc terroru palaczy - chcecie palic to robcie to tak zeby nie przeszkedzalo to niepalacym. To Wy jestescie nalogowcami i to nie do Was ludzie sie maja dostosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soul Re: bzdurny przepis IP: 80.72.197.* 26.01.07, 09:47 Osobiście mam to gdzieś co będziesz robił koło mnie na przystanku, mozesz nawet udawać psa zwisa mi to byle byś mnie nie dotykał,powiadzasz że Cię trują, wszystko truje łącznie z autobusami (że się czepie) więcej smrodu i szkody za jednym przekręceniem kluczyka niż bym przez całe swoje życie spalił, a huty?, a zakłady produkcyjne i inne, to nie przeszkadza? nie śmierdzi? i jakos nikt hallo nie podnosi. Przechodząc ulicą z tzw. szybkich barów też wali i co mają je zamknąć bo mi zapach przeszkadza? Albo nie wpuścic człowieka do autobusu bo czosnek zjadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: bzdurny przepis IP: 62.233.172.* 26.01.07, 09:53 jak juz ktos mowil palic komus pod nosem to poporstu brak kultury zwykle chamstwo wsiadac do autobusu doslownie walacy czosnkiem to to samo, ja rozumiem ze ktos lubi lub je sobie zapobiegawczo lub leczniczo jego sprawa, ale pewnie jak w autobusie spotykasz kloszarda czy tam bezdomnego co sie od miesiecy nie myl to co udajesz ze nie czujesz? i uwazasz ze ma prawo tak sobie smierdziec w autobusie? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra35 Re: Koniec palenia na przystankach 25.01.07, 22:35 NARESZCIE NIE BĘDZIE MI NIKT SMRODZIŁ PAPIEROCHAMI, NIECH PALACZE SOBIE PALĄ ALE NIECH TRUJĄ SIEBIE. A PRZYSTANKI BĘDĄ NARESZCIE CZYSTE A NIE PEŁNO PETÓW. NARESZCIE POMYŚLANO O NIEPALĄCYCH - NIECHCEMY BYĆ BIERNYMI PALACZAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Elk Koniec palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 00:15 Bardzo się cieszę, że takie prawo wejdzie! śmierdziochy stoją ze wszystkich stron na przystanku i człowiek powietrza nawet złapać nie może bo obsiądą dookoła i zawsze się jakiś komin napatoczy. Nie wspomnę już o chamskim paleniu pod wiatą podczas deszczu na przykład - co się niestety zdarza; albo o tym że niektórzy ostatniego macha biorą jeszcze na schodkach tramwaju czy też autobusu i wszystkich w środku raczą swoim dymem... Nie mówiąc już o tym że nawet jak się stoi koło takiej popielniczki to uschnąć można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamabs Koniec palenia na przystankach IP: *.chello.pl 26.01.07, 07:49 Na 100% każdy strażnik miejski i każdy policjant niezwłocznie się zatrzyma żeby wlepić mandat palaczowi..... oczywiście. Jedno pytanko a może propozycja. Może policja i straż powinna wlepiać 3 cyfrowe mandaty za pozostawianie nieczystości po psach na chodnikach i trawnikach. Jakoś w naszym obs......ym mieście nikt nie dostrzega problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamabs Re: Koniec palenia na przystankach IP: *.chello.pl 26.01.07, 07:51 Najlepsze są dni deszczowe, jak ci śmierdziele z papierosem pod wiatę wchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Koniec palenia na przystankach IP: 62.233.172.* 26.01.07, 07:52 JEsli chodzi o psy rowneiz popieram, tylko nei wiem czy szanowny obywatel naszego miasta (tak mniemam) wie, iż odpowiednie pzrepisy istnieja i jakis czas temu bylo o tym pisane rowniez w gazecie. Straz miejska ma obowiazek dbac o porzadek i czystosc w miescie czyli ma rowniez karac za odchody psie, kocie i inne zostawione na chodnikach, trawnikach etc. niestety srednio chce im sie tym zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Koniec palenia na przystankach IP: 62.233.172.* 26.01.07, 07:49 Super przepis jestem za tylko te 50zł to chyba deko mało chociaż ze 100zł powinno byc i po pierwsze sciagane tak jak mandaty policyjne. A ta tempa Ci.. co to mowi ze ktos się jej każe ukrywać, ona chyba nie rozumie po polsku, ze zakaz obowiązuje w pewnej strefie i moze sobie jarac np 20m od przystanku, aby normalni ludzie w spokoju i względnie czystym powietrzu mogli na autobus albo tramwaj poczekac pozdrawiam pomyslodawcow PS juz widze te szczesliwe "twarze" palaczy jak im sie uwage zwraca ze tutaj jest zakaz palenia i te "szczere podziekowania" za zwrocenie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowae1 Koniec palenia na przystankach 26.01.07, 08:46 Ciekawe kiedy nasi rajcy zrobią porządek z psami i obs..... chodnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam 50 papierosów dziennie? IP: *.eranet.pl 26.01.07, 09:07 Moze miktos wytłumaczy w jaki sposób wypalić 50 papierosów dziennie? Nie wydaje mi się to możliwe, odliczając sen i czynności przy których nie można palić wychodzi 5 papierosów na godzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: 50 papierosów dziennie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:21 W sumie żadna sztuka. Jeśli w pracy na biurku stoi popielniczka, masz dobre 16 h dziennie na wykonanie planu. A to daje papierosa raz na 20 min. Da sie zrobic. Przy okazji: "Przecież nie może być u nas jak na Białorusi - uważa niepalący od urodzenia Stefan Buchwald." On rzucil w momencie marodzin, znaczy palil w okresie plodowym? Frapuje mnie ten fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: 50 papierosów dziennie? 26.01.07, 09:23 No cóż przestaję palić mna przystankach, przesiadam się do własnego diesla z 75- go roku. Ma trochę rozregulowane wtryski - ale to nic. Dziś przez godzinę go uruchamiałam - ale to nic. Całą dzielnicę lekko zadymiłam - ale to nic. Przyjdzie wiatr - rozwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: 50 papierosów dziennie? IP: 62.233.172.* 26.01.07, 09:44 a co ma piernik do wiatraka? to mamy CI pozwolic niby palic na przystanku bo Ty w odwecie bedziesz truć środowisko? kurde czy Wy macie rowno pod sufitem, te wasze argumenty to normalnie przeczkolaki by lepsze wymyslily najlepiej to wezcie sie powiescie bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: 50 papierosów dziennie? da się zrobic IP: 62.233.172.* 26.01.07, 09:40 pewnie jego matka w ciazy palila, a on niestety musial razem z nia dlatego po urodzeniu rzucil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lambertino-54 Koniec palenia na przystankach 26.01.07, 09:23 to wszystko dlatego, żeby znowu dać zarobić kolesiowi - wiadomo oznakowanie przystanków. ile naszych pieniędzy na to pójdzie- nie lepiej dokarmic głodne dzieci w szkołach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: Koniec palenia na przystankach IP: *.icm.edu.pl 26.01.07, 09:34 > ile naszych pieniędzy na to pójdzie- nie lepiej dokarmic głodne dzieci w > szkołach? Rezygnacja z jednej paczki w tygodniu rozwiazałaby problem glodu w szkolach. Palaczu. Masz szanse naprawic Polską szkołe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astmatyk a co z balkonami IP: *.globalconnect.pl 26.01.07, 09:31 rodzina mieszkająca piętro niżejtak kopci na balkonie że włączają mi się czujniki ppoż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: a co z balkonami IP: *.szczecin.mm.pl 26.01.07, 10:46 Tak apropo nasunęła mi się ciekawa myśl :). Są takie ulice w mieście, że te 15m od słupka przystankowego jest już w czyimś domu, tak jak np. na Czorsztyńskiej. Teraz niech sobie będzie policja na przystanku, a ktoś się wychyli z okna na parterze z papierosem to może dostać 50 zł mandatu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Koniec palenia na przystankach IP: *.globalconnect.pl 26.01.07, 10:53 co to k... za pierdoły! kto będzie ganiał koło przystanku z miarą i odliczał a to 5 m w jedną stronę, a to 5 metrów w drugą (od krawężnika)! a jak mi 5 m wypada w kuchni, bo mieszkam przy przystanku, to nawet w domu nie będę mógł palić! Ktoś tu po prostu pali głupa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Koniec palenia na przystankach IP: 62.233.172.* 26.01.07, 11:33 Tylko Ty i Tobie podobni pala glupa a wlasciwie to pewnie nie pala glupa bo nimi sa poprostu pala fajki bo nic innego nie umieja palic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Koniec palenia na przystankach 26.01.07, 14:51 To jest miara totalnej durnoty radnych. Całe miasto osrane do cna przez psy a im przeszkadzają palacze. Ja akurat nie palę, ale bardziej mi przeszkadza slalom między psimi odchodami niż kiepami, których też nie powinno być. Czynnikiem decydującym jest tu akurat kultura. Coś, czego brakuje wiekszości właścicieli psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kay Re: Koniec palenia na przystankach IP: 195.28.182.* 26.01.07, 15:38 No okey niech tylko wymierza na kazdym przystanku te 15 m bo co straz miejska bedzie chodzic z miarka?? Przeciez za ich zakup zaplacimy my! a co jak stane na 14 metrze?? To kosze tez powinny byc ustawione za "strefa przystankow" bo gdzie mam papierosa wyrzucic?? Nie zeby mi ten zakaz robil jakas kolosalna roznice poprostu troche mnie smieszy, i mysle ze bedzie podobnie jak z wspomnianymi juz "kupkami" psow niby jest odpowiedni nakaz i pojemniki ale co z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Koniec palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:48 nic z tego jak ktos jest cham to nim bedzie nawet po wprowadzeniu zakazu i tyle i nawet jakbys postawil 100 pojemnikow na odchody psa poporstu cham to cham i nic tego nie zmieni, ale trzeba probowac ich uczyc kultury choc troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Koniec palenia na przystankach IP: 152.62.109.* 26.01.07, 15:38 Radnijezdza furami wiec w d..ie maja zwyklych ludzi ktorzy w drodze do pracy czy z pracy czekajac na autobus lub tramwaj maja chyba prawo sobie zapalic przeciez to jest teren otwarty, ale wiadomo trzeba isc za durna moda i wprowadzac socjalistyczne zakazy zamiast zajac sie gospodarka, zawsze bzdury na pierwszym miejscu, bo sa ladne, modne i chwytliwe dla wyborcow. Puca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Koniec palenia na przystankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:46 zadne socjalistyczne, ja jestem nie palacy i chyba mam prawo sobie stac na przystanku wracajac z pracy i nie oganiac sie od dymu papierosowego, bo ktos musi sobie zapalic jak musi to niech idzie gdzies na bok zapalic a nie mi prosto w twarz dmucha pajac Odpowiedz Link Zgłoś
jam-agru Re: Koniec palenia na przystankach 26.01.07, 22:18 Palacze są zakałą ludzkości. Dowody: 1) ta dyskusja - wykłócają się ząb za ząb o swoje prawo do smrodzenia innym; 2) wysuną dowolny, choćby najbardziej niedorzeczny i nie na temat argument, żeby udowodnić głupotę całego projektu; 3) nawet najkulturalniejsi znani mi ludzie rzucają peta na ziemię i przydeptują - bo coś z nim muszą zrobić, a nie pomyślą, że potem ktoś będzie musiał po nich sprzątać; 4) są ślepi na różnicę, że dym szkodzi niepalącym, a świeże powietrze palaczom - nie, że palacz wytwarza jednak więcej smrodu niż niepalący, uparcie stawiają znak równości między tymi dwiema grupami i walczą w imię równych praw; 5) a na zakończenie zaczynają chorować na płuca i trzeba ich leczyć za ciężkie pieniądze - oczywiście państwowo, w imię solidarności społecznej. Dlaczego to ja mam znosić dym w wiacie na przystanku? To wolny kraj, jak koleś chce zapalić, niech się odsunie. To on truje mnie, a nie ja jego. To on wybrał papierosy, nie ja. No, to niech moknie i marznie 15m od wiaty, skoro tak wybrał. Było wybrać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paroova No to mam problem IP: 195.136.49.* 26.01.07, 21:25 Nie palę. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
miquel6 Koniec palenia na przystankach 27.01.07, 09:09 A ile zanieczyszcza stara ciezarowka typu Star czy inne samochody. Autobus przyjezdzajacy na przystanek wypala najmniej 10 kartonow Sportow czy Ekstra mocnych. Kominy w Gryfinie? Palenie tytoniu bylo prawem kazdego czlowieka od wiekow, tak samo jak jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
miquel6 Re: Koniec palenia na przystankach 27.01.07, 09:22 Zakazac jedzenia grochowki,kapusty, itp. Ilosc gazu? A moze zmusic ich do przymusowego zbierania gazow i zalozenie punktow skupu. Ktos to liczyl? Zakaz wychodzenia z domu bez kapieli. Zakaz noszenia brudnych ciuchow. Tesknicie za zakazami podczas komunizmu? Walczyliscie o wolnosc a teraz zakaz na zakazie czym to sie skonczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki a co dieslem i pierdzeniem ? IP: 217.153.6.* 27.01.07, 20:42 A jak obok przystanku stanie autobus który smrodzi jak 200 palaczy ? Trzeba zlikwidować autobusy ? Odpowiedz Link Zgłoś
jam-agru Re: a co dieslem i pierdzeniem ? 27.01.07, 20:51 A żebyś wiedział(a). Do regulacji gada. Ci, co pracują nad autkami na wodór, też mają już jakieś wyniki. Nie rozumiem zresztą, skąd na forum tak częste refleksje typu: ' skoro nie możemy wyeliminować wszystkich smrodów, nie eliminujmy żadnych' - bo do tegu sprowadza się co druga uwaga. Ludzie, zacznijmy od tego, na co mamy wpływ. Od kultury i liczenia się z innymi. Autobus nie może stanąć z wiatrem, ale palacz - tak. O co właściwie wam chodzi? O prawo do stawania pod wiatr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBędny sondaż w sprawie palenia w miejscach ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 08:30 Sondaż z ONET związany z aktualną inicjatywą działaczy PiSu: Gdzie powinien obowiązywać całkowity zakaz palenia? w samochodach 2% w urzędach/biurach 8% w pubach/restauracjach 4% na przystankach/dworcach 3% na ulicy 2% w pracy 3% w szpitalach 14% w kinach/teatrach 7% w więzieniu/areszcie 1% we wszystkich tych miejscach 41% (!!!!) nie powinno być w ogóle zakazów palenia 15% Ogółem głosów: 25169 Odpowiedz Link Zgłoś