Dodaj do ulubionych

I po Komforcie...

07.02.07, 09:10
Z ciekawością zaglądnąłem dziś na strony GW, szukając informacji o sprzedaży
KOMFORTU, wszak to jedno z większych szczecińskich przedsiębiorstw. A tu....
nic! Brak informacji? Czy gospodarcza ignorancja?
Tak czy siak, KOMFORT został sprzedany. Spodziewany ruch, ale jednak przykro.
Zniknie ta firma ze szczecińskiej mapy gospodarczej. Łódź zyska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Topaz kto kupil? IP: 217.116.110.* 07.02.07, 10:10
      Wlascicielom gratuluje kasy.Coz bussines....
    • Gość: gość Re: I po Komforcie... IP: 195.245.213.* 07.02.07, 11:41
      napisz coś więcej jeśli wiesz
      • Gość: adam m. Dziennikarze GW to at first działacze partyjni IP: *.bazapartner.pl 07.02.07, 12:15
        Pisza tylko o tym co mogą wykorzystac politycznie, a cała reszta dla niepoznaki...
        To Pałka Wyborcza. Nie wymagaj od niej nic więcej. Zresztą juz niedługo zniknie
        z rynku.
    • Gość: andreas Re: I po Komforcie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:01
      nawet nie wiecie, jak ja ich rozumiem... ;(((
      • Gość: Doradca Re: I po Komforcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:56
        Wątpię aby ta informacja była prawdziwa przecież pracowali na wejściem na GPW
        • hotcat01 Re: I po Komforcie... 07.02.07, 15:50
          jest prawdziwa, Komfort zmienia lokalizację, natomiast nie wiem czy właściciela
        • yasso Re: I po Komforcie... 07.02.07, 16:37
          A propos wejścia na giełdę - genialne budowanie ceny... :)
    • yasso Re: I po Komforcie... 07.02.07, 16:33
      Prawdziwe, prawdziwe. Szczegółów nie znam, bom nie z Komfortu, ale zdaje się, że
      transakcja została zawarta z amerykańskim funduszem, który wcześniej kupił m.in.
      Nomi. A siedziby nie zmienili, jakiś czas temu część działów przeniosła się do
      Łodzi (rok temu?). Tak czy siak, wątpię, by teraz centrala pozostała w
      Szczecinie. I tego szkoda najbardziej.
      • zbednydlaregionu Re: I po Komforcie... 07.02.07, 16:47
        Moje informacje są takie, że Komfort od wielu lat zamierzał przenieśc się do
        Łodzi z wielu powodów a między innymi logistycznych ty bardzie, że ostatnio
        interesy developerskie ma mocno kwitnące właśnie w tym mieście. O sprzedaży nie
        słyszałem aczkolwiek wiem, że rozmowy były swego czasy w UK.
        Mam nadzieje, że przerowadzka Komfortu też nie jest winą pis :-))
        • Gość: waldy d. Re: I po Komforcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:59
          jeżeli już to raczej winą PO bo w mieście Szczecinie rządzi PO czyli Nitras i
          Krzystek.zobaczycie że wszyscy uciekną niedługo ze Szczecina...
    • zbednydlaregionu Informacje potwierdzono 07.02.07, 18:47
      Osobiście wyczytałem oficjalną informacje na teletekście TVP Szczecin. Cena
      nabycia 30 mln zł jest zaskakująco niska. Fundusz, który kupił jest mi znany.
      To tylko przejściowy właściciel . Komfort "pójdzie dalej".
      • Gość: Luksus Strasznie niska cena IP: *.globalconnect.pl 07.02.07, 19:48
        Dziwne,ze na taka niska cene sie mogli zgodzic
      • Gość: silent inot Re: Informacje potwierdzono IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 19:49
        co za bzdury, fundusz enterprise investors kupil, a raczej podpisal umowe o
        kupno 100% Komfort Market sp. zoo, ktore bylo wlasnoscia KOMFORT S.A. Jak
        wiadomo(kto wie ten wie) w sklad KOMFORT S.A. wchodza miedzy innymi firmy:
        Komfort Market(wykladziny), INVEST KOMFORTdeveloper), PORTA KMI(drzwi itp.) i
        SGI Komfort(developer).
        Umowa zostanie sfinalizowana po tym jak UOKiK zgodzi sie na transakcje.
        Za 30 mln to niczego nie mozna kupic. Sprzedaż laczna w 2006r wyniosla 340mln, a
        zysk 20 mln.
        • zbednydlaregionu Re: Informacje potwierdzono 07.02.07, 20:01
          Gość portalu: silent inot napisał(a):

> co za bzdury, fundusz enterprise investors kupil, a raczej podpisal umowe o
          > kupno 100% Komfort Market sp. zoo, ktore bylo wlasnoscia KOMFORT S.A. Jak
          > wiadomo(kto wie ten wie) w sklad KOMFORT S.A. wchodza miedzy innymi firmy:
          > Komfort Market(wykladziny), INVEST KOMFORTdeveloper), PORTA KMI(drzwi itp.) i
          > SGI Komfort(developer).
          > Umowa zostanie sfinalizowana po tym jak UOKiK zgodzi sie na transakcje.
          > Za 30 mln to niczego nie mozna kupic. Sprzedaż laczna w 2006r wyniosla
          340mln,
          > a
          > zysk 20 mln.
          Zaskakująco jak na mój gust niska cena.
          • exman Re: Informacje potwierdzono 07.02.07, 20:10
            A jak dla mnie - nie. Krzyżyk na drogę czerwonej burżuazji.
            • Gość: qboq Re: Informacje potwierdzono IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 20:47
              > A jak dla mnie - nie. Krzyżyk na drogę czerwonej burżuazji.
              czerwonej?? mowisz chyba o logo komfortu ;), bo to jedyne co laczy komfort w
              czerwonymi :-).
              A cena to 30mln ale EURO, a i tak w sumie wlascicielom to sie oplaca w sumie.
              wszystko zalezy od umowy, do ktorej nie mamy dostepu i nie wiemy naprawde co
              zostalo sprzedane ;)
    • Gość: klient Re: I po Komforcie... IP: *.globalconnect.pl 12.02.07, 22:40
      Na dobrą sprawę jedyna szczecińska firma znana w całej Polsce
      • Gość: nachfirma Nie jedyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:18
        Takie na przykład Espebepe jako członek grupy kapitałowej Stella Marris.
        Pamiętam, że była tam w zarządzie Stella Marinowska.
        Tak na powaznie to Home.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka