Gość: Kolejny Gość Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:34 Właśnie !!! Może warto powrócić do tematu wątku. Co sądzicie o kolejnych zwolnieniach w Starostwie? Czy to już koniec - "wymiana" kadry zakończyła się czy może kolejny początek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druh Re: Kolejni fachowcy opuszczają Konarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:07 Gość portalu: kazek napisał(a): > OOOOOOOOO, to w Chojnie szykują gniazdko dla pani Ewy DeLT? Nie dostała się na > > tego dyrektora wydziału zarządzania nieruchomosciami w urzedzie w Szczecinie? > Biedaczyna!!!!!!!! Pani Ewa w Urzędzie w Chojnie! To bardzo dobra wiadomość. Zrobi porządek w bałaganie jaki pozostawił Konarski i Rawecka. Cieszcie się urzędnicy będziecie mieli porządek w papierach. Za to bójcie się ci którzy jesteście mierni. W duecie Konarski z Rawecką do pięt nie dorastają jednej Pani Ewie. Nie umieją wykorzystać nawet tego kapitału i gotowych rozwiązań które dostali po Pani Ewie. Szkoda że w Gryfinie nikt nie chce wykorzystać jej wiedzy i doświadczenia samorządowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Kolejni fachowcy opuszczają Konarskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:25 Gość druh napisał: Pani Ewa w Urzędzie w Chojnie! To bardzo dobra wiadomość. Zrobi porządek w bałaganie jaki pozostawił Konarski i Rawecka. Cieszcie się urzędnicy będziecie mieli porządek w papierach. Za to bójcie się ci którzy jesteście mierni. W duecie Konarski z Rawecką do pięt nie dorastają jednej Pani Ewie. Nie umieją wykorzystać nawet tego kapitału i gotowych rozwiązań które dostali po Pani Ewie. Szkoda że w Gryfinie nikt nie chce wykorzystać jej wiedzy i doświadczenia samorządowego. Jeśli to prawda to tylko pogratulować władzom Chojny że wreszcie będą mieli kogoś kto się zna na samorządzie, bo w tym towarzystwie pozostawionym w magistracie po poprzednikach to wielu fachowców nie uświadczysz. Z tego co wiem to 3/4 kadry nie ma wyższego wykształcenia - a jako kryterium zatrudnienia służyły koligacje rodzinne i towarzyskie. Przy Pani Ewie takie rzeczy mieć miejsca nie będą. Przy Pani Ewie będą solidne konkursy i porządek w dokumentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejny Gość Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:48 Ciekawe co na to Sąd Pracy jeżeli znajdą się odważni by złożyć odwołanie od decyzji o zwolnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:07 Czego ja się dowoaduję - Pani Ewa ma pracować w Urzędzie Gminy w Chojnie? Jeżeli jest to prawda, to na jakim stanowisku? Gdyby miała być Sekretarzem Urzędu to powiem jedno - Szanowny Panie Burmistrzu Fedorowicz, moje serdeczne gratulacje. Kłopot jedynie w tym, jak zachowają się radni, bo to oni będą taką nominację zatwierdzać. Zwracam się więc do wszystkich mieszkańców gminy Chojna - jeśli macie jakikolwiek wpływ na decyzje swoich radnych, wyperswadujcie im, że taki wybór będzie wyborem bardzo korzystnym dla pracy Urzędu Miejskiego, a w konsekwencji dla mieszkańców gminy Chojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:55 Gość portalu: kazek napisał(a): > No to Kolejny Gościu zastanawiasz się, co zrobi Maria I.? Pewnie złoży pozew do > > sądu, bo z etgo co napisała Gazeta Choejńska wynika, że wyrzuconop ją za nic. Maria I. powinna bezwzględnie złożyc pozew do sądu i do akt sprawy dołączyć kopię dokumentu o prowadzeniu działalności gospodarczej oraz wszystkie rachunki które zostały wystawione przez Marię I. przedsiębiorcę - Marii I.urzędnikowi zatwierdzone do wypłaty przez burmistrza Konarskiego i z-cę burmistrza Rawecką. dopiero będzie UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verdad Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:43 "Gość portalu: kazek napisał(a): > No to Kolejny Gościu zastanawiasz się, co zrobi Maria I.? Pewnie złoży pozew d > sądu, bo z etgo co napisała Gazeta Choejńska wynika, że wyrzuconop ją za nic." -"Gość: bolek napisał" Maria I. powinna bezwzględnie złożyc pozew do sądu i do akt sprawy dołączyć kopię dokumentu o prowadzeniu działalności gospodarczej oraz wszystkie rachunki które zostały wystawione przez Marię I. przedsiębiorcę - Marii I.urzędnikowi zatwierdzone do wypłaty przez burmistrza Konarskiego i z-cę burmistrza Rawecką. dopiero będzie UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU". Panią Marią I. może powinino się zająć CBA a nie Sąd Pracy. Chciaż... to faktycznie może być interesujące nawet dla Sądu Pracy, no bo mamy tu do czynienia z: - urzędniczką gminy prowadzącą równocześnie działalność gospodarczą, - wyceniającą na zlecenie gminy nieruchomości, które są sprzedawane znajomym, - z osobą, która brała pensję naczelnika, ale nie podpisywała decyzji administracyjnych , aby nie składać oświadczeń majątkowych publikowanych w BIP-ie i nie wykazywać innych źródeł dochodów /zlecenia gminy, działlność gospodarcza/, - naczelniczką, która przygotowywała decyzje w sprawie wycinki drzew , które w całości uchylił sąd, a gminą została narażona na straty i musi w tym roku brać kredyt, aby zwrócić powiatowi niesłusznie pobrane przez b.burmistrza Wojciecha K. - kary, - urzędniczką , która sabotuje działania gminy i wadliwie przygotowuje uchwały, które trzeba wycofywać w ostatniej chwili z porządku obrad sesji, a których nie podjęcie skutkuje odsunięciem uchwalenia nowych planów zagospodarowania przestrzennego gminy itd... Jak P. Maria I. zostanie naczelnikiem w starostwie u swojego ulubionego b.szefa, b. burmistrza Chojny - obecnie starosty Wojciecha K.- to dopiero będzie tam "porządek"! Ja też uważam, że zwolniona dyscyplinarnie przez obecnego burmistrza Chojny P. Maria I. powinna złożyć pozew do Sądu Pracy. Jak w świetle faktów - gmina Chojna uzasadni DLACZEGO musiano się rozstać z P.Marią I. - to Maria I. może skończyć na ławie sądowej, ale w innym wydziale Sądu Rejonowego niż planowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:07 Już niebawem, wyjdą na jaw - za sprawą pewnych mało znaczących - jak na dzisiaj, dokumentów świadczących o poświadczeniach nieprawdy jak i działaniach niektórych osób, na szkodę gminy Chojna. Coś mi się wydaje, że będzie to początek końca układu jaki w gminie Chojna działał od wielu lat. Mój post to nie straszenie, tylko zachęta do pilnego obserwowania tego co będzie się działo w Chojnie, a co będzie bezpośrednio oddziałowywało na starostwo. Zachęcam zatem do studiowania tej strony, w szcególności radnych powiatowych, jak i wszelkiej maści milczących jak do tej pory dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? 12.07.07, 11:47 ość portalu: Człowiek napisał(a): > Już niebawem, wyjdą na jaw - za sprawą pewnych mało znaczących - jak na > dzisiaj, dokumentów świadczących o poświadczeniach nieprawdy jak i działaniach > niektórych osób, na szkodę gminy Chojna. Coś mi się wydaje, że będzie to > początek końca układu jaki w gminie Chojna działał od wielu lat. Jestem przekonany,że nowy burmistrz Chojny powinien jak najszybciej zrobić to co były burmistrz Chojny Wojciech Konarski zrobił by już dawno- zgłosić te sprawy do prokuratury. Jeśli tego nie uczyni popełni błąd, który kosztować go będzie porażkę w kolejnych wyborach. Polityka jest dla twardzieli. A co tam ze szpitalem? Jest? Będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:16 fiu fiu, ale verdad jest zorientowany. A ja tam wiem jedno, że za wszystko odpowiedzialny jest burmistrz. To żenada zrzucać odpowiedzialność na urzędnika. a fe, wstyd jak ... zatrudnienie w Chojnie kolesiostwa wyrzuconego z Gryfina i Widuchowej. Okropieństwo!!!!!!!!! Trzeba przynajmniej odrobinkę znać się na przepisach. Jak się czyta prasę, to dokładnie ten temat Krajnika był przerabiany. A co pan O. żąda 'spłaty obietnic'? No to jest problem hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.chello.pl 12.07.07, 11:05 A czy ty kazku nie powinieneś teraz mocno pracować,zgodnie ze swoimi obowiązkami, a nie wykorzystywać urlop wakacyjny swojej szefowej? Ciekawe, co powiedziałaby na to, gdyby tak od kogoś dowiedziała się, że w czasie swej pracy PRZEDE WSZYSKIM czytasz forum, a nie robisz tego, co należy do Ciebie? NIE BAZUJ NA .....PLECACH INNYCH!!!!!!!!!!!!!! DO ROBOTY LENIUSZKU!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? 12.07.07, 15:16 Gość portalu: Truth napisał(a): Dokąd ucieknie Pan starosta, jak komornik zablokuje mu wszystkie konta ? > Kogo obarczy odpowiedzialnością za taką nieudolność i brak znajomości przepisów > ? > Co na to radni? Radni chcą diet i tyle. A Pan starosta? Hm, gdzie on może uciec? Pewnie Piłat go przytuli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:16 Obaj się nawzajem utulą w smutku i biedzie. Gmina bez entuzjazmu chce przejąć od powiatu szkołę specjalna , liceum i sprawa się ślimaczy od początku roku, Rada Miejska żadnej uchwały o przejęciu szkół nie podjęłą. Zarząd Dróg zlikwidowany i też nie widać entuzjazmu żeby gmina chciała wszystkie powiatowe drogi i uchwały gminy jeszcze gdzieś daleko w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 00:43 Kto nic nie robi tem nie ma problemów. Powiat nie rozwiązuje problemów ze swoimi szkołami bo liczy na łaskawość gmin że radni z Gryfina i Chojny wezmą się do roboty i będą zarzadzać powiatowymi szkołami. Zarząd dróg Starosta zlikwidował i liczą w Starostwie na to że gminy będą remontować i sprzątać drogi powiatowe. Problemy ze szpitalem też same się rozwiążą bo w końcu pacjenci oleją taka władzę i pojadą leczyć się gdzie indziej. Za komuny władza mówiła że się sama wyżywi i jak skończyła wiadomo, taki sam koniec czeka władzę ze Starostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:30 Wczoraj o godż. 18 oglądałem Kronikę Pomorza Zachodniego, w której był poruszany temat wyciętych drzew w Chojnie. Czy w związku z tym jest ktoś w stanie mi powiedzieć, czy PZD składając skargę na decyzje SKO - dotyczącą utrzymania w mocy wysokość kar naliczonych przez Konarskiego, do Sądu Administrzacyjnego, składało jednocześnie wniosek o wstrzymanie egzekucji? Oraz, czy Sąd Administracyjny wydał decyzję o wstzrymaniu skutków decyzji SKO do czasu rozstrzygnięcia skargi, a tym samym decyzji Konarskiego - zawiesiło egzekucję? A także czy egzekucja komornicza - zlecona przez Konarskiego, i kolejna decyzja Konarskiego o rozłożeniu na raty naliczonych a nie spłaconych części kar, miała miejsce już po decyzji Sądu - jeśli wogóle taka była, o wstrzymaniu egzekucji? Jeśli ktoś posiada takie informacje, proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:34 Nawiązując do wcześniejszego mojego wpisu, mówiąc o egzekucji miałem na myśli wykonalność decyzji SKO i Konarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? 14.07.07, 13:34 Gość portalu: Gościu napisał(a): > Wczoraj o godż. 18 oglądałem Kronikę Pomorza Zachodniego, w której był > poruszany temat wyciętych drzew w Chojnie. Czy w związku z tym jest ktoś w > stanie mi powiedzieć, czy PZD składając skargę na decyzje SKO - dotyczącą > utrzymania w mocy wysokość kar naliczonych przez Konarskiego, do Sądu > Administrzacyjnego, składało jednocześnie wniosek o wstrzymanie egzekucji? > Oraz, czy Sąd Administracyjny wydał decyzję o wstzrymaniu skutków decyzji SKO > do czasu rozstrzygnięcia skargi, a tym samym decyzji Konarskiego - zawiesiło > egzekucję? A także czy egzekucja komornicza - zlecona przez Konarskiego, i > kolejna decyzja Konarskiego o rozłożeniu na raty naliczonych a nie spłaconych > części kar, miała miejsce już po decyzji Sądu - jeśli wogóle taka była, o > wstrzymaniu egzekucji? Podobno wniosek o wstrzymanie wykonalności był złożony. Natomiast, bardziej istotnym problemem jest to co były burmistrz Chojny a obecny starosta zrobił ze ściągniętymi karami(na lokatach ich niema)? Podzielił "skórę na żywym niedżwiedziu" a teraz żąda natychmiastowego zwrotu "niesłusznie pobranych kar". Dla mnie jest to paranoja. Czego można się jeszcze spodziewać po takim samorządowcu? Czy istnieją jakieś przykłady przemyślanych i zdroworozsądkowych decyzji starosty gryfińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojnianin Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 15:43 nieheniek napisał. > Podobno wniosek o wstrzymanie wykonalności był złożony. Natomiast, bardziej > istotnym problemem jest to co były burmistrz Chojny a obecny starosta zrobił ze > ściągniętymi karami(na lokatach ich niema)? Podzielił "skórę na żywym > niedżwiedziu" a teraz żąda natychmiastowego zwrotu "niesłusznie pobranych kar".(....) jak to co zrobił? Jak dobrze pamiętam, w czasie kampanii wyborczej - tuż przed pierwszą turą, niemal we wszystkich jednostkach organizacyjnych gminy i Urzędzie Gminy, rozdzielono nespodziewane, a nawet kuriozalne nagrody. Pisał o tym radny gminy Chojna Wojciech S. w swoim biuletynie. Można go znaleźć na stronie www.bezcenzurychojna.prv.pl klikając na godło Chojny - biuletyn Nr. 26. Tam terz znajdziecie niemal wszystko na temat wyciętych dzrew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:29 A ja widziałem rano w Chojnie takiego jegomościa, o którym pisąła prasa, że problemy z Laguną to jego sprawka, jak uganiał się z facetami ze szczecińskiej Kroniki. Ciekawe, czy chciał zaistnieć w tv, bo tylko cały czas mówi sie o smrodku pozostawionym przez niego w Gryfinie. Jeszcze do tej pory czuć zapach spalenizny. Jak chcesz Gościu znaleźć odpwoiedzi na te pytania, to zajrzyj w dokumenty. Chyba, że cos ze zrowumieniem jest nie tak hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:37 Robol to jednak ciężki umysł ma... No, ale tego już nie zmienisz. Nie próbuj pomagać sobie ze sznurkiem, bo głowa lżejsza nie będzie, a do tego języczek może ci wyjść. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Konarski musi odejść! 16.07.07, 09:06 takitka napisał: > Faktycznie Mieczysław S. przestał mieć wpływ i to zaraz po wyborach 2006r. na > sprawy Starostwa. Niewiele w tej sprawie pomogło odcięcie się od Starosty i > Rady Powiatu. Popełniony błąd wyborczy skutkował tym, że ani jeden człowiek z > PiS nie dostał sie do Rady /tak skonstruowano listy aby PO wygrała jak > najwięcej/. > Dostał to więc na własne życzenie. A może było tak, by wzmocnić jedynie pozycję > > Macieja Sz.? na stanowisko Z-cy Burmistrza. Finał jest jak Pani opisuje. Czytając posty na temat "osiągnięć" w pracy na stanowisku burmistrza Chojny jak i starosty powiatowego dochodzę do wniosku,że Konarski musi odejść. Tak będzie dla Powiatu lepiej. Jego funkcja zależy od radnych, więc nie powinno być problemu by go odwołać.Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:10 Jeden z forumowiczów napisał (....)nie powinno być problemów z odwołaniem Konarskiego ... A kto miałby to uczynić - radny Szelążek może? amoże radny Paulski, albo Wziętek? Na nich nie liczcie, ich rachuby polityczne oscylują wokół własnych - prywatnych interesów, a nie interesów społecznych i powiatu gryfińskiego. Natomiast Rawecka prawa i lewa ręka Konarskiego, za dużo wie na temat tych i nie tylko tych, aby dopuścić do jego odwołania przez ww. Nie liczcie zatem na głosy radnych, wywodzących się z gminy Chojna. W kwestii wyciętych drzew w Chojnie (dla przypomnienia), na jednej z powiatowych sesji radny Szelążek występując w roli herolda burmistrza Konarskiego, odczytał list jaki wystosował jego "pan", do starosty Pani Ewy De La Torre. Wystąpienie Szelążka Pani starosta Skwitowała słowami- przep. według redaktora Głosu Szczecińskiego - wówczas pierwszego barda medialnego W. Konarskiego: "Pan burmistrz zachował się nieprofesjonalni! Co więcej, niezgodnie z prawem, ponieważ wiem, że być może jego zamiarem było uczynienie ze starosty listonosza! Nie słyszałam aby, w zakresie moich obowiązków była taka funkcja. To pismo jest dużym nietaktem, ale spuszczam na to zasłonę miłosierdzia. Procedury w tej sprawie toczą się, ponieważ PZD jest w sporze z panem burmistrzem - powiedziała Pani Starosta" Konarski z kolei, składając na to swoje publiczne oświadczenie powiedział: "Pani starosta jest urzędnikiem, a nie królową i jej miłosierdzie nie jest mi potrzebne. Jako urzędnik i do tego pracodawca, zgodnie z instrukcją kancelaryjną i kodeksem postępowania administracyjnego, mogła i może dostarczyć korespondencję swojemu pracownikowi. I korona z glowy jej nie spadnie". A zatem, w moim przekonaniu, siła Konarskiego jako burmistrza Chojny, a obecnie starosty gryfińskiego, oparta jest na wiedzy jaką posiadają osoby zasiadające w gremiach decyzyjnych, w mocy których leży przyszłość Konarskiego i Raweckiej, i wice wersa. Jak zatem widzicie "szach mat" leży w gestii radnych spoza układu chojeńskiego. Czy są oni w stanie - odkładając na chwilę koligacje partyjne, stanąć w obronie interesów społeczeństwa powatu Gryfino? wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:56 Umiłowany LOOK-u, jakbyś spojrzał jeszcze raz na to, co napisałeś, to z pewnością wykonałbyś taki ruch w kierunku swojej głowy, który wszyscy odczytaliby jednoznacznie. A co ma wspólnego starosta ze zwolnieniem pani Ewy De La itd., pana Nycza, pana Rucińskiego, czy pani Ochmańskiej? Taka jest kolej rzeczy - jedni odchodzą, drudzy przychodzą. No, ale pani Ochmańska niech resztę dopowie. A z tymi niektórymi, co odeszli, bo wygrali gdzie indziej konkursy to mnie nie rozbawiaj. Najpierw wygrali w starostwie, bo byli ulubieńcami, a teraz np. w Chojnie, bo tam przenieśli się ich ukochani. A czy sprawdziłeś umiłowany LOOK-u ilu nowych ludzi zatrudnił starosta? No, chyba, że tylko tych dwudziestu to 'wykształciuchy', a reszta to... Gratuluję ci dobrego samopoczucia, bo na pewno ci, których obrażasz dobrze się nie czują. A kogo starosta, jako burmistrz, zwolnił i zatrudnił w urzędzie w Chojnie. Proszę, zrób mi taki wykaz. Świetna sprawa poczytać tak o innych hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? 16.07.07, 15:04 Gość portalu: kazek napisał(a): > Umiłowany LOOK-u, jakbyś spojrzał jeszcze raz na to, co napisałeś, to z > pewnością wykonałbyś taki ruch w kierunku swojej głowy, który wszyscy > odczytaliby jednoznacznie. Poziom intelektualny zwolenników "desantu z Chojny" jest bardzo zastanawiający. Czy to znak czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadziak Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: 217.153.7.* 16.07.07, 22:35 Mam mieodparte wrażenie, że ten tekst napisał ktoś, kto kiedyś był na topie przez kilkanaście lat w pewnej niewielkiej gminie, a potem spadł via starostwo do - jako desant - Chojny. Czy się mylę? A tak w ogóle niewielu Was czyta, a już najmniej Ci, do których odczuwacie szczerą nienawiść. Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej.Pozdrawiam PS. Skoro już sprawujecie funkcje publiczne, nie ośmieszajcie się bez reszty. Zbyt łatwo Was namierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Sposób na cenzurę. 17.07.07, 11:10 Gość portalu: Ot-co! napisał(a): > Nieheniek, czy zauważyłeś co admin robi z tego forum? > Skandal - forum GW ostatnią ostoją PRL-owskiej cenzury, admin narusza regulamin,wycinając wszytko , co dotyczy ( dotyka ) W.Konarskiego, zostawiając prymitywne > odzywki w niektórych tekstach kazka. > Robi przykrość swemu ulubieńcowi Wojciechowi K.. odpowiedzią na knebel na tym, > forum może być w tej sytuacji tylko niezależna gazeta. > Swymi interwencjami i cenzurą sam nas do tego sprowokował. > A politycy są jak muchy, niejednego zabito gazetą. Administrator Forum Internetowego w myśl przepisów prawa odpowiada ( tak jak wydawca) za treść postów umieszczanych przez internautów w sytuacji, gdy niemożna ustalić ich autorów. Ta okoliczność powoduje, że admin usuwa posty będące z jego punktu widzenia „niebezpieczne”. Sprawianie nadzoru nad wieloma wątkami absorbuje dużo czasu, dlatego podejrzewam, iż kasuje posty nie czytając ich niejednokrotnie, sugerując się jedynie adresem IP komputera z którego są wysyłane, bez względu na „nick” użyty w podpisie. Tak więc jedynym wyjściem z sytuacji jest w moim przekonaniu zarejestrowanie się na Forum GW pod swoim „nickiem” i konsekwentne używanie go przy dokonywaniu wpisów. Nie oznacza to automatycznego ujawniania się, niemniej jednak administrator ma większe szanse na identyfikację autora postów łamiących prawo, a przecież naszą intencją nie jest działanie w brew niemu. Pozdrawiam Wasz nieheniek. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Sposób na cenzurę. 18.07.07, 08:55 nieheniek napisał: > Administrator Forum Internetowego w myśl przepisów prawa odpowiada ( tak jak > wydawca) za treść postów umieszczanych przez internautów w sytuacji, gdy > niemożna ustalić ich autorów. Ta okoliczność powoduje, że admin usuwa posty > będące z jego punktu widzenia „niebezpieczne”. Sprawianie nadzoru n > ad wieloma > wątkami absorbuje dużo czasu, dlatego podejrzewam, iż kasuje posty nie czytając > ich niejednokrotnie, sugerując się jedynie adresem IP komputera z którego są > wysyłane, bez względu na „nick” użyty w podpisie. Tak więc jedynym > wyjściem z > sytuacji jest w moim przekonaniu zarejestrowanie się na Forum GW pod swoim > „nickiem” i konsekwentne używanie go przy dokonywaniu wpisów. Nie o > znacza to > automatycznego ujawniania się, niemniej jednak administrator ma większe szanse > na identyfikację autora postów łamiących prawo, a przecież naszą intencją nie > jest działanie w brew niemu. > Pozdrawiam > Wasz nieheniek. Podpisuję się. Zalogowanym posty nie znikają. A tak pytanie do albercika_c, czy było coś w postach co rażąco naruszało regulamin? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Sposób na cenzurę. 18.07.07, 11:23 zalogowanym posty nie znikaja i tego sie trzymajmy. Juz nie raz mowilem i powtorze bo pewnien proceder sie potwarza w watkach 'gryfinskich' - otoz chodzi o to ze niezalogowani maja pewna manie debatowania z samym soba i to jest jeden z powodow dla ktorych pozniej ich posty znikaja. Ostatni raz prosze zarowno Kazka jak i innych niezalogwanych forumowiczow z tego watku o zalogowanie i pisanie pod JEDNYM nickiem. Jezeli spelnicie ten postulat to bedzie tu czysto i nie bede musial tu tak czesto wpadac z nozyczkami. pozdrawiam, albert ------------------ > Podpisuję się. Zalogowanym posty nie znikają. > A tak pytanie do albercika_c, czy było coś w postach co rażąco naruszało > regulamin? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Sposób na cenzurę. 18.07.07, 15:24 albert_c napisał: > zalogowanym posty nie znikaja i tego sie trzymajmy. > Juz nie raz mowilem i powtorze bo pewnien proceder sie potwarza w watkach 'gryfinskich' - otoz chodzi o to ze niezalogowani maja pewna manie debatowania z samym soba i to jest jeden z powodow dla ktorych pozniej ich posty znikaja. > Ostatni raz prosze zarowno Kazka jak i innych niezalogwanych forumowiczow z teg o watku o zalogowanie i pisanie pod JEDNYM nickiem. > Jezeli spelnicie ten postulat to bedzie tu czysto i nie bede musial tu tak czes to wpadac z nozyczkami. > pozdrawiam, > albert > Szkoda jednak, że "zniknęło" dużo cennych postów, pisanych językiem pozbawionym agresji, inwektyw i co najważniejsze merytorycznych. Trzeba przybliżyć ich autorom zasady korzystania z Forum GW w formie zalogowanej, zapewnić anonimowość (skoro tego oczekują)i bezstronność oraz zachęcić do rejestracji. Nie znam, danych dotyczących częstości wejść na ten wątek oraz faktycznej ilości osób piszących posty(ci sami autorzy używają różnych nicków)ale jedno jest pewne- Forum to jest języczkiem uwagi w Gminie Gryfino i mam nadzieję,że faktycznie jedynym niezależnym forum wymiany myśli o grupie trzymającej władzę w Gryfinie.Dlatego, warto je kontynuować. Pozdrawiam nieheniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Sposób na cenzurę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:56 nieheniek napisał. .... Forum to jest języczkiem uwagi w Gminie Gryfino i mam nadzieję,że faktycznie > jedynym niezależnym forum wymiany myśli o grupie trzymającej władzę w > Gryfinie.Dlatego, warto je kontynuować. Czy aby napewno jest to niezależne forum? - tego nie jestem aż tak pewien, Fakty usuwania przez admina wpisów nie naruszających regulaminu, świadczą o cenzurze informacji - bądź poglądów. A cenzura wyrażanych poglądów, to nic innego jak manipulaca. Tak więc - w mojej ocenie, likwidowanie przez admina wpisów nie naruszających regulamin, to typowa manipulacja mająca na celu ochronę ludzi publicznie dopuszczających się nieprawości. Ludzi o wątpliwych zasadach etycznych i moralnych. Tym samym więc, manipulacja jakiej dopuścił się admin, może świadczyć, iż utożsamia się on z tymi w imieniu których dopuszcza się tych manipulacji. A więc - czy jest to zgodne z etyką dziennikarską? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Sposób na cenzurę. 19.07.07, 12:19 Gość portalu: Gościu napisał(a): > nieheniek napisał. > .... > Forum to jest języczkiem uwagi w Gminie Gryfino i mam nadzieję,że faktycznie > > jedynym niezależnym forum wymiany myśli o grupie trzymającej władzę w > > Gryfinie.Dlatego, warto je kontynuować. > > Czy aby napewno jest to niezależne forum? - tego nie jestem aż tak pewien, > Fakty usuwania przez admina wpisów nie naruszających regulaminu, świadczą o > cenzurze informacji - bądź poglądów. A cenzura wyrażanych poglądów, to nic > innego jak manipulaca. Tak więc - w mojej ocenie, likwidowanie przez admina > wpisów nie naruszających regulamin, to typowa manipulacja mająca na celu > ochronę ludzi publicznie dopuszczających się nieprawości. Ludzi o wątpliwych > zasadach etycznych i moralnych. Tym samym więc, manipulacja jakiej dopuścił się admin, może świadczyć, iż utożsamia się on z tymi w imieniu których dopuszcza się tych manipulacji. A więc - czy jest to zgodne z etyką dziennikarską? Podobna sytuacja miała już miejsce kilka miesięcy temu, sam tego doświadczyłem, i mam wątpliwości czy "cięcia" były uzasadnione, ale jaki mamy inny wybór? W Gryfinie jest tylko jedna gazeta N7DG i jedno forum internetowe FMG obydwa należą czy też są pod kontrolą red.T.Milera. Jaki tego jest skutek? Wszyscy wiemy. Nasza Gmina potrzebuje pilnie, niezależnych od grupy trzymającej władzę mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Sposób na cenzurę. IP: *.globalconnect.pl 10.08.07, 15:43 AVE ADMIN - nie wiem o co caman w tym wątku jakoś nigdy nie chciało mi się czytac, ale domyślam się ze to szermierka partyjnych legitymacji - Ciąć panie majster? CIĄĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Sposób na cenzurę. 10.08.07, 16:15 Gość portalu: Optymista napisał(a): > AVE ADMIN - nie wiem o co caman w tym wątku jakoś nigdy nie chciało mi się > czytac, ale domyślam się ze to szermierka partyjnych legitymacji - Ciąć panie > majster? CIĄĆ! Optymisto! Czy masz w tym jakiś interes, aby zniknął ten wątek z Forum GW? Jeśli masz to go wyjaw, jeśli nie to po co w ogóle komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Sposób na cenzurę. IP: *.globalconnect.pl 10.08.07, 16:31 Nie popadaj w paranoję... ADMIN napisał za co tnie i 100% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Sposób na cenzurę. 07.08.07, 10:35 takitka napisał: > Podpisuję się. Zalogowanym posty nie znikają. > A tak pytanie do albercika_c, czy było coś w postach co rażąco naruszało > regulamin? A jednak znikają i konia z rzędem temu kto powie: dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:06 Zauważyłem, że na forum w temacie "Gryfino nie chce Piłata", ktoś używa mojego nika. Cosik mi się zdaje, że to kolejna zadyma (intryga) w wykonaniu kogoś w stylu Piasta, Rzepichy czy Kazka wraz z tą jego HAHAnką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:34 Nie wiem co ci podpowiada twoja intuicja i przyzwoitość. Jeśli uważasz jak piszesz, to pisał będziesz jak uważasz! Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie Gryfińskim? 20.07.07, 02:43 No i właśnie o to chodzi. Gościu, Gościu2, Kazek i inni. albert_c wie z jakiego IP nadajemy i jeśli jest to gadka z samym sobą, uważam takie postępowanie za szkodliwe dla sprawy. Jak widzicie jesteśmy zalogowani, ale i jednocześnie jeśli potrzeba anonimowi. Więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:28 Jakieś nowe extra posunięcia? Co ten nasz ulubieniec teraz czyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 07:02 W związku z dyscyplinarnym zwolnieniem z Urzędu Miejskiego w Chojnie, lewej ręki byłego burmistrza W. Konarsiego (drugiej lewej po B. Raweckiej), wychodzą na jaw sprawy o których nawet największym filozofom z chojeńskiego CHIS i powiatowej Inicjatywy Samorządowej, się nie śniło. W związku z tym myślę, że to co już Konarski nawyprawiał w Starostwie jest jedynie jamnikiem w porównaniu z chojeńskim bernardynem. Proponuję zatem, aby mieszkańcy gminy Chojna włączyli się do dyskusji, w celu opisania tego co uczynił im Konarski w Chojnie. Być może przybliżone fakty będą przestrogą dla tych, którzy wierzą jeszcze w mit wielkości, bądź chrześcijańskiej moralności i przyzwoitości Konarskiego jako Starosty. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? 25.07.07, 08:37 Gość portalu: Gościu napisał(a): > W związku z dyscyplinarnym zwolnieniem z Urzędu Miejskiego w Chojnie, lewej > ręki byłego burmistrza W. Konarsiego (drugiej lewej po B. Raweckiej), wychodzą > na jaw sprawy o których nawet największym filozofom z chojeńskiego CHIS i > powiatowej Inicjatywy Samorządowej, się nie śniło. > W związku z tym myślę, że to co już Konarski nawyprawiał w Starostwie jest > jedynie jamnikiem w porównaniu z chojeńskim bernardynem. > Proponuję zatem, aby mieszkańcy gminy Chojna włączyli się do dyskusji, w celu > opisania tego co uczynił im Konarski w Chojnie. Być może przybliżone fakty będą przestrogą dla tych, którzy wierzą jeszcze w mit wielkości, bądź > chrześcijańskiej moralności i przyzwoitości Konarskiego jako Starosty. Dziwię się,że do tej pory nowy Burmistrz Chojny jeszcze nie powiadomił organów ścigania!? Im dłużej będzie zwlekał tym bardziej zaszkodzi sobie i mieszkańcom Powiatu. Odwagi Panie Burmistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? 25.07.07, 08:32 Gość portalu: Non omnis napisał(a): > Nasz "ulubieniec" nic nie robi i to jest PROBLEM dla powiatu. > Pobawił się kadrami, zagrał "boga życie i śmierci na szachownicy kadrowej" i na tym skończyła się jego inwencja twórcza. > Nie ma żadnych autorskich pomysłów na powiat, ani recept na rozwiązywanie jego > problemów.Sam staje się dla powiatu i dla swoich promotorów - problemem. ... > To się źle skończy dla powiatu i jego nowych władz. > Obecny starosta pryśnie pod byle wymówką z powiatowego okrętu, w którego dnie > wywiercił parę dziurek , ale pogrąży swoich promotorów, którzy będą musieli po > nim sprzątać, by ratować sytuację... > Lepiej niech teraz - dla dobra powiatu - trzymają rękę na pulsie i kontrolują > poczynania swego "faworyta", bo już im się wymknął - > a jeszcze ich politycznie i samorządowo - wystawi na brzeg przepaści. Granat odbezpieczył Konarski ale zawleczkę dzierży Szabałkin, co z nią zrobi to zobaczymy? Oby temu młodemu człowiekowi, zabawy z polityką nie wyszły bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:39 Śledząc to, co do tej pory czyniła prokuratura gryfińska w sprawach nadużyć stwierdzonych przez komisję rewizyjną RM w Chojnie w 2003r uważam, że szanse na stwierdzenie przez nią prawdy teraz, jest takie samo jak wówczas, tzn. żadne. Tak będzie doputy, dopuki prokuratura gryfińska nie zmieni się kadrowo. Jak myślicie dlaczego Konarski, po zdymisjonowaniu sekretarza, ponownie powierzył mu obowiązki dyrektora szpitala? I nie mówcie mi tutaj, że jakiś tam rozwód załatwił, bądź rozwiązał, problem wzajemnych adoracji, czy kolesiowsko - towarzyskich powiązań. Myślę, że wiele w tym temacie miałby do powiedzenia były burmistrz Trzcińska. Ale i on chyba należał to wspomnianego wyżej estabiszmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:58 Do wcześniejszego postu. Przepraszam za dopUki i dopUty. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: SLD-owcy z Konarskim. 26.07.07, 12:47 Jak tam Panie Starosto sprawują się w Starostwie SLD-owscy fachowcy pozostawieni pomimo tsunami kadrowego w Urzędzie? Czyżby, byli "asem w rękawie" i czekali na koalicję PO z Lewicą i Demokratami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:11 Tu raczej trzeba zastanowić się, co otrzymał Konarski na początku swojej kadencji. A tu wystarczyło tylko poczytać gazetę i zapoznać się z bilansem otwarcia. No, ale trzeba czytać... A więc wystarczy tylko powiedzieć, że czekało nową radę powiatu rozwiązanie problemu 35-milionowego długu. A i coś mi się przypomina, że brakowało 3 milionów do zamknięcia zobowiązań w ubiegłym roku. Tego nie zrobił Konarski. Szkoda, co? A czy tego Binowa to nie próbowali sprzedawać poprzednicy? Hmmm, chyba próbujesz Non omnis przekierować cudze problemy na Konarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Co nowego wyprawia Konarski w Starostwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:39 Gość portalu: kazek napisał(a): > Tu raczej trzeba zastanowić się, co otrzymał Konarski na początku swojej > kadencji. A tu wystarczyło tylko poczytać gazetę i zapoznać się z bilansem > otwarcia. No, ale trzeba czytać... A więc wystarczy tylko powiedzieć, że czekał o nową radę powiatu rozwiązanie problemu 35-milionowego długu. A i coś mi się przypomina, że brakowało 3 milionów do zamknięcia zobowiązań w ubiegłym roku.Tego nie zrobił Konarski. Szkoda, co? I manna z nieba spadła Konarskiemu na koniec roku i znalzł Konarski w budżecie 3mln aby zamknął rok. Głupoty plecie Konarski i ściemnia. Wystarczy przeczytać w nternecie sprawozdanie za 2006 pod którym sam się podpisał. Konarski i nowa rada nie mieli i nie mają żadnego pomysłu co zrobić aby pozbyć się długu 35 milionowego a jedynie co wymyślili to zaciągnięcie nowego długo na 19 milionów i teraz mają długów nie 35 a 54 miliony. Tak trzymać będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BO Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 00:34 Gdzie podziały się 35 mln długów i 3 mln zobowiazań na koniec roku? posłużymy sie dokumentami: na bip.gryfino.powiat.pl/index.php?show=ogia_prne_1&nr=933 jest Informacja finansowa Zarzadu Powiatu dot. kredytu konsolidacyjnego a tam stoi jak wół zapisane że: Na koniec roku 2005 dług powiatu wynosił 14.560.694 zł , zobowiązania 962.295 zł Na koniec roku 2006 dług powiatu wynosił 15.746.226 zł , zobowiazania 809.655 zł I kto kłamie Konarski czy dokumenty pod którymi się podpisał Zarząd Powiatu i zamiescił w internecie? To gdzie te 35 milionów i 3 miliony zobowiązań na koniec roku które Konarski wyliczył w bilansie otwarcia? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Pinokio! 30.07.07, 08:58 Gość portalu: BO napisał(a): > Gdzie podziały się 35 mln długów i 3 mln zobowiazań na koniec roku? posłużymy > sie dokumentami: > na bip.gryfino.powiat.pl/index.php?show=ogia_prne_1&nr=933 > jest Informacja finansowa Zarzadu Powiatu dot. kredytu konsolidacyjnego a tam > stoi jak wół zapisane że: > Na koniec roku 2005 dług powiatu wynosił 14.560.694 zł , zobowiązania 962.295 zł Na koniec roku 2006 dług powiatu wynosił 15.746.226 zł , zobowiazania 809.655 zł I kto kłamie Konarski czy dokumenty pod którymi się podpisał Zarząd Powiatu i > zamiescił w internecie? > To gdzie te 35 milionów i 3 miliony zobowiązań na koniec roku które Konarski > wyliczył w bilansie otwarcia? Chyba nie posądzasz o kłamstwo wybrańca PO i BBS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilans otwarcia Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 09:53 Gość: kazek 26.07.07, 22:11 + odpowiedz A tu wystarczyło tylko poczytać gazetę i zapoznać się z bilansem otwarcia. No, ale trzeba czytać.. Gazeta kłamie !!! Konarski mówi prawdę i dokumenty są prawdziwe. Tak trzymać ma być co innego w papierach a co innego dla publiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:04 Oj, kiedy Ty Gościu nauczysz się czytać od początku do końca? Tak właśnie oszukiwali siebie i radnych powiatowych poprzednicy. Przecież nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że długiem powiatu są także kredyty. Z tego, co pamiętam, to poprzednicy wydali obligacje na 5 mln zł, które trzeba będzie wykupić. A przecież każdy wie, że od tych obligacji płaci się odsetki. I tak dalej... Cóż, tu jednak trzeba mieć świeży umysł, a ja ciągle czuje zapaszek spalenizny. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? 31.07.07, 11:55 Gość portalu: kazek napisał(a): > Oj, kiedy Ty Gościu nauczysz się czytać od początku do końca? Tak właśnie > oszukiwali siebie i radnych powiatowych poprzednicy.... Cóż, tu jednak trzeba mieć świeży umysł, a ja ciągle czuje zapaszek > spalenizny. Piszesz chłopie głupoty co karze powątpiewać w Twój "świeży umysł". Jeśli masz kontakt ze starostą to pozdrów go od nas, a najlepiej żeby się sam ustosunkował do tych "zadłużeniowych rewelacji". Im szybciej przejrzysz na oczy tym szybciej "zapaszek spalenizny" poczujesz przy tych, którym ufasz bezgranicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 17:20 Gość portalu: kazek napisał(a): > Przecież nie trzeba być> geniuszem, żeby zauważyć, że długiem powiatu są także kredyty. Z tego, co> pamiętam, to poprzednicy wydali obligacje na 5 mln zł, które trzeba będzie> wykupić. A przecież każdy wie, że od tych obligacji płaci się odsetki. Sęk w tym Kazek, że Konarski zastępuje wcześniejsze kredyty zaciągnięciem nowego na 19 mln. Wystarczy wrzucić w komputerze dowolny kalkulator kredytowy i dane : obligacje 5 mln na 10 lat = ok. 7,5 mln kredyt 19 mln na 30 lat = ok 41 mln Cały bajer polega na tym że Konarski zamiast się sprężąć aby owszem szybciej spłacić kredyty ale szukając rozwiązań to ten idzie do banku po nowy droższy kredyt żeby spłacić stare.To paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:49 buuuuuuuuuuuuuuuu, koledzy zostawili W. S. redaktora jakiegoś śmiesznego pisemka 'Bez Cenzury', gdy temu nóżka się powinęła. O, jaka to szkoda, że ten zajączek jest tak już porozrywany przez te obrzydliwe psy. No, cóż, myślałem, że w końcu druhu, jako harcerz wytłumaczysz tatusiowi, że nie warto wspomagać wszystkich, bo tamtym nie jest on do niczego potrzebny. Coś mi się wydaje, że ci przyjaciele są tymi psami hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:06 W celu przyblizenia tematu oskarżenia - przez byłych burmistrzów Chojny B. Rzwecką i W Konarskiego, radnego Chojny W. Skrzypczyka - za brak rejesrtacji pisemnej relacji z wykonywania mandatu tj. braku rejestracji jego listów otwartych pt. Bez Cenzury, przytaczam kilka informacji w których informował: biuletyn Nr 14 z grudnia 2005: "Z ostatniej chwili – chcą zdelegalizować „Bez Cenzury”. W dniu 12.12. br. (w przeddzień rocznicy stanu wojennego) otrzymałem wezwanie, na dzień 22.12 br. do wstawienia się na Komendę Policji w Chojnie, z inicjatywy Urzędu Miejskiego (burmistrza?) w charakterze podejrzanego. Dlatego przejmując się, z wielkim niepokojem przetrzymałem – nie śpiąc, długą noc z 12 na 13 grudnia – pamiętna data, aby rankiem dowiedzieć się, że, jestem podejrzany o nielegalne wydawanie czasopisma „Bez Cenzury”. O szczegółach, powiadomię Państwa czytelników w następnym wydaniu mojej „nielegalnej bibuły”. Czyżby w gminie Chojna, ogłoszono miejscowy stan wojenny? W biuletynie Nr 15 odpowiadając na pytanie: "Jestem co najmniej zdziwiony informacją „z ostatniej chwili” z poprzedniego wydania „Bez Cenzury”. Proszę zatem o bliższe w tej sprawie informacje: odpowiedział: Szanowni Państwo. W związku z doniesieniem do Prokuratury Rejonowej w Gryfinie, złożonym przez zastępcę burmistrza Barbarę Rawecką, w sprawie - według niej, popełnienia przeze mnie przestępstwa polegającego na wydawaniu przeze mnie czasopisma „Bez Cenzury – Niezależny Biuletyn Informacyjny”, zostałem niejako zmuszony do zaprzestania wydawania do Was listu, pod stałym jak dotychczas tytułem Bez Cenzury. Do czasu wyjaśnienia tej sprawy przez organy ścigania, sprawozdania z mojej działalności jako radnego, nadal będę Państwu składał, jednak pod tytułem, za każdym razem zmieniającym się. Stały tytuł, kolejny numer i data wydania, stanowi według zastępcy burmistrza przesłankę, iż macie Państwo do czynienia z czasopismem. Natomiast według mnie, mamy tutaj do czynienia tylko i wyłącznie z pretekstem mającym na celu zamknięcie ust radnemu i niedopuszczenie do przekazywania Wam prawdy o gminie, Urzędzie Gminy, Radzie Miejskiej, Radnych i organie wykonawczym tj. Burmistrzu i jego zastępcy, a w szczególności ich poziomie moralnym. Zapewne chodzi tutaj również o nie publikowanie informacji o życiu publicznym, które już z samej nazwy powinno być jawne. Szkoda, że w wolnej (ponoć) Rzeczpospolitej, jako osoba publiczna, jestem zmuszony do działań podobnych do poczynań słynnego Michała Drzymały z historycznej wsi Podgradowice, żyjącego w innej przecież epoce i innej rzeczywistości, w Polsce która nie posiadała swojej państwowości. Jak zatem państwo widzicie „stan wojenny”– tytuł informacji z poprzedniego wydania „BC”, w gminie Chojna stał się niemal faktem. Czyżby jedynie w naszej gminie (za przyczyną określonej grupki ludzi o jakże wątpliwych walorach moralnych), powrócił czas do podziemnej działalności informacyjnej? Sam jestem ciekawy, jak sprawa ta się zakończy? Jak zareagują na to – w gruncie kuriozalne oskarżenie, organy ścigania i sprawiedliwości? Przedsmak już był - Policja po ustaleniu oczywistych przecież faktów, dokonała pobrania moich odcisków palców i zdjęć (od tego momentu posiadam kartotekę). Pytanie: w jakim celu? Tym samym więc, wykonując ustawowe obowiązki radnego, zostałem potraktowany jak potencjalny przestępca. Mało tego, idąc logiką zawiadamiającej (w imieniu Urzędu Gminy), chcąc wywiązywać się z obowiązków radnego, powinienem w związku z tym, zarejestrować działalność gospodarczą i odprowadzać od tego wszelkie związane z tą działalnością opłaty i podatki (przyznaję, że jest to ciekawa teoria, warta chyba najtęższych prawniczych umysłów, ciekawe który mecenas doradzał w tej sprawie naszej wiceburmistrz). Kiedyś jedna z radnych w czasie jednej z dyskusji powiedziała do mnie cyt.: „niech Pan uważa bo mój mąż Pana wezwie i przesłucha”. Czyżby i ten wątek miał tutaj się realizować? ... Treść doniesienia zastępcy burmistrza B. Raweckiej do prokuratury – cyt: (treść niewytłuszczona oryginalna z zawiadomieniem) ”Zawiadomienie O Powzięciu Podejrzenia O Popełnienia Przestępstwa Zawiadamiam o powzięciu podejrzenia popełnienia przestępstwa popełnionego przez Wojciecha Skrzypczyka zam. Chojna ul. Barnkowo, polegającego na: 1. wydawaniu czasopisma „Niezależnego Biuletynu informacyjnego Bez cenzury” bez odpowiedniej rejestracji w Sądzie Wojewódzkim. 2. prowadzeniu działalności gospodarczej bez wymaganego zgłoszenia w Urzędzie Miejskim i Urzędzie Skarbowym. 3. podaniu nieprawdy w oświadczeniu majątkowym radnego za rok 2004. 4. pomówieniach instytucji, tj. Urzędu Miejskiego w wydawanym przez siebie czasopiśmie. ....... Komisariat Policji na polecenie Prokuratury Rejonowej przyjął dochodzenie i przedstawił mi zarzut na pkt. 1 zawiadomienia z pisemnym uzasadnieniem o treści: „W dniu 22.12.2005 roku w Komisariacie Policji w Chojnie przedstawiono zarzut Wojciechowi Skrzypczyk za to że : W okresie od listopada 2004 roku do listopada 2005 roku w Chojnie wydawał bez wymaganej rejestracji w Sądzie Okręgowym w Szczecinie czasopismo o nazwie „Bez Cenzury Niezależny Biuletyn Informacyjny” tj. o czyn z art. 45 Ustawy Prawo Prasowe. Podejrzany Wojciech Skrzypczyk zażądał uzasadnienia przedstawionego mu zarzutu. Za popełnieniem przedstawionego mu zarzutu przemawiają : - Zawiadomienie o przestępstwie i zeznania Barbary Raweckiej z dnia 09.11.2005 roku. - Pismo Sądu Okręgowego Wydział Cywilny w Szczecinie z dnia 23.11.2005r. (stwierdzające brak rejestracji)” Sami więc Państwo oceńcie, czy pismo „BC” wydawałem i wydaję jako Wojciech Skrzypczyk, czy może jako radny Wojciech Skrzypczyk. Czy podstawą prawną na którą powołuję się w każdym egzemplarzu „BC” jest art. 23 ustawy o samorządzie gminnym, czy prawo prasowe, jak to usiłuje udowodnić skarżąca mnie wiceburmistrz . O następnych ruchach organów ścigania, bądź organów sprawiedliwości w tej mierze, będę informował Państwa na bieżąco. Przyznaję, iż temat ten rzeczywiście wzbudza wiele emocji, które zaczynają już nabierać medialnego zainteresowania, nie tylko w województwie zachodniopomorskim." Ciekawym wątkiem w tej sprawie jest fakt wydawania przez B. Rawecką i W. Konarskiego od początku 2003r do grudnia 2005r Biuletynu Informacyjnego Gminy Chojna bez numeru ISSN - czyli prawdopodobnie również bez rejestracji, w którym za pieniądze gminy, starali się szkalować wszystkich którzy nie zgadzali się z kreowaną przez niego polityką - polityką którą obnażał radny W Skrzypczyk w swoim Bez Cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:53 Jak wynika z dzisiejszych ustaleń, Konarski ani nikt inny nie rejestrował wydawanego przez niego biuletynu pt. Biuletyn Informacyjny Gminy Chojna, w którym to niejednokrotnie zamieszczał informacje kłamliwe. Nawet Wojewoda interweniował, nakazując mu sprostowanie takich informacji. Pytanie retoryczne - jak myślicie posłuchał? Oczywiście że nie! W myśl chłopskiego powiedzenia - Chłop na zagrodzie równy wojewodzie. A Wojewoda, oczywiście mógł mu co najwyżej naskoczyć tak samo jak w skeczu klient panu majstrowi. O powyższym radny W Skrzypczyk informował w Bez Cenzury Nr 3. Oto treść tej informacji Kto jeszcze może naskoczyć panu majstrowi? - ciąg dalszy. „Biuletyn Informacyjny Gminy Chojna” (biuletyn z buźkom) Nr 6 z listopada 2003 roku, informował mieszkańców gminy, że „Wojewoda uchylił 4 uchwały rady miejskiej, w tym w sprawie uchylenia stanowiska Rady Miejskiej w Chojnie z dnia 26 kwietnia 2001r. – dotyczące upoważnienia burmistrza do występowania na drogę sądową przeciwko osobom krytykującym m.in. działania burmistrza. Informacja ta, opatrzona była dodatkowo swoistym komentarzem w brzmieniu cytat: „W każdej z tych uchwał Wojewoda dopatrzył się rażącego naruszenia prawa. W pierwszym przypadku radni złamali zapisy Konstytucji RP, w drugim – weszli w kompetencje Burmistrza. Trzeci przypadek miał szczególne znaczenie, gdyż radni (tu szczególnie redaktorzy „Echa Ziemi Chojeńskiej...” W. Skrzypczyk i S. Błęcki) próbowali przeforsować uchwałę o wycofaniu z sądu pozwów przeciwko gazecie „Echo Ziemi Chojeńskiej...”. mogło to spowodować na przykład niemożność ściągnięcia m.in. wszelkich należności finansowych od redaktora naczelnego „Echa...”. Na tę okoliczność (oczywiste kłamstwa, a zwłaszcza bezprawną dowolność interpretacji uchylonych uchwał) wraz z ówczesnym przewodniczącym Rady Z. Hippmannem, wystąpiliśmy do Wojewody z wnioskiem o zajęcie w tej sprawie stosownego stanowiska. W zastępstwie Wojewody, odpowiedzi udzielił Wice Wojewoda, który podzielił nasze stanowisko w tej sprawie, a które określiliśmy jako działania destrukcyjne i dezinformacyjne, szkodzące nie tylko zasadom przekazu prawdziwych i rzetelnych informacji, ale też podstawowym zasadom demokracji. Ponadto poinformował nas, że przesłał do burmistrza pismo o treści: „W związku z zamieszczeniem w Biuletynie Informacyjnym Gminy Chojna Nr 6 z listopada 2003r. wydanym przez Urząd Miejski w Chojnie, którego jest Pan kierownikiem, błędnych informacji dotyczących rozstrzygnięć nadzorczych Wojewody Zachodniopomorskiego, zwracam Panu Burmistrzowi uwagę, że umieszczenie w w/w piśmie informacji niekompletnych i nierzetelnych, dezinformuje mieszkańców gminy, co należy ocenić jako działanie niedopuszczalne.” Tutaj następuje opis stanu faktycznego i wyłożenie kłamstw zawartych w informacji podanej w Biuletynie. A następnie: „Wobec powyższego wnoszę o sprostowanie informacji podanych w Biuletynie Nr.6 dotyczących rozstrzygnięć nadzorczych z dnia 30 lipca 2003r znak ... Jednocześnie wzywam Pana do podjęcia niezbędnych działań mających na celu wyeliminowanie uchybień przy wydawaniu Biuletynu, oraz informowanie mieszkańców Chojny o sprawach gminy w sposób kompletny i rzetelny.” Jak do tej pory osobiście nie doczytałem się jakiegokolwiek sprostowania Jest to kolejny, moim zdaniem przykład, że „Panu majstrowi” można co najwyżej naskoczyć. Dlatego z tej okazji, życzę Panu Burmistrzowi większego poczucia odpowiedzialności za słowo pisane i mówione oraz aby już w 2005 roku nie wprowadzał w błąd mieszkańców gminy Chojna (którzy płacą mu niemałą pensję, również za mówienie i pisanie prawdy) a tym samym przestał ich okłamywać - bo brzydko to i nie po chrześcijańsku. Życzę również aby przestał zachowywać się w niektórych sytuacjach, jak pan majster, ze skeczu Kobuszewskiego i Gołasa w rolach głównych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Kto kłamie dokumenty czy Konarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:57 Numer ISSN nie znaczy wcale, że opatrzone nim pismo jest zarejestrowane w Sądzie. Nr. ISSN nadaje Biblioteka Narodowa w Warszawie i służy on innym celom niż numer rejestracyjny czasopisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISSN Re: Co wyprawia Konarski w Starostwie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:53 International Standard Serial Number, ISSN czyli Międzynarodowy Standardowy Numer Wydawnictwa Ciągłego - ośmiocyfrowy niepowtarzalny identyfikator wydawnictw ciągłych tradycyjnych oraz elektronicznych. Jest on oparty na podobnej koncepcji jak identyfikator ISBN dla książek, ISAN dla materiałów audio-wideo. Niektóre publikacje wydawane w seriach mają przyporządkowany zarówno numer ISSN, jak i ISBN. Standard został opracowany przez organizację ISO (komitet TC 46) w 1971 roku jako ISO 3297 oraz opublikowany w 1975[1]. W Polsce numery ISSN są stosowane od 1977 roku, za przydzielanie ich wydawcom odpowiedzialny jest Narodowy Ośrodek ISSN, podlegający Bibliotece Narodowej. Są one wydawane bezpłatnie po spełnieniu odpowiednich wymogów formalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy zmiany w Starostwie ? 08.08.07, 10:02 Ile potrzeba jeszcze dowodów na to, że obecni rządzący się do tego nie nadają? Pozdrowienia dla radnych powiatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy zmiany w Starostwie ? 09.08.07, 09:03 Ponowie pytanie: kiedy zmiany w starostwie? Czy radni nie wyciągają wniosków z faktów jaki przytaczane są na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś