stefan.skellen 12.03.07, 23:15 Będzie tam lokal zaakceptowany przez posła Sławka i jego wiernego dumnego giermka Krzystka np. bank albo kolejna knajpa Golemów. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nocny Marek Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 00:34 pieknego prezydenta zesmy wybrali. mial byc prezydentem wszystkich, jest prezydentem braci. i idz glosuj na PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikor Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: 213.155.191.* 13.03.07, 23:14 to ja za 36m2 płacę 700 i to tylko za grunt, na jednym z osiedli a oni za tak duzy lokal 10 tys (centrum miasta). A ceny za jedzenie to są z nieba wzięte . chyba wstydu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majar Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 05:53 Chyba cię pogięło , ty nie jesteś "nocny" tylko sfrustrowany , wyśpij się , moze ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golema Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.centertel.pl 13.03.07, 01:55 nigdy nie bylismy zainteresowani tym lokalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik połczyna Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 02:20 Tam będzie biuro poselskie posła kadrowca. W połowie drogi pomiędzy Urzędem Miejskim i Urzędem Marszałkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonid Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.236.75.123.Dial1.NewYork1.Level3.net 13.03.07, 04:13 O co tu chodzi? Jesli kogos nie stac na placenie czynszu to zwija interes, to jest normalna praktyka na calym swiecie. P.S tak czy owak jest to jedna z najgorszych restauracji w Polsce, wlasciciele nie maja pojecia jak funkcjonuje prawdziwa restauracja mozna przyjac, ze jest to wlasciwie skansen gdzie wycieczki moga zapoznac sie z realiami zywienia w PRL, a dzieci moga na wlasne oczy zobaczyc zywego szatniarza.Na pamiatke zwidzajacy moga nabyc porcyjke czerstwego pieczywa za jedyne 12PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
zbednydlaregionu Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 06:29 Gość portalu: leonid napisał(a): > O co tu chodzi? Jesli kogos nie stac na placenie czynszu to zwija interes, to > jest normalna praktyka na calym swiecie. To (cytat poniżej) nie jest normalna praktyka na całym świecie, a zrzeczenie się roszczeń jest klasycznym, bezprawnym wymuszeniem. >Mam podpisać się pod tekstem mówiącym, że zrzekam się prawa do wszelkich >roszczeń zwrotu nakładów remontowych. Jest też tam zapis, że w przypadku, gdy >SCR zdecyduje się na renowację całej kamienicy, mamy oddać lokal w ciągu >pięciu dni! To jest przymuszanie do niekorzystnego działania na własną rzecz, >dlatego nie mogę jej podpisać. PS Restauracja, moim zdaniem jest żle prowadzona. Skojarzenie z prlem jak najbardziej na miejscu ale o tym niech zadecyduje rynek a nie bezprawne działania czyli wyższy czynsz ale odpowiadający stawkom w SCR tak ale cytowane wyżej , bezprawne, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszość Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:00 SCR to chory twór który żyje na koszt majątku miejskiego przekazanego na włąsność spółce. prezes spółki będącej własnością miasta, czyli nas wszystkich panoszy się jak na swoim. albo majątek powinien zostać sprywatyzowany to znaczy oddany w PRYWATNE ręce a nie w ręce prezesa na posadzie albo powinien wrócić do miasta, które będzie miało możliwość uznać "względy społęczne".taki twór jak spółka miejska to tylko dowolne dysponowanie majątkiem i kasą bez żadnego nadzoru Odpowiedz Link Zgłoś
zbednydlaregionu Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 07:03 Gość portalu: naszość napisał(a): > SCR to chory twór który żyje na koszt majątku miejskiego. Prawie każdy twór typu spółka miejska jest chory. To nie dotyczy tylko SCRu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majar Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 05:55 Ptwierdzam w całej rozciągłosci . Jak płaci się czynsz na takim poziomie , a ceny kosmiczne , to wystarczy mieć pięciu klientów dziennie aby nieźle prosperować. Odpowiedz Link Zgłoś
albin55 Re: Restauracja Chief kontra SCR 14.03.07, 08:33 To jakaś paranoja jest :))))))))) Przeciez oni tego czynszu ni epłacą od dziś To można było uregulować spokojnie przez ostatnie kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ena Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.chello.pl 13.03.07, 06:35 Wywaliliśmy Duet na zbity pysk, wykopiemy i Chiefa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: rada dla chifa niech wezma swojego rzeczoznawc IP: 85.219.206.* 13.03.07, 07:29 albo porównaja stawki jakie płacą obok inni restauratorzy i sie okaże czy mają racje czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 07:32 .. a byl z was ktos ostatnio w Chiefie .. bo ja czesto chadzam tu i tam z roznymi goscmi, ale niestety w tym stuleciu jeszcze tam nie zawitalem .. .. ot taki uraz z przeszlosci .. podobnie bylo z Duetem .. jakos nikt nie placze ze znikl ... .. ciekawe czy ktos z szczecinian jada w Chiefie? .. pamietam, ze bylo pieronsko drogo, czas na posilek dla 4 osoób to ca 3 godziny .. i w pozycjach wielkiego i dlugiego menu .. co ciekawsza pozycja to niemal coraz dluzszy czas oczekiwania na niego .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Restauracja Chief kontra SCR IP: *.chello.pl 13.03.07, 07:46 jedyne miejsce w Szczecinie znane w Europie, najlepsza kuchnia w obrębie 150 km, po której długo długo nic... no cóż, nie takie numery już były Odpowiedz Link Zgłoś
ag_ulek Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 07:52 szkoda by było - uwielbiam tam jeść - pysznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 07:59 .. chwalebne .. Europa i pysznosci ... mam propozycje .. .. podajcie 'ad hoc' jakas goraca rekomendacje co do ostatnio zjedzonej tam potrawy i kiedy to mniej wiecej było? .. pojde w tym tygodniu z jednym moim gosciem i ja sprawdze !! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: 80.50.249.* 13.03.07, 09:13 z pol roku temu szaszlyk z mhmm szczupaka? nie jestem pewien ryby - wysmienity. bardzo profesjonalna obsluga - Pan Kelner starej daty, az przyjemnie byc obslugiwanym a co do czasu obslugi jak ktos pisal ze dlugo ... chcesz szybko idz do makkwaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WaLker Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: 83.168.109.* 13.03.07, 10:59 Polecam szaszłyk z łososia norweskiego. W swoim czasie jadłem go tam nałogowo. Faktem jest, że jak na nasze warunki, jest to droga restauracja (250zł za dwuosobowy obiad), ale jest smacznie, a porcje są naprawde niczego sobie w odróżnieniu od Parku, gdzie jest mało jedzenia i ceny są z kosmosu (400 zł za 2 osoby i po wyjściu natychmiast obraliśmy kurs na kolejną restaurację...żenada) Odpowiedz Link Zgłoś
uotr Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 09:20 Hmmm... widze kilka niescislosci w tym co mowi wlasciciel Chiefa. Czynsz maja 12 zl za metr a placa 10000 zl. Czyli w sumie wynajmuja... 833 m2! Potwierdza sie to jesli sie policzy czynsz po podwyzce: 27 zl/m2 a 23000 zl = 851 m2! Kto tam byl ten wie ze o takich wielkoscich lokalu (nawet z zapleczem czy jakmic piwnicami) mowy byc nie moze. Po prostu naginanie faktow, krecenie, hamletyzowanie i szokowanie wielkimi liczbami. Jak im jest tam za drogo, to moga swoja dzialnosc zwinac i przeniesc sie w inne miejsce - normalna sprawa. Najwazniejszi sa ludzie i wystarczy kucharze beda pracowac w innym miejscu i dalej to moze byc dobra restauracja, nie musi byc koniecznie w tym miejscu jak ich nie stac. Swoja droga to czynsz 12 zl za metr jest skandalicznie niski. Sklepy na parterach maja czynsze ok 60-80/m2, w Galaxy potrafi to siegac nawet 35 euro/m2! Jak sie to ma do 12 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:44 > Kto tam byl ten wie ze o takich wielkoscich lokalu (nawet z zapleczem czy jakmi > c > piwnicami) mowy byc nie moze. Po prostu naginanie faktow, krecenie, > hamletyzowanie i szokowanie wielkimi liczbami. Taaaa, jasne, szokowanie liczbami. W sumie to mi wisi co z Chiefem się stanie. Jedni są za, inni Chief opluwają. Ale bardziej interesujące w tej sprawie jest stanowisko SCR-u. Do niedawna SCR nie robił ludziom kłopotów i z poprzedniego szefa wszyscy byli zadowoleni - prawie wszyscy, bo zakładam że byli tez być może niezadowoleni. Ale jak nastał nowy prezio - poprzedniego wywalono na zbitą facjatę - to się zaczęły jazdy i to na ostro. Co więcej liczba poszkodowanych w okolicy zaczęła rosnąć lawinowo. Działania SCR-u były wątpliwej natury nie tylko z powodu podnoszenia czynszów i innych zabawnych manewrów, ale też z powodu sposobu załatwiania spraw i traktowania ludzi. Już na ten temat poszkodowani sobie porozmawiali prywatnie i wyciągają z tego wnioski. Nie będę wchodził w dość drastryczne szczegóły, ale mogę prorokować że w końcu sprawa przeciw SCR trafi do sądu i nie będzie to przyjemne dla prezia i jego doradców :) Chief jest pierwszy, który zaczął głośno i publicznie krzyczeć, wcześniej inni poszkodowani byli przez SCR zastraszani i po prostu się bali. To niesamowite ile taka spółka znaczy w mieście i jak jest jej uległy UM. I jak się udało nowemu preziowi zrobić z tego potężną rządzącą wszystkimi fimrę, której UM słucha jak świnia grzmotu i bez zgody SCR-u nic nie potrafi zrobić w śródmieściu. Wszystko trochę jak z Orwella :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:00 > Nie będę wchodził w dość drastryczne szczegóły, ale mogę prorokować że w końcu > sprawa przeciw SCR trafi do sądu i nie będzie to przyjemne dla prezia i jego > doradców :) Chyba coś jednak wykrakałem. Dopiero teraz przeczytałem całą informację na serwisie reginalnym Szczecińskiej TVP3 ww6.tvp.pl/244,20070311470599.strona Info podaje: "Dzierżawcy Chifa nie wykluczają złożenia zawiadomienia o przestępstwie do prokuratury." Mam nadzieję, że nie wykluczą. Poza tym jak się dobrze zabiorą za to, to znajdą wielu chętnych, którzy pomogą w tej sprawie. Właściciele Chif'a rozglądnijcie się dookoła i pogadajcie z ludźmi. Wielu Wam pomoże i się nawet przyłączy. Może nawet uda się uratować przy okazji "Maciusia"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mes Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:51 Chętnie wynajme ten lokal za takie niskie pieniądze W "tej" knajpce byłam dwa razy, bo po pierwsym razie stwierdziłam, że żle trafiłam- zły dzień kucharza, po drugiej bytności już wiem nigdy nie zaproszę tam klienta, a do Golemów chodzę i jestem zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_morski Re: Restauracja Chief kontra SCR 14.03.07, 09:50 Gość portalu: mes napisał(a): > Chętnie wynajme ten lokal za takie niskie pieniądze > W "tej" knajpce byłam dwa razy, bo po pierwsym razie stwierdziłam, że żle > trafiłam- zły dzień kucharza, po drugiej bytności już wiem nigdy nie zaproszę > tam klienta, a do Golemów chodzę i jestem zadowolona:) Gratuluję złego smaku! Restauracje Pana Golemy są pozytywnymi miejscami na mapie gastronomicznej Szczecina jednak pod względem obsługi kelnerskiej oraz smaku i jakości potraw to przeciętność. CHIEF to 1 liga restauracji szczecińskich. Pod względem obsługi i gotowania panują tu reguły starej dobrej polskiej szkoły Orbisowskiej. Owszem miejsce nieco pachnie PRLem ale powiedziałbym, że reprezentuje to co w minionym systemie było powodem do dumy. Jedyne co można zarzucić Chiefowi to dość wysokie ceny i spory czas oczekiwania na potrawy. Ponieważ jednak jest to restauracja rybna i jedno i drugie jest wytłumaczalne. Rozumiejąc zasadność podwyższenia czynszu uważam że działania SCR są skandaliczne i spodziewam się, że Prezio wkrótce pożegna się ze stołkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
albin55 Re: Restauracja Chief kontra SCR 14.03.07, 09:52 Z tego co przeczytałem to on ma kilka stołków:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbo 2006 Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.smsnet.pl 13.04.07, 18:40 nie jadam tam i nie pijam - już od dawna - za drogo dla mnie, ale smutno mi jest :( - a może ... ktoś się wykosztował na miejskie wybory i teraz łyknie ten lokal? A miało być w naszym Kraju normalnie... a kto z Was anty-Cheifowcy widział całość - ja tak, zaplecze , piwnicę z żywymi rybami i rakami? Ale pewnie i tak zwycięży "europejska" komercha. Może ktoś che zniszczyć przed Wielkimi Regatami? Sam nic nie ugra, ale konkurencję przegna? Sercem jestem za Chief`em, a z rozumu... ? Szczecin - Moje Kochane Miasto - ale.... gdybym był ciut młodszy, uciekałbym stąd. Bo tu, już normalnie nie jest ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edda7 Restauracja Chief kontra SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:06 Co to za Prezio ten Pęchorzewski? Przecież to co facet wygaduje to klasyczny bełkot cwaniaka na " urzędzie ". Szkoda Chiefa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:18 > Co to za Prezio ten Pęchorzewski? Przecież to co facet wygaduje to klasyczny > bełkot cwaniaka na " urzędzie ". Szkoda Chiefa! No to przeczytaj jeszcze to www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070312/SZCZECIN/70312033 "Nie tylko Chief Przy pl. Grunwaldzkim działają Cafe Praha i Pub London. Nieruchomości były poddzierżawione spółce Wip przez właściwego dzierżawcę. SCR z dzierżawcą zerwał umowę w 2005 r. - Nie poinformowano nas o tym - mówi Leszek Płonka, właściciel firmy Wip. - Dopiero w marcu ub.r. otrzymaliśmy propozycję umowy podobną do tej, którą dostał Chief. Nie uwzględniono 1 mln zł naszych nakładów. " SCR nawet nie informuje jak zrywa umowy??? No, no - nieźle panowie! I jeszcze: "Nasi rozmówcy [Cafe Praha i Pub London] obawiają się, że podzielą los kawiarni Duet, która kilkadziesiąt lat funkcjonowała na rogu ulic Jagiellońskiej i Bogusława. SCR nie sprzedało lokalu Henrykowi Pytlikowi, choć o to zabiegał. Przed dwoma laty spółka wypowiedziała mu umowę pod pretekstem renowacji kamienicy." Ha ha ha ha ha, renowacja kamienicy! Tam jest pełna dewastacja. Od strony ulicy wygląda ten slums bardzo źle, a od strony podwórka! Strach się nie bać. Miejsce nawiedzane przez lumpów i złomiarzy. Tak SCR renowuje:) Przypatrzcie się kto popiera ten SCR w mieście. Jest dużo info na Internecie. Ciekawe sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:59 Jak ten prezio ma takie uklady w UM, to pewnie nie bedzie problemu ze zmiana nazwiska. Pechorzewski, o Boze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazio.killer Re: Restauracja Chief kontra SCR 13.03.07, 11:06 ciekawe co na to rzecznik SCR-U i Prezia na włościach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkretny Restauracja Chief kontra SCR IP: 213.33.58.* 13.03.07, 14:50 Nareszcie zniknie kolejny relikt Komunizmu w Szczecinie, Panstwo B. nie maja pojecia o restauracji na poziomie, zatrzymali sie w czasie moze 25-30 lat. Pozdrowie decyzje o zamknieciu tej GARKUCHNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank Re: Restauracja Chief kontra SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 17:47 hehe, prezio pęchorzewski to niezły fachowiec od pozyskiwania kredytów. ogłosił w listopadzie po raz kolejny przetarg na kredyt na 8,5 mln zł. i go w styczniu unieważnił bo żaden bank nie złożył oferty. podobnie zreszta jak przy poprzednim przetargu. lepiej banki znają się na preziu niż prezio na bankach. www.scr.pl/ogl.php?page=1&id_a=17 Odpowiedz Link Zgłoś