Dodaj do ulubionych

Konflikt z SCR

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:49
ww6.tvp.pl/View?Cat=235&id=471876
Konflikt z SCR

Nieuprzejmy, arogancki i nastawiony na prywatę - chce nas zniszczyć. Tak o
prezesie Szczecińskiego Centrum Renowacyjnego mówią właściciele cukierni
Duet, restauracji Chief i Cafe Praha. Uważają, że prezes zmusza lub zmuszał
ich do przyjęcia niekorzystnych warunków. Prezes odpowiada że kieruje się
jedynie dobrem spółki.
W 2005 roku Kawiarnia Duet przy Deptaku Bogusława po 35 latach funkcjonowania
przestała istnieć. Jej właściciel dostał wymówienie. Lokal po Duecie od dwóch
lat jest pusty. Teraz czarne chmury wiszą nad restauracją Chief, najlepszą
restauracją rybną w Polsce. Jej właściciel otrzymał nowe warunki najmu
lokalu - podwyżka czynszu o 150 %, okres wypowiedzenia zmniejszony z trzech
miesięcy do pięciu dni. Zastępca prezydenta Szczecina, Beniamin Chochulski
zażądał od Dariusza Pęchorzewskiego, prezesa Szczecińskiego Centrum
Renowacyjnego sprawozdania z jego działalności.
Autor: Bartosz Łyżwiński

Wreszcie ktoś się przestał bać Pęchorzewskiego. Wcześniej krył go ostro jeden
z wiceprezydentów z czasów Jurczyka. Zobaczymy czym się to skończy. Oby
Krzystek się nie wygłupił i nie krył spraw które na pewno się skończą większa
ilością oskarżeń pod adresem SCR-u i jego prezesa. Teraz może w końcu ludzie
przestańa się bać.

Najbardziej spodobało mi się:
"Prezes odpowiada że kieruje się jedynie dobrem spółki."

W to nie wątpimy Panie Prezesie! To już odczuliśmy aż nadto! Ludzi ma Pan za
szmaty i ma nas Pan w d......szy. CÓż przyjdzie czas zapłaty za takie
traktowanie. Chyba nawet pracownicy Pana Prezesa odetchną z ulgą jak zniknie
z SCR-u. To jest osobny temat. Jeszcze kiedyś być może wyjdzie. To szczególna
osoba wymagająca również uwagi.
Obserwuj wątek
    • albin55 Re: Konflikt z SCR 14.03.07, 12:06
      Sądze ze to początek lawiny Ztego co wyczytałem zajmuje ten pan wile stanowisk
      i w wielu firmach pracuje.Wszędzie pewnie na tej samej zasadzie Jak mu sie do
      dupy dobiorą to poprostu poleci ze wszystkich miejsc pracy bo kolesie sie wtedy
      odwracają i lęk u ludzi mniejszy:))))))))))
      • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:12
        >Jak mu sie do
        > dupy dobiorą to poprostu poleci ze wszystkich miejsc pracy bo kolesie sie
        wtedy
        >
        > odwracają i lęk u ludzi mniejszy:))))))))))

Myślę że nie tylko się odwrócą, ale co dociekliwsi pójdą za kolesiami Prezia,
        bo tam są niektórzy, o których dobrze wiedzieć więcej i też jakoś ich
        rozliczyć.
        Nie chodzi o krzywdzenie Pęchorzewskiego, ale o zmianę polityki SCR-u i zmianę
        traktowania ludzi i klientów tej dziwnej spółki, za którą miasto i UM nie biorą
        żadnej odpowiedzialności. Nie chodzi tu o człowieka, ale o sprawę i dobro nas
        wszystkich.
        • albin55 Re: Konflikt z SCR 14.03.07, 12:17
          Oczywiście masz rację Tylko zadziwiająco te wszystkie negatywy łączone sa z
          jego osobą:)
          • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:41
            > Oczywiście masz rację Tylko zadziwiająco te wszystkie negatywy łączone sa z
            > jego osobą:)

Masz rację. Negatywy są łączone z osobą Pechorzewskiego - poprzedni prezes
            realizował tylko zły plan co do Maciusia co wówczas nie interesowało najmeców i
            właścicieli oraz mieszkańców kwartałów którymi zarządza SCR.

Pan Pechorzewski potraktował SCR-spółkę miasta Szczecin-jak własność, choć
            zarządza majątkiem SCR-u, czyli majątkiem gminy, czyli NASZYM q...wa. Gmina
            jest zarządzana w osobie prezydenta miasta, i radnych - to są ludzie wybrani
            naszymi głosami do zarządzania miastem, NASZYM MIASTEM i majątkiem - NASZYM
            majątkiem jako gminy, majątkiem wspólnym. Co my mamy do powiedzenia? Nic.
            UM robi co chce, SCR robi co chce. I Pęchorzewski się rozpędził traktując SCR
            jak własność, i najważniejsze dla niego jest jak powiedział "jedynie dobro
            spółki" co powinniśmy rozumieć - jego spółki.

No i mamy skutki w postaci ostrych już protestów, bo Cafe Praha etc. są
            narazane na olbrzymie straty. Milion złotych polskich to nie są żarty. Utrata
            lokalu i pracy też nie jest zabawna szczególnie jak decyduje o tym w dziwny
            sposób jakiś dziwny urzędnik, nie-urzędnik, prezes, którego nikt nie
            kontrolował.
            • Gość: veritas Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:02
              tak, rzeczywiści milion złotych, jaka duża suma... A czy Ty znasz dokładnie
              sytuację tego lokalu, umów, itp. Czy tylko opierasz się na prasie i telewizji?
              Myślisz, że ktoś w SCR byłby tak głupi, żeby narażać jakiegokolwiek
              przedsiębiorcę na takie straty... A dlaczego p. Płonka nie wystąpi do Sądu..?
              No pomyśl...
              • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:38
                > tak, rzeczywiści milion złotych, jaka duża suma... A czy Ty znasz dokładnie
                > sytuację tego lokalu, umów, itp. Czy tylko opierasz się na prasie i
                telewizji?
                > Myślisz, że ktoś w SCR byłby tak głupi, żeby narażać jakiegokolwiek
                > przedsiębiorcę na takie straty... A dlaczego p. Płonka nie wystąpi do Sądu..?
                > No pomyśl...

Co ty kłamiesz? jak to nie wystąpił do sądu??? Przeciez dzisiaj kornika
                pokazywała sprawę w sądzie, którą Płonka przegrał w pierwszej instancji, i
                pójdzie to po apelacji do następnej - wyższej instancji.
    • Gość: anonimowo Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:30
      "Chyba nawet pracownicy Pana Prezesa odetchną z ulgą jak zniknie
      z SCR-u."

z wielką ulgą
      • Gość: zdeb Re: Konflikt z SCR IP: *.bazapartner.pl 14.03.07, 12:34
        nie pracownicy nie oddychaja z taka radoscią jak ew. zwolnią prezia - calkiem mozliwe, ze sami poleca razem znim gdyz wiekszosc jest tam na etatach dzieki znajomosciom i roznym koneksjom
        • Gość: anonimowo Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:37
          z ulgą odetchną pracownicy, których nie zatrudniał pęchorzewski
      • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:42
        > "Chyba nawet pracownicy Pana Prezesa odetchną z ulgą jak zniknie
        > z SCR-u."
        >
        > z wielką ulgą

No to go podajcie o mobbing! Służe pomocą. Wiem jak traktował pracowników, sama
        widziałam.
        • pan.zdeb Re: Konflikt z SCR 14.03.07, 12:52
          widzialas sama? to dlaczego sama do sadu go nie podałas? hę?
          • Gość: unia001 Re: Konflikt z SCR IP: *.centertel.pl 14.03.07, 13:00
            Prosimy o kontakt, szykowany jest pozew do prokuratora
          • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:13
            > widzialas sama? to dlaczego sama do sadu go nie podałas? hę?

To proste. Mobbing tego typu nie podlega ściganiu z mocy prawa jako taki , ale
            jest karalny z powództwa cywilnego. Sam zainteresowany/a musi zgłosić się do
            sądu z oskarżeniem. Świadek zdarzenia czy osoba posiadająca wiedzę o takowym
            nie może oskarżać o mobbing w imieniu osoby dorosłej i zdolnej do czynności
            prawnych. Mogę wystąpić jako rodzić tylko w przypdaku mojego syna, upośledzonej
            ciotki etc. :)
            Jeśli zgłoszę do sądu mobbing dotyczący osób trzecich, bez ich wiedzy i
            bezpośredniego związku ze mną , to osoba poszkodowana może temu zaprzeczyć lub
            stwierdzić, że taki sposób kontaktu w pracy jest jej otrzebny. To każdemu
            gwarantuje Konstytucja RP. Nieprawdaż? Np. żona zbierająca joby od męża - nawet
            jeśli jest moją sąsiadką, nie mogę za nią założyć sprawę mężowi - idiocie i
            psycholowi. Co najwyżej mogę mu wytoczyć sprawę o zakłocanie ciszy etc. Co
            innego przemoc fizyczna, ale tez oskarżać musi żona czy ktoś tam poszkodowany.
            W przypadku Pęchorzewskiego nie znam historii bicia pracowników etc :) gdybym
            zobaczyła od razu zadzwoniłabym na policje. Podobnie jak w przypadku bójki na
            ulicy:)))

Jedynie ścigany z mocy prawa jest mobbing prowadzący do popełniania
            przestępstwa, np. zmuszanie do poświadczenia nieprawdy. Jeśli o takim
            wiedziałabym, to powinnam powiadomić odpowiednie urzędy jak np. prokuratura. O
            takim zdarzeniu w SCR-ze osobiście wiedzy nie posiadam.

A teraz spadaj mądralo..........
            • Gość: jagi Re: Konflikt z SCR IP: *.chello.pl 14.03.07, 13:16
              Czy Szymon Dominiak Górski będzie mógł wrócić do GW , redakcja znalazła już
              wolny komputer.
              • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:15
                > Czy Szymon Dominiak Górski będzie mógł wrócić do GW , redakcja znalazła już
                > wolny komputer.

"Boruniowie chcieli wykupić lokal z odliczeniem od ceny miliona złotych
                zainwestowanych w remont. Poprzedni prezes się na to zgodził, obecny też nie. -
                My musimy stosować się do wyceny rzeczoznawcy, nie możemy sprzedać taniej –
                wyjaśnia
                Szymon Dominiak Górski, rzecznik Szczecińskiego Centrum Renowacyjnego.

Kronika jednak dotarła do dokumentu z którego wynika, że SCR może sprzedać
                taniej. W 2005 r. prezes Pęchorzewski zgodził się sprzedać lokal w którym jest
                Cafe Praga uwzględniając nakłady inwestycyjne - czyli o milion zł taniej."

Ja bym nie życzyła GW takiego redaktora. Chyba że GW chce zarządzać spółką
                miejską SCR :) i potrzebuje wypróbowanego rzecznika :))))))))
                • Gość: bolo Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:47
                  Ciekawe BARDZO to gdzie jest ten dokument ?????
                  • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:58
                    Zaraz podam równie ciekawy. Dokument.

www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=17&ids=122&idx=122&date=2006-08-29#13677

" Nowe mieszkanie wiceprezydent
                    2006-08-29 godz. 18:26, Sebastian Wypych

Pani wiceprezydent kupuje mieszkanie - radni żądają wyjaśnień. Zastępca
                    prezydenta Szczecina Anna Nowak kupiła M-4 z zasobów miejskiej spółki -
                    Szczecińskiego Centrum Renowacyjnego. Wszystko legalnie i po cenie rynkowej,
                    ale radni mają wiele wątpliwości. Wyjaśnień w tej sprawie chciał już radny
                    Bartosz Arłukowicz, teraz chce radna Renata Zaremba. "Nie sądzę, by pani Nowak
                    złamała prawo. Pozostaje jednak kwestią czy do końca została zachowana etyka
                    urzędnika" - mówi. Anna Nowak odpowiadała już na pytania radnych o nowe
                    mieszkanie. "Wydawało mi się że wszsytko wyjaśniłam. Odkupiłam to mieszkanie od
                    kogoś, kto wcześniej zawarł umowę przedwstępną z SCR-em" - poinformowała
                    dzisiaj. Te słowa potwierdza Szymon Dominiak - Górski ze Szczecińskiego Centrum
                    Renowacyjnego. "To była normalna umowa kupna - sprzedaży, cała procedura
                    została zachowana" - zapewnia. Nowe mieszkanie Anny Nowak ma 86 metrów
                    kwadratowych. Kosztowało prawie 200 tysięcy złotych, na jego zakup zastępca
                    prezydenta zaciągnęła kredyt."

No więc mamy ciekawy casus. Nadaje sie na inny wątek ten o WYCENACH. SCR
                    dysponuje majątkiem najcenniejszymw Szczecinie, poniewaz w ścisłym centrum.
                    Mieszkanie 86 m2 to blisko 90 m2, za niecałe 200000, a dokładnie za ile. To
                    jest decyzja sprzed kilku miesięcy z lata 2006, jakie wówczas były ceny. Moje
                    niecale 90 - ruina były warte netto w tym czasie 200 tys. netto na najwyższym
                    piętrze. Teraz jest warte znacznie więcej. W-ce prezydentowa kupiła "Nowe
                    mieszkanie" za cenę niecałych (?) 200 tys.? A w jakiej cenie wówczas były
                    mieszkania?
              • pan.zdeb Re: Konflikt z SCR 14.03.07, 23:07
                hehehe - PAn Szymon DG, to w Kurierze pisał a nie w gw - hehehe
    • Gość: psycho Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:24
      czy jakiś zaprzyjaźniony psycholog - psychiatra mógłby się anonimowo umówić na
      rozmowę z preziem a potem przedstawić nam swoje spostrzeżenia?
      • Gość: Psychiatra Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:32
        Ja mogę :) Ale to może nic nie dac, poniewaz pacjent sam musi chcieć się
        spotkać z lekarzem. Można zastosować przymus sądowy, ale to długa procedura. No
        i musimy mieć gwarancję w toku postępowania sądowego, że sędzia nie kupował
        mieszkania od SCR-u :)))))
        • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:38
          żeby zdiagnozować prezia nie trzeba byc specjalistą, wystarczy go przez 10
          minut posłuchać i poogladać
          • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:23
            > żeby zdiagnozować prezia nie trzeba byc specjalistą, wystarczy go przez 10
            > minut posłuchać i poogladać

A no właśnie! był ponoć w tvp3. Kurka nie widziałam! A ciekawa jestem co tam
            powiedział. Poza tym byli właściciele Duetu i Chief'a. Może ktoś ma nagraną
            kopię tego występu.
            • Gość: konflikt Re: Konflikt z SCR IP: *.chello.pl 14.03.07, 16:51
              Ja widziałem jak BMW prowadzi rozmowę z panem prezesem, taka
              wesoła zabawa w kotka i myszkę , wydaje mi się ,że się dobrze razem bawili,
              Właścicieli knajp nie widziałem , może przeoczyłem, ale jeżeli
              ich nie było ,to takie zapytajne jak za smutnych czasów.
              • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:27
                > Właścicieli knajp nie widziałem , może przeoczyłem, ale jeżeli
                > ich nie było ,to takie zapytajne jak za smutnych czasów.

A w jakim programie to lecialo i o której?, bo przeoczyłam nieopatrznie.
                • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:10
                  Właśnie pokazywali Pęchorzewskiego w Kronice. Jak zawsze cham. Tego gbura ktoś
                  zrobił preziem ważnej spółki miejskiej. Ciekawe kto?
                  Nie wróżę gburowi długiej kariery. Poza tym skieruję przeciw tej niemu, SCR-owi
                  i UM skargę do sądu. Dzisiaj UM w osobie młodzieńca jako wice-prezydenta chce
                  teraz dla pokazu kontrolować Pęchorzewskiego za pomocą pisemnego zapytania. ha
                  ha ha, Pęchorzewski nie zwykł odpowiadać przecież w przeszłości na listowne
                  zapytania UM.
                  • Gość: gość2 Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:45
                    żałosny ten prezio, poprzedniemu do pięt nie dorasta. czy miasto nie może tam
                    dać kogos normalnego?
                    • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:34
                      > żałosny ten prezio, poprzedniemu do pięt nie dorasta. czy miasto nie może tam
                      > dać kogos normalnego?

ha ha ha! Najpierw miasto musiałoby byc normalne. A jakie jest i jakie było, no
                      to wystarczy sobie pamięć odświerzyć. Do tego SCR sprzedający nieruchomości
                      ważnym politykom - patrz: wice-prezydent Anna Nowak - po dośc niskich jak na
                      śródmieście cenach. To jest problem bo zachodzi podejrzenie, że może zaistnieć
                      bardzo niewłaściwa sytuacja.

Oczywiście ktoś normalny by się przydał. SCR powstał na podstawie pomysłu jaki
                      sprawdzał się w Europie Zachodniej. Miasto-gmina cedowała swoje nieruchomości
                      spólce, która będąc własnością miasta zajmowała się wyłącznie renowacją i
                      zagospodarowaniem, mądrym i sensownym śródmieść miast.

Ludzi, którzy ten SCR wymyślili już nie ma. Za to mamy łobuzów, którzy sobie
                      ten SCR zagarnęli i traktują jak folwark - Pęchorzewski przypomina takiego
                      książkowego ekonoma z folwarku, postać w literaturze najbardziej znienawidzona
                      przez ciemiężonych chłopów pańszczyźnianych. No oczywiście my, mieszkańcy i
                      użytkownicy nieruchomości, na których panuje Pęchorzewski ze swoim doradcą i
                      prawnikiem jesteśmy na nasze nieszczęście narażeni na chamstwo i zwykłe
                      represje rodem z folwarku. Ale się nie damy i łobuzów pogonimy.
                      • Gość: Zbędny Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:38
                        od samego początku tego SCR było wiadome, że będzie to ...co jest. Pisząc, że
                        ten pomysł sie sprawdza masz na myśli kraje gdzie możesz zostawić rower na
                        ulicy i przyjść na drugi dzień a ten dalej stoi.
                        Nie każdy pomysł dobry tutaj , jest dobry gdzieś indziej i odwrotnie.
                        W kraju o tak wysokim stopniu korupcji prostej ale i finezyjnej taki pomysł sie
                        nie przyjmie i zawsze będzie synekura, czymś wspólnym czyli niczyim itd
                        • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:58
                          > od samego początku tego SCR było wiadome, że będzie to ...co jest. Pisząc, że
                          > ten pomysł sie sprawdza masz na myśli kraje gdzie możesz zostawić rower na
                          > ulicy i przyjść na drugi dzień a ten dalej stoi.

Niestety masz rację. Od początku powstania SCR-u byłam przy tym - zupełnie
                          prywatnie, bo robili to moi przyjaciele. SCR założyli i wymyślili architekci z
                          dość szerokimi horyzontami, którzy działali z dość dużym optymizmem, kiedy
                          jeszcze w UM nie było takiego betonu jak dzisiaj. Był przy tym też Hans, o
                          którym niejeden artykuł się w naszej prasie ukazał. Hansa już nie ma, dał sobie
                          spokój. jego kontakty z Holandia i Europą owocowały fajnymi pomysłami wśród
                          ludzi o otwartych umysłach. Niestety nikt nie przewidział Pęchorzewskiego,
                          ambitnego chłopca z prowinicji spoza Szczecina , który nie przebiera w
                          środkach.
                          Fakt w Polsce trzeba ściśle trzymać się prawa i nie tworzyć luk dziwnych i
                          niesprecyzowanych. Jak czytam że w sprawie Maciusia UM czeka na opinię SCR i
                          bez niej ani rusz no to mi się wszystko przewraca. To co UM jest na smyczy SCR-
                          u? To kto rządzi tym miastem? prezydent czy Pęchorzewski, zwany preziem?
                          czy my, mieszkancy i wyborcy wybraliśmy sobie Pechorzewskiego na urząd
                          prezydencki czy Krzystka??? To jest oczywiście paranoja.

Co do nieprawidłowości to w przypadku jakiegokolwiek podejrzenia można zgłosić
                          to do prokuratury. Nie trzeba mieć nawet pełnej wiedzy na ten temat.
                          Ewentualnie CBA czy coś tam. Skoro UM nie potrafi sam spraw miejskich załatwiać.
                      • Gość: veritas Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:59
                        rzeczywiście same represje i chamstwo, szczególnie wtedy, kiedy trzeba zapłacić
                        czynsz albo lepiej odszkodowanie za bezumowne zajmowanie lokalu, prawda? A
                        lepiej by było wydać na kolejną flaszkę... Niedobry SCR i jeszcze nie
                        obowiązuje w nim uchwała Rady Miasta o umorzeniach... Jaka szkoda... A
                        Pęchorzewski w przeciwieństwie do poprzednika nie chce podpisywać samych ugód i
                        niczego nie obiecuje... Jaki wstrętny...
                        • Gość: verite Re: Konflikt z SCR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:15
                          oj bidulku,naprwde mi cie szkoda,co do czynszów to ukradł je beszczelnie
                          pęchorzewski allias "pęcherz"i starosiek allias "siekiera" - niezły duet co?;)
                          szkoda mi ciebie naprawde, tak sie w tych kłamstwach gubic i miotać...
                        • Gość: gość Re: Konflikt z SCR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:35
                          > rzeczywiście same represje i chamstwo,

tak i jest na to wiele dowodów i nie dotyczy wyłącznie biedoty i meneli - to
                          q...wa też są ludzie, może dla Ciebie nie. podobnie jak nie są to ludzie dla
                          twojego zleceniodawcy Pęchorzewskiego.

Chamstwo i represje P. uprawia rowniez wobec innych ktorzy tu zyja i ie
                          czynszami a innymi wystepkami. Do tego gnebi wlascicieli vide Duet, Cafe Praha
                          i inni właściciele mieszkań, nie lokatorzy na czynszówce. Posłuchajk co ludzie
                          będący włąsiccielami mówią o P. i SCR-ze i jak oni są zastraszni.

Jak ktoś wytszedl z biedy i nauczycl sie rzopychac lokciami a pozniej to
                          stosuje z ludzmi, tol niestety - roznosi sie smród.

Pęchorzewski nie zmienił manier od czasu pogotowia opiekuńczego i wszystkich
                          swoich klientów traktuje jak ... dzieci z pogotowia opiekunczego. niech to
                          Pechorzewski zmieni bo bedzie mial w koncu sprawe cywilna. Jak długo można
                          tolerowac chamstwo?
    • Gość: gość Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:46
      ze strony:

ww6.tvp.pl/View?Cat=235&id=471876

>Zastępca prezydenta Szczecina, Beniamin Chochulski
      >zażądał od Dariusza Pęchorzewskiego, prezesa Szczecińskiego Centrum
      >Renowacyjnego sprawozdania z jego działalności.

No i pokazali pana wice-prezydenta Chochulskiego w tv. Ja mu dobrze życzę, ale
      czy to młody, niedoświadczony wice, jeszcze takie trochę dziecko, ma zajmować
      się tą sprawą? To jakaś farsa. Tu powinien wypowiedzieć się prezydent Krzystek.
      Przecież Pęchorzewski to sobie takich Beniaminków to połykał bez solenia na
      śniadanie. Biedny Chochulski zginie w starciu z Pęchorzewskim, bo ten nie boi
      się nikogo. Oczywiście do czasu.

Panie prezydencie Krzystek - SCR to narosły problem w mieście! Niech się Pan
      osobiście weźmie za tę sprawę. Przecież to duża spólka zarządzająca
      najważniejszymi nieruchomsciami. Działania SCR i jego prezesa mają szansę
      zakonczyć się poważną katastrofą. Rusz się Pan wreszcie. Nie rób Pan za
      figuranta i prezydenta miasta wyłącznie do fotografii.
      Inaczej zawiążemy komitet jakiś albo nawet stowarzyszenie i stoczymy rundę nie
      tylko z Pęchorzewskim i SCR-em, ale nawet z UM bo nerwy ludzi są już na
      wyczerpaniu.
      • Gość: gość Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:53
        >Zastępca prezydenta Szczecina, Beniamin Chochulski
        >zażądał od Dariusza Pęchorzewskiego, prezesa Szczecińskiego Centrum
        >Renowacyjnego sprawozdania z jego działalności

to zastępca prezydenta, któremu podlega scr na bieżąco nie zna sytuacji w
        swojej spółce? nie wie co się w niej dzieje? jakie ma plany, jaką stosuje
        politykę najmów, wykupów, renowacji itd? musi poprosić o sprawozdanie z
        działalności?
        bo w gazecie wyczytał, że sa jakieś problemy?
        a co w tej spółce robi rada nadzorcza?

wielu ludzi się w tej sprawie ośmiesza i jasno wykazuje swoja niekompetencję
        • Gość: gość Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:03
          > to zastępca prezydenta, któremu podlega scr na bieżąco nie zna sytuacji w
          > swojej spółce?

To nie jego spółka tylko Pęchorzewskiego. A młody Benjamin będzie słauchał
          swojego pryncypała - prezia. Pisanie listów do SCR-u jest śmieszne. Zgodnie z
          KPA SCR ma 30 dni na odp. która jeśli w ogóle napisze to pewnie w lipcu jak
          wszyscy będą na wakacjach. Od SCR-u do UM jest 0,7 km? Nie mogą wezwać prezia
          na dywanik i pogadać szczerze z nim?

Pisanie listow to kpina. Um już pisał listy do prezie a on je olewał - grubym
          siurem :)))
          • Gość: veritas Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:52
            od kiedy i na jakiej podstawie prawnej SCR ma odpowiadać na pisma na podstawie
            KPA?
            • Gość: gość Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:29
              > od kiedy i na jakiej podstawie prawnej SCR ma odpowiadać na pisma na
              podstawie
              > KPA?

Na przykład jak mu urzad miejski wysyla zapytanie to nie obowiazuje go KPA?
              Moze mnie tez nie? Moze juz nie trzeba w RP odowiadac na pisma urzedowe???????
              • Gość: veritas Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:11
                przepraszam, ale chyba nie zrozumiałeś. Podaj mi z którego artykułu KPA wynika
                to, o czym piszesz. Ja takiej podstawy nie znajduję. Nawet jeżeli pisze UM. A
                na pisma w terminach wynikających z KPA mają obowiązek odpowiadać organy
                administracji publicznej.
                • Gość: gość Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:29
                  > przepraszam, ale chyba nie zrozumiałeś. Podaj mi z którego artykułu KPA
                  wynika
                  > to, o czym piszesz. Ja takiej podstawy nie znajduję. Nawet jeżeli pisze UM. A
                  > na pisma w terminach wynikających z KPA mają obowiązek odpowiadać organy
                  > administracji publicznej.

Zmuszasz mnie do pracy człowieku a ja mam swoją, ale jesli już to wyjaśnię.
                  Każde pismo urzędowe wzywające do wyjaśnień zawiera w sobie termin w którym
                  dane wyjasnienie powinno być złożone. I każdy z nas o tym wie:)))
                  KPA nie dotyczy tylko organów administracyjnych - tylko wszsytkich obywateli i
                  osoby prawne, które mają zdolnośc podejmowania czynności prawnych :)))
                  Więc nie rób tutaj ludzim wody z mózgu bo to nie jest ładnie.

podstawa ustawowa

KPA, Roz. 9. WEZWANIA, Art. 50.&1. Art.54 &1. p. 5, p. 6

I nie męcz mnie już sprawdzianem ze znajomości prawa. Wejdź sobie na forum dla
                  prawników.
                  • Gość: veritas Re: Dziecko przeciw Pęchorzewskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:08
                    przepraszam, ale była mowa o stosowaniu KPA przez SCR w ogóle, a nie o
                    wezwaniu, które dotyczyłoby jakiegoś toczącego się postępowania
                    administracyjnego, gdzie SCR nie byłoby stroną tego postępowania.

Jeżeli ktoś robi wodę z mózgu, to nie ja.

A co do obowiązku stosowania KPA to przeczytaj art. 1 tej ustawy.
        • Gość: szczecin2000 SCR-reka reke myje IP: *.centertel.pl 15.03.07, 10:18
          • Gość: szczecin2000 SCR-reka reke myje IP: *.centertel.pl 15.03.07, 10:24
            Rada Nadzorcza SCR ,nic ich nie interesuje co Pan Pechorzewski robi a Pani
            Flaga i tak broni swojego bylego wychowanka , Pan chochulski sie osmiesza ze
            nie wie co sie dzieje w spolce miejskiej to skandal!!!!!
            • Gość: gosc Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:19
              A dzisiaj w Kurierze Szczecińskim laurka nt SCR-u.
              "Proces modernizacji kamienic jest skomplikowany..." - mówi S.Dominiak Górski.
              Jest również informacja, że na deptaku ustawiono nowe śmietniki.

Koledzy dziennikarze nie zapominają byłego kumpla. Farsa
              • albin55 Re: SCR-reka reke myje 15.03.07, 11:30
                W sumie dziwne wszyscy łażą koło tego czują że smierdzi Czy naprawde trzeba
                wziąć do ust żeby stwierdzić ze to gó..?????????????????????????
              • Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:56

> A dzisiaj w Kurierze Szczecińskim laurka nt SCR-u.
                > "Proces modernizacji kamienic jest skomplikowany..." - mówi S.Dominiak Górski.

No taaaaaaaak, wszystko to skomplikowane - jak się głupi ludzie czepiają
                nieskazitelnych jak dziewice kacyków z SCR-u. Nie da się robić co się podoba
                kurcze i gapią się na ręce. Chołota zamiast cicho siedzieć to pisze na forum!

Trochę to przypomina polską polityke, jak już ktoś coś strasznie zepsuje to się
                zaczyna chwalic jaki jest świetny. I tak poźniej wylatuje z hukiem. tego życzą
                szczerze SCR-owi mieszkańcy!
                • Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:38
                  Czy prezio podlega pod ustawę lustracyjną? Ciekawe co napisze w oświadczeniu
                  lustracyjnym?
                  • Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:55
                    > Czy prezio podlega pod ustawę lustracyjną? Ciekawe co napisze w oświadczeniu
                    > lustracyjnym?

hgw
                    • Gość: inter Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:51
                      wejdźcie na strone internetową scr-u i zobaczcie jaką bogatą ofertę sprzedaży
                      lokali ma prezio:
                      mieszkania na sprzedaż - 0 ofert
                      lokale biurowe na sprzedaż - 0 ofert
                      lokale handlowo - usługowe na sprzedaż - 0 ofert
                      kamienice na sprzedaż - 0 ofert

www.scr.pl

• Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:26
                        > wejdźcie na strone internetową scr-u i zobaczcie jaką bogatą ofertę sprzedaży
                        > lokali ma prezio:
                        > mieszkania na sprzedaż - 0 ofert
                        > lokale biurowe na sprzedaż - 0 ofert
                        > lokale handlowo - usługowe na sprzedaż - 0 ofert
                        > kamienice na sprzedaż - 0 ofert

ta widziałam już wcześniej. Zero ofert, czyli co, SCR można już zlikwidować? Co
                        pan na to Panie Prezydencie Miasta Szczecin???
                        • Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:56
                          gazeto, a może jakis wywiad z pania Flagą z rady nadzorczej w tym temacie?
                          • obywatele1 Re: SCR-reka reke myje 16.03.07, 14:58
                            > gazeto, a może jakis wywiad z pania Flagą z rady nadzorczej w tym temacie?

Tak tylko z wywiadu nic nie wynika, bo zaraz jeden z drugim pierdzi słodkimi i
                            pełnymi troski głupotami. Tu trzeba porządnej i uczicwej publicystyki, jak u
                            red. Jaworowicz. I byc może to się bardziej nadaje na "sprawe dla reportera"???
                            • Gość: 2x Re: SCR-reka reke myje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:46
                              Pomysł na wywiad z Panią Flagą to świetny pomysł. W końcu jest przewodniczącą Rady Nadzorczej. Sama go ztrudniała to wie, że facet wcześniej zarządzał jedynie płtnym parkingiem i grupą dzieciaków w pogotowiu opiekuńczym. A więc takiemu wynalazkowi Pani Kingo trzeba poświęcić trochę uwagi, troski, sprawdzać czy dobrze odrobił lekcje? Może Pani wie dlaczego Pan Prezes sprzedaje już 1,5 roku kamienicę na Bogusława 1/2? Ogłosił przetarg w grudniu 2005 roku, wybrał ofertę w Marcu ? 2006 r. Ależ przepraszam Pani Kingo, razem wybieraliście i chyba jeszcze pomagał Pan Prezydent Zalewski.
                              • Gość: szczecin2000 Re: SCR-reka reke myje IP: *.centertel.pl 20.03.07, 23:50
                                ponoc przekret jest z ta kamienica
                              • Gość: gość Re: SCR-reka reke myje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 00:17
                                > Ależ przepraszam Pani Kingo, razem wybieraliście i chyba jeszcz
                                > e pomagał Pan Prezydent Zalewski.

No to była super para, Zalewski i Pęchorzewski. Takich dwóch jak tych dówch to
                                już nigdzie nie ma. Zalewski blokował sprawy skarg dotyczące Pechorzewskiego i
                                go krył wg urzednika UM. Akurat w sprawe bylam zamieszana. Mozna było dostac
                                joba z tymi ludzmi.
                        • Gość: 321 Re: SCR-reka reke myje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 00:58
                          I z tą ofertą wystawili się w Radissonie w ostatnich targach
                          nieruchomości.Niezłe jaja nic do sprzedania, nic do wynajęcia! Ile zapłacili za
                          stoisko ? może ktoś wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka