Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:40 Bo jak śpiewał Niemen: "Dziwny jest ten świat..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 29.11.07, 18:49 Nie martw się o moje zwoje zobaczymy jak tobie puszczą już nie długo zwieracze i osrasz się po pachy kolego PQ ,czas pokaże i nie ma żadnego wschodu oprócz słońca wyluzuj serwuje trochę nie pokoju żeby wam serca biły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 02.12.07, 20:54 Oj dziwny, a dziwić się będziemy, bo nadchodzą zmiany w KGSG. Jak wiadomo z autopsji to jedna zmiana pociąga następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 02.12.07, 21:52 Nic nowego tak się dzieje od lat ,uświadamia nam tylko że nie ma ludzi nie zastąpionych a zwłaszcza tych u na stołkach obawiam się tylko jednego że mówi się o oszczędnościach w MSWiA Policji nie dotyczy z pewnością więc kogo ? może Straż pożarną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 02.12.07, 21:55 Może ktoś z Warszawy coś napisze bliżej koryta CZKAMY!!!!na niusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.12.07, 09:46 D N O !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 03.12.07, 12:02 Podobno oszczędności mają dotknąć mini-sZtabowcófffffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.12.07, 14:21 Czas pogonić ten przyrost " fachowców "? Komu oni będą po 21 grudnia potrzebni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 03.12.07, 14:55 może na potrzeby podobnych forów ,a może przydadzą się do kolejnego odcinka pol.wersji "Willow"intelektualnego ?A nam potrzebny jest ktoś na maxxa,może mini ? :-}} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 03.12.07, 19:41 Widzę kolego (a) jesteś znów pobudzony dawno nie pisałeś nie zrozum mnie zle cieszę sie prawdziwie bez ściemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 03.12.07, 20:46 Słowo "kolego" w twoich ustach brzmi jak zwrot chętnie używany przez władze Prlu o wiadomym kolorze podszewki być może zbyt jaskrawym ,być może zbyt plugawym,zbyt żałosnym i masowym ,zbyt kulawym i niemrawym ,prymitywnym i aktywnym zbyt. Jeśli cieszysz się ok ? Jeśli pytasz o pobudzenie? O moje łaknienie ?????? Zawsze słońcem dla śnieżnych bałwanów pozostanę,jestem i będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 04.12.07, 00:00 ......cyt.jak napisał "MAXXI-Midi-mini" ....."czas pokaże i nie ma żadnego wschodu oprócz słońca " Jak to nie ,czytam i wyrażnie widzę że słońce jednak istnieje. "mini" wyrażnie twoim słońcem jest (a). Solarium i siłownia nie czyni nikogo mężczyzną , tym bardziej lycra która to nigdy też nie stanowić będzie o kobiecości. Zagubiłeś się troszkę chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 04.12.07, 22:55 warszawiak oj mało konkretów nie skupiaj się na mnie, napisz coś dla wiadomości wszystkich ku pokrzepieniu ,no chyba że siedzisz na biurze przepustek ,lecz wiedz że to nie złośliwie Pozdrawiam ciebie i (a) przy najmniej nie będzie samotny-a co można sądzić po postach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 05.12.07, 06:07 .....Cyt.....'O tobie się pisze >>>jeśli nie to przedstaw się bohaterze!!!!nic tobie nie grozi wręcz odwrotnie....." Otórz ...posłuchaj mnie snieżny kolego ......,Jestem twoją klątwą i przekleństwem ,niedokończoną przyjemnością ...,przygryżioną wargą do krwiiiiiiiiiiiiii...........................I promieńiem topiącym bałwany ................... Jam Ci Jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 05.12.07, 06:15 ......przygryzionom wargą ,...............do krwiiiiii...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snow patrol Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 05.12.07, 07:20 .......Patrol wykrył bałwana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy to maxx.................?????????????????????????????????????? czy też mini................?????????????????????????????????????? czy tez max-mini-midi.......?????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.12.07, 23:15 ....Cyt.....'O tobie się pisze >>>jeśli nie to przedstaw się bohaterze!!!!nic tobie nie grozi wręcz odwrotnie....." Otórz ...posłuchaj mnie snieżny kolego ......,Jestem twoją klątwą i przekleństwem ,niedokończoną przyjemnością ...,przygryżioną wargą do krwiiiiiiiiiiiiii...........................I promieńiem topiącym bałwany ................... Jam Ci Jest. <<<<<Parodia Parodia>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 08.12.07, 12:53 Parodia to imię żeńskie do tego dwojga imion jesteś,niepotrzebnie się demaskujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 10.12.07, 21:53 I powiezli głównego koleżko (a) idą porządki na twojm miejscu martwił bym się układzik się sypie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carioca Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:21 powiezli wilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:07 "powiezli wilka" Powiozą i maksia... na wschód :) ale on jeszcze o tym nie wie :))) i to jest najlepsze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 12.12.07, 22:34 W tej firmie nic nie jest pewne ,ale o to nie muszę się martwić lecz o ciebie prawdopodobne tak powodzenia ......... obuwie na nogę i w drogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 13.12.07, 22:26 Ciekawym czy "ulubieniec publiczności" znajdzie jakieś wdzianko obuwnicze na swoje raciczki , trudno mu będzie znależć takie słuzbówki ,cchyba pójdzie na boso nasza Parodia vel Parodia vel ????...................wg.mn. na drugie Tragedia.......... Powo........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Dzieje POSG (cz. II ) Idą Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 16:31 Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Jak co roku pragnę tą droga złożyć wszystkim naszym POMAWIAJĄCYM (i maksiowi także) życzenia wzystkiego dobrego, dużo zdrowia i zadowolenia z siebie i swoich dokonań w życiu prywatnym i zawodowym. Niech w tą Świętą Noc nic nie zdoła zmącić waszej radości z narodzin Pana. P.S Życzenia są naprawdę szczere a wszelkie podobieństwo do ironii lub sarkazmu jest całkowicie przypadkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 04.12.07, 00:33 ......,cyt.Maxxxa-Midi-mini."..czas pokaże i nie ma żadnego wschodu oprócz słońca..." Czytam i wyrażnie widzę ,że słońcem twym jest i pozostanie (a) jak i inne promienie bijące ze żródła normalności . Solarium i siłownia nikogo nie czyni mężczyzną ,a tym bardziej strój z Lycry'a który nie jest też atrybutem kobiecosci, tym bardziej mądrosci. Zagubiłeś się trochę mini . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 09:16 ..co tamna odcinku sądowym..slychać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 04.12.07, 22:44 (a) wporzo tylko nie bądz tak wylewny i nie obrażaj się na komunę dała tobie wykształcenie lub dała szanse twoim rodzicom na twój status . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carioca Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:10 hejka...co tam piszczy w POSG..PRZYDUPASY TRZESA PORTAMI.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 05.12.07, 21:56 To jest oczywiste po wypowiedziach ( a i warszawiaka z warszewa )są zajebiście osrani i toczą śnieżne kule heheheh a lody trzeba umieć lizać bez obijania o wargi myślałem że to akurat wiecie Lodożercy napisz coś nowego rożku. Prosiłem wcześniej o przedstawienie się więc ruch należy do ,ciebie cwaniaczki z watą w nosie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 06.12.07, 12:47 Smiać się czy płakać ? Reprezentujecie sobą totalne DNO !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.12.07, 23:12 XXL masz wybór nie musisz tu zaglądać "Śmiać się czy płakać" jest coś jeszcze pośredniego Pa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 19.12.07, 15:49 I co dalej po 21.12.2007 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 21.12.07, 14:14 (a) ty dalej gołodupcu , myślę że nie będziesz miał się z kim podzielić opłatkiem ,ale możesz zaprosić kapelana to jedyne wyjście aby przetrwać te święta . Ja nie życzę nikomu wesołych świąt bo mam wszystkich w d.... a jedynie muszę was znosić przez 12 godzin służby i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 20:17 fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,53493491,73565058.html?wv.x=2 Pooglądaj i wyluzuj to może ktoś cię kiedyś polubi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 21.12.07, 23:01 Nie musi nikt na siłę a co do zdjęć fajne do wykorzystania operacyjnego bo wielbłądy i złodzieje są gotowi szlabany w dół i naprzód . Widzę że nikt się nie obraził odnośnie mojego posta wcześniejszego bo mają takie samo podejście do tematu myślę że jestem uczciwy w stosunku do innych i nie robie pały taki jestem Pa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trol Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 22.12.07, 12:00 A jak ma się Boguś W ? Czy koledzy z Turzynu pomagają mu? Czy zapomniał sprzet z Berlina Zach, i jego hurtowniwe prz Smiałego, czy to ma być moralność w SG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 13:31 ..informowac..CBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 22.12.07, 16:21 .....I CIA...,CIAO..i mini-agency i Happy Christmas from Poland i Last Cretinos from Kingsajz ..........:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 10:28 No i sędzinę chłopakom z Kołbaskowa zmienili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carioca Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:23 ......a co to dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 05.01.08, 15:26 Wali mnie to ,kiedy podwyżki uposażenia? Pajace z rządu już mają Proponuje związkom wyjść na ulice bo za chwile górnicy , kolejarze, no i biedni lekarze ,pielęgniarki i reszta co nie wyjechała do Irlandii i Angli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 15:41 Znów ci się żółć zważyła?? Ajajaj! Ciesz się że za nic kaskę co miesiąc zgarniasz zielony pajączku. Już od trzech tygodni powinniście razem z policjantami bruki na Niebuszewie szlifować a nie łapy wyciągać po pieniądze podatników i nic nie robić, przynajmniej tu na zachodnich granicach. Do uczciwej roboty weź się nierobie jeden !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 05.01.08, 19:09 OOOO ....do roboty toto raczej sie nie nadaje ,za to do mielenia ozorem-hm ,gdyby za to płacili.....,może szalety miejskie przygarną naszą "mielonkę" ....? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 05.01.08, 20:11 Ty oficerku jeden z drugim bierzesz większą kasę za pozorację a ja od szlifowania bruku mama trzecią parę do do wymiany a ty boży intelektualisto po AR w Szczecinie ? trzepiesz gruche całe życie i wyrzucasz śmieci wieczorem bo głupio wychodzić częściowo umundurowany i żyjesz jak ten pasożyt 123 tobie płacą za nic więc zamknij ryj ,a jak byś się orientował że żadna uczciwa praca nie uwłacza i wziął w ajencje kilka szaletów to byś wiedział że żaden grosz nie śmierdzi d..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 05.01.08, 21:58 Buuuuuuhaahaaaaahaaaaaaaahaaaahaa.............:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 06.01.08, 10:15 Straszny to nierób ten "mini" nie dość że wyciąga łapska po pieniądze podatników ,to jeszcze chciałby aby organizowano mu miejsce pracy,kto zatrudni go w jakimkolwiek szalecie ? Zaraz ściągnie tam okolicznych "kochających inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 10:51 "a ja od szlifowania bruku mama trzecią parę do do wymiany" Maksiu ! Skoro tak butki ci się zdzierają to może warto odwiedzić ortopedę ? Pewnie jedna nóżka jest bardziej koślawa od drugiej :))) Można też do cywilnych łachów nie zakładać służbowych butów a wtedy napewno na dłużej starczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 06.01.08, 11:12 Można by rzec "Quasimodo"....,a na racice służbówki nie pasują.......:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.01.08, 11:42 Oj chłopaczki widać że nie macie o czym pisać opie..... dupe komuś dla was firma to całe życie więc mordkę trzymacie krótko , cwaniaczki z watą w uszach .Widzisz koleś jakbyś skończył ekonomie to wiedział byś że jest interes z szaletów , ale co wymagać jest sie przecie oficerem z fabryki ćwoli czyż nie bo starzy chociaż mają pojęcie z pola walki a ty nie umiesz odczytać mapy więc o czym ty do mnie mówisz nigdy nie kontrolowałeś osoby ,pojazdu nie wystawiłeś mandatu tylko siedzisz w sztabie i pierdzielisz z resztą twojego pokroju z jednego roku rocznego kursu oficerskiego głupoty a innym wytykasz nie dorosłeś im do pięt nawet tych koślawych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 06.01.08, 12:33 Już widzę Quasimodo przy kontroli.....,chyba kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 06.01.08, 13:16 I co dalej? Bo o intelekcie tych " pisarzy" tródn coś powiedzieć, przykr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:48 Wygląga na to ze w całym POSG pracuje tylko maxx. Widocznie jego praca też jednak nie jest najwyższych lotów skoro non stop bruki szlifuje i pewnie będzie to robił aż do samej emerytury! No chyba że przedtem utopi się we własnej żółci i goryczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 06.01.08, 15:11 Trudno wymagać od "nielota" więcej niż pozwala na to jego naturalna konstrukcja ,natomiast w tym przypadku właściwy wydaje się cytat z pewnego serialu..."gdyby głupota umiała latać ,to maksio latał by jak gołębica " :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.01.08, 19:06 Widać że wychowany jesteś na czechosłowackich filmach może cytacik z rumcajsa palancie ,a co do służby masz racje na dwóch pełniących przypada 4,5 oficera SG i widać to w nowych zadaniach SG ,ale dalej trzeba ukrywać się przed przełożonymi na korytarzach i kancelariach.Cześć do następnej aferki z udziałem naszych oficerków siema Palanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.01.08, 19:11 A kolego IP: *.centertel.pl nie zapomnij zrobić pały z ssaniem jaj jutro Poniedziałek nawilż usta no i trening bo tydzień długi Dobrej nocy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 06.01.08, 19:51 Obce są mi twoje marzenia erotyczne i preferencje,ale faktycznie ......poczekam mi też zrobisz . Weż coś na płukanie gardła zwyrodnialcze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 20:00 Tak dużo "seksu" w twoich wypowiedziach maaksiu, że że chyba pomyliłeś wątki na tym forum ? Takie wypowiedzi są bardzo charakterystyczne dla prawiczków i impotentów. Może przy okazji wizyty u ortopedy wstąpiłbyś do seksuologa bo nie ma nic żałośniejszego na świecie niż koślawy impotent którego nikt nie docenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.01.08, 22:12 Za bolało lachociągi to wy jesteście nie na tym forum i uważaj żebyś nie dostał(a) przebiałkowania i sam(a) martw sie o higienę paszczy nie oburzaj się to twój chleb codzienny nie odgrywaj kogoś kim nie jesteś >Wszystkie wasze wypociny zlewam ciepłym moczem koledzy mundurowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 06.01.08, 23:20 Jakze skromne jest słownictwo tego zwyrodnialca szaletowego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 14.01.08, 19:46 IP: 83.168.106.* to psa czy łańcuch? oj nie ładnie nie ładnie chyba rozkaz stanowiska był do podpisu hu.....wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J - 23 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:25 No to w lutym się zacznie. Zobaczę Radomirka, Witusia, Waldusiów i innych - BEZCENNE !!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 13:48 ..askad wiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klątwa Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 17.01.08, 14:18 Jak te, co niektóre typy, które wypisują tutaj potworne, obelżywe bzdety - noszą (nosiły) mundur SG, to w tej formacji naprawdę źle się dzieje. Może, ktoś do k..... nędzy zrobi z tym porządek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekleństwo Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 18.01.08, 01:03 ......I niechaj się wypełni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 08:27 Proponuję potraktować go jak zwykłego trolla internetowego. Facio wyraźnie się nakręca i w końcu pęknie mu jakaś żyłka a my będziemy mieli go na sumieniu :) Co prawda żadna strata by to nie była, ani dla służby ani dla społeczeństwa, ale zawsze to jakaś ( prymitywna bo prymitywna ) forma życia. Zupełnie jak euglena zielona: żre, śpi i wydala ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 07.01.08, 14:58 Panowie i Panie reprezentujecie się tutaj jako totalne DNO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 07.01.08, 19:44 Masz racje to przez takich gości jak znawców ortopedii lub cenzorów filmowych itd ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 10.01.08, 21:42 "Autor: Gość: :) IP: 83.168.106.* 06.01.08, 19:51 Obce są mi twoje marzenia erotyczne i preferencje,ale faktycznie ......poczekam mi też zrobisz . Weż coś na płukanie gardła zwyrodnialcze!!!!!" Dobre tekst tygodnia ,a co do zrobienia hy hy trzeba mieć jaja koleżko służbowy ,ty ich nie masz ma twoja baba Ogólnie smutno mi bez was niedorajdy wróćcie czekam ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pomiota Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 14.01.08, 00:18 Pie.........dol psa w łancuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 14.01.08, 19:43 I ty określasz kogoś zwyrodnialcem ty zoofilu sukoje......cze nerwy puściły he he he he.....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 18.01.08, 15:22 czy ktoś potwierdzi , ze podobniesz powiezli Dog Walduśia i jego switę? Czyżby to był początek końca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 18.01.08, 18:52 No i widzisz IP: *.chello.pl jesteśmy do siebie podobni i nosimy te same mundurki więc siedzimy po uszy w gó..e ,a co do sekcji Waldusiowej wszyscy na emeryturę z pięknymi odprawami na koniec ,ale smuci fakt że za chłopców schedę przejmie Kasieńka ta sam co mieszała w kadrach koleżaneczka pączuszka z WIN-u no i teraz Kaśka się sprawdzi bo kadry to pomyłka Wielkie gratulacje teraz załatwi Mikołajka jak Jędrzeja i Muzyka Baba wykańczalnia Powodzenia he he he he!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 21.01.08, 15:02 I tu jest pokazane jakie DNO jest w POSG jak i w całej SG!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 08:28 ..co tam slychac w POSG..JA ZA GRAMANICA BYC.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 10:05 ..co tam slychac w POSG..JA ZA GRAMANICA BYC.. To nie wracaj bo nie ma po co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:48 ..zawesze je po co wracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carioca Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 08:33 a po co??????powrócisz tu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 23.01.08, 17:07 Miało być lepiej a nadal tą formację toczy "gangrena" a lekarz do uzdrowienia brak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 29.01.08, 16:39 Nie ma nic ciekawego, czyżby w SG było już normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 10:13 ORLE z mundurówki !!! Nim napiszesz i wyślesz do ludzi bzdurne pismo, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM przepis na który się powołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 31.01.08, 19:08 Czytając poprzedni post, należy stwierdzić jest normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ-17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 12:20 Tak ! Nadal panuje niekompetencja i cwanictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;))) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:32 ORLE z mundurówki !!! Nim napiszesz i wyślesz do ludzi bzdurne pismo, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM przepis na który się powołujesz. I dodam jeszcze że dopuszczając do takiej sytuacji wykazałeś się niekompetencją i brakiem fachowości. Może czas zmienić zajęcie ? A tak swoją drogą jeśli koniecznie chcesz w jakiś sposób naprawić SWÓJ BŁĄD to może Miki powinien przysłać do CIEBIE KOMORNIKA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mini orłów Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 05.02.08, 00:03 Tak czas już na komorników i innych tym podobnych ,czas skończyć z wróblami i mini -wroblami którym wydaje sie że orlami są ,a srają na parapety . Chinczycy w swoim czasie skonczyli z tą plagą strzelając z kałachów i pokazując całe to ścierwo w tv publicznej. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 05.02.08, 00:16 To prawda za nastolatka widziałem takie sceny w tv. wróble wozono wywrotkami , a one lubią przecież gnieżdzić się przy ludziach . Wiele być może dalej tam jest ?Tak jak na tym forum.................Buhahaahaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! :)))))) Ps. w szczególności mini-wróble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pacjenta Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 03.02.08, 15:28 W końcu samokrytyka , dla ciebie zabieg bez znieczulenia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ornitolog Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 07.02.08, 21:36 ....I znowu guano zainfekowanego nielota...hm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 08.02.08, 16:12 .....Kto go w końcu trafi chocby łapka na muchyyyyyyyy........!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 10.02.08, 20:09 Bujaj sie pajacyku sztabowy IP: 83.168.106. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 10.02.08, 21:04 Maxxiu co ty chcesz od sztabu...??? Trzeba się było uczyć ,to miałbyś fuchę w sztabie i dobrą pensyjkę i lekką robotę hehhehehee.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 09:46 Do Ziutka: NIE KARMIĆ TROLLI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 11.02.08, 13:49 Prawda i tak się nażrą na parapetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 14.02.08, 00:55 Sztabowy Ziutek a wełbie pusto wizytówka sztabowca z POSG za dużo książek to ty nie czytałeś oprócz poczytaj mi mamo i instrukcje oraz rozporządzenia i tyle twojego z życia nieudacznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 14.02.08, 01:35 .......I Znowu samokrytyka ,brawo .......!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do maxxxxxxxxxxxaa Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 14.02.08, 01:45 .......Swietnie przedstawiłeś swoje kulawe dziecinstwo na paraaaaa .........peeeeeeeeeeeeeeecie . Chyba slusznie rodz.zamiast bajek mOwili do ciebie w ten sposob.......Buhaahaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 17.02.08, 22:35 Nie będę ubliżał waszym rodzicom że mają córy i synów durni, tylko ta formacja może was utrzymać przy życiu w innym przypadku z dech byś jeden z drugą oficerski pomiocie karmiący się pasożycie he he he he he nic dziwnego że stara lub stary daje po rajtach palanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 17.02.08, 22:43 Bez mundurów jesteście nikim , to dla tych co z trudnością hytają tekst bo zwoje poskręcało . Spójrz najbliższej osobie w oczy może zrozumiesz kim jesteś i co prezentujesz nieudaczniku pier........y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 18.02.08, 07:50 .....Co za prymytiw . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 18.02.08, 09:34 Zeszliście już na DNO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 21.02.08, 13:11 Czy bonal zapłacił długi pieniędzmi związkowymi ? jeśli tak to gleba !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 22.02.08, 18:27 Bzdura. Związkowe pieniądze od kilku lat są wpłacane na osobne konto i oddział nic do nich nie ma. Maxx - sprawdzaj plotki i nie rób z siebie (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 23.02.08, 18:25 No w końcu zaszczycił jakiś kolega ze związków .Warto sprawdzić może i plotka ? a że konto osobne to nic nie znaczy!!!!!!!! kolego . Może Kasieńka z nadzorui kontroli asica wśród funkcjonariuszy zbada sprawę jest ich dwoje więc nic nie robią nie sprawdziła się do tej pory to może tu jakiś sukces wyskoczy . A ogóle kto ją tam usadowił przecie to puste babsko ani w śledzi ,kadrach zajebiste plecy nawet Miki bezradny wisi w kiblu na szelkach he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 24.02.08, 11:28 Pamiętaj " rodzina " wszystko może !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 24.02.08, 21:43 Masz racje <cosa nostra> w POSG a nowy z warszawki nic chyba po jednych pieniążkach towarzystwo ponoć siedział w szafie lesiaka i ma coś na ojca dyrektora he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 24.02.08, 22:00 Komendant Główny Straży Granicznej mjr SG Leszek Elas prawnik, lat 50. Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego. W latach 1984-1991 pracownik naukowy na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego. W 1996 roku ukończył aplikację sędziowską. Autor publikacji o tematyce prawniczej w periodykach specjalistycznych. Od 1991 do 2000 roku - funkcjonariusz Urzędu Ochrony Państwa, początkowo w Gdańsku, następnie w Warszawie, od 1997r. - Dyrektor Zarządu Sledczego UOP. W latach 2000 - 2002 w Komendzie Głównej Straży Granicznej pełnił funkcję Dyrektora Biura Dochodzeniowo - Śledczego. W późniejszym okresie pracował w przedsiębiorstwach telekomunikacyjnych, zajmując się bezpieczeństwem i ochroną informacji. Odznaczony Srebrnym Krzyżem Zasługi i brązowym medalem "Za Zasługi dla Obronności Kraju". Zainteresowania: literatura, muzyka i turystyka. ***To oficjalne informacje ze strony KGSG co do Krzyża i medalu to z telekomunikacji a nie ze służby,no i następny z UOP-u jak oni wszyscy trafił do sypialni MSWiA czyli do KGSG i z KUL-u i z UOP-u i zmiana Panie Ministrze MSWiA wygląda pan na śpiącego misia czas przebudzić się ze snu ,bo w pracy sie nie śpi to moje hasło na 100 dni panowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:36 fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,53493491,75903696.html?wv.x=2 MAAX tobie dedykuję to zdjęcie jako ilustracja twojej wypowiedzi o spaniu w pracy. Zacznij może od siebie, zanim innych zaczniesz pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 20:22 "a i na przyszłość nie chwal się przy ludziach no chyba że nie są z firmy i wielkie G.... wiedzą" ??????????????????????????? Akurat ten odcinek granicy który pokazuje na swoich zdjęciach h5n12 znam na pamięć.Pełniłem tam służby jeszcze za czasów WOP-u, z tym że wtedy służby faktycznie się pełniło a nie wylegiwało !!! Jeśli zazdrościsz Niemcom sposobu pełnienia służby to może dziadek był volks ? W tym wypadku mógłbyś za pochodzenie załapać się do BGS na operatora myjki samochodów służbowych :) Gdybyś zapomniał to przypominam ci że jutro rozpoczyna się sprawa chłopaków z Kołbaskowa. Znów będziesz mógł zamieszczać na tym forum swoje "cenne i enelgntne" uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wopek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 26.02.08, 10:50 A te związki jeszcze działają? Są jeszce naiwni co wierzą w ich " opaczność" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Wopka Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 15:49 A te związki jeszcze działają? Są jeszce naiwni co wierzą w ich " > opaczność Dzisiaj na pierwszej rozprawie chłopaków z Kołbaskowa nie było ani przedstawiciela tzw związków zawodowych ani "dyrekcji".Tak więc masz odpowiedź na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 26.02.08, 17:28 <Dzisiaj na pierwszej rozprawie chłopaków z Kołbaskowa nie było ani przedstawiciela tzw związków zawodowych> bo się ukrywają przed wzrokiem ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 09:25 Sala konferencyjna szczecińskiego sądu okręgowego pękała we wtorek w szwach. Procesu 57 celników, pograniczników i przemytników oskarżonych o korupcję nie udało się jednak rozpocząć, bo zabrakło jednego z podsądnych Przeczytaj artykuł »Dodaj swoją opinię Do czego mają się przyznać ??? Autor: Gość: 123 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 09:23Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Celników na tym procesie to raczej niewielu było, większość to funkcjonariusze Straży Granicznej. Tzw. "twarde dowody" przeciwko nim to nic innego jak pomówienia kilku przestępców którzy faktycznie brali i są na to dowody zdobyte drogą technik operacyjnych. Przestępcy ci idąc na układ z prokuraturą {tzw sześćdziesiątka) wyszli z założenia że im więcej ludzi obciążą fałszywymi zeznaniami tym będą bardziej wiarygodni dla prokuratora no i podali cały skład osobowy kadry pracującej na Kołbaskowie.Okazuje się że w/g polskiego prawa mogą oni kłamać w swojej obronie bez JAKICHKOLWIEK dla nich następstw prawnych! Wystarczyło że dana osoba została tylko RAZ pomówiona a prokurator bez żadnej weryfikacji takiego "dowodu" dokonywał aresztowania i osadzenia w areszcie śledzczym na długie miesiące. W podobny sposób zachowywała się komenda Pomorskiego Oddziału SG która to w najmniejszy nawet sposób nie zainteresowała się losem aresztowanych funkcjonariuszy i ich rodzin,z góry uznając ich za winnych. O związkach zawodowych nawet szkoda wspominać.Jedyne co potrafią to tylko zakupić paczki na Mikołaja dla dzieci swoich członków. SZKODA ŻE O TYM WSZYSTKIM NIE NAPISALI W TYM ARTYKULE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.chello.pl 27.02.08, 12:32 Widziałem ostatnio jednego z pomawiaczy Grzesia D. ma bardzo ładny nowy pojazd chyba prosto z salonu, jak taka "gnida" może jeszcze mieć czelność mieszkać w tym mieście? A inni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wopek Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.chello.pl 27.02.08, 12:37 I na takich szujach oparte jest ta cała szopka! Trzeba mieć nadzieję ,że i do nich wreszcie się dobiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:29 Ten pojazd to VOLVO.Też widziałem.Pewnie kupił go za oszczędności z pensji wynoszącej około 1600 złotych polskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: 83.168.106.* 27.02.08, 15:20 Może w koncu się dobiorą ,a od czego nowe uprawnienia w ustawie o SG ,,,,do ścigania pomawiaczy ...!! Czekamy na ruchy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: 83.168.106.* 27.02.08, 16:03 Może w koncu się dobiorą ,a od czego nowe uprawnienia w ustawie o SG ,,,,do ścigania pomawiaczy ...!! Czekamy na ruchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 09:31 Podobno wczoraj sędzia bardzo interesował się przełożonymi celników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 17:39 Zaczynasz mówić ludzkim głosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 19:43 www.kurier.szczecin.pl/DoRedakcji.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: 83.168.106.* 29.02.08, 19:44 Jestem zaskoczony ,czyżby Lobotomia udana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: 213.155.169.* 01.03.08, 00:19 IP: 83.168.106.* w twoim przypadku pomogła ja nie potrzebuje ale żeby było zadość no to bujaj się tak dla zasady ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: 83.168.106.* 01.03.08, 00:33 ....No i znowu "powrót oła do rzemiosla " Jednak to nie wigilia...................Buuuuuuuuuuuuuuhhhhaaaaaaahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.centertel.pl 01.03.08, 00:46 Powrót osła do rzemiosła miało być. Hmmmmm jednak to nie wigilia, moze przebłysk mini-świadomości , a moze zaburzenie mini-jażni. A moze się mylę ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.chello.pl 01.03.08, 13:58 A co się dzieje z super prokuratrem W ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:10 Uzdrawia głęboką prowincję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:23 Zobacz tą stronkę.Nawet możesz mu na niej podziękować :) www.pf.pl/serwis/Wołek-Miastko-V1_YP.html?nav=PJ30A1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.chello.pl 04.03.08, 19:13 I tu jest pokazane całe DNO!! Ława na procesie jest bardzo krótka , brakuje wielu osób, są same płotki nikogo z "dyrekcji" - dziwne? A coś takiego jak brak nadzoru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.chello.pl 07.03.08, 09:17 Co porabia obrońca ludu? Słyszałem ze wraz ze swoją ekipą podejmuje działania w celu poprawy warunków życia? A tak poważnie czy ktoś jeszce należy do tej " bandy" i płaci na utrzymanie jego struktór? Odpowiedz Link Zgłoś
h5n12 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces 17.03.08, 07:51 fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,53493491,77061819.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II )- proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:54 Tradycyjnie jak co roku chciałbym złożyć tą drogą życzenia udanych świąt Wielkiej Nocy oraz spokoju sumienia wszystkim pomawiaczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:54 alber_c tnie jak brzytwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niechciany Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 23.03.08, 16:17 Nie mów pomawiacze tylko , zwykłe szuke. Grześiu D, Witoldzie D, i im podobni czy macie wesołe swięta wśród rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.08, 10:58 Ciekawe jak się jeździ nowym volvo S60 czy 80 ale czarnym ile coś takiego może palić??? i skąd on jeszcze na to kase bierze....chory jednak jest ten kraj do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 11:24 skąd on jeszcze na to kase bierze.... Dobrze że ją ma.Przyda mu się na odszkodowania,jak zaczną się procesy o zniesławienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 25.03.08, 17:52 Czas by pomawiani zaczeli dobierać się dopomawiaczy. To na pewno Grzesiu D nie będzie jeżdził tym Volviakiem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 17:55 Na razie zaczeli zamykać operacyjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 28.03.08, 09:47 A kogo i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidomy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 28.03.08, 16:18 W czarnej duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 31.03.08, 13:30 I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 13:40 dawac wiadomisci o posg..czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wopek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:36 Tam jest takie dno że ju z nic nie ma!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:35 jak to nie ma????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 04.04.08, 17:15 Witam IP: 83.168.106.* nic się nie zmieniłeś sztabowy gburku ,piście ludzie o sztabowych f.... może C.. B... A... zrobi porządek z nimi wszystkimi he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pomiota Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 08.04.08, 01:34 Szczypie mnie koncówka cewki i chyba mam przebicie na cewce jak daje jej wyraz , Zegnam.......................................! Noś piorunochron ..........................! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 14.04.08, 22:00 Szczypie mnie koncówka cewki i chyba mam przebicie na cewce jak daje jej wyraz , Zegnam.......................................! Noś piorunochron ..........................! Te dupku masz najzwyklejszego w świecie trypla ,pamiętaj dbaj o pałę nie tak ja twój stary spuścił się na deskę w klopie i wyniku jesteś niepożądany wśród nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 14.04.08, 22:08 dotyczy to IP: 83.168.106.* chłopcze i jeszcze jedno nie ubliżaj mi używając określenia "pomiot" bo nie jesteśmy rodziną ,to tak na przyszłość żeby nas nie kojarzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E L O Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 15.04.08, 16:49 ............ :) , Czy D N O to skrót od "durny,namolny,oszołom" ? Czy po raz kolejny objawił się nam członek tej organizacji "parapedeciarskiej" przecież tak trudno skojarzyć go z kimkolwiek najszybciej może z KIM ir SENEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 08:50 To jest DNO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:34 co??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E L O Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 10.04.08, 10:44 ......D N O ????? Czy to skrót od nazwy nieformalnej organizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) Prośba do Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 18:52 ALBERT !!! WYKASUJ PROSZĘ TEN WĄTEK !!! Wznawiając go miałem nadzieję że będzie to miejsce gdzie funkcjonariusze POSG będą mogli rzeczowo porozmawiać na konkretne tematy. Tymczasem przypomina on basen wypełniony błotem którym można każdego obrzucić. Ze smutkiem muszę Ci przyznać że miałeś rację kasując pierwszą jego część.Funkcjonariusze POSG, NIEZALEŻNIE OD ZAJMOWANYCH STANOWISK I PEŁNIONYCH FUNKCJI to w większości ludzie nie potrafiący prowadzić rozsądnego dialogu na jakikolwiek temat. Między innymi przez ten właśnie wątek wstydzę się że kiedyś nosiłem mundur z zielonym otokiem na czapce. CIESZĘ SIĘ ZE JESTEM JUŻ CYWILEM A Z TĄ BANDĄ NIC MNIE JUŻ NIE ŁĄCZY !!! Na samą myśl że mogłbym pełnić służby z kimś takim (a może pełniłem :((( ?) jak maksiu robi mi się niedobrze. ALBERT !!! KASUJ,KASUJ I JESZCZE RAZ KASUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) Prośba do Admina IP: *.chello.pl 15.04.08, 20:23 Bardzo słuszna decyzja, nareszcie coś mądrego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) Prośba do Admina IP: *.chello.pl 15.04.08, 20:25 Bardzo słuszna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) Prośba do Admina IP: 213.155.169.* 16.04.08, 14:36 Masz racje PQ - 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl i zacznij od siebie żyjącym jedynie na temacie pomawiaczy nie słusznie oskarżonych itd. jeśli już nie ma cię w naszych szeregach to wynika że z sali rozpraw zasiadasz na forum i sprawia tobie wielką przyjemność ja to żle się dzieje np. "dawać jaką kolwiek informacje na temat POSG" albo piszący kolega po tobie "jeżdzi volwiakiem skąd ma pieniądze , przydadzą sie na odszkodowania " wynika z tego że nie jesteś na tyle łebski jak oni i zżera cię zazdrość, nie widzisz jakim to kosztem sie odbywa dla jednych jak i drugich więc nie proś Albercika tylko jak zwracasz uwagę bądz obiektywny i napisz coś o ogościu z końcówką 106* chyba że to koleś , więc nie nadymaj się jesteś już cywilem to idz na ryby lub do ogródka bo to już dla ciebie jest przeszłość . Powodzenia i dbaj o zdrowie bo myślę że to najważniejsze obecnie dla ciebie Pozdrawiam !!! maxiu Ps. Większość znała Witolda i resztę być może klepaliście się po ramionach , była niejedna wódeczka a teraz przedstawiacie całą trójkę jako jedynych łapówkarzy na Kiełbasie chyba jesteście naiwni!!!!!!! maxiu znający ich wszystkich i nie siedzący na ławie oskarżonych będący w czynnej służbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) Prośba do Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:26 Kariera oskarżyciela posiłkowego przed tobą !!! Albert, ponawiam prośbę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 16.04.08, 20:11 Ja również. Forum dla byłych funkcjuszy załóż pod inną nazwą " Dzieje byłych funkcjonariuszy POSG tam twoje miejsce i tobie podobnym Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 16.04.08, 20:23 Nie piszcie tu byli funkcjonariusze POSG bo przez was robi się syf taki jaki wprowadzaliście co nie którzy w służbę .Więc żegnajcie Panowie życzę równości na drodze którą zmierzacie Pa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody PQ-17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 17.04.08, 00:14 Re: Dzieje POSG (cz. II ) Autor: Gość: PQ - 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 13:24 Ja bym raczej na to nie liczył. Będą pamiętać o tym by na końcu powręczać sobie na wzajem szabelki i koperty, ale o przeprosinach napewno nie !!! Przecież oni już w momencie zatrzymań, wszystkich osądzili i skazali. Do pomyłki pewnie nikt się nie przyzna. Będziesz odchodził na emeryturę, nikt Ci nawet nie powie zwykłego : Dziękuję i życzę powodzenia. Nie stać panów komendantów nawet na tak prosty gest! Wiem bo sam to przerabiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:34 < Nie piszcie tu byli funkcjonariusze POSG bo przez was robi się syf taki jaki wprowadzaliście > 1) Syf na tym forum powstał tylko i wyłącznie przez ciebie !!!!!!!! 2) Witek i jego koleżkowie już niedługo będą zeznawać przed Sądem więc może się okazać że ty też jeszcze w tym roku będziesz <były> no chyba że pisałeś raporty do BSW wtedy pozwolą ci popracować do emertury a potem... na Kaszubską :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymaxx1 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 17.04.08, 15:42 ...Tak ,tak mini w twoim wykonaniu występuje minimalizacja tego co mieści się pod pojęciem dobrego smaku ,kultury ,taktu ,dobrego wychowania i innych przymiotów stanowiących normy jakości zycia społecznego .SYF to chyba kolejny skrót odłamu DNO której to jawisz się tu prezesem .Jeśli chcesz komuś wskazywać gdzie jego miejsce sam przejrzyj się w lustrze(trudne dla bazyliszka )i sam załóż wątek ,gdzie będziesz mógł prowadzić monologi . Być może uda się tam przyciągnąć mitomanów ,erotomanów ,nimfomanów ,bywalców miejskich szaletów itp.itd ?Jesli chcesz wskazywać drogę ,pilnuj swojej pokręconej ścieżynki ( :) ,wszystko przed tobą ) . Jesli prowadzisz tu auto-promocje swojego ego ,niewątpliwie odniosłeś sukces , jak i narzecze którym się posługujesz na miarę swojego Nicka ,a może i godnego Big brothera ,jesteś już rozpoznawalny . Również na innych wątkach forumowych Gazety.pl ,gdzie próbowałeś " błysnąć" trzeszczącymi od wulgaryzmów i populizmu wypowiedziami .Może czas na karierę polityczną , może "Samogwałt " będzie odpowiedni ? Jedno jest pewne ten wątek stał się żerowiskiem wynaturzenia ,może wykaż się sukcesami w pracy zawodowej ,wydajesz się znawcą służb ,bo i na wątkach policyjnych można cię napotkać ,również bez poklasku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymaxx2 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 17.04.08, 15:49 Podzielam i bez słów ,werbalna komunikacja jest przecież niemożliwa, nie dociera . ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.04.08, 17:26 I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 08:08 no..co z procesami..cisza czy urlopy??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P 38/06 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 01.05.08, 20:57 29 kwietnia 2008 r. o godz. 12.30 Trybunał Konstytucyjny rozpozna pytanie prawne III Wydziału Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Sądu Apelacyjnego w Warszawie dotyczące prawa do zaopatrzenia emerytalnego funkcjonariusza skazanego prawomocnym wyrokiem sądu na karę dodatkową pozbawienia praw publicznych za przestępstwo. Zakład Emerytalno Rentowy Ministerstwa Spraw wewnętrznych i Administracji wstrzymał Bronisławowi H. przyznaną wcześniej emeryturę. Powołano się przy tym na kwestionowany przepis stanowiący, że prawo do emerytury nie przysługuje funkcjonariuszowi, który został skazany prawomocnym wyrokiem sądowym na karę dodatkową pozbawienia praw publicznych. Sąd okręgowy odwołanie od tej decyzji oddalił. Bronisław H. wniósł więc apelację, w której zarzucił, że pozbawiono go emerytury wypracowanej przez 20 lat nienagannej służby w Policji. Jego zdaniem jest to w rzeczywistości dodatkowa kara za popełnione przestępstwo nie przewidziana w katalogu kar. Ponadto kara ta ma fundamentalne znaczenie dla jego bezpieczeństwa ekonomicznego z uwagi na brak w jego wieku możliwości wypracowania nowych podstaw emerytalnych. Kwestionowany przepis dyskryminuje tzw. służby mundurowe w stosunku do ogółu społeczeństwa. Pytający sąd rozpoznając tę apelacje powziął wątpliwość, czy kwestionowany przepis jest zgodny m.in. z prawem do zabezpieczenia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 02.05.08, 10:46 Bardzo ciekawe, czyżby niektórym szują się " uda"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 12:34 Akogo konkretnie masz na myśli ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P 38/06 sentencja Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 02.05.08, 21:33 P 38/06 Komunikat prasowy po rozprawie dotyczącej emerytur funkcjonariuszy Policji. Pozbawienie osoby skazanej prawomocnym wyrokiem na karę dodatkową pozbawienia praw publicznych możliwości przejścia na emeryturę zgodnie z przepisami szczególnej ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych jest zgodne z konstytucją. 29 kwietnia 2008 r. o godz. 12.30 Trybunał Konstytucyjny rozpoznał pytanie prawne III Wydziału Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Sądu Apelacyjnego w Warszawie dotyczące prawa do zaopatrzenia emerytalnego funkcjonariusza skazanego prawomocnym wyrokiem sądu na karę dodatkową pozbawienia praw publicznych za przestępstwo. Trybunał Konstytucyjny orzekł, że art. 10 ustawy z dnia 18 lutego 1994 r. o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej oraz ich rodzin, w brzmieniu obowiązującym do dnia 10 czerwca 2007 r., jest zgodny z art. 67 ust. 1 w związku z art. 31 ust. 3 Konstytucji. Problem przedstawiony przez pytający sąd sprowadzał się do oceny konstytucyjności rozwiązania, które pozbawia osobę skazaną prawomocnym wyrokiem na karę dodatkową (aktualnie - środek karny) pozbawienia praw publicznych możliwości przejścia na emeryturę zgodnie z przepisami szczególnej ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym służb mundurowych, z punktu widzenia prawa do zabezpieczenia społecznego i zasady proporcjonalności. W opinii Trybunału kwestionowana regulacja jest związana z jednej strony - ze szczególnym charakterem przestępstw, za które sąd karny może orzec karę dodatkową pozbawienia praw publicznych, a z drugiej - zarówno ze specyfiką samej służby w formacjach mundurowych, jak i z charakterem systemu zaopatrzenia emerytalnego funkcjonariuszy, bardziej korzystnym, niż system ubezpieczenia społecznego. O naruszeniu konstytucyjnego prawa do zabezpieczenia społecznego można byłoby mówić wyłącznie w sytuacji, w której były funkcjonariusz, pozbawiony prawa do emerytury policyjnej, byłby równocześnie pozbawiony możliwości uzyskania emerytury na zasadach ogólnych albo gdyby obowiązujące przepisy nie stwarzały możliwości uwzględnienia okresu pracy w Policji lub innych formacjach mundurowych przy określaniu prawa do emerytury. Z taką sytuacją w rozpatrywanej sprawie nie mamy do czynienia. Rozprawie przewodniczyła sędzia TK Maria Gintowt-Jankowicz, a sprawozdawcą była sędzia TK Teresa Liszcz. Wyrok jest ostateczny, a jego sentencja podlega ogłoszeniu w Dzienniku Ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 08:48 czy to znaczy ze karani prawomocnym wyrokiem ....w tej chwili emeryci ..moga byc pozbawieni emerytur??????????????niemozliwe chyba???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łon Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.05.08, 10:51 To jakieś jajka. Przecież wbrew pozorom wyrok może dostać każdy, za błahą rzecz, np. w emocjach dam komuś w twarz. I co? Każdy jest tylko człowiekiem. Stracę wtedy emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.05.08, 12:11 Dotyczy tylko jeżeli sąd dodatkow ukarze karą pozbawienia praw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 12:36 ............a to za zbrodnie.......przeciwko ..narodowi polskiemu..tylko.................za korupcje chyba nie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P 38/06 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.08, 13:36 O naruszeniu konstytucyjnego prawa do zabezpieczenia społecznego można byłoby mówić wyłącznie w sytuacji, w której były funkcjonariusz, pozbawiony prawa do emerytury policyjnej, byłby równocześnie pozbawiony możliwości uzyskania emerytury na zasadach ogólnych albo gdyby obowiązujące przepisy nie stwarzały możliwości uwzględnienia okresu pracy w Policji lub innych formacjach mundurowych przy określaniu prawa do emerytury. Z taką sytuacją w rozpatrywanej sprawie nie mamy do czynienia. Z powyższego cytatu wynika że można odebrać emeryturę policyjną i jest to konstytucyjne . Po drugie , orzeczenie P 38/06 dotyczyło art.10 w brzmieniu przed wejściem nowej ustawy .Od 11.06.2007 art.10 został rozszerzony o 228kk i 258kk , tak więc skazanie za korupcję lub udział w zorganizowanej grupie przestępczej oznacza utratę policyjnej emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 16:05 ..............dotyczy skazanych po 11.06.2007 za korupcje ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 20:49 A jeśli ktoś nabył prawa emerytalne przed 11.06.07 a skazany zostanie po tej dacie ? Czy nie zadziała zasada < prawa nabytego >? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.05.08, 21:04 Jak brał to tego nie przewidywał? Coś za coś? Przezorny powinien sobie odłożyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 22:17 Widzę że jesteś z tych co to myślą że sądy są nieomylne. Szczerze zazdroszczę! Pytanie jednak jakby czegoś innego dotyczyło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 09:23 skazanych p-rzed 11.06.2007..nie dotyczy..................tylko po tej dacie...oczywiscie prawomoicnym wyrokiem...............a do tego droga daleka................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:51 skazanych p-rzed 11.06.2007..nie dotyczy..................tylko po tej dacie...oczywiscie prawomoicnym wyrokiem...............a do tego droga daleka................ Czyli niektórym ROBALOM się udało: przyznali się, pomówili innych,dostali emeryturki i siedieć nie poszli. Ciekawy kraj :) Czasami tylko zastanawiam się dlaczego jeden z nich uciekł aż pod Warszawę,drugi nie rusza się z domu bez pit-bulla,trzeci zwiał za granicę i tak się zakamuflował że nawet żona nie ma z nim kontaktu a czwarty wszystkich których pomówił, przeprasza.Zastanawia mnie też to że prokuratua jak do tej pory nie postawiła zarzutów nikomu z operacyjnych czy tzw. przełożonych, chociażby za niedopełnienie czynności służbowych (brak nadzoru) ? Myślę że to się wkrótce może zmienić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 04.05.08, 12:32 Bardzo słuszna druga część wypowiedzi. Miejmy nadzieję ,że się to zmieni i ławeczka się powiększy o co niektóre osoby z" dyrekcji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:57 .......ale muszą byc dowody..na to????????????konkrety?????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 04.05.08, 20:37 Brak nadzoru, wszyscy wiedzieli a on nic? To po co niektórzy mieli po 60-80 kontroli w miesiącu, czyżby byli slepi i głusi? Czyżby było im tak wygodnie i nie przewidywali, że to się tak rozwinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmmm Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 05.05.08, 01:00 Jakie kontrole ??/?? żle zawiązane sznurowadła u butów ,albo brak czapki na gł.właściwej z newswem SG ? Nikt nie jest Alfą i Omegą ,a ci byli może bardziej bliscy Alfowi?? Ale to nie oni wirazowali na zakrętach ,a nie potrafili odróżnić żużlu od koksu .........................!! śmiać mi się chce ,na to potrzeba być prawdziwym kontr. i znać wszystkie przepisy pr. a nie te od sznurowadeł . :) .....buhahaaaaahaaaa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do niemowy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 05.05.08, 01:22 Być może jest Ci potrzebny dobry Logopeda ? Może potrzebne Ci jest zwykłe klepnięcie w potylicę abyś odzyskał mowę...? Nie doszukuj się choroby która spowodowała Twój brak wymowy poza środowiskiem swoim .Może klepnięcie w potylicę wspomoze odświeżenie intelektu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 09:11 No i znów zaczyna się zwykła wyzywanka, nawet maksiu nie musiał zadziałać. A zaczynało być sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 05.05.08, 15:10 I tak dalej a będzie ciekawiej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:31 Ale jak pamiętam "dyrekcja" rozliczała według ilości wpisów kontroli a nie efektów, widać to im pasowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:35 A jak miała rozliczać skoro większość z nich nie widziala prawdziwej granicy. Udowodnili to przjeżdżając na tzw wzmocnienie. Byli bardziej zieloni niż szwejki na unitarce :))) Pamętacie słynne powiedzonko jednego z kontrolujących: No i z czego dzisiaj cię up...ić dyżurno - operacyjny ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 09.05.08, 17:03 A co obecnie Fachowcy mają do robienia? Dotychczas najlepiej znali się tylko na kontroli, w sztabie jeszcze ich trochę zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:30 Co taka cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:03 BO nie ma już nić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:24 ostatni gasi światło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 30.05.08, 19:14 A kto jest tym ostatnim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 08.06.08, 15:26 Czyżby już naprawdę nie byo nić ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:31 Dzisiaj mamy 11 czerwca a więc dzień z którym wg nowej ustawy o SG można zwolnić zawieszonych funkcjonariuszy. Czy ktoś wie coś na ten temat ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 18:57 no ..napiszcie cos .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 13.06.08, 11:10 I co dalej nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 13.06.08, 11:51 GÓWNO - CO WAS TO INTERESUJE, EMERYT NIECH PILNUJE SWEGO OGRÓDKA, A INNI KTORZY PRACUJA NIECH SIE ZAJMĄ PRACĄ. CO BĘDZIE TO BĘDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as2 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:14 to co tu robisz ASIE?????? Do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:54 As należy do trzeciej kategorii której tu nie wymienił: do pOMAWIACZY :))) dlatego tak się wścieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 14.06.08, 13:57 Całkowity brak kultury, skąd się wyrwałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 10:03 I co słychać w POSG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:31 Podobno naczelny GACIOWY oddziału znów wysyła śmieszne pisemka dot. zwrotu mundurówki. Wyroki sądów w takich sprawach ZAWSZE przyznają rację PRACOWNIKOM więc nie dajcie sie zastraszyć bo tylko na to ta pisanina jest obliczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 10:19 Ten facio nigdy nie był normalny, ale co robią jego przełożeni,przecież to firmują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 08.07.08, 14:39 Firmują być może brązowym paskiem.......? Apropo's kwitów przesyłanych , być może należałoby to podciągnąć pod .."wymuszenie rozbójnicze.. " lub ...." usiłowanie wyłudzenia " ....? Zgodnie z powszechnie znaną prawdą iż .....Nieznajomość prawa szkodzi .. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawym będąc Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 08.07.08, 15:39 Ciekaw jestem w związku z tym i owym , ile zawiadom.....o możliwości pop. przesstępstwa wpłynie do Prokuryyyyyyyyyyyyyyyyyyy ?????? Buhaahaaaaaaaaa.................... :)) Znając życie ...żaden !!!!!! Strach ? ....Głupota ...? A gdzie związki...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 11:01 Ten facio nigdy nie był normalny, ale co robią jego przełożeni,przecież to firmują? A kto Twoim zdaniem , jest w tej firmie normalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 721 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 09:47 nikt! to pewne. zupełny brak profesjonalizmu, odpowiedzialności. zwykłe ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 09:59 W ZHP spędziłem parę lat i mile je wspominam, w przeciwieństwie dolat spędzonych w POSG. Bądź więć łaskaw nie czepiać się ZHP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 14.07.08, 10:19 Masz rację nie wszyscy w POSG dorośli żeby być w ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:26 Ci z mundurówki oblali nawet podobno egzamin w Zuchach na sprawność kuchcika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 721 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 11:00 chłopaki na ulicy, podczas kontroli pojazdu: brak profesjonalizmu, podczas samego zatrzymywania o mały włos nie doszło do kraksy z udziałem trzech innych pojazdów i jednego funkcjonariusza z lizakiem. to jakaś farsa. przynajmniej ludzie na chodnikach mają dobrą zabawe. wstyd panowie! zero pojęcia, zero praktyki i zero wyobrażni. tylko jak zauważyłem, napompowany jak balon PAN f-sz chyba jakiś rambo 8000 albo jakiś inny super gość bez opamiętania machał lizakiem i starał się przeżyć. to nasza STRAŻ GRANICZNA. jeden rok w służbie siedem na szkoleniu i oficer. w dni wolne od pracy chodzi w po wsi w pełnym umundurowaniu i pagonach od kolegi bo to daje mu poziom społeczny w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ -17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:47 Niestety takie cechy jak niekompetentność, brak wyobraźni, nieznajomość obowiązujących przepisów, OPRYSKLIWOŚĆ i NIEUPRZEJMOŚĆ w stosunku do osób kontrolowanych, BEZPODSTAWNE wysokie mniemanie o sobie, brak podstawowej znajomości języka niemieckiego czy angielskiego to pakiet STANDART w jaki zostali zaopatrzeni f-sze POSG na różnego rodzaju szkoleniach. Zastanowić by się należało nad formą szkolenia tych <szeryfów> a także nad osobami prowadzącymi takie szkolenia. Nikt mnie nie przekona że np facet siedzący 10 czy 15 lat za biurkiem jest w stanie nauczyć młodego f-sza czegokolwiek po za bezmyślnym klepaniem paragrafów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 721 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 13:40 więc może to jest temat, który powinen być wałkowany na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:28 Jako jeden z wielu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:25 dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 721 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 12:35 no, poziom jest bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:39 To pewnie jeden z tych dzielnych f-szy miał ojawienie zaraz po wyjściu z e szkolenia na temat zachowania się podczas kontroli ruchu drogowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:29 Naprawdę, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieobecny Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:56 Czy ktoś wie co dzieje się w sprawie byłych funk przejść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 721 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 11:11 Tak mają się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 24.07.08, 19:42 To wiadomo, ale czy wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.08.08, 09:38 Panowie a co w POSG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieswoj Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 07:48 hello co tam piszczy ??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam wój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.centertel.pl 04.08.08, 23:10 Jak to co bieda , bieda ........... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:12 Po przerwie wakacyjnej,od środy znów rusza proces f-szy SG i UC z dawnego przejścia granicznego w Kołbaskowie. Ciekawość bierze czy tym razem ktoś z komendy Oddziału lub z tzw. Związków ZFSG zainteresuje się tą sprawą czy będzie jak do tej pory ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 25.08.08, 10:36 Widzę , ze kolega to duży optymista, czy do tej pory ktoś z tych wymienionych zainteresował się tom sprawą. Przypminam,że na "tej sprawie" niektórzy porobili "duże kariery" jako odkrywcy tego co wszyscy wiedzieli od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:01 Co słychać u byłych z przejść, jak ze sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 09:44 Jeśli Cię to naprawdę interesuje to przyjdź do sądu 12.09 o godz 9.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:41 Oczywiście, ciekawy tylko jestem kiedy na "ławach" sasiądą przełożeni, za brak nadzoru. Biedacy brali pensje i nie wiedzieli za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:12 .wiedzieli za co.........no za to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:15 bede 12,09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@# Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:47 < Oczywiście, ciekawy tylko jestem kiedy na "ławach" sasiądą przełożeni, za brak nadzoru. Biedacy brali pensje i nie wiedzieli za co? > jeśli prokuratura potrafiła na podstawie pomówień oskarżyc tyle osób to myślę że to może nastąpić całkiem niedługo> tym bardziej że podobno na rozprawach rola tzw przełożonych jest stale podnoszona> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzollo pozdrawia Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.gprs.plus.pl 06.09.08, 00:37 ha! a pytanie... jednych sie posądza o kolbaskowo...a inni z kolbaskowa za promile...i to duuuuuze - dalej pracują? jak to jest ? na uslugach uop? czy abw? czy cbs? czy cia? a moze po prostu bsw..;p pozdrawiam was pedaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 09:27 ..sprawiedliwosc..sie czasdem mija .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUDE Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 17:30 CO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 07.09.08, 19:11 Do sprawiedliwości nie dojdziesz, kiedyś z Kołbaskowa przenieśli na pól roku pewną ilość fun., po powrocie wszyscy oprócz jednego, który "robi karię" zamknięci, cz to nie daje do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 20:33 kto..prosze inicjaly i stopien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 08.09.08, 11:24 Z Portu przeniesiony do władz na lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:28 kapuje.kto.................wsio jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duziu Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:40 KROKOD...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:28 Jak to mówią ten gatunek przetrwał wieki, czemu terez ie miałby się przystosować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:35 Przecież to nie "lekarz" skierował go na pół roku na zieloną w celu "poprawy zdrowia". coś za coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 10:16 A może coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1410 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:31 Zapytaj Krokodyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:38 co pytac????????????wiadomo............ o co biega??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:01 a co z procesem............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.net.pbthawe.eu 20.09.08, 18:25 za cztery lata koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkman Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 21.09.08, 14:04 Końca nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 14:51 ..bedzie..komus zalezy............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek meszek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 23.09.08, 17:00 Mnie nie ale w sytuacji kiedy ruszą sprawy przeciwko POSG o odszkodowania ,chciałbym aby odpowiedzialni za to bekli bo oddział się rozsypie do końca roku i winnych nie będzie. W sztabie wszyscy "OSRANI na RZADKO" bo już koniec widać..........Emeryci wytargają ostatnią kasę na odejście i z skromnej kasiorki będą wegetować biedacy jak mi jest ich szkoda . Mam 15 może Miki daj tysiaka to też odejdę ***to takie moje życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schengenjebus Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 23.09.08, 18:56 Gość portalu: leszek meszek napisał(a): Mam 15 może Miki daj tysiaka to > też odejdę ***to takie moje życzenie. Idź już teraz, chłopie. Jesteś prawdopodobnie wzorcowym funkcjonariuszem - statystą, nikt po Tobie nawet nie zapłacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:23 < ... nikt po Tobie nawet nie zapłacze. > Tak jak nikt z tzw. góry nie zainteresował się pomówionymi :( PRZEPRASZAM !!! Wyjątkiem jest naczelny gaciowy który chciał pozabierać wypłacone im, parę lat wcześniej mundurówki. Schengenjebus jeszcze się nie przekonał że w tej firmie nie warto się udzielać zawodowo więcej niż naprawdę trzeba. Miał facio szczęście że nie spotkał na swej ścieżce kariery zawodowej ( zapewne oszałamiającej) Witusia,Radusia,Waldeczka i innych. Wtedy wiedziałby że zasługi funkcjonariuszy pełniących służbę bezpośrednio na granicy potrzebne są TYLKO po to by sztabowcy mogli awansować.W innych przypadkach nie liczą się zupełnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 24.09.08, 19:53 I to juz jest KONIEC i nie ma juz NIC jesteście WOLNI możecie już iść...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 12:54 Reforma POSG już się zbliża, więc z nastaniem jesieni należy się spodziewać dużej migracji sztabowych nierobów do placówek. Biedacy może w końcu zobaczą, że służba w SG to nie tylko picie kawy i gadanie o dupie Maryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 15:49 < Biedacy może w końcu zobaczą, że służba w SG to nie tylko picie kawy i gadanie o dupie Maryny.> TERAZ? CIĘŻKA SŁUŻBA ??? W SG NA ZACHODNIEJ GRANICY ??? Koń by się uśmiał !!! Jeszcze 5 lat temu to i owszem - ciężko bywało ale teraz to przeczkole dla dzieci specjalnej troski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 15:51 < przeczkole > Oczywiście miało być ; przedszkole :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realmen Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 30.09.08, 22:44 Gdyby nie dostęp do internetu, to byś nie wiedział, że popełniłeś klasyczny błąd ortograficzny, hehehe. Wynikający być może z nieuctwa. Przeczkole. Hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realmen Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 30.09.08, 23:01 Praca w sztabie pozbawiłaby Cię takich dysfunkcji. Panie Szanowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 10:09 A ty real coś tam, zawsze bez wad ? No, no i taki ideał skończył jako sztabowa biurwa ? W głowie się nie mieści !!! Mam nadzieję że w przyszłym roku z takimi kwalifikacjami nie będziesz miał kłoptów ze znalezieniem pracy ? Ja przynajmniej widzę swoje błędy i mając świadomość że nie jestem doskonały ( tak jak ty ) nie wytykam ich innym. Jestem pewien że gdybym sam na ten błąd nie zwrócił uwagi, ty też byś tego nie zrobił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:23 Czas zacząć sprzątać po sobie. Ostatni gasi swiatło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 06.10.08, 14:14 I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 14:51 a co na wokandzie?????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 06.10.08, 22:20 ZA DUZO CHCIALBYS WIEDZIEC CIEKAWOSC TO PIERWSZY STOPIEN DO PIEKLA A JESLI RZECZYWISCIE TAK CIE TO INTERESUJE TO ZAPRASZAMY NA SPRAWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 07:50 KIEDY..PRZYDE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:50 <KIEDY..PRZYDE> 14.10.2008 godz.9.00 sala 313 Małopolska 17 I tak nie przyjdziesz bo podobnie jak cała komenda POSG wraz z tzw związkami zawodowymi, masz tę sprawę głęboko w d... . ! Może ktoś za parę lat pojawi się na ogłoszeniu wyroku - tak z czystej ciekawości: ile też im dokopali ? No nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:05 ...........DLACZEGO Z PARE LAT...............GORA 2 LATA I PO ZAWODACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 08:52 ...........DLACZEGO Z PARE LAT...............GORA 2 LATA I PO ZAWODACH... A dlatego że przy obecnym tempie sprawy sam Krzysiu będzie miał gadania na dwa lata. A inni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:48 .........OCZYWISCIE...ALE DO 10 LAT SIE WYROBIA ..bo jak nie .to przedawnonko....a i takk ..beda kary w zawiasach...wszystko w rekach..adwokatyry..i obwinionych....i systemu naszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:59 i takk ..beda kary w zawiasach...wszystko w rekach..adwokatyry..i obwinionych....i systemu naszego... Masz rację. Na wschodzie () dostali podobno tylko ci którzy się przyznali,reszta powróciła do służby. Mam nadzieję że tu też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 10.10.08, 09:23 Mam pytanie? Co się dzieje z dzielnymi fun., którzy zrobili super karierę na " aferze" - awanse, nagrody, czy je zwrócą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:43 Nagród niestety nie zwrócą ponieważ to są ludzie pozbawieni wszelkich zasad. Pan Słowik pracuje w PSG Port i ma się dobrze, chociaż nikt z nim nie gada. Wielki był szum w prasie i telewizji, ale kiedy przyjdzie ogłosić że ludzie są niewinni zapanuje kompletna cisza. To jest cecha charakterystyczna całego POSG miernoty górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Operacyjny Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:43 Zbliżają się przemiany w SG, czyli koniec naszego kochanego POSG. Mogę się założyć, że jako pierwszy na emeryturę odejdzie nasz sławetny związkowiec. Misja dziejowa przez tego pana została dokonana; zatrudnił córkę i zięcia w SG i to wystarczy. Z tego co słyszę to wpływa wiele podań o przejscie do policji. Chciałbym uspokoić ludzi, że nie musicie się z tym spieszyć. Ponieważ pracę stracą w pierwszej kolejności sztabowe nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:35 > Zbliżają się przemiany w SG, czyli koniec naszego kochanego POSG < No to może troszeczkę historii :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,53493491.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 11.10.08, 10:10 Do operacyjnego. Mierny z ciebie operacyjny. Związkowiec już jest od kilku miesięcy na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 15:04 Główne założenia koncepcji funkcjonowania SG w latach 2009-2015 : •po 1.01.2009 r przyjęcie nowych zadań tj. konwojowania i sprawdzanie legalności pracy cudzoziemców . Straż Graniczna będzie miała charakter służby migracyjnej pracującej na terenie całego kraju . Na południu i zachodzie kraju SG ma być przesunięta w głąb kraju . •do końca 2009 r. planuje się zlikwidowanie dwóch Oddziałów tj . Pomorskiego i Łużyckiego. W miejsce Łużyckiego OSG ma powstać Ośrodek Szkolenia Specjalistycznego .Na zachodzie powstanie jeden oddział Nadodrzański. •ogólnie zostanie zlikwidowanych 25 Placówek SG , z tego 18 całkowicie a z 7 mają powstać tzw. Placówki Zamiejscowe, •wg. szacunku KGSG wdrażając powyższą koncepcję zagrożonych zwolnieniem ze służby jest w latach 2009-2015, 2000 funkcjonariuszy i pracowników cywilnych SG, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 16:27 zwolnia leszczy ..cwanictwo trwac bedzie dalej..........np.wrszawka..jak teraz cop niektorzy uciekli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 13.10.08, 20:18 Normalna sprawa kto ma tzw"garba" już dawno zajął odpowiedni stołek, niektórzy są niezniszczalni jak np Boguś W! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 21:30 ..........szkoda gadać......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:14 > Do operacyjnego. Mierny z ciebie operacyjny. Związkowiec już jest od kilku miesięcy na emeryturze.> Całkowicie zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi. Oni nigdy nic nie wiedzieli a wszelkie swoje < sukcesy > po prostu kradli zykłym kontrolerom. Co do związkowców to chyba paru ich jeszcze zostało. Co np dzieje się z wielkim działaczem ziązkowym z Lubieszyna, z panem A.G ? Przytył troszeczkę na ciepłej posadzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:51 A to jeszcze działa, jeszcze są naiwi co na to płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 14.10.08, 12:49 ...Armageddon już blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsjanin Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 17.10.08, 14:01 A coś pozostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 18.10.08, 10:44 A kto przewidziany jest na ostatniego , który zgasi światło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidomy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 19.10.08, 19:35 Zobaczymy jak zgaśnie ...... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 12:58 nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 80.48.122.* 26.10.08, 16:58 sam jesteś nierpbem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 09:34 Reprezentujecie sobą DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 80.48.122.* 02.11.08, 11:06 z okazji świąt zmarłych życze wszystkiego dobrego wszystkim pomawiaczom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodyjowski Pan Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 06.11.08, 22:24 Kiedy stare 30 letnie capy odejdą ze służby? Bo nie mogę patrzeć na te ryje wielkich oficerów ,specjalistów bożej łaski ,dupowłazów i innej maści gangren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 09.11.08, 12:01 Nie licz na to, szybko to nie nastąpi. Układy towarzyskie i koleżeńskie lub rodzinne są wieczne, a wtej formacji widać to bardzo ! To jest podstawą istnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do XXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 14.11.08, 20:54 I co z tymi układami, może coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemowa Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:57 To przypatrz się w około, to zobaczysz ich np niezastąpiony Boguś W, dawny polityczny i jemu podobni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 20.11.08, 19:36 NADCHODZI KONIEC i spuszczą wodę po nich wszystkich , więc życzymy wartkie nurtu. Uważajcie tylko ilość medali i sakw srebrników może ciążyć ku dnu tego spływu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 15:02 6 grudnia dostaniecie prezenty do Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 16:25 ciooooooooooooooooooooooooooooooooooo???????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokój Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 83.168.106.* 07.12.08, 19:09 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ,czy ten co rozdaje prezenty sam może na cokolwiek liczyć ? to wydaje się niesprawiedliwe ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 07.12.08, 23:09 Wszystkich do wora , mówi Święty Mikołaj w POSG a ja sam w rezerwę się udam he he .Heniek mów prawdę co będzie , dostałeś TV i jesteś winny to nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 124 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 26.12.09, 22:10 ja oblałam ezgamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 15:33 Za trzy dni zegnamy sztab. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:51 wiadomosci.wp.pl/kat,1019391,title,Strazniczka-strzelila-sobie-w-glowe---jest-w-spiaczce,wid,10645174,wiadomosc.html? ticaid=171ab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 14:37 Marek Bieńkowski wrócił do Lublina w połowie sierpnia. Przez najbliższe pół roku będzie kierował Delegaturą Najwyższej Izby Kontroli.O tej nominacji poinformował wczorajszy "Nowy Tydzień w Lublinie". Przebieg kariery Bieńkowskiego związany jest z rządami Akcji Wyborczej Solidarności i PiS. W 1997 r. został on komendantem głównym straży granicznej. Tę funkcję pełnił do 2001 r., kiedy wybory wygrał SLD. Bieńkowski ponownie otrzymał ważną posadę w 2005 r., po przejęciu władzy przez Prawo i Sprawiedliwość. Został on wtedy komendantem głównym policji. Tę funkcję pełnił do lutego 2007 r. Następnie by prezesem firmy Orlen Ochrona. Z NIK jestem związany od 2002 roku, to jest moje podstawowe miejsce pracy. Na razie na pół roku zostałem oddelegowany ze stanowiska doradcy prezesa NIK do Lublina - zaznacza Marek Bieńkowski, p.o. dyrektora lubelskiej delegatury NIK do czasu rozstrzygnięcia konkursu na to stanowisko. I dodaje, że Lublin już trochę zna, bo wcześniej prowadził wykłady na KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 14:40 W biały dzień na ruchliwej ulicy dwóch strażników granicznych groziło pistoletami przechodniom - tak twierdzą nasi czytelnicy. Pogranicznicy tłumaczyli się policji, że tylko zatrzymywali podejrzanego.Zdarzenie opisały nam czytelniczki, które razem podróżowały autobusem MPK linii nr 39. Było to tuż przed 9 rano, w pobliżu przystanku przy Placu Singera w Lublinie.W autobusie było sporo ludzi. W pewnym momencie ubrani po cywilnemu mężczyzna i kobieta próbowali zatrzymać starszego pana. Nie wylegitymowali się, ani nie przedstawili. Na przystanku wypchnęli go z autobusu. Wyjęli broń i wycelowali w głowę zatrzymanego. Kiedy jeden z przechodniów próbował sfilmować całe zdarzenie telefonem komórkowym uzbrojony mężczyzna pogroził mu pistoletem - opowiadają zgodnie obie panie. Nasz autobus odjechał i nie widzieliśmy jak to się wszystko skończyło. Byłyśmy wystraszone i zszokowane. Jak można tak bezkarnie wymachiwać bronią w miejscu pełnym ludzi? Ktoś w końcu wezwał policję - relacjonują.Idąc tropem wskazanym przez nasze czytelniczki chcieliśmy ustalić co właściwie zaszło na placu Singera. Wśród komunikatów policyjnych nie było bowiem żadnej informacji na temat niebezpiecznych ludzi z bronią, grasujących po ulicach. - Faktycznie otrzymaliśmy zgłoszenie, od mężczyzny, który twierdził, że jego ojca wepchnięto do obcego samochodu i odwieziono w nieznanym kierunku. Na miejsce udał się patrol z szóstego komisariatu, ale potencjalni sprawcy już się oddalili - informuje Janusz Wójtowicz, rzecznik komendanta wojewódzkiego policji. Według niego w akcji uczestniczyli... funkcjonariusze Straży Granicznej, którzy mieli zatrzymać podejrzanego, ale nie zastali go w domu. Taką informację lubelska policja otrzymała już po skandalu na Placu Singera, bezpośrednio ze Straży Granicznej. Dlatego nie rozpoczęto dochodzenia w tej sprawie. Nie zajęła się nią też prokuratura.Po pierwsze trzeba sprawdzić czy faktycznie byli to strażnicy oraz czy działali w granicach swoich uprawnień - mówi prokurator Beata Syk-Jankowska z prokuratury okręgowej w Lublinie. Materiałów do ewentualnego śledztwa, mogłoby dostarczyć wewnętrzne postępowanie wobec funkcjonariuszy, którzy działali na Placu Singera. Ale na razie się na to nie zanosi. Wczoraj po południu zadzwoniliśmy do Andrzeja Wójcika, rzecznika komendanta Nadbużańskiego Oddziału Straży Granicznej. Poinformował nas, że nie może ustalić czy faktycznie doszło do opisanego przez nas skandalu. Dlatego całej sprawy nie chciał komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 08.12.08, 15:07 I to jest własnie te dno w tej formacji. Chyba najbardziej skorumpowana. widać to po przykładzie byłego komendanta, najwazniejsze to dobre plecy a poznej to juz idzie? Podobniesz w Szczecinie duza liczba funkcjonariuszy leczy się psychicznie, czy to prawada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXY Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 08:28 Mają niedaleko, tylko przejść na drugą stronę ulicy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:05 Od stycznia w sprawie chłopaków z Kołbaskowa zaczynają zeznawać przed sądem tzw świadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:43 A którzy, obrony czy oskarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 11:52 Prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozi Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 11.12.08, 12:21 zamknij się PQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 13:45 no to ile to jeszcze trwać bedzie....................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 11.12.08, 14:24 Do końca swiata i jeszcze jeden dzień dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 17:22 no to ile to jeszcze trwać bedzie....................... Pewnie ze 2 - 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 11.12.08, 18:35 UWAGA!!!!!zaczyna się MIKI instaluje swoich ludzi na placówkach np.w PG Port ,bacznie obserwujcie ruchy kadrowe okaże się kto jest kto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:38 ciekawe?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 20:35 On jest tam już od 2 lat . Widzę, że masz bieżący dopływ do informacji . Pozazdrościć aktualności informacji .... Pewnie z pierwszej ręki !!! Chyba byłeś zahibernowany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 11.12.08, 23:37 Hej "Jo" mówię o czasie obecnym MIKI upycha swoich,a hibernacja przydałaby się!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXY Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 12.12.08, 13:07 Kiedy przyjdzie czas na przełożonych tych fu-uszy z przejść. Czy oni pozostaną bez kary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:08 Ciekawie to będzie za dwa trzy miesiące, ale jak upchać trzystu sztabowców w PSG Port? To dopiero będzie wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 13.12.08, 12:06 Zapytaj Janka D jak to się robi nie masz rodziny,nie podpie....nie jesteś dyżurnym dupowłazem, nie licz na nic lalalalalalalal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 14:58 a kto to JANEK D??????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 17:06 .........hejka.........CI co powinni poniesc tez odpowiedzialnosc..czyli przelozeni..dostali jeszcze wysokie dodatki do emerytury i mają to gdzieś.......nie ma co pisac.sprawa zamknieta.do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyndol Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 14.12.08, 09:39 Produkujecie się tu na tym forum bezproduktywnie i tyle waszego. Możecie se pobiadolić, ponarzekać. Ale weźcie się lepiej do roboty, może choć raz w życiu się weźcie. To daje zdecydowanie lepsze efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 10:09 nie tylko port,jest jeszcze lotnisko-pękną w szwach jak ci wszyscy fachowcy tam przejdą.Najlepiej zrobić tak-wszyscy z prawami emerytalnymi odchodzą i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 13:07 O połowę wzrosła skuteczność ochrony granicy państwowej po wstąpieniu Polski do strefy Schengen - wynika ze specjalnego raportu, przygotowanego przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji. Raport zwraca uwagę na pogorszenie się sytuacji Ukraińców. Raport wydano w związku z przypadającą 21 grudnia rocznicą wstąpienia naszego kraju do strefy Schengen. Skuteczna ochrona granic Dzięki wejściu Polski do strefy Schengen na terytorium Polski zatrzymano ogólnie 350 osób poszukiwanych Europejskim Nakazem Aresztowania (ENA), a ok. 600 osób poszukiwanych przez polski wymiar ścigania ujęto za granicą. Według danych z raportu, w pierwszym półroczu 2008 r. Straż Graniczna zatrzymała o połowę więcej nielegalnych cudzoziemców niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. O jedną trzecią wzrosła skuteczność SG w zwalczaniu przemytu alkoholu i papierosów. W pierwszej połowie tego roku wykryto przemyty na kwotę ok. 90 mln zł, a w analogicznym okresie ubiegłego roku - na kwotę ok. 60 mln zł. Zwiększyła się szczególnie wykrywalność przemytów alkoholu - w pierwszym półroczu ub.r. wartość wykrytych przemytów alkoholu wynosiła 1,5 mln zł, a w pierwszym półroczu tego roku - prawie 5 mln zł. System wymiany informacji Poprawa bezpieczeństwa jest możliwa dzięki temu, że prawo dotyczące strefy Schengen zobowiązuje jej kraje do wzmocnionej współpracy policyjnej (dzięki systemowi wymiany informacji Schengen - SIS) i koordynacji (w ramach tzw. biura SIRENE). Celem bazy danych SIS jest efektywniejsze ściganie osób oraz poszukiwanie przedmiotów (np. skradzionych samochodów). Informacja o poszukiwaniu podejrzanej osoby przez służby jednego państwa strefy Schengen trafia równocześnie do odpowiednich służb we wszystkich pozostałych państw członkowskich. Obecnie obszar Schengen stanowią wszystkie kraje UE z wyjątkiem Irlandii i W.Brytanii, które odmówiły udziału w tym porozumieniu oraz Cypru, Bułgarii i Rumunii, które nie zakończyły jeszcze przygotowań do zniesienia kontroli granicznych. Do Schengen należą ponadto Norwegia i Islandia - dwa kraje niewchodzące w skład UE. 12 grudnia do strefy dołączyła Szwajcaria, która wciąż nie należy do europejskiej unii celnej. To oznacza, że nie zniesiono kontroli przewożonych towarów. Na lotniskach wprowadzenie systemu Schengen zaplanowano dopiero na koniec marca. W kolejce do strefy wciąż czeka sąsiadujący ze Szwajcarią Liechtenstein. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 15:54 po co te wywody.........123..w propagandzie pracujesz......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 15.12.08, 15:24 Te dyndol czy jak ci niech ci nie dynda bo robota idzie i nie obrażaj ludzi chyba że tym ze sztabu takie teksty posyłasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:03 ................napisz cos madrego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 14:28 Serdeczne podziękowania panu komendantowi i panu przewodniczącemu zz za świąteczne życzenia, bony na karpia oraz pamięć składa emeryt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 15:13 ..aja nie otrzymalem zyczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:59 www.garnek.pl/grafol/3883379/funkcjonariusze-posg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 09:52 Z okazji zbliżających się Świąt Narodzenia Pańskiego życzę wszystkim byłym i obecnym funkcjonariuszom POSG dużo zdrowia oraz wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i zawodowym. PQ - 17 P.S Wszystkim pomawiaczom, mimo wszystko... również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 09:54 I zbliża się już koniec!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 09:56 I od jutra rozpocznie się odliczanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 02.01.09, 20:44 Ale jeszcze zdążyli oskubać z nagrody uczciwie wszystkim równo bez względu czy dostałeś 200 a oni po 700 i wzwyż wszystkim po połowie dobrze sobie wykombinował komendantek może robi ściepę oddziałową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXl Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 03.01.09, 17:25 To na pożegnalną stypę!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 05.01.09, 19:02 Kochany nie licz na to ci wszyscy nieudacznicy mają dużo szczęścia i zachowają stołki oddział forever!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 17:03 do lasaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 08:05 do sasaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posg Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:50 HOP HOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:34 Człowiek nie mający nic do powiedzenia a próbujący ten fakt zamaskować słowami jest naprawdę żałosny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 79.191.71.* 14.01.09, 14:42 Pierwsze rozprawy ( Kołbaskowo ) z udzialem tzw świadków i już kabaret :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:46 co?jak gdzie kiedy.pisac plis..chlonnnam wiedzy...KAPUSNIAKI..CO TAM PISZCZY W SADZIE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXY Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 17.01.09, 18:14 Może coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 12:29 dawać wiecej information!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 10:08 A moze ktoś wreszcie coś dostarczy ciekawego? np dlaczego " krokodyl" uciek z naszej klasy, czyżby gryzło go sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 14:37 co to znaczy uciekl z naszej klasy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXl Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 08:54 Normalnie, skasował się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 13:28 .........no to co piszesz ze sumiemie gryzie ...a ma to sumienie....................zeby bylo zgryzione trz je miec............napisz cos lepszego.adios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 24.01.09, 18:14 Szanowni Państwo, jestem lekarzem chorób wewnętrznych i psychiatrą, Garść informacji o mnie: na stronie www.marekjuraszek.pl Mobbingiem zajmuję się od kilku lat. W Szczecinie problem jest bardzo duży. Świadczy o tym wiele samobójstw wśród funkcjonariuszy policji, woj. zachodniopomorskiego, o czym lakonicznie donosiła prasa ogólnopolska. Zawiązał się komitet obrony policjantów, który w pewnym sensie obejmuje opieką mobbingowanych funkcjonariuszy, poradami prawnymi, psychologicznymi. Wiem, że w wielu miastach istnieją punkty konsultacyjne stowarzyszenia antymobbingowego. Szczecin jak dotąd nie ma takiego punktu. Ale wkrótce odbędzie się bezprecedensowy proces o działania mobbingowe, stosowane przez dyrektora szpitala MSWiA w Szczecinie wobec pracowników.Sprawę założyła psycholog, z wieloletnim stażem i ogromnym doświadczeniem. Wielu wystraszonych pracowników szpitala, w tym lekarzy zdecydowało się być świadkami a jednocześnie ujawnić fakt, że sami byli prześladowani przez oprawcę w osobie dyrektora. Wraz ze wspomnianą Panią psycholog jesteśmy gotowi do współpracy z OSA, podzielimy się naszymi doświadczeniami i wynikami sprawy. Doniesienie o przestępstwie mobbingu zostało już przekazane do prokuratury. Jednocześnie jesteśmy gotowi uruchomić punkt inormacyjno-konsultacyjny dla osób czujących się mobbingowanymi gdyż i tak udzielamy nieoficjalnie takich porad. Dysponujemy gabinetem w centrum miasta Szczecina, współpracujemy z prawnikami. Mój telefon 0601857878, Adres gabinetu: Szczecin ul. Kr. Jadwigi 30.Jest to kopia z forum policyjnego uważam że powinno to zainteresować funkcjonariuszy POSG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 79.191.71.* 26.01.09, 11:36 Ujawniamy szczegóły reformy, która od 1 stycznia 2010 r. obejmie 150 tys. funkcjonariuszy w mundurach. Emerytury dla służb mundurowych po 25 latach pracy, a nie jak dziś po 15 latach - zakłada przygotowana w MSWiA reforma. Policyjni związkowcy już planują protest. Jak dowiedziała się "Gazeta" i Radio RMF, reforma obejmie ponad 150 tys. policjantów, funkcjonariuszy straży granicznej i pożarnej, ABW, CBA, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego oraz BOR. Ma wejść wżycie 1 stycznia 2010 r. Reformę emerytur mundurowych zapowiedział w grudniu wicepremier i szef MSWiA Grzegorz Schetyna. To kolejny ruch w porządkowaniu systemu emerytalnego po ograniczeniu liczby uprawnionych do pomostówek. Teraz mundurowi mogą pójść na wcześniejszą emeryturę już po 15 latach. Dostają 40 proc. ostatniej pensji. Nie płacą składek na ZUS, a ich emerytury wypłaca budżet. Takich przywilejów nie ma wUE. W Niemczech policjantki idą na emeryturę w wieku 60 lat, a policjanci - 65 lat (dostają 73,5 proc. pensji). We Francji policjanci przechodzą na emeryturę po 25 latach pracy (dostają 75 proc. pensji), w Hiszpanii - też (80 proc. pensji). Podobnie ma być w Polsce. Funkcjonariusze prawa emerytalne będą nabywać w wieku55 lat (i kobiety, i mężczyźni) po przepracowaniu 25 lat. Emerytura wyniesie 80 proc. średniej pensji ostatnich trzech lat z dodatkami. Będzie zatem wyższa od dzisiejszej maksymalnej emerytury mundurowej (75 proc. pensji po 28,5 roku pracy). Ci, którzy nie osiągną wieku emerytalnego, ale przepracują 25 lat i będą chcieli odejść na emeryturę, dostaną mniej - 65 proc. pensji. Według wyliczeń MSWiA podinspektor z Komendy Głównej Policji, który dziś chciałby przejść na wcześniejszą emeryturę po 25 latach pracy, dostanie 3 tys. 828 zł, a na nowych zasadach -4 tys.640zł. Nowe przepisy obejmą przyjętych do służby po 1 stycznia 1999 r., czyli po rozpoczęciu reformy emerytalnej. Urodzeni po 31 grudnia 1968 r. (dzisiejsi 40-latkowie), którzy zaczęli pracę przed rozpoczęciem reformy, będą mogli wybrać: czy przejść na emeryturę na starych, czy na nowych zasadach. Czas na decyzję mają do końca 2011 r. - Uczciwy kompromis - ocenia prof. Witold Orłowski, główny ekonomista firmy doradczej PricewaterhouseCoopers. - Emerytura po 15 latach pracy to przecież skandal. 40-letni policjanci odchodzą do firm ochroniarskich i tam dorabiają. A w policji ciągle są wakaty. Polski na to nie stać. Powinniśmy raczej skłaniać ludzi, żeby dłużej pracowali. Protestują związkowcy. -To niesprawiedliwe. Będzie wielki bunt - zapowiada szef NSZZ Policjantów Antoni Duda. - Jak słyszę argumenty o "za młodych emerytach", to pytam, kto wytrzyma25 lat w oddziale antyterrorystycznym? Albo robiąc operacje specjalne "pod przykryciem"? To ogromny stres. Powinni mieć wcześniejsze emerytury, może nie po 15 latach, ale po 20. Duda dodaje, że to nie jest dobry moment na reformę emerytur. - Kryzys i cięcia budżetowe spowodowały, że musimy oszczędzać na wszystkim. Jak policjanci usłyszeli w grudniu zapowiedzi wicepremiera Schetyny, że stracą przywileje emerytalne, tysiąc osób złożyło raporty o zwolnienie. Będą masowe odejścia - dodaje Duda. Źródło: Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 28.01.09, 21:14 W Niemczech policjantki idą na emeryturę w wieku 60 lat, a policjanci - 65 lat (dostają 73,5 proc. pensji). We Francji policjanci przechodzą na emeryturę po 25 latach pracy (dostają 75 proc. pensji), w Hiszpanii - też (80 proc. pensji). Podobnie ma być w Polsce. Mam pytanie czy ktoś widział 55latka na ulicy pełniącego służbę w europie zachodniej bo ja nie są ale w biurze nie tak jak u nas że siedzą młodzi ludzie z byle wyższym wykształceniem bez praktyki ale z rodziną w tle .Tylko debil porównuje nas do służb zachodnich gdzie różnica jest ogromna pod każdym względem , tam emeryt nie musi dorabiać, a wieku 55 lat to się u nas umiera i na to liczy rząd bo nie będzie wypłacał kasy dzieciom bo będą dorosłe i świadczenie zostanie w budżecie zaoszczędzone na pensje panom posłom którzy odchodzić mogą po dwóch kadencjach poselskich. Szanowny Panie Duda czas zmobilizować szyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 79.191.71.* 26.01.09, 11:42 Ryszard Kalisz z Lewicy twierdzi, że do ewentualnych zmian w emeryturach dla służb mundurowych należy podchodzić bardzo ostrożnie. - Emerytury dla służb mundurowych muszą być dużo wcześniejsze niż normalne emerytury Szef MSWiA Grzegorz Schetyna powiedział w RMF FM, że ministerstwo przygotowuje projekt reformy emerytur mundurowych, który ma być przedstawiony w przyszłym roku, a obowiązywać miałby od 2010 roku. Nie wykluczył, że objąłby wszystkie służby mundurowe. Zdaniem Kalisza, ograniczanie przywilejów emerytalnych służbom mundurowym "to bardzo zły pomysł". "Służby mundurowe są służbami, które są w dyspozycji przez 24 godziny na dobę, tam obowiązuje rozkaz i podległość - podkreślił poseł Lewicy. Kalisz zaapelował jednocześnie do Schetyny, aby "bardzo rozważył wszystkiego rodzaju pomysły związane z emeryturami mundurowymi. - Nie neguję tego, że są takie kategorie osób, które w przypadku służb mundurowych nie mają elementu rozkazu, dyspozycyjności i nie są ludźmi liniowymi, nad którymi można się zastanowić - mówił Kalisz. Ale apeluję o powagę, to jest niezwykle istotna dla bezpieczeństwa państwa struktura - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:15 ..........to dawno trzeba bylo.zrobic........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXl Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:07 I co tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:47 pochowali sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buły Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.182.* 06.02.09, 23:33 Jak ktoś chce porozmawiać z Witkiem D. to do Castoramy na Południową trzeba się udać do punktu "dorabiania kluczy". Doradzi, pomoże - na identyfikatorze ma "Witold". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 07.02.09, 11:11 a powienien miec G.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 14:32 eta moj najlepszy kumpel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:15 12.2.Olsztyn (PAP) - W przyszłym tygodniu projekt nowej ustawy o emeryturach mundurowych będzie gotowy - zapowiedział w czwartek wicepremier Grzegorz Schetyna. Szef MSWiA dodał, że ci, którzy "będą chcieli pójść starą drogą pozyskania emerytury, będą mogli to zrobić". Schetyna na konferencji prasowej w Olsztynie powiedział, że w poniedziałek przedstawiciele resortu będą uczestniczyli w tej sprawie w posiedzeniu komisji trójstronnej. "We wtorek kończymy konsultację założeń z szefami służb i> przygotowujemy projekt ustawy" - powiedział Schetyna. Wicepremier dodał, że nie obawia się protestów i masowych odejść na emeryturę w związku z tym, że projekt nowej ustawy zakłada wydłużenie czasu pracy służb mundurowych. "Jak (służby mundurowe - PAP) przeczytają założenia w spokojny, stonowany sposób i odsuną emocje to wybiorą projekt, który będziemy proponować, bo jest lepszy dla policjantów i jestem przekonany, że policjanci go wybiorą (...) Policjanci i przedstawiciele służb będą pracować dłużej, ale będą zarabiać, będą mieli godniejszą emeryturę i o to chodzi" - powiedział Schetyna. Jednocześnie zaznaczył, że "ci którzy będą chcieli pójść starą drogą pozyskania emerytury, będą mogli to zrobić". "Ten projekt, to są większe możliwości dla tych, którzy będą chcieli pracować dłużej" - zaznaczył wicepremier. Przygotowywany przez MSWiA projekt ustawy o emeryturach i rentach dla funkcjonariuszy służb mundurowych zakłada, że prawo do emerytury mają nabywać funkcjonariusze, którzy ukończyli 55 lat i przepracowali w służbie co najmniej 25 lat. Obecnie prawa emerytalne uzyskują oni po 15 latach pracy. Reforma ma objąć funkcjonariuszy policji, straży granicznej, straży pożarnej, ABW, CBA, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Więziennej oraz BOR przyjętych do służby po 1 stycznia 1999 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:28 I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:31 A co to da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:55 a o co tu biegać??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tf.tomm Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:43 MSWiA likwiduje pomorski oddział straży granicznej. Jeszcze w tym roku pracę stracić tu ma prawie 400 osób. - Wystąpimy o wotum nieufności dla ministra - zapowiadają związki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.02.09, 07:14 Panowie związkowcy przestancie się osmieszać, przeciez z wami nikt się nie liczy !!1 A swoimi działaniami niejednokrotnie doprowadziliscie do takiej sytuacji, obudziliscie się po czasie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.02.09, 15:27 I co taka cisza? Kiedy msze pogrzebowe za POSG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.02.09, 19:40 Nie, nie. Panowie. Nie damy się pogrzebać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funkcj Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.182.* 27.02.09, 23:27 Pan Jankowski? Emeryt SG! co on robi jeszcze w POSG? Załatwił prace córce i zięciowi! Jak śmie się wypowiadać w naszym imieniu! Nepotyzm panie Jankowski czy zna pan te słowo? pan Lechowski stary komuch! (PZPR, oficer polityczny u Pałyświta!) Emeryci SG są nadal zatrudnieni na stanowiskach cywilnych i należy już ich wywalić, Kuta, Jankowski i inni! Patologia i korupcja, czy już wystarczy? Panie Jankowski niech pan już znika z naszych oczu!!! Razem z panem Lechowskim chlejecie wódę i potem się rozżalacie nad naszym biednym losem, wstyd!!! Do Domu już czas komuchy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 08:47 A SIE CIESZE ZE ROZWIĄŻO ..CHOCCIAZ NIE WIERZE DO KONCA....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 28.02.09, 12:01 I w tym przedostatnim posie jest racja, co ten pan robi w POSG? Związki to fikcja, ciepłe stołki do robienia kariery, a co załatwili ps"działacze to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 13:27 cwaniacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 02.03.09, 11:35 Odliczanie rozpoczęte, terez można zobaczyć kto jest "niezbędny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 18:13 paniKOP........,INNE GADY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 02.03.09, 20:21 kiedy ci wszyscy zakompleksieni przestaną narzekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 08:59 Ty nie musisz, czyżby jeden z protegowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
cieka-wy Re: Dzieje POSG (cz. II ) 03.03.09, 13:59 A ja wszystkich was bym pogodził. Ci co mają prawa emerytalne - wszyscy won, ci co nie skończyli 35 lat życia - prewencja na ulicach Niebuszewa, Żelechowa i Podjuch a tym co nie mieszczą się w tych 2 kategoriach dałbym szansę na uczciwą pracę i wywalił do pośredniaka. Panowie strażnicy, tak naprawdę wśród was nie ma ani jednego niezbędnego dla SG zaczynając od komendanta Oddziału do najniższego stopniem i funkcją funkcjonariusza.Boicie się likwidacji POSG bo po prostu nic innego nie umiecie po za braniem pieniędzy za nic !!! Tak naprawdę w większości jesteście zykłymi miernotami( co zresztą widać po waszych wypowiedziach na tym forum ) którym mundur i chęć szczera uratowały życie.Problem nie w tym że likwidują Oddział tylko w tym że trzeba będzie zacząć pracować anie tak jak do tej pory. Prywaciarz za darmo pieniązków nie da, oj nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 03.03.09, 23:43 No i temu panu dziękujemy i prosimy znawców tematu o nie podejmowanie walki.Widać kolego że mieszkamy z dala od miasta twierdze po wypowiedzi czy czymś taki w prewencji hulają troszkę starsze roczniki, to tak dla info.Sądzę że sam byłeś jednym z tej trójki funkcjuszy o której wspominał związkowiec biorąc udział w kabarecie TV Szczecin Siemka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:03 czy może ktoś coś wie o podwyżkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:05 Mało ci nierobie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:04 i tak duzo zarabiacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:51 ostatni niech zgasi światło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:04 Co niektórym chyba czegoś brakuje, ale już niedługo będzie można tylko zaorać!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:02 I co słychać, czy likwidacja ruszyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:58 nie........czekac jesczce trrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 09:25 A jak tam "działacze" związkowi dalej obiecują gruszki na wierzbie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:29 NIEC ZYJA DZIALACZE ZWIAZKOWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 20.03.09, 09:59 Tak jest przewodnia siła SG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 20.03.09, 15:57 PRZESTANCIE ZASRYWAC TO FORUM JAKIMIS GLUPIMI WYPOCIAMI JAK NIE MACIE CO PISAC TO GEBY W KUBEL I CISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 21.03.09, 16:25 Czyżby coś zabolało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 21.03.09, 23:44 tak, prawa noga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:29 NIECH ZYJE POSG!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:14 I co , wyrok zapadł, koniec z POSG. Odpowiedz Link Zgłoś
cieka-wy Re: Dzieje POSG (cz. II ) 25.03.09, 13:45 Gość portalu: XXL napisał(a): > I co , wyrok zapadł, koniec z POSG. Ciekawe skąd tyle szabelek wezmą.Pewien związkowiec ( pożal się Boże !!!) odchodząc na początku tego roku jeszcze się załapał :). A reszta ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:17 czy ktoś wie co się dzieje z Krokodylem? Ciekawie dlaczego tak zniknął ( nawet z "naszej klasy) czyżby gryzło go "sumienie"-jak oczywiscie je ma. Nieładnie robić karierę na plecach innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:49 I dlatego "związkowiec" tak nią terez wymachuje, ale chyba się troszkę spóznił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 15:56 ..DLATEGO KROKO ZNIKNĄL.........WLASNIE......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałobnik Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: 213.155.169.* 25.03.09, 17:05 Kij w d.....e krokodylkowi gorsze jest to że przyjechał wesołek z Warszawy i się wypowiedział jak ktoś ko pracuje w stoczni na nasz temat.Facet nie zorientowany w temacie np Główny szlak przestępczy na odcinku Krosna he he he he ma gość orientacje. Podsumowując tak to jest jak przybywają spady do formacji z innych służb a zwłaszcza z tych oderwanych od rzeczywistości , nazywa się ich "fachowiec od dymania owiec" Jest mi wstyd z wypowiedzi typu bezdomnego od kilku lat a zapomniałbym o dupowłazie lachociągu dzielnym oficerze politycznym naszym człowieku z POSG w warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:52 ..to madry taki pan w.l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam , pearl jam Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.static.espol.com.pl 25.03.09, 19:27 A wracając do tematu jeden NOSG ( Nadbuzański Oddział Straży Granicznej ) już jest . Jak oni się połapią mając dwa NOSGi , który jest który ? Po.......li się im całkiem ..... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 07:39 Prawda, słuchając pierwszego w jego wypowiedzi czyję się zażenowany o jego wiedzy na temat SG, niestety firma schodzi na "psy" nie obrażając tych ostatnich. Ale patrząc na jego karierę nie ma co się dziwić, od kiedy powstała SG zawsze byli "dziwni" komendanci jak np. sławny "szybki genenerał" p B. A co do pana W.L zamilczmy szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:47 Kto nami rządzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oneti Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.strazgraniczna.pl 26.03.09, 09:48 kto rządzi? Dobre pytanie. Ale warto też zapytać dlaczego doszło do likwidacji POSG? Czy macie świadomość inwestycji poczynionych w Krośnie i Lubaniu? Od kilku lat to jeden wielki plac budowy. Gdzie był nasz logistyk, gdzie główny księgowy? Sukcesy? Uderzmy się w pierś jakie mamy sukcesy! Rozumiem, że sztabowcy trzęsą d... zabierają ciepłe posadki. Sledząc forum napiszę tak stało się to czego wiekszość chciała. Likwidują komendę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:20 Fakt, sztab rozrusł się do absurdu, załatwienie jakieś prostej sprawy wymaga sporo czasu. No ale ile z "rodziny" mogli niektórzy usadzić na ciepłych posadkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oneti Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.strazgraniczna.pl 26.03.09, 12:39 Nie dziwi mnie fakt takiej walki o utrzymanie komendy oddziału. Pamiętam czas kiedy proponowano zmianę nazwy oddziału na "Rodzinny OSG". Panowie muszą pożegnać się z ciepłymi stołkami. Ale widzę też pewien plus: część ludzi z komendy nareszcie zobaczy pracę funkcjonariusza SG. Funkcjonariusza nie urzędnika SG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lachociąg Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.strazgraniczna.pl 26.03.09, 23:46 Wiele razy na tym forum wypowiadano się na temat Komendy Oddziału przywołam kilka cyfr. Załącznik nr 5 Założeń wieloletniej koncepcji…….. w Komendach Oddziałów na granicy zachodniej zatrudnionych jest 818 funkcjonariuszy a w Placówkach 1873! To daje tak mniej więcej 2 z „produkcji” na 1 sztabowca. Tak ma być? Jeśli z Łużyckiego odliczymy tych co są na granicy z południowej te liczy mogą być inne. Kłodzko, Lubań, Krosno to w ostatnim czasie jeden wielki plac budowy. Remonty od dachów przez elewacje, kotłownie ,pomieszczenia dla kadry. Wybudowano nowoczesne kryte strzelnice. A co zrobiono w pomorskim? Pytam Komendantów i głównego księgowego. Pytam dlaczego tam można było a w Szczecinie nie? W Krośnie głównym księgowym był „uczeń” naszego bonala, Andrzej G. Dlaczego odszedł? Próbował OSZCZĘDZAĆ. Ci co walczyli o kasę dostawali ją. Nie szukajmy winnych w Warszawie, nie szukajmy spadochroniarzy, specjalistów od dymania owiec, dupowłazów, lachociągów , politycznych i innych pomiotów. Poszukajmy tych którzy są winni grzechu zaniechania. Tych co mieli wygodne fotele ale tylko dla siebie. Do Żałobnika, podaj kilka naszych sukcesów. Oglądałem zdjęcia na stronie Oddziału i wiesz, obok czerwonego dupowłaza widzę tam innych przodowników służby i pracy, dumnych posiadaczy czerwonych książeczek: Stefan C, Jan D, Mieczysław D, Bogdan W, Bogumił K, Grzegorz W, Jarosław B. Doborowe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:58 okreslenie dosadne................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.03.09, 14:12 Lista dupowłazów w porządku nic ująć, ale należy pamiętać ,że g...no wypływa, np Boguś W- niezastąpiny dawny polityczny,specjalista od elektroniki, którą przemycał z dawnego Berlina Zach. z paroma jeszcze panami K iR i inm podobni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:25 ..pisz ciekawie sie robi.dowiaduje sie wiele ciekawych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.03.09, 18:05 A co nie wiedziałś? Główny magazyn sprzetu był u niego w domu na Sikorskiego a sprzedawali go na Turzynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:45 a to mnie zabileś................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PQ - 17 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:21 < A co nie wiedziałś? Główny magazyn sprzetu był u niego w domu na Sikorskiego a sprzedawali go na Turzynie > Jeśli w tym co piszesz jest choćby ziarenko prawdy to sprawą powinien zająć się prokurator. Co prawda ten co oskarżał ludzi z Kołbaskowa i Lubieszyna dawno przefarbował się na adwokata ale są przeciez inni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer polityczny Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 20:59 Szanowny Żałobniku, odnosząc się do Twojej konstruktywnej oceny głównych szlaków przestępczości przytoczę kilka danych za rok 2008. Lubań zatrzymanych 1551, ujawniony przemyt wartości 5 000 000 zł. Krosno zatrzymanych 2082, ujawniony przemyt wartości 11 000 000 zł. Szczecin zatrzymanych 232 i ujawniony przemyt wartości 1 300 000 zł. Oczywiście jest prawda, g...... prawda i statystyka. Ja przytoczyłem dane statystyczne. Za epitety dziękuję proszę o więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 07:41 niech zyje statystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 10:45 A gdzie podzieją się niektóre "córeczki i inna blizsza rodzinka"? Dawno temu było pytanie o "krokodyla" czy ktoś wie czy robi dalej karierę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 13:19 Faktycznie, czy ktoś widział ostatnio krokodyla? Czyżby ze wstydu wyjechał z miasta jak niektórzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:05 a jaki to wstyd>>>>>>>>>>>>????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 04.04.09, 11:49 No też prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 18:35 ...........co tak pusto tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 08:10 zlikwidowac forum........co to kogo juz obchodzi...nie ma problemu.......................po posg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 13:34 POSG zostaje tylko w nowej formie. PSG Szczecin 150 etatów dla sztabu pozostałe 100 dal pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 06:03 ozcywiscie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 14:57 Krokodyl w Odrze? Okazuje się, że i Zachodniopomorskie może pochwalić się przyrodniczą sensacją. Otóż szczecińscy wędkarze wypatrzyli w Odrze około dwumetrowego... gada, którym według nich jest albo krokodylem, albo kajmanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:41 I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:17 A co słychać u pomówionych? Czy ktoś widział "krokodyla", czy jak Witus i jemu podobni unika wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:00 ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:25 ??????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 16:12 CO TAK CIHO???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 15.05.09, 09:40 Podobnierz w czerwcu wkracza likwidator? A ktoś widział "krokodyla", podobnież jest w grupie razem z "witusiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:46 dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badyl Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:15 Podobnież w czerwcu nastąpi koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 16:07 Chyba świata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:03 ci co maja dalej pracowac i tak beda.........takie medialne..redukcJA POSG..TYLKO.KOCHANI MOI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 22.05.09, 17:06 Podobno Mikołaj zmienia stan cywilny z rybą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 23.05.09, 11:14 Nie masz wazniejszych problemów niż zajmowanie się plotami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:29 przeciez do przewidzenia to bylo.........ze sie rozpadnie ten zwiazek............taka kobieta ..zby rozrywkowa....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbb Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:05 ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal-anonim Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.09, 22:43 Autor: Gość: lachociąg IP: *.strazgraniczna.pl 26.03.09, 23:46 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Wiele razy na tym forum wypowiadano się na temat Komendy Oddziału przywołam kilka cyfr. Załącznik nr 5 Założeń wieloletniej koncepcji…….. w Komendach Oddziałów na granicy zachodniej zatrudnionych jest 818 funkcjonariuszy a w Placówkach 1873! To daje tak mniej więcej 2 z „produkcji” na 1 sztabowca. Tak ma być? Jeśli z Łużyckiego odliczymy tych co są na granicy z południowej te liczy mogą być inne. Kłodzko, Lubań, Krosno to w ostatnim czasie jeden wielki plac budowy. Remonty od dachów przez elewacje, kotłownie ,pomieszczenia dla kadry. Wybudowano nowoczesne kryte strzelnice. A co zrobiono w pomorskim? Pytam Komendantów i głównego księgowego. Pytam dlaczego tam można było a w Szczecinie nie? W Krośnie głównym księgowym był „uczeń” naszego bonala, Andrzej G. Dlaczego odszedł? Próbował OSZCZĘDZAĆ. Ci co walczyli o kasę dostawali ją. Nie szukajmy winnych w Warszawie, nie szukajmy spadochroniarzy, specjalistów od dymania owiec, dupowłazów, lachociągów , politycznych i innych pomiotów. Poszukajmy tych którzy są winni grzechu zaniechania. Tych co mieli wygodne fotele ale tylko dla siebie. Do Żałobnika, podaj kilka naszych sukcesów. Oglądałem zdjęcia na stronie Oddziału i wiesz, obok czerwonego dupowłaza widzę tam innych przodowników służby i pracy, dumnych posiadaczy czerwonych książeczek: Stefan C, Jan D, Mieczysław D, Bogdan W, Bogumił K, Grzegorz W, Jarosław B. Doborowe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal-anonim Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.09, 22:51 P: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Pomówiony 05.04.07, 10:02 Odpowiedz Z okazji Swiąt Wielkiej Nocy chciałbym złożyć wszystkim Krzysiom,Radomirkom, Tomeczkom, Waldusiom,Robercikom, Witusiom i innym których nie wymieniłem, życzenia mimo wszystko spokojnych Świąt. Życzę wam drodzy byli koledzy, by wasze żony zawsze były z was dumne, by wasze dzieci nigdy nie dowiedziały sie jakich wspaniałych mają ojców oraz dużo nowych znajomych byście zawsze mogli kogoś gdy tylko przyjdzie wam ochota, pomówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 13:41 a to dobre.......zyczenia......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomówiony Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:04 Przypomniałeś te życzenia w związku z kolejną rocznicą aresztowań na Kołbaskowie czy tylko tak... przypadkiem ? :) P.S Życzenia w kwestii <dumnych żon > zaczynają się sprawdzać. Ostatnio jeden pomawiaczy do sądu przyszedł z żonką pod rękę. Wzruszające !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:21 kto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:26 Funkcjonariusz Straży Granicznej postrzelił się na służbie 37-letni funkcjonariusz Straży Granicznej postrzelił się śmiertelnie w trakcie przygotowań do czyszczenia broni. Do wypadku doszło w środę w placówce Straży Granicznej na gdańskim lotnisku w Rębiechowie. Jak poinformował rzecznik prasowy komendanta Morskiego Oddziału Straży Granicznej kmdr por. Grzegorz Goryński, zmarły chorąży sztabowy pełnił służbę dyżurnego pirotechnika. - Znaleziono go zakrwawionego w jednym z pomieszczeń służbowych. Dookoła niego, na biurku, leżały przygotowane narzędzia do czyszczenia broni - wyjaśnił Goryński. Przyczyną zgonu była rana postrzałowa w okolice szyi. Komendant Morskiego Oddziału Straży Granicznej powołał komisję do wyjaśnienia okoliczności tragedii. - Wszystko wskazuje na to, że był to nieszczęśliwy wypadek - podkreślił Goryński. Dochodzenie w sprawie śmierci pogranicznika prowadzi też prokuratura. Zmarły funkcjonariusz służbę w Morskim Oddziale Straży Granicznej pełnił od grudnia 1991 r. Od roku był żonaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeczkolak Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 17.06.09, 19:30 Jestes jak prawdziwy chrześcijanin , raz życzysz im źle a za kilka miesięcy dobrze , jesteś jak chorągiewka na wietrze i nie nazywaj pomawiaczem kogoś kto tego nie robi bo z mojej wiedzy wynika że nikt z broniących się nie miał zarzutu sygnowanego jego nazwiskiem to że się przyznał to jego prywatna sprawa a dla mnie jest powietrzem ,nie zaszkodził nikomu co najwyżej obrzucił sie błotem z robalami ,zakończył pewien etap życia i jednocześnie rozpoczął nowe życie ,jeśli mylę się to mnie oświeć ale jeżeli ja mam rację to sie zamknij i myśl jak wygrać z robalami zamiast robić prywatne wycieczki w stosunku do osób które nie mają dla sprawy znaczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 18.06.09, 07:40 Część prawdy, wymienieni"wazeliniarze" to "elita" tego oddziału, umiejętność ich wchodzenia w "d...." przełożonym to klasa mistrzowska nie każdy to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111111111111111 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 09:22 Do Byłego. Może i masz rację.Szlag mnie jednak trafił jak dowiedziałem się jak zachowywał się on na sali sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:26 KTO??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:48 no powiedz kto????????????????????????????????n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 30.06.09, 14:38 Czy ktoś wie dlaczego "Krokodyl" tak unika dawnych kolegów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 11:40 Rozpracowanie gangu trwało 10 miesięcy. Policjanci zatrzymali ponad 50 podejrzanych i nadal prowadzą śledztwo. A "Ząb"? Byli pewni, że do rozpoczęcia procesu pozostanie za kratkami. Był w końcu jednym z trzech bossów narkobiznesu, który rozpracowywali. Aż tu nagle trzy miesiące temu "Ząb"... wychodzi na wolność. Śledczy oniemieli. Gangstera - po roku spędzonym za kratkami - wypuszcza poznański sąd apelacyjny. Domagała się tego obrona. Sąd zamienia areszt na 200 tys. zł kaucji. Każe też gangsterowi pięć razy w tygodniu meldować się w komisariacie i informować policjantów o każdym wyjeździe i powrocie. "Ząb" dostaje również zakaz opuszczania kraju. Prokurator protestuje. Tłumaczy, że jest na tropie kolejnych przestępców, a wyjście "Zęba" na wolność może wszystko zniweczyć. I przypomina - gangsterowi grozi wieloletnie więzienie, więc na wolności mógłby się ukrywać. Ale sąd uznaje, że prokurator to samo powtarza od kilku miesięcy, śledztwo prowadzi zbyt wolno, a "Ząb" jest już za kratkami od blisko roku. - To prawda, że podejrzanemu grozi wysoka kara, ale tymczasowe aresztowanie nie może przerodzić się w przedwczesne wykonywanie tej kary - tłumaczy rzeczniczka sądu Elżbieta Fijałkowska. I podkreśla: - Sąd już w poprzednich postanowieniach wskazywał na konieczność zintensyfikowania śledztwa. Bez skutku. Jeden ze śledczych pracujących przy sprawach narkotykowych: - Sąd zapomniał, że takie sprawy są skomplikowane i nie kończy się ich w kilka miesięcy. Wykorzystał pretekst, by wypuścić gangstera. A wielu z jego ludzi - co ciekawe - wciąż siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 16:57 ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALEK Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 19:31 i nic sie nie dzieje???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 15.07.09, 14:07 Czyzby było już tak nudno,że brakuje tematów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:48 www.garnek.pl/grafol/5481366/rosowek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 17.07.09, 23:23 Ileż można nawracać. Wywalili cie z tej straży czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:57 :) www.garnek.pl/aksak/6165447/odra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:56 www.garnek.pl/grafol/3881119/granica-zachodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andlespain Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.mm.pl 26.07.09, 17:06 koniec świata??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgaduj zgadula Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 27.07.09, 20:48 NIE! TO POCZĄTEK NORMALNOŚCI.ŻYCZĘ NIEWINNYM UNIEWINNIENIA A WINNYM SKAZANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 11.08.09, 18:57 I co taka cisza? Czy ktoś widział krokodyla, co znim, bo wygląda jakby bardzo unikal znajomych , czyżby jakies wyrzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 01.09.09, 09:59 Awansuje ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 18:40 co za milczenie przy organizacji was wyruchali i wszyscy milczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej operacji IP: *.szczecin.mm.pl 28.09.09, 23:57 To miała być jedna z największych operacji przeciw korupcji na polskich granicach. Przed sądem stanęło kilkudziesięciu celników i pograniczników z przejścia granicznego w Bezledach, oskarżonych o przyjmowanie gigantycznych łapówek. Po sześciu latach okazuje się, że śledztwo było fatalnie przeprowadzone. Oskarżeni, którym nie potrafiono udowodnić korupcji, opuszczają sądy z uniewinniającymi wyrokami, i sądzą się teraz o odszkodowania. Za fuszerkę w śledztwie zapłacimy my – podatnicy. superwizjer.onet.pl/1576671,archiwum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.szczecin.pl 29.09.09, 07:49 A czy tak nie było prawie w każdym oddziale? Czy w POSG było inaczej? Czy "chłopcy" z bsw i prokurator będą odpowiadać? Czy zostaną zwrócone "nagrody"? Wczoraj naprawdę w TVN w Superwizjer ładnie to przedstwił, czyzby tak był napisany scenariusz dla wszystkich? Tylko przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante XXI Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 29.09.09, 14:00 Wszystkim autorom scenariusza ww dedykuję reklamę ery ? Tyle niesprawności mają wyszyte na rękawach harcujący w erze ile stanowisk i nagród sobie wyszyli . Czy to nie są korzyści ...................... ? Zuchyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ???????????? Każdemu wg.stopnia i zasług . Tarantinoo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.szczecin.pl 29.09.09, 14:36 Jak tam samopoczucie "dzielnych z bsw" słowikow i innych ptaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.szczecin.pl 30.09.09, 08:13 Co taka cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.szczecin.pl 01.10.09, 09:23 I zaczęła się likwidacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL Re: Żałosne efekty wielkiej antykorupcyjnej opera IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 03.10.09, 17:20 ........................... R.I.P................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 09:27 wiadomosci.wp.pl/kat,1019391,title,Odnaleziono-wrak-poszukiwanego-smiglowca---zaloga-nie- zyje,wid,11647560,wiadomosc.html?ticaid=1906a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 09:32 Dwieście metrów od granicy po stronie białoruskiej odnaleziony został w niedzielę nad ranem poszukiwany śmigłowiec Straży Granicznej. Trzy osoby, cała jego załoga, nie żyją - poinformował rzecznik prasowy podlaskiej straży pożarnej Marcin Janowski. Wrak śmigłowca znajduje się na wschód od miejscowości Klukowicze (woj. Podlaskie), gdzie po raz ostatni świadkowie słyszeli silnik maszyny - powiedział Janowski. Na ślad wpadły ekipy poszukiwawcze, które w tym miejscu wyczuły zapach nafty lotniczej. Zawiadomiono białoruskie służby graniczne, które około dwustu metrów od linii granicznej odnalazły maszynę i - nie żyjących już - członków jej załogi - dodał. Śmigłowiec typu Kania, będący na wyposażeniu Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej, wykonywał rutynowy lot patrolowy z Białegostoku do Mielnika. Na pokładzie były trzy osoby, pilot miał kilkunastoletnie doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: [*] IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 01.11.09, 19:07 ................ Świeca.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: [*] IP: *.szczecin.mm.pl 06.09.10, 03:28 hhahab odeszli na wieczną wartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyży Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.teleton.pl 22.12.09, 00:28 Do cywila z końcem roku odchodzi mecenas E. Aż żal patrzeć jak ubywa najlepszych...Co się ona narobiła przez te wszystkie lata to poezja. I do kogo teraz pójść po pomoc? Serce pęka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 29.12.09, 09:45 Kończy się pewien okres, z tego miasta zniknie wszystko. Dziwne? Pozostanie tylko wspomnienie i tablica przy bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:37 Jutro ostatni dzień sztabu. Nawet przejście na emeryturę nie sprawiło mi takiej przyjemności jak likwidacja tego gniazda nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 04.01.10, 23:16 Co za dziadostwo !!!! Naszym kosztem robili likwidację oddziału nie wypłacając pieniędzy za urlop i dodatek graniczny . Banda złodziei. W całej SG ludzie zapomnieli o tych należnościach oprócz naszego oddziału .Zostaliśmy w..... dzięki tym nieudacznikom, taki Miki i spółka ma w dupie siedzi w rezerwie lub pobrali potężne odprawy i ma się dobrze zero konsekwencji za to że oszukał tylu ludzi . A Heniowi ze związków kupiliście jeszcze zestaw kina domowego do telewizorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 05.01.10, 08:55 I to jest cała SG. A dla tego "nieroba" ze związków za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 06.01.10, 12:17 A czy tak się zasłużył "działacz związkowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domietka Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 07.01.10, 11:01 Za to co niektórzy starają się wyrobić twarz medialną na potrzeby opinii publicznej i historii...dla mnie ludzie są najważniejsi.... Twarz ta znana jest bardziej wtajemniczonym i slogany wydaje się że nic nie zmienią , a co do historii ? Widziano już takie twarze chyba dawniej ............................buhahahaaaa......... Odpowiedz Link Zgłoś
x5656 Re: Dzieje POSG (cz. II ) 07.01.10, 12:41 www.rp.pl/artykul/2,416129.html. No to po Goleniowie...Chyba, że założą agencję ochrony :) Tylko ta stawka godzinowa 4pln ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 13.01.10, 09:24 Koniec ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.szczecin.pl 19.01.10, 11:32 I tak zniknął następny zakład "pracy". Coraz bardziej robimy się zasciankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Dzieje POSG (cz. II ) IP: *.chello.pl 30.03.10, 22:44 Ludzie co się dzieje w Krośnie z Komisją Lekarską ? Dochodzą wieści że tym oddziałem rządzą kretyni jeszcze gorsi od naszych . Aby stanąć na komisji musisz jechać po obiegówkę następnie wrócić i zrobić ją tu na miejscu .Debile nie uznają orzeczeń z wcześniejszych komisji które dały procenty z związku ze służbą czyli podważają komisję warszawską. Ale cyrk .Może Pan komendant główny zareaguję bo przecież on narobił wielką kupę. Utwierdza mnie to że w krośnie są jeszcze gorsi przełożeni i ta firma pada na pysk.Wiele mądrość życzę panu i pańskim podwładnym na szczeblu dowodzenia Panie Komendancie OSG w Krośnie. Odpowiedz Link Zgłoś