Dodaj do ulubionych

Tani notariusz?

IP: 89.19.78.* 08.04.07, 00:47
Czy ktos moze polecic dobrego notariusza w Szczecinie, ktory bedzie przede
wszystkim tani (a przynajmniej tanszy niz maksymalne stawki oplat)?

Chodzi o umowe sprzedazy nieruchomosci.
Obserwuj wątek
    • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Tani notariusz?Spróbuj... IP: 83.168.124.* 08.04.07, 11:04
      Przy ul Mariackiej,/idąc od Pl.Orła ul.Koński Kierat/ /,po lewej stronie jest na rogu sklep z antykami a dalej jakas koscielna księgarnia i nad nią jest kilka biur i chyba jakiś bank.Tam też było biuro notarialne.Oni mieli najtańsze opłaty w mieście.
      Powodzenia
    • Gość: daga Re: Tani notariusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 17:09
      Na Wojska Polskiego 10, jak dobrze pamiętam pan Białkowski, chyba najstarszy
      wśród szczecińskich notariuszy i sprawdzając parę razy, nie tylko ja a i
      znajomi, właśnie on miał najniższe taksy notarialne i właśnie do niego
      chodzimy. Różnice między notarialnymi taksami bywają naprawdę spore...
    • sellasje Re: Tani notariusz? 12.05.14, 12:32
      ul. Piłsudskiego 20/4, Pani notariusz Małgorzata Posyniak, tam ostatnio robiłem czynność i byłem bardzo zadowolony, a i cenowo pani notariusz była bardzo konkurencyjna, ale najpierw polecałbym zadzwonić i porozmawiać, tak sam zrobiłem i porównać ceny
      • aysy.1 Re: Tani notariusz? 13.05.14, 07:05
        nie wstyd to pani rejent lub pni/pan aplikant pani rejent :)
        • zawze Re: Tani notariusz? 19.05.14, 16:33
          nie a Tobie? nie wstyd?
        • Gość: 2018 Re: Tani notariusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.18, 16:59
          Chmielna 10/7
    • Gość: samson Re: Tani notariusz? IP: *.globalconnect.pl 11.12.14, 12:44
      Jak szukasz doświadczonego dobrego notariusza to idź do www.notariusz-peszko.pl Jednak jak chcesz po taniości to do młodego wilka www.notariusz-guckler.pl U tego pierwszego nie będzie najdrożej ale też nie tajtaniej, ten drugi jest zdecydowanie tańszy ale nie ma takiego doświadczenia na ten pierwszy, co oczywiście nie oznacza że zrobi coś byle jak, wręcz przeciwnie ale to będzie dłuuugo trwało :)
      • tatou Re: Tani notariusz? 14.12.14, 21:16
        ludzie, kupujecie nieruchomości za pól miliona i szukacie 100-200 zł oszczędności na notariuszu?? notariusza jak lekarza - szuka się najlepszego a nie najtańszego, żeby sobie nie narobić kłopotów.
    • mariuszowski87 Re: Tani notariusz? 01.06.17, 10:45
      Od siebie polecę Paulinę Linniczenko - ładna lokalizacja i dojazd (Wojska Polskiego 8, dawny "Kosmos" jakby się ktoś pytał), do tego naprawdę profesjonalna obsługa. Jako notariusz naprawdę nie każe płacić sobie wiele, a zapewnia to, za co normalne kancelarie zaśpiewają dwa razy tyle. Dodatkowo pełna dyspozycyjność (znowu - bardzo często notariusz ma cię po prostu głęboko gdzieś, tutaj tego nie ma) i pełen dostęp pod telefonem/mailem. Generalnie polecam skorzystać jak ktoś potrzebuje, ja się nie zawiodłem.
    • Gość: oochim Re: Tani notariusz? IP: *.internetia.net.pl 08.06.17, 11:20
      Jeżeli ktoś kupując nieruchomość za kilkaset tysięcy złotych szuka oszczędności rzędu 100-200-300zł max, bo tyle rabatu może dać notariusz, to chyba lekka przesada. Ja wolałbym pójść do pewnego notariusza, który sprawdzi wszystkie dokumenty, powoła je w akcie notarialnym i odpowiednio opisze transakcję i chętnie zapłacę ustawowa taxę ale będe spokojny że mam bezpiecznie i odpowiednio napisaną umowę. Jak chcesz tanio to szukaj nowych młodych notariuszy, którzy otworzyli swoje kancelarie w tym roku, w ubiegłym bo Ci walczą o każdego klienta by sie utrzymac na rynku i dają rabaty. Ale co może młody notariusz a jak pisze umowę ten z doświadczeniem wieloletnim.
    • gracjanax Re: Tani notariusz? 22.01.18, 10:13
      Polecam notariusza P. Gucklera notariusz-guckler.pl/
    • alota Re: Tani notariusz? 21.11.18, 10:44
      Witam!
      Wczoraj zakończyła się nasza "przygoda" z tanim notariuszem....wiosną podpisaliśmy akt u notariusza który zaoferował najlepszą stawkę (personalia sobie podaruję). żeby wszystko streścić napiszę tylko, że sąd dwukrotnie odmówił wpisu, co spowodowało trudności w banku i omal nie kosztowało nas straty kredytu, kwestie takie jak kilka dodatkowych nieplanowanych wizyt u notariusza z żoną w wysokiej ciąży, to tylko dodatek. Ostatecznie wszystko skończyło się "dobrze" ale swoje musieliśmy wystać/wychodzić/wynegocjować, a najgorsza w tym wszystkim, była postawa osoby u której podpisywaliśmy akt, nawet prostego przepraszamy tylko gadki w stylu "że to drobnostka i sie naprawi" eh....
      Przed wyborem notariusza posiłkowałem się opiniami w necie to prawda, i prawda też, że pod uwagę braliśmy głównie cenę i prawda też - jak ktoś już tu napisał - "zaoszczędziliśmy" 350zł, ale....no właśnie ALE. Niskie ceny - teraz już to wiemy - dają notariusze, którzy na rynku dopiero startują, a potem sprzedaja mi działkę bez drogi kurza mać.
      Ku przestrodze takie moje doświadczenie.
      Powodzenia i pozdrawiam
      H.
    • llilly1 Re: Tani notariusz? 04.12.18, 08:20
      Jak często korzystacie z usług notariusza?
    • Gość: awesolowska Re: Tani notariusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.20, 15:58
      Polecam kancelarię notarialną Pani Angeliki Majchrzak i Katarzyny Chruściewicz. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że pomimo młodego wieku obie panie notariusz są bardzo profesjonalne i posiadają dużą wiedzę, którą w prosty sposób potrafiły mi przekazać. Na marginesie, obie Panie są najzwyczajniej bardzo miłe i pomocne.
    • piom83 Re: Tani notariusz? 16.01.24, 23:55
      Polecam notariusza Masłowskiego www.notariusz-maslowski.pl. Profesjonalnie i dobre ceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka