Gość: Gość12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:47 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość12 Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:57 Przepraszam,źle skonstruowałam pytanie.Czy to prawda ,że u nas jest bardzo trudno zdać za pierwszym razem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:02 Jak sie potrafi to mozna.Syn 2 lata temu zdal za pierwszym razem zarowno na samochod jak i na motor. Corka troche wczesniej za drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym IP: *.warzymice.net 09.04.07, 13:21 Hm nie wydaje mi sie by Szczecin ze swoimi szerokimi ulicami, w miare czytelna i symetryczna struktura ulic oraz umiarkowanym w porownani z innymi miastami ruchem byl tu jakis specjalnie trudny. Podejrzewam ze duzo zwiazane jest z wiekim zdajacego (kto wie ile istnien uratowili ci egzaminatorzy ktorzy oblali mlodych co to "4 ruchy - worek suchy" - nie jest tajemnica ze sa oblewani bo zazwyczaj braki w umiejetnosciach nadrabiaja brawura i stanowia zagrozenie dla innych). Poza tym na ile mialem okazje obserwowac wiele osob ktore podchodzily juz 3 -5 razy dalej ma problemy z podstawowa obsluga samochodu (zmiana biegow, dostosowanie predkosci i odleglosci miedzy nimi i pojazdem poprzedzajacym). Natezenei ruchu zwieksza sie a nie zmniejsza - pol biedy jesli efektem braku umiejetnosci sa kolizje i straty materialne - niestety czesto jednak jest to cos wiecej, znacznie wiecej. Moja dobra rada - po prostu wykup dodatkowe godziny - nie kazdy rodzi sie kierowcom, czasem trzeba duzo pracowac - ja np nie jestem zadowlony z umeiejtnosci jakie posiadam, przed egzaminem kupowalem dodatkowe godziny mimo ze moj instruktor twierdzil ze jezdze poprawnie (dla mnie poprawnie to za malo). Wiecej samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym 08.04.07, 21:56 Ja nie :) Co nie przeszkadza mi obecnie w miarę sprawnym poruszaniu się moi "bzyczkiem" po drogach. Choć "asem drogowym" to ja nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:54 zdalam za drugim, ale i tak uwazam ze w porownaniu z innymi miastami, u nas jest calkiem latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kto zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym 09.04.07, 13:20 chciałbym tylko przypomniec że teraz (chyba od roku) o wiele trudnej zdac egzamin na prawo jazdy ,a ma być jeszcze trudniej,moim zdaniem to dobrze że sa ostrzejsze i bardziej praktyczne kryteria obecnych egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Dobra szkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 13:37 A kto poleci jakas dobra szkole nauki jazdy? Jest ich pelno. Jakis SOS na Niedzialkowskiego, straszne wesolki, Alieny, PD, Igielskie. Jaka wybrac? Mala, duza, nowa stara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Dobra szkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:04 Widzisz, z rodzinnego doswiadczenia; corka w LOK miala tragicznego instruktora natomiast oboje tzn, corka i syn polecali instruktora z "Marsa" nazwiska nie pamietam ale jezdzil Omega 3 l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Dobra szkola IP: 83.168.96.* 09.04.07, 21:15 polecam p. Zapłatę w szkole "As". Mieli i chyba ciągle mają siedzibę w hotelu Pomorskim. Prawko robiłam trzy lata temu, zdałam za pierwszym razem, wykupując przy tym tylko trzy godziny jazdy dodatkowo. Uważam, że w dużej mierze jest to zasługa instruktora czyli p. Zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś