swantevit 19.04.07, 19:16 Skoro przechodzimy do "Action Direct" to po co nam urzednicy i politycy? Potrzeba tego typu akcji totalnie dyskwalifikuje UM i jego politycznego zarzadce.. "Cala wladze wyrwac z rak Rad i oddac w lud!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1.bazyl Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin 19.04.07, 19:27 Czy akcja ma byc jedna z wielu prowadzaca do budowy spoleczenstwa obywatelskiego? Wtedy Urzad Miasta bedzie opracowywal tajne strategie, zawieral tajne porozumienia, i w ogole zejdzie do podziemia, a mieszkancy beda sie skrzykiwac w formie doraznie zorganizowanych komitetow zeby zajmowac sie sprzataniem, odsniezaniem, remontami, szukaniem inwestorow, zarzadzaniem nieruchomosciami, prowadzeniem szkol i czym tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:37 To chyba nie jest społeczęństwo obuwatelskie. To raczej pierwotna komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.sysnet.pl 19.04.07, 19:51 świetna kampania wyborcza do rad osiedla, ciekawe czy po wyborach "wolontariusze" z rad osiedla będą nadal chętni do działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:26 A może zamiast akcji "sprzątamy" akcja "nie śmiećmy"? Może więcej większych koszy na śmieci? Smieci na przybyło: wiatr wywiewa plastikowe torby i butelki z pełnych śmietników. Wywiezienie i utylizacja śmieci kosztuje majątek! Może więcej miejsc, gdzie mieszkańcy będą mogli za niewielką opłatą pozbyć się niechcianych opon, lodówek, czy co tam jeszcze trzymają w garażach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.sysnet.pl 19.04.07, 20:48 Gość portalu: real napisał(a): > tiaaa.... spotkanie miłośników sprzątania psich kup organizują w UM... ciekawe > czy GW zapłaci za wynajęcie lokalu czy też zapłata będzie w innej formie? Np. > artykułów pochwalnych na cześć Krzystka, szczerze mówiąc wystarczy nie pisać > prawdy i to już jest działanie prokrzystkowe... to się nazywa dobra współpraca gazety z prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_rybaka Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin 19.04.07, 22:28 Czyz radnym od smieci w szczecinie nie byl inny mlody, silny i zlotousty Litwinski? Gdzie sa plany, programy, odzysk, recyrkulacja, kompostowanie, fermentacja itp?! Dziekujemy ci PO zes nam wydala z siebie takich szczecinian. Jestem durny ze jestem szczecinianinem! Gość portalu: bronka napisał(a): > A może zamiast akcji "sprzątamy" akcja "nie śmiećmy"? Może więcej większych > koszy na śmieci? Smieci na przybyło: wiatr wywiewa plastikowe torby i butelki z > > pełnych śmietników. Wywiezienie i utylizacja śmieci kosztuje majątek! Może > więcej miejsc, gdzie mieszkańcy będą mogli za niewielką opłatą pozbyć się > niechcianych opon, lodówek, czy co tam jeszcze trzymają w garażach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoph Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.chello.pl 19.04.07, 22:27 Troszkę rzetelności panowie dziennikarze...to wszystko co podaliście to są osiedla, a dzielnic z tego co mi wiadomo to w Szczecinie jest chyba 4 (mogę się troszkę mylić) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_rybaka Re: Powstaje Koalicja Czysty Szczecin 19.04.07, 22:30 dzielnic jest gdzies 37 i oni maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy śmieciowi kapownicy do teczek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:03 GW: Czego chcemy? ... Mówiąc wprost, miasto w tej chwili nie radzi sobie z problemem. Szczecin jest rozległy - 37 dzielnic rozrzuconych na obszarze 301 km kw. 80 strażników miejskich, choćby zajęło się tylko ściganiem brudasów, nie jest w stanie codziennie dotrzeć w każdy zakątek. ... Potrzebujemy co najmniej 37 wolontariuszy, którzy włączą się do obywatelskiego monitoringu czystości. Wystarczy jedna osoba z dzielnicy co mnie dziwi to to liczenie: 37 dzielnic ... 80 strażników miejskich ... nie jest w stanie codziennie dotrzeć w każdy zakątek ...Potrzebujemy ... 37 wolontariuszy z tego jest jeden wniosek, 37 wolontariuszy jest skuteczniejszych od 80 strazników. zlikwidować straż miejscką. wtedy razem z panem piotrem sz. zostenę śmieciowym kapownikiem i oblecę jakiś rejonik (bo widać donosicielska natura jest wciaż żywa w ludziach prlu Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 idźmy na całość! 19.04.07, 23:07 zastye[ujemy wolontariatem Straz Miejska... idźmy na całośc - zastapmy wolontariatem Zarzad Miasta, bo tez wyraźnie sobie nie radzi!! Proponuje zebrac 10 osób w trybie wolontariatu co przejma władze w miescie Szczecin! ORMO mnie sie przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: śmieciowi kapownicy do teczek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:11 kapuję: teren bocznych ulic w centrum, ktore są w gestii zditm są obszczane, śmierdzące, często pełne rzygowin, psich kup i petów. sprzatajacy chodniki zmiatają, jeżeli w ogóle, brudek na jezdnię do rynsztoka - i po robocie. (strażnika tam zero, więc kapuję - do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 najlepiej ze brak jakby ludzi do wyszukiwania 19.04.07, 23:12 z tekstu wynika, ze brakuje mocy Strazy Miejskiej do wyszukiwania smieci... smiech na sali! A rozumiem nie brak DO SPRZATANIA!!! bo ja odnosze wrazenie zupełnie odwrotne brakuje raczej DO SPRZATANIA! Bo jak smieci wygladaja, to kazdy widzi, a tylko komendant Strazy Miejskiej ma zaniki pamieci.. co do wygladu smieci i zadan Strazników! My zajmiemy sie wyszukiwaniem smieci, a oni autami... Zastapmy wolontariatem takze zarzad Miasta... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: najlepiej ze brak jakby ludzi do wyszukiwania 19.04.07, 23:24 panie redaktorze doceniajac pana zryw i checi, ale akcyjnoscia to nawet komuna daleko nie zajechała! Rozumiem chec obudzenia w ludziach troske o miasto, ale ryba psuje sie od głowy... panie redaktorze od głowy! jak mieszkancy zobacza, ze głowa martwi sie o miasto, a nie o stołki i synekurki, to prosze mi wierzyc... sam wezme łopatke i pójde zbierac gówna z ulic i smieci! Nie bede zbierał za tych co pensje biora... Nie bede zbierał, gdy oni rozbijaja auta i dziela stołki tylko dla swoich partyjniaków... Niech pan nie robi z ludzi idiotów! Taka akcja nic sie nie załatwi! Naprawde mysli pan, że władza nie potrafi znaleźć smieci? Naprawde mysli pan, że problem w zlokalizowaniu smieci.... ja raczej upatruje w sprzataniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: najlepiej ze brak jakby ludzi do wyszukiwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:25 Naprawdę jestem zły na wyborczą. Kolejny raz organizuje zryw, przy czym coraz mniej ludzi już w ogóle się daje temu poddać. Ale ci co uwierzą znowu srodze się zawiodą. I dlatego jestem zły. Bo to zapewne bedą młodzi, chętni i jeszcze chcący być użytecznymi, ludzie. Wpuszczenie ich w kontakt z takim betonem jak straż miejska i policja plus rady osiedli przed wyborami, to głęboko współczuję im wrażeń. Prezydent winien lepiej zastanowić się i zbadać problem dlaczego jest tak brudno, potem to naprawić, a dopiero potem uderzać do ludzkich emocji. Akcyjność jest najgorsza. Ten kto nie wierzy niech pomyśli co w świadomości ludzi zmieniła akcja "sprzątanie świata"? NIC ! Bo ma miejsce raz do roku i spokój. Tu potrzeba codziennej normalnej roboty! A nie akcji rodem z ZSMP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Re: najlepiej ze brak jakby ludzi do wyszukiwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:32 Może szanowni Szczecinianie zrozumiecie że urzędnicy są do służenia swoim mieszkańcom a nie odwrotnie. Przestańmy się ich bać, żądajmy poprawy usług dla mieszkańców. Składajmy reklamację na ich usługi tak jak na źle wykonane buty. To oni są dla NAS nie odwrotnie, i póki my Szczecinianie nie pojmiemy tego to będzie ich miasto nie nasze, Chcę czystych Podjuch ulica skalista przestała być ulica spacerową lecz śmietnikową. Ale zwracajmy też uwagę na siebie na wzajem, jak widzimy rzucane papierki. Moja babcia spaliła by się ze wstydu gdybym rzuciła papierek nie do śmietnika, to zwykła KULTURA OSOBISTA. Po przeczytaniu tego zapytajmy się naszych dzieci czy nie rzucaja papierków gdzie popadnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
z00ropa a ja też pokabluję, gdzie jest syf! 20.04.07, 15:41 Kijewo: w parku leśnym śmieci się walają, że hej, nie mówiąc już o dzikim wysypisku śmieci na przestrzeni od elektrociepłowni do granic osiedla Majowego. Syf jak nigdy w życiu :( Poza tym, wiecznie zaśmiecone tereny wokół Jeleniego Stawu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy śmieciowi kapownicy do roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:44 śmieciowi kapownicy w akcji a straż miejska dalej samochodziki i um ogląda (choc to jedyne czyste miejsce w szczecinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: śmieciowi kapownicy do roboty IP: *.globalconnect.pl 21.04.07, 00:15 :D Wyborcza przebija "Szpilki" ewentualnie "Karuzelę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Powstaje Koalicja Czysty Szczecin IP: *.chello.pl 21.04.07, 07:12 Idea piękna , na miarę naszych czasów , proponuję więc , aby wszyscy mieszkańcy/włączając władzę i pomysłodawców / w każdą niedzielę, po mszy , z księdzem na czele ruszali na poszukiwanie śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zbednydlaregionu Czy Gazeta wystawi zaświadczenia 21.04.07, 07:15 Przecież muszą byc jakieś nagrody dla tych, którzy wykonają pracę za urzędników. Takie na ten przykład zaświadczenie : Zaświadczenie Redakcja Gazety zaświadcza, że Ob. ...................jest wolontariuszem i przodownikiem w zaprowadzaniu czystości w miescie. Zaświadczenie wydaje się celem zakupienia radioodbiornika poza kolejnością oraz ubiegania sie o tytuł niezbędnego dla miasta w celu uzyskania przydziału mieszkania komunalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Czy Gazeta wystawi zaświadczenia 21.04.07, 10:51 Posiadacz takiego "raspisku" w terminie dwoch tygodni, bedzie mogl nabyc srebrna monete z papiezem, JP2, w najblizszym oddziale NBP badz redakcji GW, po uprzednim uiszczeniu stosownej oplaty i wniesieniu ekwiwalentu srebra zawartego w rzeczonej monecie. Szczegolnie wyrozniajacy sie aktywisci beda mieli mozliwosc nabycia 2 kg gierkowskiej kaszanki, oczywiscie po oddaniu 0,5 l krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Czy Gazeta wystawi zaświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:46 a na wychidnym dostaną jeszczec 80 po plecach i wypis (z teczki, ma się rozumieć). Odpowiedz Link Zgłoś