Dodaj do ulubionych

Wiadomo jakie żaglowce przypłyną

IP: *.centertel.pl 04.05.07, 12:10
zanosi się na powtórkę z 1984 roku, kiedy to zlot żaglowców zorganizował w
pojedynkę kierownik wydziału Gospodarki Morskiej KW PZPR w Szczecinie św.
pamięci kapitan ( zapomniałem nazwiska - może mi ktoś przypomni ). Też był
Siedow, Kruzenschtern i Dar Młodzieży i kilkanaście innych naprawdę
żaglowców. Tak, że GAudeamus i Dar Szczecina - średniej wielkości jachty za
żaglowce robić nie musiały.
Ponad 20 pracowników Urzędu Miejskiego, biorących pieniądze podatników od
kilku lat więcej żaglowcó by do Szczecina nagoniło, gdyby agitowali sami, u
armatorów - wyszłoby więcej "na łba" niż 4 sztuki!
Obserwuj wątek
    • Gość: mariner Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:49
      Ale kto ma agitowac jak prawie nikt o zaglowcach pojecia nie ma bo nigdy nie
      plywal.Na uznanych targach zeglarskich w Hamburgu,Londynie czy Dusseldorfie
      o imprezie nie informowal nawet marny plakat.Materialy reklamowe( kalendarze itp
      zamiast na zaglowce ktore plywaja po swiecie trafily nad biurka urzednikow.
      Urzedasom juz upajajacym sie sukcesem moge przedstawic stare listy zaglowcow
      z imprez w Kilonii i Brescie dla porownania (:(:
    • Gość: mariner Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:50
      Zeby nie siegac za granice to wystarczy porownac z ostatnia impreza w Gdyni
      ( z ta poprzednia za komuny zreszta tez)
      • Gość: gdynianin Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną IP: 213.155.191.* 05.05.07, 18:26
        Nie wiesz stukasz na tym forum. Najpierw sprawdź.
        • Gość: mariner Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:45
          Nie musze , bylem na obu ( na tej w latach 70-tych jachtem na ostatniej
          zaglowcem)
    • Gość: oldboy Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną IP: 213.155.191.* 05.05.07, 19:30
      To nie był rok 1984. tylko 1985.
      I to jest sukces, bo równolegle odbywa się impreza na morzu Śródziemnym. Zobacz
      ile tam żaglowców bierze udział, a wtedy inaczej spojrzysz na swoje miasto.
      Mniej goryczy.
    • praszczur1 Re: Wiadomo jakie żaglowce przypłyną 05.05.07, 19:35
      Gość portalu: bredo napisał(a):

> zanosi się na powtórkę z 1984 roku, kiedy to zlot żaglowców zorganizował w
      > pojedynkę kierownik wydziału Gospodarki Morskiej KW PZPR w Szczecinie św.
      > pamięci kapitan ( zapomniałem nazwiska - może mi ktoś przypomni ). Też był
      > Siedow, Kruzenschtern i Dar Młodzieży i kilkanaście innych naprawdę
      > żaglowców. Tak, że GAudeamus i Dar Szczecina - średniej wielkości jachty za
      > żaglowce robić nie musiały.
      > Ponad 20 pracowników Urzędu Miejskiego, biorących pieniądze podatników od
      > kilku lat więcej żaglowcó by do Szczecina nagoniło, gdyby agitowali sami, u
      > armatorów - wyszłoby więcej "na łba" niż 4 sztuki!
      ............................................................................
      To był chyba Zygmunt Kościelecki ale mogę sie mylić.
    • Gość: willy Nie rob sobie jaj... IP: *.pools.arcor-ip.net 06.05.07, 15:59
      wlasnie spojrzalem na liste i jest sporo wiecej niz 3 duze zaglowce:
      www.szczecin2007.pl/showpage?chapter=42126
      M.in. slynny Humboldt (zielone zagle), Cuahtemoc (marynaze zawsze stoja na
      rejach jak wplywaja do portu) Concordia (kanadyjska wersja szkoly pod zaglami,
      ktora swego czasu stanela na Karaibach do pojedynku z naszym Chopinem) i co
      najmniej 10 innych duzych, nie liczac dziesiatkow sredniakow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka