Dodaj do ulubionych

neptun developer

31.05.07, 13:59
Witam,
poszukuję osób, które tak jak ja podpisały umowę przedwstepną z Neptun
Developer na budowe mieszkania w Dolinie słońca (Bezrzecze). Proszę o kontakt
w związku z sytuacją przed którą postawiła nas dyrekcja firmy. Liczę na każdy
odzew!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 31.05.07, 14:01
      czesc jestesm w takiej samej sytuacji jak ty,
      i jestem w szoku ze takie rzeczy maja miejsce wlasnie w przypadku tego
      developera,
      jak moglabym sie z Toba skontaktowac?
      • czkawka7 Re: neptun developer 31.05.07, 14:08
        mój adres czkawka7@gazeta.pl. Myślę, że trzeba zebrać wiecej ludzi, którzy są w
        takiej samej sytuacji i coś z tym zrobić.
        • Gość: m Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 31.05.07, 14:30
          wyslalam Ci maile
    • Gość: caro3 Re: neptun developer IP: *.centertel.pl 31.05.07, 16:29
      Może wyjaśnicie o co chodzi ? odbieram niedługo mieszkanie od dewelopera i
      jestem ciekawa każdej info o deweloperce.
      • Gość: m Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 31.05.07, 16:48
        a odbierasz od neptun developer?
        jezeli to jest faza koncowa budowy tochyba nie powinno byc problemow
    • Gość: murarz Re: neptun developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:34
      czyżby ND podniósł ceny ? o co chodzi ?
      • czkawka7 Re: neptun developer 01.06.07, 09:37
        tak, ND drastycznie podniósł ceny mimo podpisanych umów.
        • Gość: per Re: neptun developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:52
          a umowy były potwierdzone notarialnie?
      • Gość: m Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 01.06.07, 09:48
        czy ty tez tam kupiles mieszkanie w Dolinie Slonca?????
        • Gość: Ciemniakzzascianka Re: neptun developer-opinia IP: 153.95.95.* 01.06.07, 11:36
          Napisz opinie o nich na ich stronie he, he.
          Poki co to tam w glinie i wodzie buduja.
          Zasciankowa juz sie zebrala i chyba zamkna przejazd z uwagi na syf budowlany.
          Porownajcie ludzie oferte developera z planem zagospodarowania terenu i
          dopuszczalna iloscia kondygnacji.

• seemon Re: neptun developer 05.06.07, 12:04
      Spotkalem sie z podobna sytuacja. Podobno w obecnej chwili wycofuja sie z
      wskaznikow, ale chca wydluzyc czas oddania. Zapraszam na forum:
      www.dolinaslonca.yoyo.pl
      • seemon Re: neptun developer 05.06.07, 13:27
        jak zmieniły wam się ceny metra powierzchni mieszkania i warunki umów?
        ew. proszę o kontakt mailowy:seemon@NOSPAM.gazeta.pl
        • Gość: m Re: neptun developer IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 05.06.07, 15:34
          probowalam Ci odpisac na maila ale chyba podales zly adres bo maile wracaja
          • seemon Re: neptun developer 05.06.07, 15:39
            usun nospam z adresu
            Pozdrawiam
    • Gość: nawojka Re: neptun developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:46
      też podpisałam umowe z developerem neptun na mieszkanie Dolina słońca ,chętnie
      skontaktowałabym sie z paroma osobami odnośnie tego developera
      • Gość: Ziombel Re: neptun developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:25
        Polecam wszystkim kontakt z firmą, która przyznaje nagrody fair play -
        www.fairplay.pl - tam macie kontakt - być może zorganizowana akcja i ryzyko
        utraty tytułu (zupełnie im sie nie nalezy - choc moze kiedys byli fair, tylko
        zmienil sie zarzad na jakichs *^%%$&&)...
        moja znajoma juz sie znimi skontaktowala i sprawa jest w toku... ;-)
        nie dajcie sie ludzie!
    • Gość: kiko Re: neptun developer IP: *.centertel.pl 21.06.07, 22:57
      Jestem szczęśliwą osobą, która już mieszka od tygodnia w nowym mieszkaniu, od
      dewelopera ( nie Neptun Deweloper ). Nie miałam większych problemów z
      mieszkaniem i szczerze współczuję wszystkim tym osobom które teraz przeżywaja
      dramat z Neptun Deweloper. Ja gdybym była na waszym miejscu, zrobiłabym
      wszystko aby w końcu skończyć z tą arogancją deweloperską. Proponuję TV,ogólnie
      media, prawnika i postawić wszystko na ostrzu. Musi się wam udać. Trzymam
      kciuki.
      • Gość: Anna Re: neptun developer IP: 217.153.4.* 28.06.07, 15:13
        Nierozumiem Waszego zacięcia, przeciez przedstawiona nam propozycja i podejscie
        zarzadu do rozwiązania problemu jest fair. Firma nie oszukuje, chce zwrocic
        pieniadze wraz z odszkodowaniem, jesli ktos nie zaakcpetuje propozycji zmiany
        ceny - dla mnie to jest własnie fair. Tak dramatycznej sytuacji na rynku nikt
        nie mógł przewidzieć. Arogancja? Chyba ze strony niektórych "przyszyłych"
        sąsiadów, prasa, TV? - nie macie ludzie naprawdę problemów?
        • Gość: gosc Re: neptun developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:59
          Zdaje sie ze ty droga Anno nie rozumiesz pojecia fair i masz za duzo pieniedzy.
          Widze ze lubisz robic kilku tysieczne prezenty firmom. I jak ktos cie oszukuje
          w zywe oczy i robi z ciebie balona to sie uprzejmie uśmiechasz. Zachowanie fair
          oznacza elementarne dotrzymywanie podpisanych umów. Nikt tu nikomu łaski nie
          robi. To sie nazywa profesjonalizm. Co to odszkodowań to co piszesz jest
          smieszne tak jak kwota tego odszkodowania. Sprawdz sobie ceny na rynku!!! i
          moze wtedy zrozumiesz o co chodzi.
          • Gość: Anna Re: neptun developer IP: 217.153.4.* 30.06.07, 09:25
            Nie mam za dużo pieniędzy, nie lubię robić kilkutysięcznych prezentów firmom.
            Potrafię jednak obiektywnie i bez emocji podejść do tematu, każdego, nie tylko
            tego z Developerem. Nie czuję się zrobiona w balona ani oszukana, tak byłoby,
            gdybyśmy wpłacili pieniądze i nie otrzymali wzamian ani mieszkań, ani
            wpłaconych kwot, ani odszkodowania, niczego... Jakiego innego Developera stać
            by było na zaproszenie klientów na rozmowy, przedstawienie propozycji w sposób,
            jaki nam została przedstawiona? Uchylę czoła, jeśli ktoś wskaże,że taki
            istnieje. Ceny na rynku znam doskonale, dlatego rozumiem... mimo wszystko
            rozumiem Developera. Tak jak potrafię zrozumieć kogoś z mojej rodziny, kto w
            ubiegłym roku rozpoczął budowę swojego wymarzonego domu, a dziś postawiony jest
            przed decyzją sprzedania niedokończonego domu, bo TAKI wzrost cen materiałów
            budowlanych był nie do przewidzenia.
            • kasia22213 Re: neptun developer 30.06.07, 12:23
              Wszystko zalezy jak zostala podpisana umowa. Trzymam kciuki zebyscie nei musieli
              doplacac.

Pozdrawiam

Kasia

---
              Spa w Polsce
              Najlepsze hotele SPA
            • Gość: Bolo Re: neptun developer IP: *.globalconnect.pl 02.07.07, 15:29
              Ania to chyba pracownica Neptuna. Była audycja w piątek w radio szczecin.
              Prezes Drąszkowska bzdury gadała.
              • Gość: obserwator Re: neptun developer IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:15
                Pani Prezes to wyjątkowo niewrażliwy o chciwy typ. Nie łudźcie się tylko
                bierzcie prawnika i heja z bandą ND do sądu. życzę powodzenia. Na pewno znajdzie
                się jakiś prawnik, który zechce dokopć oszustom.
            • Gość: Ziombel Re: neptun developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:40
              Ależ skąd, nawet TAKI wzrost cen NIE USPRAWIEDLIWIA DEVELOPERA, któr jest
              przedsiębiorcą, profesjonalistą, to mógł sobie zrobić analizę rynku i albo NIE
              PODEJMOWAĆ SIĘ DZIAŁALNOŚCI W TEJ BRANŻY, albo WYKUPIć SOBIE UBEZPIECZENIE. Bo
              tak właśnie w gospodarce rynkowej zabezpieczamy się na wypadek nieprzewidzianych
              dla nas zmian sytuacji gospodarczej (NIE JEST TO W ŻADNYM WYPADKU żADNA POSTAć
              TZW. siły wyższej!!!). Nie wolno się ubezpieczać pieniędzmi klientów, a co do
              wysokości odszkodowania (proponowane 20% przy wzroście cen nowych miekszań
              minimum o 100%) to jest ona RAżąCO NISKA! i nie ma nic wspólnegoze standardem
              postępowania fair play.
              Jeżeli developer nawet chciał się ubezpieczyć z kieszeni klientów, to należało
              to przewidzieć i ZAWRZEć ODPOWIEDNIE KLAUZULE WALORYZACYJNE w umowach z
              klientami-zawartymi oryginalnie, a przecież klienci Neptuna mieli w umowach
              zapis przeciwny - mówiący o GWARANCJI CENY - więc klienci neptuna - nie dajcie
              się oszukiwać, bo nie można inczej niż ZWYKŁYM i PRYMITYWNYM OSZUSTWEM nazwać
              tych Pani zdaniem "rozsądnych propozycji" dla klientów.
              Jeżeli ktoś jest przedsiębiorcą, a nie przewidział tego rodzaju zdarzeń i nie
              ubezpieczył się na ich okoliczność na rynku ubezpieczeniowym, to przykro mi
              bardzo...od tego jest postępowanie upadłościowe... a nie stawianie w takiej
              sytuacji klientów.
              Tak więc polecam stosowanie wszelkich prawnie dopuszczonych form nacisku i
              koniecznie udajcie się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów: telefon - 091 42 45
              135, 091 42 45 217.
              Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z oszustami!
              • Gość: zona.pijaka Re: neptun developer IP: *.icm.edu.pl 07.07.07, 10:55
                Gość portalu: Ziombel napisał(a):
                > Tak więc polecam stosowanie wszelkich prawnie dopuszczonych form nacisku i
                > koniecznie udajcie się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów: telefon - 091 42 4
                > 5
                > 135, 091 42 45 217.
                > Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z oszustami!

Gó.. wskórasz a i wyjdziesz na idiotę
            • Gość: delorian Re: neptun developer IP: *.tpnet.pl 02.07.07, 15:41
              to sie nazywa ryzyko prowadzenia dzialalnosci gospodarczej.
              ceny materialow powoli spadaja. czy jezeli spadna znaczaco, to developer
              zaproponuje wszystkim kolejna zmiane umowy i nizsze ceny :)) ?
              • Gość: nawojka Re: neptun developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:58
                Nowa umowa ma być podpisana w formie aktu notarialnego!! Więc jeśli ceny spadną
                to nabywcy mieszkań przepłacą!! I chyba o to chodzi!!! Zastanawia mnie jeszcze
                jedna rzecz!! Skoro materiały budowlane wzrosły drastycznie w tym roku to
                dlaczego mieszkanie wykończone w grudniu na osiedlu różanym o powierzchni
                54,54m2 kosztuje aż 315 tyś??? przecież tak drastyczna podwyżka cen nie powinna
                go dotyczyć!!! aż 5800 za metr??? a podobno to mieszkania zostały sprzedane po
                kosztach!!! Info o mieszkaniu na www.nd.com.pl
                Pozdrawiam
                • Gość: daro Re: neptun developer IP: 217.153.4.* 07.07.07, 10:16
                  Wiem, ze to mieszkanie za 315 tys sprzedaje jego wlasciciel ktory kupil je od
                  dewelopera. Nie ma w tym nic zastanawiajacego, ma prawo sprzedac za tyle, ile
                  mu sie podoba, a czy ktos kupi po takiej cenie to juz inna sprawa. Mieszkanie
                  wystawia jakies biuro nieruchomosci, systematycznie ogloszenie ukazuje sie w
                  Wyborczej w dodatku DOM, wiem, bo śledzę na bieżąco te ogłoszenia
                  • Gość: nawojka Re: neptun developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:23
                    To nie właściciel lecz Neptun Developer sprzedaje mieszkanie. Jest na stronie
                    www.nd.com.pl można wejść i przeczytać ogłoszenie, a także zadzwonić do samego
                    developera i zapytać się o mieszkanie na sprzedaż, sami poinformują. Więc
                    proszę Cię DARO nie wypowiadaj się jeśli nie jesteś w temacie!! Ja nie rzucam
                    zmyślonych słow na prawo i lewo!!!
                    • Gość: gosc Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 09.07.07, 15:47
                      dopoki developer nie podpisal umowy wczesniej o sprzedaz tego mieszkania,
                      uwazam ze moze sobie sprzedac po takiej cenie jakiej chce, a konsument ma prawo
                      kupic albo nie, dla mnie najwiekszym problemem w przypadku tego developera jest
                      to ze po podpisaniu umow i zobowiazaniu sie do czegos teraz chce zebysmy
                      zaakceptowali ogromny wzrost ceny,bezpodstawnie duzy wzrost cen,
                      mysle ze na tym powinnismy sie skupic i jakos temu zardazic
                      • Gość: gr Re: neptun developer IP: *.devs.futuro.pl 10.07.07, 15:42
                        t
                        • Gość: daro Re: neptun developer IP: 217.153.4.* 10.07.07, 16:52
                          Do Nawojki - sorki,ale takie mieszkanie sprzedaje tez Biuro Nieruchomosci Best
                          ze Szczecina, stad moj komentarz. Na strone dew. nie zagladam, bo nie
                          specjalnie mnie intetesują mieszkania w blokach.
    • Gość: gosc Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 17.07.07, 14:03
      czy ktos juz podpisal te nowa umowe z ND?
      ta cala sprawa dosc dlugo sie ciagnie i nie wiadomo kiedy sie zakonczy
      a sam developer jest dosc nieustepliwy
    • Gość: Forum opinii Re: neptun developer IP: *.globalconnect.pl 19.07.07, 18:19
      www.neptundeveloper.pl/
      • Gość: Oszukany Re: neptun developer IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:22
        Neptun Deweloper podpisuje z klientami umowy przedziwnej treści, nie dając ich
        wcześniej do przeczytania ani skonsultowania z innymi prawnikami. Chociażbu
        umowa o rezerwacę lokalu mieszkalnego, któego de facto jeszcze nie ma i
        praktycznie rezerwujemy papieropwą wizję lub powietrze w polu. A swoją drogą
        jestem ciekaw i proszę o kontakt osoby, które podpisały umowę o rezerwację
        lukalu mieszkalnego wycofały się z niej i straciły pieniądze bo Prezes
        Drążkowska nie miała zamiaru zwrócić po 2-3 tygodniach pieniędzy.Piszcie na
        forum do Oszukanego.
        • Gość: neptundeveloper.pl Re: neptun developer IP: *.globalconnect.pl 20.07.07, 14:16
          wpisujcie sie na forum, będzie to profrsjonalne forum poświęcone
          nieprofesjonalnemu developerowi.
          • Gość: gosc Re: neptun developer IP: 213.190.136.* 20.07.07, 15:23
            mnie akurat zwrocila z rezerwacji, za to do drugiego mieszkania kaze doplacac
            ogromne sumy, ktore maja sie nijak do wzrostu kosztow,
            tylko ze z tym developerem nie idzie sie normalnie dogadac, bo jakie argumenty
            sie nie przytoczy to oni sie zupelnie nielogicznie wykrecaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka