Dodaj do ulubionych

polisa na dziecko

18.06.07, 10:48
chciałabym założyć polisę dla dziecka, słyszałam że można to zrobić, lokując
całą gotówkę w dane fundusze inwestycyjne bez opłat na ochronę zdrowia, jak
to było dawniej. Czy ktoś może polecić mi coś naprawdę dobrego i korzystnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony Re: polisa na dziecko IP: 195.28.182.* 18.06.07, 10:59
      kup jej mieszkanie... jako lokatę, albo ziemię. Nie lokuj w PZU - tam po latach 80. jak ludzie mieli wykupione polisy, to dostawali po 1/10 tego co obiecywała firma. Np. proponowała wypłatę w wysokości ceny skarpetek.
      • anaana3 Re: polisa na dziecko 18.06.07, 11:07
        zależy mi na jakiś wpłatach regularnych, niestety nie mam tak dużej gotówki
        żeby kupić mieszkanie, gdybym miała to z pewnością bym już to zrobiła:)A z tego
        co się orientuję to lokata w fundusze to teraz całkiem dobra inwestycja.
        • Gość: zona.pijaka Re: polisa na dziecko IP: *.icm.edu.pl 18.06.07, 11:13
          No np w Arkę. 1/3 w fundusz akcji, 1/3 w stabilnego wzrostu i 1/3 w
          zrównoważony. Ja np tam mam częśc i od 3 lat nie narzekam. A ostatnio była
          nawet mała korekta, wiec nalezy liczyć ze na razie nie bedzie głebszego
          załamania. Choć glowy nie daje.
    • natka_natka Re: polisa na dziecko 18.06.07, 11:29
      ja mam rachunek dla syna założony w firmie AEGON i bardzo sobie chwalę. nie
      znam się na tym, więc prowadzi mi go bardzo fajna dziewczyna, i jak na razie
      (1,5 roku) idzie w górę jak burza. tam też pół roku temu założyliśmy lokatę i
      też jestem zadowolona.
      • Gość: anaana3 Re: polisa na dziecko IP: *.szczecin.mm.pl 19.06.07, 10:18
        a czy ta firma znajduje się w Szczecinie? Jeśli tak, to gdzie dokładnie?
        • Gość: ja Re: polisa na dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:55
          W PZU moja córka dostała po 19 latach wpłacania na polisę 900zł., i jeszcze
          musiała się odwoływać bo nie dostałaby tyle. Drugiej córce naliczyli po 17
          latach wpłacania... 7zł i 50 groszy. Zostawiłam te pieniądze dla PZU...bo nie
          chciałam aby mnie upokarzano tą jałmużną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka