Dodaj do ulubionych

Szukam dentysty dla dziecka

18.06.07, 15:34
Czy ktoś może mi poradzić gdzie iść z 2,5 letnią córką do dentysty. Żeby miał
dobre podejście do dzieci i oczywiście wysokie kompetencje. Dodam, że córka
bardzo nie lubi chodzić do lekarzy, na widok białego fartucha histeryzuje,
chociaż nie ma złych doświadczeń bo nigdy nie chorowała. Jak ją zachęcić do
wizyty u stomatologa? Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Fugazi Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:54
      > Jak ją zachęcić do wizyty u stomatologa?

Zamiast męczyć dziecko przestań jej kupować słodycze i soczki. Myj też zęby po
      kazdym posiłku.

Pozdrawiam
      Fugazi
    • Gość: ks Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:47
      platinum dent na osiek 10 malgorzata mazur wspaniale podejscie do mojego syna ;-
      )
      • sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 16:57
        Aleś Ty mądry Fudazi! Wyżyłeś się za to że Ci nie poszło w pracy? Skąd zakładasz
        że moje dziecko je słodycze? Soczki owszem pije, rozcieńczane z wodą. Zęby
        również myje i ma zdrowe. A chcę iść do dentysty bo uważam, że lepiej zapobiegać
        niż leczyć. Skoro nie możesz mi doradzić na temat dentysty to proszę nie zbieraj
        głosu w tej dyskusji.
        Ks- dziękuję za informację :-)
        • Gość: Fugazi Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:18
          I czego się pieklisz?
          Dziecko nie lubi dentysty, to nie zmuszaj. Nie ma takiej możliwości aby
          dwulatka przekonać, że dentysta to równy gość a bzi bzi tylko na dobre wyjdzie.
          Jak nie narzeka na zęby to zaczekaj parę latek.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • beatrix13 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 17:24
            a po co z tak małym dzieckiem do dentysty ?
            przy prawidłowej higienie spokojnie można zaczekac do ok. 5-6 lat i wtedy przy
            okazji dentyste i ortodonte zaliczyć
            • Gość: Sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.szc.vectranet.pl 18.06.07, 17:35
              Lekarz pediatra powiedziała, żeby wybrać się do dentysty jak wyjdą wszystkie
              zęby. Poza tym to, że ja nie widzę żeby coś się z ząbkami działo nie oznacza,
              że rzeczywiście jest wszystko ok. Wiem, że zdania są podzielone, ale to ja
              jestem matką mojego dziecka i za nie odpowiadam. Nie pytałam o radę iść czy nie iść.
              • beatrix13 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 17:38
                skoro chcesz niepotrzebnie dziecko w wieku żłobkowym dentystą stresowac to idź
                • Gość: Fugazi Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:52
                  > skoro chcesz niepotrzebnie dziecko w wieku żłobkowym dentystą stresowac to idź

Beatrix- rasowa matula
                  :-))

Sylwiater,
                  Jeżeli dziecko by chętnie szło to byśmy całymi ręcami Cię wypychali. Skoro się
                  stresuje, płacze i się broni oszczędź traumy jemu a i lekarzowi co to w pogoni
                  za kasą lub renomą bóg wie co dziecku by wpychał do buzi żeby otworzyło...

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • Gość: Sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.szc.vectranet.pl 18.06.07, 17:55
                    Beatrix rasową to może jesteś ale nie matulą.

0
                    • beatrix13 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 17:58
                      żal mi twojego dziecka ,bo widać,że uparłaś się i dla własnej ambicyjki za ręce
                      i nogi na fotel dentystyczny zaciągniesz ,
                      nie zdziw się ,jak w wieku szkolnym na słowo dentysta będzie płakac i uciekac ,
                      na wszystko jest odpowiedni czas
                  • Gość: Sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.szc.vectranet.pl 18.06.07, 17:59
                    Chyba jesteście nienormalni jeśli sądzicie, że będę moje dziecko siłą prowadzić
                    do dentysty, sadzać na fotel i jakimś lewarkiem otwierać buzię. Więcej nie będę
                    odpowiadać na takie głupie posty bo ta dyskusja jest bez sensu.
                    • Gość: Fugazi No dobra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:06
                      W miejsce szukania dentysty na tym debilnym forum weź dziecko na spacer i po
                      drodze zajdź pokazać jaki gabinet.
                      Wcześniej zanieś zabawkę, którą "przez przypadek" dziecko tam dostanie od
                      białego fartucha. I tak ze trzy razy. Za pół roku dziecko samo Cię zaciągnie.

Pozdrawiam
                      Fugazi
    • Gość: Sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.szc.vectranet.pl 18.06.07, 18:02
      A idąc waszym torem rozumowania to do okulisty też nie powinno się chodzić z
      małym dzieckiem, dopiero gdy oślepnie, do ortopedy też dopiero jak będzie miało
      garba itd., itp.
      • beatrix13 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 18:06
        jakbyś była mądra posłuchałabyś ludzi ,którzy mają starsze dzieci,które ani nie
        oślepły ,ani garba nie mają ,a i zęby wszystkie i zdrowe mają,
        ale wolisz agresywne wstawki ,to tam sobie ubzdurałas ,dziecko 2 letnie do
        dentyste ,a 6 letnie do ginekologa prowadzaj
        • Gość: Fugazi Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:08
          a 6 letnie do ginekologa prowadzaj

Te, znam takich rodzicieli którzy prowadzają od piatego. Zboczeńcy...

Pozdrawiam
          Fugazi
    • Gość: Karolcia Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:08
      bardzo fajna lekarka na Reduty Ordona 56a/8 Edyta Boboryko tel 487 85 04
      specjalizuje sie właśnie w stomatologi dziecięcej POLECAM!!!
    • Gość: karolcia19791 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:25
      Polecam doktora Rojka
      ma świetne podejście do dzieci i jest naprawdę dobrym stomatologiem
      moja córka nie może się doczekać wizyt u "pana zębologa"
      zaczęłyśmy chodzić na wizyty jak córka miała właśnie 2,5 roku
      warto sprawdzić czy wszystko jest ok
      przyjmuje na Pocztowej przy kościele
      • Gość: Jola gosc portalu Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: 212.2.99.* 18.06.07, 19:01
        Czytam te wasze bzdurne odpowiedzi i szlak mnie trafia.Czy nie macie nic innego
        do roboty tylko robic z siebie durni.Kobieta zadala konkretne pytanie o
        dentyste,a wy chcecie ja pouczac.2.5roczne dziecko ma juz dawno komplet zebow i
        powinno miec za soba pierwsza wizyte u dentysty.Znalezli sie znawcy.hahaha
        • Gość: Fugazi Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:08
          > Czytam te wasze bzdurne odpowiedzi i szlak mnie trafia.

Że co?

Pozdrawiam
          Fugazi
          • beatrix13 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 19:19
            zielony szlak czy czarny?
            • Gość: EDEK A po co dziecku leczyc zeby?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:07
              Przeciez mleczaki i tak mu wypadna... widze ludzie za duzo kasy maja i
              nadopiekunczy sa.
              • Gość: leo Re: A po co dziecku leczyc zeby?!!!!! IP: 195.28.182.* 18.06.07, 22:29
                ale jesli zachorują mleczaki, to próchnica przejdzie na zęby stałe. trzeba
                leczyc mleczaki i tyle. chyba nie sądzisz ze na trzy cztery wylecą nagle
                wszystkie mleczaki, hę?
    • alicja717 Re: Szukam dentysty dla dziecka 18.06.07, 20:36
      dr Małgorzata Ośko ul. Grodzka 7 tel. 502 505 166, przyjmuje dorosłych i
      dzieci,lubi dzieci i ma do nich odpowiednie podejście
      • Gość: Sylwiater4 Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.szc.vectranet.pl 18.06.07, 20:56
        Dziękuję tym, którzy konkretnie odpowiedzieli na moje pytanie, pozdrawiam i
        życzę miłego wieczoru :-)
        • Gość: jam-agru Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:06
          Jeszcze jeden aspekt.
          Warto pokazać dziecku dentystę, zanim dowie się, że powinno się bać. Jak pójdzie
          do przedszkola, to rówieśnicy wyhodują mu takie lęki, że wtedy to rzeczywiście
          wołami trzeba wlec. Moja córka poszła ze mną do mojej dentystki, obejrzała sobie
          mnie na fotelu, potem sama usiadła i uznała, że było ciekawie.

Nieco nie na temat: podobno przedszkolaki przekazują sobie nawzajem także strach
          przed fryzjerem, nie wiadomo dlaczego. Warto i ten cios uprzedzić.
    • Gość: baba Re: Szukam dentysty dla dziecka IP: 212.2.101.* 19.06.07, 00:10
      Dr Joanna Manowiec . Ma teraz gabinet przy ul. Wilków Morskich, numeru nie
      pamiętam, ale ulica krótka to łatwo znaleść.
      Moja córka leczona jest u niej od 4 roku życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka