Dodaj do ulubionych

Mendy za kierownicą na Ku Słońcu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:05
Kiedy wszystkie lokalne mendy zrozumieją, że zwykłym chamstwem jest omijanie
kolejki na prawym pasie Ku Słońcu i wpychanie się na siłę tuż przed zwężeniem?
Czy naprawdę, do tych debili trafia jedynie blokowanie lewego pasa i
niewpuszczenie przy przewężeniu? Przecież bez tego wpychania ruch odbywa się
praktycznie w sposób ciągły i zdecydowanie wszystko krócej trwa. Czekam na
moment kiedy z rozkoszą będę mógł jakiejś kolejnej mendzie zmienić nieco
aerodynamikę prawego boku... obiecuję, że nie zwolnię nawet na milimetr...
I apeluje do wszystkich normalnych kierowców: NIE WPUSZCZAJCIE TYCH MEND PRZED
ZWĘŻENIEM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 125p Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:11
      Te same mendy parkują później na Moniuszki przed lodziarnią właśnie za znakiem
      zakazu zatrzymywania się.
    • gradus2004 Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu 21.06.07, 22:16
      Gość portalu: kierowca napisał(a):
      > Kiedy wszystkie lokalne mendy zrozumieją, że zwykłym chamstwem jest omijanie
      > kolejki na prawym pasie Ku Słońcu i wpychanie się na siłę tuż przed zwężeniem?

gdybys rzeczywiscie byl normalnym (a przede wszystkim myslacym) kierowca to bys
      wiedzial, ze powinno sie jechac 2 pasami jak najdalej sie da a nastepnie powinno
      sie jechac na tak zwany zamek... to znaczy przejezdzaja samochody naprzemiennie
      z obu pasow...

W Niemczech na autostradach w takich przypadkach czasami stawiaja duze
      elektroniczne tablice z animacja pokazujaca lopatologicznie jak nalezy jechac...
      Moze przydaloby sie i u nas cos takiego :)
      • Gość: Vlad.H. Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu IP: 80.53.41.* 21.06.07, 22:18
        i nie rozumie jak sie jezdzi w cywilizowanym kraju...
        • Gość: kierowca Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:29
          nie udawaj głupa i nie zasłaniaj się cynicznie zasadami cywilizowanego kraju, bo
          w takim cywilizowanym kraju to ktoś z kolejki powinien podejść i dać takiej
          mendzie po prostu w pysk
          • Gość: Vlad.H. Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu IP: *.warzymice.net 25.06.07, 12:48
            jezdzimy na zamek, nie wiesz, nie potrafisz masz klopot, sa dwa pasy? sa - to
            sie nimi jedzie i juz. wyjedz za granice do pierwsze zwezenia na autostradzie i
            zobacz jak to robia kraje o wyzszej kulturze technicznej.
            • andreas.007 Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu 25.06.07, 13:12
              Vlad masz racje, ale jak jest 6-8 aut...
              to sie ustawiaja na prawym pasie,
              a nie beda na dwóch pasach zeby zrobić ppod koniec zamek...
              w wykonaiu 8 aut!

A koles widzi, ze stoi 8 aut, a leci lewym,
              zeby sie po prostu wepchac!

Widziałem jak facetka sobie jechała spoko lewy rozmawiajac przez telefon,
              wszyscy zjezdzali na prawy - było max 10 aut, a ona lewym,
              a potem zrobiła sobie zamek...
              Myslisz, ze ona duzo po zagranicznych drogach jezdzi i taka kultura jazdy,
              rozmawiala przez telefon i wlokła sie lewym pasem... LEWYM,
              by wskoczyc na zamek - taka kultura zagraniczna czy kulturka polska?
              • Gość: Vlad.H. Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu IP: *.warzymice.net 25.06.07, 14:55
                po prostu ci na prawym boja sie tego co tu robicie - nazywania ich chamami...
                rzadko kto poejdzie na zamek bo albo ludzie nie wiedza albo sie boja albo
                wstydza... a korzystaja na tym wlasnei takie mendy ktore sie wciskaja z boku -
                gdyby ludzie wiedzieli jak jezdzic to na obu pasach stalyby samochody i nikt by
                sie nei wciskal bo nie mialby jak sie wcisnac... wydaje mi sie to oczywiste a
                nagonki nawolujace do rysowania karoserii powoduja ze korzystaja tylko takie
                mendy ktore sie wciskaja...
                ja tez tepie mendy na drodze takich frajerow co wyprzedzaja na trzeciego, widzac
                swiatla jada na maksa a jk juz sie nei da to wymuszaja na tobie bys ich wpuscil...
                tez protestuje przeciw mendom ale ludzie w koncu zacznijmy jezdzic normalnie
                wtedy mendy nie beda mialy szans bo nic im nie da wciskanie...
                • Gość: kierowca Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 18:50
                  Czy chcesz wszystkim wmówić że zamek a la Deutchland jest wynalazkiem
                  najwyższego lotu i lekiem na całe zło? Ja dostrzegam w zasadzie tylko jeden plus
                  takiego rozwiązania: mendy nie mogą sie wepchnąć.
                  Poza tym same minusy:
                  - spowalnia to ruch bo robienie zamka tuz przed zwężeniem idzie wolniej niż
                  zrobienie takiego samego manewru kilkaset metrów wcześniej i potem posuwanie się
                  jednostajnym ciąglym ruchem
                  - lewy pas jest zablokowany, więc czekać muszą też kierowcy, którzy chcą na
                  przejeździe zawrócić w strone miasta (powoduje dodatkowe spowolnienie)
                  - lewy pas jest zajęty, więc nie można np. wyjechać z kolejki i pojechać inną drogą;
                  - lewy pas jest zajęty, więc służby ratunkowe dłużej jadą na miejsce
                  ewentualnego wypadku
                  - lewy pas jest zajęty więc np. komunikacja miejska (nie mylić z taryfiarzami w
                  śmierdzących zdezelowanych rupieciach), nie może sprawnie wywiązywać się z
                  limitów przejazdu danego odcinka
                  - lewy pas jest zablokowany, więc nie można przedostać się bezpośrednio w
                  pobliże np.zjazdu na stację benzynową

A na koniec chciałbym złożyć gratulacje temu ograniczonemu kierownikowi robót i
                  jego ewentualnym przełożonym, którzy aprobują jakość asfaltu na zjeździe z
                  torowiska przy szkole salezjańskiej. Baranie łby muszą chyba dostać niezły
                  opie..albo słony rachunek za zniszczone zawieszenie, żeby do nich dotarło, że
                  należy poświęcić 1,5 m2 asfaltu i zakleić te wyrwy.
                • fe77 Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu 25.06.07, 19:26
                  > po prostu ci na prawym boja sie tego co tu robicie - nazywania ich chamami...
                  > rzadko kto poejdzie na zamek bo albo ludzie nie wiedza albo sie boja albo
                  > wstydza...
                  raczej wątpią w to,że ktoś po prostu przepuści..:(
                  Na lewym człowiek spokojnie włącza kierunek i jedzie licząc na to,że ktos tam z
                  tyłu też jest normalny.
                  Albo o prostu napisać,że lewy TYLKO dla skrecających w lewo na takim odcinku i
                  finał.Wszyscy będą sie ciągnąć. Głupio,ale sprawieldliwe.
                  • andreas.007 Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu 25.06.07, 19:43
                    droga Fe opisze fakt dobitniej,
                    kobieta wlokala sie od swiatel lewym pasem rozmawiajac przez komórke,
                    nikt nie mógł jej wyprzedzic, robili to prawym pasem...
                    potem było 10 aut, ktore spokojnie wolno jechały w przewezenie,
                    a ta kobieta pojechała rozmawiajac przez komorke,
                    po czym wrzuciła migacz i zjechała zatrzymujac cala kolumne aut,
                    bo ona wjechała i pojechała...

Głupio, ale sprawiedliwie...
                    wiesz co marze o tym, zeby kiedys tak Tobie zrobic.... ;)
                    na ten przykład w sklepie...

Zupelnie inna sytuacja jest w Niemczech, gdzie auta posuwaja dwoma pasami
                    i jak jest przewezenie, to puszczaja sie na zamek...
                    ale nie w sytuacji, gdy aut jest 10 na jednym pasie,
                    to reaguja tak samo jak my zajezdzajac droge tym ktorzy cwaniakuja,
                    bo tak pojada na pewno Polacy i tylko!
                    • fe77 Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu 25.06.07, 19:49
                      Wybacz Andre,to była ironia:))))
                      • fe77 Re: Niestety on nalezy do tzw regulatorow ruchu 25.06.07, 19:59
                        Raz jechał cham pasem lewym,licząc na siłe przebicia
                        i tutaj spotkał go zawód:cham inny pozbawił go życia:(
      • Gość: Zbędny Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:19
        Inna też sprawa, że w Niemczech oznakowanie takiej sytucaji jest wykonane z
        wyprzedzeniem. Tymczasem tutaj jest często tak, że facet spokojnie sobie jedzie
        a tu ...STOP. Włącza kierunkowskaz a tu tacy właśnie zawodnicy z zębami
        zacisniętymi nie wpuszczają.
        Przyznaję też, że cwaniaczki są ale cóż...
      • Gość: xu Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 22:31
        Bez ciebie był bym tak głupi
        Jak ten co Wyborczej nie czyta.
        Bez ciebie byłbym tak śmiszny
        Jak bez biustu kobita.
        Bez ciebie to byn nie wiedział
        Ile dwa dodać sześć.
        Bez ciebie byłbym okrutny
        I własny ogon chciał zjeść.

Dobrze, żeś napisał.
      • Gość: kierowca Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:21
        czy ci się to podoba czy nie, póki co jeździmy w Polsce a nie w Niemczech. Jak
        chcesz to pojedź troszkę bardziej na zachód i poćwicz sobie w Niemczech ten swój
        zamek. Ciekawe tylko, że 90% kierowców potrafi ustawić się do kolejki a tylko te
        10% "wyedukowanych" na europejskich trasach, próbuje cwaniakować i jeszcze
        górnolotnie co niektórzy próbują się tłumaczyć ze swojego chamstwa w myśl
        zasady, że każda wyówka jest dobra, bo zawsze jakaś część ciemnego ludu to kupi.
        Mam nadzieję mendo, że ty będziesz tym pierwszym, któremu zdeformuję bok...
        • Gość: ...f Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:29
          Popieram kierowcę. Szlag mnie trafia jak stoję grzecznie w kolejce, a takie cwaniactwo się pcha. To samo jest na Jana z Kolna, czy Łady, tuż za Dubois...
          Chamówa i tyle. Też nie wpuszczam.
        • gradus2004 Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu 21.06.07, 23:31
          Gość portalu: kierowca napisał(a):

> czy ci się to podoba czy nie, póki co jeździmy w Polsce a nie w Niemczech. Jak
          > chcesz to pojedź troszkę bardziej na zachód i poćwicz sobie w Niemczech ten swó
          > j
          > zamek. Ciekawe tylko, że 90% kierowców potrafi ustawić się do kolejki a tylko t
          > e
          > 10% "wyedukowanych" na europejskich trasach, próbuje cwaniakować i jeszcze
          > górnolotnie co niektórzy próbują się tłumaczyć ze swojego chamstwa w myśl
          > zasady, że każda wyówka jest dobra, bo zawsze jakaś część ciemnego ludu to >kupi

czlowieku... pomysl logicznie... to co gadasz to jakas ogromna bzdura. Jesli
          jest duzy ruch to logiczne jest, ze uzywa sie wszystkich dostepnych pasow tak
          dlugo jak to mozliwe.

> Mam nadzieję mendo, że ty będziesz tym pierwszym, któremu zdeformuję bok...

ja sie nigdy nie wpycham, jezdze raczej spokojnie i sam czesto ludzi wpuszczam...
          ale jesli zdeformujesz mi specjalnie bok czy cokolwiek w moim samochodzie to
          gwarantuje, ze bedziesz zalowal :).
          • swantevit Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu 21.06.07, 23:39
            Jak wy mozecie sie tak zwracac do kolegi Gradusa?!
            To mily i dobrze wychowany czlowiek...
    • Gość: mierzyniak Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.asternet.pl 21.06.07, 23:39
      gradusek- typowy pseudoucywilizowany pisiorek. lewy pas na ku słońcu powinien
      służyć zawracającym w kierunku centrum. reszta to zwykła polaczkowata chamówa w
      smierdzacych skodach i koreanskich szewroletach dzieki której, to głownie w
      niemczech jestesmy znani.
      • Gość: ok Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 00:15
        Gość portalu: mierzyniak napisał(a):

reszta to zwykła polaczkowata chamówa w
        >
        > smierdzacych skodach i koreanskich szewroletach dzieki której, to głownie w
        > niemczech jestesmy znani.

Tak bym nie powiedział. Wciska się chamstwo w dobrych autach. Nie masz wrażenia, że to nie zalezy od marki auta, ale - że tak powiem - od marki kierowcy?
        • Gość: lukas a gdzie pogromcy pielegniarek ? IP: 195.124.114.* 22.06.07, 07:19
          moze ruszy jeden z drugim dupe zza biurka i zarobi troche kasy ?
          • Gość: real Slepa policja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:17
            Zapewniam - nawet przysięgam - że nie ma we mnie zawiści lub zazdrości. Wczoraj
            po ulicach centrum jeżdził merc kabrio w który dwie "blondyny" dawały popis
            beznadziejnego chamstwa na drodze i braku opanowania pojazdu. Auto było na
            szwedzkich rejestracjach a panny to chyba były tą jedyną możliwością Polski w
            zakresie wymiany barterowej z Królewstwem Szwecji.

Szczecińska drogówka jest chora na "przestępczą ślepotę".
            Ta jednostka chorobowa objawia się całkowitym niedowidzeniem przestępstw i
            wykroczeń popełnianych na ich oczach.
            Sposobem leczenia jest wywalenie z pracy.
            • Gość: gosc Najwieksze chamstwo IP: *.globalconnect.pl 22.06.07, 09:08
              na polskich drogach to wlasnie "niewpuszczanie", czyli nieumozliwienie
              wlaczenia sie do ruchu w roznych sytuacjach, np. wlasnie wtedy, gdy konczy sie
              jeden pas ruchu, badz w przypadku, gdy trudno wyjechac z drogi
              podporzadkowanej. Kolejne wielkie chamstwo, to nagminne wjezdzanie na
              skrzyzowanie, nawet wtedy, gdy widac, ze nie bedzie sie moglo z niego zjechac.
              To jest wlasnie chamstwo. A ten tzw. "kierowca", ktory zaczal ten watek, za to
              co zamierza zrobic, a nawet tylko za to co pisze, bo ta sa grozby karalne, juz
              powinien stracic wszelkie uprawnienia do prowadzenia pojazdow.
              • Gość: lukas Re: Najwieksze chamstwo IP: 195.124.114.* 22.06.07, 09:14
                ta sytuacja dotyczy przypadku kiedy wlaczajacy sie do ruchu/zmieniajacy pas
                lamie przepisy np przekraczaj linie ciagla

>>Kolejne wielkie chamstwo, to nagminne wjezdzanie na
                > skrzyzowanie, nawet wtedy, gdy widac, ze nie bedzie sie moglo z niego zjechac

to nie chamstwo, to wykroczenie, gdyby w tym miescie byla policja a nie to co
                ja udaje takich przypadkow byloby mniej

• Gość: kierowca Re: Najwieksze chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:22
                jeżeli poczułeś się zagrożony tym, że nie cię nie wpuszczę do kolejki i rąbnę ci
                w bok auta, to znaczy że odniosłem zamierzony skutek. Poza tym zapewniam cię, że
                jeśli tylko będziesz chciał wjechać z uliczki podporządkowanej w jakąś kolejkę,
                na pewno zrobię ci miejsce, bo takie zadarzenie jest normalne. Natomiast nie
                jest normalne cwaniakowanie i beszczelne omijanie kolejki, tylko po to, żeby
                400m dalej wcisnąć się do niej. To właśnie takie cwaniakowate zachowanie
                niektórych powoduje, że w normalnej sytuacji ( przykład podporządkowanej
                uliczki) większość kierowców nie wpuszcza do kolejki. Ale moja prośba jest taka:
                nie porównujmy takich sytuacji bo wszyscy doskonale wiemy jaki prostacki cel
                mają chamy omijające kolejkę na Ku Słońcu (najczęściej skręcające potem na
                ciągłej linii pomiędzy pachołkami w Europejską i Okulickiego)
                • jam-agru Re: Najwieksze chamstwo 23.06.07, 20:25
                  To jest chamstwo - dokładnie takie samo, jak zajeżdżanie drogi tuż przed rondem
                  (grzeje taki lewym pasem, zwykle luźniejszym, więc szybszym, ale wjechać z niego
                  na rondo już nie umie, więc się pcha na prawy) albo wcinanie się na pasach na
                  lewyskręcie przy Bramie Portowej. Generalnie, jeśli widać kolejkę na tylko
                  jednym pasie i wiadomo z góry, skąd się wzięła, kulturalny człowiek się w niej
                  ustawia. Omijanie korka i pchanie się w ostatniej chwili jest skrajnie
                  aroganckie, bo zawiera komunikat: Jestem od was ważniejszy, mój czas jest
                  cenniejszy niż wasz, więc z drogi, śledzie, bo król jedzie, motłoch może sobie
                  poczekać, ale panisko nie.
                  A że ludzie nie znoszą być lekceważeni, więc żaden zamek tu nie pomoże.
    • andreas.007 jest pewna róznica...prawie tak samo, ale prawie.. 24.06.07, 20:10
      jest pewna róznica miedzy tym jak jeżdża w Niemczech,
      a tym co robia w Polsce...

Rzeczywiscie w Niemczech sa zapakowane dwa pasy i wtedy naprzemiennie,
      to jest kulturalne i doprawdy tak trzeba...
      natomiast w Polsce na prawym stoi powiedzmy 10 aut czy powoli sie rusza,
      a gosciu zasuwa lewym ile sie da i ciach... to nie jest naprzemienne,
      ale normalne wpie..nie sie na chama!

trzeba Gradusie to odróznic...

Powtarzam, gdyby były zajete dwa pasy - masz racje TRZEBA NAPRZEMIENNIE!
      Ale gdy prawym karnie powoli sie wszyscy posuwaja, a lewy pusty i nagle
      pełnym gazem gosciu merolkiem cabrio gna lewym,
      by sie wpchac... to juz nie jest naprzemienne... ;))
      to jest na chama!
      • Gość: Drajwer Wpycham się IP: 83.168.96.* 24.06.07, 22:42
        A ja się wpycham i wpychał się będę. Nie jest to przejaw mojego gburostwa czy
        chamsta, bo często przepuszczam pojazdy wyjeżdżające z podporządkowanej czy
        skręcające w nią. Robię to, bo myślę o innych użytkownikach ruchu i dzięki temu
        upłynniam ruch.
        A co do mojego wpychania się:
        szlag mnie trafia jak mam stać 5 zmian na światłach np. Wojska Polskiego
        lewoskręt w Zaleskiego. Korzystam po prostu z okazji i gapiostwa niektórych
        kierowców, którzy zamiast ruszać gdy zapali się zielone światło robią tysiąc
        innych czynności za kierownicą.
        • Gość: brutus Re: Wpycham się IP: *.globalconnect.pl 24.06.07, 22:47
          Mam nadzieję, że trafię na Ciebie :) i upłynnię ruch swoimi gmolami :)
          pozdrawiam
      • Gość: brutus Re: jest pewna róznica...prawie tak samo, ale pra IP: *.globalconnect.pl 24.06.07, 22:45
        A ja takiemu cwaniaczkowi gmolem przerysowałem boczek i jak się irytował, to
        jeszcze zaproponowałem wezwanie policji :) I chłoptaś od razu spasował :)
        Jeden już na pewno się nie będzie wciskał. I każdy kolejny będzie przeze mnie
        traktowany podobnie:)
        Rozumiem sytuację awaryjną, ale tam rzeczywiście góruje zwykłe chamstwo.
        pozdrawiam
    • chyba_normalny Re: Śmiać się czy wkurzać ? 25.06.07, 08:01
      jak gościu na światłach przy zjeździe ze Struga w Gryfińską wpycha się na chama
      z lewego pasa aby za 20 metrów skręcić do Pizerii OK. lub na stacją benzynową
      • Gość: Mieszkaniec Re: Śmiać się czy wkurzać ? IP: *.chello.pl 25.06.07, 10:24
        A GDZIE NA TO WSZYSTKO JEST POLICJA!!!!! CZAS PROCESJI MINĄŁ TRZEBA ZABRAĆ SIĘ
        DO PRACY A NIE DZIAŁAĆ OD AKCJI DO AKCJI.
        • Gość: Kierowca Re: Śmiać się czy wkurzać ? IP: *.chello.pl 25.06.07, 10:27
          Wystarczy zobaczyć co dzieje się przy Jasnych Błoniach w pobliżu lodziarni,
          gzie są panowie z policji?
      • andreas.007 Re: Śmiać się czy wkurzać ? 25.06.07, 11:34
        normalny to Ty nic nie rozumiesz...;))
        jedzie sie lewym szybko, ale jak widzisz koreczek na swiatłach,
        to szybko walisz w zjazd po prawej, by potem wrócic na Struga na pas,
        który jest zamkniety od Struga,
        bo słuzy zamiast lewoskretu z Gryfinskiej tzw. swinski ogonek!
        I na swiatłach jestes bywa piewrszy lub trzeci,
        a po minieciu skrzyzowania wracasz na lewy pas...

Ale gorsi sa Ci co jada prawym pasem, ktory jest zamkniety,
        ale oni wbijaja sie na srodkowy,
        i to nie sa pojedyncze przypadki...
    • switonemsi Re: Mendy za kierownicą na Ku Słońcu 25.06.07, 13:13
      Po szczecińskich ulicach poruszają się głównie mendy, którym się wydaje, że są
      najważniejsi na całym świecie.
    • Gość: Vlad.H. Reasumujac - sami tworzycie ten problem a potem IP: *.warzymice.net 25.06.07, 22:04
      kwekacie...
      Na szczescie to kierwoca zmniejacy pas musi ustapic pierwszenstwa wiec... nie ma
      klopotu - ewentualna kolizja to wina kierowcy ktory zmienia pas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka