Gość: szyja IP: *.astermedia.pl 28.06.07, 16:28 No i co z tego skoro jakość obsługi i proponowanego menu jest pod psem a nie pod kogutem!!!Kiedyś w Colorado czy Columbusie można było przyzwoicie zjeść i wypić.Szkoda że to tylko wspomnienie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaknigdy Nowe lokale Golemów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:12 Lokalizacja że pozazdrościć, życzę powodzenia. Szkoda, że ceny trochę zbyt zachodnie (oczywiście chodzi mi o jedzonko...) a pensje trochę mniej, ale jak tylko się odbiję z debetu to może, akurat na otwarcie nowego hotelu mam nadzieję, że będzie mnie stać na herbatkę i ciastko. A na serio, naprawdę życzę powodzenia, żeby wszystkim Szczecinianom tak się wiodło jak braciom i ich wspólnikom. hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietka Re: Nowe lokale Golemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:15 a ja w sobotę w Columbusie czekałem 1,5 godziny na zrealizowanie zamówienia... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 no to jazda po całosci! 28.06.07, 17:20 ja byłem z gosciem w Colorado, podali szybko, dobre jedzenie... nie było zbyt drogo! Gośc chwalił sobie, a to dyrektor bywalec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy szkoda, bo to wszystko jak jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:31 ten teren kilka lat temu został już przechandlowany i chyba wugrał go Radecki, za bodaj 2 mln zł - tak gdzieś mi w głowie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony strachliwi dziennikarze GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:08 Ta informacja brzmi jak komunikat PAP. Żadnej refleksji, brak jakiejkolwiek krytyki "ostrych" dziennikarzy GW. TO strach przed bracmi Golemami, czy po prostu nadzieja na zaproszenie na otwarcie..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz a ja lubie ich knajpy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.06.07, 14:18 wspaniale jedzenie i mila obsluga :) powodzenia i oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Nowe lokale Golemów IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.07, 19:35 coz...ja slyszalem, ze w miejscu ksiegarni ma byc kolejny oddzial multibanku... Odpowiedz Link Zgłoś
wwlkb Re: Nowe lokale Golemów 28.06.07, 19:43 Potwierdzam- byle dużo,byle tłusto,byle jak. Ci co się im podoba nie mieli szczęścia być w porządnej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: Nowe lokale Golemów IP: 81.190.126.* 28.06.07, 20:14 wwlkb co ty pleciesz. Masz duży wybór dań w menu. Nikt nie każe ci jeść dużo i tłusto. W restauracjach na Wałach byłem z wieloma zagranicznymi gośćmi, którzy niejedno widzieli i jedli w świecie. Byli bardzo zadowoleni z pobytu w Columbusie i Collorado a także z podanych dań. Tobie to chyba nikt i nic nie dogodzi, klasyczny malkontent! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Nowe lokale Golemów 28.06.07, 23:20 nie wiem Wwlkb jak Ty, ale juz pare lat mam i całe zycie tylko po restauracjach jadam... tak sie złozyło, ze chyba w niewielu restauracjach w Szczecinie nie jadłem! Całe zycie jem obiady w restauracjach i kolacje późne... Moze restauracje Colorado czy Chrobry nie sa szczytami kulinarnej sztuki, ale mozna zjeśc tam dobrze.... Nie wiem skad ten atak, jadam tam czesto i nigdy nie trafiłem, na jakąs wpadke, a watpie by mnie znali i dlatego... Wprawdzie mam inne typy na najlepsze szczecinskie restauracje, ale te wymienione pana Golemy i sp. sa w poblizu topu mojego... zreszta co tu bedziemy dywagowac, jak brak miejsc w restauracji czesto, to najlepiej swiadczy chyba... no nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor Edward i Paweł to jedna osoba przygłupie IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.07, 22:29 Edward i Paweł to jedna osoba przygłupie. Paweła ma naprawde na imie Edward - Paweł to jego drugie imie, którym się posługuje potocznie- ciemniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor A brat Pawła-Edwarda to Darek redaktorzyno ciemna IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.07, 22:33 A brat Pawła-Edwarda to Darek "redaktorzyno" ciemna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz to chyba pralnie bo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:13 naprawde najgorsze jedzenie w miescie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: to chyba pralnie bo tak IP: *.range86-143.btcentralplus.com 29.06.07, 00:35 Bylem tam 4 razy (colorado i columbus) i zawsze kelnerzy udawali ze mnie nie widza, na rachunek lub zamowienie srednio sie tam czeka 35minut, jakosc jedzenia nieprzewidywalna, raz w miare dobrze a raz niedosmazone, zalezy chyba od tego czy kucharz na kacu czy nie. Raz bylem z ekipa, fakt ze zartowalismy i smialismy sie dosyc glosno, ale wszystko w granicach normy i byla to sobota- wyprosili nas....innym razem kiedy chcialem usiac przy wybranym stoliku, powiedziano mi ze zarezerwowany, mimo ze siedzialem w lokalu do zamkniecia, przy stoliku nikt nie usiadl, za forse napewno bym mogl tam usiasc. Nie polecam a nawet odradzam. Rusalka ladne miejsce, ale jak to ma byc podobna jakosc to cieszy mnie to nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: to chyba pralnie bo tak 29.06.07, 00:41 doprawdy nie wiem skad takie doswiadczenia... byłem tam nie dalej jak wczoraj z gosciem w Colorado! Miła obsługa, stolik zarezerwowany był, ale ja na obiad, wiec wpuszczono nas, szybko podano i dobre było jedzenie! Prosba o rachunek i natychmiast przyniesiono! Obsługiwały nas trzy panie - pewnie kelnerka i dwie uczennice! Moze ja jakos lepiej wygladam... ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: to chyba pralnie bo tak 29.06.07, 00:48 musze dodac, ze góra była cała zarezerwowana, a wiec kuchnia i kelnerki miały robote... Wpuszczono nas na loze i szybko obsłuzono - słowo honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOYO Re: to chyba pralnie bo tak IP: 217.144.243.* 29.06.07, 08:30 ty chyba tam kelnerem jestes...Zarowno Colorado ,Columbus czy nieszczesny Chrobry ratuje lokalizacja.Ostatnio moja firma zorganizowala proszona kolacje w Columbusie..Owszem kelnerka uwijala sie,ale na koryto trzeba czekac w nieskonczonosc..Menu nie zmienione od dnia otwarcia,poziom jego oceniam na bardzo przecietny..ot takie zarlo serwowane jak w Galaxy.Majac do wyboru obcje,Qrnik przy deptaku czy ktoras knajpe Golemow zawsze padnie na to pierwsze!!Niestety zagranicznych gosci gdzies trzeba prowadzac.. Odpowiedz Link Zgłoś
abc061 Nowe lokale Golemów 29.06.07, 08:22 Autor nie zna sie na mapie - Osinów Dolny znajduje sie kawałek za Chojną , przy przejciu granicznym z niemicami:):)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: Nowe lokale Golemów IP: 83.168.90.* 29.06.07, 08:24 wszystkie restauracje są do siebie podobne, zero oryginalności w wystroju, a kuchnia wszędzie na to samo kopyto, gruba karta bardzo podobnych do siebie dań typu stek + frytki i surówka..... żenada...... Brakuje w Szczecinie małych, stylkowych restauracyjek z mniej rozbudowanym menu w którym stawia się na jakośc a nie na ilość. Ci co zachwalają Columbusa, Colorado itp. najwyraźniej mało jeszcze widzieli i nie wiedzą co to znaczy posmak wyszukanych dań na podniebieniu i dobre wino uwieńczające niebanalny posiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOYO Re: Nowe lokale Golemów IP: 217.144.243.* 29.06.07, 08:36 Tu sie z Toba zgodze w 100% Wszystkie szczecinskie knajpy gotuja na jedna modle.Prawdopodobnie za sprawa dystrybucji tych samych polfabrykatow,za ktore szefowie kuchni dostaja mundurki oblepione reklamami produktow jak bolid Kubicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: Nowe lokale Golemów IP: 83.168.90.* 29.06.07, 09:20 dokładnie tak, wzięli by przykład np. z takiego Bombay'u, to jedna z nielicznych restauracji serwująca po prostu coś innego i na bazie innych składników, brakuje u Nas orientalnej kuchni w przystępnych cenach (pomijam oczywiście oklepaną chińszczyznę) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Nowe lokale Golemów 29.06.07, 10:31 Bombay lubie, ale byłem ostatnio - mieli wprawdzie jakas awarie, ale było drogo i kicha totalna... wstyd mi było! Jak jestes bywalczynia i piszesz takie bzdury o szczecinskich restauracjach! Wszystkie takie same... bzdura! TOTALNA BZDURA!!! Byłaś w Bohemie - pewnie bywalczynio nie byłas, powstała pod budynkiem NOTu w miejsce fajnej włoskiej, ale lokal znacznie powiekszyli i ma charakter, piekny wystrój... jedzenie dobre, ale nie jest tanio! Bardzo wszystkim zachwalam Stara Piekarnie - jedzenie naprawde pyszne i obsługa miła zawsze! Jak chce dobrze zjeść to tam ide! Nie wiem czy wiesz, bywalczynio gdzie jest Rondo - wstap warto spróbowac... Niedaleko takze mamy Atrium, to hotel, ale restautracja tez tam jest z klimatem! Wspomne juz tylko Radecki, Vincent czy Santorini - byłem w bodaj piatek, troche długo czekałem na poledzwiczki w sosie pieprzowym, ale sobie chwale jedzenie! Włoska restauracja Na Jednosci Narodowej - zapomniałem nazwy obok lodziarni w piwnicy, tez byłem niedawno i bardzo smacznie zawsze tam jest... Bardzo lubiłem chodzic, bo jedzenie dobre do Galerii Smaku, zupełnie inne jedzenie żydowskie, palce lizac - zamów pipki, to gesie szyjki nadziewane watróbkami i rosól, tak troche na słodko... Na Zamku Na Kuncu Korytarza, gdzie polecam łosia - palece lizac! Nie wspomne o Sushi Mado - Boh. Wawy czy tej sushi japonskiej na Piastów... to juz zupełnie cos innego! Wybierz sie do Cuty Sarck - nie zjesz tak tanio i dobrze nigdzie, a jedzenie z grilla, polecam Guinessa z kija...tylko tu i w Irish Pubie! Nieopodal, studenci bywaja tam - jest Fuga - bardzo dobre jedzenie i to jest jedyny lokal gdzie potrafia zrobic i jest cudowne mleko z whisky - spróbuj bywalczynio.... Kawałek dalej Havana - dla mnie zawsze doskonała... Na nowej Starówce moge polecic jedynie Prawde oraz lokal - nie pamietam nazwy, ale wejscie od Wyszynskiego, skrajny po prawej... Urzadzony ze smakiem i jedzenie zawsze dobre - lokal z klimatem! Nie jestem kelnerem ani wspólwłascicielem... z restauracji na Wałach lubie tylko w Colorado i Chrobry, bywam w Porto Grande - tam jest dobry halibut w pergaminie! Najczesciej jednak jadam w Sekstansie - na czas wakacji zamkniety! To tak na szybcika z rana na głodnnego wymieniam... Kazdy z tych lokali ma inny charakter, inne jedzenie, i kazdy polecam w ciemno! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Bywalczyni nie bywa...? ;)) 29.06.07, 11:19 ach nie wspomniałem o chinskich, ale przyznam jakos nie chadzam ostatnio, bo wydaje mi sie lekko zeszły... Z chinskich wiem, ze ostała sie na Jednosci Narodowej naprzeciw komisariatu oraz Haj Fong, ale dawno nie byłem - przyznaje! Jezeli zas chodzi o rybke, to jest taki bar w ciagu gdzie bar Turysta na Obr. Stalingradu... nie mozna narzekac, dobre jedzenie, lecz ja wole pojechac do Podjuch i w firmowym sklepiku firmy przetwarzajacej rybke kupic sobie! Nie wspomniałem o kuchni Hotelu Park, jadałem tam czesto przed remontem, a po remocie byłem tylko na SPA, to nie wiem czy nadal trzymaja wysoki poziom... kulinarny! Bywalczyni sprawdź prosze... Naprawde czysciutko i dobra rybka i przetwory! Czasami lubie sie kopnac poza miasto na obiadzik, polecam za Goleniowem przed bodaj Przybiernowem jest taka kryta strzecha Gospoda, ale ta po prawej stronie przed górka za która jest stacja benzynowa! Czasami jadam w wegetarianskiej na Slaskiej - nie jestem wegetarianem, ale tam czysciutko i miła obsługa, ale to taki bar bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
anamar recenzja 29.06.07, 11:28 Niestety ciekawych knajpek w szczecinie jak na lekarstwo...moja opinia jest taka,że u golemów przeciętne lub gorsze jedzenie a obsługa poniżej przeciętnej;park-po zmianie kucharza lekka poprawa,ale i tak straszny przerost formy nad treścią,malutkie porcje,za to bandycko drogo;avanti-od czasu gdy wichura ukradł szefa kuchni trochę dołuje,ale poniżej przyzwoitości nie schodzi;atrium-nienajgorzej ale bufonowato i dosyć drogo,widać brak szefa;za to polecam-radeckich i nową "lepiankę"w lubieszynie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 11:37 jest tez taka cudowna restauracyjka w Dołujach, jak sie jedzie do granicy, to przed komisariatem w lewo, potem za bodaj zabytkowym budynkiem remizy a przed basenem ppoz w lewo, taka chatka... NAPRAWDE JEDZENIE BYŁO BAJKA! dawno tam nie byłem, włascicielka, bodaj była dziennikarka radiowa wraz z prawdziwym Niemcem potrafili stworzyc cudowna atmosfere i cudowne jedzenie! naprawde cudowne jedzenie - jak to jeszcze działa, to polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 11:38 bodaj Chata czy Chałupa to sie nazywa... ale w Dołujach nie ma duzego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: bardzo polecam, bardzo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:46 Niedopieszczone ego. Może przestałbyś zanudzać nas tymi konfabulacjami i nadużywaniem słowa:"bodaj"-wiejska polszczyzna, bodaj od teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 12:59 rzeczywiscie spodobał mi sie wyraz "bodaj" i go moze nawet naduzywam... ale wyraz jest raczej przestarzały, a na pewno nie ma pochodzenia... wiejskiej polszczyzny! Natomiast Ty nie wiesz co to znaczy konfabulowac... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... wyjasnie moze 29.06.07, 13:05 moje dosc rozległe opisy restauracj natomiast wynuikały z opinii Bywalczyni: "wszystkie restauracje są do siebie podobne, zero oryginalności w wystroju, a kuchnia wszędzie na to samo kopyto, gruba karta bardzo podobnych do siebie dań typu stek + frytki i surówka..... żenada...... Brakuje w Szczecinie małych, stylkowych restauracyjek z mniej rozbudowanym menu w którym stawia się na jakośc a nie na ilość. Ci co zachwalają Columbusa, Colorado itp. najwyraźniej mało jeszcze widzieli i nie wiedzą co to znaczy posmak wyszukanych dań na podniebieniu i dobre wino uwieńczające niebanalny posiłek." ... a nie jak sugerujesz tylko z mojego niedopieszczonego ego, aczkolwiek tu tez mozesz miec racje.... ale gdyby było dopieszczone, to pewnie nas by tu nie było na tym forum... ;)) No, chyba ze Ty tu zawodowo kestes tylko... PS. czytaj nie tylko moje posty, ale w kontekscie innych moze... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: bardzo polecam, bardzo... wyjasnie moze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:07 Własnie z powodów zawodowych mnie tu prawie nie ma. Swoją wypowiedź zamieściłem jak najbardziej w kontekście wszystkich postów i nie tylko odnośnie tego tematu, bodaj domyślisz się o co mi chodzi. Niemniej jednak, Twoja odpowiedź podoba mi się. Nie testuj jedzenia we wszystkich restauracjach, bo stracisz zdrowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni do Andreasa IP: 83.168.90.* 29.06.07, 14:21 żenada, po prostu żenada...... nie mam czasu na tak obszerne dywagacje jak Twoja...... może dlatego,że po prostu cenny czas poświęcam na pracę. Opisówka wszystkich znanych restauracji, ooo przepraszam "restauracji" Szczecina jest śmieszna, widać, że twoja wiedza na ten temat obejmuje tylko obszar naszego województwa....więc nie mamy o czym dyskutować. Żyj dalej w swoim świecie i ciesz się z tego co doświadczyłeś i zasmakowałeś. Może kiedyś uda Ci się przynajmniej z daleka obejrzeć prawidzą restaurację. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: do Andreasa 29.06.07, 14:55 Bywalczyni nie podpuscisz mnie bym teraz opisywał restauracje, w ktorych bywałem poza Szczecinem... bo znowu naraze swoje niedopieszczone ego na krytyke...;))) Ciesze sie, ze masz takie wysokie mniemanie o swojej wysokiej kulturze... restauracyjnej i kubkach smakowych! Rozumiem, ze Ty jako bywalczyni, ograniczasz sie do stwierdzenia i to ma wszystkich rzucac na kolana bez zenujacych Ciebie opisów - nie wyczuwasz w swoich wypowiedziach cienia ZENADY...! Niestety ja nie jestem bywalcem, jestem zwykłym szczecinianinem... Przepraszam, ale mam odmienne zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... wyjasnie moze 29.06.07, 15:03 Zaopatrzeniowcu ja jestem szczery chłopak, pisze co mysle - moze nie zawsze prawidłowo, na pewno nie tak jak inni - jezeli w czymkolwiek moje wynurzenia (to bodaj nie od nura...) wywołały jakas alergie - to przepraszam! Co ja moge, zem szczery i staram sie nie ograniczac do stwierdzenia, ale podaje argumenty, jak mnie sie zdaje... a najlepiej jak argumenty wynikaja z własnego doswiadczenia przeca... ;)) Niemniej jednak dziekuje za te bodaj szczera Twoja wypowiedź.. ;)) ja natomiast w ogole nie pracuje... ;((( dlatego tu jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: bardzo polecam, bardzo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:01 Przede wszystkim, to źle użyłeś słowa "bodaj", nie tylko nadużywasz. Często konfabulujesz w swoich postach, z tym spisem restauracji też. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 15:11 konfabulujesz znaczy wymyslasz - tak? nie wiem czemu tak sadzisz...? ja wieksza czesc mojego zycia, no min. 20-30 lat jadam po restauracjach... codziennie! Staram sie jadac po roznych, a wiec stad znam te i wiecej... w domu jadam tylko sniadania! czemu miałbym wymyslac - daje słowo honoru, ze codziennie jadam w barach lub restauracjach, a czasami dwa razy dziennie, bo obiado-kolacje zakrapiane wieczorem... I nie uwazam tego za powód do dumy, a wrecz przeciwnie, bo w restauracjch szukam domowego jedzenia... ;)) Po prostu jedzenie i muzyka, to moje hobby - obok gry towarzyskiej w golfa... tylko tyle i nic wiecej! Dzis tez moze skocze zaraz do baru cos zjesc, a wieczorem do "restauracji" cos zjesc i popic, a potem na impreze do klubu... takie moje pieskie zycie - nic ciekawego - daje słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: bardzo polecam, bardzo... IP: 83.168.90.* 29.06.07, 15:16 życie jak w Madrycie, restaruacje, popijawka, pół dnia na forum.... a praca sama się robi......męczą już mnie te twoje wynurzenia, nie muszę sobie ani nikomu udawadniać, że jestem bywalczynią a już na pewno nie muszę szukać na to potwierdzenia w szczegółowych opisach tego co widziałam i co jadłam..... olewam to rozumiesz. Napisałam swoje zdanie na ten temat i tyle! Możesz się z nim nie zgadzać. Swoją drogą to współczuje,że nie masz ciepłych domowych posiłków i nie mówię tego ze złośliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 15:31 alez ja to napisałem - po restauracjach szukam własnie domowego jedzenia! Naprawde uwielbiam domowe jedzenie i zawsze gdy jestem w gociach u kogos, to zachwyca mnie kuchnia domowa - ja tego nie mam! I Wam zazdroszcze - pisze teraz tez powaznie! Przepraszam Ciebie za te opisy, ale wydawało mi sie, ze jak podam przykłady, konkretne, to swoje zdanie uwiarygodnie - stało sie inaczej.... Nie uwazam siebie za bywalca!! Raczej za nieszczesliwego człowieka... powinniscie raczej sie ulitowac, a nie dołowac moje ego! Zycie, jak w Madrycie nie jest dobrym zyciem... ;(( To jest jak za kare - za charakterek, za wygodnictwo...za szczerośc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: bardzo polecam, bardzo... IP: 83.168.90.* 29.06.07, 15:40 wobec tego współczuję, a nie pomyślałeś może by samemu pojąć sztukę gotowania??? Sporo frajdy, śmiechu no a efekty mogą być zaskakujące, wystarczy tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bardzo polecam, bardzo... 29.06.07, 16:11 myslałem - nawet mam pełno ksiazek kucharskich... natomiast chyba z braku czasu... kłamstwo, okłamuje sam siebie, nie wiem czemu nie zabieram sie za gotowanie, wygodnictwo moze... wole jak ktos za mnie to zrobi! Lubie czasami cos zrobic prostego... Ot kupiłem bób - ugotuje z odrobina masełka i soli, odcedze, potem wstawie na ogien na chwile, dodam masełka, koperku, sok z cytrynki... ale chyba dopiero we wtorek... bo same imprezy i wyjazdy mam! Nie chce juz pisac o tym... dziekuje za rozmowe, a jednak Polak z Polakiem znajdzie wspolny jezyk i sie potrafia zrozumiec... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Jakie "nic więcej"?! IP: *.kamiro.pl 18.07.07, 18:19 andreas.007 napisał: > Po prostu jedzenie i muzyka, to moje hobby - > obok gry towarzyskiej w golfa... tylko tyle i nic wiecej! A to nałogowe rozpisywanie się na forum to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapi. Re: bardzo polecam, bardzo... IP: *.eranet.pl 29.06.07, 20:04 To prawda Andy. Kłamiesz w swoich postach jak najęty. Wiecznie udajesz kogoś innego niż jesteś. Po co to robisz? Nie potrafisz być sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Nowe lokale Golemów IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 09:23 Po co ta cała dyskusja? Dobre, czy złe- nie o to chodzi w lokalu sieciowym. Ma być jak w Donaldzie- średnio (nie znaczy źle), ale duzo i w miarę możliwości podane. To jest nastawione na masowego konsumenta, więc niespodziewajcie się wielkiego menu i specjalnych dań. I tak to działa. Jedyny problem jaki widzę - to naduzywanie słowa RESTAURACJA. Ani Donald, ani te lokale nie są restauracjami, tylko sieciowymi lokalami gastronomicznymi. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalczyni Re: Nowe lokale Golemów IP: 83.168.90.* 29.06.07, 09:27 to po cholere widnieją szyldy "RESTAURACJA" ?????, może właściciele nie wiedzą co oznacza to słowo????? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: monopol nie służy jakości 29.06.07, 19:10 słowo daje - NIE DAM SIE WAM PODPUSCIC, Bea mam teraz wymienic kolejne restauracje czy jak by okresliła Bywalczyni, miejsca wydawania posiłków... Jest jeszcze Szwalnia - dobre jedzenie, jest Jama nieopodal - byłem tam raz chyba... Sa restauracje w Radissonie, gdzie sie zawiodlem srodze! Vigra - w ktorej dobrze po rowerowej wyprawie zjeśc, albo moze dośc tłusty, bo w góralskim stylu Chata przy Arkonce, jest po spaleniu odremontowana Chałupa kryta strzecha.... jest Irish Pub gdzie tez daja jeść...jest tego wioecej! No nie wiem znowu naraziłas mnie na krytyke mojego ego, nienawidze Ciebie... ;))) Nie ma monopolu... bo wybacz co to za monopol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bony f Re: monopol nie służy jakości IP: *.chello.pl 29.06.07, 20:00 Ja uprawiam styl Piotra Skrzyneckiego! był zapraszany do wykwintnych restauracji z artystami z Piwnicy przez różnych świeżych dorobkiewiczów i wszyscy zamawiali wymyślne frykasy kuchni śródziemnomorskich , a Piotr jak zwykle ten zam zestawik , ziemniaczki puree ze śmietanką. Na proszonych bankietach raczej steruje na płyny niż na stół , ze wzgledu zdrowotnych. Nigdy nie wiadomo co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Zegnaj ostatnia ciekawa ksiegarnio... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:16 teraz wszystko bedziemy kupowac w empikach, na alledrogo i innych ksiegarniach internetowych... Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Zegnaj ostatnia ciekawa ksiegarnio... IP: 213.158.197.* 18.07.07, 17:34 też mi szkoda dobrej księgarni. restauracji i pubów mamy sporo, a księgarni neistety co raz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Zegnaj ostatnia ciekawa ksiegarnio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:19 Gość portalu: adrian napisał(a): > też mi szkoda dobrej księgarni. restauracji i pubów mamy sporo, a księgarni > neistety co raz mniej. Pewnie, że szkoda. Szkoda też wozów drabiniastych i kolorowych jarmarków, które zresztą pamiętam. Kogucika z drewna tzepocącego skrzydekami, takiego na kółkach dostałem na jarmarku od dziadka. Szkoda starych kuzni itp No ale co z tego wynika ? Odpowiedz Link Zgłoś