xxtoja 30.06.07, 14:07 wiadomosci.onet.pl/1563719,11,item.html Inni szatani są czynni, żeby zaszkodzić naszemu krajowi – ocenił. - Nie uchylamy się od odpowiedzialności. Musimy stworzyć szeroki front naprawy Rzeczypospolitej – wtedy zwyciężymy! – Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxtoja Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 14:40 a więc wszyscy co sa preciw PiS to szatani: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65124247&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65122472&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65123911&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65120604&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: 83.18.220.* 30.06.07, 15:57 > Inni szatani są czynni, żeby zaszkodzić naszemu krajowi – ocenił [premier] jakem dama, ja pie..! Odpowiedz Link Zgłoś
szloma Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 02.07.07, 01:16 Szatan, którego widzi Kaczyńsk to tylko pewna przenośnia. Bardzo często występująca w literaturze. Również tej żydowskiej. Jeśli by zaś próbować w tą przenośnię wpisać pewne osoby ze sceny politycznej to naprawdę nie ma z tym najmniejszych problemów. Kto dużo mówi a mało robi. PROSTE Odpowiedz Link Zgłoś
anamar wniosek 30.06.07, 16:09 wnoszę o zbadanie diabolicznych bliźniaków przez niezależnych specjalistów! Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja jesteśmy z innej gliny ulepieni 30.06.07, 17:40 www.tvn24.pl/-1,1512420,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
z00ropa spoko 30.06.07, 17:55 wszyscy jesteśmy szatanami, tylko jeden kaczyński to anioł. Jak to było? Państwo to ja...? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: spoko 30.06.07, 18:37 z00ropa napisała: > wszyscy jesteśmy szatanami, tylko jeden kaczyński to anioł. Jak to było? > Państwo to ja...? ... on jeste posłany przez Boga, ale...chyba tego Rydzykowego. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: egzorcystów nam trzeba:) 30.06.07, 19:14 i dla posła Wierzejewskiego tyż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania cala moja rodzina+ nienarodzeni sa szatanami. IP: *.chello.pl 30.06.07, 18:35 Wlasnie wrocilam z wczasów, w osrodku przebywali rozni ludzie z calej Polski i co jest smieszno-smutne wszyscy nasmiewali sie z kaczynskich, wiec jak to jestz ich popraciem. Gdzie nie spytam to wszyscy nazwywaja ich chorymi psycholami i tchorzami. Co jest grane ????/ Odpowiedz Link Zgłoś
szloma Re: cala moja rodzina+ nienarodzeni sa szatanami. 02.07.07, 01:28 Poparcie dla pewnych preferencji politycznych najbardziej obiektywnie wyraża CAŁY NARÓD w wyborach co cztery lata. A te w sposób bezsprzeczny właśnie mówią o poparciu dla Jarosława i Lecha Kaczyńskiego. Jak to jest dziecinni proste. Na wczasach to mówi się różne rzeczy, na ogół zgodnie z duchem i w tonie osoby wiodącej prym towarzyski. Jak to się ma do rzeczywistości. Odpowie niebawem ogólno narodowy sondaż zwany WYBORAMI DEMOKRATYCZNYMI. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 19:21 No tak..... Giertych senior widzi smoki, Kaczynski diably......... rzeczywiscie, sluzba zdrowia (psychicznego) w tym kraju szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbdu Drogie wykształciuszki IP: *.chello.pl 30.06.07, 19:50 Zanim zaczniecie jeździć po Kaczyńskim, zapoznajcie się z "Chorałem" Kornela Ujejskiego, którego lwowski pomnik stoi w Szczecinie. Może wówczas zrozumiecie, o co chodzi z tymi czynnymi szatanami. Pozdrawiam i życzę przyjemnej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Drogie wykształciuszki 30.06.07, 19:59 pl.wikipedia.org/wiki/Kornel_Ujejski raczej epoki romantyzmu nie mamy i nie zamierzam się do niej cofać, bo ilu tam było szaleńców co dokonywali swojego żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Chorał Ujejskiego 30.06.07, 20:06 Z dymem pożarów, z kurzem krwi bratniéj, Do Ciebie, Panie, bije ten głos, Skarga to straszna, jęk to ostatni, Od takich modłów bieleje włos. My już bez skargi nie znamy śpiewu, Wieniec cierniowy wrósł w naszą skroń, Wiecznie, jak pomnik Twojego gniewu, Sterczy ku Tobie błagalna dłoni 2 Ileż to razy Tyś nas nie smagali A my, nie zmyci ze świeżych ran, Znowu wołamy: "On się przebłagał, Bo On nasz Ojciec, bo On nasz Pan!" I znów powstajem w ufności szczersi, A za Twą wolą zgniata nas wróg, I śmiech nam rzuca, jak głaz na piersi: "A gdzież ten Ojciec, a gdzież ten Bóg?" 3 I patrzym w niebo, czy z jego szczytu Sto słońc nie spadnie wrogom na znak - Cicho i cicho, pośród błękitu Jak dawniej buja swobodny ptak. Owóż w zwątpienia strasznej rozterce, Nim naszą wiarę ocucim znów, Bluźnią Ci usta, choć płacze serce; Sądź nas po sercu, nie według słów! 4 O! Panie, Panie! ze zgrozą świata Okropne dzieje przyniósł nam czas, Syn zabił matkę, brat zabił brata, Mnóstwo Kainów jest pośród nas. Ależ, o Panie! oni niewinni, Choć naszą przyszłość cofnęli wstecz, Inni szatani byli tam czynni; O! rękę karaj, nie ślepy miecz! 5 Patrz! my w nieszczęściu zawsze jednacy, Na Twoje łono, do Twoich gwiazd, Modlitwą płyniem jak senni ptacy, Co lecą spocząć wśród własnych gniazd. Osłoń nas, osłoń ojcowską dłonią, Daj nam widzenie przyszłych Twych łask, Niech kwiat męczeństwa uśpi nas wonią, Niech nas męczeństwa otoczy blask. 6 I z archaniołem Twoim na czele Pójdziemy potem na wielki bój, I na drgającym szatana ciele Zatkniemy sztandar zwycięski Twój! Dla błędnych braci otworzym serca, Winę ich zmyje wolności chrzest; Wtenczas usłyszy podły bluźnierca Naszą odpowiedź: "BÓG BYŁ I JEST!" ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbdu Re: Drogie wykształciuszki IP: *.chello.pl 30.06.07, 20:31 Gdyby nie ci szaleńcy, pisałabyś dziś po rosyjsku albo po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Drogie wykształciuszki 30.06.07, 20:43 wiesz co, wśród romantyków było wielu samobójców, chociażby z miłości. No tak, ale kto teraz jest zaborcą ziemi naszej. A premier nawet nie potrafi zacytować poetę, a nie mówiąć o znajomości hymnu naszego państwa, tak więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbdu Re: Drogie wykształciuszki IP: *.chello.pl 30.06.07, 21:00 To nie był cytat, ale ironiczne nawiązanie do wiersza Ujejskiego. Naprawdę nie kumasz? Polecam tę stronkę, a szczególnie tekst Janusza Ławrynowicza: www.lwow.com.pl/pomniki/ujejski.html Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Drogie wykształciuszki 30.06.07, 21:10 jak każy miecz ma dwa ostrza i mało mnie obchodzi co premier miał na myśli, wszak poetą to on nie jest i sam zawarł pakt z diabłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Drogie wykształciuszki IP: *.globalconnect.pl 30.06.07, 21:01 Pomimo różnych form dotychczasowej demokracji pisze po polsku, a nie po rosyjsku czy niemiecku. A jak dowodzi historia świata szaleńcy przy władzy doprowadzali jedynie do rozlewu krwi, represji róznych grup społecznych, represji politycznych opozycji i niepotrzebnych wojen w imię bzdurnych ideii. Przykłady to Pinochet,Mussolini,Stalin,Franco,Kadafi,Bin-Laden i wielu innych nieomylnych świrów. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Drogie wykształciuszki 30.06.07, 21:12 Gość portalu: cbdu napisał(a): > Gdyby nie ci szaleńcy, pisałabyś dziś po rosyjsku albo po niemiecku. ................. to tylko języki,nie demonizuj Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Drogie wykształciuszki 30.06.07, 23:42 beatrix13 napisała: to tylko języki,nie demonizuj .. no właśnnie, teraz są one bardzo potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.globalconnect.pl 30.06.07, 20:19 Szatan ..... Czyżby wracały czasy polowań na czarownice ? Czy już powołano świętą inkwizycję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.globalconnect.pl 30.06.07, 20:20 Szaleńcy są niebezpieczni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:26 Na kogo polowała przez tyle lat SB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mka Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 21:16 Gość portalu: xyz napisał(a): > Szatan ..... Czyżby wracały czasy polowań na czarownice ? Czy już powołano > świętą inkwizycję Tak geminusy w pierwszej kolejności na stos w Italii. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 23:46 towarzysz jarosław kaczynski potwierdził kolejny raz że jest niebezpiecznym nieobliczlnym typem o chorobliwych ambicjach szkodzącym polskiej racji stanu i polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 23:51 szalom :)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 23:56 mnie tam wisi jakieś szalom czy inne szczęść boze ,ale jeżeli tak po przyszłych wyborach bedziesz musiał powiedziec do wiekszoszci polaków szalom ,więc daruj sobie rydzykowy przygłupie . Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 30.06.07, 23:58 cmok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tapi. Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.eranet.pl 01.07.07, 00:04 Mówcie co chcecie, ja się naprawdę zaczynam Kaczyńskich bać. Słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 00:10 Gość portalu: tapi. napisał(a): > Mówcie co chcecie, ja się naprawdę zaczynam Kaczyńskich bać. Słowo. i słusznie bo że są grozni (szczegolnie jarosław) widać to na kazdym kroku zarówno w czynach jak i próbach ,ostatni przykład to zamiar sparalizowania i wyłaczenia trybunału konstytucyjnego tylko dlatego że broni konstytucji i podstaw demokracji a nie broni interesów osobistych i partyjnych towarzysza jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 00:53 piotr33k2 napisał: i słusznie bo że są grozni (szczegolnie jarosław) widać to na kazdym kroku > zarówno w czynach jak i próbach ,ostatni przykład to zamiar sparalizowania i > wyłaczenia trybunału konstytucyjnego tylko dlatego że broni konstytucji i > podstaw demokracji a nie broni interesów osobistych i partyjnych towarzysza > jarosława. ... teraz bez śmiechów, maja na to dwa lata na zmienianie prawa tak jak oni chcą, są oni groźni bo mają wszelkie opinie gdzieś i narobią okropnego bagna, chyba, żę prezydent ze stresu padnie jak będą jego brata atakować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 00:58 xxtoja napisała: > , chyba, > żę prezydent ze stresu padnie jak będą jego brata atakować. nie życz drugiemu co Tobie nie miłe ! Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 01:03 krzepice.city napisał: nie życz drugiemu co Tobie nie miłe ! ... nie życzę, tylko dzisiaj pewien artykuł przeczytałam i nie wiedziałam, że jest aż taki wrażliwy www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=50821 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 01:00 prezydent bedzie bronił brata jak niepodleglosci bo jest pod jego wpływem ,całkowicie uzależniony i sterowany .przykład negocjaje ,lech nie pierdnie bez pozwolenia jarosława ale nigdy odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.chello.pl 01.07.07, 12:55 piotr33k2 napisał: > prezydent bedzie bronił brata jak niepodleglosci bo jest pod jego > wpływem ,całkowicie uzależniony i sterowany .przykład negocjaje ,lech nie > pierdnie bez pozwolenia jarosława ale nigdy odwrotnie ... bo Lech jest tą pustą łupinką od orzecha włoskiego Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 12:59 Gość portalu: as napisał(a): > bo Lech jest tą pustą łupinką od orzecha włoskiego to na określenie ciebie zabraknie już słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: 83.18.220.* 01.07.07, 13:16 ja tam sobie nie życzę, żeby premier ( dla przypomnienia- urzędnik państwowy), jakiejkolwiek maści, walczył ze złem i wyganiał szatana- ja sobie życzę, żeby ciężko pracował dla poprawy sytuacji obywatelom tego kraju. I to jest jego psi obowiazek, dbać o dobre zycie obywateli, o rozwój gospodarki, o przyjazne warunki zycia i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: 83.18.220.* 01.07.07, 13:26 hłe, hłe, hłehłe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.chello.pl 01.07.07, 14:30 krzepice.city napisał: Gość portalu: as napisał(a): > > bo Lech jest tą pustą łupinką od orzecha włoskiego > > to na określenie ciebie zabraknie już słów ,, ale takie jest określenie w psychologii dot. bliżniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneZ Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: 83.168.106.* 01.07.07, 14:39 qrwa jak długo ten debilizm jeszcze potrwa. Po wyp...leniu tych "geniuszy" znów- przez długie lata - trzeba będzie naprawiać kraj w oczach Europy. Po poparciu dla PIS i po oklaskach dla Jarka okazuje się, że jesteśmy mocno chorym krajem w Europie. Nienawistnym, snobistycznym,niebezpiecznym talibostanem. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Pan Jezus popiera IV RP 01.07.07, 15:11 Drzyjcie wyksztalciuchy! CBA, ABW, CBŚ oraz IPN z Mlodzieza Wszechpolska juz zrobia z nimi porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja przeciwnik Boży 01.07.07, 18:31 pl.wikipedia.org/wiki/Szatan oj panie premierze gdzieś go zobaczył, może w lustrze jak sie przygotowywałeś do zjazdu, lub ../?.. Odpowiedz Link Zgłoś
szloma Re: przeciwnik Boży 02.07.07, 01:53 To kwestia wyobrażni, bogatej wyobrażni, wrażliwości. Szatana można zobaczyć wszędzie. Zależy jak go sobie wyobrażamy. Ja go widziałem w postawie pewnej DAMY z kwiatami w ręku. Co innego mówiły usta, co innego fakty. To właśnie jest szatan. Podstępny, podły, zawodzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:42 te wszystkie Adamy , Tadeusze, Bronisławy, eeech Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 01.07.07, 22:50 tak to bronisław geremek wespół z tadeuszem mazowieckim zainspirowali ten protest pielęgniarek i lekarzy , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 02.07.07, 10:46 następny Giertych uraczył gawiedź - Listami starego diabła do młodego" C.S. Lewisa i walką ze złem - aborcją. Kobiety ją robią bo je opętał szatan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.chello.pl 02.07.07, 11:08 Nasz Duce miał "wizję", Boże chroń tą biedną IV RP!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice.city Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP 02.07.07, 11:25 Gość portalu: Wyborca napisał(a): > Nasz Duce miał "wizję", Boże chroń tą biedną IV RP!!!!!! mądrość Twoja za pośrednictwem forum na mnie spłynęła :))) proszę o jeszcze o "góró" Ty moje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BruceLee Re: Kaczyński widzi czynnych szatanów IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:41 Retoryka rodem z PRL albo z czasów Wilekiej Inkwizycji. Czyżby czekało nas polowanie na czarownice? Wszystko możliwe, gdy krajem rządzą takie miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś