Dodaj do ulubionych

Sentymentalny powrót Żydów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:24
Opuścili Szczecin? Oni tu masowo przybywali w laatch 50-tych by uciec na
zachód. Tacy to z nich byli Polacy! Oni wszyscy potwierdzają, że Szczecin był
natuarlną furtką do zielonej granicy, i dopóki nie uszczelni kontroli, wielu
się udało. Nie jest to zarzut ale uzupełnienie prawdy historycznej.
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 16:22
      nieuku nie słyszałes nigdy o marcu 68?
      • Gość: kot marcowy w wiekszosci wyjechali w latach 50-tych IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.07, 01:54
        "Po wojnie na Niebuszewie osiedliło się ponad 30 tys. Żydów, dla których
        Szczecin był etapem w drodze do Izraela i na Zachód."
        "Na początku lat 50. społeczność żydowska szacowana była na ok. 4 tys. osób."
      • Gość: babaluba Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.chello.pl 01.07.07, 05:52
        co ma do tego marzec???
    • Gość: DamaKier Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: 83.18.220.* 30.06.07, 16:27
      Kristo, jesteś głupszy niż ustawa przewiduje.
    • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:30
      Abżydfikant się posika z radosci :)))
      • whiteentrance Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 16:34
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Abżydfikant się posika z radosci :)))

sikam się z radości! sikam na brzytwę! jej ostrze się stępi, potem zardzewieje
        i będzie do dupy!
        • sobiepan1 Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 16:46

- pomyliłeś nicki absztyfku?

-
          Sobiepan
          • whiteentrance ups 30.06.07, 16:47
            sobiepan1 napisał:

>
            > - pomyliłeś nicki absztyfku?
            >
            > -
            > Sobiepan
            • krzepice.city Re: ups 30.06.07, 16:55
              aj waj
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4266395.html
              :))))
              • sobiepan1 Re: ups 30.06.07, 17:00
                krzepice.city napisał:

> aj waj
                a co to znaczy?
                Sobiepan
                • ja_aska Re: ups 30.06.07, 17:03
                  w każdym razie szalom
                  • sobiepan1 Re: ups 30.06.07, 17:06
                    ja_aska napisała:

> w każdym razie szalom

możesz jaśniej?
                    • absztyfikant Re: ups 01.07.07, 03:49
                      Wyjasnie Ci pazdzioch:
                      youtube.com/watch?v=Sn4w-YQbnN4
                • absztyfikant zadne aj waj szmondaki 01.07.07, 03:57
                  Oj wej - nauczcie sie w koncu:))))
                  en.wikipedia.org/wiki/Oy_vey
                  • krzepice.city Re: zadne aj waj szmondaki 01.07.07, 12:30
                    Wacław Sieroszewski "Dary Wiatru Północnego", Towarzystwo Wydawnicze "Rój",
                    Warszawa 1936 rok.

str.16 - "Aj waj!. Śmiały pan jest chłopak" - mówiły "żydki"

czytałem tą "knigę" więc znam tylko wersję AJ WAJ :)))
        • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:25
          >> sikam się z radości!

Judenpolnisch :))) Może z okazji tych zydków zamienimy Szczecin na Judenstadt? :)))
          • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 17:38
            polaczek podryguje?
            sobiepanie: miałam na mysli : pokój lub witajcie:)
            • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 18:47
              Owszem, podryguję, niepolaczo - żydóweczko. W szabat przy komputerze?? :)))
              • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 19:25
                już po szabacie niedouku
                • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:50
                  A kiedy się skończył, cebulko?
                  • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 01.07.07, 00:41
                    przed wieczorem mączko
              • absztyfikant Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 19:43
                Zostaw tego szurnietego pisdzielca i wpadaj na nowe forum izraelskie:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47618
                • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:15
                  No widzę, że abżydfikant wodzi tam rej :))) Smród cebuli tylko za nim wraca na
                  forum szczecin, fuj!
                  • sobiepan1 Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 20:49
                    Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> No widzę, że abżydfikant wodzi tam rej :))) Smród cebuli tylko za nim wraca na
                    > forum szczecin, fuj!

Jiii tam! To nie jest ani mądre,ani dowcipne. Ciebie to bawi:-(((

Sobiepan
                    • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:21
                      Nie bawi. Wczuwam się w klimat tego dupka abżydfikanta.
                  • Gość: andymax Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.bazapartner.pl 30.06.07, 21:28
                    BRZYTWA!!!
                    TY PO..Y IMPOTENCIE!
                    WAL KONIA, ZAMIAST PISAĆ!
                    • Gość: brzytwa Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:20
                      Ach, te emocje :)))))
                  • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 01.07.07, 00:42
                    maka i woda = ......
    • Gość: gosia do krsito IP: 80.48.132.* 30.06.07, 17:43
      nie przedstawiasz faktów historycznych, tylko już oceniasz historię,
      wykrzykując "Tacy to z nich byli Polacy!" oceniasz ich oczywiście pejoratywnie.
      zresztą, co ciekawego niby ich tu po wojnie czekało?...
      • ja_aska Re: do krsito 30.06.07, 17:56
        właśnie tacy jak on.
    • Gość: gość Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 18:02
      > Oni tu masowo przybywali w laatch 50-tych by uciec na
      > zachód. Tacy to z nich byli Polacy!

AK-owcy też tu masowo przybywali by wiać przez zielona granicę. Nawet czasami
      całymi oddziałami :)
      Tacy to z nich byli Polacy!
      • Gość: Mormon Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: 80.72.196.* 30.06.07, 18:30
        Czy to prawda że Żydzi jedzą dużo cebuli i czosnku oraz że Żydówki mają w
        poprzek ?
        • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 30.06.07, 19:25
          pewnie, ze prawda
      • Gość: . Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:56
        No, no.
        Koton i Merza nie puszczali tak łatwo.
        • Gość: oliver hardy Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.chello.pl 30.06.07, 21:28
          Zanim wyjechali to mordowali AKowców w Szczecińskich katowniach.
          • Gość: gość Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:42
            Gość portalu: oliver hardy napisał(a):

> Zanim wyjechali to mordowali AKowców w Szczecińskich katowniach.

A AK-owcy plus NSZ ich mordowali zanim się na dobre skończyła wojna,
            przecież "nasi chłopcy" to byli chrześcijanscy patrioci więc całkiem słusznie
            Żydów "nie kochali", to były jeszcze sentymenty przedwojenne :)))
            • Gość: FIM Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:56
              Chrześcijański patriota
              www.acoto.livenet.pl/wkr/?cat=10
    • the.bill1 Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 30.06.07, 23:05
      • krzepice.city Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 30.06.07, 23:22
        www.naszawitryna.pl/ksiazki_125.html
        • ja_aska Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 01.07.07, 00:45
          autorstwo księdza niestey nie jest gwarancja.
          w kazdym razie szalom dla wszyskich z okazji ponownego spotkania.
          • xxtoja Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 01.07.07, 00:47
            pewnie, że nie jest, ten pan robił błędy historyczne. Ale dzisiaj czosnek jest
            w modzie, pełnia jest i szatani wokól są wszędzie.
            • ja_aska Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 01.07.07, 00:49
              kutię polecam i placki ziemniaczane z cukrem:) cebuli nie trzeba a jest suer.
              • krzepice.city Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 01.07.07, 00:59
                jabłek w miodzie jeszcze! :]
              • absztyfikant Re: Ceny czosnku skocza w górę ;-))) 01.07.07, 03:48
                Latkes z cukrem? To nie moze byc dobre:))))
              • Gość: Agunia Żyduwica wylewa sie z ciebie jak sadło z Racheli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:05
    • Gość: kot marcowy beda ogladac kamienice? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.07, 01:56
      na tzw. "lejbuszewie"? aj-waj, bedzie sie dzialo!
    • Gość: Kristo Do Gosi, bo "ja aśka" to spadówka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:10
      Gosiu! Pamiętasz rząd pawilonów przy Wojska Polskiego? Wszystkie należały do
      Żydów i handlwoali tam wszystkim, głównie odieżą. Pytasz co ich tu czekało?
      Otóż mieli się zgoiła nieźle. Potrafili się zorganizować i ostro handlować, i
      stanowili bogatszą część tego miasta. I znowu zastrzeżenie, to nie jest wyrzut,
      to nawet wskazówka jak my powinniśmy się wspierać i pomagać sobie. Ale Aśka
      znowu mnie obrzuci błotem, bo uarażam jej żydowską dumę... Tylko w którym
      miejscu?... :-)
      • ja_aska Re: Do Gosi, bo "ja aśka" to spadówka! 01.07.07, 17:52
        nic z tego:)
    • Gość: Zibi Sentymentalny powrót Żydów IP: 212.2.101.* 01.07.07, 17:56
      Zydow mozna nie lubic ,ale nie nalezy Ich lekcewarzyc.Jest to bowiem narod
      wiodacy we wszystkich dziedzinach nauki i sztuki.Tylko brak wiedzy o tym
      narodzie ,moze prowadzic do uprzedzen.Jak powiedzial Wielki Jan Pawel II sa to
      nasi "Bracia starsi"
      • Gość: NIEE To nie sa "nasi" czyli chrzescijan starsi bracia w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:04
        wierze. JP II rzekl "mozna by powiedziec nasi starsi bracia w wierze", a to
        subtelna roznica. Dzisiejsi judaisci wywodza sie z faryzeizmu. Faryzeusze byli
        antychrystusowi a pozniej antychrzescijanscy. Dzisiejszy judaizm to judaizm
        rabiniczny, powstaly jako opozycja wobec chrzescijanstwa - jest
        antychrzescijanski. Jest on tak stary ja chrzescijanstwo. Tym samym ciezko
        mowic o starszenstwie.
        • absztyfikant Re: To nie sa "nasi" czyli chrzescijan starsi bra 01.07.07, 18:18
          W opozycji do chrzescijanstwa? Dobry Ozyrysie! Ile w tym jednym zdaniu
          niewiedzy, ignorancji, antysemityzmu i glupoty. Dobry Clitorisie, do czego to
          doszlo...
          www.the614thcs.com/40.161.0.0.1.0.phtml
          Poczytaj chlopcze i nie opowiadaj plotek zaslyszanych w maglu.
          • Gość: NIEE Twoja absztyfikantowa ignorancja i sklonnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:29
            do przybluzgiwania jest bezkresna. No ale to Twoj problem.
            • absztyfikant Re: Twoja absztyfikantowa ignorancja i sklonnosc 01.07.07, 18:32
              Obserwujac takich palantow jak ty nabieram pewnosci, ze Jedwabne mogloby sie
              powtorzyc w kazdej chwili.
              • Gość: NIEE Ale zes dowalil do pieca, Tobie racjonalna debata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:38
                pomylila sie z lezeniem krzyzem w kapliczce. Tak bezkrytycznego czlowieka jak
                Ty ze swieca szukac. Poczytaj chuliganie forumowy lepiej znawcow. Polecam na
                poczatke chocby prof. W. Chrostowskiego lub nie tylko "poprawnych politycznie"
                intelektualistow zydowskich. Trzeba byc skonczonym jolopem, zeby liczyc na to,
                ze jakis rabin na stronie internetowej przyznal sie ze
                jest "antychrzescijanski". Zeby nie bylo nieporozumien. W odroznieniu od Ciebie
                nie jestem w ten spor ideologicznie ani emocjonalnie zaangazowany. Co do aluzji
                zwiazanych z Jedwabnem, to swiadcza one tylko o Twoim prymitywizmie i
                awanturnictwie. Wiecej pokory i powsciagliwosci, mniej podworkowego szarpania
                za warkocze i opluwania.
                • absztyfikant Re: Ale zes dowalil do pieca, Tobie racjonalna de 01.07.07, 18:50
                  Chrostowskiego? Alez prosze bardzo, czytaj:
                  www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR/religia_ksiegi.html
                  No, a to na deser:

pl.youtube.com/watch?v=AnYV0WFpiCg
                  Połóż mię jak pieczęć na twoim sercu,
                  jak pieczęć na twoim ramieniu,
                  bo jak śmierć potężna jest miłość,
                  a zazdrość jej nieprzejednana jak Szeol,
                  żar jej to żar ognia,
                  płomień Pański. (...) nie zatopią jej rzeki
                  • Gość: NIEE Hehehe ale zes oczytany, ups przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:53
                    olinkowany... szkoda - takie odnioslem wrazenie - czytasz te teskty delikatnie
                    mowiac - bezrefleksyjnie. No ale to Twoj problem, nie moj na szczescie.
                    • absztyfikant Re: Hehehe ale zes oczytany, ups przepraszam 01.07.07, 18:56
                      Nie bedziesz mnie szmondaku judaizmu nauczal. Myslales, ze bedzie inaczej?
                      • Gość: NIEE A ja Cie uczyc nie bede, ale jak widac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:43
                        Chrostowskiego nie czytales zbyt uwaznie, ups przerpaszam nie przeczytales tego
                        czego nie ma w sieci. Tak sie zlozylo, ze moja uwaga dotyczaca judaizmu
                        rabinicznego i relacji judaizm - chrzescijanstwo, byla zaczerpnieta z
                        Chrostowskiego. Tym samym, nabluzgales nie mi, ale jednemu z najwiekszych
                        znawcow judaizmu w tym kraju. Za ktorym - bez urazy - ale podejrzewam moglbys
                        co najwyzej trampki na WF nosic. Powtorze po raz kolejny - Twoja ignoarancja i
                        samozadowolenie z rzekomego znawstwa tematu to Twoj problem, ja Ciebie z dolka
                        wyciagac nie bede.
        • absztyfikant Re: To nie sa "nasi" czyli chrzescijan starsi bra 01.07.07, 18:35
          Modlitwa w intencji narodu żydowskiego
          www.forum-znak.org.pl/index.php?p=mod-pl
          Jan Paweł II

Boże Abrahama,
          Boże Proroków,
          Boże Jezusa Chrystusa
          W Tobie zawarte jest wszystko,
          Do Ciebie zmierza wszystko,
          Ty jesteś kresem wszystkiego.

Wysłuchaj naszych modlitw, jakie zanosimy za naród żydowski, który - ze względu
          na swoich przodków - jest Tobie nadal bardzo drogi.

Wzbudzaj w nim nieustanne coraz żywsze pragnienie zgłębienia Twojej prawdy i
          Twojej miłości.

Wspomagaj go, by zabiegając o pokój i sprawiedliwość mógł objawiać światu moc
          Twego błogosławieństwa.

Wspieraj go, aby doznawał szacunku i miłości ze strony tych, którzy jeszcze nie
          rozumieją wielkości doznanych przez niego cierpień, oraz tych, którzy
          solidarnie, w poczuciu wzajemnej troski, wspólnie odczuwają ból zadanych mu ran.

Pamiętaj o nowych pokoleniach, o młodzieży i dzieciach, aby niezmiennie wierne
          Tobie trwały w tym, co stanowi szczególną tajemnicę ich powołania.

Umocnij wszystkie pokolenia, aby dzięki ich świadectwu ludzkość pojęła, że Twój
          zbawczy zamiar rozciąga się na całą ludzkość i że Ty, Boże, jesteś dla
          wszystkich narodów początkiem, i ostatecznym celem.

Amen
          • absztyfikant Re: To nie sa "nasi" czyli chrzescijan starsi bra 01.07.07, 18:37
            fzp.jewish.org.pl/pope.html
    • Gość: wk Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 18:03
      A ja wyglądam i wygladam mojego kolegę szkolnego, którego nie widziałem 50lat.
      Jego grupa jeszcze nie dojechała.
      • Gość: oliver hardy Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.chello.pl 01.07.07, 19:52
        Przy okazji ogladania na Zamku wystawy Miny Gampel , mogli zajrzeć
        na wystawę UBeków, na pewno znaleźliby tam paru znajomych , a może zdjęcia z
        młodości. Absztyfikant może robić za przewodnika.
        • ja_aska Re: Sentymentalny powrót Żydów 01.07.07, 22:50
          a polaków tam nie ma??:)
          swoją drogą dopiero wróciłam ze spotkania. aż szkoda patrzeć ilu wybitnych
          ludzi musiało wyjechać z kraju. tam było więcej profesorów niż jest uczestników
          tego forum. nawet członkowie komisji noblowskich. i to wszystko Polacy.
    • Gość: GW korzenie Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 00:28
      GW wraca do korzeni..... nie ona tkwi w żydostwie, ona jest nim...
      • Gość: mors Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: 80.72.196.* 02.07.07, 06:28
        Ludzie ile lat będziecie się jeszcze grzebali w ubeckich czasach , na kiego
        dzwona czepiacie się Żydów którzy urodzili się po wojnie , przecież nie mają z
        tymi czasami nic wspólnego.Nie jestem Żydem ale pracuje z kilkoma Żydami (
        media ) i nie różnią się w zachowaniu od całej reszty.Jak w każdej nacji są
        lepsi i gorsi , mądrzy i głupi , nie ma sensu Żydów poniżac ani wywyższac - to
        tacy sami ludzie jak wszyscy inni.
        • Gość: Niezorientowany Re: Sentymentalny powrót Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:36
          Zyję w tym kraju już 53 lata. Nigdy na swojej drodze nie spotkałem żyda. A może
          spotkałem, tylko nie potrafiłem go rozpoznać. Dlatego drodzy forumowicze
          odpowiedźcie mi na pytanie - Jak mam rozpoznać żyda? W jakim celu mam go
          rozpoznawać? Czy żyd z obtwatelstwem polskim to Polak czy Żyd? A tak na
          marginesie, ilu z Was forumowicze - chrześcijanie wierzy w Jezusa - tesz Zyda?
          Ilu Polaków nie Żydów w latach powojennych opuściło - nielegalnie swoją
          rusyfikowaną na siłę ojczyznę? Ilu z was nie podobała się demokracja ludowa?
          Czy obecna demokracja to już raj? itp. itd.
          Pozdrawiam wszystkich obywateli Wspólnoty Eurioejskiej, i to bez względu czy są
          Żydami lub żydami, Polakami lub chrześcijanami, Turkami czy muzułmanami.
    • krzepice.city ileż tych sentymentów? 02.07.07, 20:00
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4280753.html
      • ja_aska Re: ileż tych sentymentów? 02.07.07, 20:33
        rzeczywiscie nie powinno się zmieniac historycznych nazw np ul. wielka, al.
        jednosci narodowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka