Dodaj do ulubionych

Kasy fiskalne dla lekarzy

IP: 83.168.96.* 01.07.07, 00:01
Lekarze strajkują, mało zarabiają ale prywatnie przyjmują, właśnie jestem po
takiej wizycie. Trwała 20 min. z ręki do ręki 70 zł. Ok, ale dlaczego nie
otrzymałam pokwitowania. Jestem za wprowadzeniem kas fiskalnych. Dlaczego
niektóre grupy zawodowe są lepsze od innych? gdzie jest równośc wobec prawa?
i to ma być praworządne państwo? Ja i inni z każdej zarobionej złotówki
odprowadzamy podatek i inni to co święte krowy? Kasy fiskalne i już.
Obserwuj wątek
    • xxtoja Re: Kasy fiskalne dla lekarzy 01.07.07, 00:06
      co tak późno tak ten doktor przyjmuje?
      • Gość: owi Re: Kasy fiskalne dla lekarzy IP: 83.168.96.* 01.07.07, 00:12
        Nie jesteś za bardzo bystry, tak późno to ja mam czas na siedzenie przed
        komputerem.
        • Gość: tapi. Re: Kasy fiskalne dla lekarzy IP: *.eranet.pl 01.07.07, 00:26
          Lekarz nie zabronił przed komputerem siedzieć?
    • Gość: zmęczony ciiii bo się zagłodzą na śmierć :-))) IP: 195.28.182.* 01.07.07, 00:36
      eeee... wierzysz w cuda... nie denerwuj lekarzy, oni i tak zdenerwowani tym, że ktoś może podsłuchiwać ich telefony w szpitalu, gdzie umawiają lewe wizyty ;-)
      • beatrix13 Re: ciiii bo się zagłodzą na śmierć :-))) 01.07.07, 00:38
        a teraz z głodu tak osłabli,że az dializowanych pacjentów musiano ewakuowac
        kilkanascie km dalej od ich rodzin i kto nimi teraz w szpitalu sie zaopiekuje
        jak piguły butelkami tłuka?
        • xxtoja Re: ciiii bo się zagłodzą na śmierć :-))) 01.07.07, 00:41
          no tak, ale wziął te 70 złotych, pracuje po godzinach jak go nikt nie widzi
          • Gość: jerzy biorą i i nie zgłaszają .. IP: *.globalconnect.pl 02.07.07, 09:17
            ja tam też ( po żadnych godzinach nocnych )odwiedziłem specjalistę. Lekarze
            Specjaliści w Szczecinie / chyba uznana spółdzielnia na pl zwycięstwa.
            Konsultacja = 55 złociszy / na papier.
            a potem pan Ordynator / tak na formalnym papierze go tytułowano: a teraz
            wykonam mały opatrunek ( 18zł )zaraz usłyszałem może Pan otrzymać fakturę vat ?
            i co? daję dwadzieścia ( nie mam reszty - pan lekarz ) a o wydaniu
            pokwitowania już ani mru mru ( acha , na koniec powiedział jak przyjdę na
            kontrolę to już opatrunek wykona gratis ) / to się nazywa promocja ?
            • Gość: H Re: biorą i i nie zgłaszają .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:40
              Wybieracie partaczy a nie specjalistów. Jeśli jedziesz na przegląd ze swoim
              samochodem to bez certolenia się płacisz 100 zł za badanie. I jeszcze po 20 zł
              za każdą wykrytą usterkę podczas powtórnej kontroli. Czyżbyś uważał, że twoje
              zdrowie jest mniej cenne niż "zdrowie" Twojego samochodu...
              • xxtoja Re: biorą i i nie zgłaszają .. 02.07.07, 10:43
                Gość portalu: H napisał(a):
                Czyżbyś uważał, że twoje
                > zdrowie jest mniej cenne niż "zdrowie" Twojego samochodu...
                ...
                co za podział społeczny, to biedny ma w takim razie zdeclakiem. No tak
                biednemu wiatr cały czas wieje w twarz.
                • Gość: H Re: biorą i i nie zgłaszają .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:50
                  Czy biedny nie ma prawa mieć samochodu? A cena 100 zł za przegląd samochodu a
                  20 zł za wizytę u specjalisty to ustaliło państwo...
                  W zeszłym roku 100 zł zapłąciłem za wizytę u profesora ortopedy a także za
                  przgląd rejestracyjny mojego samochodu. Czyżby samochód wymagał tak
                  profesjonalnej diagnozy?
              • Gość: Pacjent Re: biorą i i nie zgłaszają .. IP: *.chello.pl 02.07.07, 10:47
                Jak najszybciej wprowadić kasy fiskalne nie tylko dla nich ale też dla
                adwokatów i innych podobnych zawodów.Skończy się biadolenie lekarzy a zobaczymy
                ile faktycznie zarabiają. Niby lekarze mało zarabiają a jak żyją każdy widzi.
    • tylo to za silna grupa społeczna ... 02.07.07, 12:38
      i z dużymi wpływami. Nie dadzą się podobnie jak prawnicy.

To nie taksókarze, za którymi nikt się nie wstawi. I nie chodzi tu bynajmniej o
      22% VAT, ale o 40% podatek dochodowy. TAKA KASA ...
      • Gość: H Re: to za silna grupa społeczna ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:51
        Usługi ochrony zdrowia są zwolnione z podatku VAT. Utrudnia to wprowadzenie kas
        fiskalnych gdyż właśnie ustawa o VAT nakłada taki obowiązek.
        Lekarze tak jak i inni przedsiebiorcy mogą wybrać opodatkowanie podatkiem
        liniowym w wysokości 19%. 40% podatku dochodowego mogą zapłącić tylko ci którzy
        jeszcze uchowali się na posadach. Ale to są wyjątki.
    • Gość: Fugazi co za durnoty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:41
      Ciemny lud naciska na wprowadzenie kas a potem biadoli, że usługa z 70 skoczyła
      na 100 pln.
      Ciekawe gdyby ci zaproponowali 40% bonifikatę za zakupy w markecie w zamian za
      rezygnację z paragonu co byś wybrał i ile razy paragon zanim żona by cię
      zaje.bała przed wypłatą.

Normalny, myślący i nie małostkowy człowiek będzie się domagał od państwa
      odliczenia od podatku ewentualnie zwolnienia wszystkich usługodawców i
      sprzedawców z obowiązku kasowania fiskalnego a nie rozszerzania o kolejne
      profesje.

Pozdrawiam
      Fugazi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka