Dodaj do ulubionych

Szczecin uwierzył w siebie

05.08.07, 20:38
Teraz stocznia wybuduje lotniskowiec "Jan Paweł II"(Ojciec chrzestny -
Jachim), a Politechnika zrobi bombę atomową.
Wrocław i Poznań mogą nam skoczyć!
Obserwuj wątek
    • Gość: PP Szczecin uwierzył w siebie IP: 62.233.197.* 05.08.07, 20:58
      Szczecin to brzmi dumnie - Fajnie dziś być szczecinianinem - Liczę, że
      pójdziemy za ciosem i kolejne takie wydażenia będą tylko kwestią czasu. Teraz
      czas na POGOŃ i inne lokalne kluby.
      • Gość: jhn Komunikacyjnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:57
        komunikacyjnie Szczecin niestety dał klapę... na autobus i w sobotę i niedzielę stałem po pół godziny i nie dało się nawet do niego wsiąść - trzeba było czekać na kolejny... busy kursowały normalnie jak w dni świąteczne - niby sobota, ale było 'troszkę' więcej ludzi niż zwykle...
        • erroid ZDITM - zkasuj dobrze i trzymaj mocno 06.08.07, 03:26
          na komunikacje miejska niema co liczyć, jeżdżą jak chcą, 5 minut wte czy wewte
          co za różnica, oznaczenia literek przy godzinach odjazdów a-do zajezdni x, b-do
          zajezdni y... a skąd do cholery mam wiedzieć gdzie są zajezdnie?! wieczorem
          nigdzie nie da rady dojechać bo funkcjonuje jeszcze bardziej pogmatwany nocny
          rozkład jazdy... do tego dochodzi magiczny system sprzedaży biletów, jak w
          kioskach nie ma biletów to liczysz na łaskę kierowcy autobusu/tramwaju - do
          18.oo może sprzeda, ale może też "wyłożyć laskę" bo nie musi... bilety
          miesięczne są, a tygodniowe albo 10-dniowe?! nie ma... autobusy/tramwaje często
          wypchane po brzegi, śmierdzące, nie raz się trafi podróżować z fetorsem, który
          potrafi zatruć powietrze w całym autobusie/tramwaju, a kanary? to już materiał
          na odrębny komentarz... słowem: jak stać Cię na taxi albo własną brykę, toś
          szczęśliwym użytkownikiem komunikacji miejskiej w Szczecinie
      • Gość: z boku miejscowi sa dziwny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 07:44
        Tylko ludzie niedostosowani!! Szczecinianie nie przystosowani do takich imprez
        sa jak w jakims amoku. Poczawszy od PAni w kiosku ktora nie umiala nam sprzedac
        biletow z chamskimi odzywkami..po kelenrke w Restauracji Radecki ktora
        prostacko i chamsko nas obslugowala ( o Panu grubym -chyba bufetowym - nie
        wspomne)zenua!! Na Walach tylko widok ratowal te miasto. A tak
        PROWINCJONALJA!!! cO SIE TAK PODNIECACIE TYM?
        • Gość: o zgrozo Re: miejscowi sa dziwny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:37
          no coz dla niektorych brak widoku lak pastwisk i zwierzat domowych niesie
          wielkie rozczarowanie, prawda z boku?
          • Gość: jw Re: miejscowi sa dziwny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:41
            ..czasem wolę zwierzęta od niektorych ludzi..
            • Gość: gość Re: miejscowi sa dziwny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:49
              > ..czasem wolę zwierzęta od niektorych ludzi..

Akurat ja w ogóle wole zwierzaki, nie tylko czasem :))))
        • Gość: otto_pl Re: miejscowi sa dziwny IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.07, 18:33
          Jestem Szczecinianinem. Jestem dumny z tych regat, ale widzę również cyrk
          powstały w związku z nimi. Sam odczułem, w ostatnich dniach, dziwne zachowanie
          części restauratorów - by być poprawnym, pracowników usługujących w
          restauracjach. Nie będę wymieniał nazw lokali, bo może wraz z gorączką mamony,
          co niektórym rozum odebrało...
          Przykro mi, tu było wcześniej normalnie...
          Zapraszam ponownie za kilka tygodni... jak się uspokoi...
      • Gość: gryfia Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.07, 09:43
        Co POGON I LIKALNE KLUBY?

TO JEST WLASNIE IDEA SZCZECINA,
        tlumy niewyksztalconych barankow ze swoimi rodzinkami
        spiewajace lala przy dodzie i kochajace sport
        odraza

wroclaw ma ERE NOWE HORYZONTY, a poznan chocby MALTE
        a tu jest pol milionowa nachlewa i zenujacy sport

powodzenia
        • Gość: miejscowy Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:09
          no i co masz na tej erze i malcie? gromadke bisexualistow z brudnymi wlosami
          promujacych swa odmiennosc? to cie rajcuje?
        • Gość: gnom Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 23:08
          czytając twoją wypowiedź mam wrażenie, że sam szkoły mijałeś z daleka więc nie
          wytykaj komuś, że jest niwykształcony, zwłaszcza, że nie masz na to żadnych
          dowodów - fachowo to sie nazywa pomówienie. Druga sprawa to porównywanie Malty
          czyli jeziorka z koncertem choćby Dody to jest chyba troszke bez sensu. Bo to
          tak jakby powiedzieć, że w Poznaniu to kicha bo mają tylko durne szwabskie
          parkomaty a w Szczecinie to full wypas bo uprzejmy i elokwentny parkingowy
          sprzedaje bilety...
    • Gość: empe42 Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 20:59
      A co zrobisz Ty??? pewnie puścisz bąka, bo może tylko na to cię stać.
    • Gość: o zgrozo Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:04
      purpurat_z_fioletowym_nosem napisał:

> Teraz stocznia wybuduje lotniskowiec "Jan Paweł II"(Ojciec chrzestny -
      > Jachim), a Politechnika zrobi bombę atomową.
      > Wrocław i Poznań mogą nam skoczyć!

zmien mete
    • piast.szczecinski Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? 05.08.07, 21:04
      to zdanie pana redaktora jest o tyle śmieszne co sprzeczne z poprzednim mówiącym
      że nareszcie cokolwiek się udało.
      Regaty moim zdaniem wypadły słabo. dla przygotowań zrobiono bardzo niewiele a
      obraz łasztowni to był jeden wielki dramatyczny syf za który który pan
      pełnomocnik powinien odpowiedzieć. rozwalone drogi, pręty metalowe, gruzy, piach
      i kamienie nędznie przykryte jakimiś deseczkami, które odpadły po 2 godzinach i
      o które można było jedynie zgubić zęby.
      jedyne przygotowania szczecina to koszenie trawy. naprawdę jeśli do tego
      potrzeba regat to powinniśmy je robić co miesiąc.
      no i szczecinianie: z siatami z netto w dużej części na bani.
      Jedynie tylko że w tym mieście z tymi mieszkańcami i urzędnikami (czy ktoś
      odpowiedział za produkcję tablic i ulotek z błędami?)nie da się zrobić nic
      więcej poza mniejszą lub większą piwna biesiadą.
      • Gość: dede Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:30
        słabo wypadły? Wejdź sobie na youtube i zobacz jaką nudą wiało w Finlandii i
        Szwecji. Pewnie ze bajzel jest ale przy takich tłumach trudno aby go nie było.
        łasztownia musi zostac ucywilizowana bo na razie to wygląda jak slumsy
        portowego miasta
        • piast.szczecinski Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? 05.08.07, 22:06
          Gość portalu: dede napisał(a):

> łasztownia musi zostac ucywilizowana bo na razie to wygląda jak slumsy
          > portowego miasta

napisano dzień po regatach i super wielkich kosztownych przygotowaniach
          kierowanych przez pana superpełnomocnika któremu wszyscy dziękujemy.
          • Gość: tata Typowi Szczeciniacy - tylko marudzić i narzekać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:40
            Najlepiej jakby dalej był jurczyk i wszystkie inwestycje w miescie gniły.
            Ciekaw jestem jakby wyglądał final TSR gdyby magazynier dalej rządził,
            mielibyśmy pokaz buractwa w postaci kolejnych nędznych dni morza.

Panie Krzystek - Wielka piątka! To miasto zaczyna żyć.
            • Gość: miejscowy Re: Typowi Szczeciniacy - tylko marudzić i narzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:55
              uwazaj tato bo cie pseudointeligencja bez matury zaatakuje ze nie byla to
              impreza kulturalna, w ktorej nie mogli rozwinac swej duchowosci i szczecin
              dalej tlumi ich intelekt ktory w innym miescie rozbysnalby niczym supernova
            • Gość: doinformowana Re: Typowi Szczeciniacy - tylko marudzić i narzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:53
              jełopie, jedyne co sobie krzystek załatwił to mieszkanie komunalne warte 300tys.
              Jurczyk zgłosił szczecin do regat w 2003r!!!!!!
              (nie to żebym byla za jurczykiem, głosowałam też na krzystka - NIESTETY!)
              • Gość: tata Poszukaj dobra. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:32
                > jełopie, jedyne co sobie krzystek załatwił to mieszkanie komunalne warte 300tys
                > Jurczyk zgłosił szczecin do regat w 2003r!!!!!!

Kultura osobista kuleje widzę. No cóż - nie bede komentować epitetu.

Jurczyk podpisał papier który został mu dzięki bogu dany przez jednego z
                doradców - i od 2003 nie zrobiono nic oprócz zbyt wczesnego pogłębienia rzeki.
                Wszystko zostało zrobione w ciagu ostatniego pol roku.

Czy tak trudno było zrobić choćby dworzec wcześniej? Nie chce mi się wymieniać -
                spójrz wokół uważnie i poszukaj kilku dobrych rzeczy zamiast marudzić na to co
                jest nadal nie zrobione ( a po latach zaniedbań jest tego w cholere i nie da sie
                tego zrobić w tydzień )
            • Gość: szczecinianka Re: Typowi Szczeciniacy - tylko marudzić i narzek IP: *.chello.pl 10.08.07, 08:36
              Zanim się wypowiesz, na temat p. Jurczyka, to się dowiedz, bo mało
              bystry/a jesteś, że to właśnie On zgłosił Szczecin do regat jeszcze
              kilka lat wstecz, zanim słyszałeś /aś o p. Krzystku i podziękowania
              naeżą się obu panom prezydentom. Ale pamiętaj, że do zamiatania ulic
              też są potzrebni ludzie, więc może nie przykłądaj sie do edukacji ;-
              ).
      • krzysztofsf Jarmark Jagiellonski 05.08.07, 21:32
        Byla fajna impreza kiedys....
        pomyslcie, jak moglaby wygladac po tylu latach rokrocznego odbywania sie.
        W ile ciekawych przybudowek moglaby obrosnac.

Komu to przeszkadzalo?
      • Gość: szczecinianka Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.chello.pl 05.08.07, 21:37
        Smutne jest to, że tak piękna impreza, przygotowana z wielkim trudem w przeciągu
        tylko pół roku!!! nie podoba się niektórym mieszkańcom naszego miasta. Mniemam
        jedbnak, że to tylko jednostki i malkontenci. Zlot wypadł wspaniale. Wszystkim,
        którzy to przygotowywali należą się wielkie brawa - to kawał dobrej roboty i nie
        przejmujcie się tym co piszą ludzie niezadowoleni ze wszystkiego co się dzieje w
        mieście bo to jest ich celowa robota. Organizatorzy jesteście wspaniali - jestem
        z was dumna. Najważniejsze jednak, że zarówno impreza jak i miasto podoba się
        mieszpańcom innych państw. Drodzy szczecinianie - "Cudze chwalicie swego nie
        znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Wszyscy malkontenci i abnegaci wynieście
        się z miasta aby było lepsze - najlepiej do Irlandii, Anglii lub gdzie indziej
        za euro sprzątać toalety i psie kupy - to jest dopiero patriotyzm lokalny.
        Pozdrowienia a dla organizatorów i wszystkich, którzy zaangażowali się w
        przygotowania wiele słów uznania. Dzięki, że pokazaliście tak wspaniałe miasto
        jak Szczecin.
        • Gość: dede Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:52
          no aż tak to bym nie chwalił, ale jest nieźle - przyznam. już pisałem nie raz.
          największą głupotą było odcięcie Wałów od Odry szosą. Dziś widac co się dzieje
          jeak tej szosy nie ma. Stałem na estakadzie jak wpływał kruzenstern. obok stłao
          małżeństwo z niemiec. Byli bardzo pozytywnie zaskoczeni tym co widzą. Widok
          wałów z teego miejsca jest niesamowity. Robić pocztówki i sprzedawać. jeden z
          piękniejszych widokow w Polsce - przynajmniej dzis i wczoraj.
          niestety - we wtorek powrót do rzeczywistości i obawiam się ze będzi ebolesna
          jak zaczną się rozliczenia i ujrzą swiatło dzienne aferki przy organizacji imprezy
        • Gość: bezpartyjny Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:59
          Gość portalu: szczecinianka napisał(a):

> Smutne jest to, że tak piękna impreza, przygotowana z wielkim trudem w
          przeciąg
          > u
          > tylko pół roku!!! nie podoba się niektórym mieszkańcom naszego miasta.

Mnie akurat ta impreza zwisa, nie jakoś negatywnie. Negatywnie by było gdyby
          jakieś goście szczały mi w bramie albo zadeptały ogródek, ale daleko byłem od
          Wałków Chrobrych więc ta impreza mi nie przeszkadza. Wracając do artykułu, to
          jakiś nonsens kompletny, że ta impreza ma odmienić Szczecin. Bo niby jak i w
          jakim sensie? Mnie najbardziej interesuje ekonomia i gospodarka i wolałbym mieć
          tu taką sytuację jak w moi znajomi we Wrocku czy Poznaniu. Tui w Szczecinie
          większość moich znajomych i kolegów wyjechała już i są jakieś takie luzy i
          pustki.. Spośród kilkunastu osób znanych mi w Poznaniu, nie wyjechał nikt. We
          Wrocku znam około 10 osób i tez nikt nie emigrował za pracą. Wszyscy pracują w
          swoim mieście i najwyżej wyjeżdżają do Lndka czy gdzieś tam, ale wyłącznie na
          tysdzień w ramach urlopu na zwiedzanie, odwiedziny itp.

Taka impreza, choćby najlepsza i najlepiej zorganizowana nie odmieni Szczecina,
          ponieważ i tak wszystkie lejce trzymają politycy i decydenci nie mieszkańcy.
          Jak się ekipa z UM, UW i innych ciał decyzyjnych dalej będzie wyłącznie kisić w
          swoim własnym sosie, zainteresowana wyłącznie własnymi sprawami i stołkami, to
          w Szczecinie nic się nie zmieni. Nic. I tym optymistycznym akcentem jako
          odtrutka na egzaltowany artykuł w szczecinskiej GW kończę i dobranoc :))))
          • Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:21
            Gość portalu: bezpartyjny napisał(a):

We
            > Wrocku znam około 10 osób i tez nikt nie emigrował za pracą. Wszyscy pracują
            w
            > swoim mieście i najwyżej wyjeżdżają do Lndka czy gdzieś tam, ale wyłącznie na
            > tysdzień w ramach urlopu na zwiedzanie, odwiedziny itp

mam wiecej rodziny we wrocku niz w szczecinie. wszyscy mlodzi ludzie z mojego
            pokolenia wyjechali juz dawno. powod? slabe zarobki jak na warunki miejskie
            plus koszmarne ceny mieszkan. a ja jakos sobie w szczecinie siedze i chwale.
            moze uczyc sie trzeba bylo? pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:00
              > mam wiecej rodziny we wrocku niz w szczecinie. wszyscy mlodzi ludzie z mojego
              > pokolenia wyjechali juz dawno. powod? slabe zarobki jak na warunki miejskie
              > plus koszmarne ceny mieszkan. a ja jakos sobie w szczecinie siedze i chwale.
              > moze uczyc sie trzeba bylo? pozdrawiam

To znaczy co? Nie uczyłaś się czy jak, że musiałaś z wrocka emigrować do
              Szczecina?
              • Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:04
                Gość portalu: gość napisał(a):
                > To znaczy co? Nie uczyłaś się czy jak, że musiałaś z wrocka emigrować do
                > Szczecina?

umiejetnosc czytania ze zrozumieniem to polowa sukcesu jesli chcesz osiagnac
                cos w zyciu. wykorzystaj ta wiedze madrze:D
                • Gość: gość Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:07
                  > umiejetnosc czytania ze zrozumieniem to polowa sukcesu jesli chcesz osiagnac
                  > cos w zyciu. wykorzystaj ta wiedze madrze:D

Umiejętność pisania ze zrozumieniem to jeszcze większy sukces. Nie
                  wiedziałaś??? Nie?! O zgrozo!!!
                  • Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:08
                    gdy opanujesz to pierwsze nie bedziesz musial martwic sie o drugie
                    • Gość: gość Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:10
                      > gdy opanujesz to pierwsze nie bedziesz musial martwic sie o drugie

Ja się martwię, ale o Ciebie :)))
                      • Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:11
                        i to twoj problem, zacznij od siebie
                        • Gość: lelek Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.chello.pl 06.08.07, 01:39
                          niepotrzebna polemika! jako bezstronny popieram jednak ozgrozo, z kontekstu
                          wypowiedzi jasno wynika o co chodzilo
            • Gość: Janix Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.whirlpool.com 06.08.07, 07:42
              We Wrocławiu mieszkam od dwóch lat i chwalę sobie zarówno pod względem
              finansowym jak i rozwoju zawodowego. Wcześniej gorzej bywało, mieszkałem w
              Szczecinie 5 lat i najzwyczajniej w świecie wyjechałem do Wrocławi. Może jeśli
              chodzi o wspomnianych przez ciebie migrujących wrocławian to faktycznie powinni
              się uczyć.
              • Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:34
                jedno z nich jest lekarzem. dla mnie to dobre studia. drugie budowlancem (ale
                fizolem wiec racja) , podobno ich brak, trzecie technikiem dentystycznym, tez
                podobno niezle wyksztalcenie. wiesz janix, ty sie cieszysz ze taki sukces tam
                osiagnales ale pytanie jest co ty uwazasz za sukces. bron boze zebym do ciebie
                pil ale dla mnie mieszkac w bloku i jezdzic firmowym samochodem to jednak
                porazka. nie ukrywajmy jednak ze wielu ludzi o tym jednak marzy i sadza z wtedy
                majac to wygrali by zycie
        • piast.szczecinski Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? 05.08.07, 22:10
          Gość portalu: szczecinianka napisał(a):

Zlot wypadł wspaniale. Wszystkim,
          > którzy to przygotowywali należą się wielkie brawa - to kawał dobrej roboty i ni
          > e
          > przejmujcie się tym co piszą ludzie niezadowoleni ze wszystkiego co się dzieje
          > w
          > mieście bo to jest ich celowa robota. Organizatorzy jesteście wspaniali - jeste
          > m
          > z was dumna.

poczucie zadowolenia ze szczecińskiego syfu wzrasta wraz z ilością wypitego bosmana.

Wszyscy malkontenci i abnegaci wynieści
          > e
          > się z miasta aby było lepsze - najlepiej do Irlandii, Anglii lub gdzie indziej

Już sporo wyjechało,nędza się poszerza, publika ze śląskiej bije brawo.

• Gość: o zgrozo Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:23
            czasem lepsza publika ze slaskiej niz niedowartosciowana pseudointeligencja z
            wielkiej plyty
        • Gość: Dorka Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.globalconnect.pl 06.08.07, 02:16
          Zgadzam się z Tobą, Szczecinianko. Ja też jestem dumna z tej imprezy. Miło było
          patrzeć na ludzi zgromadzonych w czasie parady przez miasto, wszyscy się śmiali
          i bawili, a niemiecka załoga nawet wypisała na swej tabliczce: Dziękujemy
          Szczecin. jesteście super. Brawo
        • Gość: tho Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: 83.168.82.* 06.08.07, 12:07
          I to mi sie podoba. Pozytywne podejście bez szukania dziury w całym.
          bylem jeszcze tydzień temu bardzo sceptycznie nastawiony do tej imprezy, ale gdy
          w sobotę zobaczyłem tych wszystkich ludzi dookoła Wałów Chrobrego, Łasztowni i
          innych okolicznych terenów, zmieniłem zdanie.
          Na dzień dzisiejszy jestem dumny, że mogę mieszkać w mieście, w którym jest taka
          impreza, zorganizowana na takim poziomie.
          Mam gdzieś niedociągnięcia na Łasztowni, widok na śmietnisko za Siedov'em i inne
          odstające deski i piaski. To żaglowce sa tu najważniejsze.
          Choć nie przepadam za gwiazdkami z koncertu "Hity na czasie" i tłumami podpitych
          ludzi z chęcią poszedłem ze znajomymi usiąść na "Walach" by po prostu tam być.
          choć raz się cieszyć, że w końcu coś się udało Wielkiego! Coś innego niż
          Największy Zlot Piwoszy Województwa Zachodniopomorskiego zwany też Dniami Morza.
          Pokazaliśmy klasę, szkoda tylko, ze sami mieszkańcy nie potrafią tego dostrzec.
          Trochę dziwi mnie tylko fakt, że tak mało słychać w Polsce o tym co sie u nas
          dzieje.
          • Gość: miejscowy Re: Wielość - oto prawdziwa natura Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:12
            bo szczecin ma kompleksy do zasciankowego wroclawia. dla mnie wzorcem jest
            hamburg ale niektorzy potrzebuja naprawde malo zeby sie podniecic. a wroclaw?
            no coz dobitnie podsumowala go komisja expo - zenada
    • Gość: zyzio a co w tym było przełomowego!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:49
      impreza nieźle zorganizowana i tyle. co nie oznacza że jesr to jakikolwiek
      przełom dla miasta. rozczarowanie będzie straszne!!!
    • Gość: Fugazi No to jesteśmy już w EU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:59
      > Szczecin udowodnił sam sobie, że stać go na organizację wielkich imprez,
      takich choćby jak mecze Euro 2012. Komunikacyjnie, gastronomiczni, hotelowo
      jesteśmy przygotowani. Brakuje stadionu, hali; i to są cele, które przed nami.

Szkoda, że go nie stać na wyremontowanie szpitali, szkół, budowy ścieżek
      rowerowych, nie wspominając o elewacjach ruin z centrum wraz ze szczającymi po
      bramach ich lokatorami.

Jakie to złudne uwierzyć przy piwie, że się jest miastem cywilizowanym.
      Też prawie uwierzyłem...

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: gosc ze szczecina Re: No to jesteśmy już w EU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:33
        Gość portalu: Fugazi napisał(a):
        > Szkoda, że go nie stać na wyremontowanie szpitali, szkół, budowy ścieżek
        > rowerowych, nie wspominając o elewacjach ruin z centrum wraz ze szczającymi
        po
        > bramach ich lokatorami

cale szczescie tylko szczecin ma takie problemy w polsce, reszta kraju to cud
        plynacy mlekiem i miodem, lider unii, uczestnik zlotow g8. fugazi czasem warto
        jednak to piwo odstawic by rzucic okiem troche dalej w kraj niz jezierzyce
      • Gość: ens b e z o g l ą d a n i a s i ę n a i n n y c h IP: 62.69.213.* 07.08.07, 11:12
        RÓBMY SWOJE

a będzie dobrze :)
        • Gość: ułan forumowy Re: b e z o g l ą d a n i a s i ę n a i n n y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:12
          ten komentarz jest najlepszy ze wszystkich w histori gw

Gość portalu: ens napisał(a):

> RÓBMY SWOJE
          >
          > a będzie dobrze :)
    • Gość: dumna brawo Szczecin IP: *.globalconnect.pl 05.08.07, 21:59
      Rzeczywiście chodząc po nabrzeżach miało się w głowie jedną myśl- dlaczego tak
      nie może być na codzień- nie chodzi oczywiście o to, żeby stale cumowały tu
      największe żaglowce świata, ale żeby te nabrzeża żyły. Pewnie mało kto był
      kiedykolwiek na Łasztowni i mimo nieco prowizorycznych pomostów z deseczek
      pewnie niejeden z nas zachwycił się tym miejscem i jego możliwościami, kto wie,
      może za kilka lat będzie ono tętniło życiem. Żaglowce na tle Wałów Chrobrego to
      widok przepiękny i można sobie patrząc na nie przypomnieć w jak pięknym mieście
      mieszkamy. Gratuluję organizatorom, zwłaszcza tego, że się nie poddali głosom
      dyżurnych marud, które wiecznie wietrzą porażkę. Nawet jeśli coś nie udało się
      tak jak chcieliście- całość naprawdę zrobiła wielkie wrażenie.
      A dla wszystkich malkontentów takie przypomnienie - Szczecin to my- chcemy mieć
      więcej i lepiej? kochajmy to miasto i twórzmy jego atmosferę. I tyle ;)
      • beatrix13 Re: brawo Szczecin 05.08.07, 22:07
        tak powinny wyglądać coroczne Dni Morza ,co najmniej tak,
        Szczecin ma ogromny niewykorzystany potencjał i warto za niego się zabrać,
        zawsze byłam dumna,że jestem szczecinianką i to w drugim pokoleniu,
        nigdy nie byłam dumna z naszych władz,bo na tak mierne Szczecin nie zasłużył
      • Gość: o zgrozo Re: brawo Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:24
        Gość portalu: dumna napisał(a):
        A dla wszystkich malkontentów takie przypomnienie - Szczecin to my- chcemy mieć
        > więcej i lepiej? kochajmy to miasto i twórzmy jego atmosferę. I tyle ;)
        niestety to nie mentalnosc przesiedlencow, im juz jest zle
      • Gość: Peter Re: brawo Szczecin IP: *.dsl.bell.ca 06.08.07, 19:31
        A czy nie jest tak, ze piekny Szczecin to koncepcja calkowicie
        niemiecka- to ich tradycja, architektura, etc. Jak wiele Polska
        Ludowa i potem tzw. IV Rzeczpospolita dodaly? Bylem kilka razy w
        Szczecinie, miasto robi wrazenie bardzo zaniedbanego, elewacje
        czesto sprzed wojny, slady kul (?) na scianach nawet... przykre
        • Gość: ułan forumowy Re: brawo Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 03:59
          Gość portalu: Peter napisał(a):

> A czy nie jest tak, ze piekny Szczecin to koncepcja calkowicie
          > niemiecka- to ich tradycja, architektura, etc. Jak wiele Polska
          > Ludowa i potem tzw. IV Rzeczpospolita dodaly? Bylem kilka razy w
          > Szczecinie, miasto robi wrazenie bardzo zaniedbanego, elewacje
          > czesto sprzed wojny, slady kul (?) na scianach nawet... przykre

a ja byłem w toronto i na ulicach widziałem same zaniedbane spasione
          kobiety. i mimo wszystko by puknąć fajny towar musisz znów jechać do
          zaniedbanego miasta, a ja mam to na miejscu. dobra rada podaj skąd
          jesteś na chacie na polskim portalu to może jakąś polkę-desperatkę
          sobie sciągniesz i skończysz te pedalskie teksty które ci wybaczam
          na zaistniałą sytuację opisaną powyżej
          • Gość: easy Re: brawo Szczecin IP: *.chello.pl 10.08.07, 12:53
            puknął bym cię ale w głowę matole
    • Gość: . Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:04
      Można być nierozsądnym, głupkiem, idiotą.
      Ty jesteś nr 3.
      • e-meg do "szczecinianki" 05.08.07, 22:48
        szczecinianko, abnegat to czlowiek nie dbajacy o swoj wyglad, wiec zaproponuje
        Ci inne przyslowie: "nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz"

szczecinianka:
        "mieszpańcom innych państw. Drodzy szczecinianie - "Cudze chwalicie swego nie
        znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Wszyscy malkontenci i abnegaci wynieście
        się z miasta aby było lepsze - najlepiej do Irlandii, Anglii lub gdzie indziej
        za euro sprzątać toalety i psie kupy - to jest dopiero patriotyzm lokalny."
        • Gość: szczecinianka Re: do "szczecinianki" IP: *.chello.pl 05.08.07, 23:45
          Doskonale wiem co to abnegat a ty pomyśl torchę zanim otworzysz "gębę" na forum
          - użyłam tego słowa odnośnioe tych co żle wyrażają się o wizerunku miasta i
          samych siebie na jego tle. Amoże sam sprzątasz klozety za euro i to tak cię boli
          pesudointeligencie?
          • Gość: gość Re: do "szczecinianki" IP: *.chello.pl 05.08.07, 23:49
            Dobra riposta szczecinianko. A regaty są SUPER. Najlepsza impreza na jakiej
            byłem. Niech chow się zapyziały Wrocław i Poznań - ONI nie mają takich warunków
            jak Szczecin - nowe władze pokazały jak można zrobić wspaniałą imprezę.
            • Gość: lkj Re: do "szczecinianki" IP: *.europe.hp.net 05.08.07, 23:51
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Dobra riposta szczecinianko. A regaty są SUPER. Najlepsza impreza na jakiej
              > byłem.

chyba jedyna i moze dlatego...

>nowe władze pokazały jak można zrobić wspaniałą imprezę

czekaj, czekaj... uwazaj teraz!!!! pekam!!!!!
              buahahahahahahahahahahaha!!!!!!!

nowe wladze to moze pokazaly dupe a nie jak robic wspaniala impreze....
              • e-meg Re: do "szczecinianki" 05.08.07, 23:57
                "nigdy nie kłóć się z idiotą. ściągnie cie na swoj poziom i przebije
                doświadczeniem".
                z mojej strony to wszystko, co chcialam Ci powiedziec, szczecinianko
                • Gość: o zgrozo Re: do "szczecinianki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:08
                  e-meg napisała:

> "nigdy nie kłóć się z idiotą. ściągnie cie na swoj poziom i przebije
                  > doświadczeniem".
                  > z mojej strony to wszystko, co chcialam Ci powiedziec, szczecinianko

to dobra rada szczecinianko, obiektywnie stwierdzam ze nie masz z nim szans
            • Gość: poznaniak Re: do "szczecinianki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:05
              > Dobra riposta szczecinianko. A regaty są SUPER. Najlepsza impreza na jakiej
              > byłem. Niech chow się zapyziały Wrocław i Poznań - ONI nie mają takich
              warunków
              > jak Szczecin - nowe władze pokazały jak można zrobić wspaniałą imprezę.

Nooo oni nie mają takich warunków, dlatego siedzą u siebie w domku i pracują.
              Nigdzie sie nie ruszają. Ze Szczecina z powodu warunków mamy największa w kraju
              emigrację zarobkową z dużego miasta. Trzeba być szurniętym szowinistą jakimś by
              szczecinskie braki tuszować zarzutami o zapyziałośc we Wrocławiu czy Poznaniu.
              Co za idiotyzmy, proszę państwa!!!
              • Gość: o zgrozo Re: do "szczecinianki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:06
                pewno dlatego 1/3 poznania w warszawie siedzi...
                • Gość: poznaniak Re: do "szczecinianki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:09
                  > pewno dlatego 1/3 poznania w warszawie siedzi...

Ooo! A to ciekawe, a skąd o tym wiesz? 1/3 to znaczy 200 000? Nieźle, nieźle,
                  jakoś nie zauważyłem.
                  • Gość: o zgrozo Re: do "szczecinianki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:11
                    czytam komentarze poznaniakow na forum gazecie wyborczej, a oni przeciez nigdy
                    glupot nie pisza
                    • Gość: poznaniak Re: do "szczecinianki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:18
                      > czytam komentarze poznaniakow na forum gazecie wyborczej, a oni przeciez
                      nigdy
                      > glupot nie pisza

A ty za nimi te nie-głupoty powtarzasz. 1/3, ha ha ha, dobre dobre. Pisz dalej
                      chętnie poczytam, tej :))) Chyba mnie już wieki nie było w Poznaniu, bodajże
                      dzisiaj rano ostatni raz mnie tam widziano :))) może teraz też się zaliczam do
                      tej 1/3? Fakt, tylko coś mi się nie zgadza, zamiast w Warszawie jestem kurka w
                      Szczecinie.
                      Ty, to może ta 1/3 to wyjechała do Szczecina dzisiaj???? :))))))))))
                      • Gość: o zgrozo Re: do "szczecinianki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:21
                        ale jesli to bzdury to co sie tak podniecasz?
                        • Gość: lelek Re: do "szczecinianki" IP: *.chello.pl 06.08.07, 01:46
                          kolejna bezsensowna polemika
                          Poznan to Poznan - wielkopolska gospodarnosc i przedsiebiorczosc, dosc ladna
                          starowka, silny region
                          Szczecin to Szczecin - zachodniopomorska duma i blyskotliwosc, dziesiatki lat
                          okradany o stopowany przez warszawke i slask, piekne waly chrobrego i utracony
                          niestety ostatnimi latyn teraz przypomniany przez regaty portowo-morski
                          charakter, ciekawy turystycznie region
    • andreas.007 domagam sie by takie imprezy odbywały sie co roku! 06.08.07, 02:23
      domagam sie by takie imprezy odbywały sie co roku...
      przeciez to bodaj jedyne 50 milionów i Szczecin odzyje...
      Czy radni nie mogliby tego przegłosować?
      • Gość: pieszy Re: domagam sie by takie imprezy odbywały sie co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 02:35
        szczecin śpi. i bezpieczny. zero na ulicach. fajnie. jedno miejsce. jedna
        radość. jedna czystość. jedna rada - nie! polityce.
      • zbednydlaregionu Re: domagam sie by takie imprezy odbywały sie co 06.08.07, 06:52
        andreas.007 napisał:

> domagam sie by takie imprezy odbywały sie co roku...
        > przeciez to bodaj jedyne 50 milionów i Szczecin odzyje...
        > Czy radni nie mogliby tego przegłosować?
        %0 mnl w naszym budżecie to bardzo dużo pieniędzy. Sądzę, że są już widoczne
        rezerwy na dodatkowe finansowanie. Następnym razem reklamodawcy spojrzą
        łaskawszym okiem pod warunkiem, że zatrudni sie uznaną i cenioną agencję
        ogólnopolską z udokumentowanymi sukcesami w pozyskaniu sponsorów na tego typu
        imprezy.
    • zbednydlaregionu Re: Szczecin uwierzył w siebie...i co dalej ? 06.08.07, 06:50
      Wspaniała impreza. Mankamenty były ale nie tak istotne aby miały przyćmić
      sukces. Tak sukces. Podziękować należy inicjatorom tego pomysłu przy czym sam
      osobiście jako osoba nie będąca na codzień w polityce (za wyjątkiem tego forum)
      nie potrafię powiedzieć kto to był tym inicjatorem. Wiem, że pomysł wykluł się
      za okresu panowania Mariana Jurczyka i słyszałem , że jest to inicjatywa Zbiga
      Zalewskiego ale proszę sprostujcie mnie jak się mylę lub żle pamiętam.
      Na analizę mankamentów przyjdzie czas a w chwili obecnej ze swojej strony
      równiez odtrąbię sukces. Zasadniczy mój wniosek dotyczy niedawnej zresztą i
      powracającej dyskusji o tożsamości Szczecina. Mam nadzieję, że wiemy już jak
      powinna być tożsamość Szczecina jak również to, że te plan strategiczny rozwoju
      miasta mozna spalić i szybko wykorzystać energię i rozpocząć realizację planu
      ( we współpracy z gminami ościennymi, nad wodą) będący wynikiem tej imprezy.
      Na razie nie rozwijam. Gratuluję organizatorom a szczególnie tym, którzy
      czynili to od grubo ponad roku i dopieli swego.
      • Gość: graf Re: Szczecin uwierzył w siebie...i co dalej ? IP: *.home.net.pl 06.08.07, 07:30
        Organizacja regat jest co najmniej kiepska, ale na szczęście niedostatki
        organizacyjne zostały przykryte przez wspaniałą atmosferę i nastawienie gości i
        widzów. Wystarczyło przejść przez miasto z z paradą i obejrzeć rozdanie
        pucharów. Piękne entuzjastyczne reakcje widzów i załóg. Szkoda że taka impreza
        nie może się odbywać u nas co roku.
    • Gość: Rommel Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: 62.233.172.* 06.08.07, 07:51
      A ja widziałem SYF, SYF, SYF na Łasztowni. Bałagan i brud, kamienie i ogromne
      kamienie , dziury i kurz. Gdyby nie żeglowce, to maksymalna wieś. Impreza udała
      się jedynie dlatego, że goście i mieszkańcy byli pozytywnie nastawieni oraz
      uniknięto zatorów komunikacyjnych. Może w końcu, ktoś lub coś zainwestuje w
      Łasztownię, bo wygląda dramatycznie. Najgorsze, że od Majówki ni ezrobiono nic
      dla poprawy stanu Łasztowni.
      • Gość: Gaga Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.zchpolice.com 06.08.07, 08:01
        Tall Ships Races to impreza przede wszystkim dla ŻEGLARZY, dla załóg, oficerów,
        kapitanów. To regaty w których nie tyle ważna jest wygrana, co intergracja,
        szeroko rozumiana edukacja morska , etc. Szczecin zorganizował zakońćzenie
        regat - zakończenie przede wszystkim dla ich uczestników. I możecie drodzy
        malkontenci pisać, że jest beznadziejnie, ze brudno, etc... ale ilu spośród Was
        było już na tego typu imprezie?? Ja byłam wilokrotnie - żeglując zarówno na
        naszych - polskich, jak i zagranicznych żaglowcach i jachtach. I z czystym
        sumieniem mogę powiedzieć: SZCZECIN DAŁ RADĘ. Nie mamy się czego wstydzić -
        wszyscy ci, dla których ten finał coś znaczy są zachwyceni
        miastem ,organizacją, imprezami... A, że szczecinianie nie są zadowoleni - nikt
        Was na Wały siłą nie ciągną. Zostańcie dzisiaj w domu, to dla nas - dla
        żeglarzy będzie więcej przestrzeni na lądzie ;-)
        • Gość: Rommel Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: 62.233.172.* 06.08.07, 08:10
          To nie jest usprawiedliwienie, dla miejscowych orłów z urzędów. Od kilku lat na
          Wałach Chrobrego, wieje wsią i to na całego. Jakaś scena, brudne i tandetne
          zabawki dla najmłodszych, Bosman i grill dla starszych, trochę sztucznych ogni
          i gawiedź ma się cieszyć. A ja się nie cieszę, bo miasto stoi w miejscu i upaja
          się pseudo sukcesem. Gdyby nie żaglowce i tłumy entuzjastów mielibyśmy w
          Szczecinie finał Euro 2012 jak na Jarmarku Europa. Ze względów bezpieczeństwa,
          dopuszczenie Łasztowni do imprezy masowej to co najmniej nadużycie.
          • Gość: Gaga Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.zchpolice.com 06.08.07, 08:22
            W takim razie wytłumacz mi proszę dlaczego żeglarze są zadowoleni? Dlaczego
            kapitanowie byli zaszokowani (dosłownie) breffingiem na poziomie co
            najmniej "Wersalu" ? Dlaczego imprezy w Zamku i w Chrobrym zachwycały? W końcu
            dlaczego wiele załóg , oficerów i kapitanów dziękuje miastu za tak dobrą
            organizację - logistyczną, imprezy towarzyszące, bezpieczeńśtwo, etc? Skąd
            bierze sieten fenomen, skoro - jak twierdzisz - jest niebezpiecznie
            i "wsiowo"??!!
            Może po prostu żeglarze się mylą - im się podoba, ale szczecinianie dobrze
            wiedzą, że jest beznadziejnie??!! A tak wogóle, to niech oni (żeglarze) jadą
            juz do domu i wogóle po co robić takie imprezy... :-/

Drogi Rommel'u żeglarstwo jest dalekie od rozgrywek politycznych, zatem
            przestań pisać głupoty!! Finał się udał i wszyscy uczestnicy regat są
            zachwyceni. A - jak już pisałam - jeśłi Tobie się nie podoba - po prostu zostań
            w domu!!!!
            • Gość: Rommel Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: 62.233.172.* 06.08.07, 09:23
              Trochę opacznie mnie zrozumiałaś, cały problem polega na tym, że miasto nie
              przyznaje się do problemu uporządkowania terenów, zapewnienia infrastruktury i
              wciąż w wielkiej fanfaronadzie obwieszcza sukcesy. Ale ja zmian od dobrych 15
              lat nie wiedzę zmian, jedynie drobna kosmetyka. A tu trzeba zainwestować. Dalej
              będę się upierał, że główna atrakcja czyli żaglowce są ojcem sukcesu imprezy i
              chwała im za to i gratulacje. Ja niestety nie kupuję wytłumaczenia, że wszyscy
              są zadowoleni i może jestem malkontentem, ale miasto poszło po najmniejszej
              linii oporu. Na zasadzie jakoś to będzie bo zawsze było. Miał być przełom, ale
              ja go nie widziałem. Wały Chrobrego i Łasztownia, to jak dwa światy, z tym że
              jeden to trzeci świat. Nie zgadzam się z tłumaczeniem, że zrobiono wszystko tak
              jak można było zrobić, bo wiem od podszewki, że wszystko było na ostatnia
              chwilę. A posprzątanie niebezpiecznych kamieni, prętów, nawiezienie trochę
              piasku dla wyrównania terenów Łasztowni, to problem chciejstwa a nie pieniędzy.
              Zresztą zwracano na to uwagę w maju i co i nic. Jedno wiem jako impreza masowa,
              teren Łasztowni nie powinien być dopuszczony przez Policję. Tak jak każdy
              stadion, z takim bajzlem nie jest dopuszczany. No i oczywiście miejsce
              cumowania Sydova i The World samo jest wytłumaczeniem moich uwag. A na koniec
              trochę optymizmu, dzieciak były zadowolone, ja oczarowany jednostkami i ludźmi.
              Gratulacje za organizacje ruchu. Reszta jak powyżej i chce wiecej.
              • Gość: Oko sokole Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:39
                Gość portalu: Rommel napisał(a):

"cały problem polega na tym, że miasto nie przyznaje się do problemu
                uporządkowania terenów, zapewnienia infrastruktury i wciąż w wielkiej
                fanfaronadzie obwieszcza sukcesy"

Mistrzu Wrocław robi to non-stop i patrz, że ludzie w to wierzą.
            • Gość: bezpartyjny Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:48
              Gość portalu: Gaga napisał(a):

> W takim razie wytłumacz mi proszę dlaczego żeglarze są zadowoleni? Dlaczego
              > kapitanowie byli zaszokowani (dosłownie) breffingiem na poziomie co
              > najmniej "Wersalu" ? Dlaczego imprezy w Zamku i w Chrobrym zachwycały? W
              końcu
              > dlaczego wiele załóg , oficerów i kapitanów dziękuje miastu za tak dobrą
              > organizację - logistyczną, imprezy towarzyszące, bezpieczeńśtwo, etc? Skąd
              > bierze sieten fenomen, skoro - jak twierdzisz - jest niebezpiecznie
              > i "wsiowo"??!!

No jest prosta odpowiedz i rozwiązanie wojego dylematu na temat tego fenomenu.
              Po prostu zaprośmy kapitanów, oficerów, żeglarzy i całe załogi na stałe do
              Szczecina. Niech z nami pomieszkają , niech tu żyją i niech poznają ten
              briffing, logistykę i szczeciński "wresl" na co dzień. Spytajmy się wowczas po
              jakimś czasie jakie mają wrażenia.

Jeśli ktoś wpływa do portu w ramiona tłumów zachwyconych widokiem etc. to można
              być oczarowanym. Ale spytajmy cudzoziemców, którzy dłużej tu mieszkają,
              spytajmy Hansa z Holandii który pracował długo w UM, co oni myślą o naszym
              mieście o jego organizacji i pracy. To będzie bardziej miarodajna opinia niż
              żeglarzy, uczestników regat przez kilka dni, którym towarzyszyła masa ludzi
              spoza Szczecina tworzących tłumy.

Jakie były i są problemy z tymi regatami to my sami wiemy, wiemy jaka była
              nerwówka przed z przygotowaniami. Tu nic nie działa normalnie, i nic nie było
              robione normalnie. Więc zasłanianie się zachwyconymi żeglarzami i pienie jacy
              jesteśmy cudowni jest typowo polską wadą i megalomanią na które cierpi 99%
              Polski.

A to że Szczecin jest jak wiocha, jest warte uwagi i głębszego przemyślenia.
              To, że mamy fatalną obsługę w kanjpach i inne mankamenty zawarte w krytycznych
              uwagach przyjezdnych warto wziąć pod uwagę.
              W szanujących się miastach mających restauracje na jakimś poziomie wymaga się
              od tychże by obsługa była na odpowiednim poziomie. Dobre restauracje mogą nawet
              utracić licencję, jeśli nie zapewniają właściwej obsługi. Tak jest na
              cywilizowanym Zachodzie. Może warto zasugerować to UM i prezydentowi miasta?
              Może to powstrzyna kelnerki u Radeckiego przed chamskim obsługiwaniem klientów.
              Sam ostatnio byłem zaskoczony znacznie niższym poziomem obsługiw tej
              restauracji w porównaniu z jej początkami.

Obrażanie się i wrzask forumowiczów "to nie przyłaźcie na regaty i siedźcie w
              domu" jest po prostu prostackie i niegrzeczne. Podobnie uwagi "no to nie róbmy
              takich regat". Jest to tym bardziej śmieszne, że niby co? wrzeszczący gó..arz
              zdecyduje że nie będzie regat??? To politycy decydują i my nie mamy nic do
              powiedzenia. Co za idiotyzmy :)))))
              • Gość: miejscowy bezpartyjny jak ciebie sie czyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:16
                to ty chyba bys nawet w nowym jorku czul sie nie spelniony. az przykro ze takie
                wielkie osobowosci jak ty musza meczyc sie w tym zapyzialym miescie ktorym ono
                podcina skrzydla. czemu taka wielka osobowosc nie wyprowadzi sie gdzie indziej
                tylko leje zoc na lewo i prawo?? czyzby takiego dostojnik nie mogl sobie
                znalezc pracy i mieszkania w innym miejscu? czy moze to taka pokazowka jaki to
                ja wielki jestem choc mieszkam z matka w kawalerce i mam 15letniego maluszka i
                to wina wszystkich oprocz mnie?
              • Gość: Gaga Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.zchpolice.com 06.08.07, 14:34
                "zaprośmy kapitanów, oficerów, żeglarzy i całe załogi na stałe do
                Szczecina. Niech z nami pomieszkają , niech tu żyją i niech poznają ten
                briffing, logistykę i szczeciński "wresl" na co dzień. Spytajmy się wowczas po
                jakimś czasie jakie mają wrażenia"

Ale po co - przecież w Szczecinie jest Finał The Tall Ships Races, a nie port
                macierzysty żaglowców z całego świata!!!!!
                W tej chwili ważne jest to jak zorganizowany został finał, nie jak wygląda
                codzienne życie wiecznie niezadowolonego i narzekajacego Polaka.
                Jeśli jest aż tak źle, jak piszesz, to co ty robisz w Szczecinie? Od paru lat
                Europa stoi przed nami otworem - można wsiąść w samolot i już tutaj nie wracać.
                Można też siedzieć na przysłowiowym tyłku, nic nie robić i tylko narzekać: to
                źle, tamto źle. A co Ty drogi bezpartyjny zrobiłeś, aby przyczynić się do
                powodzenia tej imprezy??!! :-/ I co do standardu mieszkania w Szczecinie ma to,
                że nie lubisz jakiejś tam knajpy - nie podoba się obsługa - nie ma problemu.
                Idź do Radissona, do Chrobrego, gdziekolwiek...
                O dziwo jak żyję i łążę po knajpach szczecińskich - jeszcze nie spotkałam się z
                niemiłą obsługą. Bywa powolna, bywa zakręcona, ale nie niemiła...

"Obrażanie się i wrzask forumowiczów "to nie przyłaźcie na regaty i siedźcie w
                domu" jest po prostu prostackie i niegrzeczne. Podobnie uwagi "no to nie róbmy
                takich regat". Jest to tym bardziej śmieszne, że niby co? wrzeszczący gó..arz
                zdecyduje że nie będzie regat??? "

Jeżeli nie podoba mi sięjakaś impreza - po psotu na nią nie idę... po co
                siemęczyć, po co narzekać? Nie rozumiem motywów jakie Tobą kierują, bo przecież
                skoro jest tak fatalnie, to chyba lepiej po prostu zostać w domu przed TV... I
                wybacz - nie jestem ani gó..arzem, ani tym bardziej wrzeszczącym gó..arzem
                (!!)
          • Gość: graf Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.home.net.pl 06.08.07, 08:34
            > To nie jest usprawiedliwienie, dla miejscowych orłów z urzędów. Od kilku lat na
            >
            > Wałach Chrobrego, wieje wsią i to na całego. Jakaś scena, brudne i tandetne
            > zabawki dla najmłodszych, Bosman i grill dla starszych, trochę sztucznych ogni
            > i gawiedź ma się cieszyć. A ja się nie cieszę, bo miasto stoi w miejscu i upaja
            >
            > się pseudo sukcesem. Gdyby nie żaglowce i tłumy entuzjastów mielibyśmy w
            > Szczecinie finał Euro 2012 jak na Jarmarku Europa. Ze względów bezpieczeństwa,
            > dopuszczenie Łasztowni do imprezy masowej to co najmniej nadużycie.

Jedni obejrzą hity na czasie, pójda na diabelski młyn i zjedzą grilla, a drudzy
            zwiedzą żaglowce, pójdą z paradą załóg, obejrzą rozdanie pucharów i posłuchają
            szantów. I dla jednych i dla drugich jest rozrywka. Jeśli zaś przeszkadzają ci
            widzowie jedzący grilla i kupujący zabawki to tym masz problem a nie oni.
    • Gość: Ryszard Popiel Szczecin uwierzył w siebie IP: 77.88.176.* 06.08.07, 08:38
      Panie Prezydencie Krzystek.
      Prosz przyjąć gratulację za zorganizowanie tak pięknej imprezy. Gorące
      podziękowania należą się Panu Tomaszowi Banachowi, który odpowiadał za całość,
      szefowi Biura ds. Organizacji Regat kpt. Marcinowi Raciborskiemu, pani Mirze
      Urbaniak, Jerzemu Radusze, całemu zespołowi promocji Urzędu Miasta - wszystkim,
      wszystkim tym bezimiennym biorących udział w przygotowaniu i przeprowadzeniu
      czegoś co się stało - super impreza.
      • Gość: o zgrozo Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:45
        zgadzam sie tu z przedmowca ze nie potrzebnie wchodzilem w polemike. zakladam
        sie ze te nieprzychylne komentarze sa generowane glownie przez przeciwnikow po
        ktora obecnie rzadzi szczecinem i ktorej uwydaje sie zrobic kawal dobrej
        roboty. a prawda jest taka ze ta robote zrobili mieszkancy miasta, wiec plujac
        na ten zlot durniu, plujesz na siebie
    • Gość: uszi Szczecin uwierzył w siebie IP: 89.101.212.* 06.08.07, 09:01
      mieszkam za granica ale ogladałam relacje w tv i jak widzialam ten tłum ludzi to, az mialam ciarki na skórze. ciesze sie, ze wyszło tak super. żałuje tylko, ze nie mogłam uczestniczyć. moge czuc sie dumna ze Szczecina i kiedys tam wróce.
      • januszcz Re: Szczecin uwierzył w siebie 06.08.07, 10:04
        ...i słusznie, że uwierzył. Wspaniała impreza zostawi miłe wrażenia u tych,
        którzy umieli się na tej imprezie odnaleźć, którzy znaleźli dla siebie to, czego
        szukali.
        Gościłem na pokładzie swojej skromnej łódki ludzi z południa Polski - byli
        szczerze zachwyceni.
        Słowa uznania również dla Urzędu Morskiego, który zezwolił na nieograniczony
        ruch jachtów w rejonie zlotu żaglowców. Okazało się, że żeglarze znakomicie
        poradzili sobie z pływaniem w takiej "ciżbie" przy normalnie funkcjonującym porcie.

Co do Łasztowni...aż się prosi o remont i utworzenie tam miejskiej mariny z
        pływającymi pomostami i wbitymi w dno palami do cumowania. W istniejących przy
        nabrzeżu Starówka magazynach można by urządzić hangary dla zimujących jachtów
        oraz warsztaciki szkutnicze świadczące usługi na rzecz jachtów.
        Założę się, że stworzenie dobrych warunków zaowocowałoby ściągniecie do naszego
        miasta dużej ilości jachtów niemieckich, szczególnie z Berlina, z którego dojazd
        do Szczecina autostradą byłby na tyle krótki, że nie zniechęcałby Niemców do
        pozostawienia tu jachtu.
        No tak...ale słyszałem, że te byłe magazyny portowe mają zostać rozebrane. Mam
        nadzieję, że pomysł rozbiórki zostanie zrewidowany bo z gospodarskiego punktu
        widzenia jest po prostu zły. Należy to co jest wykorzystać.

J.
        • Gość: Zbędny Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:10
          Jak masz Januszcz łódkę to wiesz, że ściągnięcie gości z ...np Berlina to
          najmniejszy problem. Problemem jest brak bazy w Szczecinie. Zapewne widziałeś
          odpływających "z kwitkiem" też Niemców.
          • januszcz Re: Szczecin uwierzył w siebie 06.08.07, 10:20
            Gość portalu: Zbędny napisał(a):

> Jak masz Januszcz łódkę to wiesz, że ściągnięcie gości z ...np Berlina to
            > najmniejszy problem. Problemem jest brak bazy w Szczecinie. Zapewne widziałeś
            > odpływających "z kwitkiem" też Niemców.
            ================
            Właśnie napisałem o tej bazie, że należy ją stworzyć. Odnowienie rejonu
            Łasztowni w taki sposób aby nie tylko cieszyła oko, ale dawała pracę i dochód
            dla miasta. Rozbierając solidnie wybudowane magazyny pozbawiamy się tego
            dochodu. Uważam, że mamy wyjątkowe szczęście bo infrastruktura mariny jest
            "prawie" gotowa i nie trzeba inwestować milionów euro tak jak w marinę Kroeslin
            zainwestowali Niemcy by zarabiać tak jak oni. Miejska marina mogłaby otrzymać
            również dotację z Unii. Pytanie: czy morskość naszego miasta jest tylko
            okazjonalną czy gospodarze miasta żyją nią na co dzień?

J.
            • Gość: Zbędny Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:49
              No to się zgadzamy tylko te decyzje .... Zanim chłopaki wykombinują jak dla
              sieie z tego coś wykręcić to będzie koniec kadencji.
    • Gość: Bodzio Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: 212.2.101.* 06.08.07, 09:53
      To nie jest zlot żaglowców tylko zlot komarów. To chyba jakaś plaga!!!
    • Gość: izaak "Sam widziałem, jak bili brawo prezydentowi Szcze" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:59
      dobre! Proponuję dalszą częśćL "A jego rozpromienione oczy, spokojnie ogarniały
      tłum wiwatujących na jego cześc szczecinian. Choć skromny i pracowity, na
      własne oczy zobaczył potęgę swojego geniuszu i miłość mieszkańców. Teraz był
      pewny: następną kadencję mam jak w banku. Jego zadumę przerwał machający z dołu
      człowiek. Przyjrzał mu się bliżej, bo wydawało mu się, że go znał. Tak, to
      redaktor Jachim z Wyborczej - pomyślał. Zrobiło mu się miło i uśmiechnął się w
      jego kierunku. Widząc ten uśmiech, redaktor Jachim zacisnął pięści i gestem
      zwycięzcy krzyknął ku Niemu "Uwierzyłem w siebie! Cały Szczecin uwierzył w
      siebie", ale tego On już nie słyszał, bo całą swoją uwagę skoncentrował na
      purpurowej łodzi biskupa, która przybiła do brzegu...
      • Gość: naganna Re: "Sam widziałem, jak bili brawo prezydentowi S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:24
        ... że co to ma być?

Czy tutaj wszyscy maja uprzedzenia do polityków ...?

Jak się sprawdzi to zostanie na przyszłą kadencję.

• Gość: izaak Re: "Sam widziałem, jak bili brawo prezydentowi S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:15
          a Ty nie masz?
      • Gość: olo :)))))))))))))))00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:23
        nareszcie ktoś sensownie gada!
      • Gość: izaak zostałem przelicytowany przez teksciarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:09
        urzedu miejskiego (za www.szczecin.pl):

"W słoneczny, poniedziałkowy poranek Prezydent Piotr Krzystek wszedł na
        maszt "Daru Młodzieży" . 50 metrowy maszt szczeciński (każdy z trzech masztów
        tego żaglowca ma nazwę pochodząca od najwiekszych polskich miast portowych)
        pokonał w ciągu kilkunastu minut. Prezydent Szczecina spełnił tym samym
        obietnicę daną szczecinianom jeszcze przed rozpoczęciem finału The Tall Ship'
        Races. Wyczyn wzbudził aplauz obserwatorów i szacunek braci żeglarskiej."

Prezydent Piotr Krzystek podczas wchodzenia na maszt Daru Młodziezy
    • Gość: marek b Szczecin uwierzył w siebie IP: *.chello.pl 06.08.07, 10:45
      Władze są gościnne, owszem, ale z uporem maniaka gnoją swoich mieszkańców tak jak mnie!
    • Gość: observer Tylko dlaczego taki kocioł był na drodze nr 3??? IP: *.centertel.pl 06.08.07, 10:46
      Czy wy nie macie policji, jechał rano w niedzielę do szczecina i stałem przed
      skrzyżowaniem trojki z drogą na bydgoszcz w 3-5 km korku! Ani jednego
      policjanta,żeby ruchem kierować. Podobno tam jechali, ale korek już był, że
      hej. A w drodze powrotnej korek przed Pyrzycami na 5-6 km.....A to wasze Radio
      Szczecin, to mogłoby jakieś komunikaty drogowe podawać, a nie jak ja już korek
      przejechałem: to mamy wiadomość... Dziękuję za takie wiadomości.
    • Gość: lippman GW Szczecin potwierdza, że jest szmatławcem IP: *.globalconnect.pl 06.08.07, 11:06
      Wyobrażacie sobie, jakie byłyby tytuły GW Szczecin po Dniach Morza tak 'zorganizowanych' jak obecnie, gdyby prezydentem był Jurczyk czy Lubińska?
      Byłby płacz, zgrzytanie zębów i tytuły o zaprzepaszczonej szansie Szczecina, braku profesjonalnej organizacji...
      W przypadku, gdy prezydentem jest swój człowiek- mdły Krzystek- wówczas czytamy pasusy o imprezie milenijnej, jakiej świat nie widział :)
      Zaznaczę, że nie jestem sympatykiem Jurczyka, ale chcę jedynie zwrócić uwagę na styl tego szmatławca.
      • Gość: sternik Re: GW Szczecin potwierdza, że jest szmatławcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:22
        absolutna racja. przecież GW i TVN24 to tuba PO więc bez względu na prawdę
        muszą wieńczyć sukces. słodziutka idiotka Rucińska w TVN24 pieje - Szczecin
        odwiedziło 1 mln turystów! chyba dziewczątko coś pokopciło i stąd takie głupoty
        wygaduje
      • Gość: graf Re: GW Szczecin potwierdza, że jest szmatławcem IP: *.home.net.pl 06.08.07, 11:24
        Skoro GW otrzymało patronat medialny to złego słowa o imprezie nie powiedzą.
        Kasa Kasa Kasa. I jeszcze Krzystek swój człowiek. Jeeez jak on tragicznie
        wyglądał przy rozdawaniu pucharów na finale regat.
    • andreas.007 ja tez czesto sie bawie, ale czy to oznacza 06.08.07, 11:28
      Prosze państwa, to ze szczecinianie i goscie dobrze sie bawili
      przy muzie wykonaniiu pani Dody i fajerwerkach,
      nie oznacza, ze teraz juz wszystko bedzie cudownie w naszym miescie...
      Pan Jurczyk po wizycie w USA pamietam tez miał taki stan.
      Była dobra zabawa - i tyle!
      Ja tez czesto sie bawie, ale to nie znaczy, ze dobrze prowadze firme!
      • andreas.007 Szczecin zawsze wierzył w siebie! Kretyństwo! 06.08.07, 12:56
        a w ogóle co za kretynski tytuł sugerujacy,
        ze Szczecin nie wierzył w siebie...
        Jak ktos jest z innego miasta,
        to moze potrzebował potwierdzenia w dobrej zabawie,
        ale dla szczecinian nie była i nie jest to kwestia uwierzenia w siebie,
        ale raczej uwierzenia we władze, które jednak nie daja po temu argumentów!

Szcecin był jest i bedzie i nikt tego juz nie zmieni...
        zaden głupek bedacy tu chwile!
    • Gość: guido Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.tbcn.telia.com 06.08.07, 11:47
      "Szczecin udowodnił sam sobie, że stać go na organizację wielkich imprez,
      takich choćby jak mecze Euro 2012. Komunikacyjnie, gastronomiczni, hotelowo
      jesteśmy przygotowani."

Ta ilosc, a szczegolnie jakosc hoteli jaka ma Szczecin nie potrafi sprostac
      srednim wymaganiom turystow, a co dopiero EURO 2012. Totalny brak wyobrazni
      i dlatego to miast wyglada tak jak wyglada. Trzecia liga.
    • Gość: bredo Jasne! Super impreza! Ale umiar ... IP: *.centertel.pl 06.08.07, 12:10
      ... w zachwytach potrzebny od zaraz! Podobny zlot żaglowców już był w
      Szczecinie ( bodajże w 1984 roku ), więc ten nie jest po raz pierwszy! Ponadto
      latem w portach zachodniej Europy czy Skandynawii po dwa, trzy wielkie żaglowce
      cumują w każdy weekend, bo włóczy się ich po Bałtyku czy Morzu Północnym
      kilkadziesiąt, natomiast drobnicę trudno zliczyć - jest tego mrowie! O Morzu
      Śródziemnym nie wspominam, bo tamtego, wspaniałego klimatu, także dla
      wszelkiego rodzaju żeglarstwa nie przebije Europa Północna. Chciałoby się więc,
      żeby tego typu zloty pokazały drogę choćby do Świnoujścia, bo stamtąd już
      łatwiej trafić do Szczecina. RZecz jednak w tym, że idącym zza Arkony czy z
      Oere Sundu żaglowcom wydaje najwcześniej na Kołobrzeg czy Ustkę i dla płynących
      z powrotem analogicznie.
      SZczecin musi więc czymś szczególnym przyciągać, zwłaszcza młodzież, bo ta
      właśnie spędza wakacje na pokładach dużych jachtów i żaglowców. I dopiero
      wymyślenie, zrealizowanie i wypromowanie takiej atrakcji bedzie warte takich
      zachwytów!
      • Gość: Wojtek Re: Jasne! Super impreza! Ale umiar ... IP: *.csv.pl 06.08.07, 12:32
        Zawsze można narzekać - tylko na co tak właściwie... czego się malkontenci
        spodziewali - konkretnie? Że w rok, czy pół roku Łasztownia zostanie gruntownie
        odremontowana?! Albo Madonna zrobi koncert i skasuje 3/4 budżetu... Łasztownia
        dzięki tej imprezie wróciła do miasta fizycznie i mentalnie, a teraz to po
        prostu trzeba reszta zależy od nas samych, jak będzie wyglądać w przyszłości. A
        impreza jest udana dlatego, że pokazuje gościom i przede wszystkim nam samym, że
        Szczecin jest atrakcyjnym miejscem, którego potencjał w oparciu o położenie
        (żeglarstwo, turystyka, bliskość Berlina, itp) jest ogromny. A na takich
        fundamentach można budować przyszłość, również w gospodarce . I na tym polega
        głównie, sukces tej imprezy.
        • Gość: nommo Re: Jasne! Super impreza! Ale umiar ... IP: 212.244.199.* 07.08.07, 11:01
          Koncert Madonny nie był potrzebny, podobnie jak kilku zespołów, które wystąpiły.
          Jak dla mnie za mało kręciła się ta impreza wokół żagli właśnie, a za bardzo
          przypominała kolejny festyn. Szanty to powinna być główna scena! Żeby nie było,
          że narzekam, źle nie było ale mogło być znacznie lepiej, niekoniecznie większym
          kosztem.

Poza tym, na czym budować te fundamenty atrakcyjności Szczecina? Na targach Expo
          Nautica? Piękna nazwa, tylko co z tego, skoro stały tam 4 motorówki na krzyż i
          jeden armator. Gdzie szkoły żeglarskie? Gdzie producenci sprzętu? Dlaczego nikt
          nie starał się promować żeglarstwa wśród mieszkańców miasta? Mamy takie
          znakomite warunki? No to je w końcu wykorzystajmy, ale nie festynem za
          kilka(naście?) milionów złotych i błyskiem w TV. Skojarzenie Szczecin=żagle
          trzeba budować od postaw, a nie od szczytu, bo za rok nikt już nie będzie o tym
          pamiętał. No chyba, że rzewnie wspominać będą to dziennikarze lokalnej prasy.

Niestety jeśli chodzi o żeglarstwo, to nadal jest to niewykorzystana szansa tego
          miasta, a także okolic (Trzebież, Stepnica, etc.) I dlatego aż tak cieszyć się
          nie ma z czego.
    • krokus5 Re: Szczecin uwierzył w siebie 06.08.07, 12:36
      Żaglowce są piękne.Zwłaszcza u nas w Szczecinie.Absolutnym hitem dla mnie było
      połączenie mostem pontonowym Łasztowni z wyspą Grodzką.Człowiek żyje tyle lat w
      Szczecinie a dopiero pierwszy raz mógł obejrzeć Wały Chrobrego z żaglowcami z
      innej strony
      • Gość: kiepszczak I co z tego? No co? IP: *.crowley.pl 06.08.07, 14:58
        I co z tego? Nie zachowujmy się jak banda głupków, którym wystarczą igrzyska do szczęścia. Impreza zaraz się skończy i co zostanie? Wspomnienia , fotki???? Trzeba rozgraniczyć dwie rzeczy. Jedna to przebieg imprezy. Ale to wyłącznie zasługa zgromadzonych tam ludzi. Gdyby tradycyjnie zamknąć wały postawić jakąś scenkę, a przy nadbrzeżu zacumować żaglowce było by podobnie. Niewątpliwie duża zaletą było przypomnienie czym tak naprawdę jest szczecin, a przynajmniej powinien być. To jest miasto z tradycja morską i na każdym zakręcie powinno pachnieć morzem, a pachnie tandetnym bazarem gdzieś przy granicy. Druga to wymierne korzyści dla miasta. Poszło na imprezę 50mln zł. I co się okazało że największe jednostki nie zacumowały przy samych wałach. Dlaczego? Ano dlatego że pogłębiono odrę jak pogłębiono. Maźnięto farba gdzieniegdzie ścianę na dworcu, żeby nie straszył z daleka pograbiono tu i ówdzie i już. Wtopy organizacyjne, syf na łasztowni gdzie zacumował the world. Piękny statek pośrodku bajzlu. Wtopa z gwiazdą wieczoru i zaproszenie emerytów o których pamięta się jeszcze może w niektórych domach spokojnej starości. Wczorajsze hity na czasie? Co to niby miało być powtórka z rozrywki za free i wypełnienie tanim kosztem kolejnego wieczoru po sobotnim? Co zostanie? Dlaczego nie wyremontowano za te pieniądze nadbrzeża okolicy wałów chrobrego, nie pozostawiono po tej imprezie czegoś, co będzie o niej przypominać No chyba, że komuś wystarczy te graffiti. Nie chcę krakać ale moim zdaniem to stracona szansa. Było pięknie , jeszcze jest ale za chwile czar pryśnie i zostanie szara, brudna , nijaka rzeczywistość. Osobiście liczyłem że może dzięki tej imprezie jedyny piękny i charakterystyczny zakątek tego miasta zostanie nieco dopieszczony chociaż uporządkowany. Ale tu jak zawsze dupa. Dla mnie szczecin był świeżym miastem, z powiewem wielkiego świata, zapachem morza. Teraz jest to zwykły zaścianek przypominający z roku na rok coraz bardziej bazar dla niemiaszków wnajgorszym wydaniu.
        • Gość: Naganna Re: I co z tego? No co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:10
          Nie kiepszczak, jeszcze nie teraz. Daj się jeszcze nałudzić!
        • Gość: Rommel Re: I co z tego? No co? IP: *.astermedia.pl 06.08.07, 23:38
          A już myślałem, że tylko ja to dostrzegłem. No cóż, najlepiej to
          jednak wyglądało z lotu ptaka. Dobrze, że przy okazji nowego,
          blaszanego hipermarketu nie otworzyli. Miesiące kadencji płyną, jak
          inwestycje.
          • Gość: ułan forumowy Re: I co z tego? No co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 04:03
            A już myślałem, że tylko ja to dostrzegłem. No cóż, najlepiej to
            > jednak wyglądało z lotu ptaka.
            ptasi mózg awsze podnieca się tym co widzi z góry bo na dole wie że
            jest nikim
    • Gość: julia Szczecin uwierzył w siebie IP: *.tkk.pl 06.08.07, 17:27
      byłam,widziałam,przezywałam-jestem dumna z mojego rodzinego miasta!
      Tak trzymać!!!!Ludzie róznych opcji i poglądow moga jak widać zjednoczyc sie w
      dobrej sprawie i zrobic coś wielkiego!
      żal było wracac do Kołobrzegu,gdzie trwa piekeiłko i duma z techno festiwalu
    • searover Szczecin uwierzył w siebie 06.08.07, 20:46
      Było dużo obaw i mogło być dużo lepiej. Lecz mimo niedociągnięć
      znanych głównie nam, mieszkańcom Szczecina, Zlot udał sie
      znakomicie. Byłem dumny z naszego miatsa i żal było mi wyjeżdżać
      stąd w niedzielny wieczór.
      Napisałem, że niedociągnięcia znane były tylko mieszkańcom, bo
      pamietając nasze obawy spoglądałem na deski między torami kolejowymi
      na Łasztowni, klepisko pod Trasą Zamkową, marne nabrzeża... Tak
      naprawdę jednak nikt tego nie zauważał, bo oczy uczestników
      skierowane były gdzie indziej. Pod tym względem to sytuacja podobna
      troche do pubów i rozmaitych nocnych klubów. Kuszą dobrą zabawą,
      kolorowymi swiatłami, muzyką, a kiedy pogasna wszystkie swiatła i
      rano przyjdą sprzątaczki, dopiero widać całą niezamaskowaną brzydotę
      owych przybytków. Podobny mechanizm pomógł i nam ukryć
      niedociągnięcia. Liczni turyści z pewnością zawiozą do domów
      wspomnienia żaglowców, przyjaznych im mieszkańców oraz prężnego
      organizacyjnie (sic!) miasta. I mam nadzieję, ze tu wrócą. Żadna
      reklama w żadnej gazecie czy telewizji nie zrobiłaby dla promocji
      Szczecina tyle, co zrobiła ta udana impreza. Może za nią przyjdą
      następne, i może zacznie procentować zdobyte doświadczenie. Lecz
      najważniejsze jest w tytule - po latach marazmu i bylejakości
      Szczecin rzeczywiście uwierzył w siebie. Wreszcie okazało się, ze
      coś wielkiego może udac się i tu. A przecież mamy rozstrzygnięty
      konkurs na budynek filharmonii. Niesamowity sam w sobie. Ruszają
      budowy galerii w centrum miasta. Ja zaś mam nadzieję, że mieszkańcy
      nie oddadzą już tak łatwo Wyspy Grodzkiej. Myślę, ze tysiące
      Szczecinian podobnie jak ja dopiero podczas zlotu po raz pierwszy w
      swoim zyciu mogli postawic stope na owej Terra Incognita, z której
      roposciera sie piekna panorama Walow Chrobrego i Zamku. Zbrodnia na
      organizmie miasta byloby dopuscic do ponownego wyludnienia tej
      wyspy. Niechby na poczatek bylo tam choc kilka kafejek, niechby
      zamiast mostka byl jakis malutki prom, lecz niechby to miejsce zylo.
      A po nim Lasztownia i cale Srododrze. I jeszcze na koniec dygresja -
      tak radosnej rzeki jak w niedziele chyba jeszcze nie u nas
      widzialem. Na tym przykladzie widac ile tracimy na codzien oddajac
      ja we wladanie nielicznym pchaczom i barkom oraz prawdziwym
      rodzynkom nieruchawej bialej floty.
      • Gość: ułan forumowy Re: Szczecin uwierzył w siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 04:06
        Podobny mechanizm pomógł i nam ukryć
        > niedociągnięcia. Liczni turyści z pewnością zawiozą do domów
        > wspomnienia przyjaznych im mieszkańców oraz prężnego
        > organizacyjnie (sic!) miasta.

wrocław robi to co dzień i nikt się nie śmieje, baaa wręcz jako wzór
        wśród maluczkich stawia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka