magdalena.polis 17.08.07, 12:06 Witajcie! Jestem ciekawa jak wygląda obecnie ulica Sarnia na Warszewie? Mieszkałam przy niej obok plebanii do 1988r. Obecnie mieszkam w Warszawie (zmiana tylko dwóch literek:-)). Serdecznie pozdrawiam! Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziom Re: ul. Sarnia na Warszewie IP: *.um.szczecin.pl 17.08.07, 13:34 To już nie ta ulica jak jeszcze kilkanaście lat temu. Pełno domków jednorodzinnych, praktycznie prysł dawny klimat ostoi ciszy. Wzdłuż Duńskiej na wys. Sarniej budują blokowiska także widok prawie jak w śródmieściu. To se ne wrati :( Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 14:14 Dzieki za info! Patrzyłam na mapkę w googlach - trudno było mi odnaleźć mój były kawałek ziemi :-) Może kiedyś wybiorę się w krainę dzieciństwa. Najlepsze jest to, że obecnie w W-wie mieszkam na terenie, który 15 lat temu wyglądał dokładnie jak Warszewo a teraz ciągle budują :-) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 14:23 jezdnia sie nie zmienila:) byla plebania zaniedbana troche nowych domków stary sklep dalej dziala Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:02 Jezdnię pamietam :-) Betonowe prostokąty z jajowatymi kółeczkami w środku. Za moich czasów samochód przejeżdżał raz dziennie, więc w tych "jajeczkach" trawa rosła :-) A co z domkiem po prawej stronie od plebanii (stojąc na wprost)? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:08 A co z domkiem po prawej stronie > od plebanii (stojąc na wprost)? twarzą do plebani? zdaje sie, ze tam od wielu wielu lat jest stan rozgrzebanej budowy Nie jestem do końca pewien. Nie bywam tam czesto choc mieszkam niedaleko. Moge przy okazji pstryknac zdjecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:13 Tak, stojąc twarzą do plebanii Sarnia 31. To moje rodzinne miejsce :- ) Jeśli przy okazji możesz pstryknąć to będę bardzo wdzięczna! pozdrawiam serdecznie Magda z Warsz(a)(e)w(y)(a) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:19 malutki domek o ile kojarze to zmieniło sie na gorsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:51 Tak, to byl naprawde malutki domeczek. Ale ja wtedy tez bylam mala to mi nie przeszkadzaly rozmiary:-) Ważniejsze było dla mnie, ze za nim znajdował się wielki ogród. Przed zresztą trochę też - ciekawe czy jeszcze rosną morele? Ale ogród też obcieli. pozdrawiam, bede w poniedzialek Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlung Re: ul. Sarnia na Warszewie IP: 62.69.212.* 17.08.07, 14:26 moim zdaniem sama ulica wyglada dokladnie tak samo jak przed kilkunastu laty, zmieniala sie natomiast okolica. przy sarniej postawiono raptem jeden lub dwa domy. nawierzchnia ulicy - ta sama kratkowana, betonowa, plyta. chodniki zniszczone, stara plebania opustoszala popada w riune. na calym warszewie jedynie dwie ulice sie prawie w ogole nie zmienily - perlista i wlasnie sarnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 17.08.07, 15:04 A ta plebania to własność parafii, prawda? Ciekawe dlaczego tak zaniedbali... Może prześlę obecnemu księdzu kilka starych zdjęć :-) Dzięki za odpowiedzi! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: ul. Sarnia na Warszewie 24.08.07, 09:30 Hejka! Podbijam trochę watek - moze jeszcze ktoś ma informacje o Sarniej 31 i starej plebanii? pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: ul. Sarnia na Warszewie IP: 85.219.206.* 24.08.07, 09:54 jest strona www.warszewo.pl może tam cos znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: wyslalem zdjecia 12.09.07, 12:45 Dostałam! Serdecznie dziekuję!!!!!!!!!!!! Jeśli chcesz jakieś fotki z Wawy to daj znać :-) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: wyslalem zdjecia IP: 83.168.96.* 21.09.07, 15:02 Zdjęcia z Wawy to żadna atrakcja, ale jakbyś miała jakieś stare zdjęcia Warszewa to się gorąco polecam. Trochę szczegółow odnośnie plebani przy Sarniej znajdziesz na www.historia.warszewo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.polis Re: wyslalem zdjecia 25.09.07, 13:36 Mam kilka biało czarnych zdjęć z Sarniej 31 - jest na nich moja Mama jako dziecko i pies oraz zdjęcia z komunii mojej Mamy:-) A na poważnie - przeszukam rodzinne zbiory podczas wizyty u Mamy - moze coś znajdę! Odpowiedz Link Zgłoś