pepperoni78 03.07.03, 13:26 Szczecin to bardzo sympatyczne miasto. Mam z nim kilka miłych skojarzeń. Ciekawi mnie, z czym kojarzy Wam się moje miasto - Lublin?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JACEK Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: 64.9.159.* 03.07.03, 13:39 Mie Lublin bedzie zawsze sie kojarzyl z ponizszym postem na szczecinskim forum ;-))) cyt: Re: WYSADZIC W POWIETRZE! Autor: Gość: kiki IP: *.szcz.gazeta.pl Data: 18-05-2001, 21:02:41 Centralny to raczej w Stolycy. W Szczecinie Główny. On ma brzydkę bryłę, ale się jakoś broni - nigdzie w Polsce nie ma chyba dworca tak wkomponowanego w sąsiedztwo rzeki. Sama słyszałam, jak osoba, która chwilę wcześniej wysiadła z lubelskiego po wyjściu z tunelu westchnęła: �Morzeee...� forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=360&w=2093&a=2236 Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 13:40 ...Z "manifestem komunistycznym" i kosciolami o ktore mozna sie potykac co krok... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 13:42 ja mam wojenne skojarzenia armia lublin majdanek Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter 03.07.03, 13:50 mam takie dziwne przeczucie ze moglbys byc moim dziadkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: skuter 03.07.03, 13:53 no, cos ty zglupial?! kto ma wiecej dziewczyn na tym forum, he?! a propos - co z Jottka?! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter 03.07.03, 13:56 swarozyc napisała: > no, cos ty zglupial?! kto ma wiecej dziewczyn na tym forum, he?! no wlasnie wyobrazam sobie , ze siedzi siwiutki, brodaty swarozyc z fajka nad szklanka wodki na myszach i odprawia na forum erotomanstwo gawedziarskie > a propos - co z Jottka?! chcialem ja wyslac poczta ale powiedzieli, ze materialow niebezpiecznych nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: skuter 03.07.03, 14:00 skuter70 napisał: wyobrazam sobie , ze siedzi siwiutki, brodaty swarozyc z fajka nad szklanka wodki na myszach i odprawia na forum erotomanstwo gawedziarskie ZAZDROSNIK! i nieudacznik! > > > a propos - co z Jottka?! > > chcialem ja wyslac poczta ale powiedzieli, ze materialow niebezpiecznych nie > wolno To trzeba bylo umyslnym! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter 03.07.03, 14:01 > To trzeba bylo umyslnym! do szwecji? za nieudacznika? niedoczekanie > Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: skuter 03.07.03, 14:03 no Skuti, fajny chlopiec jestes i nogi jak umiesnione... Nie karz mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: skuter 03.07.03, 14:14 Nie drocz sie ze mna, tylko mow gdzie jest i kiedy bedzie dostepna... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter 03.07.03, 14:21 1 na wakacjach 2 tez chcialbym to wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: skuter 03.07.03, 14:24 Myslalem ze ja krotko trzymasz i przynajmniej wiesz gdzie jest i co robi... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter 03.07.03, 14:29 trzymam ja krotko ale poza tym jestem krotkowidz Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 13:54 Mi sie kojarzy z Unia Lubelska, a to mi sie kojarzy ze szpitalem (w Szczecinie jest szpital przy tej ulicy). Poza tym mialem kiedy kolege (imigrant z Lublina) i on mi powiedzial ze Lublin tez ma zamek! Ale nie powiedzial kto w nim mieszkal. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 13:58 mike102 napisał: Lublin tez ma zamek! Ale nie powiedzial kto w nim mieszkal. :-( ''''''''''''''''''''''''' wiezniowie Gestapo i UB... Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 14:11 przydałoby się wrócić do trdycji daty 22 lipca - przynajmniej w tym roku kolejny długi weekend by się trafił :) no i Lublin był chyba stolicą Polski :)) Zawsze to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 14:26 swarozyc napisała: > mike102 napisał: > > Lublin tez ma zamek! Ale nie powiedzial kto w nim mieszkal. :-( > ''''''''''''''''''''''''' > wiezniowie Gestapo i UB... no akurat tych lokatorow to znal, bo wlasnie w tym kontekscie mi o zamku powiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 14:33 mike102 napisał: no akurat tych lokatorow to znal, bo wlasnie w tym kontekscie mi o zamku > powiedzial... '''''''''''''''''''''' Jest to zamek krolewski, a wiec w imieniu krola zarzadzal nim kasztelan . Zamek powstal juz za lokietka a wieze podobno ufundowal bolek wstydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 14:12 O, popatrz skuter! skrobaczka z Holandii przyplynela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 14:25 z Beata Kozidrak - pozytywnie no i z tym wyjcem pospolitym Cugowskim - negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 22:36 mnie również z budką suflera ,urszulą i kozidrak oraz wielkomiejską prowincjonalnośćią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Z Lindą IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 03.07.03, 14:29 OD UNII LUBELSKIEJ DO EUROPEJSKIEJ, ALE TAKŻE Z LINDA, KIEDY BYLEM W LUBLINIE WIELKI PLAKAT Z LINDĄ REKLAMUJĄCYM FUNDUSZ EMERYTALNY WISIAŁ NA JEDNEJ Z WIEŻ W CENTRUM MIASTA, POZA TYM PAMIĘTAM SYMPATYCZNY DEPTAK ZAMEK I KAWIARENKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Z ratuszem???? ;-))) IP: 64.9.159.* 03.07.03, 14:58 Afera korupcyjna w lubelskim ratuszu jb 03-07-2003, ostatnia aktualizacja 03-07-2003 12:50 W prokuraturze rozpoczęło się przesłuchanie Jacka R. W południe w czwartek w gmachu Prokuratury Okręgowej przy ul. Okopowej rozpoczęło się przesłuchanie Jacka R., byłego prezesa Lubelskiego Towarzystwa Ziemskiego, bohatera domniemanej afery korupcyjnej w radzie miasta Według Jarosława Urbana, polityka Samoobrony i biznesmena Jacek R. miał mu złożyć korupcyjną propozycję. Chodziło o przekupienie radnych w zamian za korzystne głosowanie w sprawie uchwały pozwalającej sprzedać atrakcyjny grunt, gdzie miałby stanąć hipermarket. Urban twierdzi, że rozmowę nagrał na cyfrowym magnetofonie Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że prokuratura zamierza przedstawić Jackowi R. zarzut próby korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanuta1 małomiasteczkowość, pazerność, nuworyszostwo... 03.07.03, 20:37 Kiedys tam byłam i żyłam. Zapamiętałam policjanta komendanta - Superczyńskiego, co z niejakim Czmudą szkołę społeczną chcieli wykończyć ( bo to, panie jakies takie, nie wiadomo co?!), jakąś babinę z Konopnicy, co za dyrektorkę się podawała i szkołę społeczną przy pomocy w/w panów w końcu objęła, chociaz jej nie założyła, a czerwona mocno była,Węglin piękny i mocno zapyziały, małych aferzystów z fundacji SOS (Kuronia?) co kradli i żyli całą rodziną z Fundacji, a mieli dobre układy w prokuraturze, urzędników z Wydziału Finansowego UM, którzy udawali, że" drogowego" nie zapłacono, a potem wycofali się, bo dokummenty były w porządku (moje koszty:parę poleconych z ksero, kilka międzymiastowych i...spoko),i wiele innych sprawek...Polska B... Czy cos się tam zmieniło? Anioły latają nad Zamkiem i w telewizji to widać. Amen. Dzięki Bogu za ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: małomiasteczkowość, pazerność, nuworyszostwo. IP: 64.9.159.* 03.07.03, 20:39 hanuta1 napisała: > Kiedys tam byłam i żyłam. Zapamiętałam policjanta komendanta - Superczyńskiego, > > co z niejakim Czmudą szkołę społeczną chcieli wykończyć ( bo to, panie jakies > takie, nie wiadomo co?!), jakąś babinę z Konopnicy, co za dyrektorkę się > podawała i szkołę społeczną przy pomocy w/w panów w końcu objęła, chociaz jej > nie założyła, a czerwona mocno była,Węglin piękny i mocno zapyziały, małych > aferzystów z fundacji SOS (Kuronia?) co kradli i żyli całą rodziną z Fundacji, > a mieli dobre układy w prokuraturze, urzędników z Wydziału Finansowego UM, > którzy udawali, że" drogowego" nie zapłacono, a potem wycofali się, bo > dokummenty były w porządku (moje koszty:parę poleconych z ksero, kilka > międzymiastowych i...spoko),i wiele innych sprawek...Polska B... Czy cos się > tam zmieniło? Anioły latają nad Zamkiem i w telewizji to widać. Amen. Dzięki > Bogu za ... No to jednak z Ratuszem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 03.07.03, 23:49 stare miasto jest całkiem całkiem tylko zaniedbane jak cholera, zamek akurat mi się nie podobał (taki jakiś orientalny) ale fajne schody przed zamkiem, całkiem niezła przelotówka (zdaje się 3 pasy ze wschodu na zachód) tylko że odnoszę wrażenie albo odniosłem że 80% miasta to bloki (gdzieniegdzie poprzetykane chałupami z drewna) a najbardziel mnie zdziwiło że całkiem niezła droga wychodzi z lublina na wschód a w stronę najbliższej cywilizacji - puławy warszawa;) jakaś taka biedna wijąca się lasami i górami generalnie nie licząc starego brak miasta miastowego Odpowiedz Link Zgłoś
adelmus Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 04.07.03, 03:20 Z miatem na wzgórzach , z brama prawie taka jak w Wilnie , z przepiekną malowaną kaplicą , ze skradzionymi kawalkami Krzyża i z bliskością Kazimierza Dolnego :-).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 09:08 Jakiś czas temu z Polską B. U nas już widać było zachodnie samochody, jeansy na ulicach a tam wozy konne i baby z jajami. Teraz, przyznać muszę, ze Polska B to raczej Szczenin w porównaniu z Lublinem. Lublin po prostu trafił na gospodarzy co oprócz łatania własnych kieszeni robią też coś dla miasta. Ostatnio zazdroszcze im deptaczka /przerobiono GŁÓWNĄ ulicę miasta!!/ na którym cos się dzieje. Acha, w Lublinie nie boję się tak bardzo przechodzić przez ulicę. Kierowcy tam jacyś normalniejsi :-). No i klimat mają zdrowszy :-). Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 04.07.03, 10:23 Gość portalu: e.beata napisał(a): > Jakiś czas temu z Polską B. > U nas już widać było zachodnie samochody, jeansy na ulicach a tam wozy konne i > baby z jajami. > Teraz, przyznać muszę, ze Polska B to raczej Szczenin w porównaniu z Lublinem. > Lublin po prostu trafił na gospodarzy co oprócz łatania własnych kieszeni robią > > też coś dla miasta. Ale to było ponad 5 lat temu. Teraz władze zmieniły się i bardziej dbają o własne kieszenie niż o cokolwiek wiecej. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgi Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: WUP:* / 172.20.6.* 06.07.03, 19:17 KUL, rozpadające się Stare Miasto, odizolowany zamek, kilka pięknych kościołów. Szok rozproszonej zabudowy (długie, wąskie ulice ) i daleko do nas, czyli do Niemiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 07.07.03, 14:59 1. Super załoga z TAM TAM Records (chyba nikt w Polsce nie dostarcza tak dobrej muzyki jak oni, zarówno na żywo jak i z płyt) 2. KUL 3. Takie samochody LUBLIN, takie soki i herby z Herbapolu 4. no i spory kawał naszej historii Pozdrowienia dla LUBLINA!!! Greetz to all LABLIN!!! Odpowiedz Link Zgłoś