Gość: kropka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.07, 22:37 Mam pytanie natury technicznej:) Wybieram się wraz z przyjaciółką oddać krew. zastanawiam się ile trwa pobieranie krwi. Niestety nie mam kogo o to zapytać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiełbaska Re: czy oddajecie krew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:05 To dobre pytanie, ale czy tylko przyjaciółka będzie oddawała, czy oboje? Badanie krwi, kolejka, oddajecie - chwila moment, zamykanie, i do domu lub na piwo i kiełbaskę. Aaa, zapomniałem o szatni Odpowiedz Link Zgłoś
nepota Re: czy oddajecie krew? 24.08.07, 23:14 piwo kiełbaske i czekolad 10 z biedronki :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: czy oddajecie krew? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.07, 23:14 zuch kiełbaska! ale szatnia w środku lata? co ja tam zostawię? klapki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: czy oddajecie krew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:20 Dlatego zapomniałem. Myslę, że zostawisz tam swoją przyjaciółkę, ale może się mylę i będą to klapki I zjedz kielbaskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: czy oddajecie krew? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.07, 23:29 ale z ciebie żartownisia- a ja całkiem poważnie i do tego cała w strachu. To z szatnia to pewnie ściema, to i tak chwilka też przereklamowana... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_kot_dachowy Re: czy oddajecie krew? 24.08.07, 23:30 a końcówki oddają dachowcom do miseczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: czy oddajecie krew? 24.08.07, 23:27 W praktyce całosć zabiera ok. 1-1,5 h. Ankieta, lekarz, pobranie próbki krwi, czekanie na wynik, decyzja, "upuszczanie"... satysfakcja:-). Dotyczy to pełnej krwi. Jeśli wyslą Cię na tzw. płytki (w cyklach filtracyjnych pobiera się ten składnik krwi) dolicz ok. 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: czy oddajecie krew? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.07, 23:34 konkret! dzięki - jesteś wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikołek Re: czy oddajecie krew? IP: *.chello.pl 25.08.07, 14:14 Przecież regularnie co miesiąc oddajecie krew. W tampon. Wystarczy go wykręcić do słoika i krew oddana, he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_kot_dachowy Re: czy oddajecie krew? 24.08.07, 23:34 wy oddajecie krew za 6 tabliczek czekolady z lidla a stacje krwiodawstwa wcale nie do szpitali a do firm farmaceucznych ją sprzedają ! kpina ostatnio wybiórcza opisywała procedurę oddawania krwi przez Polaków ze Zgorzelca w niemieckim/łużyckim Zhorjelcu (Goerlitz) kolejki w stacjach kriodawstwa a krwi brak, dla mnie zastanawiające! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: czy oddajecie krew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:41 kropka jak bedziesz oddawać to pomyśl o kiełbasce - to pomaga. SERIO. I czekam na sprawozdanie z komedyi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: czy oddajecie krew? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.07, 23:44 masz to jak w banku! nawet honorowo mogę ci podesłać czekoladę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: czy oddajecie krew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:48 8D Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubne_dziecko_romana Re: czy oddajecie krew? 26.08.07, 00:54 czarny_kot_dachowy napisał: > wy oddajecie krew za 6 tabliczek czekolady z lidla > a stacje krwiodawstwa wcale nie do szpitali > a do firm farmaceucznych ją sprzedają ! > kpina > ostatnio wybiórcza opisywała procedurę oddawania krwi przez Polaków > ze Zgorzelca w niemieckim/łużyckim Zhorjelcu (Goerlitz) > kolejki w stacjach kriodawstwa a krwi brak, dla mnie zastanawiające! Myslę, że nikt nie oddaje krwi z powodu czekolady:-) Co jest zastanawiające, bo nie zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: czy oddajecie krew? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 02:09 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylkko on Re: czy oddajecie krew? IP: *.tkdami.net 25.08.07, 14:19 puszczak.act4trees.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: czy oddajecie krew? IP: *.globalconnect.pl 26.08.07, 12:18 To zależy od tego, ile jej chcesz oddać. Przy 5 l na kaszankę, którą będą produkować w fabryce osocza im. A Kwaśniewskiego, czas nie ma już znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hosstro dlaczego nie oddaje IP: *.chello.pl 28.08.07, 16:53 bardzo chcialem kiedys oddac krew, wlasciwie nie oddaje tylko dlatego bo nigdy nie wiadomo czy wlasnie nie pojawila sie choroba, wirus , nie wykryta jeszcze w 100% i bez opracowanych testow ywkrywajacych, tak jak kiedys bylo z HIV- ludzie z tym dziadostwem oddawali, mozna korzystac z krwi w której byc moze jest juz jakis syf odrebna kwestia pozostaje kwestia zlapania zoltaczki albo jakiegos dziadostwa dla oburzonych -pewnie zaraz sie pojawia na forum: jezeli masz mozliwosc zaplacenia mniejszego podatku i wykorzystujesz jakis myk w przepisach to w pewnym sensie dzialasz na szkode spoleczenstwa bo np z wieksze wplywy podatkowe=wiecej pomocy dla biedakow, dlatego nie ruszaja mnie argumenty , ze jest to dzialanie aspoleczne Odpowiedz Link Zgłoś