Gość: lenni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 21:24 A po co to? sedina.pl wspiera pana Krzystka w nicnierobieniu i dołowaniu Szczecina? co to dają takie sondaże? tylko kampanię propagandową na rzecz tych co będą dawali nagrody... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K.B. Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.chello.pl 03.09.07, 21:27 Przepraszam Państwo bardzo! Gdzie i na jakim forum mogę znaleźć, wywody Prezydentra Miasta? Na temat Sierpniowej Rocznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Jurczyk!! 03.09.07, 21:44 To byl dopiero cudak... a i z Krzystka tez jest niezly diamencik, choc nieoszlifowany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 23:38 Wyniki konkursu rzepy są żenujące. Dlatego też uważam, że tutaj nie powinni decydować zwykli śmiertelnicy ale ktoś, kto się na rzeczy zna. Podobne zdanie mam w temacie cudów świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 00:15 Moje cuda: 7 pkt - dworzec na Gocławiu 6 pkt - marina na Golęcinie 5 pkt - chwastnik na tzw. cygarze (rondo) 4 pkt - stary płot na Tamie Pomorzańskiej 3 pkt - chodniki na Jagiellońskiej 2 pkt - posypka niewiarygodnie brudząca buty w Różance 1 pkt - orzeł na placu Orła Białego, a w zasadzie woda z jego dzioba 0 pkt (jeszcze) - ulica, lub plac (jest mi to obojętne) im. kiełbaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Panorama z parkingu netto na warszewie IP: 85.219.206.* 04.09.07, 07:28 panorama z ulicy łącznej na warszewie Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 moją fascynację wzbudzała droga na Skolwin 04.09.07, 07:59 oraz przylegająca do niej wspaniała zabudowa. Ostatni raz, byłem tam jakieś 30 lat temu, jestem pewien ,ze konserwator zabytków stanął na wysokości zadania i nie pozwolił na zniszczenie tego skansenu. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.bis Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta 04.09.07, 08:30 > A po co to? sedina.pl wspiera pana Krzystka w nicnierobieniu i > dołowaniu Szczecina? co to dają takie sondaże? tylko kampanię > propagandową na rzecz tych co będą dawali nagrody... Witam ! Bardzo ciekawy i intrygujący wywód. Jako, że napisany anonimowo więc odważny i radykalny w sądzie. Fascynujące aczkolwiek po raz kolejny widać że w dołowaniu i nicnierobieniu prym wiodą autorzy wypowiedzi takich jak powyższa. Niemniej jednak zachęcam do przeczytania (ze zrozumieniem) wstępu i włączenia się w zabawę, która nie ma na celu ani zmiany sytuacji politycznej w naszym mieście, ani propagowania przed czy powojennej historii naszego miasta ale po prostu daje możliwość (jeśli ktoś chce) podzielenia się z innymi swoimi ulubionymi miejscami w Szcecinie. Osobiście jestem ciekawy wyników, bo także mam swoje typy.... Arkadiusz Bis admin(at)sedina.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 17:54 Witam, moja prywatna klasyfikacja 1. Zieleń Szczecina (Jasne Błonia, Parka Ksprowicza, Las Arkoński, itp.) 2. Wały Chrobrego 3. Gwieździsty układ ulic w Centrum 4. Zamek Książąt Pomorskich 5. Międzyodrze 6. Różanka 7. Pogodno (nie mogłem sobie tego darować) :) Pozdrawiam i zachęcam do głosowania - Szczecin jest tego wart! ------ Zdjęcia dzielnicy Pogodno www.pogodno.szczecin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.ablaze Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: 83.168.66.* 04.09.07, 08:53 Moje typy to: 1. Międzyodrze 2. Wały Chrobrego 3. Gwiaździsty układ ulic w śródmieściu 4. Różanka 5. Jasne Błonia i Park Kasprowicza 6. Widok ze Wzgórza Akademickiego na Szczecin o wschodzie słońca 7. Wieża Bismarka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta 04.09.07, 09:11 1 Wały Chrobrego 2 Cmentarz Centralny 3 Zieleń miejska 4 widok na most Długi- ul.Wielka z katedrą 5 Gwiaździsty układ ulic 6 Paszteciki 7 Najpiękniejsze dziewczyny w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliver Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.chello.pl 04.09.07, 09:33 Dla mnie Teatr KRYPTA był zawsze takim magicznym miejscem Nazywam to Szczecińskim Czakramem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy szerszeń_stepowy IP: *.chello.pl 04.09.07, 10:51 1.Teatr Miejski według projektu carla Ferdinanda Langhansa (nie istnieje) 2.Konzerthaus (nie istnieje) 3.Kościół Mariacki (nie istnieje od dawna) 4.Kościół i klasztor Cysterek (nie istnieje od 1902) 5.Kościół św. Mikołaja (nie istnieje od dawna) 6.Wieża Quistorpa (nie istnieje) 7.Dawna zabudowa na Łasztowni (nie istnieje) Ale mimo wszystko - nie martwmy się, jest trochę pięknych rzeczy w czecinie. Nie dołować się, tylko działać. Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 moje typy 04.09.07, 11:02 1. Wały Chrobrego 2. Cmentarz Centralny 3. Pogodno 4. Jasne Błonie + Park Kasprowicza 5. secesyjna kamienica na ul.Wojciecha 6. stocznia szczecińska 7. jedna ze starych pomp ulicznych Pozdrawiam ciepło Sedinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: moje typy IP: 83.168.96.* 04.09.07, 12:03 Moje typy: 1. Willa na działce Mariana; 2. Mieszkanie prezydenta Krzystka; 3. Fontanna Sochańskiego; 4. Kładka nad ul. Wilczą; 5. Rondo Leppera z kładką im. red. Rabendy Mariusza; 6. Dziura po sklepie Barbara na ul. Krzywoustego; 7. Ruiny Grzybka pozostawione miesiąc temu na pastwę losu Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit moje typy z pod ciemnej gwiazdy 04.09.07, 12:09 1. Gontynka 2. Baseny "Pogoni" 3. Bar "Extra" 4. Galaxy 5. Obwodnica Zachodnia (jeszcze nie ma) 6. Srodmiejska Obwodnica Kolejowa (jeszcze jest) 7. Szczecinskie torowiska tramwajowe z reszta infranstruktury technicznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: moje typy z pod ciemnej gwiazdy 12.09.07, 19:27 a kiedy ostatnio to wszystko widziales?:) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: moje typy z pod ciemnej gwiazdy 12.09.07, 20:06 jakies 3 tygodnie temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stjud Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:07 Proponuje jeszcze wybrac 7 cudów osiedla akademickiego na przykład, 7 cudów Gocławia, 7 cudów Pomorzan, 7 cudów Gumieniec. Fajnie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkj Krzystek siudmym cudem swiata!!!! IP: *.europe.hp.net 04.09.07, 11:53 a moze raczej cudotworca, cudem to bardziej jego 148 mieszkanie za 35 tys. nowych PLNow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M:H Re: Krzystek siudmym cudem swiata!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.07, 23:40 Witam!! ... ul.Kolumba jest "7 cudem swiata"zwlaszcza jezeli trzeba przejsc na druga strone.Tu kierowcy jezdza jak chca nie zwracaja uwagi na znaki.No i od czasu do czasu perzydal by sie POLICJANT.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 dla mnie cudem jest Wodolot... 04.09.07, 23:34 dla mnie cudem jest wodolot, na który miasto wyasygnowało niezła kaske... to doprawdy sztuka i cud - razem wziete! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: dla mnie cudem jest Wodolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 00:21 Z wodolotem to jest ten problem, że pono ma on zastąpić prezydenta, ale smutne jest to, że dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: dla mnie cudem jest Wodolot... 05.09.07, 00:25 ale dlaczegóż przeciez pan prezydent spełnił swoje obietnice wyborcza i mamy wodolot, któren został uwieczniony na zdjeciach w Gazecie Wyborczej, jako dowód dla niedowiarków i malkontentów! Wydaje mi sie, ze obaj sie dobrze sprawdzaja na swoich stanowiskach znaczy ten wodolot i pan prezydent - sa reprezentacyjni i kosztowni! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: dla mnie cudem jest Wodolot... 05.09.07, 00:26 zreszta moze to nie jest wodolot, a lodołamacz wyborczy... taka lepsza kiełbaska, bo dojrzewajaca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: dla mnie cudem jest Wodolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 00:48 Albo taki duży bojer. Bojer wyborczy i pierwsze zimowe regaty bajeru na świecie A do tego chleb ze szmalcem i kiełbaska Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: dla mnie cudem jest Wodolot... 05.09.07, 01:05 albo bedzie uzyty do konkursu Red Bulla, skoki na bele czem i pan prezydent na tym wodolocie... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: dla mnie cudem jest Wodolot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 01:11 Na tym wodolocie on jak panna na bukszprycie, jako marka Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tade Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.globalconnect.pl 04.09.07, 23:58 jest taki jeden cud, chyba nie zauwazony przez wielu... to naprawde cud nie do uwierzenia... Wejdzcie prosze na most laczacy ul. Kolumba z Jaskolcza Wyspa. Stancie na tym moscie i zerknijcie w lewo, w strone mostu kolejowego. Obok zobaczycie zupelnie nowy most, prowadzacy do, ... no wlasnie - dokad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 01:03 To jest most kablowy wybudowany przez MZK, byś nie został porażony prądem z kabli zasilających sieć tramwajową, które wisiały wcześniej na starym moście na wysokości głowy. Teraz kable schowane są w nowym moście i na starym można bez obawy o zdrowie i życie robić sobie zdjęcia na tle nowego mostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trygław Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: 83.168.106.* 05.09.07, 06:34 Szanowni internauci - ta dyskusja w większości przypadków jest żenująca poza kilkoma wypowiedziami na temat. Sprowadza się ona do poziomu dzieci z problemami emocjonalnymi. A tak nawiasem mówiąc jesli Pan Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum. To była mała dygresja. Moje typu to: 1. most perełka z 1920 roku na wyspę Jaskółczą 2. zespół budynków w ciągu ulicy Łokietka 3. gwiaździste place Szczecina 4. była zajezdnia tramwajowa Niemierzyn 5. czerwony Ratusz 6. park Kasprowicza z przyległościami 7. szczecińska Wenecja (ulica Kolumba od strony wody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.chello.pl 05.09.07, 08:07 Jako cud Szczecina, polecam ul. Przestrzenną 29, tam można zobaczyć jak nie powinna wyglądać flaga Polski i unijna, vis a vis zrobionego wjazdu na dodatkowy parkin finału The Tall Ships Races 2007r. Do przedwczoraj jeszcze tam była!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 08:15 Jezioro Głębokie i okolica jeziora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: 81.190.124.* 11.09.07, 14:49 Park Kasprowicza z Jasnymi Błoniami,Lasek Arkoński i Głębokie,Wały Chrobrego,place,np.Plac Grunwaldzki-to moje typy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonid Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.237.8.213.Dial1.NewYork1.Level3.net 12.09.07, 04:03 ten cud to oczywista oczywistosc, to fakt ze, scisle centrum miasta jest zamieszkane przez porazajaca liczbe meneli, dziadow winnych, dykciarzy i innych lysodresow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdn Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: 77.88.177.* 12.09.07, 13:18 i znów za przeproszeniem mają nas w Polsce w d... Wiecei jak wygląda mapa Polski wg. mieszkańców Polski? Województwo zachodniopomorskie, lubuskie i im podobne to białe plamy na mapie JA PROPONUJE SECESJĘ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosnik Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.chello.pl 12.09.07, 17:24 Wszystkie sa piękne i magiczne, szczególnie na wiosnę, gdy spod topniejącego śniegu wyłaniają się góry psiego łajna , w kształtach , kolorach , formach ....najfantastyczniejszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna żyrafa Re: Wybieramy siedem cudów naszego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 19:49 i jeszcze Witold Jabłoński - członek zarządu Województwa Zachodniopomorskiego jest istnym cudem świata !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi cud nad cuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 20:03 www.katedra.szczecin.pl/images/galeria/duze/628.JPG Dopłynął na zlot. I został na zawsze. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: cud nad cuda! 12.09.07, 20:07 Gość portalu: Fugazi napisał(a): a href="www.katedra.szczecin.pl/images/galeria/duze/628.JPG" target="_blank">www.katedra.szczecin.pl/images/galeria/duze/628.JPG</ a> > Dopłynął na zlot. > I został na zawsze. '''''''''''''''''''''''''''' To podatek koscielny wzrosnie.. > > Pozdrawiam > Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: cud nad cuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 20:09 Powiedź lepiej czy wygrałem konkurs. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: cud nad cuda! 12.09.07, 20:11 nie ja tu jestem sedzia tylko obserwatorem. Pytaj Jachima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: cud nad cuda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 20:14 > Pytaj Jachima. A kto to ta Jachima? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: cud nad cuda! 12.09.07, 20:16 to rednacz giewu, mutacji szczecinskiej Odpowiedz Link Zgłoś