Gość: Ojciec Siwek IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ojciec Siwek Czy łapówek w szczecińskiej drogówce było więcej? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 22:32 Pytanie tylko kiedy to będzie możliwe. Przecież zarówno policja jak i prokuratura są tak obciązone dochodzeniami i śledztwami, a tu jeszcze taki pasztet. Nawet jeżeli potraktuje się ją jako jedną to ilość materiału do analizy (z czterech tysięcy kolizji) jest wystarczająca dla zaangażowania całego Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, a gdzie pozostałe sprawy. No cóż, poczekają na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xym Re: Czy łapówek w szczecińskiej drogówce było wię IP: *.kronopol.com.pl 08.07.03, 08:55 Masz rację.Jest to tłumaczenie pod publikę.Cała dochodzeniówka niczym innym by się nie zajmowała.Sprawdzą 10-20 spraw, wszystko ucichnie i będzie po staremu.Tu potrzebne jest rozwiązanie systemowe które zadziała na przyszłość.Dziwię się, że do tej pory ani Komendant Miejski a szczególnie Wojewódzki, tego nie zrobili.Przecież drogówka od lat jest podejrzana o korupcję.Ci ludzie muszą zajmować się organizacją pracy i nadzorem a nie osobistym wykonywaniem czynności na miejscu zdarzenia jak. np. Pan Komendant Woj. po napadzie na bank i komisariat kilka lat temu.Cała Polska go widziała w wiadomościach.To jest właśnie działanie pod publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Funkcjonował kiedyś taki dowcip 08.07.03, 08:58 Zwolniło się jedno miejsce pracy w Policji , w tzw "drogówce". Natychmiast wielu POLICJANTÓW z kryminalNEJnapisało podania o przeniesienie służbowe do "drogówki " z powodu ich .... TRUDNEJ SYTUACJI MATERIALNEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeKOT A ja nie daję łapówek! IP: *.itelligence.pl 08.07.03, 09:13 Nie daję, bo jeśli dawałbym lekarzom, policjantom czy urzędnikom, nie mógłbym mieć pretensji o to że biorą je ministrowie, posłowie czy prawnicy. Małe zło i większe zło ? To marne usprawiedliwienie. Moja rada : dajesz w łape - nie marudź na korupcję. Najciekawsze jest to, ze jako nie dający w łapę - jestem często wyśmiewany. Niezłe co ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Ja też nie daję łapówek! 08.07.03, 12:21 Ja też nie daję łapówek! I jest mi z tym dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaki wielka mi rzecz, w częstochowie zamiast mandatu.... IP: *.mim.pcz.czest.pl 08.07.03, 09:25 zamiast mandatu wystarczy dac na "litrę". a dotyczy to tylko wybrańców na zamiejscowych numerach rejetracyjnych. jezeli nawet i tyle dleikwent nie ma, wystarczy nawet drobna sumka około 30 zł. heh, najgorsze jest to, że słyszy się o tym nagminnie i ten proceder nie ustaje. i to wcale nie jekst z palca wyssane. da ise po prostu wszystko załatwić, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_31_wwa nareszcie porządki! IP: *.zigzag.pl 08.07.03, 09:59 może i wszystko MOŻNA BYŁO załatwić...mam jednak nadzieję, że teraz zaczynamy zmieniać naszą rzeczywistość, i może to się trochę zmieni. Nie powinniśmy zapominać, że z prawa trzeba korzystać. Następnym razem jak zapłacisz nawet tych 30 pln łapwki za wykroczenie - zgłaszaj natychmiast!Tylko w taki sposób może nam się udać powrót do normalności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdybi Re: nareszcie porządki! IP: 141.13.244.* 08.07.03, 10:52 Jakiej normalności jeśli przy jednej kontroli policyjnej możesz dostać tyle punktów że z miejsca tracisz prawko to kto normalny bedzie to zbierał ??? A jeszcze w wawie porobili pełno chorych ograniczeń do 50 ! Gdyby były zyciowe przepisy to by może ich ktoś przestrzegał ale tak to chłopaki z drogówki nie mają się co martwić o swój byt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Mandaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 11:18 A kto w ogóle wymyslil te kary taryfikator jesli najwyzszy mandat to 1000 zł a wystarczy przekroczyć predkosć i zapomniec o pasach i juz mozna dostac 1000zl A ja zarabiam 780 i mam zone na utrzymaniu. Te kary są dla posłów z ich dietami no tak ale oni mają imunitet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sakir drogo się cenią.w częstochowie na "litr" starczy.... IP: *.mim.pcz.czest.pl 08.07.03, 12:54 zwłaszcza dla samochodów z zamiejscowymi tablicami, za dorbne przewiniątko za jakieś 10 pkt.. jak nie ma na "litra" - może być co łaska, nawet dwadziescia parę złotych. i to jest NAGMINNE NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lustig Re: IP: 80.146.199.* 08.07.03, 12:59 kiedy bedzie tak ze lapowka stanie sie wyjatkiem a nie regula??? Chyba jak wszyscy co biora straca prace a wymogiem przyjecia nowych stanie sie nieskazitelny chrakter.....ale czy to w polskim spoleczenstwie wogole moziwe????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Z łapówkarstwem trzeba walczyć !!!! IP: 150.254.38.* 08.07.03, 13:28 Serdecznie popieram tego kierowcę. Zrobiłbym to samo. Jeżeli chcemy zwalczyć korupcję, to jedyna metoda. I nie wolno sie bać, że potem zwolniony policjant (albo jego kolesie, w ramach solidarności zawodowej) będzie się mścić. Apeluję do wszystkich kierowców: dawajcie w łapę i natychmiast o tym donoście. A najlepiej jeszcze nagrywajcie całe zdarzenie na ukrytym dyktafonie. Odpowiedz Link Zgłoś