ulan_forumowy 04.10.07, 18:51 to zalosne ze podniecamy sie opiniami ludzi ktorych raz ze nie stac leczyc kly u siebie to do Szczecina jezdza pociagiem bo nie maja na podroz samochodem po autostradzie (darmowej). zalamka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulan_forumowy Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niemczec 04.10.07, 18:52 i jeszcze jedno - w obcym kraju mowi sie po angielsku a nie liczy ze ktos umie w moim jezyku. ale to tez trzeba uczyc sie bylo. tak jest pasjonujmy sie uwagami burakow bez szkoly, za to z obcym paszportem Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem 04.10.07, 19:08 Widzisz, euro od oxfordzkiego intelektualisty i od twojego buraka z obcym paszportem wyglada tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ulan_forumowy Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem 04.10.07, 22:39 grogreg napisał: > Widzisz, euro od oxfordzkiego intelektualisty i od twojego buraka z obcym > paszportem wyglada tak samo. po pierwsze primo oxfordzki intelektualista raczej sypie funtami niz euro (choc to nie regula) a po drugie primo ultimo - bardziej interesowalaby mnie opinia tego intelektualisty niz goscia ktory grzecznie mowiac przegral zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem 05.10.07, 09:08 Drogi ułanie! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz 100% racji ! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Ale to prawda jest. 04.10.07, 19:06 Opieka dentystyczna w Polsce jest praktycznie calkowicie sprywatyzowana, zatem jest....... lepsza, tansza, sprawniejsza niz w Niemczech i Wielkiej Brytanii. W Wielkiej Brytanii do dentysty (prywatnego) musze sie umawiac z miesiecznym wyprzedzeniem, a za samo otwarcie paszczy place 40 funtow. Dlatego jestem wierny dentyscie w Policach. I jeszcze jedno. Dentysci nie emigruja. Dlaczego? Bo nie musza. Zyja w zdrowym ukladzie. To samo jest z Weterynarzami. W Polscie sa lepsi i tansi weterynarze niz tu. I zwowu. Bo sa prywatni. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Ale to prawda jest. 04.10.07, 20:17 grogreg napisał: > Opieka dentystyczna w Polsce jest praktycznie calkowicie sprywatyzowana, zatem > jest....... lepsza, tansza, sprawniejsza niz w Niemczech i Wielkiej Brytanii. nie wiem jak w WB ale w Niemczech tez jest w wiekszosci prywatna. >W Wielkiej Brytanii do dentysty (prywatnego) musze sie umawiac z miesiecznym > wyprzedzeniem, a za samo otwarcie paszczy place 40 funtow. Dlatego jestem wiern > y > dentyscie w Policach. w Polsce wychwalasz prywatnych dentystow a w Anglii to juz nie dziala... ciekawa sprawa :) Przeciez tam podobno duzo wieksza wolnosc gospodarcza... :) > To samo jest z Weterynarzami. W Polscie sa lepsi i tansi weterynarze niz tu. I > zwowu. Bo sa prywatni. a tam nie sa prywatni?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Ale to prawda jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 22:42 > > nie wiem jak w WB ale w Niemczech tez jest w wiekszosci prywatna. Tak ale 98 % praktyk jest ma umowy z Stowarzyszeniem Kas chorych co umozliwia "darmowe" leczenie. Tylko 2 % praktyk jest 100% prywatnych. W Polsce ponad połowa praktyk nie posiada kontraktu z NFZ. :-) > > >W Wielkiej Brytanii do dentysty (prywatnego) musze sie umawiac z miesieczn > ym > > wyprzedzeniem, a za samo otwarcie paszczy place 40 funtow. Dlatego jestem > wiern > > y > > dentyscie w Policach. > > w Polsce wychwalasz prywatnych dentystow a w Anglii to juz nie dziala... ciekaw W UK większość praktyk działa w systemie prywatno/ubezpieczeniowym. Mało jest praktyk 100% prywatnych. Ceny w nich sa takie że przy wiekszych pracach opłaca się przyjechać do Polski. > a > sprawa :) Przeciez tam podobno duzo wieksza wolnosc gospodarcza... :) > Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Ale to prawda jest. 05.10.07, 11:03 > > nie wiem jak w WB ale w Niemczech tez jest w wiekszosci prywatna. > Tak ale 98 % praktyk jest ma umowy z Stowarzyszeniem Kas chorych co umozliwia > "darmowe" leczenie. Tylko 2 % praktyk jest 100% prywatnych. W Polsce ponad > połowa praktyk nie posiada kontraktu z NFZ. :-) no ale to nie ma znaczenia kto placi. Sa prywatne i tyle :). "Darmowe leczenie" z ubezpieczenia obejmuje podstawowe leczenie typu plomba z amalgamatu. Bardziej skomplikowane uslugi sa oplacane tylko czesciowo. Taki Niemiec robiac sobie sztuczna szczeke w Szczecinie tez dostanie doplate ze swojej kasy chorych :). > W UK większość praktyk działa w systemie prywatno/ubezpieczeniowym. Mało jest > praktyk 100% prywatnych. Ceny w nich sa takie że przy wiekszych pracach opłaca > się przyjechać do Polski. jak w Polsce srednia pensja bedzie taka jak w Anglii to i ceny uslug dentystycznych sie mniej wiecej zrownaja. Moze w PL bedzie troche taniej bo chyba za studia medyczne w Anglii trzeba slono zaplacic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niemczec IP: *.adsl.alicedsl.de 04.10.07, 19:26 A Alex Kühl to moj kuzyn :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niemczec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 00:29 rżnąłem kiedyś dentystkę, nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 22:44 chyba dentystę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: 80.53.41.* 05.10.07, 01:22 pisalem o tym na poczatku tej serii - czy po drugiej stronie jest jakikolwiek cykl artykulow jak nas (Niemcow) widza Polacy? ide o zaklad ze niam i to z prostego powodu - nikogo to nie interesuje bo Niemcy nie maja kompleksu - a ze my mamy - no coz... dzieki takim cyklom jak ten takie kompleksy nie tylko ze nie znikaja ale sa utrwalane... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem 05.10.07, 11:13 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): pisalem o tym na poczatku tej serii - czy po drugiej stronie jest jakikolwiek cykl artykulow jak nas (Niemcow) widza Polacy? ide o zaklad ze niam i to z prostego powodu - nikogo to nie interesuje bo Niemcy nie maja kompleksu - a ze my mamy - no coz... dzieki takim cyklom jak ten takie kompleksy nie tylko ze nie znikaja ale sa utrwalane... ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Na tym polega "misja" Gazety Wyborczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:23 Jak nie zna koleś języka polskiego to jego sprawa. Jadąc do Wielkiej Brytanii czy Francji staram się mówić po angielsku vel francusku a nie mówię ,że polskiego nikt nie umie. A przypominam że to 4 język w Europie (licząć obywatelska polonię 45 mln ludzi sie posługuje + 10 mln nielegalnej imigracji do Stanów co daje 55 mln) . A niemiecki znają Ci co mają jakiś interes i to głównie z tych krajów co Niemcy doszczętnie zniszczyli i okradli podczas II wojny Światowej. Mówi sie że Niemcy kupują w ekskluzywnych sklepach i chcą mieć takie w Szczecinie. To dlaczego jak sa tacy bogaci nie latają do Paryża jak każdy bogaty Polak? Bo są biedni i gdyby nie Amerykanie a co do NRD pomoc z zachodu, której my nie dostaliśmy zbierali by dzisiaj szparagi w Polsce. Nam Amerykanie nie pomagali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: *.gfz-potsdam.de 10.09.08, 14:25 nie pomogli bo "my" tego nie chcielismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Ale ja jestem Polakiem i żyję w Polsce- jest DROGO IP: 195.47.201.* 05.10.07, 09:18 Porównując ceny z innych części Polski, należy wyraźnie stwierdzić, że ta dentystyczna turystyka Niemców, jest dla Polaków niekorzystna, ponieważ dentyści podnieśli przez to ceny o połowę. Prawo rynku ale mam nadzieję, że NFZ zmieni zasady i więcej będzie refundował, żeby polscy krwiopijcy nie mogli zarobić na Polakach - zwłaszcza, że są tak chciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomatolog Re: ciekawe ..... IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.07, 08:17 a ja mam ciekawostke. Do mnie do Berlina przyjezdzaja co dziwne moze pacjenci z Polski bo pomijajac uslugi stomatologiczne byli bardzo niezadowoleni z wykonanych prac protetycznych. Dziwne moze ale prawdiwe Odpowiedz Link Zgłoś
lechn Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niemczec 24.05.09, 19:46 i ma racje.. daleko nie jest, taniej jest.. dobrej klasy i wyksztalceni stomatolodzy Dentysta Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent - petent Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niemczec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:22 Ci stomatolodzy zodbywali bezpłatnie wiedzę i doświadczenie z funduszy polskich podatników utrzymujących polskie uczelnie. Polscy podatnicy w zamian nie mogą liczyć na bezpłatną pomoc, bo "szanowni stomatolodzy" raczą leczyć w EURO Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ósemka Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: *.chello.pl 27.05.09, 23:51 To za wykłady chyba też powinni mieć stawki europejskie, a ci co już skończyli bezpłatnie powinni podpisywać lojalki. Aktualnie to jest wywalanie kasy z polskich podatków na prywatne kliniki. Stomatolog podobnie jak inni lekarze powinni mieć powołanie, a nie jedynie ciąg do robienia szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Polscy dentyści są sprawni i tańsi niż w Niem IP: *.pool.mediaWays.net 24.09.13, 10:39 u siebie to bylabys w polsce polko... Odpowiedz Link Zgłoś