Dodaj do ulubionych

Czemu Poznań nas nie lubi...............???

IP: *.deltanet.pl 19.07.03, 13:26
a my nie lubimy Poznania???

czemu my sie ciagle z nimi porównujemy?? przecież tam mieszka wiecej ludzi
(czy ktoś mi moze powiedzieć ile?)

Czy my mamy idealne położenie?? zastanowmy się........

Przez Warszawe w Łodzi brawie nikt nie inwestuje (mimo ze lezy bardzo blisko
stolicy)

A moze przez Berlin no i przez Poznań u nas tez sa marne szanse do
inwestowania!!

czy ktoś moze mi wytłumaczyć ze sie myle???
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Czemu Poznań nas nie lubi...............??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 13:52
      Gość portalu: anonimowo napisał(a):

> a my nie lubimy Poznania???
      Dlaczego, ja lubię Szczecin.
      >
      > czemu my sie ciagle z nimi porównujemy?? przecież tam mieszka wiecej ludzi
      > (czy ktoś mi moze powiedzieć ile?)

W mieście zameldowanych 570 tys., aglomeracja ok. 750 - 800 tys.
      >
      > Czy my mamy idealne położenie?? zastanowmy się........
      >
      > Przez Warszawe w Łodzi brawie nikt nie inwestuje (mimo ze lezy bardzo blisko
      > stolicy)
      >
      > A moze przez Berlin no i przez Poznań u nas tez sa marne szanse do
      > inwestowania!!
      Trasa wschód - zachód biegnie przez Poznań. Nie eksportujemu dużo drogą morską,
      gdyż większość handlu odbywa się z UE. Najbardziej uprzemysłowione tereny UE
      znajdują się niestety bardziej na południe od Szczecina (zagłębie Ruhry,
      Bawaria, Północne Włochy). Tam bliżej jest z Wrocławia, czy Poznania.
      Sczecin ma połączenie autostradowe w jedną stronę. A inwestorzy chcą pchać
      wszystko na wschód. Więc Wrocław i Poznań ma lepsze położenie (Wrocław ma już
      autostradę do Krakowa, Poznań w listopadzie będzie miał połączenie do Konina, w
      przyszłym roku rusza budowa do Świecka i Łodzi. Pozdr
      >
      > czy ktoś moze mi wytłumaczyć ze sie myle???
    • Gość: anonimowo Re: Czemu Poznań nas nie lubi...............??? IP: *.deltanet.pl 19.07.03, 14:38
      no dobra to kto ma lepsze połozenie dla biznesu. inwestycji i dalczego
      rozwoju?? Szczecin czy Poznań ??
      • Gość: Miki Re: Czemu Poznań nas nie lubi...............??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 15:21

> no dobra to kto ma lepsze połozenie dla biznesu. inwestycji i dalczego
        > rozwoju?? Szczecin czy Poznań ??
        Oczywiście Poznań, widać to gołym okiem po ilości/wartości inwestycji i stopie
        bezrobocia (w Poznaniu 7 %). Poznań jest położony centralnie i odległości są
        podobne. W granicach 300 km leżą Berlin, Warszawa, Trójmiasto, aglomeracja
        śląska, Szczecin, Łódź itd. A od Was tylko blisko do Berlina, chociaż np.
        pociągiem dalej, a wszędzie indziej daleko. Dlatego inwestorzy wybierają Poznań
        ze względów logistycznych. A transport morski ze względu na charakter naszej
        gospodarki (większość handlu to UE) ma coraz mniejsze znaczenie. A kraje
        skandynawskie są malutkie i mają mało ludności, dlatego w handlu ogółem mają
        małe znaczenie. Pozdr.
      • Gość: Rafis Re: Czemu Poznań nas nie lubi...............??? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 19.07.03, 15:40

> no dobra to kto ma lepsze połozenie dla biznesu. inwestycji i dalczego
        > rozwoju?? Szczecin czy Poznań ??

oczywiście WROCŁAW!!! :)
        jak ja lubie rozwiązywac spory ;)
    • Gość: Pulpa Szczecinowi od Poznania.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 15:02
      Gość portalu: black napisał (na forum Poznań napisał):

> duzo ludzi z Poznania pisze na naszym forum Szczecin i wypisuje jakie to ich
      > miasto jest wspaniałe. Dlaczego?? Nie lubicie nas?? Zazdrościcie, bo nie wiem.
      > pozdrawiam

Jeśli piszą tylko, że Poznań jest wspaniały, to nie w tym nic złego, "każda
      liszka swój ogonek chwali" :-) A jeśli przy okazji wypisują, że Szczecin jest
      be, głupi i tak dalej, to nie najlepiej świadczy to o piszących. Ja tam lubię
      Wasze miasto, bo je znam i często w nim bywam i miło mi się kojarzy.
      Pozdrawiam :-)
      • tatazuzi Re: Szczecinowi od Poznania.. 19.07.03, 15:23
        Gość portalu: Pulpa napisał(a):

> Ja tam lubię Wasze miasto, bo je znam i często w nim bywam i miło mi się
        kojarzy.
        > Pozdrawiam :-)

Dziękujemy, to było tym bardziej miłe, że niespotykane ;)

Pisanie różnych inwektyw pod adresem miasta i jego
        mieszkańców to norma na tym forum, inwigilowanym przez grupę
        "kontestatorów" , których prędzej nazwałbym pieniaczami.
        Wszystkich odstępujących od tej chorej normy demaskuje się
        natychmiast i piętnuje poprzez określenia typu: popapraniec,
        kryptokomunista, itp.

Pozdrawiam
        • Gość: Rafis Szczecinowi IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 19.07.03, 15:47
          Czy nie może byc tak, że wszystkie 3 miasta(Wrocław, Szczecin i Poznań) maja
          dobre położenie? Szczecin jest mniejszy od tych dwóch i jak do tej pory tracił
          na bliskości granicy(nie obsługiwał tereny na zachodzie, który normalnie
          znalazł by sie w strefie Szczecina-to sie zmieni 1 maja 2004 roku :)
          Po drugie obserwując mape widac wyraźnie, że tylko miasta(te duże) z dala od
          Warszawy nie straciły wszystkiego na jej rzecz ba widac nawet, że oprócz Łodzi
          wokół Warszawy nie ma żadnych duzych miast-wszystkie pochowały się po kątach :)
          Reasumując uwazam, że te trzy miasta staną się osia zachodnia Polski, która
          bedzie napędzała jej rozwój i będzie wizytówka dla Europejczyków
          przyjęzdzających z zachodu.
          pozdrawiam
        • Gość: -Twój- Re: Szczecin jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 18:11
          tatazuzi napisała:

> Gość portalu: Pulpa napisał(a):
          >
          > > Ja tam lubię Wasze miasto, bo je znam i często w nim bywam i miło mi się
          > kojarzy.
          > > Pozdrawiam :-)
          >
          > Dziękujemy, to było tym bardziej miłe, że niespotykane ;)
          >
          > Pisanie różnych inwektyw pod adresem miasta i jego
          > mieszkańców to norma na tym forum, inwigilowanym przez grupę
          > "kontestatorów" , których prędzej nazwałbym pieniaczami.
          > Wszystkich odstępujących od tej chorej normy demaskuje się
          > natychmiast i piętnuje poprzez określenia typu: popapraniec,
          > kryptokomunista, itp.
          >
          > Pozdrawiam

No to jesteś represjonowany !
          • Gość: Pulpa Wszystkim represjonowanym... ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 18:48
            Zajrzyjcie na forum Poznań i zobaczcie, w jakim tonie "nasi" reagują na rzekomy
            problem nielubienia... Pozbądźcie sie wątpliwości!! :-)))))))))))
            Pulpa z Pulpową pozdrawiają - Szczecin Wielgowo rulezz :-)
          • tatazuzi Re: Szczecin jest OK 19.07.03, 19:17
            Gość portalu: -Twój- napisał(a):

> No to jesteś represjonowany !

Tak, najbardziej represjonuje mnie długogrający orwell z dłuuugim teleskopem

Pozdrawiam byłych pacjentów szpitala w tworkach :)
            • Gość: OT OT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 12:12
              tatazuzi napisała:

> Gość portalu: -Twój- napisał(a):
              >
              >
              > > No to jesteś represjonowany !
              >
              > Tak, najbardziej represjonuje mnie długogrający orwell z dłuuugim teleskopem
              >
              > Pozdrawiam byłych pacjentów szpitala w tworkach :)
              O nie. Ja Cię wcale nie represjonuję i w związku z tym zostaw mój teleskop w
              spokojuuuuuuuu .
              Natomiast w Twoje pozdrowienia dla Twoich kolegów się nie wtrącam ! :-)

• Gość: el matador Re: Czemu Szczecin nie ma pewności ,.że jest !Nr1. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 09:32
      > Przez Warszawe w Łodzi prawie nikt nie inwestuje (mimo ze lezy bardzo blisko
      > stolicy)
      >
      > A moze przez Berlin no i przez Poznań u nas tez sa marne szanse do
      > inwestowania!!
      >
      > czy ktoś moze mi wytłumaczyć ze sie myle???MYLISZ SIĘ WIERUTNIE!!!!!! I TO W
      PRZERAŻAJĄCY MAŁOMIASTECZKOWO-SZCZECIŃŚKI SPOSÓB;
      WEDŁUG OCEN ZACHODNICH ANALITYKÓW W TYM, SAMYCH NIEMCÓW NAJSILNIEJSZY WZROST
      GOSPODARCZY W CIĄGU NAJBLIŻSZYCH 20 LAT WYSTĄPI W REGIONIE SZCZECIN-
      ŚWINOUJŚCIE,ZWIĄZANE TO JEST Z USYTUOWANIEM NA OSI NAJBARDZIEJ DYNAMICZNEGO
      ROZWOJU ROMA-MILANO-TRIEST-LJUBLJANA-LINZ-WIEN-BRNO-WROCŁAW-POZNAŃ-SZCZECIN-
      KOBENHAVN-MALMOE-GOETEBORG-OSLO.SZCZECIN MUSI SIĘ LICZYĆ Z GWAŁTOWNYM WZROSTEM
      LUDNOŚCI ŚCIĄGNIĘTEJ MAGNESEM STETTIŃSKIEGO ZARYSOWUJĄCEGO SIĘ NA HORYZONCIE
      BOOMU GOSPODARCZEGO.W ZAPREZENTOWANYCH OPINIACH NIE MA NIC O GIGANTYCZNYM
      WZROŚCIE HANDLU ZAGRANICZNEGO I ZAMORSKIEGO Z
      AUSTRALIĄ,HONGKONGIEM,POŁUDNIOWYMI CHINAMI,SZANGHAJEM,TSIENTSINEM(AWANPORTEM
      BEJINGU,PEKINU),OSAKĄ /KOBE I TOKIO ORAZ Z BALTIMORE,GALVESTON,NEW YORKIEM,NEW
      ORLEANS,MIAMI,ST.PETERSBOURGH(fLORYDA),PRZECIEŻ TEN GIGANTYCZNY HANDEL
      KONTENEROWY WTOCZY SIĘ ZALEWAJĄCĄ WSZYSTKO POTĘŻNĄ LAWINĄ NA ROZBUDOWANE W
      SZALEŃCZYM TEMPIE NABRZEŻA KONTENEROWE SZCZECIŃSKIEGO KOLOSA PORTOWEGO I
      TERMINAL KONTENEROWY ŚWINOUJŚCIA.NIE WSPOMINAM TU O PODWAJAJĄCEJ SWOJE
      ZDOLNOŚCI PRZEWOZOWE I LICZBĘ PRZEWIEZIONYCH ŁADUNKÓW W WAGONACH KOLEJOWYCH,NA
      LORRACH I W TIRACH ORAZ LICZBĘ PRZERZUCONUCH DO S,DK,FIN,N- PASAŻERÓW W
      NIEWYCZRPANYM ŻRÓDLE BOGACTWA JAKIM JEST SZYBKO ROZBUDOWYWANA POLSKA ŻEGLUGA
      PROMOWA.DOCHODZI DO TEGO LOKALIZACJA CENTRALNEJ MARINY JACHTOWEJ DLA 4,5 MLN
      BERLINA NA TERENIE CHELVERTONA W STETTINIE-DĄBIU I OWCZY PĘD TYSIĘCY
      PRZEDSIĘBIORSTW ZAGRANICZNYCH DO ZLOKALIZOWANIA SWOICH HAL PRODUKCYJNYCH
      BLISKO PORTU KTÓRY OBMACUJE SWOIMI MACKAMI NAWET DALEKI SZANGHAJ,12 MILIONOWY
      TSIENTSIN(AWANPORT PEKINU)CZY TEŻ NAJBOGATSZE GOSPODARCZO MIEJSCE NA ZIEMI-
      AGLOMERACJE OSAKA-KOBE.ZE SZCZECINEM ABSOLUTNIE NIKT ŁĄCZNIE Z WARSZAWĄ NIE
      MOŻE W PERSPEKTYWIE NAJBLIZSZYCH 10-15 LAT KONKUROWAĆ.TRAGEDIĄ MIASTA JEST NA
      DZIEŃ DZISIEJSZY TYLKO SOLIDARNOŚCIOWO-UBECKI SAMOZWANIEC ,ZBRODNICZY JURCZYK
      KTÓRY W SWOIM WRODZONYM PRYMITYWIŻMIE NIE WIE NAWET JAKIEGO,JAK NIEZWYKLE
      WAŻNEGO MIASTA EUROPEJSKIEGO I POLSKIEGO JEST PREZYDENTEM
      • Gość: OT Cytuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 12:06
        TRAGEDIĄ MIASTA JEST NA
        DZIEŃ DZISIEJSZY TYLKO SOLIDARNOŚCIOWO-UBECKI SAMOZWANIEC ,ZBRODNICZY JURCZYK
        KTÓRY W SWOIM WRODZONYM PRYMITYWIŻMIE NIE WIE NAWET JAKIEGO,JAK NIEZWYKLE
        WAŻNEGO MIASTA EUROPEJSKIEGO I POLSKIEGO JEST PREZYDENTEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka