swantevit 30.10.07, 21:45 Jak nikt nie bedzie go chcial, wyrzuccie go na Forum, tu i tak jest juz duzo smieci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chlopczyk_z_ferajny Łasztownia 30.10.07, 22:31 A czemu nie Śródodrze? Wielka i charakterystyczna bryła nad Odrą to byłoby coś. Dziś w tvn24 w dyskusji o tzw stadionie narodowym padł bardzo istotny argument: by uniknąć korków przy okazji meczy lub koncertów stadion powinien być osiągalny dla jak największej liczby mieszkańców na piechotę. Czyli jak najbliżej centrum. Jedyne wolne duże tereny to Łasztownia i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed ...nie IP: 78.152.231.* 31.10.07, 00:40 juz to widze jak ludzie ida na piechote. poza tym lasztownia jest tak w centrum jak i dabie. dodatkowo rzeka nie ulatwia sprawy a postawienie go tam to byloby zmarnowanie drogich gruntow, podobnie jak w warszawie. dojazd na lasztownie duzych grup ludzi bylby taka sama katastrofa jak i dojazd na obecna pogon. stadion powinien byc w dabiu, ale nie dlatego, ze to dabie, ale dlatego, ze tam bedzie szybki tramwaj. ale zapomnialem o jednym: co na to jacyna-witt? tylko czekac az zarzuci, ze to kradziez, cyrk i skandal. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniliscie ? Re: ...nie IP: *.europe.hp.net 31.10.07, 15:52 Gość portalu: zed napisał(a): > juz to widze jak ludzie ida na piechote. poza tym lasztownia jest tak w centrum > jak i dabie. dodatkowo rzeka nie ulatwia sprawy a postawienie go tam to byloby > zmarnowanie drogich gruntow, podobnie jak w warszawie. zed, ty musisz byc z PO - innego wytlumaczenia nie widze... w tej Irlandi co to nam ja obiecano, 3 co do wielkosci stadion w Europie (80 tys. widzow) stoi w samym centru miasta :))) - ale chyba Donek wam nie powiedzial... a byl i stadion widzial... www.crokepark.ie/ www.crokepark.ie/files/croke_park_map.pdf P.S. - 70% dociera tam na piechote... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: ...nie 31.10.07, 18:25 Zgadza sie. Prawa strona Ordy to dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:57 Na Jasnych Błoniach albo na Placu Kościuszki. to są wskazania tak samo realne jak te w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
bukraba Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie 31.10.07, 01:04 A ja tam , k..., jestem za placem Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:41 Osobiście popieram koncepcję stadionu na Warszewie :-) No wiecie tam Duńską do góry i ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joshua tree Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:29 Teren Dąbia ma gigantyczny potencjał, może stać sie nowym/alternatywnym centrum miasta. Ktoś napisał, że Niemcy na mecze jeździć nie będą (w kontekście lokalizacji tam stadionu). Owszem na 4 czy 3 ligę lub jakiś inną mutację z pewnością nie. Nawet na 1, jeśli jej tu doczekamy. Choc to perspektywa równie odległa jak przedmiotowy obiekt saportowy. Ale warto zaznaczyć, że stadion to nie tylko mecze. To też koncerty i inne imprezy masowe, w tym sportowe, ale inne niż pilka nożna. Stadion, musi być wielofunkcyjny, z możliwością adaptacji go na hale koncertową czy arenę dla kilku innych dyscyplin (np. żużel, lekkoatletyka). ArenAufShalke niech posłuży za przykład. Nie żebym sugerował podobne gabaryty. Niech będzie o połowe mniejszy, ale wiele tam zastosowanych rozwiązań warto skopiować. Przynajmniej te mniej drogie. Niech to NIE będzie TYLKO murawa piłkarska obudowana do okoła betonowymi trybunami (jak w Kielcach). Niech będzie to wielofunkcyjny obiekt na miarę 600 tys. aglomeracji, który posłuży kilku następnym genracjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Duma Pomorza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:32 Z tą "dumą pomorza" to autor artykułu troszeczkę przesadził.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony niech Krzystek 148 metrowe mieszkanie... IP: 195.28.182.* 31.10.07, 09:08 niech Krzystek 148 metrowe mieszkanie... przekaże na rodzinny dom dziecka i przestanie już kombinować z tymi mieskimi gruntami. Dużo mądrzejsi od niego Niemcy nic nie budowali na bagnach a w szczególności stadionu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony kaczo Re: niech Krzystek 148 metrowe mieszkanie... IP: *.bazapartner.pl 31.10.07, 11:08 dobrze gadasz zmeczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus cenzura ? IP: 83.168.90.* 31.10.07, 11:26 gdzie się podziały wszystkie opinie ? czyzby powróciła cenzura ? a może wybiórcza chroni naszego pierwszego i tnie co nie wygodne jezeli tak to bedzie to mój ostatni wpis bo takie forum jest do d...py !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoń forever Re: Dawna giełda samochodowa IP: *.kalisz.mm.pl 31.10.07, 14:31 róg staszica i emilii plater kiedys na to mówili wilcze doły tam gdzie teraz w lecie cyrk przyjeżdza świetne miejsce z naturalnym połozeniem jednej strony, pozdrowionka wszystkim pogoniarzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.globalconnect.pl 31.10.07, 18:23 Gdziekolwiek!! Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Nigdzie - niech zostanie tam gdzie jest 31.10.07, 18:51 ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
stetiner Gontynka 31.10.07, 18:58 Może na Gontynce? Ale znowu powstanie problem działek! Dąbie - teren podmokły, inwestycja będzie bardzo droga. No i szkoda fajnie zlokalizowanego lotniska. Cukrowa - też dobra lokalizacja z dobrym dojazdem z wielu stron, a jak jeszcze powstanie obwodnica północna Szczecin tym komunikacja będzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniliscie ? ja wiem gdzie stanie !!! IP: *.europe.hp.net 31.10.07, 19:13 obok Centrum Lotow Miedzyplanetarnych, zaraz za Laboratorium Mutacji Transgenicznych, no bo jesli nie tam to pewnie stanie wraz z innymi niezrealizowanymi obietnicami Krzystka i PO w segregatorze na zakurzonej polce... Odpowiedz Link Zgłoś
malcoolm Re: ja wiem gdzie stanie !!! 31.10.07, 19:25 Byłem na Croke Park - 82tys. pojemności w większości przypadków zapełniony do ostatniego miejsca - do niedawno grano tam tylko hurling, gaelic football, rugby, ale teraz wrócił tam soccer :D Organizowane są też koncerty - i to dość często. Mam nadzieję, że podobnie będzie wykorzystywany przyszły stadion w Szczecinie - a najlepsza lokalizacja wg mnie to Dąbie. Dobry dojazd (szybki tramwaj itd) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartłomiej Sędłak Re: ja wiem gdzie stanie !!! IP: 83.147.135.* 31.10.07, 20:13 Ja też byłem na Irlandia - Niemcy, 67tyś. Imponujący obiekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna.wjcik4@neost Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:20 ja sie urodzilem w Szczecinie mieszkam po emigracji w malopolskiem. Szczecin i jego oblcze. POGON, STADION to moje serce dla miasta. Dziwie sie ze macie tak niesprecyzowane tz, szczeniece zachowanie co do inwestycji ktora jest tak wazna dla Szczecina. Pogon i Szczecin to pewnie miejsce gdzie zechce byc pochowany ! niemniej szanujcie sami siebie ludzie !!! Bogdan Wojcik kibic POGONI od 50-lat Odpowiedz Link Zgłoś
aleks_kunicki Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie 31.10.07, 19:25 Pomyślmy jakie korzyści będzie miał Szczecin, gdy stadion powstanie przy lotnisku Dąbie. Uważam, że na pewno większe aniżeli obiekt piłkarski miałby stanąć w okolicach choćby Cukrowej. Przede wszystkim zintegruje on obie części miasta. Jadąc ulicą Gdańską mamy ogromną niezagospodarowaną przestrzeń, która nie nadaje się pod budownictwo mieszkaniowe (lotnisko, ruchliwa droga). Nie jest rozwiązaniem przeznaczenie tego obszaru pod budowę nowego centrum miasta, ponieważ centrum może być tylko na lewym brzegu. Najlepszym rozwiązaniem dla tego terenu jest realizacja projektu stadionu. Realizacja, która ożywi tę część Szczecina. Jednocześnie będzie w końcu możliwym i rozsądnym zagospodarowanie przestrzeni wokół Jeziora Dąbskiego. Paradoksalnie teren ten stanie się nam bliższy, a okolice akwenu mogą się zamienić w coś podobnego do poznańskiej Malty. Wykorzystamy w ten sposób potencjał jakim jest jezioro, które leży niemal w środku miasta. Inna korzyść to szybsze powstanie linii SST, która będzie wymuszona pojawianiem się ogromnego obiektu piłkarskiego. To z pewnością usprawni komunikację. Lotnisko Dąbie nie jest wcale oddalone od granicy jak by się mogło wydawać. Po prostu nie trzeba pchać się przez zatłoczone centrum, a objechać miasto autostradą. Połączenie ze stadionem byłoby mało skomplikowane. Również sobotnia pora rozgrywania meczy to czas, gdy ruch na drogach panuje niewielki, więc korki mogą się pojawić po zakończeniu spotkania, jednak nie sądzę by różniły się one od tych, które mamy codziennie rano na łączniku między prawym, a lewym brzegiem miasta. Ponadto obiekt nad wodą robiłby oszałamiające wrażenie na przyjezdnych i widzach (transmisje TV, cała otoczka meczowa). Cukrowa raczej takim atutem nie może się pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie 31.10.07, 20:44 ja tylko nie rozumiem po co w takim razie niedawno wymieniano na twardowskiego murawe na podgrzewaną i założono oświetlenie ,zawsze byłem zdania że należy zmodernizowac dalej i do końca ten stadion a nie życ mrzonkami o jakimś super nowym obiekcie ,szczecin i tak nie ma żadnych szans na euro i nie jest w ogóle brany poważnie pod uwage w organizacji tych mistrzostw bo nie ma nawet lokalizacji że o jakichkolwiek sformalizowanych planach nie wspomne ,lepiej zająć sie modernizacją starego stadionu czyli wybudowac nowa trybune a stare zmodernizowac i zadaszyć ,dodac do tego nowe zaplecze i gra ,stadion powinien mieć po modernizacji 25 -30 tys miejsc byc zadaszony i to wystarczy w zupełnosci ,przecież oni chca wybudowac nowy za pieniadze po sprzedaży gruntów po starym i jeszcze zeby duzo zostało ,a nowy ma byc niczym narodowy ,oni nie zdają sobie sprawy jakies sa koszty takiego stadionu obawiam sie ze po sprzedaży wszystkich terenów na twardowskiego kasy na to niewystarczy a przeciez jeszcze procedury przetargi itd itp. ktos się chyba z kimś na głowy pozamieniał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM : IP: *.cable.ubr04.stav.blueyonder.co.uk 31.10.07, 21:51 stadion stadionem ale jak Pogon bedzie grała w 4 lidze to wystarczy jej nawet boczny stadion na Twardowskiego. Miasto winno sie zająć przede wszystkim budowaniem zaplecza szkoleniowego od podstaw, tj uważam że winno się wybudować w różnych cześciach miasta osiedlowe z prawdziego zdarzenia boiska trawiaste, by nasza młodzeiez miala gdzie kopac pilke, stworzyć osiedlowe klubiki... miast ładować kase na stadion ktory i tak bedzie zapelniony w polowie... Popeiram budowe nowego stadionu ale z głową - nie zapominajac o szkoleniu mlodziezy pozdrawiam PiotrM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX myślenie ma przyszłość IP: *.szczecin.mm.pl 01.11.07, 08:58 zgadzam się z Tobą piotr33k2.w tej chwili za dużo środków budzetowych pochłonął stadion na twardowskiego aby go rozwalić.szatnie ,murawa,jupitery,zegar,podgrzewanie murawy,kawałek dachu-za dużo już wydano aby to zniszczyć!!!!! należy go raz i szybko zmodernizować. jak krzystek chce domy tam budować to niech robi porządek z działkami bo na pogodnie jest ich multum. Pamiętacie stadion lecha w pyrlandii? podobna konstrukcja. w podkowę. i nikt go nie rozwala tylko rozbudowuje. i co ? i zazdroszczę im strasznie. A Dąbie to podmokłe tereny i niemcy o tym dobrze wiedzieli dlatego powstało tam małe lotnisko aby nie obciążać gleby. pomysł krzystka trochę mi przypomina scenę z filmu "poszukiwany poszukiwana". jak pan dyrektor wprowadzał zmiany w planach zagospodarowania terenu .....-ależ panie dyrektorze to jest jezioro!!!! -aha! a nie to dobrze że jezioro. jezioro przeniesiemy tutaj. a jesli chodzi o infrastrukturę drogową to przecież w miejscu linii kolejowej z polic az na pomorzany ma lecieć obwodnica pod samym stadionem!!!! więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja_live Re: myślenie ma przyszłość 01.11.07, 09:27 Tylko wiesz w jakim miejscu ten stadion Lecha stoi i jaki teren jest wokół niego - po prostu jest tak zaprojektowany i umiejscowiony, że nikomu nie przeszkadza i jest dogodny dojazd komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: myślenie ma przyszłość 04.11.07, 23:15 xxtoja_live napisała: > Tylko wiesz w jakim miejscu ten stadion Lecha stoi i jaki teren jest wokół nieg > o - po prostu jest tak zaprojektowany i umiejscowiony, że nikomu nie przeszkadz > a i jest dogodny dojazd komunikacją miejską. na stadion pogoni już bywało jeszcze niedawno blisko 20 tys ludzi i świat sie nie zawalił a miasto tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 lotnisko to najlepsze miejsce dla stadionu i hali 05.11.07, 05:40 biadolenie ,ze to teren na bagnach, było może logiczne w dawnych czasach, teraz technologie poszły tak do przodu, ze stadion można wybudować nawet na Międzyodrzu. Najbardziej mnie wkurza to ciągłe zastanawianie się nad lokalizacją, bo to oznacza, że guzik z tego będzie. Ile to już lat się mówi o przedłużeniu linii tramwajowej z Basenu Górniczego ? za Niemców, tramwaj jeździł do lotniska, ale oni zamiast bajdurzyć, budowali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: myślenie ma przyszłość 04.11.07, 23:08 Gość portalu: MAXX napisał(a): > zgadzam się z Tobą piotr33k2.w tej chwili za dużo środków budzetowych pochłonął > stadion na twardowskiego aby go rozwalić.szatnie > ,murawa,jupitery,zegar,podgrzewanie murawy,kawałek dachu-za dużo już wydano aby > to zniszczyć!!!!! należy go raz i szybko zmodernizować. jak krzystek chce domy > tam budować to niech robi porządek z działkami bo na pogodnie jest ich multum. > Pamiętacie stadion lecha w pyrlandii? podobna konstrukcja. w podkowę. i nikt go > nie rozwala tylko rozbudowuje. i co ? i zazdroszczę im strasznie. A Dąbie to > podmokłe tereny i niemcy o tym dobrze wiedzieli dlatego powstało tam małe > lotnisko aby nie obciążać gleby. pomysł krzystka trochę mi przypomina scenę z > filmu "poszukiwany poszukiwana". jak pan dyrektor wprowadzał zmiany w planach > zagospodarowania terenu .....-ależ panie dyrektorze to jest jezioro!!!! -aha! a > nie to dobrze że jezioro. jezioro przeniesiemy tutaj. > a jesli chodzi o infrastrukturę drogową to przecież w miejscu linii kolejowej z > polic az na pomorzany ma lecieć obwodnica pod samym stadionem!!!! więc w czym > problem? nie tylko lecha był gorszy od pogoni ale wystarczy przypomnieć sobie jak jeszcze niedawno wyglądał stadion wisły kraków a jak wyglada teraz, jescze troche a bedzie chyba najładniejszy w polsce ,legia też zmodernizuje swój stary stadion ,zaczyna w przyszłym roku a u nas jakies chore mrzonki o nowym giga stadionie a to na bagnach w dabiu(bzdura kompletna) a to na cukrowej a to bóg wie gdzie i kiedy . Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Się skończył! 01.11.07, 13:23 Ludzie!!!! Luuudzie!! Po prostu zacznijcie budować! Po co ta cala dyskusja?? Odpowiedni czas na nia minal 10 lat temu. Lokalizacja wybrana? Wybrana! Mogla byc lepsza? Byc moze, ale kogo to bedzie obchodzilo za 5 lat jak skonczycie! Miejsca na kolejne "lepiej sytuowane inwestycje" jest jeszcze duzo!!! Czas dyskusji, pisania strategii sie skonczyl. To czas wypelniania ich trescia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IK Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: 12.2.123.* 01.11.07, 16:23 Ludzie wybudujcie wkoncu "GRYF ARENA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: York Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.bb.online.no 01.11.07, 19:32 jest pieknie wspaniale pogon 1 liga jade na mecz jest np.wyciek z cysterny np. ropy na basenie gorniczym .prosze obliczyc ilu kibicow jest na meczu .rozwiazanie pozostawiam prezydentowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: 83.168.75.* 02.11.07, 01:22 York podaj lokalizację przy której; przy takiej katastrofie jak napisałeś nie będzie kłopotów z dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks_kunicki Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie 04.11.07, 13:26 Schetyna: Euro 2012 także w Krakowie i Chorzowie Mecze finałów Euro 2012 odbędą się prawdopodobnie nie tylko w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu, ale też w Chorzowie i Krakowie – zapowiada w rozmowie z "Wprost" Grzegorz Schetyna, kandydat na wicepremiera i szefa MSWiA. Jesteśmy już po konsultacjach w tej sprawie i mamy sygnały z UEFA, że będzie to możliwe – zapewnia Schetyna. (ap) źródło: Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm89 Re: Gdzie powinien stanąć nowy stadion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 01:52 Moim zdaniem pomysl zbudowania stadionu na prawobrzezu jest idealny. Dlaczego? Bo w takim miescie jak Szczecin wydarzenia roznego typu poowinny dziac sie po obu stronach Odry, a nie tylko na lewobrzezu. Czy my mieszkancy prawobrzeza jestesmy gorsi czy co? Nalezy sie nam cos w koncu od wladz miasta, oprocz nowych hipermarketow. Odpowiedz Link Zgłoś