Gość: gość IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.08, 01:52 ucinać łapy i wieszać je obok ich dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vlad.H. Uwazam ze mozna uzywac wizerunku sprawcy IP: *.warzymice.net 04.01.08, 02:48 bez jego zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX BEZ ZGODY!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:37 Jestem podobnego zdania co przedmówca, MZK nie powinno pytać zwykłego wandala o to czy może wywiesić jego zdjęcie tuż przy jego "dziele", tak jak i wandal nie pyta się o zgodę pracowników MZK, czy może pomalować sobie w pojazdach komunikacji miejskiej tudzież bardziej wyrazistego aktu wandalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.chello.pl 04.01.08, 04:23 popieram tramwajarzy!!! i co z tego ze bez zgody wywiesili wizerunek, glupol ktory popisal, niszczyl, wiec sam stawia sie poza prawem i nie moze byc tak ze go prawo bardziej broni niz tych co prawa przestrzegaja.howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS80 Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 62.233.172.* 04.01.08, 06:42 Popieram!!!! tylko szkoda (jak pisza w artykule) ze zdjecie nie jest zbyt dobrej jakosci. Powinni wywiesic pozadny plakat i zrobic wystawe raz na jakis czas na przystankach artystow i ich arcydziel :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali 04.01.08, 10:55 He??? "Jakość kolorowego obrazu na ekranie komputera jest doskonała. Twarz osobnika widać ze szczegółami." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re:ziobro by was wspierał w tej akcji IP: 85.219.206.* 04.01.08, 07:13 a przy cwiąkalskim to możecie mieć kłopoty jak sie wandal uprze to jest ta róznica, ale akcja warta grzechu napewno skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl daj se siana z tym nieudacznikiem 04.01.08, 13:05 wyluzuj myślę że właśnie "jego durne prawo" takich przygłupów broniło bo przecież on tylko niszczarkę pokazywał a nic praktycznie nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 212.14.14.* 04.01.08, 08:10 Uważam, że w takiej sytuacji zachowanie pracowników MZK jest jak najbardziej wskazane. Dlaczego mamy tolerować wandali, którzy mają w nosie wszelkie przepisy i zasady? Dlaczego mamy traktować ich jako pełnoprawnych obywateli? W stu procentach popieram akcję MZK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 85.219.206.* 04.01.08, 08:48 zauważ że kierownictwo nie bierze odpowiedzialności za tą akcję czyli pracownicy bardziej utożsamiają się z przedsiębiorstwem niż zarząd który nie chce ryzykować prawnie. Przy obecnym kierownictwie wymiaru sprawiedliwości bedą się liczyły paragrafy a nie takie coś jak sprawiedliwość społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
djdark Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali 04.01.08, 17:07 Gość portalu: as napisał(a): > zauważ że kierownictwo nie bierze odpowiedzialności za tą akcję > czyli pracownicy bardziej utożsamiają się z przedsiębiorstwem niż > zarząd który nie chce ryzykować prawnie. Przy obecnym kierownictwie > wymiaru sprawiedliwości bedą się liczyły paragrafy a nie takie coś > jak sprawiedliwość społeczna. To nie tyle że kierownictwo nie bierze odpowiedzialności bo nie utożsamia się z przedsiębiorstwem, dyrekcja na pewno wiedziała że taką akcję pracownicy zrobią, po prostu nie reagowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek P. Niebieszczański liczy na klienta IP: *.chello.pl 04.01.08, 08:52 Zamiast powstrzymać się i dodawać "otuchy" zwykłym wandalom powinien choćby jako prawnik nieakceptować tych chuligańskich wybryków. Prawo okazuje się juz na pierwszej linii chroni chuliganów, wandali itp. Trochę więcej dyplomacji p. Niebieszczański a nie wskazywanie wandalom gdzie i jak mogą szukać obrońców. To jest nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s35 Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:17 i tak powinno byc!!! popieram działania MZK!!! Inne służby powinny wziąć przykład i robic podobnie z takimi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 856 Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.globalconnect.pl 04.01.08, 09:46 BRAWO!!! Tak trzymać!!! I niech inni biorą przykład z Tramwajarzy. Dość dewastowania przez hołotę wszystkiego co się da zniszczyć! Podobnie powinni postępować wszystkie służby,łącznie ze spółdzielniami za pisanie bazgrołów na odnowionych murach elewacji. Hołocie nasze stanowcze NIE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.eranet.pl 04.01.08, 10:28 Jestem za karaniem bydła jak najostrzej BRAWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixin popieram tramwajarzy IP: *.chello.pl 04.01.08, 10:33 Chyba całe społeczeństo jest zdania, że dawastatorów mienia publicznego należy ukarać. A ponieważ to zwykle gó..arze i więzienie w ich przypadku byłoby niecelowe i jeszcze bardziej by ich zdemoralizowało, to powinni dostać tak mocno po pupie, żeby im się odechciało robić takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talbot Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.chello.pl 04.01.08, 10:43 Byle łajza zasłania się ustawą o "ochronie danych osobowych".Zdemolują przystanek,zostaną złapani na gorącym uczynku,a w gazetach piszą,że zrobili to - A.B. wspólnie z B.C. Nic dziwnego,że panuje taka anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aras Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:45 Wysłać ich wszystkich na ulic do zbierania psich odchodów! Potrafią brudzić to niech się nauczą też sprzątać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.chello.pl 04.01.08, 10:50 Często jeżdżę autobusem 60. Przeważnie późnym wieczorem,po 21. Na przystanku przy petli tramwajowej,wsiada wataha 12-14 latków i jadą na końcowy na Cukrowej. Co robią w międzyczasie? Malują siedzenia i rysują szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:58 ja uważam że skoro tenże młody wychowany chłopiec pewnie z "dobrego"domu chciał sie pokazac przy kolegach jaki to jest odwazny i przebojowy to nie powinien miec pretensji iż jego zdjecie widnieje w tramwaju w koncu niech każdy podziwia głupote gó..arzy ja to bym jeszcze zagoniła do szorowania wagonów BRAWO DLA MOTORNICZYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:08 Dokładnie. Teraz pewnie przed kolegami gra twardziela, a naprawdę czuje lęk... wszak jak tatuś w tym "dobrym domu" dowie się o występku synalka, który zapewne w domowych pieleszach jest istnym aniołkiem, a po postawieniu włosków na żel, przekroczeniu progu mieszkania i spotkaniu kolegów, zamienia się w "fajnego", wyluzowanego top-nastolatka, to pewnie się ten rodziciel, przed którym młody pewnie czuje strach, zdenerwuje... ŻENADA. A akcję tramwajarzy w 100% popieram. Bo sam korzystam z komunikacji miejskiej i czasem widzę, że wpuścić młodzież do autobusów czy tramwajów, to jak wpuścić bydło na salony. Oczywiście nie wszyscy tacy są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aci Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.chello.pl 04.01.08, 11:01 gdybym tylko dorwał tych gnojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel niech sie sami zaczna wieszac.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:41 jak bylem troche mlodszy to pomalowanie tramwaju na petli bylo niezlym osiagnieciem...zawsze dziwilo mnie to, po co mzk w ogole stara sie zmywac fajne prace.przeciez graffiti to odpowiedz wlasnie na zastany syf...wszystko szaro-bure... nie zapominajmy, ze zyjemy w miescie...a miasto tworza ludzie... zdaje sobie sprawe z tego, ze wiekszosci z WAS to co napisalem sie moze nie spodobac...bo szanujecie "porzadek"...mam nadzieje,ze kolejnym posunieciem tramwajarzy, bardzo prawych obywateli bedzie robienie zdjec rzeczom bardziej chuliganskim np.: sobie z papierosem w pysku podczas prowadzenia pojazdu :PPP viva la tramwajarze wasi nowi szczecinscy, swieccy bohaterowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: niech sie sami zaczna wieszac.. IP: 195.28.182.* 04.01.08, 11:50 To jest nowy wagon, prosto z fabryki, więc niby co za "odpowiedź na zastany syf"? Na początek naucz się czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee.e.e.e Re: niech sie sami zaczna wieszac.. IP: *.farmacol.com.pl 04.01.08, 12:33 Nie nazywaj siebie i podobnych sobie łebków "ludźmi" Toż to są dopiero zalążki ludzi, ludźmi mają szansę stać się za kilka lat. Poza tym masz rację: mi się to nie podoba...znajduję przyjemności w mieszkaniu w slamsie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinda Re: niech sie sami zaczna wieszac.. IP: *.chello.pl 04.01.08, 13:10 Graffiti jak najbardziej! Jestem za! Bo to jest sztuka! Ale niech pojawia się w miejscach do tego wyznaczonych! Jeżeli MZK chciałoby mieć graffiti na tramwajach to by je zamówiło. A bazgroły, które pojawiają się na tramwajach, pociągach, czy na murach do graffiti nie należą. Chcesz zobaczyć prawdziwe graffy? Przejdź się pod Pleciugę. Tagi pojawiające się na murach, czy tramwajach są po prostu obrzydliwe. Jak dla mnie to mogliby jeszcze zdjecie tego szczyla podpisać z imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: niech sie sami zaczna wieszac.. 04.01.08, 19:20 Większość normalnych ludzi rzyga, widząc tebazgroły, zwłaszcza, jeśli powstają nielegalnie w najmniej odpowiednich miejscach. Jak ktoś chce uprawiać ten rodzaj sztuki, to niech się wyżywa na kompie albo na kartonie. Skoro taki pseudografficiarz chce zostawiać po sobie ślady, żeby każdy go "podziwiał" to niby czemu nie miałoby obok wisieć jego zdjęcie? Powinien być wdzięczny za inicjatywę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: niech sie sami zaczna wieszac.. IP: 62.69.213.* 05.01.08, 09:52 dokladnie. mi tam tez tagi nie przeszkadzają.. sa o wiele gorsze rzeczy - buraki w samochodach - gowno na chodnikach - lumpy w bramach - menelstwo w centrum - ogolna szarowka. Przy tym problem mzk jest jak zly sen. poza tym sama firma mzk jest chyba najgorzej zarzadzanym podmiotem tego typu wiec tak naprawde mam w dupie ich problemy. Nowiutki wagon? nie widzialem tego odkad tu zyje, a pamietam jeszcze drweniane klocki piszczace na zakretach ktorym dzrzwi mozna bylo otwierac silowo w kazdym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: niech sie sami zaczna wieszac.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 10:42 hehe poza tym czy wy wierzycie w to, ze kogos odstrasza zdjecia w tramwaju??? buahahahah bedzie z tego dumny i stanie sie wzorem dla kumpli...jeszcze bardziej ci ludzie poczuja, ze system jest przeciwko nim i zacznie sie hardcore hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:06 poooopieram piekna akcja prywatnosc? glupie szczyle zadnej prywatnosci jeszcze kilka batow publicznie ale by sie nagle czysto zrobilo w naszym miescie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee.e.e.e Dzięki takim prawnikom strach wyjść na ulicę IP: *.farmacol.com.pl 04.01.08, 12:25 Bardzo dziękujemy Panom Prawnikom za pokazanie ofiarom gdzie ich miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Dzięki takim prawnikom strach wyjść na ulicę IP: *.chello.pl 04.01.08, 15:57 Kauzyperda dla kasy i rozglosu jest gotow bronic najbardziej nieprawdopodobnych sytuacji prawnych. Nie na darmo angielskie przyslowie mowi : "Lawyer is liar" - fonetycznie "lojer is lajer" (ladnie sie rymuje !) co znaczy PRAWNIK JEST KLAMCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee.e.e.e Dajcie pacana na youtube IP: *.farmacol.com.pl 04.01.08, 12:37 . Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl bravo pochwalam 04.01.08, 13:01 mam dość śmierdzących brudnych autobusów i tramwajów pomazanych przez kilkunastoletnich przygłupów .Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavag Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 13:17 Prawie wszystkie wypowiedzi są za, ale co z tego wynika? Czy wypowiadający się na forum ostro reagują na akty wandalizmu, czy tylko popieraja słownie akcję tramwajarzy. To nic nie kosztuje. Uważam, że jak długo będzie przyzwolenie społeczne na akty wandalizmu tak długo będzie się to działo. Tylko zdecydowana postawa społeczeństwa może doprowadzić do eleminacji tego typu zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 195.205.248.* 04.01.08, 13:59 Najwyzszy juz czas "wytresowac" spoleczenstwo. Jak nie udalo sie nam przez 20 lat wychowac to teraz nalezy tresowac. A najlepiej tresowac poprzez kary. Najperw karac rodzicow za to ze nie umieli wychowac pociechy, a gdy pociecha podroscie karac "pociechy" Jak sie uda zlapac to niech myja po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: monitoring i podsłuchy są ułatwiniem IP: 85.219.206.* 04.01.08, 14:19 w walce z przestępstwem wychodzi to w praktyce jak sami widzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graficiarz Atak na sztukę!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.08, 15:45 Oficjalnie przyznaję się że to ja nabazgrałem tam na tej szybie - i co z tego? Ja się tak wyrażam - pokazuję w ten sposób swoje wnętrze. A po co starym babciom oglądać to miasto skoro tak na nie narzekają? Niech patrzą na to co wywalam z siebie. A zdjęcie - niech widzi - kumple będą browca stawiać i podziwiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivvy Re: Atak na sztukę!!! IP: 83.168.70.* 04.01.08, 16:01 jak jestes taki odwazny przejdz sie do na zajezdnie i powiedz to samo tramwajarzom :) a postawic to ci powinni klatke na samym srodku placu rodła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motorniczy Re: Atak na sztukę!!! IP: 77.88.176.* 04.01.08, 23:13 Czekam jełopie na Ciebie z otwartymi rękoma w swoim tramwaju. To ja Ci pokażę " sztukę " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phobos Re: Atak na sztukę!!! IP: *.chello.pl 04.01.08, 23:17 Wnętrze? Jakie wnętrze?! Jesteś pusty jak bańka mydlana i tak samo tępy! Chcesz się wyrazić? To się zrzuć z Trasy Zamkowej albo zamaluj wszystkie okna w domu - mamusia będzie z ciebie taka dumna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ens Re: Atak na sztukę!!! IP: 62.69.213.* 05.01.08, 09:58 z zamknietymi ludzmi nie pogadasz.. motorniczy by cie chcial lac juz a sam z psem wylazi na beton i jego pies na to sra on nie sprzata.. jeszcze inny by ci klatke postawil na rodla, a o malo nie przejechal pieszego bo przez telefon rozmawial.. trzeci cos tam swiszczy o spokoju a w supermarkecie to jak w kolejce stoi to napiecia nie moze wytrzymac i przebiera w miejscu nogami jakby go dupsko swedzialo... Wielcy arbitrowie. A u mnie masz browca! I pogodz sie z tym ze oni nie czaja o co w tym chodzi i nie wylewaj sie dla nich ze to twoje wnetrze bo oni na to leja.. Za plytcy sa zeby to zrozumiec i tyle. A wasze wszelkie komentarze na tego posta mam w dupie. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Atak na sztukę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 15:40 człowieku rozejrzyj się po opiniach na forum wszystkie potępiają graficiarza (w tym wypadku wandala), czy nie lepiej jeździć w czystych tramwajach może to być jakaś odskocznia od brudu i syfu szczecińskiego, wczoraj jechałem tramwajem Konstalem 105 który wrócił niedawno z remontu generalnego i jak w środku było czysto i wszystko pachniało nowością to aż mi się miło jechało pomimo że na zewnątrz syf i zimno to była przyjemnością jazda w tak zadbanym wagonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Atak na sztukę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 23:20 ens podaje Tobie reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Atak na sztukę!!! IP: *.btsnet.pl 07.01.08, 21:47 Cienka "sztuka" to za nią cienki browiec a potem cienki sik. Tanio się sprzedajesz. Może skok główką na beton i będzie czyściej w mieście. Za to pozostanie sława na youtube!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 80.72.196.* 04.01.08, 15:55 Rozumien przestrzeganie prawa i oczywiście delikwenta należy odszukać i przykładnie (Przykładnie !!!) ukarać, ale zapewne nie mandatem 50 zł, ale takim, żeby musiał zaciągnąć kredyt w banku. Wteedy zapewne na długo to zapamięta. Tych idiotów (nie mam innej nazwy)trzeba wszytskich wyłapać i napiętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.chello.pl 04.01.08, 16:08 Ciekaw jestem , czy pan prawnik bylby tez taki "prawomyslny" ~,gdyby ktos "pomalowal " mu gwozdziem karoserie jego samochodu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 23:23 kazdy ch ooy na swoj stroj...a ja kieszenie pelne czeresni... wylapac i napietnowac?? a kto napisal pogon na scianie palancie (tez innego slowa nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Szczecińscy tramwajarze wieszają wandali IP: 83.168.75.* 04.01.08, 16:21 fajne tagi :) Odpowiedz Link Zgłoś