Dodaj do ulubionych

Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum !

14.08.03, 01:27
Skoro mamy prezydenta z innej bajki, to moze chociaz kego rzeczniczka sie do
czegos przyda.

Na forum Zielona Gora jest specjalny pokoj gdzie rzeczniczka prezydenta
Zielonej odpowiada na pytania internautow - szybko, profesjonalnie,
konkretnie. Prosze sprawdzic. Moze pani Iza by z nami sobie tez poklikala.

Mialbym kilka do niej pytan, w koncu za cos kase miesiac w miesiac pobiera.
Obserwuj wątek
    • Gość: JACEK Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.houston.rr.com 14.08.03, 01:33
      Tutaj mielismy zastepce z policji, byl swietny . Pozniej
      ludzie zaczeli sie przypieprzac do wszystkiego co
      policyjne i nie , nie bylo mowy by nasz zastepca Sudakow
      odpowiadal.Ja tam wspominam go z rozzewnieniem bo mi
      karte rowerowa wystawil po ponad 30 latach ;-)

ps byl swietny na tym forum , tylko ludzie nie umieli
      tego wykorzystac :-(((
    • Gość: pipin Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: 212.160.235.* 14.08.03, 04:27
      popieram, niech sie pani rzecznik tlumaczy z posuniec swojego pryncypala
    • Gość: gość Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 07:28
      absztyfikant napisał: Rzecznikiem z innej bajki był przez az 8 lat Michalska w
      ZDiTM.Od 1 lipca jest Darek Wołoszczuk rzecznikiem.Przynajmniej ta zmiana jest
      dobra.A Puławska?Niektórzy czepiają się nawet do jej fryzury.Ja w tym wzgłędzie
      jestem liberalny.Niech tleni,wogóle robi z włosami co chce.Ważne jest aby jako
      rzecznik w 100 procentach sie dobrze wywiązywała ze swojej funkcjii.

> Skoro mamy prezydenta z innej bajki, to moze chociaz kego rzeczniczka sie do
      > czegos przyda.
      >
      > Na forum Zielona Gora jest specjalny pokoj gdzie rzeczniczka prezydenta
      > Zielonej odpowiada na pytania internautow - szybko, profesjonalnie,
      > konkretnie. Prosze sprawdzic. Moze pani Iza by z nami sobie tez poklikala.
      >
      > Mialbym kilka do niej pytan, w koncu za cos kase miesiac w miesiac pobiera.
      • Gość: Obserwator Niech żyje Iza Pulawska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 14:33
        Gość portalu: gość napisał(a):

> .Niech tleni,wogóle robi z włosami co chce.Ważne jest aby jako
        > rzecznik w 100 procentach sie dobrze wywiązywała ze swojej funkcjii.

A mi się pani rzeczniczka podoba. I jako kobieta i jako urzędnik. Bardziej niż
        jej szef.
        • Gość: Karuzelowy i racja jest po stronie obserwatora.......n/t IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 14.08.03, 14:41
        • Gość: Ana Re: Niech żyje Iza Pulawska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 16:10
          wielkie rzeczy!Wszystko jest fajniejsze niż jej szef...
          • Gość: stasiek Re: Niech żyje Iza Pulawska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 16:35
            Pewno popelniasz błąd w rozumowaniu, gdyż jej szefem jako z-cy dyrektora jest
            dyrektor Paszkowski; nota bene "nygus" !
    • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 15.08.03, 13:55
      Redakcjo, sezon ogorkowy teraz macie, mozecie do Pulawskiej zadzwonic i jej to
      zaproponowac. Jak sie nie zgodzi, to tym lepiej - wladza boi sie narodu.

Precedens jest - w Zielonej Gorze rzeczniczka wije sie jak piskorz ospowiadajac
      na pytania forumowiczow tamtejszej Gazety.

A w dodatku jest to inicjatywa oddolna.
      • absztyfikant IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! ntxt 16.08.03, 18:53
        • Gość: man Re: IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! IZA ! nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:51
          Iza ............
    • Gość: ken Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 14:35
      Przypudrowana podstarzała prukiew robiąca się na dzidzie. Jak byla rzecznikiem
      u wojewody to pracy nie miala wcale a teraz przy Marianie zwyczajnie sie gubi.
      Brak klasy i kompetencji nadrabiane bezczelnością i tupetem. Robienie z siebie
      wampirzastej lali Barbi nie uchodzi na tym stanowisku tym bardziej ze nic za
      tym nie stoi.
      • Gość: krew się gotuje Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 16:24
        W staroztne Grecji prostytutki się tak tleniły jak Puławska.Jurczyk jest
        poważnym politykiem i powinien miec poważnego rzecznika radzącego sobie z
        atakami na niego.Puławska to kurwa zarówno z wyglądu jak i z charakteru-taką
        opinię wczoraj usłyszałem na party.Nie radzi sobie przy Jurczyku
        • Gość: Kibic Re: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:14
          Gość portalu: krew się gotuje napisał(a):

> W staroztne Grecji prostytutki się tak tleniły jak Puławska.Jurczyk jest
          > poważnym politykiem i powinien miec poważnego rzecznika radzącego sobie z
          > atakami na niego.Puławska to kurwa zarówno z wyglądu jak i z charakteru-taką
          > opinię wczoraj usłyszałem na party.Nie radzi sobie przy Jurczyku

Autowidol na ławce w parku to jest party?!?!
          Tylko skończony burak może uważać Jurczyka za poważnego polityka i ubliżać
          komuś kogo nie zna chowając się za kretyńskie nicki (krew się gotuje - raczej
          gówno).
        • Gość: Ana Re: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 16:14
          Gość portalu: krew się gotuje napisał(a):

> W staroztne Grecji prostytutki się tak tleniły jak Puławska.Jurczyk jest
          > poważnym politykiem i powinien miec poważnego rzecznika radzącego sobie z
          > atakami na niego.Puławska to kurwa zarówno z wyglądu jak i z charakteru-taką
          > opinię wczoraj usłyszałem na party.Nie radzi sobie przy
          Jurczyku odpuście trochę kobiecie...być rzecznikiem jurczyka to
          naprawdę wyzwanie.Nie wiem,czy goebbels by mu podołał...a od niego na pewno nie
          jest brzydsza!
        • Gość: stasiek Re: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 16:40
          Krew się gotuje, czy to było garden party i czy taką deklarację usłyszałeś z
          jej ust ?
      • Gość: dlaczego? Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 16:53
        1 kwietnia 2003 r.Koralewski został rzecznikiem Wziątka a Puławska przeszła do
        Jurczyka.Puławska była rzecznikiem 2 ARiMR,pózniej 4 lata przy Lisewskim była
        rzecznikiem,póżniej 1.5 roku u Wziątka a od 1.04.2003 r jest ustami prezydenta
        Jurczyka.Zmienił Jurczyk Łucję Dziedzic- Król na Ize Puławską.Ken napisał,że
        przy wziątku Puławska nic nie robiła a przy Jurczyku sobie nie radzi.Pytanie
        jak to się stało,że jest ona rzecznikiem.Dlaczego Wziątek jej się pozbył?
    • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 17.08.03, 17:08
      Az tak ostro bym Izy nie ocenial. Jacyna tez sie farbuje, a i na skalpel
      pieniedzy nie zaluje - to zaden argument. Razem z Jacyna moglyby byc ministrami
      Od Nowy biologicznej, hehe.

A to, ze byla i u AWS-owskiego i SLD-owskiego wojewody rzecznikeiem oznacza, ze
      jakos sobie radzi.

Czy sie u Jurczyka gubi nie dziwota, bo Marian sam jest mocno zagubiony.
      Dziedzic-Krol chyba byla za madra dla tego krotochwilnego bufona.

A jesli ktos pisze, ze Marian jest powaznym (sic!) politykiem (sic!) to
      dziekuje mu bardzo, bo dawno dobrego dowcipu nie slyszalem.
      • Gość: barbi Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:00
        absztyfikant napisał:

> Az tak ostro bym Izy nie ocenial. Jacyna tez sie farbuje, a i na skalpel
        > pieniedzy nie zaluje - to zaden argument. Razem z Jacyna moglyby byc
        ministrami
        >
        > Od Nowy biologicznej, hehe.
        >
        > A to, ze byla i u AWS-owskiego i SLD-owskiego wojewody rzecznikeiem oznacza,
        ze
        >
        > jakos sobie radzi.
        >
        > Czy sie u Jurczyka gubi nie dziwota, bo Marian sam jest mocno zagubiony.
        > Dziedzic-Krol chyba byla za madra dla tego krotochwilnego bufona.
        >
        > A jesli ktos pisze, ze Marian jest powaznym (sic!) politykiem (sic!) to
        > dziekuje mu bardzo, bo dawno dobrego dowcipu nie slyszalem.

Stary, swoje kompleksy "małego fiuta" leczysz atakami na kobitki, które są od
        ciebie silniejsze. Weź się w garść. To się leczy. Znaczy się - kompleksy, a
        nie - małego fiuta. Jak to łatwo przypinać łatkę różnym ludziom, zasłaniając
        się nickiem. Nie dość, że mały fiutek, to jeszcze mały cukorek. Oj, maluszku,
        maluszku.
        • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 17.08.03, 20:08
          Dziekuje za troske o moje przyrodzenie. Nie odnajduje jednak w Pani wypowiedzi
          nic merytorycznego. Do zalu czy zlosci na mnie ma Pani swiete prawo. Jednak
          prosilbym o daleko idaca posciagliwosc w ocenianiu osob, co do ktorych
          personaliow nie ma sie zadnej wiedzy - czyli mnie.

Jesli oceniam Jurczyka, Jacyne czy Pulawska - to mimo, ze sie bardzo od siebie
          roznia, maja wspolny mianownik. Sa osobami publicznymi. Ma to swoje wady i
          zalety.

I jako takie sa nieustannie poddawane roznym ocenom, raz sprawiedliwym, raz
          wrecz przeciwnie.

Pokaze mi Pani gdzie sie myle to podyskutujemy. W czym sie Pani ze mna nie
          zgadza ?

Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: dziennikarz Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 18.08.03, 13:06
            Przesaaada. wygląd ma fakt oryginalny, wielu pracowników magistratu równierz
            nie jest typowymi urzędnikami. Nie będę rzucał nazwiskami, ale są osoby w
            otoczeniu Prezydenta, które zamiast do UM powinny uczęszczać do przedszkola,
            albo do solarium. A Puławska..muszę wam przyznać, ze miałem o niej opinię
            farbowanego lisa, kiedy robiła u Wziątka, ale cokowliek potrzebowałem zawsze
            załatwiała( jestem dziennikarzem tu się zdradzę) i Iza elegancko ustawiała
            wizyty, załatwiała kontakty i papiery. U Prezydenta moim zdaniem też radzi
            sobie w miarę. inni z branży mówią...nie dzwoń do niej bo i tak nic nie
            załatwisz, a ja myk na komórkę i wszytsko idzie załatwić, wię c nie rozumiem o
            co chodzi. Był przypadek, ze sama dzwoniła do mnie do chaty z informacja,mi
            jakie portzebowałem. Dla mnie oki.
            • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 18.08.03, 13:30
              Szlachetny dziennikarzu, skoro Pulawska sobie tak dobrze radzi, to chyba nic
              nie stoi na przeszkodzie, by zrobiono dla niej pokoj na tym forum.

Internauci beda mogli sie dzieki temu na biezaco dowiadywac o planach Wielkiego
              Mariana.

Pogadaj wiec ze swoim przelozonym red. Sawka lub dyrektorem Agory (macie juz
              nowego?) i zaproponuj mu takie rozwiazanie.
              • bbury ona sie nie myli 18.08.03, 13:59
                A widzieliście kiedyś jej wypowiedź w prasie ???
                Ja może ze 2 razy - przez całe lata jej rzecznikowania w bądź co bądź poważnych
                instytucjach...
                Wniosek - to jest rzecznik który nic nie mówi - więc dlaczego niby miała by się
                udzielać na forum. To jest nierealne. Dla tej pani najlepszym sposobem nie
                popełnienia błedów jest ... "nicnierobienie". W myśl starej zasady - ten się
                nie myli który nic nie robi...
              • Gość: dziennikarz Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 18.08.03, 14:20
                absztyfikant napisał:

> Szlachetny dziennikarzu, skoro Pulawska sobie tak dobrze radzi, to chyba nic
                > nie stoi na przeszkodzie, by zrobiono dla niej pokoj na tym forum.
                >
                > Internauci beda mogli sie dzieki temu na biezaco dowiadywac o planach
                Wielkiego
                >
                > Mariana.
                >
                > Pogadaj wiec ze swoim przelozonym red. Sawka lub dyrektorem Agory (macie juz
                > nowego?) i zaproponuj mu takie rozwiazanie.
                zdradziłem że jestem dziennikarze, ale nie pisałem że w wyborczej.... hola
                hola... i nie pisałem że w ogóle w gazecie....
                • bbury Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 18.08.03, 14:23
                  Dziennikarzu - pamiętaj o swoim nr IP który wygląda
                  adres: *.szcz.gazeta.pl
                  = 100 % G wybiórcza :)
            • absztyfikant No i CO???????? 26.08.03, 19:28
              Co sie dzieje z pania Izabela P. ? Czy odpowiedziala na potrzebe narodu ?
              Redakcjo, prosze o odpowiedz!
        • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 16:42
          Barbi, ...cykorek....
    • absztyfikant LIST DO REDAKCYJI 18.08.03, 15:05
      Szanowna Redakcyjo GW w Szczecinie!

Pragne w imieniu swoim jak i sporej czesci forumowiczow zlozyc na rece
      szanownej redakcyi prosbe o namowienie prasowego rzecznika Mariana Jurczyka -
      Pulawskiej Izabeli - do obdarzenia czytelnikow tego forum mozliwoscia
      zglebiania mysli marianowej jak i swady polemicznej pani rzecznik.

Byc moze formuluje swoja prosbe jezykiem wrazym i nikczemnym, ale sprawcie memu
      sercu te przyjemnosc i przynajmniej sprobujcie.

Choc nie jestem apologeta pan radnych "Od Nowy", czyli nie jestem
      reprezentatywny dla rzesz ambitnych i inicjatywnych szczecinian, to prosze o
      danie mi i innym obywatelom mozliwosci swobodnego dyskutowania z pania
      Pulawska.

Tak jak caly Narod budowal swoja Stolice, tak teraz niech prosty lud Szczecina
      wspiera swego prezydenta porada i dobrym slowem - bez jadu i zolci.

Wagi i znaczenia tych problemow nie trzeba szerzej uzasadniac, poniewaz stale
      zabezpieczenie informacyjno-propagandowe dzialalnosci prezydenta Jurczyka
      warte jest wielu poswiecen.

Praktyka dnia codziennego dowodzi, ze dalszy rozwoj roznych form działalnosci
      spelnia wazne zadania w wypracowaniu kierunkow postepowego wychowania
      nastepnych pokolen.

Z wyrazami szacunku,
      Absztyfikant - forumowicz

• Gość: Leszek Re: LIST DO REDAKCYJI IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 15:30
        absztyfikant napisał:

> Szanowna Redakcyjo GW w Szczecinie!
        >
        > Pragne w imieniu swoim jak i _sporej czesci forumowiczow_ [...]

Witaj, wydaje mi się że nadużywasz. Przejżałem wątek i nie znalazłem aplauzu,
        dla Twojego pomysłu - może dwoje spośród wypowiadających się, przyklasnęło, a
        poziom owego przyklasku pozostawia do życzenia...
        Jeżeli chcesz działać w czyimś imieniu to miej takie poparcie, w przeciwnym
        wypadku, jesteś niewiarygodny i sprawiasz wrażenie, próbującego załatwiać swoje
        interesy cudzymi głowami, czym w żadnyn wypadku nie różnisz się od tych,
        których krytykujesz - nad podziw zajadle.

Pozdrawiam
        Leszek
        • absztyfikant DROGI LESZKU 18.08.03, 15:39
          Widzisz Leszku, bo jak takie telepatyczne zdolnosci mam. Wyczuwam nosem, ze 90%
          internautow nie mialoby nic przeciwko temu, by moc bezposrednio zadawac
          pytania pani rzecznik. Ja lubie T R A N S P A R E N T N O S C. Jesli jestem
          zajadly, to dziekuje Ci za taki sad. Wlasnie taki chce byc.

Poza tym ja bym bardzo uprzejmie prosil, zebys mojej niedoskonalej, przasnej
          polszczyzny byl laskaw nie tlumaczyc na swoje znakomite frazy.

W sprawie checi interautow istnieje miedzy nami spor filozoficzny, ktory sie
          toczy od czasu sporu tomistow z augustynistami. Zdania przpuszczajace rowniez
          kryja w sobie prawde materialna. Trzeba sie w to wczytac bardziej
          • Gość: Leszek Re: DROGI Absztyfikancie IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 16:20
            absztyfikant napisał:

> Widzisz Leszku, bo jak takie telepatyczne zdolnosci mam. Wyczuwam nosem, ze
            90%
            >
            > internautow nie mialoby nic przeciwko temu,

A to co innego. Zwracam honor. Ja nosem potrafię wyczuwać o wiele mniej, a moja
            telapatia pozostawia jeszcze więcej do życzenia. Pewnie przyłożyłem własną
            miarkę do Twojego "Listu otwartego" i wyszło niezbyt szczęśliwie. Gdzież mnie
            maluczkiemu do takiej telepatycznie uzdolnionej persony.

by moc bezposrednio zadawac
            > pytania pani rzecznik. Ja lubie T R A N S P A R E N T N O S C.

To zrozumiałe, nic przed Tobą się nie ukryje.

>Jesli jestem
            > zajadly, to dziekuje Ci za taki sad. Wlasnie taki chce byc.

Nie ma za co, to nie był komplement.

> Poza tym ja bym bardzo uprzejmie prosil, zebys mojej niedoskonalej, przasnej
            > polszczyzny byl laskaw nie tlumaczyc na swoje znakomite frazy.

Tym razem ja dziękuję za "znakomite frazy" (pewnie też nie komplemet, ale co
            tam).
            Jednak, wybacz, "znakomite frazy" kryją moją drobną niedoskonałość - brak
            uzdolnień telepatycznych - więc nie dokońca pojmuję treść i wartość
            merytoryczną powyższego.
            Po pierwsze primo, nie odnosiłem się do żadnej przasności, tym bardziej do
            przasności Twojej polszczyzny, więc ki diabeł wodę mąci? (O co Ci chodzi?)
            Po drugie primo, czy Ty, aby nie odmawiasz mi prawa do polemiki z Tobą?

>
            > W sprawie checi interautow istnieje miedzy nami spor filozoficzny, ktory sie
            > toczy od czasu sporu tomistow z augustynistami. Zdania przpuszczajace rowniez
            > kryja w sobie prawde materialna. Trzeba sie w to wczytac bardziej

Tak, to dawne dzieje, choć wcale aktualne. Jednak, jak się do tego ma
            TRANSPARENTNOŚĆ? To od transparentów, czy od jawności i przejrzystości działań
            i idei? Siakoś tak się, marny, zagubiłem w tym wszystkim.

Pozdrawiam
            Leszek
            P.S.
            Wybacz moje niewystarczające dla Ciebie wczytywanie się, brak zdolności
            telepatycznych i odpowiedniego nosa...
            A "prawda materialna", ma swoją materialną wartość wtedy, kiedy pozostaje poza
            sferą dywagacji i przypuszczeń - moim skromnym zdaniem. Poza tym nie lubię
            podziałów wenątrz prawdy.
            • absztyfikant Re: DROGI Absztyfikancie 18.08.03, 16:40
              Ty mnie nie posadzaj o nadprzyrodzone zdolnosci. Tak sie sklada, ze sondaz na
              ten temat byl robiony w Warszawie, Poznaniu i Zielonej-Gorze wlasnie i zawsze z
              miazdzaca przewaga respondenci w okolicach 90% wypowiadali sie pozytywnie o
              takich rozwiazaniach.

Transparentnosc oczywiscie w sensie przejrzystosci.

Ja Cie do polemiki ze mna wrecz zachecam, ale nie wiem czy akurat tutaj jest o
              co kopie kruszyc.

Ja tez wole system czarne-biale, ale czasem z powodu "nieodpowiednich
              przyrzadow badawczych" jestesmy skazani na odcienie szarosci, ktore naturalna
              koleja rzeczy sa niedoskonale - ale coz na to poradzic.
              • Gość: Leszek Re: DROGI Absztyfikancie IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 17:29
                absztyfikant napisał:

> Ty mnie nie posadzaj o nadprzyrodzone zdolnosci.

Ja Ciebie? No co Ty? Twoje słowa to były :-)

Tak sie sklada, ze sondaz na
                > ten temat byl robiony w Warszawie, Poznaniu i Zielonej-Gorze wlasnie i zawsze
                z
                >
                > miazdzaca przewaga respondenci w okolicach 90% wypowiadali sie pozytywnie o
                > takich rozwiazaniach.

Nie widzę tu Szczecina.
                Teraz rozumiesz, mam nadzieję, o co też mi chodziło. A że mogłem być niejasny,
                to napiszę to wyraźniej (mam nadzieję). Nadużyciem, moim zdaniem, było
                powoływanie się na "sporą część forumowiczów" (w domyślę moim, chodziło Ci o
                forumowiczów szczecińskich) przed przeprowadzeniem takiego sondażu tutaj, tym
                bardziej, że w wątku, który rozpocząłeś, sam przyznasz, nie było zbyt wielkiego
                aplauzu dla takiego pomysłu.
                Teraz co do samego pomysłu.
                Wydaje się on być miły. Ale obawiałbym się, że faktyczna polemika, ginęłaby w
                szambie gówniarskich inwektyw, a przedzieranie się przez coś takiego, w celu
                wyłowienia konkretnych zapytań i odpowiedzi, byłoby, delikatnie rzecz ujmując -
                uciążliwe i pomysł zmarłby śmiercią naturalną. Być może moderowanie takiego
                forum, byłoby rozwiązaniem, ale czy z drugiej strony nie ciągnęłoby
                niebezpieczeństwa nadużyć. Na pewno byłyby takie zarzuty.
                Jest pomysł, jest związany z nim, być może techniczny, problem. Reszta jest do
                dyskusji.

>
                > Transparentnosc oczywiscie w sensie przejrzystosci.
                >
                > Ja Cie do polemiki ze mna wrecz zachecam, ale nie wiem czy akurat tutaj jest
                o
                > co kopie kruszyc.

Być może nie ma. Jednak - moim zdaniem - dokonałeś nadużycia. Wszelka tego typu
                działalność jest niezdrowa i rodzi podejrzenia co do faktycznych intencji
                pomysłodawcy. Sorki, ale takie jest moje zdanie. Nie oceniam Twoich intencji,
                piszę o zagrożeniach, o tym, że stajesz się przez to niewiarygodny, a z takimi
                zarzutami już się spotkałeś, choć pewnie na nie nie zasługujesz. Nie osądzam
                też Ciebie.

> Ja tez wole system czarne-biale, ale czasem z powodu "nieodpowiednich
                > przyrzadow badawczych" jestesmy skazani na odcienie szarosci

Wolę tęczę :-)

, ktore naturalna
                > koleja rzeczy sa niedoskonale - ale coz na to poradzic.

Nie wiem czy są niedoskonałe. Są chyba naturalne, tak jak naturalne są różne
                sposoby interpretacji, widzenia, pojmowania, akceptacji... Biel i czerń są
                granicami pomiędzy, którymi rozgrywają się nasze subiektywne przeżycia i dzięki
                precyzyjnemu ich zdefiniowaniu, możliwa jest nasza współegzystencja i będąca
                jej częścią - dyskusja.

Pozdrawiam
                Leszek
                P.S.
                Przepraszam za drobne złośliwostki, mam nadzieję, że bierzesz ich do siebie
                bardziej, niż są tego warte.
                • absztyfikant Leszku! 18.08.03, 17:33
                  Zaczynam Cie lubic. Moj list do redakcji byl napisany w tonie przesmiewczo-
                  ironicznym, co powinienes zauwazyc. Ponadtwo calkiem sporo ludzi przeglada to
                  forum nie wdajac sie w dyskusje.
                  Nie wiem czy ma to byc moderowane czy nie. Zajrzyj na forum Zielonej Gory i
                  zobacz jak to tam funkcjonuje.

Najpierw musi sie zgodzic Wyborcza i Pulawska oczywiscie - kto nie probuje ten
                  nie wie!

PS. W ciekawej firmie pracujesz - i to akurat mowie bez ukrytej ironii.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Leszek Re: Leszku! IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 17:57
                    absztyfikant napisał:

> Zaczynam Cie lubic.

Cholercia, to mój jakiś wyrok osobisty :-)

> Moj list do redakcji byl napisany w tonie przesmiewczo-
                    > ironicznym, co powinienes zauwazyc.

Jak lew rzuciłem się na pierwsze stwierdzenie. Trochę ryku z tego wyszło.

> Ponadtwo calkiem sporo ludzi przeglada to
                    > forum nie wdajac sie w dyskusje.

Też to zauważyłem. Robią swoje i dbają o siebie. Dzięki Tycjanowi, w ogóle
                    zacząłem to forum czytać i przez jakiś czas powstrzymywałem się od komentarzy.
                    Zauważyłem, że są tu ludkowie, którzy piszą z sensem i którym zależy na czymś
                    więcej niż tylko własnym interesie lub też ów własny interes spostrzegają
                    szerzej niż przeciętny ludź zwykł to robić. Zawsze byłem
                    antywszelkoinstytucjonalozrzeszeniowy, ale jakieś tam doświadczenie nauczyło
                    mnie, że wiekszość ludzi, którzy są wartościowymi indywidualnościami, przegrywa
                    we wszelkich demokratycznych konkursach, bo nie lubią się łączyć. A szumowiny i
                    owszem, rosną w siłę w mętnej wodzie.
                    Dlatego wydaje mi się, że skoro szczęśliwie, krążą wokół tego forum zacne
                    indywidua, to może szkoda byłoby taką szansę zmarnować.

> Nie wiem czy ma to byc moderowane czy nie. Zajrzyj na forum Zielonej Gory i
                    > zobacz jak to tam funkcjonuje.

Rozumiem, że Ty już to zrobiłeś i masz jakiś koknretny pomysł.

> Najpierw musi sie zgodzic Wyborcza i Pulawska oczywiscie - kto nie probuje
                    ten
                    > nie wie!

A może nie trzeba pytać o zgodę Wyborczą, a może nie trzeba pytać o zgodę
                    Puławską. Może trzeba uruchomić niezależne Forum (Forum dla Szczecina),
                    pytania, polemiki, felietony, choćby na papierze (dam na znaczki) przesyłać do
                    Pani rzecznik z prośbą o odpowiedź i jedno i drugie publikować we własnym
                    serwisie. Może moglibyśmy zrobiś coś więcej niż w Green Hill, może moglibyśmy
                    zrobiś coś, o czym oni zamarzą.

> PS. W ciekawej firmie pracujesz - i to akurat mowie bez ukrytej ironii.

Dziękuję w imieniu własnym i właścicieli :-) Również bez ironii.

> Pozdrawiam.

Pozdrawiam
                    Leszek
                    • absztyfikant Re: Leszku! 18.08.03, 18:07
                      Leszku, pracujesz w powaznej agencji, wiec powinienes wiedziec, ze pisanie do
                      pani rzecznik odezw i zapytan, to tak jak pisac na Berdyczow czy apele o
                      demokracje Kim Dzong Ilowi slac. Forum ma te przewage, ze jest publiczne i
                      jesli Iza nie udzielilaby odpowiedzi, to w istocie to tez jest jakas
                      informacja.

Jesli to nie jest tajemnica, to zapytam Cie wprost: chcesz Ize na forum czy nie?
                      • jerzy.dombczak Re: Leszku! 18.08.03, 18:08
                        ...zalatuje prowokacja i niemoralna propozycja:)
                        • absztyfikant Re: Leszku! 18.08.03, 18:11
                          Mi na seks-czatach z Iza nie zalezy. Zle mnie zrozumiales. Ja chce zwyklej
                          informacji. Napisalem do Mariana juz 6 listow i na zaden nie doczekalem sie
                          odpowiedzi. Pozdrawiam.
                          • jerzy.dombczak Re: Leszku! 18.08.03, 18:14
                            ...a pewnosc jakowa masz, ze ktos mu owe listy
                            odzytal i przetlumaczyl?:)
                            pozdarwiam
                      • Gość: Leszek Re: Leszku! IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 10:20
                        [...]
                        > Jesli to nie jest tajemnica, to zapytam Cie wprost: chcesz Ize na forum czy
                        nie
                        > ?

Żadna tajemnica. Sorki, że dopiero dzisiaj, ale wczoraj, kiedy już wypłodziłem
                        odpowiedź, web'ę mi wcieło, że niby router padł, wyczyścił się, czy jeszcze
                        inna zaraza... Poniżej tekst odpowiedzi, który sobie z wczoraj zachowałem.

absztyfikant napisał:

> Leszku, pracujesz w powaznej agencji,

No dzięki raz jeszcze.

> wiec powinienes wiedziec, ze pisanie do
                        > pani rzecznik odezw i zapytan,

A nie, widzisz, nie zrozumiałeś mnie. Mnie chodzi o stworzenie czegoś co nie
                        będzie, jak to forum - anonimowe - ale nie napisałem, że nie będzie jak to
                        forum - publiczne.

> to tak jak pisac na Berdyczow czy apele o
                        > demokracje Kim Dzong Ilowi slac. Forum ma te przewage, ze jest publiczne i
                        > jesli Iza nie udzielilaby odpowiedzi, to w istocie to tez jest jakas
                        > informacja.

Dokładnie tak. I nazywa się arogancją władzy. Ale trzeba tej władzy wybić oręż
                        z łapki, czyli twierdzenie, że nie może odpowiadać na anonimy.

> Jesli to nie jest tajemnica, to zapytam Cie wprost: chcesz Ize na forum czy
                        nie
                        > ?

Nie. Uważam, że byłaby to szansa dla owej Pani na wyślizgiwanie się z
                        odpowiedzi, stwierdzeniami o niskiej merytorycznej wartości dyskusji. Na
                        robienie informacyjnego zamieszania - forum nie forum, nie zmusisz jej do
                        odpowiadania na tematy niewygodne, a jeżeli zgodziłaby się na uczestniczenie w
                        czymś takim, to na forum pojawiłoby się kilku nowych forumowiczów :-) i na
                        pewno i Wyborcza i ta Pani dogadaliby w kwestii moderatora, a gdyby był on ze
                        strony UM, to na jego wypłaty pójdzie kasa z naszych podatków.
                        Pozdrawiam
                        Leszek
                  • jerzy.dombczak rozstrzelany!:) 18.08.03, 17:58
                    ...sie chcialem dopytac o losy imc dziennikarza, ktory
                    szlachetna mysla prowadzony, jak ten brejwhart-mel, bral
                    w obrone ize?:) rozstrzelano go czy cus?:)
                • Gość: stasiek Re: DROGI Absztyfikancie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 16:50
                  Gość portalu: Leszek napisał(a):

> absztyfikant napisał:
                  >
                  > > Ty mnie nie posadzaj o nadprzyrodzone zdolnosci.
                  >
                  > Ja Ciebie? No co Ty? Twoje słowa to były :-)
                  >
                  >
                  > Tak sie sklada, ze sondaz na
                  > > ten temat byl robiony w Warszawie, Poznaniu i Zielonej-Gorze wlasnie i zaw
                  > sze
                  > z
                  > >
                  > > miazdzaca przewaga respondenci w okolicach 90% wypowiadali sie pozytywnie
                  > o
                  > > takich rozwiazaniach.
                  >
                  > Nie widzę tu Szczecina.
                  > Teraz rozumiesz, mam nadzieję, o co też mi chodziło. A że mogłem być
                  niejasny,
                  > to napiszę to wyraźniej (mam nadzieję). Nadużyciem, moim zdaniem, było
                  > powoływanie się na "sporą część forumowiczów" (w domyślę moim, chodziło Ci o
                  > forumowiczów szczecińskich) przed przeprowadzeniem takiego sondażu tutaj, tym
                  > bardziej, że w wątku, który rozpocząłeś, sam przyznasz, nie było zbyt
                  wielkiego
                  >
                  > aplauzu dla takiego pomysłu.
                  > Teraz co do samego pomysłu.
                  > Wydaje się on być miły. Ale obawiałbym się, że faktyczna polemika, ginęłaby w
                  > szambie gówniarskich inwektyw, a przedzieranie się przez coś takiego, w celu
                  > wyłowienia konkretnych zapytań i odpowiedzi, byłoby, delikatnie rzecz
                  ujmując -
                  >
                  > uciążliwe i pomysł zmarłby śmiercią naturalną. Być może moderowanie takiego
                  > forum, byłoby rozwiązaniem, ale czy z drugiej strony nie ciągnęłoby
                  > niebezpieczeństwa nadużyć. Na pewno byłyby takie zarzuty.
                  > Jest pomysł, jest związany z nim, być może techniczny, problem. Reszta jest
                  do
                  > dyskusji.
                  >
                  >
                  > >
                  > > Transparentnosc oczywiscie w sensie przejrzystosci.
                  > >
                  > > Ja Cie do polemiki ze mna wrecz zachecam, ale nie wiem czy akurat tutaj je
                  > st
                  > o
                  > > co kopie kruszyc.
                  >
                  > Być może nie ma. Jednak - moim zdaniem - dokonałeś nadużycia. Wszelka tego
                  typu
                  >
                  > działalność jest niezdrowa i rodzi podejrzenia co do faktycznych intencji
                  > pomysłodawcy. Sorki, ale takie jest moje zdanie. Nie oceniam Twoich intencji,
                  > piszę o zagrożeniach, o tym, że stajesz się przez to niewiarygodny, a z
                  takimi
                  > zarzutami już się spotkałeś, choć pewnie na nie nie zasługujesz. Nie osądzam
                  > też Ciebie.
                  >
                  > > Ja tez wole system czarne-biale, ale czasem z powodu "nieodpowiednich
                  > > przyrzadow badawczych" jestesmy skazani na odcienie szarosci
                  >
                  > Wolę tęczę :-)
                  >
                  > , ktore naturalna
                  > > koleja rzeczy sa niedoskonale - ale coz na to poradzic.
                  >
                  > Nie wiem czy są niedoskonałe. Są chyba naturalne, tak jak naturalne są różne
                  > sposoby interpretacji, widzenia, pojmowania, akceptacji... Biel i czerń są
                  > granicami pomiędzy, którymi rozgrywają się nasze subiektywne przeżycia i
                  dzięki
                  >
                  > precyzyjnemu ich zdefiniowaniu, możliwa jest nasza współegzystencja i będąca
                  > jej częścią - dyskusja.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > Leszek
                  > P.S.
                  > Przepraszam za drobne złośliwostki, mam nadzieję, że bierzesz ich do siebie
                  > bardziej, niż są tego warte.

Widzisz LESZEK, "wykrakałeś" z tym "przedzieraniem się" jak Ana zauwazyła MK i
                  zbysio zadbali już o wielowątkowość, która tak jakby moze nie pozwolić pani
                  Izabeli na odpowiadanie i sprawa być może rzeczywiście umrze śmiercia
                  naturalną ?
    • Gość: ferd Iza! Iza! Iza! Iza! Pokaż nogi! ntx IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 21:22
    • Gość: sawka Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 19.08.03, 13:39
      Dzień dobry, właśnie wróciłem z urlopu i zajrzalem na forum. OK, jeśli jest
      taka forumowa potrzeba, spróbujemy. Wszystko w rękach pani Izy Puławskiej.
      Porozmawiamy z nią.
      • absztyfikant Szanowny Panie Sawka 19.08.03, 22:10
        W takim razie trzymam Pana za slowo. Bylbym wdzieczny za informacje o
        ewnetualnej odmowie pani rzecznik.
        • Gość: zibi Re: Szanowny Panie Sawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 22:42
          Najzabawniej będzie jak Iza pod różnymi nickami będzie zadawała
          sobie "grzeczne" pytania i odpowiadała na nie. Bo na niegrzeczne to
          odpowiedzieć nie bardzo potrafi.
          • absztyfikant Re: Szanowny Panie Sawka 22.09.03, 15:44
            Czy pani Pulawska podzieli sie z nami wiedza o planach wielkeigo pana
            prezydenta ?

--
            Uciekajcie przez zboze, magazynier we wsi stoi
            • Gość: Ana Re: Szanowny Panie Sawka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 16:19
              hmmm,najpierw by musiała te plany poznać,a to nie jest łatwe,o nie...
    • Gość: jerzy.sawka Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 23.09.03, 17:25
      Rozmawiałem z panią Izą Puławską. Pani Iza obiecała mi, że wkrótce na forum
      sama napisze jakie zajęła stanowisko w rzeczonej sprawie.
      • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 21:01
        Gość portalu: jerzy.sawka napisał(a):

> Rozmawiałem z panią Izą Puławską. Pani Iza obiecała mi, że wkrótce na forum
        > sama napisze jakie zajęła stanowisko w rzeczonej sprawie.

Sanowny Panie Redaktorze !
        Jak mawiała moja świetej pamięci babcia: "obiecanki cacanki a głupiemu radość".
        Pan jako gospodarz tego, także naszego forum, moim zdaniem w związku z prośbami
        forumowiczów, powinien grzecznie poprosić panią rzecznik, celem pogłębienia
        wiedzy obywateli na koszt których jest zatrudniona,na temat działania
        prezydenta miasta Szczecina, aby jednak podjęła decyzję pozytywną w sprawie
        odpowiedzi na pytania forumowiczów. W końcu "nie nos dla tabakiery, lecz
        tabakiera dla nosa" .
      • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 24.09.03, 23:30
        Chcialbym zobaczyc to w wydaniu papierowym. Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 17:12
          absztyfikant napisał:

> Chcialbym zobaczyc to w wydaniu papierowym. Pozdrawiam serdecznie.

Popieram, Absztyfikancie Twoje "zachciewajki", chociaż po spotkaniu redaktorów
          naczelnych szczecińskich mediów lokalnych z prezydentem Marianem J. jestem
          nastawiony sceptycznie; wszystko wskazuje na to, że "wyjaśnił" on swoje
          kontakty z nimi jednoznacznie i zabronił zastepcy dyrektora biura -
          rzecznikowi Izabeli Pułaskiej udzielania się poza tamtym redaktorów) forum
          • Gość: dziennikarz Re: mała poprawka twierdzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:34

> redaktorów naczelnych szczecińskich mediów lokalnych z prezydentem Marianem
            J.
            A powinno być :
            redaktorów naczelnych szczecińskich mediów prowincjonalnych
            • Gość: stasiek Re: mała poprawka twierdzenia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 15:21
              Gość portalu: dziennikarz napisał(a):

>
              > > redaktorów naczelnych szczecińskich mediów lokalnych z prezydentem Mariane
              > m
              > J.
              > A powinno być :
              > redaktorów naczelnych szczecińskich mediów prowincjonalnych

Dziennikarzu, nie do końca tak: Galia była też prowincją Cesarstwa Rzymskiego,
              a zobacz co z tego wynikło!
              Prowincjonalne, wcale nie znaczy gorsze lub podlejsze, tak samo jak lokalne;
              pojęcie lokalne użyłem w sensie miejscowe !
      • Gość: ARP Re : Bożesz Ty moj IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 14:59

> Rozmawiałem z panią Izą Puławską.

Bożesz Ty moj ! Ależ się Pana Sawka napracowała. Może po tym niesamowitym
        wysiłku jeszcze raz na urlop ?
      • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 15:13

> Rozmawiałem z panią Izą Puławską. Pani Iza obiecała mi, że wkrótce na forum
        > sama napisze jakie zajęła stanowisko w rzeczonej sprawie.

Panie redaktorze Jerzy Sawko(Sawka?) i co z panią Izą Pulawską i jej występami
        na forum w Gazecie Wyborczej dodatek lokalny Szczecin ?
        Brak odzewu, może należałoby się zastanowić na wszczęciem śledztwa w sprawie
        braku odzewu i ewentualnie włączyć w sprawę "najlepszego redaktora śledczego"
        piszącego w Kurierze ? I co pan na to redaktorze ?
        • Gość: jerzy.sawka Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 02.10.03, 17:43
          Gość portalu: stasiek napisał(a):

> Gość portalu: jerzy.sawka napisał(a):
          >
          > > Rozmawiałem z panią Izą Puławską. Pani Iza obiecała mi, że wkrótce na foru
          > m
          > > sama napisze jakie zajęła stanowisko w rzeczonej sprawie.
          >
          > Panie redaktorze Jerzy Sawko(Sawka?) i co z panią Izą Pulawską i jej
          występami
          > na forum w Gazecie Wyborczej dodatek lokalny Szczecin ?
          > Brak odzewu, może należałoby się zastanowić na wszczęciem śledztwa w sprawie
          > braku odzewu i ewentualnie włączyć w sprawę "najlepszego redaktora śledczego"
          > piszącego w Kurierze ? I co pan na to redaktorze ?

Szanowny Panie, Szanowni Państwo,
          jak pisałem wcześniej, pani Iza Puławska, obiecała mi, że sama odezwie się na
          forum. Po pierwszej rozmowie były następne i ta sama obietnica. Dziś straciłem
          wiarę, że coś z tego wyniknie. Nie jestem upoważniony do powtarzania treści
          naszych rozmów. Mogę powiedzieć jedynie, że niechęć pani Izy do forum rozumiem.
          Jeśli chce się poważnej rozmowy, to trzeba szanować drugą stronę, a nie bez
          pardonu ją obrażać. Pani Iza funkcjonuje pod imieniem i nazwiskiem, pańswto
          jesteście anonimowi. To ogromna Wasza przewaga, weźcie to pod uwagę.
    • Gość: ciekawy Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 21:54
      Absztyfikancie tobie odbilo. Myslisz, ze Pulawska ma cos do powiedzenia ? Jesli
      chcesz nowomowy i pitu pitu, to pogratulowac. Oni powinni odejsc. Jurczyk to
      kula u nogi miasta wraz z jego tleniona pseudo-seksbomba.
      • Gość: Sl Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 00:09
        To ja mam już pierwsze, może niezbyt oryginalne pytanie. KIEDY będę mógł kupić
        mieszkanie komunalne za złotówkę (może być za dwie, albo trzy)??
        • black.night Pokój 1065 w UM milczy ? nt 26.09.03, 01:18
          Gość portalu: Sl napisał(a):

> To ja mam już pierwsze, może niezbyt oryginalne pytanie. KIEDY będę mógł
          kupić
          > mieszkanie komunalne za złotówkę (może być za dwie, albo trzy)??
          • longplay Re: Pokój 1065 w UM milczy ? nt 26.09.03, 08:15
            black.night napisał:
            > Pokój 1065 w UM milczy ? nt

Czyżbyś był "czarnonocny" urzędaskiem ? O !
            Skąd znasz takie tajne szczegóły jak nr pokoju Pani Rzecznik , która dostała
            ten stolec zamiast abszyfa. Widzę, że poruszasz się po tych salonach.
            • absztyfikant Re: Pokój 1065 w UM milczy ? nt 26.09.03, 12:10
              Czyzbys mowiac o abszyfie mial mnie na mysli ?:) Powiedz cos wiecej, bo nie
              wiem o co chodzi.

>
              > Czyżbyś był "czarnonocny" urzędaskiem ? O !
              > Skąd znasz takie tajne szczegóły jak nr pokoju Pani Rzecznik , która dostała
              > ten stolec zamiast abszyfa. Widzę, że poruszasz się po tych salonach.
              • Gość: stasiek Re: Urzędnik z pokoju 1065 w UM milczy ? nt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 15:27
                Teraz można się domyślić, dlaczego pani Zastępca Dyrektora Biura-rzecznik
                Izabela Puławska, nie odpowiada na pytania, które są kierowane do Pokoju 1065
                zamiast do niej !
                • absztyfikant Re: Urzędnik z pokoju 1065 w UM milczy ? nt 28.09.03, 16:48
                  Podobno cierpliwosc jest cnota :)
                  • Gość: stasiek Re: Urzędnik z pokoju 1065 w UM milczy ? nt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 16:53
                    absztyfikant napisał:

> Podobno cierpliwosc jest cnota :)

Absztyfikant, co poniektórzy mawiają też; cnotliwi(-e) chodzą piechotą
                    (oczywiśćie nie chodzi o Jacka P.).
      • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 08:00
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> Absztyfikancie tobie odbilo. Myslisz, ze Pulawska ma cos do powiedzenia ?
        Jesli
        >
        > chcesz nowomowy i pitu pitu, to pogratulowac. Oni powinni odejsc. Jurczyk to
        > kula u nogi miasta wraz z jego tleniona pseudo-seksbomba.

Zapytajmy Zastępcy Dyrektora Biura-rzecznika czy prawdą jest to co mówi
        Wincen.., och przepraszam Marek Pol na temat urzędotwórczej roli Szczecina ?
        • longplay Re: Kapciowy, kapciowemu nie równy 29.09.03, 09:06

> Zapytajmy Zastępcy Dyrektora Biura-rzecznika czy prawdą jest to co mówi
          > Wincen.., och przepraszam Marek Pol na temat urzędotwórczej roli Szczecina ?
          Marek Pol nie jest autorytetem w żadnej sprawie. Jako kapciowy Millera nie
          dorasta do pięt nawet kapciowemu Wałęsy , Wachowskiemu.
          • Gość: stasiek Re: Kapciowy, kapciowemu nie równy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 17:06
            longplay napisał:

> Gość portalu: stasiek napisał(a):
            >
            > > Zapytajmy Zastępcy Dyrektora Biura-rzecznika czy prawdą jest to co mówi
            > > Wincen.., och przepraszam Marek Pol na temat urzędotwórczej roli Szczecina
            > ?
            > Marek Pol nie jest autorytetem w żadnej sprawie. Jako kapciowy Millera nie
            > dorasta do pięt nawet kapciowemu Wałęsy , Wachowskiemu.

Popatrz, a człowiek ma prawie dwa metry wzrostu !
            Pewno trudno mu się schylać i dlatego jest gorszy od Wachowskiego!
            • absztyfikant Re: Kapciowy, kapciowemu nie równy 29.09.03, 20:23
              "Mnietek" to przynajmniej fantazje mial:)
    • Gość: Zgryźliwy Pisanie do Sawki, to jak na Berdyczów... IP: *.teleton.pl 30.09.03, 08:31
      Czepiacie się IZY, że nie chce TU z Wami polemizować, dyskutować, wyjaśniać
      Wam, co władze miasta robią i dlaczego (jeśli oczywiscie same to wiedzą).

Natomiast boss tego ogródka, SAWKA, pozostał chyba na etapie pisma
      obrazkowego...
      ON nie odpowiada, nie pisze, głosu nie zabiera...
      A tutaj za cholerę nie można obrazka wkleić! Żadnego, choćby świętego lub
      smiesznego... :(
      I jak tu dotrzeć do chłopiny, co?
      Może lepiej se darować
      • absztyfikant Re: Pisanie do Sawki, to jak na Berdyczów... 30.09.03, 23:58
        Trzeba wierzyc w ludzi.
        • Gość: stasiek Re: Pisanie do Sawki, to jak na Berdyczów... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:27
          absztyfikant napisał:

> Trzeba wierzyc w ludzi.

Jeżeli prawdą jest, że M.J.W. to faktycznie radna miasta Szczecin Małgorzata
          Jacyna-Witt, to twoja wiara w ludzi została w tym przypadku wynagrodzona.
          Można by jeszcze dodać też: "szukajcie a znajdziecie, poscie a będzie Wam dane".
          Być może na usilne "prośby" forumowiczów odezwie się jeszcze zarówno redaktor
          Sawka( w celu wyjaśnień ), Izabela Puławska, a nawet nie daj Boże jej najwyższy
          pryncypał Marian J.
          • longplay Szacunek 01.10.03, 15:42

> absztyfikant napisał:
            >
            > > Trzeba wierzyc w ludzi.
            >
            > Jeżeli prawdą jest, że M.J.W. to faktycznie radna miasta Szczecin Małgorzata
            > Jacyna-Witt, to twoja wiara w ludzi została w tym przypadku wynagrodzona.

To dowód odwagi i klasy tej polityk. Jest to gra z otwartą przyłbicą, co biorąc
            pod uwagę ryzyko udającego się do pobliskiej kawiarenki internetowej
            pana ............. aby wpuścić bez zbędnego ryzyka jakiś obrażliwy tekst, jest
            odwagą i rzadkością wśród polityków.
            • Gość: h Re: Szacunek IP: 217.153.94.* 02.10.03, 16:22
              Jest to raczej dowod na glupote i pragnienie za wszelka cene funcjonowania w
              mediach.
              • Gość: m.j.w Re: Szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 16:45
                Gość portalu: h napisał(a):

> Jest to raczej dowod na glupote i pragnienie za wszelka cene funcjonowania w
                > mediach.

A jaką cenę?
                • Gość: h Re: Szacunek IP: 217.153.94.* 02.10.03, 16:48
                  To sa typowe tance na rurze.
                  • Gość: h "Tance na rurze" IP: 217.153.94.* 02.10.03, 16:52
                    Tancze na stole, kiecke zadzieram, tluke butelki, depcze szklo

Partyjni kolesie cwicza pokera, a ja przed nimi kankana
                    • Gość: satsiek Re: 'Tance na rurze' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 17:15

> Tancze na stole, kiecke zadzieram, tluke butelki, depcze szklo
                      >
                      > Partyjni kolesie cwicza pokera, a ja przed nimi kankana

h, a ty tak z własnego doświdczenia takie numery znasz ?
                    • Gość: m.j.w Re: 'Tance na rurze' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 17:26

> Tancze na stole, kiecke zadzieram, tluke butelki, depcze szklo
                      >
                      > Partyjni kolesie cwicza pokera, a ja przed nimi kankana

Ale kogo to?
                      Proponuję zmienić nick na: ch. :((
                      • Gość: m.j.w Re: 'Tance na rurze' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 18:55
                        Gość portalu: m.j.w napisał(a):

> Gość portalu: h napisał(a):
                        >
                        > > Tancze na stole, kiecke zadzieram, tluke butelki, depcze szklo
                        > >
                        > > Partyjni kolesie cwicza pokera, a ja przed nimi kankana
                        >
                        > Ale kogo to?
                        > Proponuję zmienić nick na: ch. :((

Jak: chichot historii.
    • Gość: jerzy.sawka W sprawie nieobecności pani Izy IP: *.szcz.gazeta.pl 02.10.03, 17:52
      Szanowni Państwo,
      jak pisałem wcześniej, pani Iza Puławska, obiecała mi, że sama odezwie się na
      forum. Po pierwszej rozmowie były następne i ta sama obietnica. Dziś straciłem
      wiarę, że coś z tego wyniknie. Nie jestem upoważniony do powtarzania treści
      naszych rozmów. Mogę powiedzieć jedynie, że niechęć pani Izy do forum rozumiem.
      Jeśli chce się poważnej rozmowy, to trzeba szanować drugą stronę, a nie bez
      jesteście anonimowi. To ogromna Wasza przewaga, weźcie to pod uwagę.

• Gość: Operator Teleskopu Absztyfikant żądny krwii jest zawiedziony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 18:05
        Ze wszechmiar słuszne twierdzenie Pana Sawki Jerzego :

"Jeśli chce się poważnej rozmowy, to trzeba szanować drugą stronę, a nie bez
        jesteście anonimowi. To ogromna Wasza przewaga, weźcie to pod uwagę."

Absztyfikant. Aluzju paniał ? Miej odwagę i wyjdż z podziemia z imienia i
        nazwiska, a jest szansa na Panią Izę. A Ty chciałeś jak malutki,
        zakompleksiały karzełek przy kompie zbesztać ją anonimowo. Od tego są lekarze
        a nie Forum.

• Gość: stasiek Re: W sprawie nieobecności pani Izy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 18:09
        Szanowny Panie Redaktorze Sawka !
        Zasady i skutki działania w tzw. polityce są lub powinny być pani Zastępcy
        Dyrektora Gabinetu-rzecznikowi Izabeli Puławskiej znane i jeżeli zdecydowała
        się między innymi za pieniądze z naszych podatków reprezentować polityka jakim
        jest pan prezydent Marian Jurczyk to jej "psim obowiązkiem" jest, na pańskie
        zaproszenie odpowiadać na nasze pytania.
        Parafrazując powiedzenia mojej świętej pamięci babci mozna powiedzieć "
        widzaiły gały co brały" i " jesli nie potrafisz nie pchaj się na afisz" .
        W zwiazku z powyższym nie rozumiem pana zrozumienia dla postawy pani rzecznik w
        sprawie występowania jej na forum pod własnym imieniem i nazwiskiem; o co
        chodzi Panie Redaktorze, czyżby tajemnica dziennikarska ?
        • Gość: rado Re: W sprawie nieobecności pani Izy IP: 111.111.51.* 02.10.03, 18:16

> Szanowny Panie Redaktorze Sawka !
          > Zasady i skutki działania w tzw. polityce są lub powinny być pani Zastępcy
          > Dyrektora Gabinetu-rzecznikowi Izabeli Puławskiej znane i jeżeli zdecydowała
          > się między innymi za pieniądze z naszych podatków reprezentować polityka
          jakim
          > jest pan prezydent Marian Jurczyk to jej "psim obowiązkiem" jest, na pańskie
          > zaproszenie odpowiadać na nasze pytania.

swieta racja. pani pulawska jest osoba publiczna trudno wiec oczekiwac ze
          bedzie wystepowala anonimowo. ale z tego co wyczytalem to ona konczy juz
          dzialalnosc rzecznika. moze liczy ze jakos dotrwa do konca a odezwie sie na
          forum jej nastepca. pozdrawiam rado
          • Gość: Sl Re: W sprawie nieobecności pani Izy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 11:35
            Skoro precz z anonimowością to podaje imie i nazwisko Slawek Lesniewski, to moj
            mail: slavius@pf.pl i powtarzam moje pytanie zadane kilka postów wyżej

"KIEDY będę mógł kupić swoje mieszkanie komunalne za złotówkę (może być za
            dwie, albo trzy)??"

• absztyfikant Redaktorowi Sawce w odpowiedzi 03.10.03, 11:50
      Panie Redaktorze,

To jest zle postawienie sprawy. To Pani rzecznik ze swom pryncypalem maja nad
      nami przewage, bo to oni sa funcjonariuszami publicznymi i obywatele maja prawo
      oczekiwac od nich wiedzy na temat ich dzialalnosci.

Jesli boja sie wystepowac pod swoim nazwiskiem, to ich swiete prawo.

Jednak jest chyba chociaz mozliwosc np. cotygodniowych czatow sila rzeczy
      moderowanych przez szczecinska redakcje gazety ? Poza tym takie postulowane
      przeze mnie podforum rowniez mogloby byc moderowane czy to przez gazete, czy
      sama zainteresowana...
      • Gość: jerzy.sawka Re: Redaktorowi Sawce w odpowiedzi IP: *.szcz.gazeta.pl 03.10.03, 13:14
        Szanowny Panie,
        forumowy pomysł zrozumiałem i przedstawiłem pani Izie. Pani Iza miała swoją
        propozycję, którą obiecała na forum przedstawić, ale tego do tej pory nie
        uczyniła (nawiasem mówiąc teraz to nie ma sensu, bo rzecznikiem prezydenta
        będzie do końca października). Powtarzam co napisałem: rozumiem jej niechęć do
        obecności na forum, bo jeśli w tym miejscu nazywa się ją „k... z zachowania i
        charakteru”, to jakże ona ma się przed tym bronić? Która szanująca się kobieta
        po czymś takim zechce rozmawiać?
        Co do tego, że władza powinna odpowiadać na nasze pytania, zgoda. Ale pytajmy
        rzeczowo, nie obrażajmy ludzi.
        Forum jest anonimowe, łatwo wydawać na nim sądy, tym bardziej, że nie ponosi
        się za nie osobistej odpowiedzialności. Rozmowa przebiegająca pomiędzy
        anonimowymi forumowiczami a osobą występującą z imienia i nazwiska nie powinna
        rządzić się tymi samymi prawami co wewnątrzforumowa wymiana opinii i poglądów.

• absztyfikant Re: Redaktorowi Sawce w odpowiedzi 03.10.03, 13:22
        Szanowny Panie Redaktorze,

Nie wiem jak inni uzytkownicy forum, ale ja potrafie wyrazic swoje mysli nie
        uzywajac slow zaczynajacych sie na k i ch. Mysle, ze jest tutaj takich ludzi
        duzo wiecej. Jestem nawet sklonny zaryzykowac twierdzenie, ze tacy ludzie
        obrazajacy pania rzecznik w niewybredny sposob sa w mniejszosci.

Sprawa jest dalej otwarta. W Zielonej Gorze takie forum z tamtejsza rzecznik
        funcjonuje. Jesli nowy rzezcznik/rzeczniczka zostanie powolany/a licze, ze Pan
        zaproponuje tej osobie jakas plaszczyzne debaty z szczecinianami.

Podobno Pana gazecie niue jest wszystko jedno. Ja w to gleboko chce wierzyc.

Z pozdrowieniami
    • Gość: jerzy.sawka Re: Iza Pulawska na forum IP: *.szcz.gazeta.pl 03.10.03, 13:20
      Szanowny Panie,
      forumowy pomysł zrozumiałem i przedstawiłem pani Izie. Pani Iza miała swoją
      propozycję, którą obiecała na forum przedstawić, ale tego do tej pory nie
      uczyniła (nawiasem mówiąc teraz to nie ma sensu, bo rzecznikiem prezydenta
      będzie do końca października). Powtarzam co napisałem: rozumiem jej niechęć do
      obecności na forum, bo jeśli w tym miejscu nazywa się ją „k... z zachowania i
      charakteru”, to jakże ona ma się przed tym bronić? Która szanująca się kobieta
      po czymś takim zechce rozmawiać?
      Co do tego, że władza powinna odpowiadać na nasze pytania, zgoda. Ale pytajmy
      rzeczowo, nie obrażajmy ludzi.
      Forum jest anonimowe, łatwo wydawać na nim sądy, tym bardziej, że nie ponosi
      się za nie osobistej odpowiedzialności. Rozmowa przebiegająca pomiędzy
      anonimowymi forumowiczami a osobą występującą z imienia i nazwiska nie powinna
      rządzić się tymi samymi prawami co wewnątrzforumowa wymiana opinii i poglądów.

• Gość: iza Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: 80.252.0.* 03.10.03, 15:32
      ja tu jeszcze wruce
      • Gość: iza2 Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum IP: 217.153.94.* 03.10.03, 19:21
        Izo1, czy ty cos pilas ? Ta dysortografia to jakas moda nowa ?
    • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: Iza Pulawska na forum 05.10.03, 15:27
      [powtarzam wpis, gdyz poprzednio dosc niefortunnie go umiejscowilem]

Szanowny Panie Redaktorze,

Nie wiem jak inni uzytkownicy forum, ale ja potrafie wyrazic swoje mysli nie
      uzywajac slow zaczynajacych sie na k i ch. Mysle, ze jest tutaj takich ludzi
      duzo wiecej. Jestem nawet sklonny zaryzykowac twierdzenie, ze tacy ludzie
      obrazajacy pania rzecznik w niewybredny sposob sa w mniejszosci.

Sprawa jest dalej otwarta. W Zielonej Gorze takie forum z tamtejsza rzecznik
      funcjonuje. Jesli nowy rzezcznik/rzeczniczka zostanie powolany/a licze, ze Pan
      zaproponuje tej osobie jakas plaszczyzne debaty z szczecinianami.

Podobno Pana gazecie niue jest wszystko jedno. Ja w to gleboko chce wierzyc.

Z pozdrowieniami

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka