tateti 25.02.08, 23:09 No to pani Masojć osiągnęła sukces. Udało jej się zlikwidować te szkoły, które chciała zlikwidować już 4 lata temu. Będziemy meli więc referendum o odwołanie Krzystka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alex Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.globalconnect.pl 26.02.08, 00:44 też ich pokręciło z tym referendum, co to za pomysł w ogóle??! Jest koleś który nie boi się podejmować trudnych, acz potrzebnych decyzji i od razu chcą się go pozbyć. I kto w jego miejsce?? Kretynka Lubińska?? A może magazynier stoczniowy, niejaki Jurczyk. Żeby jeszcze Piechota wchodził w rachubę, to bym miał wątpliwości... A wkurzające jest też, że rodzice którym nie chce się tyłka wozić i odprowadzać dzieci do szkoły, blokują zrobienie czegoś fajnego w centrum miasta. Szczyt egoizmu, a potem i tak narzekają jak tu brzydko i jak się źle żyje. A idźcie w piz*u z tym Maciusiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retor Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 217.153.136.* 26.02.08, 08:33 No tak, a potem każdy następca będzie się "bał" podejmować inicjatywę, bo się opinii narazi. Ktoś znów powie: "Nic się w tym mieście nie dzieje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:48 A ty gupiego widziałeś? Czas lustro kupić, oj czas, a może żona to też kretynka i maluje się w odbiciu wody w porcelanie. Miło może być baedziej jak zachcesz. Kiełbaski jedz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Śródmieście będzie wyludnione, Maciuś sam wygaśnie 26.02.08, 01:18 Jakiś czas temu czytałem, że mamy w Polsce kilkadziesiąt tysięcy kamienic w tak fatalnym stanie, że do 2015 większość trzeba będzie wyburzyć. Najwięcej takich trupów jest na Śląsku, ale i Szczecin nie uchroni się przed wyburzaniem kamienic. Poza tym każdy dąży do zapewnienia sobie jak najlepszych warunków bytowych, a że życie w oficynach nie należy do przyjemnych to tym bardziej nikt za tym płakać nie będzie. Mamy już w mieście jeden kwartał z wyprutym "środkiem". To oczywiście ten przy Bogusława...i chociaż Maciuś zostanie to okoliczne oficyny zostaną wyburzone. Zastanówmy się zatem jak za parę lat drastycznie spadnie liczba mieszkańców w śródmieściu? Maciuś może i ocaleje rok albo dwa...może nawet trzy, ale długo to on nie pociągnie. Czy to takie trudne do zrozumienia? Spada liczba mieszkańców w Śródmieściu, ludzie wraz ze wzrostem zamożności przeprowadzają się na nowe osiedla. Kto tak naprawdę prostestuje? No ilu Was jest? Dla jasności - nie mówię, ze już teraz Maciuś ma wylecieć w powietrze, ale za jakiś czas sam wygaśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Śródmieście będzie wyludnione, Maciuś sam wyg 26.02.08, 17:06 dokładnie,ale hamulcowi tego nie rozumieją i wbrew dobru dziecka uważają,że najlepsza szkoła to ta za rogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Fantasmagorie p. Masojć - likwidować i już IP: *.chello.pl 26.02.08, 08:56 Miała być oświata przyjazna uczniom i rodzicom, miały być przestronne szkoły, docieranie do ucznia i rodzice. A co jest to widać. Szkoły przepełnione, pieniądze gdzieś wyparowały i tylko te obietnice... rozwiewa wiatr. Szkoda, że p. Masojć nie ma dzieci w wieku szkolnym, bo może trafiłyby do takiej zreformowanej szkoły. Obyś kobieto jeszcze kiedyś miała do czynienia z uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:38 A teraz drodzy Państwo obserwujcie przepiękny przekręt jaki będzie miał miejsce w szkole nr. 21 (Szczecin Głębokie). Rewelacyjna lokalizacja, świetny budynek, mnóstwo bogatych klientów naokoło - tą szkołę chciałbym przejąć absolutnie każdy kto działa w prywatnej oświacie - to jest czysty biznes. Jestem przekonany że już wkrótce tą sprawą zajmie się prokurator. A tak przy okazji - Pani masojć, Panie krzystek, czy zdają sobie Państwo sprawę że w chwili obecnej w Szczecinie brakuje miejsc w przedszkolach, a dzieci boomu demograficznego77-82 w najbliższych latach pójdą do szkoły? I gdzie ich pomieścimy? W nowej szkole dla elit, na Warszewie? A tak zupełnie na boku - Panie krzystek - kupiłeś już pan pistolet żeby sobie honorowo strzelić w łeb? W końcu obiecywałeś honorowe rozwiązanie sprawy mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 78.152.230.* 26.02.08, 10:51 czyli co, wszystko ma zostac panstwowe bo jeszcze jakis kutas przypadkiem zarobi? a pewnie kazdy kto zarabia wiecej to kutas. nie? szkoda, ze w tej swojej spiskowej teorii zlodziejstwa nie zauwazyles, ze "mnóstwo bogatych klientów naokoło" stac na poslanie dzieci i wozenie ich gdziekolwiek. na najblizszym osiedlu zawadzkiego jest wiecej dzieci w paru blokach niz na calym glebokim. to dopiero byla szkola dla elit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:06 > czyli co, wszystko ma zostac panstwowe bo jeszcze jakis kutas przypadkiem > zarobi? a pewnie kazdy kto zarabia wiecej to kutas. nie? > > szkoda, ze w tej swojej spiskowej teorii zlodziejstwa nie zauwazyles, ze > "mnóstwo bogatych klientów naokoło" stac na poslanie dzieci i wozenie ich > gdziekolwiek. na najblizszym osiedlu zawadzkiego jest wiecej dzieci w paru > blokach niz na calym glebokim. to dopiero byla szkola dla elit. ZED - Póki co edukacja jest w Polsce państwowa(a w istocie samorządowa), nawet jeśli chciałbym zmienić diametralnie ten stan to nie zaczynałbym od likwidowania szkół. Z tego co wiem, jedyny zarzut dla szkoły nr.21 to wyższy koszt utrzymania ucznia. Nie ma zarzutów dotyczących jakości nauczania czy działalności integracyjnej i edukacji dzieci niepełnosprawnych. Moim zdaniem charakter tej szkoły - szkoły integracyjnej rekompensuje nieco wyższy koszt działalności. Co do "kutasa co zarobi" - ależ niech zarabia, niech zbuduje szkołę, stworzy kadrę, wypracuję renomę i zarabia, życzę mu jak najlepiej. Niestety spodziewam się że likwidacja tej szkoły ma na celu mówiąc wprost kradzież majątku szkoły. Tą szkołę z oszczędności likwidujemy, a na Warszewie budujemy szkołę z dwoma salami gimnastycznymi i dwoma basenami. No, ta na pewno będzie tania jak barszcz :) Przy czym trzeba przyznać że szkoła na Warszewie jest absolutnie niezbędna. A wcale nie mam takiej pewności jeśli chodzi o słynnego "Maciusia". Niestety nie mam czasu aby wgłębić się bliżej w sytuację demograficzną na śródmieściu i wyniki tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:08 > Tą szkołę z oszczędności likwidujemy, a na Warszewie budujemy szkołę z dwoma > salami gimnastycznymi i dwoma basenami. No, ta na pewno będzie tania jak barszc > z > :) Przy czym trzeba przyznać że szkoła na Warszewie jest absolutnie niezbędna czy tam będą chodziły dzieci prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszewiak Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.tpnet.pl 26.02.08, 11:59 Dzieci prezydenta nie będą chodziły do szkoły na Warszewie. Zanim powstanie będą już na ukończeniu edukacji podstawowej, którą odbywają w SP56 na Malczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia 26.02.08, 17:52 Gość portalu: Warszewiak napisał(a): > Dzieci prezydenta nie będą chodziły do szkoły na Warszewie. Zanim powstanie będ > ą > już na ukończeniu edukacji podstawowej, którą odbywają w SP56 na Malczewskiego. .................. na Warszewie na nową szkołę czeka ponad 1000 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 78.152.230.* 26.02.08, 12:28 wybierz sie na przejazdzke po glebokim a nastepnie po warszewie. w ciagu kilku ostatnich lat liczba mieszkancow warszewa i okolic powiekszyl sie kilkakrotnie. na glebokim za to nie powiekszyla sie wcale bo nie buduja sie tam nowe domy. czy szkola na warszewie bedzie sie bardziej oplacac? bez watpienia. jaki jest przyrost w okolicach maciusia? podobnie jak na glebokim, bardzo maly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:00 > wybierz sie na przejazdzke po glebokim a nastepnie po warszewie. w ciagu kilku > ostatnich lat liczba mieszkancow warszewa i okolic powiekszyl sie kilkakrotnie. > na glebokim za to nie powiekszyla sie wcale bo nie buduja sie tam nowe domy. > czy szkola na warszewie bedzie sie bardziej oplacac? bez watpienia. > jaki jest przyrost w okolicach maciusia? podobnie jak na glebokim, bardzo maly. > Zgadza się, na Warszewie szkoła jest niezbędna, podobnie jak szybkie usprawnienie komunikacji miejskiej kursującej w tym kierunku(nowi mieszkańcy Wzgórz Warszewskich na pewno mają samochody, ale nie trzeba zmuszać ich do ich używania) - miasto powinno o to zadbać. Ale przecież nie oznacza to że na Głębokich nagle dzieci zabraknie, a szkoła nr21 jest likwidowana pod pretekstem oszczędności. Zed - chcesz sie założyć że w budynku szkoły nr. 21 powstanie szkoła prywatna, i to w niejasnych okolicznościach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 78.152.230.* 26.02.08, 13:11 niech powstaje, co do okolicznosci to nie wiem, bo nie bede sie angazowal w przetargi, a w ten sposob na pewno bedzie dla mnie niejasne. na glebokim, podobnie jak w innych miejscach, dzieci dorastaja i dzielnica sie starzeje a fakt, ze glebokie nie rozbudowuje sie nie sprzyja temu by wzrastala liczba uczniow. komunikacja na warszewie to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:20 > na glebokim, podobnie jak w innych miejscach, dzieci dorastaja i dzielnica sie > starzeje a fakt, ze glebokie nie rozbudowuje sie nie sprzyja temu by wzrastala > liczba uczniow. My nie mówimy o rozbudowanie szkoły 21 ale o jej likwidacji. Rozumiem że wraz ze starzeniem się Głębokiego znikną również dzieci z niepełnosprawnością które od lat mogły liczyć na bardzo dobre warunki jakie oferowała ta szkoła? A tak ogólnie to podejrzewam że rezygnacja z likwidacji "Maciusia" była jedynie zasłoną dymną pozwalającą skutecznie zlikwidować resztę szkół. Zastanawiające jest dlaczego restrukturyzacja niemal zawsze oznacza likwidację :) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Zed 26.02.08, 15:13 Zed - mam pytania do Ciebie, calkiem serio: 1. czego powinnismy jako mieszkancy oczekiwac od wladz - dobrej czy taniej edukacji? bo wszakze kazdy kto ma rozum wie ze jednego z drugim nie sposob pogodzic. 2. jak skomentujesz fakt, ze Szczecin na edukacje przeznacza o 50% mniejsza subwencje niz Poznan (Poznan 60% dofinansowania, Szczecin 40% - dane za wczorajszym art Leszka Chwata). 3. Czy znasz kowte w liczbach bezwglednych ile wiecej kosztuje edukacja w sp21? Na ucznia to wychodzi 20 zl wiecej - ale ile to jest w liczbach bezwglednych? Jakie to przynieise oszczednosci? I na koniec szkola na Warszewie powinna stanc juz dawno - nie tylko Krzystek sie nie popisal w tej sprawie - to wina m.in. braku planow zagospodarowania przestrzennego i rozsadnej polityki edukacyjnej za ktora od wileu lat odpowiada pani Masojc. Gość portalu: ZED napisał(a): > niech powstaje, co do okolicznosci to nie wiem, bo nie bede sie angazowal w > przetargi, a w ten sposob na pewno bedzie dla mnie niejasne. > > na glebokim, podobnie jak w innych miejscach, dzieci dorastaja i dzielnica sie > starzeje a fakt, ze glebokie nie rozbudowuje sie nie sprzyja temu by wzrastala > liczba uczniow. > > komunikacja na warszewie to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED albert IP: *.ipspace.xilinx.com 26.02.08, 23:17 1. alez oczywiscie, ze da sie pogodzic. jesli tylko zadziala konkurencja. problemem tylko jest to, ze dla niektorych zawsze jest i za drogo, i za slabo. tak zwany syndrom wiecznego niezadowolenia. 2. skomentuje to tak, ze z pustego w prozne nie przelejesz. przeznaczamy tyle ile mamy. na co ida pozostale kwoty? przeciez ich nie wyrzucamy. kazdy pieniadz wraca do miasta, a nawet sie zadluzamy by polepszac to miasto. warto spojrzec tez na inne miasta. jestem pewien, ze nie jestesmy wyjatkiem. zas jesli chcemy sie porownywac z poznaniem to warto wziac dane gus i porownywac wszystkie aspekty, przeciez szkolnictwo nie jest oderwana wyspa i zalezy od wszystkich pozostalych czynnikow. 3. wybacz ale nie chwytaj mnie na numerki, nie jestem w stanie ci sypac liczbami. 20zl dziennie, tygodniowo, miesiecznie, rocznie? ta kwota nabiera zupelnie roznego znaczenia. za to powiem ci, ze te podawane przez ciebie 20zl drozej obecnie beda wielocyfrowymi liczbami w oszczednosciach. pozostaly naklady na edukacje, nauczycieli, zajecia, odeszly wydatki na szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: albert 27.02.08, 00:06 Gość portalu: ZED napisał(a): > 1. alez oczywiscie, ze da sie pogodzic. jesli tylko zadziala > konkurencja. > problemem tylko jest to, ze dla niektorych zawsze jest i za drogo, i > za slabo. tak zwany syndrom wiecznego niezadowolenia. A: co Ty mi tu ^@!^#*@! za przeproszeniem ze da sie pogodzic tanie i najlepsze w jednym! podaj mi taki przyklad na swicie gdzie obcinanie kosztow edukacji szlo w parze z jej polpeszniem, gdzie ucinanie nakladow na edukacje i nauke szlo w parze z lepszym nauczaniem itp? no podaj. To nie ma NIC wspolnego z marudzeniem. > 2. skomentuje to tak, ze z pustego w prozne nie przelejesz. > przeznaczamy tyle ile mamy. na co ida pozostale kwoty? przeciez ich > nie wyrzucamy. kazdy pieniadz wraca do miasta, a nawet sie zadluzamy > by polepszac to miasto. 2. ja bym to raczej nazwal kwestia ustalenie priorytetow: dla jednych to edukacja dla innych jak Krzystek nowy samochod ze 190 konnym silnikiem (moze Ty wiesz po co prezydentowi maista taki silnik w samochodzie). Ten samochod to taki synmbol tego jak Krzytsek rozklada akcenty inwestycyjne w Szczecinie. Przyjemnosci kosztem edukacji szczecinian. > 3. wybacz ale nie chwytaj mnie na numerki, nie jestem w stanie ci > sypac liczbami. 20zl dziennie, tygodniowo, miesiecznie, rocznie? ta > kwota nabiera zupelnie roznego znaczenia. 3. no wlasnie bo ja mam wrazenie ze Krzystek tez nie wie o jakie 20 zl chodzi. Tego chyba nikt nie wie w UM. Bo ciezko to wiedziec jezeli nie ma sie analiz do czego przyznal sie zarowno Krzystek jak i szefowa komisji budzetowej RM Judyta Lemm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: albert IP: *.ipspace.xilinx.com 27.02.08, 00:20 albert ty mylisz pojecia. naklady nie zostana w zadnym wypadku zmniejszone, sa tylko inaczej gospodarowane. o budzecie i o tym jak jest on dzielony juz ci pisalem nie raz. chcialbym cie prosic bys w koncu przestal powtarzac, ze tu mozna zabrac by tu wlozyc wiecej bo to tak nie jest. jesli z puli przeznaczonej na edukacje w tym roku zostaloby wiecej to te pieniadze nie wrocilyby na np. promocje miasta. no wiec skoro przytaczasz te 20zl to skad o nich wiesz skoro nikt inny nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: albert 27.02.08, 13:05 Gość portalu: ZED napisał(a): > albert ty mylisz pojecia. naklady nie zostana w zadnym wypadku > zmniejszone, sa tylko inaczej gospodarowane. A: Zed, prosze Cie nie smiej sie ze mnie w tak malo wyszukany sposob - skad Ty to mozesz wiedziec skoro pisalem juz Tobie, ze nie ma takich wyliczen. To sa Twoje domysly czy o co chodzi? > o budzecie i o tym jak jest on dzielony juz ci pisalem nie raz. > chcialbym cie prosic bys w koncu przestal powtarzac, ze tu mozna > zabrac by tu wlozyc wiecej bo to tak nie jest. jesli z puli > przeznaczonej na edukacje w tym roku zostaloby wiecej to te > pieniadze nie wrocilyby na np. promocje miasta. A; wiem o tym i nie rozumiem w jakim to napisales kontekscie. > > no wiec skoro przytaczasz te 20zl to skad o nich wiesz skoro nikt > inny nie wie? A: nie wiem, Krzytsek z Masojc nieustannie powtarzali argument o tym ze SP 21 jest droga bo tam utrzymanie ucznia kosztuje 20 zl wiecej niz w przypadku innych placowek. Chcialbym sie dowiedziec o co chodzi z tymi 20 zl po prostu i mysle ze jest tylko kwestia czasu zanim sie dwoiem, bo dowiem sie na pewno. I nie zrzoum nie zle: nie uwazam ze likwidowanie czy laczenie szkol jest czyms zlym, uwazam ze to naturalny proces w kontekscie danych demograficznych - nie wiem tylko czy juz teraz trzeba to robic, bo obawiam sie ze jak bedzie takie tempo likwodacji to za lat kilka moze sie stac tak jak dzis ma miejsce to w przedszkolach, ze wsyztski przedszkola sa przepelnione, bo miasto lat lilka temu likwidowalo przedszkola twierdzac ze nie ma dzieci, a dzis tych dzieci jest tak duzo, ze miasto nie jest w stanie zapewnic im odpowiednich zgodnych z prawem warunkow. Za lat kilka czeka nas to w szkolach bo os mi sie wydaje ze reforma Krzytska i Masojc jest przeprowadzana bez ladu i skladu, ze juz o przenonywaniu do nich spoleczesntwa nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:16 Zed, szkoły podobnie jak służba zdrowia jest biznesem, a w biznes inwestuje się pieniądze, ale nie społeczne! Zapomniałeś dodać, że GMINA, wypłaca na ucznia określoną kwotę czy to dla prywatnej, czy publicznej szkoły. Więc gdzie ta wielka oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.tpnet.pl 26.02.08, 12:03 Gmina nie płaci niepublicznej placówce NIC. Niepubliczne placówki otrzymują na ucznia połowe (50 %) dotacji oświatowej z budżetu państwa. Oszczędność dla gminy jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:13 Jeżeli ZED śledziłeś wczorajsze debaty to powinieneś zauważyć wypowiedź radnego dotyczącą rozbudowy Głębokiego. W tej chwili uzbrajane jest 30 działek a w niedalekiej przyszłości pod budownictwo mieszkaniowe (jedno i wielorodzinne) idzie działka z mienia wojskowego (300 działek - na których dewelo[per wybuduje co chce) i gdzie będą się uczyć wtedy dzieci z Głębokiego? Ale pewnie bedzie to kłopot nowej ekipy rządzącej miastem bo stara odejdzie dokonawszy uwłaszczenia czego się da i zbicia własnych kapitałów... na ten argument też prezydent tudzież jego prawa ręka nabrali wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmoc Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia 26.02.08, 21:50 tylko zauważ zedku, że SP 21 ma bardzo dobrą lokalizację. Jest to szkoła przyjazna uczniom, nie przepełniona, piękna, urządzona w szwedzkim stylu (edukacja w Szwecji stoi na dużo lepszym poziomie i to w takim kierunku powinniśmy restrukturyzować oświatę). Ale z tobą nie ma dyskusji. Wychodzisz z założenia, że zawsze należy likwidować szkoły tylko dlatego by oszczędzać. Nie masz doświadczenia w oświacie, dzieci zapewne nie masz i zrzędzisz tylko, że "rodzicom się nie chce dalej do szkoły przejść dalej, blokują rozwój). Ale cóż. Na szczęście ty nie rządzisz tym miastem i pewnie nigdy do tego nie dojdzie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniuszko Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:39 Gość portalu: ZED napisał(a): czyli co, wszystko ma zostac panstwowe bo jeszcze jakis kutas przypadkiem > zarobi? Nie wierzę w przypadki- przy kręceniu lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZIC Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.eranet.pl 26.02.08, 13:39 NA WARSZEWIE - SWIETNY ŻART, NOWA SZKOŁA TO SEN PREZYDENTA I RADNYCH , MOŻE ZA KILKA LAT SIA SPEŁNI, TYLKO WÓWCZAS BĘDZIE KICHĄ BO JUŻ DZISIAJ - PATRZĄC NA BOOM BUDOWLANY W TEJ CZĘŚCI MIASTA- BĘDZIE O WIELE, WIELE ZA MAŁA. OBECNIE NA WARSZEWIE MAMY SZKOLNY SYF Z GLUPIA DYREKTORKĄ. NA SZCZĘSCIE JA WYSIADAM Z TEGO "AUTOBUSU WARIATÓW" OD WRZEŚNIA BĘDĘ WOZIŁ MOJE DZIECKO DO NOWEJ ,MAM NADZIEJĘ NORMALNEJ SZKOŁY.... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia 26.02.08, 17:19 Gość portalu: graf napisał(a): > A tak przy okazji - Pani masojć, Panie krzystek, czy zdają sobie Państwo sprawę > że w chwili obecnej w Szczecinie brakuje miejsc w przedszkolach, a dzieci boomu > demograficznego77-82 w najbliższych latach pójdą do szkoły? I gdzie ich pomieścimy? ............ w szkole specjalnej, bo to jakieś mocno opóźnione w rozwoju muszą być,żeby ok. 30 r.ż. edukacje zaczynać, należysz do nich? > A tak zupełnie na boku - Panie krzystek - kupiłeś już pan pistolet żeby sobie honorowo strzelić w łeb? W końcu obiecywałeś honorowe rozwiązanie sprawy mieszkania. ................. długo nad tym myślałeś przed napisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: *.asternet.pl 07.04.08, 14:10 To, że był boom demograficzny w latach 77-82 nie znaczy , ze dzieci tych rodziców fundują nam kolejny boom i to w Centrum miasta. Zdecydowanie nie. Zobacz kto mieszka w kamienicach, raczej nie mlode małżeństwa z małymi dziećmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Co ten Sikorski wymysla? IP: 78.152.230.* 26.02.08, 10:39 Prezydent, urzednicy, SCR, ludzie zawodowo zajmujacy sie dotacjami z EU od lat i siedzacy w nich nonstop mowia, ze nie ma jeszcze pelnych warunkow dotacji a te ktore sa wskazuja, ze rewitalizacja razem ze szkola moze sie nie udac, a Sikorski dalej swoje, ze sa srodki unijne na rozbudowe szkoly. Ktos tu naciaga fakty dla swoich celow. Nie pierwszy raz, biorac pod uwage wczesniejsze koncepcje w stylu "tu rzucmy basen, tam na ten placyk serce miasta, to niech sie sypie, nie chce mi sie isc z dzieckiem troche dalej do innej szkoly". To raz. Dwa, ze nawet jak cudem beda srodki to zaden z rodzicow nie bedzie dzialal o ich przyznanie. Trzy, ze odpowiedzcie mi szczerze ludzie, kiedy to, ze jakas szkola rozbudowala sie, poglebilo integracje i spolecznosc osiedla, i to nie tylko osiedla ale i centrum bo obiekt publiczny w takiej lokalizacji musialby byc DLA WSZYSTKICH MIESZKANCOW MIASTA, nie tylko i wylacznie dla uczniow oraz mieszkancow tego podworka. Wyobrazacie sobie, ze ludzie z innych dzielnic przyjezdzaja spedzac czas w maciusiu? Co wiecej ile miejsc pracy moze stworzyc rozbudowa szkoly? maps.google.com/?ie=UTF8&ll=53.429893,14.544938&spn=0.003298,0.011759&t=h&z=17 a tu widok z gory dla tych, ktorzy tu widza basen, korty i inne nie pasujace miejsca. Rozbudowa brzydkiego obiektu bedzie skutkowac brzydkim obiektem, i nic z tych obiektow nie bedzie pasowac do rozpadajacych sie kamienic z poprzednich wiekow. Malo mamy takich miejsc w miescie gdzie stoja obiekty zupelnie nie pasujace i psujace caly wizerunek? Polmozbyt na pl. Orla niech bedzie tego najlepszym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmoc Re: Co ten Sikorski wymysla? 26.02.08, 22:09 hahahah zeduś, żebyś ty miał chociaż 1% mądrości Sikorskiego to byłby wielki sukces. Czy w swojej prorządowej ślepocie nie zauważyłeś, że analiza scr'u nie była obiektywna? W jaki sposób "specjalista" wynajęty przez jedną ze stron może być obiektywny? Nie trudź się na odpowiedź bo jest tylko jedna. Czy pominąłeś fakt, że radni również uznali, że nie jest to obiektywne i zlecili wykonanie analizy innej firmie? jakas szkola rozbudowala sie, poglebilo integracje i spolecznosc osiedla, i to > nie tylko osiedla ale i centrum bo obiekt publiczny w takiej lokalizacji > musialby byc DLA WSZYSTKICH MIESZKANCOW MIASTA, nie tylko i wylacznie dla > uczniow oraz mieszkancow tego podworka. Wyobrazacie sobie, ze ludzie z innych > dzielnic przyjezdzaja spedzac czas w maciusiu? a wyobrażasz sobie jak ludzie z pogodna albo gumieniec przyjeżdżają na ryneczek w podwórku? Jako problem robisz wygląd szkoły. Świadczy to o twojej nie wygórowanej inteligencji. Skoro robimy renowację to miasto na przebudowę i poprawę wyglądu mogłoby dać kasę jeśli dla niektórych to wielki problem. A twój ryneczek nie będzie spełniał swojej funkcji co udowadniali czołowi architekci (ale ty przecież podważysz ich opinię bo nie jest taka jak twoja). Na szczęście nie z tobą nam rozmawiać bo jak mawia pewne przysłowie "nie rozmawiaj z głupim bo nie zauważą różnicy". ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Co ten Sikorski wymysla? IP: *.ipspace.xilinx.com 26.02.08, 23:37 > hahahah zeduś, żebyś ty miał chociaż 1% mądrości Sikorskiego to byłby wielki > sukces. po pierwsze razem wodki nie pilismy ani nie jestem twoim kolesiem wiec te swoje zedusie zatrzymaj na wieczor z kumplami w bramie. >Czy w swojej prorządowej ślepocie nie zauważyłeś, że analiza scr'u nie > była obiektywna? W jaki sposób "specjalista" wynajęty przez jedną ze stron może > być obiektywny? Nie trudź się na odpowiedź bo jest tylko jedna. czy ty zauwazyles, ze scr realizuje zadania zlecone przez miasto, i ich analizy realizuja cele i koncepcje rozwojowe miasta, nie waszej gromady buntownikow ale miasta, mieszkancow, ludzi, ktorzy maja dosc waszych odrapanych bram i melin w centrum, ktorzy chca zycia w miescie, atrakcyjnosci, odswiezenia tego co jest. radni maja prawa zamawiac wiecej analiz jesli odczuwaja potrzebe wiekszej wiedzy, to nie swiadczy o niczym zlym ani na niczyja korzysc. zwlaszcza w sytuacji, gdy grupa nacisku, taka jak wasza, wyskakuje z abstrakcyjnymi pomyslami. ja moge mowic, ze wasz plan jest bez sensu, ale radni musza to miec na papierze. to sie nazywa polityka. > a wyobrażasz sobie jak ludzie z pogodna albo gumieniec przyjeżdżają na ryneczek > w podwórku? wyobrazam sobie, ze przyjezdzaja, tak jak teraz przyjezdzaja do teatru na deptaku czy do kafejek czy restauracji. tak samo jak wyobrazam sobie tych, ktorzy teraz spedzaja czas, w przyszlosci przechodzac przez deptak idac dalej, przez rynek, ku kaskadzie. nie wyobrazam sobie za to tego, by za 10 lat ze zmarnowanego potencjalu deptaku, obchodzac kwartal 21, (z troski o wlasne bezpieczenstwo bo w zamknietym odrapanym podworku, posrod odrapanych oficyn, na boisku szkoly, stoi horda dresow) ide do centrum na zakupy a potem tramwajem do domu bo nic innego ciekawego w miescie nie ma. > Jako problem robisz wygląd szkoły. Świadczy to o twojej nie > wygórowanej inteligencji. robie problem z wygladu szkoly, z estetyki, zarzucasz mi to? i jeszcze oddzielasz wzgledy estetyczne od inteligencji. czy to mentalnosc chlopow? ja cie zapytam DLACZEGO DLA CIEBIE TO NIE JEST PROBLEM. ale zaraz musze sobie odpowiedziec, ze przeciez jestes obronca slumsow, odrapane, zniszczone i nieestetyczne srodowisko ci pasuje, nie przeszkadza a wrecz cieszy. ryneczek nie bedzie spelnial funkcji? jacy architekci to udowodnili? pokaz zrodla, smialo, zastanowmy sie razem nad tym czy mieli racje. ja zastanawialem sie i wyszlo mi na to, ze wieksze szanse na powodzenie ma spory rynek w srodku kwartalu, niz ten jaki wy proponujecie na placu zamenhofa. chociazby dlatego, ze plac zamenhofa ma miejsce na 5! lokali przy tym niby sercu miasta. to doprawdy serce pelna geba. drobne miasteczka naszego wojewodztwa maja wiecej atrakcji na rynku. nawet jesli budynek szkoly zostanie, i zostanie przerobiony, to nie przeszkodzi to w tworzeniu przestrzeni publicznej (mowie o budynku, nie o szkole). za to boisko oraz tereny otaczajace taka przeszkoda sa i beda. dzieki, ze na koniec zanizyles swoj poziom zupelnie, to mnie tylko przekonuje o tym, ze wiecej w tobie pretensji niz rozsadku. zero wyobrazni za to duzo roszczen jeszcze zadnego miasta nie rozwinelo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmoc Re: Co ten Sikorski wymysla? 26.02.08, 22:12 I dla ciebie Pan Sikorski jak już nie wychowany człowieku. Nie przypominam sobie, żeby p. Sikorski pozwolił zwracać ci się do niego po nazwisku. Brak szacunku z twojej strony. Nie zdziw się później jeśli będziesz pomijany w jakiejkolwiek dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Co ten Sikorski wymysla? IP: *.ipspace.xilinx.com 26.02.08, 22:58 ja mam wrazenie, ze sikorski to ty. tak bezrefleksyjnie bronisz tych naiwnych argumentow. ja jak do tej pory i tak czuje sie pomijany w dyskusji bo nikt z was, zatroskanych rodzicow nie poruszyl nawet tematu co bedzie z rewitalizacja, jak bedzie wygladalo miasto, dlaczego szkola jest wazniejsza niz serce miasta? dodatkowo zaprzeczacie faktom, unikacie tego tematu, ze wasza okolica to slumsy, ze ktos doprowadzil do tego jak tam jest. ladnie sie stawiacie urzednikom, ale slabiej wam to wychodzi w stawianiu sie przeciw elementowi zamieszkujacemu okolice. przytaczacie jakies niby-analizy bez podawania zrodel, naginacie argumenty, przekrecacie slowa. normalnie parodia dyskusji. jesli to ty jestes tym panem ktorego tak wychwalasz to mam dla ciebie propozycje. opracuj rozwiazanie tego problemu, tak bysmy nie starcili trzymajac szkole w sercu miasta. TAK BY TO NIE BYLA ZABAWKA DLA GARSTKI RODZICOW ALE SERCE DLA MIASTA. tak by wasza chciwosc i egoizm nie zablokowaly rozwoju. to sie wszystkim spodoba, mi takze. czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Co ten Sikorski wymysla? IP: *.ipspace.xilinx.com 26.02.08, 23:03 a, i wybacz, ale demonstrujacy tlum nie bedzie mnie uczyl kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrut Re: Co ten Sikorski wymysla? IP: 80.48.132.* 26.02.08, 23:40 no właśnie miałem już pare dni temu napisać, że jest w Szczecinie sporo szkół z basenami i halami sportowymi i jakoś żadna z nich nie stała się lokalnym centrum życia kulturalnego, czy jakiegokolwiek innego, dla dzielnicy. ale skoro PAN Sikorski ma takie wizje, to może je zrealizować na próbę w jednej z tych istniejących, to się pomysł sprawdzi bez topienia dziesiątków milionów złotych publicznych pieniędzy. co do budynku maciusia, jeśli maćku mówisz, że jego architektoniczna odmienność to nie problem, to może jeszcze zaproponujesz jego wyburzenie i odbudowę (wraz z tym basenem) w stylu secesyjnej kamienicy? no i jeszcze jedno pytanie do rodziców z maciusia: skoro wiadomo że dzieci jest w centrum coraz mniej i któraś szkoła musi być zlikwidowana (bo państwowe szkoły oferują klasy 30-osobowe, ale zawsze można wybrać prywatną o innych warunkach, jest wolny wybór), to powiedzcie która to ma być i dlaczego będzie to lepszy wybór niż wasza. wtedy będziemy mogli do debaty zaprosić też przedstawicieli tej szkoły przez was wytypowanej do likwidacji i okaże się kto ma mocniejsze argumenty. jeszcze jedno na koniec: nie straszcie tym wyżem demograficznym, co prawda ostatnio notuje się kilka % więcej urodzeń w Szczecinie, ale są to dzieci z miejscowości w promieniu 30km od centrum i większośc z nich nigdy do Szczecińskich szkół nie będzie chodzić (chyba że rodzice będą je wozić w drodze do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buczynka Szkoły do wycięcia. IP: 83.168.106.* 26.02.08, 11:11 Wczorajszą sesję radnych śledziłam w internecie i jestem pod wielkim wrazeniem jednomyślności PO podczas głosowania.Tak myslę co sie wydażyło w piatek na spotkaniu klubu PO. Czy prezydent skarżypyta straszył radnych z PO adwokatem Piterą czy może obiecał im nowe miejsca parkingowe,a może nowe mieszkania za darmo? Ciekawe,bo chyba wszyscy nie mają jednego zdania skoro dzień przed sesją radny z PO ma wątpliwości a przy głosowaniu jaka piękna jednomyślnośc.LiD został przystawką platformy ale to chyba media przeoczyły w poinformowaniu mieszkańców. Radni LiD byli ZA albo wstrzymywali się od głosu. Ani razu z tego ugrupowania nikt nie głosował przeciwko. Ja jednak myślę że PO i LiD porozumiały się w sprawie aby zrobić na złosć radnym PiS. Nie miały wczoraj żadne argumenty merytoryczne lecz były to czysto argumenty polityczne. Zlikwidowano ponad 20 szkół. Za rok będzie kolejnych dwadzieścia, ponieważ miastą Szczecin będzie potegą światową co się zwie Centrum Handlowe. Edukacja kosztuje kto chce mieć wykształcone dzieci a ma kasę jak Krzystek to pośle do prywatnej szkoły reszta może być matołami w przeładowanych szkołach. W końcu szkoły w mysl władzy Szczecina to marnotrawienie pieniedzy publicznych. Panie Krzystek ma pan już kasę ze zlikwidowanych szkół nie zapomnij kupić swojej nauczycielce od j. polskiego limuzyny aby mogła wygodznie dojerzdżać do pracy. W ko0ńcu zarabia dla pana pienidze. Pani prezydent proponuję aby utworzyła w mysl Centrum Kształcenia Sportowego takie Centrum jak humanistyczne czy matematyczne a jeszcze można utworzyć centrum przyrodnicze i tym sposobem bedziemy mieli 10 szkół na całe miasto w których moga sie uczyć dzieci nawet na trzy zmiany nie powinno to wtedy obciążyć budzetu miasta. Reszte szkół można zburzyc i w ich miejsce zbudować centra handlowe ukochane dziecko Krzystka. Na zakończenie składam gratulacje dla pani Biernat za awans i obiecie stanowiska dyrektora Centrum Kształcenia Sportowego. Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Szkoły do wycięcia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:29 To w jaki sposób Bazyli Baran (choć czego się spodziewać po facecie, który chciał swój stołek wykorzystać by żonie inny stołek załatwić) potraktował byłego kuratora i przewodniczącego rady osiedla Głębokie to skandal. Słuchałem wczorajszej debaty w internecie od 15... żenada. Polonistka Masojć łapana na kłamstwach (np. o rzekomych ustaleniach z policją o zamontowaniu autoradaru na Chopina, albo zmianie przebiegu linii autobusowej 51, albo o konsultacjach w Poznaniu dotyczących połączenia szkół specjalnych w jeden organizm (podobno tam się coś takiego udało tylko niestety nic o tym nie wiedzą)- na mocy decyzji rady 500 upośledzonych ucznów znajdzie się wjednej szkole uczącej zawodu na Jagiellońskiej - sugestie rodziców by może przenieść je do wolnych budynkach po zlikwidowanych rok temu szkołach na Niemierzyńskiej tradycyjnie zlano), przestawała mówić po polsku tylko bełkotała albo wypychała pania Rogaś, Krzystek pojawiał się i znikał. Rada os. arkońskiego wbrew woli mieszkańców dzielnicy, wchodząc Masojć głęboko w d... wnioskowała o likwidację szkoły SP36. A dyrektorki SP68 i SP36 wbrew woli rodziców (którzy chcieli wstrzymania decyzji do czasu wybudowania szkoły na Warszewie) zarządały reorganizacji jeszcze w tym roku. Na pytanie jak miasto ma zamiar rozwiązać problem dojazdu do szkoły dzieci z osowa, z których niektóre będą miały 6 km. do szkoły stwierdziła, że miasto będzie zwracało za bilety komunikacji miejskiej... a pytani e radnego, czy to znaczy, ze da sześciolatkowi bilet do ręki i każe jechać autobusem nie powiedziała nic. Masojć wywołana do odpowiedzi na pytanie, dlaczego nie podjęła rozmów z wójtem Dobrej Szczecińskiej który wystąpił z inicjatywą współfinansowania nauki uczniów powiedziała, że wróci do tej rozmowy po zakończeniu restrukturyzacji oświaty w Szczecinie tzn. kiedy, gdy klasy będą już 35 osobowe? Argumenty rodziców z SP 21 o tym, że Masojć blokuje nabór do szkoły od kilku lat puszczono mimo uszu a informacja , że miasto chce dzieci na wózkach wtłoczyć do siedmiuset osobowej szkoły, piętrowej,w której nauka odbywać się będzie na dwie zmiany (bo jest tylko 26 klas), która nie spełnia warunków ppoż i do której jest dostęp tylko z chodnika osiedlowego (jak dowieźć samochodem dziecko niepełnosprawne) też został olany... LiD umył rączki a Krzystek okazał się betonem (który dał do zrozumienia jak już bardzo się poświęcił wycofując decyzję o Maciusiu i nic go więcej nie obchodzi). Ciekawe czy pan prezydent ma na tyle odwagi by pojechać do SP 21 i powiedzieć dzieciom, tym z pierwszej,drugiej, trzeciej i czwartej klasy, z dysfunkcjami neurologicznymi, że oto czeka na nie przyjazna, siedmiusetosobowa społeczność szkolna lub indywidualny tok nauczania w domu, że za dwa lata wylądują ze swimi wózkami w SP45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Szkoły do wycięcia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:32 Gość portalu: pako napisał(a): > To w jaki sposób Bazyli Baran (choć czego się spodziewać po facecie, > który chciał swój stołek wykorzystać by żonie inny stołek załatwić) i postawił na swoim ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Szkoły do wycięcia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:37 sprawa sprzed kilku miesięcu, którą nagłośniły madia. Wyborcza też o tym pisała a Bazyli nawet przepraszał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a..a Re: Szkoły do wycięcia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:39 aż słabo sie robi. Jaka przyszłość czeka nasze dzieci...? smutna przyszłość. A podobno Polacy z emigracji wracają. Ludzie co wy robicie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED bravo pako IP: 78.152.230.* 26.02.08, 12:51 zebys te jeszcze mial chociaz jeden jedyny pomysl jak to zrobic by miastu ta edukacja bardziej sie oplacala. ale niestety tego nie mozna oczekiwac. moznaby oczekiwac od dyrektorow, ale ci, wg ciebie powinni robic to co chca rodzice. te argumenty o dojazdach, warunkach w sp45 i sytuacji os. arkonskiego troche przejaskrawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: bravo pako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:24 Jeden, jedyny pomysł: np. zamiast wydawać dwa miliony na budowanie schodołazów (które zmniejszą możliwość ewakuacji w razie zagrożenia ppoż) i wind w SP 45 urządzić szkołę integracyjną na Głębokim za połowę tej kwoty, wykorzystując doświadczenie kadry pedagogicznej uczącej w tej szkole oraz naturalne otoczenie aby stworzyć dzieciom upośledzonym godne warunki integracji i edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: bravo pako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:39 > Jeden, jedyny pomysł: np. zamiast wydawać dwa miliony na budowanie > schodołazów (które zmniejszą możliwość ewakuacji w razie zagrożenia > ppoż) i wind w SP 45 urządzić szkołę integracyjną na Głębokim za > połowę tej kwoty, wykorzystując doświadczenie kadry pedagogicznej > uczącej w tej szkole oraz naturalne otoczenie aby stworzyć dzieciom > upośledzonym godne warunki integracji i edukacji. Te schodołazy to żart, prawda? Uczyłem się sp45 i na schodach nie było miejsca nawet dla pełnosprawnych i hiperaktywnych uczniów :) Nie wyobrażam sobie aby mieli dzielić schody z uczniami niepełnosprawnymi bądź z upośledzeniami. A co do wind i innych automatów - one się psują(doświadczenie z uczelni), a wówczas osoby niepełnosprawne są unieruchomione. No chyba że ktoś się zaoferuje wnieść i znieść dziecko z wózkiem akumulatorowym z drugiego piętra? A może w takiej sytuacji wezwać do szkoły rodziców i niech sobie sami dziecko odbiorą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: bravo pako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:32 Drugi pomysł? Skoro dzieci z ościennych gmin: np. Kołbaskowo, Dobra Szczecińska uczą się w szczecińskich szkołach to podpisać to niechciane przez panią Masojć porozumienie o współfinansowaniu? Byłby zastrzyk gotówki na oświatę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuuska Re: bravo pako IP: 83.168.89.* 26.02.08, 14:19 To my rodzice mamy wymyslac sposoby na zdobycie czy tam oszczedzenie pieniedzy na oswiate???!!! To my rodzice musimy przejac szkole na Glebokim i ja prowadzic, zarzadzac itp nie majac zielonego pojecia o tym? Czy mozna jedyna w rejonie szkole uspolecznic? Krzystek twierdzi, ze na tym polegaja jego liberalne rzady, by oddawac inicjatywe w rece spoleczenstwa! A JEGO ZAKICHANYM OBOWIAZKIEM JEST UTRZYMAC JEDYNA W TYM REJONIE SZKOLE GMINNA! A spoleczenstwo niech sobie buduje 20 innych szkol spolecznych na Glebokim i gdzie chce. A powtarzane argumenty, ze to jest droga szkola sa KLAMSTWEM. Dzieki obecnosci dzieci niepelnosprawnych miasto otrzymuje bardzo duza dotacje z ministerswa (na te dzieci co za tym idzie na szkole). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: bravo pako IP: *.ipspace.xilinx.com 27.02.08, 00:16 no taka jest naturalna kolej rzeczy: nie podoba mi sie, ze cos ktos robi w ten sposob to zaproponuje cos lepszego. chyba, ze naturalna kolej rzeczy jest by ktos tanczyl jak mu sie gra, ale wtedy daleko nie zajdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: bravo pako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 08:52 Coś twoich pomysłów nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: bravo pako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 18:27 Zed ty naprawdę myślisz i piszesz jak ZGRED. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 62.69.212.* 26.02.08, 14:01 A może by tak miasto zbuntowało się i odwołało Panią Masojć. To największy szkodnik szczecińskiej oświaty. Jak odejdzie Krzystek Pani Masojć i tak dalej zostanie i będzie niszczyła to, co w Szczecinie najlepsze. Ona zakręci się przy każdej ekipie. Tylu ich już było a Pani Masojć wieczna. LUDZIE DO TACZEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuuska Re: Szkoły do wycięcia. Oprócz Maciusia IP: 83.168.89.* 26.02.08, 14:23 Byly wielokrotne proby odwolania pani M. Ale pan K twierdzi, ze to jest niezastapiony, niedoprzecenienia, super-hiper fachowiec. I koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głęboczanin Re: głosowanie - radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 18:19 Czy ktoś wie jak głosowała radna PO Marlicz, mieszkanka Głębokiego, w sprawie likwidacji SP 21 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KICHA Re: głosowanie - radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 18:35 PRZECIW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: głosowanie - radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:13 ma kobita jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dred Re: głosowanie - radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 03:26 niekoniecznie tak jest. Wątpliwości moje budzi to, że pani Marlicz do tej pory była za likwidacją tej szkoły w dotychaczasowej formie, zatem mówiąc szczerze mogła to być taktyka uzgodniona w ramach klubu PO, skoro widzą że mają znaczącą większość to pozwolili jej głosować inaczej, bp ona tu kupiła sobie dopiero co dom, stąd kandydowała i trudno byłoby jej na głębokim zachować twarz jeśli by jeszce głosowała na tak. Zatem być może ma jaja, a być może w ramach klubu pozwolono jej zachować twarz, bo przy takiej większości nie musiał jej tracić, jej głos nie miał bowiem żadnego znaczenia, oczywiście są to spekulacje, ale mające podstawę w tym, że do tej pory była "za". Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: głosowanie - radni 27.02.08, 13:08 nieistotne czy glosowala za czy przeciw - szkola zostanie zlikwidowana i jej glos o czym ona dobrze wiedziala byl bez znaczenia. A pza tym jezeli byla tak bardzo przekonana, ze nie warto likwidowac tej szkoly to czy przekonaal kogos z radnych do swoich argumentow - wydaje sie ze nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś