Dodaj do ulubionych

Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod...

19.03.08, 21:21
szczecinski.

Taka stawiam teze...czy ktos odwazy sie jej dowiesc zanim ja to uczynie?;-)

pozniej dorzuce do tej listy kolejne nazwiska, na razie czwarte wrzucam:
4. Stopyra Jan

albo zapytam sie tak: co laczy tych ludzi, ze wg mnie stanowia szczecinski
ciemnogrod?!
Obserwuj wątek
    • whiteentrance O Pawlaku będzie!!! 19.03.08, 21:42
      dziś odbieral nagrodę!! Za Infrapark! Ten bęcwał nie znając nawet
      ani krzty angielskiego chwalił się sprowadzeniem dwóch inwestorów.
      Dzisiaj!!!! Jest po prostu chamem. Głupim chamem!
      Oto potwierdzenie: niecały rok temu (kiedy hero Pawlak został szefem
      Infraparku) pisałem:

Pawlak Prezesem Infrapark w Policach
      Autor: whiteentrance 23.06.07, 15:42 zarchiwizowany

No to spije śmietankę finalizując dwie umowy inwestycyjne!

• albert_c Re: O Pawlaku będzie!!! 19.03.08, 22:13
        nie po raz pierwszy i osttani dobrze prognozujesz.

Ale to jego ostatnia nagroda, bo teraz musi pracowac juz na cos nowego, chcoiaz
        pracowac to chyba za duzo powiedzialem, coz wg mnie na tym sie skonczy sukces
        Infraparku.
        • whiteentrance Re: O Pawlaku będzie!!! 19.03.08, 22:24
          Nitras zaczął rozpowiadać po Warszawie i Szczecinie, że Pawlaka
          zrobi Prezesem Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji
          Zagranicznych (PAIiIZ). to byłby pierwszy przypadek (od czasu
          Stryczuli, Zdebskiego (za czerwonych), Żołnowskiego i Kanthaka oraz
          obecnego Wojciechowskigo (za PiS'u) kiedy prezes PAIiIZ nie zagada
          ze swoimi gośćmi po angielsku. Conajwyżej "gudmyrning". Rany Julek-
          tam nawet cieć i bufetowa musi mówić po angielsku. Taki miałby
          negocjować inwestycje zagraniczne....
          No ale wszystko jest możliwe....... Bo z Nitrasem- takim samym
          debilem!
          • albert_c Re: O Pawlaku będzie!!! 19.03.08, 22:26
            Nadminister Nitras to ja slyszalem ze sobie teraz moze duzo gadac...tyle ze juz
            tego Super Hiper Nadministra NIKT nie slucha...
          • Gość: filon Re: O Pawlaku będzie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 04:14
            To nieprawda z tym angielskim. Rok temu owszem, tak sobie mu to
            wychodziło, ale słyszałem go tydzień temu podczas spotkania i muszę
            cię zmartwić: Pawlak mówi nieźle po angielsku. Poszukaj innego
            argumentu przeciw.
      • Gość: z o Pawlaku to nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 00:58
        Szanowny Panie,

Po raz kolejny obrzuca Pan inwektywami bardzo przyzwoitych ludzi. W tym miejscu odniosę się tylko do jednego zarzutu w stosunku do A. Pawlaka. Jeśli uważa Pan, że nie zna on języka angielskiego proszę zadzwonić do Infraparku i spróbować porozmawiać z nim w tym języku. Zapewniam, że nie będzie Pani miał z tym żadnych problemów. Na dodatek prezes Pawlak, jeśli grzecznie Pan go o to poprosi, zrobi Szanownemu Panu kserokopię certyfikatu z British Council.

Reasumując według mojej wiedzy żaden ze znanych szczecińskich polityków (nie tylko z PO) nie mówi lepiej od Pawlaka po angielsku. Na temat reszty Pańskich komentarzy nie mam już siły nic pisać. Proponuję jednak samemu sprawdzić jak Pawlak mówi po angielsku a następnie zamieścić na tym forum sprostowanie (rzecz jasna jeśli ma Pan choć odrobinę honoru).
        • Gość: apacz Re: o Pawlaku to nieprawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 07:59
          > Reasumując według mojej wiedzy żaden ze znanych szczecińskich
          polityków (nie ty
          > lko z PO) nie mówi lepiej od Pawlaka po angielsku.

a to masz Arek kiepskie zorientowanie, takie samo jak twój
          angielski :)))))))))))))
        • whiteentrance Re: o Pawlaku to nieprawda???? 20.03.08, 08:06
          then hint him to keep conversating in English. With businesses he
          bragged yesterday.
          OK! Times change and we change with'em!
          If so (though he didn't while becomming Infrapark's CEO - needed
          translator) - respects (for fast progress) and standing down!
          • Gość: z Re: o Pawlaku to nieprawda???? IP: *.zchpolice.com 20.03.08, 08:37
            As someone has already mentioned he's made great progress over the last year.
            For several months on many occasions I have witnessed him having conversations
            with foreigners on almost any topic (business and otherwise)without any help
            from translator.
            • Gość: ;P Re: o Pawlaku to nieprawda???? IP: *.de 20.03.08, 08:42
              Gość portalu: z napisał(a):
              > I have witnessed him having conversations
              > with foreigners on almost any topic

np.: "yyyy, yes, yyy, ok, yyy, yes, yyy... Ania! chodz tu i przetlumacz bo nie
              wiem co on gada..."
              :DDDD
            • whiteentrance Re: o Pawlaku to nieprawda???? 20.03.08, 08:47
              Gość portalu: z napisał(a):

> As someone has already mentioned he's made great progress over the
              last year.
              > For several months on many occasions I have witnessed him having
              conversations
              > with foreigners on almost any topic (business and otherwise)
              without any help
              > from translator.

OK! as I said - standin' down- I should 2 do that.
              Let's conclude - I knew AP's Eng. ability before "several months".
              It was realy poor - trust me!
              I can see your IP:) and have no hesitatncy you know him well. Much
              better than me:) Address him my regards:)
              • Gość: z Re: o Pawlaku to nieprawda???? IP: *.zchpolice.com 20.03.08, 09:13
                O.k. Apology accepted :)

Must say I appreciate your ability to admit to not being right about something.
                It seems to be a rare quality on this message board.

Btw I like your comments on our dear marshall. Keep them coming! ;)
                • whiteentrance Re: o Pawlaku to nieprawda???? 20.03.08, 16:26
                  Szanowny Panie z!
                  swoją ocenę Norberta Obryckiego wyrażam niezależnie od
                  obowiązującego dzisiaj "chwilowego przesilenia" w lokalnych
                  strukturach PO. Uważam Pana Obryckiego za fatalnego Marszałka-
                  niezależnie od oceny stawianej jemu przez jego zaplecze polityczne.
                  Nie czuję się komfortowo, jeśli antagoniści Norberta Obryckiego
                  zaliczają moje krytyczne komentarze na swoje konto. Nie jest to moim
                  zamiarem - tym bardziej, że o większości Jego zaplecza politycznego
                  mam zdanie jeszcze gorsze (przykładami i nazwiskami służę).
    • Gość: kokos Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:43
      Jakoś nie widzę związku między nawiedzonym harcerzem z krzyżem na
      piersi, szczeniakiem lojalnym wobec swojego pana a typowym
      karierowiczem mozolnie wspinającym się po szczeblach drabiny
      społecznej?
      • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 19.03.08, 22:11
        w takim razie kolejne nazwisko wspierajace szczecinski ciemnogrod:

5. Kopec Maciej

i

6. Goc Marek

czepiam sie tylko radnych, ale w koncu mysmy ten ciemnogrod wybrali, wiec sie
        czepiam...
        • Gość: mruk Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:41
          Ubliżyłeś bardzo mądremu i szacownemu człowiekowi - Maćkowi
          Kopciowi. Spójrz chłopie na siebie. A kim ty jesteś, żeby ferować
          takie wyroki i wydawać takie opinie, podpinając się pod (wątpliwy
          skądinąd) autorytet GW?
          • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 19.03.08, 22:49
            ublizylem?

Takze uwazam p. Kopca za calkiem rozsadnego czlowieka, ba jednego z
            rozsadniejszych radnych, co wcale nie zmienia mojej opini co do tego ze tworzy
            on element szczecinskiego ciemnogrodu.

Na razie powstrzymam sie jeszcze z opublikowaniem uzasadnienia mojej tezy.

Ale wrzucam kolejne nazwiska:

7. Bartnik Pawel

8. Juras Pawel
            • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 19.03.08, 22:58
              Mruku, i jeszcze w kwestii obrazania, przeczytaj to:
              pl.wikipedia.org/wiki/Ciemnogr%C3%B3d
              za zacytuje fragment:
              'Inne osoby o poglądach tradycjonalistycznych podchwyciły ten pomysł i zaczęły
              używać tego terminu reklamując swoje poglądy w internecie. W wyniku tych działań
              w kręgach konserwatywnych słowa "ciemnogród" i "ciemnogrodzianin" funkcjonują w
              pozytywnym znaczeniu. Powstał też termin jasnogród jako pejoratywne określenie
              przeciwników poglądów tradycjonalistycznych.'

wiec jak widzisz zalezy jak na to spojrzec z tym ciemnogrodem.

Nie jest moja wola obrazic w tym watku kogokolwiek - jezeli ktso jednak poczuje
              obrazony to prosze przyjac przeprosiny - moja intencja jest jedynie i az wskazac
              pewien problem!

Ale uzasadnienie pozniej, tymczasem kolejni przedstawiciele ciemnogrodu:

9. Stefania Biernat

10. Adam Rucinski
              • Gość: mruk Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:05
                Samo przyrównanie Kopcia do Karuta, Pawlaka, Stopyry czy Jurasa
                jest obraźliwe.
                Nie mogę cię obrazić, bo jesteś nikim. Mogę cię zaliczyć do grupy
                takich niechlubnych, bezosobowych postaci jak absztyfikant czy
                zona.pijak.
                • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 19.03.08, 23:14
                  co do tego nikim, to jest nim rownie bardzo co Ty - ale zdaje sie to akurat
                  rozumiesz:)

A jezeli istanieje cos w czym pan Kopec jest rowny Karutowi czy Pawlakowi lub
                  Stopyrze?
                  Ja wiem ze to chluby nie przynosi takie towarzystwo, ale jest cos co laczy tych
                  panow i wg mnie to jest obciach to cos!

tymczasem:

nr 11 ciemnogrodu: Leszek Nagay
                  • Gość: mruk Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:34
                    > co do tego nikim, to jest nim rownie bardzo co Ty - ale zdaje sie
                    to akurat
                    > rozumiesz:)
                    nie rozumiem,ale widzę że coraz ci bliżej do zona.pijak
                    • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 19.03.08, 23:53
                      chcialem Ci tylko napisac ze masz racje, tylko tyle.

Jestem nikim i to mi styka.

a tymczasem nr

12: Witold Dabrowski

i 13: Leszek Duklanowski

i to by bylo na tyle tego ciemnogrodu.

Tak wiec pytanie jest co laczy tych 13 ciemnogrodzian?
                      • Gość: as Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: 85.219.206.* 20.03.08, 07:49
                        a bazyli baran
                        • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 20.03.08, 09:10
                          bazyli Baran jest okej w tym o co mi tu chodzi, to jasna strona Rady Miasta w
                          tej kwestii, ale jest male 'ale' to ale to fakt, ze powinien zdyscyplinowac
                          radnych zeby nie 'ciemnogrodzili' juz dluzej.

Gość portalu: as napisał(a):

> a bazyli baran
                          • Gość: gość Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:36
                            albert_c napisał:

> bazyli Baran jest okej w tym o co mi tu chodzi, to jasna strona Rady Miasta w
                            > tej kwestii, ale jest male 'ale' to ale to fakt, ze powinien zdyscyplinowac
                            > radnych zeby nie 'ciemnogrodzili' juz dluzej.

Dobra Albert, mów wreszcie co takiego zrobili/nie zrobili ci radni bo ciekawy
                            jestem!
                            • Gość: as Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: 85.219.206.* 20.03.08, 09:44
                              bazyli trzymał strone biskupią w sprawie molestowania
                              • Gość: gość Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.chello.pl 20.03.08, 10:12
                                A pani Kopacka, to dopiero ciemnogród i wiocha!!!
                              • Gość: wnmv Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:24
                                Gość portalu: as napisał(a):

> bazyli trzymał strone biskupią w sprawie molestowania

Bazyli jest znajomym ks. Andrzeja
                                • albert_c Uzasadnienie 20.03.08, 10:43
                                  dzis troche rozczaruje tych, ktorzy spodzielwali sie politycznych fajerwerkow:)

Otoz chcialem do tych 13 w/w radnych wyslac maila, ale po tym co mozna obejrzec na ich wizytowkach na BIPe Szczecina nie uzywaja oni maili (bo domniemuje ze gdyby uzywali to by opublikowali swoje adresy mail).
                                  Dla mnie to w dzisiejszych czasach wiocha i ciemnogrod...

tak wiec w tej kwestii Karuta i Pawlaka pozwalam sobie postawic w jednym rzedzie.

www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59136.asp
                                  • Gość: sam ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy kolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 16:53
                                    i sam to odkryłes, nikt prócz ciebie
                                    • Gość: ha ha ha ha ha ah Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 10:59
                                      Ah jakis ty błyskotliwy, tylko że ciebie już dawno rozgryźli i nie wysilaj sie,
                                      bo to zle swiadczy o tobie. A tak poza wszystkim, to kazdy ocenia innych wedlug
                                      siebie. Jakie loty, takie sądy. To podstawowa zasada i kto sili sie na inne tezy
                                      to jeszcze bardziej sie pogrą...
                                      Jestes kompromitacja dla spolecznosci internetowej.
                                      • Gość: Six Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:52
                                        albert_c nie dość, że cham, głupiec i prymityw oraz wizytówka szczecińskiego
                                        BUCa to jeszcze bezczelnie kłamie!
                                        www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59136.asp?soid=2E45717B33674F6B8A0BC5C4C514051A
                                        www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59136.asp?soid=6660FB980F15481A9CFE57F499676992
                                        Dlaczego w Szczecinie na newralgicznych funkcjach ustawia się miernoty?

• Gość: Obcy Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy IP: *.chello.pl 21.03.08, 16:04
                                          Co wybraliście to macie!!!!!!!
                                          • Gość: dos Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:16
                                            Albert kompromitacja, moze raczej ty
                                            • Gość: as Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:20
                                              Albert, naćpałeś się wczoraj i jeszcze ci nie przeszło. Naprawdę śmiesznie
                                              wyglądasz wtedy. Wciągasz jakąś nieczystą, nie wiesz że to grozi śmiercią.
                                              Opamiętaj się
                                              • albert_c Re: ty jesteś oczywiście jasnogród, nieszczęśliwy 21.03.08, 16:41
                                                dziekuje za slowa troski o moje zdrowie i zapewnia ze adresy mail panow Kesika
                                                i Pawlaka pojawily sie w BIPie kilka godzin po tym jak zwrocilem na to uwage.

Dla mnie to obciach w dzisiejszych czasach nie podawac na wizytowce adresu mail
                                                - zaznaczylem ze to moja osobista ocena.
                                                I podziekowalem tu na forum obu radnym za tak szybka reakcje;-)
                                  • xyz-xyz Re: Uzasadnienie 21.03.08, 18:33
                                    Cóż, nie każdy ujawnia swoją skrzynkę. Ja do Kęsika mam maila;))) A jego laptopa
                                    znam, jak własnego:)))))
                                    • wujtarabuk pytania dalsze 21.03.08, 18:42
                                      A panie radne ciemnogrodzianki to te ktore nie mają wibratora z
                                      bateriami duracella, które każdego króliczka doprowadzą do
                                      szaleństwa?
          • Gość: dil Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.chello.pl 22.03.08, 13:03
            ten mądry i szacowny pomagał czerwonym wdeptywac ludzi w ziemię...
            koniunkturalizm w czystej postaci!!!
    • xyz-xyz Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 21.03.08, 18:29
      No właśni. Co stanowi o ich ciemnogrodzie?
      • Gość: NIEZNANY SPRAWCA A Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 18:47
        ten kto uzywa takich okresleń sam jest ciemnogrodem
        • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 21.03.08, 19:05
          przecie wrzucilem definicje ciemnogrodu - w tym prztpadku pozwolilem sobie
          potraktowac czy tez domniemac ze to ze nie podali swoich maili znaczy sie ze ich
          nie maja, wiec przyjalem za pewnik ze sa konserwatyna czescia spoleczenstwa,
          ktora stroni od komputerow...

• Gość: antek Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 10:51
            chodzi odefinicje uniwersalna a nie przez ciebie wymyśloną,to bzdura
            • albert_c Re: Karut, Pawlak Arkadiusz, Kesik - ciemnogrod.. 22.03.08, 13:39
              toz przeciez podalem wyzej definicje za Wiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka