pietruszewskih 03.04.08, 11:36 Opadają ręce. Małysz wygrywa - ruszy budowa skoczni. Kubica się ściga - będzie tor formuły pierwszej. Dobrze, że o Hermaszewskim nikt nie pamięta, bo jakiś "Zaremba" zechciałby budować kosmodrom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fugazi zgłaszam mocnego zawodnika na nowy tor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 11:39 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Popemobil_Mai_2007.jpg Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: zgłaszam mocnego zawodnika na nowy tor 03.04.08, 11:42 ale on wygra bez walki; przeciwnicy padna twarza w ziemie nie smiac spojrzec w oczy mocarzowi tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: zgłaszam mocnego zawodnika na nowy tor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 11:51 > ale on wygra bez walki; przeciwnicy padna twarza w ziemie Ach, gdybyż to żył nasz padre... Wyscignąłby tego mocnego już przed pierwszą koronką. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:40 heh szkoda,ze nikt nie pamięta,ze swojego czasu w Szczecinie był pięĸny tor regatowy....ostał sie jeno przystanek autobusowy"tor "-na żądanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:43 ale o co chodzi, ze sie tak dopytam? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:48 Bodajze w latach 80 na Dziewokliczu był Tor Regatowy , na którym organizowane była nawet jakies mistrzostwa.. już nie pomne Polski czy Europy...a przystanek do wglądu :) www.zditm.szczecin.pl/rozklady/ wWielka szkoda,ze całkiem poszedł w zapomnienie, jego reaktywacja mogłaby uczynic ze Szcevina faktyczne ośrodek sprtów wodnych..szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:53 z przystaniek to wiem o co chodzi, ale o co chodzi z tym torem F1? Gorzow w zeszlym roku zafundowal sobie tor regatowy z prawdzowego zdarzenia - moga sie tam teraz odbywac imprezy rangi mistrzowskiej, Gorzow ma tez basen 50 m gdzie rowniez takie imprezy moga sie odbywac - no ale Szczecin bedzie mial Floating Garden... Co do sordka sportow wodnych - to predzej bedzie nim Gorzow niz Szczecin - bo im sie chce i wiedza jak to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:56 Pojęcia nie mam co z tym Torem F1....plotka??? chory pomysł????? Jeżeli chodzi o Floating gardens to na razie mamy ogólne lanie wody.... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:57 Dobra juz wiem, Zaremba sie odezwal 'Pod Krawatem' - wystarcza mi tez gosc, tor F1 pod Szczecinem - czyli gdzies kolo Berlina bop innej lokalizacji na taka inwestycje nie widze w promieniu 500 km. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 11:59 Ja tam widze czasami jak nawiedzam Katoland; jest nim kazda droga, z katolem za kierownica. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 12:02 to fakt, nie pomyslalem o tym, moze tym tokiem rozumowania poszedl Zaremba z tym torem F1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem IP: *.cable.smsnet.pl 03.04.08, 12:55 Albert znowu siejesz panikę - projekt basenu jest już na ukończeniu, a kasa będzie z ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem 03.04.08, 12:57 nie sieje paniki ino opisuje to co istnieje, a w Gorzowie taki basen istanieje, a u nas nie, ale to przeciez my jestesmy maistem 'wodnym', a nie Gorzow przecie. ten projekt jest na ukonczeniu juz od 5 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 09:41 Wlasnie, ale od tego basenow w Szczecinie nie przybedzie bo w miejscu istniejacego powstanie kryty i to jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 09:24 Wioslarski tor regatowy jest potrzebny Szczecinowi jak kryte baseny czy przystan zeglarska na Wysoie Grodzkiej.Problem w tym ze trzeba go zbudowac od nowa bo zgodnie z aktualnymi przepisami nie moze byc czescia wod otwartych.Stad upadek tego na Dziewokliczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe warpno Re: Tor Formuły 1 pod Szczecinem IP: 217.153.136.* 03.04.08, 11:47 Pewnie mało osób wie, ale mister Zaremba juz kiedyś błysnął jak startował na burmistrza gminy Nowe Warpno. Nie pamiętam szczegółów programu, ale między innymi było tam wybudowanie lotniska dla samolotów ratowniczych. Ludzie kładli się ze śmiechu jak to czytali:) Budżet gminy to 4-5 milionów, a ten chciał lotnisko:):) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadzmercedes wiem kto go wybuduje 03.04.08, 11:54 Firma Energopol-Szczecin S.A. wygra przetarg, na pewno odda tor w terminie. Po gładkiej nawierzchni będą sunąć bolidy gubiąc wszystkie części. Po wyścigu będzie można pozbierać parę części z Ferrari może coś przypasi do mojego fiaciora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Z kolei ja czytając to forum proponuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 12:07 (szczególnie tutejsze wpisy) od Szczecina po Białogard i Gorzów zasadzić czosnek i cebulę. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem 03.04.08, 12:10 a ja pamietam, jak na autostradzie - teraz droga szybkiego ruchu, odbywały sie wyscigi moze nie formuła 1, ale takie bolidy... Mały byłem, to wiele nie pamietam, ale zasuwały, a na zakretach to opony były, jako barierka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.google.com 05.04.08, 17:45 > a ja pamietam, jak na autostradzie - teraz droga szybkiego ruchu, > odbywały sie wyscigi moze nie formuła 1, ale takie bolidy... > Mały byłem, to wiele nie pamietam, ale zasuwały, > a na zakretach to opony były, jako barierka! Tez pamiętam, był to rok 71 albo 72. Był obecny Zasada (chyba na Jaguarze) a scigały sie nawet podrasowane 125p. Ja stałam wtedy blisko wiaduktu, gdzie był nawrót. Po latach nawet marzyłam o wybudowaniu własnego toru F! tu: maps.google.com/?ie=UTF8&ll=53.436231,14.906774&spn=0.011504,0.028796&t=h&z=15 niestety za drogo dla mnie. Vivat Kubica!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 00:35 maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=53.282869,14.96973&spn=0.02381,0.05167&z=14 tu jest chyba lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.google.com 06.04.08, 09:21 Jednak podtrzymuję że ta lokalizacja: maps.google.com/?ie=UTF8&ll=53.436231,14.906774&spn=0.011504,0.028796&t=h&z=15 byłaby lepszą. Oglądałam ten teren, jest wspaniale ukształtowany, prawie że bezposredni dojazd z autostrady, zwłaszcza dla niemców od strony Kołbaskiwa (Berlin), 20 minut jazdy oraz otaczającą tą doline wzgórza, gdzie niewielkim nakładem kosztów można wybudować trybuny nawet na 100000 osób. Zainteresowanym proponuję pojechać tam i spojrzeć na tą płaską dolinkę z pasma wzgórza od strony wschodniej. Zresztą zachodniej również. Wspaniałe widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.google.com 06.04.08, 09:24 Jednak podtrzymuję że ta lokalizacja: maps.google.com/?ie=UTF8&ll=53.436231,14.906774&spn=0.011504,0.028796&t=h&z=15 byłaby lepszą. Oglądałam ten teren, jest wspaniale ukształtowany, prawie że bezposredni dojazd z autostrady, zwłaszcza dla niemców od strony Kołbaskiwa (Berlin), 20 minut jazdy oraz otaczającą tą doline wzgórza, gdzie niewielkim nakładem kosztów można wybudować trybuny nawet na 100000 osób. Zainteresowanym proponuję pojechać tam i spojrzeć na tą płaską dolinkę z pasma wzgórza od strony wschodniej. Zresztą zachodniej również. Wspaniałe widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.szc.vectranet.pl 06.04.08, 10:01 Chcialbys wyciac tyle drzew ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.google.com 06.04.08, 11:00 W samej dolinie nie ma drzew, jest łąka i strumyk-rzceczka, no może teraz są jakieś drobne krzaki typu rokita. A wszystko otoczone co prawda lasem ale nie przesadzajmy bez żadnych wycinek. Miejsca w sam raz na normalny 3-4 km tor z infrastrukturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 13:18 Uksztaltowanie terenu i drzewa nie sa problemem - jest kilka torow o zroznicowanych poziomach czy kilka torow ktore leza w lasach a sa i takie ktore sa w gorach i w lesie (radykalnym przykladem sa tory: uliczny w Monaco czy Nürburgring). Scigac mozna sie w wielu miejscach... wazne by tor byl dobry technicznie, ciekawy motoryzacyjnie i przede wszystkim dobrze utrzymany z dobra infrastruktura... problem jest inny - raczej maksymalna ilosc wyscigow w najblizszym czasie nie przekroczy 20, za to kandydatow kotrzy juz jakis czas temu podjeli trud budowy toru (a nie myslenia o nim) znacznie wiecej, Formula ucieka z Europy ze wzgledu na zakaz reklam papierosow a to glownie firmy produkujace papierosy sa sponsorami - w Azji nie ma tych klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: a ja pamietam wyscigi pod Szczecinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 09:46 To sie nazywalo Tor Magnolia. Wyscigi w roznych klasach odbywaly sie dosc czesto.Sam startowalem w 68 lub 69 na Wartburgu (:(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Moze nie F1 ale... IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 13:20 Przydalby sie tor i nie ma co do tego watpliwosci - przypuszczalnie adapatacja ktoregos terenu po starym lotnisku bylaby idealna (a mamy w wojewdztwie kilka takich miejsc). Z technicznego punktu widzenia mozna by rozgrywac na nim zawody nizszych rang niz F1 (bo to malo realne) ale co wazniejsze udostepniac odplatnie ludziom chcacym pojezdzic szybciej niz pozwalaja na to przepisy (mysle ze sporo byloby takich osob - zreszta tak dziala to w Niemczech) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Moze nie F1 ale... IP: *.szc.vectranet.pl 03.04.08, 14:32 Trzymam kciuki za pana, panie posle zaremba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Moze nie F1 ale... IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 14:53 Nie jestem poslem Zaremba (na szczescie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:57 Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t 03.04.08, 15:00 Wbicie lopaty(Jozkowi w plecy) przewidziane jest gdzies ok roku 2050. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 15:01 bedzie - tylko trzeba zrobic konkurs na najwiekszego peknietego jeza w UM a potem fantazyjnie go przyciac (jeza a nie wlascicielke). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: 83.168.106.* 03.04.08, 15:15 O widzę znajome nicki te same które pisały, żeby nie budować stadionu ponieważ szansa na to, że Polska dostanie ME to fatamorgana. Założe się o to, że do 2015 taki tor w Polsce będzie i region który go wybuduje będzie na nim zarabiał i powodował tysiące zazdrosnych komentarzy na forach w innych miastach. Nie wiem tylko gdzie bo u nas chcemy stracic kolejną szansę nie dlatego, że nie mamy kasy czy możliwości tylko dlatego, że nie daj Boże sie uda i co wtedy będa pisały "znajome nicki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 16:15 Budowa toru to nie wszystko - tak sie sklada ze jestem kibicem F1 od ok 17 lat i mam mgliste pojecie o tym ze budowa toru to nie wszystko (no chyba ze jest sie emirem Bahrajnu). Proponuje poszukac sobie w internecie i poczytac o tym ze tor i wyscig to wierzcholek gory lodowej - poza tym tor musi zyc przez caly rok tak by mozna bylo go regularnie konserwowac (a jest to wymog bezpieczenstwa wyscigow). Tak wiec z duza radoscia powitalbym GP Polski na torze w okolicach Szczecina czy na terenie wojewodztwa ale obawiam sie ze to nie ma wiekszej realnej szansy na zmaterializowanie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: 83.168.106.* 03.04.08, 16:27 Vlad masz rację tor nie służy tylko i wyłącznie F1 co więcej może sie tak zdarzyć, że pomimowybudowania takiego toru wyścigów F1 tu nie będzie. To jest jednak nie słabością, a mocna stroną budowy toru. Zarabia on wiekszą część roku, nie tylko na zawodach gokartów, osobówek (kilka formuł), motocykli i ciężarówke ale róznież na testach czy czy imprezach na nim organizowanym. Tor kosztuje około 100-200 mln $ jego utrzymanie kilka milionów rocznie i 90% torów jest dochodowa. W Polsce na pewno by tak było ponieważ nie miłby tu konkurencji i np. od razu przejał wiele wyścigów które z braku miejsca są rozgrywane po za naszym krajem np. wyścigi o mistrzostwo Polski rozgrywane w Brnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.08, 17:31 Teoretycznie jest tor Poznan... ale jest przestarzaly i absolutnie nie przystaje do specyfiki nowoczesnego sportu motorowego... Ogolnie uwazam ze mozna zbic na tym niezla kase organziaujac w okolicy Szczecin multi tor w ktorym oprocz asfaltu i szybkiej jazdy mozna byloby np pojezdzic w warunkach terenowych enduro, quadami i 4x4 - to mogloby w koncu ucywilizowac dzicz w naszych lasach ktora moglaby sie legalnie wyszalec za niewielka odplatnoscia z zagwarantowanym bezpieczenstwem i wsparciem technicznym (obecnosc karetki, samochodu wsparcie technicznego itd) - bez watpienia w dluzszej perspektywie czasu mogloby sie komus bardzo oplacic (polaczyc to z edukacja i stworzyc miejsce w ktorym mozna bedzie sie nauczyc jezdzic w sytuacjach ekstremalnych). Nie oszukujmy sie, ludzie jezdza coraz szybicej, coraz bardziej agresywnie i jedyna szansa na to by nauczyli opanowywac sie samochod beda takie miejsca... Z autopsji wiem ze po kilku godzinach jazdy na takim torze w warunkach ekstremalnych czlwoiek zyskuje nowe spojrzenie na wlasne umiejetnosci i mozliwosci i z troche wieksza pokora podchodzi do drogi i motoryzacji. Dlatego jestem za takim torem a wlascwie wiekszym kompleksem skladajacym sie z kilku torow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 18:40 ...a czy wodolot będzie wtedy już pływał ? Byłaby to spora atrakcja na otwarcie F1 :-)) ...F1 powinien organizować ktoś doświadczony. Mogą to być właściciele jakiegos klubiku rozrywkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 19:05 can-can? oni "znają się" na piłce nożnej to i formułe mają w jednym paluszku :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: 83.168.106.* 04.04.08, 01:59 Tego jestem pewien nikt ze Szczecina nie ma wiedzy, żeby to zrobić. Jeżeli sa jakies takie pomysły to znaczy, że albo ktos szykuje wałek, albo nie wie co mówi. W skali całego kraju myślę, że trudno byłoby taka osobe znaleźć. Jeżeli ma to być coś do czego nie będziemy dokładali to potrzeba do tego fachowca z zwnątrz np. Niemiec czy Hiszpani. Nawet projekt nie wierzę, że ktoś jest w stanie tutaj zrobić (Węgrzy zrobili sami i tor nie dośc, że jest najgorszym w GP to jeszcze przeżył juz 4 reanimacje). Z sama budową bez problemu sobie Polskie firmy poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t IP: 83.168.106.* 04.04.08, 12:51 Dobrze, że piszesz teoretycznie jest Tor Poznań. Tor Poznań ma tyle wspólnego z torem F1 co Poznańska Malta z tą prawdziwą. Uwielbiam te górnolotne Poznańskie nazwy. Czyż to nie piękne do Poloneza przykleić znaczek Mercedesa (jak ktoś nie zobaczy tylko przeczyta w prasie to nawet uwierzy, że masz Mercedesa). Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: a czy będzie w końcu Park Fantasia ? 0-t 04.04.08, 14:03 Sedino, jezeli piales do mnie to ja moze sprecyzuje ze moja mala wiara nie wynika z tego ze nie wierze w sens powstania takiego toru, ile z tego kto stoi za tym pomyslem i go werbalizuje - otoz jak ja slysze posla Zarembe ktory mowi cos o inwestycjach to wybacz, ale mnie to smieszy i na pewno nie wezme tego na powaznie. Bo rownie na powaznie musialbym brac pod uwage ze do 2012 Szczecin ma miec stadion pilkarski klasy elit... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leman Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.szc.vectranet.pl 05.04.08, 15:49 Inne polskie miasta maja teraz zajete glowy budowaniem stadionow na EURO a nasze miasto ma z tym spokoj, moze wiec skupic sie na torze. Panie Krzystek i Zaremba - DO ROBOTY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 16:03 oprocz toru musza powstac hotele, parkingi, zaplecze... poza tym Szczecin jeszcze powinien zbudowac hale widowiskowa sportowa i stadion... potrzebny jest aquapark itd itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.szc.vectranet.pl 05.04.08, 16:11 na tor F1 potrzeba okolo 180 hektarow ziemi, czy Szczecin lub jakas sasiednia gmina ma taki duzo wolny obszar ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 00:37 Stargard, lotnisko w Kluczewie, przybliżony obszar który można by zając bez kombinowania to ok 400 - 800ha, gdyby wykorzystać w pełni ten rejon (bliskość jeziora Miedwie) to wyszłoby ok 900 - 1500ha maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=53.282869,14.96973&spn=0.02381,0.05167&z=14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.szc.vectranet.pl 06.04.08, 09:22 Ale to ma byc tor pod Szczecinem a nie pod Stargardem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 10:18 Dla mnie to zaden klopot - niech bedzie pod Stargardem albo niech tor nazywa sie Tor Szczecin czy Tor Pomorze albo np Tor Gryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie 06.04.08, 20:57 skoro były mistrzostwa na torze motocrossowym swego czasu, to na torze F1 mogą być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: 80.53.41.* 07.04.08, 02:28 ekhm... budzet najlepszych stajni F1 to jakies 400 mln dolarow dla kazdej... daje to jakies wyobrazenie o pieniadzach jakie stoja za tym cyrkiem. Dosc powiedziec ze sa zespoly posiadajace po dwa tunele aerodynamiczne i klastry superkomputerow do prowadzenia symulacji z zakresu aerodynamiki. Skrzynia biegow starczyc musi na 4 wyscigi a silnik na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedina Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: 83.168.106.* 07.04.08, 18:31 Albert i tu się różnimy. Jak dobry pomysł "rzuci" nawet polityk którego nie lubie to dla mnie to będzie nadal dobry pomysł. Są dobre albo złe pomysły, a nie pomysł partii X to znaczy, że zawsze zły, a partii Y to zawsze dobry. Co do lokalizacji to absolutnie nie ma zanczenia czy będzie ten tor w Szczecinie czy w pobliżu. Nawet z góry wiadomo, że nie będzie w Szczecinie od lat pisze (przy okazji Parków Przemysłowych), że Szczecin nie ma tak duzego wolnego terenu w jednym kawałku. Kluczewo oczywiście, że jest dobrą likalizacją tylko jest też pomysłem po 'najniższej "lini oporu. Tak duże inwestycje powinny kreować cos nowego, a Kluczewo i bez toru wiadomo, że znajdzie inwestorów. Dla rozwoju aglomeracji moim zadzaniem trzeba taki teren znaleźć na terenie gmin Dobra lub Police. Będzie to dobry impuls dla równomiernego rozwoju aglomeracji. Vlad z takim torem jest podobnie jak ze stadionem. Budujesz tor, a resztą inwestycji masz "prawie gratis" . Hotele, knajpy, osrodki badawcze itp. budują się "same". Uważam, że dlatego tak ważne jest umiejscowienie na terenie tych wymienionych gmin będziemy mieli potężny argument w ręku do budowy Obwodnicy Zachodniej (wtedy nie wierzę, że jej nie zatwierdzą), a po za tym trzeba myśleć o dochodowości przedsięwzięcia. Niemcy to jest nacja wydająca na ten typ rozrywki najwięcej w Europie. Tym bardziej, że Niemcy by nas na pewno poparli, ponieważ przy takim położeniu mogą równiez liczyć na zyski (hotele, miejsca pracy itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 18:43 Sedina. Dobrymi pomysłami to piekło i Domy Wariatów są wytapetowane. To się po prostu nie trzyma kupy a kupa jest rzeczą bardzo realną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Tor F1 ma szanse byc w Szczecinie IP: 80.53.41.* 07.04.08, 21:19 > dochodowości przedsięwzięcia. Niemcy to jest nacja wydająca na ten > typ rozrywki najwięcej w Europie. Zachodni Niemcy tak ale wschodzni juz niekoniecznie... poza tym obserwuje sie wyrazny spadek zainteresowania F1 w Niemczech odkad przestal jezdzic M.Schumacher a zaden z Niemcow jezdzacych obecnie raczej wygrac nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent raczej fontanna powstanie... 07.04.08, 19:26 Jak się uda to Krzystek wybuduje pare metrów kwadratowych fontanny przed Urzędem Miejskim - jak mu się to uda do końca kadencji, to będzie sukces na miarę rządów PO w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: raczej fontanna powstanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 19:31 albo coś innego,jakiś murek albo krawężnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal zwyklej drogi patalachy wyremontowac nie potrafia IP: *.europe.hp.net 07.04.08, 19:34 a wy tu i jakichs torach F1... www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080407/SZCZECIN/452996057 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Krakow juz planuje budowe IP: *.szc.vectranet.pl 12.04.08, 12:49 sport.onet.pl/0,1248769,1728801,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 kurde, bendem miał blisko IP: *.chello.pl 12.04.08, 13:51 tylko jakim cudem Pasternik jest 10 km od Krakowa, skoro forty są na terenie Krakowa tuż przy wyjazdówce z Krakowa w kierunku Zabierzowa i autostrady A4 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=414&w=78212810&a=78226313 Odpowiedz Link Zgłoś