Dodaj do ulubionych

Coś mnie już wqrwia!

22.06.08, 17:29
Pojawiają się linki do strony, która nawołuje do obrony wolności badań
naukowych. Faktycznie zaś chodzi o obronę pisowskiej policji historycznej.
Zatem do linkarzy:

W dup..ę sobie wsadźcie swój IPN. To żadna placówka naukowa. Zwykłe
prokuratorsko-inkwiuzycyjne monstrum, które za państwową kasę ma "prostować"
historię wedle kaczystowskiej linii.

Badania naukowe prowadzą uczelnie oraz instytucje naukowe. I tam niech sobie
badają co chcą, jak chcą i kiedy chcą! A PiSdowate Ministerstwo Szczęścia
należy skasować w trybie pilnym. Zaś zaoszczędzoną kasę dać uniwersytetom i
prawdziwym placówkom badawczym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdzitowiecki Re: Coś mnie już wqrwia! IP: *.sn2.eutelia.it 22.06.08, 17:46
      na zdrowie!
      bi.gazeta.pl/im/1/5336/z5336461X.jpg
    • felix_edmundowicz pomyliły ci się epoki, to wolny kraj 22.06.08, 17:50
      :))
      może funkcjonować SLD może i IPN
      mnie tam nie przeszkadza,mam demokrację we krwi,a ty?
      już zakazujesz linków?!?!?!?!?!
      kiedy będziecie z CPT palić książkę centkiewicza/gontarczyka?
      chętnie obejrzę to palenie,i prosto pójdę stamtąd na dworzec.
      Wyjadę do Izraela....
      • whiteentrance Re: pomyliły ci się epoki, to wolny kraj 22.06.08, 17:56
        felix_edmundowicz napisał:

> :))
        > może funkcjonować SLD może i IPN

Z tym że SLD nie wydaje "decyzji administracyjnych" i nie stanowi o
        prawdzie. Przynajmniej teraz. Tym się IPN różni od SLD, że SLD było
        chu.jowe a IPN jest!

> mnie tam nie przeszkadza,mam demokrację we krwi,a ty?

A ja też! i wierzaj mi felixie, że ja o demokracji nie pierdze jak
        kaczyński, Ty, tusk czy inny napieralski.

> już zakazujesz linków?!?!?!?!?!

nie!

> kiedy będziecie z CPT palić książkę centkiewicza/gontarczyka?
        > chętnie obejrzę to palenie,i prosto pójdę stamtąd na dworzec.
        > Wyjadę do Izraela....

Jedź nawet w pizdu! tam twoje miejsce! może nawet teraz:)
        • felix_edmundowicz Re: pomyliły ci się epoki, to wolny kraj 22.06.08, 18:00
          xyz zapomniałeś się przelogować
          :))))))))
          i bardzo mi się nie podoba że mnie wyrzucasz z kraju
          i to gdzie?????
          do Izraela
          ty Antysemito ty, ty marcowy spadkobierco moczarowców!
          • Gość: XYZ Re: pomyliły ci się epoki, to wolny kraj IP: *.centertel.pl 22.06.08, 20:53
            Ciekawe:))))

"Antysemito" z wielkiej litery? Hmmmm czyżbyś aż tak szanował myślicieli spod
            moheru?

> xyz zapomniałeś się przelogować

Wyobrażasz sobie, żebym lżył Grzegorza?
      • Gość: XYZ Re: pomyliły ci się epoki, to wolny kraj IP: *.centertel.pl 22.06.08, 20:50
        może funkcjonować SLD może i IPN

Może i CHWDP...

> mnie tam nie przeszkadza,

A mi przeszkadza. SLD w odróżnieniu od IPN, nie ma władzy prokuratorskiej. A
        pierwsze słyszę by w demokracji prokuratorzy prowadzili badani naukowe. W ZSRR i
        owszem...

mam demokrację we krwi,a ty?

A ja mam IPN w d..e.

> już zakazujesz linków?!?!?!?!?!

Niby gdzie zakazałem demagogu?

> kiedy będziecie z CPT palić książkę centkiewicza/gontarczyka?

Palic? E tam. Najwyżej podetrę sobie tyłek pseudonaukową makulaturą spłodzoną
        przez kaczych pseudonaukowców.

chętnie obejrzę to palenie,i prosto pójdę stamtąd na dworzec.
        > Wyjadę do Izraela....

Jedź, dokąd chcesz. Wolny kraj.
    • whiteentrance mnie juz od dawna drazni ta "prawda" 22.06.08, 18:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=62257284&a=62280346
    • Gość: Vlad.H. A kim ty jestes IP: 80.53.41.* 22.06.08, 18:57
      by oceniac co jest a co nie jest badaniami naukowymi? dziwi mnie ta niechec do
      wyjasnienia niejasnosci - moze jestes zainteresowany by nikt nie poznal
      przeszlosci twojej albo twojej rodziny? co do ukrycia? jakis epizod slabosci?
      podpisanych kilka dokumentow bez znaczenia? nie przejmuj sie - powiesz ze to
      falszywki ktore zostaly sfabrykowane byc podwazyc twoja wiarygodnosc.
      • Gość: XYZ Re: A kim ty jestes IP: *.centertel.pl 22.06.08, 21:03
        A kim ty jestes by oceniac co jest a co nie jest badaniami naukowymi?

Kimś kto myśli, a nie powtarza brednie lansowane przez Kaczorów.

dziwi mnie ta niechec do
        > wyjasnienia niejasnosci

Właśnie. Mnie bardzo dziwi ta niechęć do badań naukowych prowadzonych przez
        naukowców. Nie takie wnioski miewają? Należało więc stworzyć Ministerstwo
        Miłości, gdzie lojalni władzy urzędnicy ustalą "prawdę".

moze jestes zainteresowany by nikt nie poznal
        > przeszlosci twojej albo twojej rodziny? co do ukrycia? jakis epizod slabosci?
        > podpisanych kilka dokumentow bez znaczenia?

Te same brednie, które powtarzał Ziobro z Kaczyńskim, kiedy tworzyli CBA.
        "Ludzie uczciwi nie maja się czego bać". Taka pałka w miejsce argumentów. No i
        Blida popełniła "samobójstwo"... W ZSRR też popełniano samobójstwa... W ZSRR,
        każdy kto nie popierał władzy był wrogiem socjalizmu i Związku Radzieckiego.
        Miał coś do ukrycia przed Władzą Radziecką. Ale Władza Radziecka zawsze
        dochodziła "prawdy". Jak PiS...

nie przejmuj sie - powiesz ze to
        > falszywki ktore zostaly sfabrykowane byc podwazyc twoja wiarygodnosc.

O ile pamiętam sfałszowano tylko jedną, jedyna teczkę. Pamiętasz czyją?
        Przypomnę. Jarosława...
        • Gość: kiełbaska Pies i Kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:45
          SLD zawsze walczyło z IPN, to norma dla pezetpeerowców. Kiedy ich
          Kulesza scigał tylko przestępców z lat 44-45 tu IPN był ok! Teraz,
          jak to u nas, peowiaczki za dzisiejszy deszcz, który przerwał
          spacery winią pisowskie świnie, a za oczekiwany deszcz dla rolników
          i leśników biją brawo Tuskowi i Kżystkowi. Norma. To się nazywa
          dialog w tolerancji.
          I fajnie, lubimy walczyć, jak to polaczki - najlepiej ze sobą.
        • Gość: Vlad.H. Re: A kim ty jestes IP: 80.53.41.* 22.06.08, 22:02
          > Kimś kto myśli, a nie powtarza brednie lansowane przez Kaczorów.

Hmmm jestes kims kto tweirdzi ze mysli... nie kwestionuje tego jednak ja tez
          mysle a i pamiec mam niezgorsza wiec pamietam o tym ze Walesa nie raz, nie dwa
          przyznal sie do wspolpracy z SB.

> Właśnie. Mnie bardzo dziwi ta niechęć do badań naukowych prowadzonych przez
          > naukowców. Nie takie wnioski miewają? Należało więc stworzyć Ministerstwo
          > Miłości, gdzie lojalni władzy urzędnicy ustalą "prawdę".

nie wiem o czym piszesz - jesli o IPN to mysle ze nie rozumiesz ideii stojacej
          za powstaniem takiego wyspecjalizowanego instytutu - skladam to na karb ulegania
          SB'ckiej histerii.

> Te same brednie, które powtarzał Ziobro z Kaczyńskim, kiedy tworzyli CBA.
          > "Ludzie uczciwi nie maja się czego bać". Taka pałka w miejsce argumentów. No i
          > Blida popełniła "samobójstwo"... W ZSRR też popełniano samobójstwa... W ZSRR,
          > każdy kto nie popierał władzy był wrogiem socjalizmu i Związku Radzieckiego.
          > Miał coś do ukrycia przed Władzą Radziecką. Ale Władza Radziecka zawsze
          > dochodziła "prawdy". Jak PiS...

mieszasz jak zwykle duzo by cos moze sie ugotowalo z tego mieszania - jesli
          posiadasz dowody popelnienia przestepstwa w sprawie Blidy to zglos sie na
          prokurature.

> O ile pamiętam sfałszowano tylko jedną, jedyna teczkę. Pamiętasz czyją?
          > Przypomnę. Jarosława...

I mam nadzieje ze powstanie podobne opracowanie co w zakresie TW Bolek - nie
          jestem sympatykiem ani PiS ani PO - zwyczajnie pamietam co mowil i robil Walesa.
          • Gość: XYZ Re: A kim ty jestes IP: *.centertel.pl 22.06.08, 22:43
            > Hmmm jestes kims kto tweirdzi ze mysli... nie kwestionuje tego jednak ja tez
            > mysle a i pamiec mam niezgorsza wiec pamietam o tym ze Walesa nie raz, nie dwa
            > przyznal sie do wspolpracy z SB.

Napiszę ostatni raz w tej materii. Może zrozumiesz, choć wątpię. IPN jest
            instytucją publiczną. Urzędem o uprawnieniach prokuratorskich. W sprawę Wałęsy
            rozstrzygnął Sąd. Jedynym trybem podważenia wyroku sądu przez instytucję
            publiczną jest wznowienie postępowania. Nie jest nim pisanie paszkwilanckich
            książek.
            Wyobraź sobie, że prokuratura oskarża człowiek, a sąd go prawomocnie uniewinnia.
            Co byś powiedział, gdyby prokuratura najęła pisatieli i kazała napisać książkę,
            w której twierdzi, że oskarżony jest winny, zaś sąd jest do dupy? Tak postępuje
            twój IPN. Może więc zrozumiesz, że to kaczystowskie Ministerstwo Miłości jest
            jakby z innej bajki?

A to, że Wałęsa się przyznawał? Ile razy przyznawałem się żonie do rożnych
            zarzutów tylko po to, żeby dała mi spokój...

> mieszasz jak zwykle duzo by cos moze sie ugotowalo z tego mieszania - jesli
            > posiadasz dowody popelnienia przestepstwa w sprawie Blidy to zglos sie na
            > prokurature.

Niczego nie mieszam. Mam po prostu brzydkie skojarzenia. Kaczyzm śmierdzi mi
            bolszewizmem i tyle. A co do dowodów: słyszałem z komisji śledczej, że na broni
            nie było odcisków palców. Tak tez twierdzi prokuratura. Co to oznacza? Że albo
            Blida miała rękawiczki, albo ktoś usunął te ślady. Wybierz sobie sam w co chcesz
            wierzyć.
            • Gość: Vlad.H. Re: A kim ty jestes IP: 80.53.41.* 22.06.08, 23:02
              IPN nie oskarza Walesy, w IPN pracuja historycy, dwoch z nich napisalo ksiazke
              na podstawie zasobow archiwalnych z IPN - albo to zrozumiesz albo nie. Mnie
              uderza ze podobno na kartach wypozyczen nie ma nikogo z obronocw Walesy...
              uderza mnie ze akta ktore wypozyczal z archiwum Walesa wracaly zdekompletowane.

> Wyobraź sobie, że prokuratura oskarża człowiek, a sąd go prawomocnie uniewinnia
              > .
              > Co byś powiedział, gdyby prokuratura najęła pisatieli i kazała napisać książkę,
              > w której twierdzi, że oskarżony jest winny, zaś sąd jest do dupy? Tak postępuje
              > twój IPN. Może więc zrozumiesz, że to kaczystowskie Ministerstwo Miłości jest
              > jakby z innej bajki?

Marian Jurczyk rowniez w sadzie lustracyjnym uzyskal status ktory niby zwalnia
              go z odpowiedzialnosci ale ja wierze Szerkusowi.
              Sady sie myla, mozna sadami manipulowac, presja polityczna na taki a nie inny
              wynik powoduje ze wyrok w takich sporawach nie jest nigdy wolny od naciskow.

> A to, że Wałęsa się przyznawał? Ile razy przyznawałem się żonie do rożnych
              > zarzutów tylko po to, żeby dała mi spokój...

Wybacz ale taka argumentacja osmieszasz i siebie i Walese...

> Niczego nie mieszam. Mam po prostu brzydkie skojarzenia. Kaczyzm śmierdzi mi
              > bolszewizmem i tyle. A co do dowodów: słyszałem z komisji śledczej, że na broni
              > nie było odcisków palców. Tak tez twierdzi prokuratura. Co to oznacza? Że albo
              > Blida miała rękawiczki, albo ktoś usunął te ślady. Wybierz sobie sam w co chces
              > z
              > wierzyć.

Mieszasz i liczysz ze z tego mieszania cos sie przyklei - ja nie lubie
              Kaczynskich, nie lubie PiS ale nie przeszkadza mi to domagac sie ujawniania
              dokumentow - mozesz nie zgadzac sie z intepretacja dokumentow - moze wyjdzie
              nowa ksiazka w ktorej inni historycy beda inaczej interpetowac dokumenty TW
              Bolka, mam andzieje ze w wyniku dyskusji na ten temat przyblizymy sie do prawdy
              - na razie wyczuwam smrod falszu - tak z obozu Walesy jak i Kaczorow - mam
              nadzieje ze historycy podejma trud odklamywania przeszlosci.
              A co do Blidy - nie wiem czy byly slady czy nie - mam nadzieje ze bedzie
              wnikliwe postepowanie prokuratory by wjasnic te sprawe a ewentualni winni
              poniose odpowiedzialnosc. (tylko na zdrowy rozsadek powiedz mi jaki cel mial PiS
              gdyby zlecil zabojstwo Blidy - stalaby sie swieta dla mieszkancow Slaska)
              • Gość: XYZ Re: A kim ty jestes IP: *.centertel.pl 22.06.08, 23:15
                > IPN nie oskarza Walesy, w IPN pracuja historycy, dwoch z nich napisalo ksiazke
                > na podstawie zasobow archiwalnych z IPN - albo to zrozumiesz albo nie. Mnie
                > uderza ze podobno na kartach wypozyczen nie ma nikogo z obronocw Walesy...
                > uderza mnie ze akta ktore wypozyczal z archiwum Walesa wracaly zdekompletowane.

Tyle właśnie wiesz o IPN. W IPN oprócz "historyków" są również prokuratorzy. I
                tyle w tej materii.

Marian Jurczyk rowniez w sadzie lustracyjnym uzyskal status ktory niby zwalnia
                > go z odpowiedzialnosci ale ja wierze Szerkusowi.
                > Sady sie myla, mozna sadami manipulowac, presja polityczna na taki a nie inny
                > wynik powoduje ze wyrok w takich sporawach nie jest nigdy wolny od naciskow.

I to jest sedno twojego myślenia. Podobnie myślą Kaczyńscy. Sądy się mylą, są
                stronnicze. Co innego nasi "historycy". Oni się nie mylą. Oni nie są stronniczy.
                Nimi nie można manipulować.

(tylko na zdrowy rozsadek powiedz mi jaki cel mial Pi
                > S
                > gdyby zlecil zabojstwo Blidy - stalaby sie swieta dla mieszkancow Slaska)

Cel? Nie było celu. Była kobieta, która nie chciała by deptano jej godność. I
                byli piosowscy SBecy, którzy przyszli zrobić z niej szopkę. Nie wiem co było. Na
                pewno nie samobójstwo. I to mi śmierdzi bolszewizmem. W demokracji nikt by do
                Blidy nie przyszedł. A gdyby nawet, to do niczego by nie doszło. Gdyby jednak do
                czegoś doszło, nikt by nie wymyślał samobójstwa.
                • Gość: Vlad.H. Re: A kim ty jestes IP: 80.53.41.* 23.06.08, 00:14
                  > Tyle właśnie wiesz o IPN. W IPN oprócz "historyków" są również prokuratorzy. I
                  > tyle w tej materii.

Czy prokuratorzy napisali te ksiazke? z tego co napisales mozna wnioskowac ze
                  skoro w twojej okolicy mieszka kilka kurew to wszystkie kobiety wlacznie z twoja
                  zona i ewentualnie corka/corkami to ku..?!? czy to masz na mysli?

> I to jest sedno twojego myślenia. Podobnie myślą Kaczyńscy. Sądy się mylą, są
                  > stronnicze. Co innego nasi "historycy". Oni się nie mylą. Oni nie są stronniczy
                  > .
                  > Nimi nie można manipulować.

Nie, to pragmatyzm, widze jak dzialaja sady i nie uwazam by byly obiektywne...
                  to wszystko a historycy - inni historycy moga odneisc sie do tez w ksiazce - nie
                  ma ksiazki to nawet nie ma sie do czego odniesc... dlaczego nei wierzysz w to ze
                  historycy ktorzy mysla inaczej niz autorzy nie beda polemizowac, kwestionowac,
                  spierac sie w sposob naukowy?

> Cel? Nie było celu. Była kobieta, która nie chciała by deptano jej godność. I
                  > byli piosowscy SBecy, którzy przyszli zrobić z niej szopkę. Nie wiem co było. N
                  > a
                  > pewno nie samobójstwo. I to mi śmierdzi bolszewizmem. W demokracji nikt by do
                  > Blidy nie przyszedł. A gdyby nawet, to do niczego by nie doszło. Gdyby jednak d
                  > o
                  > czegoś doszło, nikt by nie wymyślał samobójstwa.

Dzis pod oknem mialem akcje policji (a wlasciwie wyjatkowo Policji) - grupka
                  glosno zachowujacych sie osob, lzacych innych, zaklocajacyh porzadek zbluzgala
                  policjantow ktorzy przyjechali na interwencje, po chwili kolejno jeden za drugim
                  byli kladzenie na glebe, skuwani i wrzucani do transportera, po 4 skuciach
                  reszta spokorniala i nawet odnalazla dowody ktorych nie miala podobno... nie
                  watpie ze chciano zdeptac godnosc dresiarzy kladac ich na asfalcie i skuwajac
                  kajdankami... tia... zatrzymanie jest naruszeniem godnosci... to dlaczego Walesa
                  podaje rece i pije wodke z mordercami?
                  Roznimy sie w tym napewno jednym - kazde dzialnie PiS bedzie dla ciebei zbrodnia
                  i przesladowaniem a dla mnie zle dzialania PiS sa zle a dobre sa dobre... mam w
                  dupie sztandar pod ktorym sa podejmowane deycje byleby decyzje byly dobre dla
                  Polski - dla ciebei wazne jest sztandar a decyzje juz moga byc dowolne - i tak
                  bedziesz arguemntowal ze napewno byly czyste intencje.
                  • Gość: XYZ Re: A kim ty jestes IP: *.centertel.pl 23.06.08, 08:43
                    Czy prokuratorzy napisali te ksiazke? z tego co napisales mozna wnioskowac ze
                    > skoro w twojej okolicy mieszka kilka kurew to wszystkie kobiety wlacznie z twoj
                    > a
                    > zona i ewentualnie corka/corkami to ku..?!? czy to masz na mysli?
                    >

Nie. To, że jeżeli w burdelu, nie w jego okolicy, jest kilka kobiet, to choć nie
                    wszystkie dają dupy, to wszystkie prowadzą burdel.

> Nie, to pragmatyzm, widze jak dzialaja sady i nie uwazam by byly obiektywne...
                    > to wszystko a historycy - inni historycy moga odneisc sie do tez w ksiazce - ni
                    > e
                    > ma ksiazki to nawet nie ma sie do czego odniesc... dlaczego nei wierzysz w to z
                    > e
                    > historycy ktorzy mysla inaczej niz autorzy nie beda polemizowac, kwestionowac,
                    > spierac sie w sposob naukowy?

I tyle... Sądy sądami, ale nasi "historycy"...

Porównanie Barbary Blidy do dresiarzy zwalnia mnie z polemiki z tobą. Jak
                    pisałem, możesz wierzyć w co chcesz. Nawet w to, że PiSdzielce, to obrońcy
                    prawdy i demokracji. Mnie w to nie mieszaj.
                    • Gość: Vlad.H. Re: A kim ty jestes IP: 80.53.41.* 23.06.08, 23:03
                      > wszystkie dają dupy, to wszystkie prowadzą burdel.
                      acha - czyli stosujesz inne kryteria w zaleznosci od tego czy twoja ocena
                      dotyczy parti z ktora sympatyzujesz lub nie... dobrze ze szczerze o tym piszesz
                      i troche zazdroszcze, pozbylem sie tej naiwnosci jakis czas temu ale mysle ze
                      chcialbym ja posiadac.

> I tyle... Sądy sądami, ale nasi "historycy"...

dowody pozostaja dowody - mozesz nie zgadzac sie z ich ocena ale dowody
                      pozostaja dowodami...

> Porównanie Barbary Blidy do dresiarzy zwalnia mnie z polemiki z tobą. Jak
                      > pisałem, możesz wierzyć w co chcesz. Nawet w to, że PiSdzielce, to obrońcy
                      > prawdy i demokracji. Mnie w to nie mieszaj.

Hehehe a co to? bulke przez bibulke a wacka do buzi? Nie porownalem Blidy do
                      dresiarzy, jedynie podwazylem twoja arguemntacje dajac kontrargument ze nigdy
                      Blidy na ziemie nie kladl, nie skuwal rak itd. Ja rozumie ze elity ktore kradna
                      miliony w kolnierzykach moga czuc sie obraznoe gdy toczy sie sprawa i ABW
                      gromadzi materialy ale nie wezmiesz mnie na tenie sentymenty - prywatnie nie
                      wierze by Blida, minister ze Slaska byla nieswiadomoa tego ze wyprowadzane sa
                      przez spolki weglowe dotacje ze skarbu panstwa i ze okrada sie gornikow.
                      I na koniec, mieszasz sie w to sam, wszedzie gdzie tylko sie da wypisujesz
                      obelgi i prowokujesz.
                      • techniczny_1 Vlad, zerknij tutaj, juz mi dzisiaj wycieli to x2 23.06.08, 23:57
                        widac adminom nie pasi:

www.petycje.pl/petycja/3182/poparcie_dla_historykow_ipn.html
                        ...a dziwne, bo mozna tam i chwalic i ganic :-) moze boja sie o
                        wynik ?
                        ;-)
                        • Gość: Vlad.H. Po prostu nie wpisuje sie IP: 80.53.41.* 24.06.08, 00:24
                          to w histeryczna nagonke ktora prowadzi GW i salon...
                          Lek utraty satus quo prowadzi do takich reakcji...
                          GW zawsze lamala wlasny regulamin forum - nie jest to zaskoczeniem... widac
                          takie to juz jest wyobrazenie demokracji by Adam Michnik&Company.
    • piotr33k2 Re: Coś mnie już wqrwia! 23.06.08, 00:12
      pis zawłaszczył ipn tak samo jak telewizje i czerpie z tego
      zawłaszczenia szerokimi politycznymi garściami jak nikt przedtem.
      • techniczny_1 hahaha ale blazenada 23.06.08, 00:33
        jak powstaje gdzies ksiazka, ktora jest nie po "mojej" mysli to jest
        tandetna, upolityczniona i nienaukowa - skad my to znamy :-)
        znalezli sie eksperci od siedmiu bolesci, spece od metodologii badan
        historycznych hehehe kon by sie usmial; Gontarczyk podpadl po raz
        pierwszy, bo sie nie wystraszyl polajanek i z Grossem ostro
        powojowal. Ciesze sie ze sa mlodzi historycy - dziadek jednego z
        nich byl ubekiem - ktorzy w odroznieniu od cwaniakow roznej masci
        potrafia sie odciac od przeszlosci i isc pod prad politycznej
        poprawnosci, nie bojac sie podejmowac trudnych tematow. Nie boja sie
        pisac o agentach, o NSZ, nie boja sie pisac o zagladzie Zydow nie wg
        scenariusza agorianskiego (chocby ksiazka prof. Chodakiewicza), czy
        tez promowac polskich patriotow. IPN bylby cacy jakb pisal o tym jak
        to polaczki Zydow mordowali i Niemcow dreczyli :-) no a oni nie chca
        byc jak na zlosc przybudowka propagandowa GW. Co za pech. Ale od
        tego Loza Wschod, Bractwo Przymierza i Kongres Zydow Amerykanskich
        ma Gazete Wyborcza; ONI maja GW MY mamy IPN ! :-)
        • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada suplement 23.06.08, 00:34
          XYZ mam nadzieje ze sie jeszcze "wqrwisz" nie raz !
          • anamar Re: hahaha ale blazenada suplement 23.06.08, 15:06
            jak to dobrze,że w porę kaczorom zabrano władzę.małpa z brzytwą to mało.oni są
            gotowi na wszystko w imię swych popapranych idei...
            • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada suplement 23.06.08, 15:18
              ale Cie anamar nakrecili hehehe ja tam fanem Kaczorow nie jestem,
              ale jak czytam tutaj debilne porownania Kaczora z Dzierzynskim,
              Stalinem i innymi gwiazdami swiatowej polityki, to mimo wszystko moj
              rozum sie buntuje. No ale ja nie czytuje Gazety Wyborczej, no i moze
              dlatego jeszcze rozum nie zasnal :-)
              • anamar Re: hahaha ale blazenada suplement 23.06.08, 15:24
                techniczny_1 napisała:

> ale Cie anamar nakrecili hehehe ja tam fanem Kaczorow nie jestem,
                > ale jak czytam tutaj debilne porownania Kaczora z Dzierzynskim,
                > Stalinem i innymi gwiazdami swiatowej
                polityki,............................................................

tu masz sporo racji.nie wystarczy być oszalałym z nienawiści konusem,by zostać
                gwiazdą światowej polityki...............

to mimo wszystko moj
                > rozum sie buntuje. ................................................
                coś tam ci się buntuje...ale to nie rozum.
                • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada suplement 23.06.08, 15:51
                  anamar prosze

nie probuj szarpac mnie za warkocze

bo ja warkoczy nie nosze

:-)
                  • anamar i świeci się... 24.06.08, 16:52
                    techniczny_1 napisała:

> anamar prosze
                    >
                    > nie probuj szarpac mnie za warkocze
                    >
                    > bo ja warkoczy nie nosze

no widzę właśnie,żeś łysy...
                    >
                    > :-)
                    • techniczny_1 Re: i świeci się... 24.06.08, 17:00
                      anamar - nawet gdyby - lysina swiadczy o wysokim poziomie
                      testosteronu, a Telly S. - zwany Kojakiem - to nawet by ci sie nie
                      dal pobawic sznurowadlem przy bucie, a co dopiero wackiem :-)))
                      zreszta na mojego wacka tez nie licz, "nie dla psa kielbasa" :-)
                      • plazzek Re: i świeci się... 25.06.08, 09:43
                        Zależy jaka łysina.

Z przodu jest od myślenia.
                        Z tyłu - od seksu.
                        Z przodu i z tyłu - od myślenia o seksie.
                        • techniczny_1 Re: i świeci się... 25.06.08, 10:21
                          tak czy siak, wolalbym byc lysy jak kolano, nawet na klacie :-) niz
                          byc owlosionym i rozstrzesionym jak klimakterowa anamar; wolalbym
                          byc lysym niz niesteabilnym emocjonalnie i upierdliwym z powodu
                          nieregularnych, schylkowych miesiaczek :-))) ale sie usmialem :-)))
                          uwaga - teraz anamar napisze: "na pewno jestes impotentem" / "nie
                          masz baby" / "slabo zarabiasz" / "pisowiec!" hehehe
          • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada suplement IP: *.centertel.pl 23.06.08, 18:32
            Mnie już nic nie rusza. Twój idol Gontarczyk był łaskaw obsrywać Kuronia...
            wyjątkowy obrzydliwiec. Cenckiewicz to chociaż dla kasy się szmaci. A ta
            łachudra byle podlizać się Kaczkom...
        • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada IP: *.centertel.pl 23.06.08, 18:28
          Gontarczyk podpadl po raz
          > pierwszy, bo sie nie wystraszyl polajanek i z Grossem ostro
          > powojowal

Natomiast "apolityczny" Cenckiewicz był członkiem "apolitycznej" komisji d/s
          likwidacji WSI Imienia Antka Macierewicza. I aby był jeszcze bardziej
          "apolityczny", 10 kwietnia 2007 roku został członkiem rady nadzorczej w Spółce
          Operator Logistyczny Paliw Płynnych Sp. z o.o. Spółce zależnej od Nafty Polskiej
          SA kierowanej przez "apolitycznego" Piotra Woyciechowskiego. Przypomnieć któż on?

Ciesze sie ze sa mlodzi historycy - dziadek jednego z
          > nich byl ubekiem - ktorzy w odroznieniu od cwaniakow roznej masci
          > potrafia sie odciac od przeszlosci i isc pod prad politycznej
          > poprawnosci, nie bojac sie podejmowac trudnych tematow.

Cóż domyślam się, że taka rad nadzorcza osłodziła bardzo mocno ów strach i pod
          prąd...

no a oni nie chca
          > byc jak na zlosc przybudowka propagandowa GW.

Może gdyby Michnik zaproponował miejsce w radzie nadzorczej Agory?

ONI maja GW MY mamy IPN ! :-)

No i Naftę Polską SA! Tacy PiSdzielce ideowi!
          • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada 23.06.08, 20:08
            XYZ - ale Ty caly czas walisz ad personam, zero merytorycznych
            zarzutow wobec samej ksiazki, sposobow uzasadniania itd.
            • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada IP: *.centertel.pl 23.06.08, 20:33
              Książka tych "ideowych" "apolitycznych" mołojców, też jakby nieco ad personam...
              Poza tym nie zwykłem merytorycznie polemizować z pieniądzolubnymi cichodajkami.
              Nawet z tytułami dr ...
              • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada 23.06.08, 22:24
                XYZ - no to niezbyt powazne, pachnie nabluzgiowaniem, po prostu
                szkoda, bo jezeli jestes w sprawe zaangazowany, byc moze udaloby Ci
                sie zmiazdzyc ten tytul merytorycznie i dzieki temu przekonac fanow
                ksiazki i autorow do zmiany decyzji
                • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada IP: *.sejm.gov.pl 24.06.08, 15:14
                  To tak, jakbym chciał przekonać Macierewicza, że sowieckich agentów już nie ma.
                  • techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada 24.06.08, 15:25
                    no faktycznie bylob trudne... no ale z drugiej strony sa -
                    zdziwilbym sie jakby okazalo sie ze ich nie ma :-) przy czym problem
                    polega na umowieniu sie co do skali zjawiska :-) no i nie samymi
                    Macierewiczami swiat stoi. Gdybys wytknal bledy metodologiczne,
                    merytoryczne itd itp to np na moja skromna zyczliwosc w sprawie
                    moglbys zdecydowanie liczyc, ale ok, Twoj wybor, nie musi Ci sie
                    chciec :-)
                    • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada IP: *.sejm.gov.pl 24.06.08, 17:22
                      Nie musi. Po co dyskutować z kimś, kto twierdzi, że są agenci wywiadu państwa,
                      które od lat nie istnieje?
                      • Gość: Vlad.H. Re: hahaha ale blazenada IP: 80.53.41.* 24.06.08, 23:57
                        ulalala... ip sejmowe... a co do istnienia lub nie panstwa... twierdzisz ze nie
                        istnieje co? ZSRR? ale istieje - lekko zmienionej wersji, pod innym szyldem ale
                        z tym samym hymnem...
          • Gość: Plazzek Re: hahaha ale blazenada IP: 195.72.91.* 24.06.08, 15:59
            Fajnie, że był członkiem komisji do spraw rozwiązania WSI. To mi się
            nawet podoba - odważny znaczy. Zasiadanie w radzie nadzorczej mniej
            mi się podoba, bo rady nadzorcze to źródło kasy dla swoich...

Dziwna sprawa, uruchomił to źródełko Mazowiecki do spółki z
            Balcerowiczem, a później każda partia bardzo chętnie z tego źródełka
            piła :) mimo że będąc w opozycji gromiła rządzących za picie... Taka
            to siła bije z niego.

Mogę iść o zakład, że niejeden z przeciwników książki o Wałęsie w
            jakiejś radzie nadzorczej był. I co z tego wynika dla książki? Nic!

• techniczny_1 Re: hahaha ale blazenada 24.06.08, 16:01
              ano nic nie wynika, dlatego grzecznie XYZeta prosze o merytoryczna
              krytyke a nie ataki ad personam
              • Gość: Plazzek Re: hahaha ale blazenada IP: 195.72.91.* 24.06.08, 16:13
                E, XYZ jest najwyraźniej tak wqrwiony, że nie może myśli zebrać. PiS
                mu mózg wyjadł czy jak?
                • Gość: XYZ Re: hahaha ale blazenada IP: *.sejm.gov.pl 24.06.08, 17:28
                  PiS mi wisi luźnym kalafiorem. Tak, jak "apolityczni" "historycy" z IPN.

• Gość: Vlad.H. Re: hahaha ale blazenada IP: 80.53.41.* 24.06.08, 23:59
                    hehe i ja nawet cie rozumiem, lepsi sa histerycy z salonu
    • exman Re: Coś mnie już wqrwia! 23.06.08, 16:51
      Kolesie z IPN poczuli się jak Gagarin - mają misję. Myślą, że
      osiągnęli stan politycznej nieważkości...a to tylko trenażer.
      Fałszywki, kopie i podróbki.
    • Gość: XYZ Re: Coś mnie już wqrwia! IP: *.centertel.pl 23.06.08, 20:56
      Takk jak przypuszczałem, po informacji o sposobach zarobkowania "Policjantów
      historycznych", wątek oklapł...
      • xyz-xyz Gdzież sie podziali piosowscy mołojcy???? 23.06.08, 22:16
        Gdzież, ach gdzież? Pobiegli po wytyczne do Joja?:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka