Gość: Gryf IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 19:19 "Powiedzcie, czy istnieje jeszcze poza Polska kraj, w ktorym sie raczej uczy nosa zadzierac niz czyscic". Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:18 Oczywiście drogi Gryfie, troszke ich jest, licznie sa reprezentowane na kontynencie afrykańskim;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:21 Nie trzeba szukac w Afryce; Niemcom trzeba czas od czasu nosa przytrzec bo zbieraja sie w nim dziwne idee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:26 Swarożycu, dlaczego czepiasz się Niemców, przeciez oni opłakuja obecnie swoje wygnaine z Polski i przeżywaja wielka niesprawiedliwość społeczną jakim było przegranie II wojny światowej (nie mam na mysli całej spolecznosci niemieckiej ale ta z Erika Steinbach na czele) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:30 Gość portalu: Hector napisał(a): Swarożycu, dlaczego czepiasz się Niemców, ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Bo Arkona i cale Pomorze zaodrzanskie znajduje sie w dalszym ciagu pod administracja niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:40 A nie masz wrażenia że dziąlo by sie lepiej w Szczecinie pod Niemcem? MOze i port by był zapleczem dla Berlina? Czyściej na ulicach? Sensowniesze prawo? Oj widze że zaraz rzuca mnie sie wszycy do gardła, bo o taka Polske przeciez nasi dzadkowie wraz z armia radzeicka gineli, brudna, biedna, zawistna i pelna układow i nietolerancji... --------- Choćby wszystko zawiodło, to duch wszystko pokona Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:43 Gość portalu: Hector napisał(a): A nie masz wrażenia że dziąlo by sie lepiej w Szczecinie pod Niemcem? MOze i > port by był zapleczem dla Berlina? Czyściej na ulicach? Sensowniesze prawo? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Piszac to odmawiasz sobie i mi zdolnosci do pisania madrych praw, czyszczenia ulic itp. Masz kompleks katolaka; tylko katolak nie potrafi byc silnym i skutecznym, uczciwym i wytrwalym. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:01 Zdecydowanie nie odmawiam, jednak majac do czynienia z codziennościa, i brakiem jakiegokolowek wpływu na rzeczywistość mnie otaczajca, jest to by cmoze wybór mniejszego zła, znam wiele osób w Szecinie które próbuja coś pozytywnego zrobic nawet na poziomie ministerialnym, jednak władze wszelkiego rodzaju myslą że maja monopol na madre rozwiazania... zarówno moi znajomi jak i ja zaczynamy odczuwać dyskomfort walczac od kilku dobrych lat o normalność bez żadnego rezultatu, i cóz że na Forum wielu mówi.... sa tak samo skuteczni jak mrówka walczaca ze słoniem... nie chce poswiecic calego zycia na walkę...i poczuc smak porażki ------ Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc hector 28.09.03, 23:08 jak dlugo jestes na forum? Kiedys sie rozpisywalem na temat niemocy katolackiej. Ty jako Polak w innym otoczeniu KULTUROWYM doskonale bys sie sprawdzil, natomiast mieszkajac w katolandzie zyjesz w kulturze katolickiej(no i 50 lat komunistycznej glupoty zrobilo tez swoje) Kultura katolicka nie jest kultura zdobycia, walki, zmagania sie. Jest kultura porazki i wegetacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Swarożyc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:37 swarozyc napisał: > jak dlugo jestes na forum? niezbyt długo > Kiedys sie rozpisywalem na temat niemocy katolackiej. Ty jako Polak w innym > otoczeniu KULTUROWYM doskonale bys sie sprawdzil, natomiast mieszkajac w > katolandzie zyjesz w kulturze katolickiej(no i 50 lat komunistycznej glupoty > zrobilo tez swoje) w zwiazku z tym widze swa szanse albo na emigracji, poki jeszcze nie za stary, zakladajac wplywy niemieckie. mam o iwele wieszka szance niz w "katolandzie" > Kultura katolicka nie jest kultura zdobycia, walki, zmagania sie. Jest kultura > porazki i wegetacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 10:22 nie tylko katolik nie potrafi,swarożycu.Ty również nie,a myślę(popraw mnie jeśli się mylę),że za katolika się nie uwarzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Powiedzcie ! IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 22:54 Gość portalu: Hector napisał(a): > Oczywiście drogi Gryfie, troszke ich jest, licznie sa reprezentowane na > kontynencie afrykańskim;-) Drogi Hectorze jeden to nawet jest na kontynencie Pn.Amerykanskim. Mozne rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:15 zapytam przewrotnie, czy masz na mysli zadufany naród który uwaza ze jest jedyny i najlepszy, i czasem uzurpuje sobie prawo do decydowania o wszytkim na siwiecie, a tak faktycznie jest bardzo...ale to bardzo ograniczony? masz na mysli Wuja Sama? Niemozliwe!;-))) Ale nie mozna generalizowac, znam kilka osób z tego panstwa, które sa inteligentne, oczytane i bardzo otwarte na świat, ale zapewne wyjatek potwierdza regułe --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Hector IP: *.net.pl 28.09.03, 23:26 Gość portalu: Hector napisał(a): > zapytam przewrotnie, czy masz na mysli zadufany naród który uwaza ze jest > jedyny i najlepszy, i czasem uzurpuje sobie prawo do decydowania o wszytkim na > siwiecie, a tak faktycznie jest bardzo...ale to bardzo ograniczony? > masz na mysli Wuja Sama? Niemozliwe!;-))) > Ale nie mozna generalizowac, znam kilka osób z tego panstwa, które sa > inteligentne, oczytane i bardzo otwarte na świat, ale zapewne wyjatek > potwierdza regułe > --- No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i tak i nie! ;-) Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak i spac nie sniac. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Hector 28.09.03, 23:29 Gość portalu: Gryf napisał(a): No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i > tak i nie! ;-) > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Gryf mial na mysli Eskimosow! :-) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Hector IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 23:35 swarozyc napisał: > Gość portalu: Gryf napisał(a): > No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i > > tak i nie! ;-) > > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Gryf mial na mysli Eskimosow! :-) Przemily Swarozycu, czy Ty przypadkiem chcesz wszem i wobec dac do zrozumienia [ta odpowiedzia] , ze masz bujniejsza wyobraznie niz moja.To jest cud! I to jest dowod na to , ze Pan Bog istnieje!!! Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.nitka.net.pl 27.10.03, 22:32 Gość portalu: Gryf napisał(a): > swarozyc napisał: > > > Gość portalu: Gryf napisał(a): > > No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; > i > > > tak i nie! ;-) > > > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > > Gryf mial na mysli Eskimosow! :-) > > Przemily Swarozycu, czy Ty przypadkiem chcesz wszem i wobec dac do zrozumienia > [ta odpowiedzia] , ze masz bujniejsza wyobraznie niz moja.To jest cud! I to > jest dowod na to , ze Pan Bog istnieje!!! No wlasnie tyle czasu minelo bezpowrotnie a Ty co Swarozycu! Milczysz? Kto szuka usprawiedliwien, gdy widzi czyny? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Swarozyc! 27.10.03, 22:36 Gryfciu kochany ja nie milcze! ja po prosu nie moge odpowiadac na wszystkie posty mniem dotyczace..zagladnij na strone w mojej sygnaturce,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gondolier Białoruś, ale to często korzenie częsci Polaków.nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 09:53 Odpowiedz Link Zgłoś