Dodaj do ulubionych

Powiedzcie !

IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 19:19
"Powiedzcie, czy istnieje jeszcze poza Polska kraj, w ktorym sie raczej uczy
nosa zadzierac niz czyscic".

Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:18
      Oczywiście drogi Gryfie, troszke ich jest, licznie sa reprezentowane na
      kontynencie afrykańskim;-)
      • swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:21
        Nie trzeba szukac w Afryce; Niemcom trzeba czas od czasu nosa przytrzec bo
        zbieraja sie w nim dziwne idee...
        • Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:26
          Swarożycu, dlaczego czepiasz się Niemców, przeciez oni opłakuja obecnie swoje
          wygnaine z Polski i przeżywaja wielka niesprawiedliwość społeczną jakim było
          przegranie II wojny światowej (nie mam na mysli całej spolecznosci niemieckiej
          ale ta z Erika Steinbach na czele)
          • swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:30
            Gość portalu: Hector napisał(a):
            Swarożycu, dlaczego czepiasz się Niemców,
            '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            Bo Arkona i cale Pomorze zaodrzanskie znajduje sie w dalszym ciagu pod
            administracja niemiecka.
            • Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:40
              A nie masz wrażenia że dziąlo by sie lepiej w Szczecinie pod Niemcem? MOze i
              port by był zapleczem dla Berlina? Czyściej na ulicach? Sensowniesze prawo?
              Oj widze że zaraz rzuca mnie sie wszycy do gardła, bo o taka Polske przeciez
              nasi dzadkowie wraz z armia radzeicka gineli, brudna, biedna, zawistna i pelna
              układow i nietolerancji...
              ---------
              Choćby wszystko zawiodło, to duch wszystko pokona
              • swarozyc Re: Powiedzcie ! 28.09.03, 22:43
                A nie masz wrażenia że dziąlo by sie lepiej w Szczecinie pod Niemcem? MOze i
                > port by był zapleczem dla Berlina? Czyściej na ulicach? Sensowniesze prawo?
                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                Piszac to odmawiasz sobie i mi zdolnosci do pisania madrych praw, czyszczenia
                ulic itp.
                Masz kompleks katolaka; tylko katolak nie potrafi byc silnym i skutecznym,
                uczciwym i wytrwalym.
                >
                • Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:01
                  Zdecydowanie nie odmawiam, jednak majac do czynienia z codziennościa, i brakiem
                  jakiegokolowek wpływu na rzeczywistość mnie otaczajca, jest to by cmoze wybór
                  mniejszego zła,
                  znam wiele osób w Szecinie które próbuja coś pozytywnego zrobic nawet na
                  poziomie ministerialnym, jednak władze wszelkiego rodzaju myslą że maja monopol
                  na madre rozwiazania... zarówno moi znajomi jak i ja zaczynamy odczuwać
                  dyskomfort walczac od kilku dobrych lat o normalność bez żadnego rezultatu, i
                  cóz że na Forum wielu mówi.... sa tak samo skuteczni jak mrówka walczaca ze
                  słoniem... nie chce poswiecic calego zycia na walkę...i poczuc smak porażki
                  ------
                  • swarozyc hector 28.09.03, 23:08
                    jak dlugo jestes na forum?
                    Kiedys sie rozpisywalem na temat niemocy katolackiej. Ty jako Polak w innym
                    otoczeniu KULTUROWYM doskonale bys sie sprawdzil, natomiast mieszkajac w
                    katolandzie zyjesz w kulturze katolickiej(no i 50 lat komunistycznej glupoty
                    zrobilo tez swoje)
                    Kultura katolicka nie jest kultura zdobycia, walki, zmagania sie. Jest kultura
                    porazki i wegetacji.
                    • Gość: Hector Swarożyc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:37
                      swarozyc napisał:

> jak dlugo jestes na forum?
                      niezbyt długo
                      > Kiedys sie rozpisywalem na temat niemocy katolackiej. Ty jako Polak w innym
                      > otoczeniu KULTUROWYM doskonale bys sie sprawdzil, natomiast mieszkajac w
                      > katolandzie zyjesz w kulturze katolickiej(no i 50 lat komunistycznej glupoty
                      > zrobilo tez swoje)
                      w zwiazku z tym widze swa szanse albo na emigracji, poki jeszcze nie za stary,
                      zakladajac wplywy niemieckie. mam o iwele wieszka szance niz w "katolandzie"
                      > Kultura katolicka nie jest kultura zdobycia, walki, zmagania sie. Jest
                      kultura
                      > porazki i wegetacji.
                • Gość: Ana Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 10:22
                  nie tylko katolik nie potrafi,swarożycu.Ty również nie,a myślę(popraw mnie
                  jeśli się mylę),że za katolika się nie uwarzasz...
      • Gość: Gryf Re: Powiedzcie ! IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 22:54

> Oczywiście drogi Gryfie, troszke ich jest, licznie sa reprezentowane na
        > kontynencie afrykańskim;-)
        Drogi Hectorze jeden to nawet jest na kontynencie Pn.Amerykanskim.

Mozne rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac.
        • Gość: Hector Re: Powiedzcie ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:15
          zapytam przewrotnie, czy masz na mysli zadufany naród który uwaza ze jest
          jedyny i najlepszy, i czasem uzurpuje sobie prawo do decydowania o wszytkim na
          siwiecie, a tak faktycznie jest bardzo...ale to bardzo ograniczony?
          masz na mysli Wuja Sama? Niemozliwe!;-)))
          Ale nie mozna generalizowac, znam kilka osób z tego panstwa, które sa
          inteligentne, oczytane i bardzo otwarte na świat, ale zapewne wyjatek
          potwierdza regułe
          ---
          • Gość: Gryf Re: Hector IP: *.net.pl 28.09.03, 23:26

> zapytam przewrotnie, czy masz na mysli zadufany naród który uwaza ze jest
            > jedyny i najlepszy, i czasem uzurpuje sobie prawo do decydowania o wszytkim
            na
            > siwiecie, a tak faktycznie jest bardzo...ale to bardzo ograniczony?
            > masz na mysli Wuja Sama? Niemozliwe!;-)))
            > Ale nie mozna generalizowac, znam kilka osób z tego panstwa, które sa
            > inteligentne, oczytane i bardzo otwarte na świat, ale zapewne wyjatek
            > potwierdza regułe
            > ---
            No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i
            tak i nie! ;-)

Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak i spac nie sniac.
            • swarozyc Re: Hector 28.09.03, 23:29
              Gość portalu: Gryf napisał(a):
              No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i
              > tak i nie! ;-)
              > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Gryf mial na mysli Eskimosow! :-)
              >
              >
              >
              • Gość: Gryf Re: Hector IP: *.nitka.net.pl 28.09.03, 23:35
                swarozyc napisał:

> Gość portalu: Gryf napisał(a):
                > No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ; i
                > > tak i nie! ;-)
                > > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                > Gryf mial na mysli Eskimosow! :-)

Przemily Swarozycu, czy Ty przypadkiem chcesz wszem i wobec dac do zrozumienia
                [ta odpowiedzia] , ze masz bujniejsza wyobraznie niz moja.To jest cud! I to
                jest dowod na to , ze Pan Bog istnieje!!!

Mozna rownie dobrze snic nie spiac, jak spac nie sniac.
                • Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.nitka.net.pl 27.10.03, 22:32
                  Gość portalu: Gryf napisał(a):

> swarozyc napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: Gryf napisał(a):
                  > > No coz zagoniles mnie w tzw. "kozi rog".Odp. moja tez bedzie przewrotna ;
                  > i
                  > > > tak i nie! ;-)
                  > > > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  > > Gryf mial na mysli Eskimosow! :-)
                  >
                  > Przemily Swarozycu, czy Ty przypadkiem chcesz wszem i wobec dac do
                  zrozumienia
                  > [ta odpowiedzia] , ze masz bujniejsza wyobraznie niz moja.To jest cud! I to
                  > jest dowod na to , ze Pan Bog istnieje!!!

No wlasnie tyle czasu minelo bezpowrotnie a Ty co Swarozycu! Milczysz?

Kto szuka usprawiedliwien, gdy widzi czyny?
                  • swarozyc Re: Swarozyc! 27.10.03, 22:36
                    Gryfciu kochany ja nie milcze! ja po prosu nie moge odpowiadac na wszystkie
                    posty mniem dotyczace..zagladnij na strone w mojej sygnaturce,,,
    • Gość: Gondolier Białoruś, ale to często korzenie częsci Polaków.nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 09:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka