Dodaj do ulubionych

co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej?

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 10:45
jakiś czas temu szumnie ogłoszono,że p.Lubińska,wraz z Jacyną-
Witt,p.Kobylańskim i innymi członkami" Od nowy"zakładają stowarzyszenie
gospodarcze.Kilku Forumowiczów zdążyło się nawet o to pokłócić.Ponieważ nie
mogę się natknąć na przejawy działalności Stowarzyszenia,pytam:czy ktoś wie
co u nich?
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Przegrani wszystkich partii laczcie sie ! 29.09.03, 20:33
      Zibi podawal tu kiedys numer telefonu do Jacyny-Witt. Figuruje on takze na
      stronie

www.szczecin.pl/rada/radni/jacyna-witt.htm
      A prawda jest taka, ze Od Nowa sie znowu nadela i jak zwykle nic z tego nie
      wyszlo (vide: 100% Szczecin).
    • Gość: m.j.w Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 21:07
      Stowarzyszenie powstało i działa. Jeżeli ktokolwiek przypuszcza, że
      działalność S.G-S "Od Nowa" będzie polegało na happeningach, to mija się z
      prawdą. Natomiast z przyjemnością wszelkich informacji udzielę przez telefon: 0
      601 742 783. Poza tym będę na forum przekazywała informacje dotyczące
      poruszanych tutaj tematów. M.J.W
      • Gość: stasiek Re: Informacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 21:10
        Gość portalu: m.j.w napisał(a):

> Stowarzyszenie powstało i działa. Jeżeli ktokolwiek przypuszcza, że
        > działalność S.G-S "Od Nowa" będzie polegało na happeningach, to mija się z
        > prawdą. Natomiast z przyjemnością wszelkich informacji udzielę przez telefon:
        0
        >
        > 601 742 783. Poza tym będę na forum przekazywała informacje dotyczące
        > poruszanych tutaj tematów. M.J.W

Hej M.J.W., te inicjały w podpisie to z okazji nieśmiałości , czy poszukiwania
        przez organy ?
        • Gość: m.j.w Re: Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 21:13
          Nic z tych rzeczy. Po prostu nie mamy w zwyczaju przedstawiać się z imienia i
          nazwiska na forum. Jeżeli taki zwyczaj zapanuje, to zrobię to z przyjemnością.
          Swojego nazwiska nie muszę się wstydzić.
          • Gość: stasiek Re: Informacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 21:18

> Nic z tych rzeczy. Po prostu nie mamy w zwyczaju przedstawiać się z imienia i
            > nazwiska na forum. Jeżeli taki zwyczaj zapanuje, to zrobię to z
            przyjemnością.
            > Swojego nazwiska nie muszę się wstydzić.

To proszę chociaż o imię; bez nazwiska lub nazwisk !
            • Gość: m.j.w Re: Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 21:21
              Proszę bardzo. Mam na imię Małgorzata.
              Pozdr.
              • Gość: stasiek Re: Informacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 21:22

> Proszę bardzo. Mam na imię Małgorzata.
                > Pozdr.

Dziękuję bardzo !!!
      • Gość: Ana Re: Informacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 10:56
        hmmm,naprawdę sądzisz,że o działalności stowarzyszenia gospodarczego powinno
        się informować przez telefon?Sądziłam raczej,że będzie o nim głośno z racji
        podjętych działań,załatwionych spraw...piszesz,że"stowarzyszenie działa"-proszę
        o konkrety;a swoją drogą,co miałaś na myśli,pisząc o happeningach?
    • absztyfikant Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 29.09.03, 21:56
      Jakis czas temu dzialcze Od Nowy wystosowali apel, w ktorym domagali sie
      samorozwiazania sie sejmu. Co to bylo, jesli nie happening ?
      • Gość: m.j.w Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:01
        Widocznie różnie rozumiemy pojęcie happeningu. W twoim rozumieniu happeningiem
        możemy określić np. prace Sejmu czy rządu. Ale każdy ma prawo do własnych ocen.
        • absztyfikant Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 29.09.03, 22:04
          Ja tego nie powiedzialem. To ty powiedzialas. Ja nazwalem apel dzialaczy Od
          Nowy happeningiem. Ale mniejsza z tym. Czy mozesz tak w miare syntetycznie
          napisac czym wlasciwie bedzie sie zajmowalo stowarzyszenie ? Bo z tego co sie
          zanosi to tak de facto bedzie to quasi-partia zajmujaca sie wyniesieniem
          Teresy Lubinskiej do godnosci prezydenta Szczecina, tak ?
          • Gość: m.j.w Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:22
            absztyfikant napisał:

> Ja tego nie powiedzialem. To ty powiedzialas. Ja nazwalem apel dzialaczy Od
            > Nowy happeningiem. Ale mniejsza z tym. Czy mozesz tak w miare syntetycznie
            > napisac czym wlasciwie bedzie sie zajmowalo stowarzyszenie ? Bo z tego co sie
            > zanosi to tak de facto bedzie to quasi-partia zajmujaca sie wyniesieniem
            > Teresy Lubinskiej do godnosci prezydenta Szczecina, tak ?

Każdy ma prawo także do własnego nazewnictwa. Na przykład dla
            mnie "absztyfikant" to "prowincjonalny cwaniak". Oczywiście mam na myśli
            prowincję intelektualną, a nie faktyczną.
            Po pierwsze bycie prezydentem Szczecina, to w wykonaniu jednych - godność, a w
            rozumieniu innych - odpowiedzialność. Po drugie forum nie jest miejscem do
            prezentowania założeń i programów zarówno stowarzyszeń jak i partii. Nie
            wszystkich to interesuje. Wszelkie informacje będą przekazywane na powstającej
            właśnie stronie internetowej. Po trzecie, w miarę możliwości i czasu, postaram
            się na bieżąco komentować miejskie wydarzenia.
            • absztyfikant Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 29.09.03, 22:30
              Prosze nie tworzyc sobie obrazu mojej osoby w oparciu o moj nick. Przypomne
              tylko, ze absztyfikant to w gwarze lodzkiej narzeczony. Tyle. Jak zwykle gdy
              dopominam sie o konkretne informacje, to ze strony milosnikow Od Nowy padaja
              inwektywy. Coz.

Komentowanie tez jest prezentowaniem zalozen i programu. Zwlaszcza jesli sie
              wystepuje pod nietrudnymi do rozszyfrowania inicjalami.

Z niecierpliwoscia czekam na strone internetowa OD Nowy.

Rozumiem, ze nie dowiem sie czym bedzie sie czym sie bedzie zajmowalo
              stowarzyszsnie ? Jaki jest kon kazdy widzi - to jest moja odpowiedz.
              Pozdrawiam.
              • Gość: m.j.w Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 22:49
                absztyfikant napisał:

> Prosze nie tworzyc sobie obrazu mojej osoby w oparciu o moj nick. Przypomne
                > tylko, ze absztyfikant to w gwarze lodzkiej narzeczony. Tyle. Jak zwykle gdy
                > dopominam sie o konkretne informacje, to ze strony milosnikow Od Nowy padaja
                > inwektywy. Coz.

To nie są inwektywy. Tak samo jak ty, mam prawo do własnego nazewnictwa.

> Komentowanie tez jest prezentowaniem zalozen i programu. Zwlaszcza jesli sie
                > wystepuje pod nietrudnymi do rozszyfrowania inicjalami.
                >
                > Z niecierpliwoscia czekam na strone internetowa OD Nowy.
                >
                > Rozumiem, ze nie dowiem sie czym bedzie sie czym sie bedzie zajmowalo
                > stowarzyszsnie ? Jaki jest kon kazdy widzi - to jest moja odpowiedz.
                > Pozdrawiam.

Dowiesz się ze strony internetowej, która powstaje. Ale mam propozycję. Jeżeli
                jesteś żądny informacji, to twój apel dotyczący działalności wystosuj także do
                Związku Hodowców Kanarków oraz, na przykład, do Polskiego Stronnictwa Ludowego.
                Te organizacje istnieją zdecydowanie dłużej i będą mogły przedstawić ci swoje
                dotychczasowe dokonania oraz plany. A w przypadku Stowarzyszenia "Od Nowa"
                uprzejmie proszę o cierpliwość i przypominam, że dopiero zostało zgłoszone do
                rejestracji. Natomiast z przyjemnością będę komentowała sprawy miejskie, o ile
                będę miała informacje na dany temat i będę miała wyrobione zdanie. W
                przeciwieństwie do niektórych osób.
                • absztyfikant Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 30.09.03, 14:21
                  Odpowiedz reczywiscie na poziomie, a to odeslanie do hodowcow kanarkow to
                  iscie styl Woodego Allena. Ja powtorze za dziennikarka Polityki Janina
                  Paradowska - Teresa Lubinska jest zblizona w pogladach do Samoobrony.

m.j.w. napisala:

Dowiesz się ze strony internetowej, która powstaje. Ale mam propozycję. Jeżeli
                  jesteś żądny informacji, to twój apel dotyczący działalności wystosuj także do
                  Związku Hodowców Kanarków oraz, na przykład, do Polskiego Stronnictwa
                  Ludowego.
                  Te organizacje istnieją zdecydowanie dłużej i będą mogły przedstawić ci swoje
                  dotychczasowe dokonania oraz plany. A w przypadku Stowarzyszenia "Od Nowa"
                  uprzejmie proszę o cierpliwość i przypominam, że dopiero zostało zgłoszone do
                  rejestracji. Natomiast z przyjemnością będę komentowała sprawy miejskie, o ile
                  będę miała informacje na dany temat i będę miała wyrobione zdanie. W
                  przeciwieństwie do niektórych osób.

• black.night Admin. Wykluczyć Absztyfa z Forum :-) 30.09.03, 04:20
                absztyfikant napisał:
                > Jaki jest kon kazdy widzi - to jest moja odpowiedz

Admin. Proponuję wykluczyć Absztyfikanta z niniejszego Forum z uwagi na zbyt
                wysoki poziom prezentowanej przez niego dyskusji oraz zbyt dużą i głęboką siłę
                argumentacji. :-)
                Prezentowany powyżej cytat z Absztyfa przedstawiam niniejszym jako dowód w
                sprawie.

• Gość: Ana Re: Admin. Wykluczyć Absztyfa z Forum :-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 11:09
                  pisałam już kiedyś,że z dwojga złego,od czarnej nocy umusłu,lepsza jest już noc
                  długich noży...blacknajcie,jeżeli poziom opinii wyrażanych na tym Forum jest
                  dla ciebie zbyt wysoki(jak sam twierdzisz),to może poszukaj jakiegoś
                  łatwiejszego...np.15-latki...
              • Gość: stasiek Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 07:39
                absztyfikant napisał:

> Prosze nie tworzyc sobie obrazu mojej osoby w oparciu o moj nick. Przypomne
                > tylko, ze absztyfikant to w gwarze lodzkiej narzeczony. Tyle. Jak zwykle gdy
                > dopominam sie o konkretne informacje, to ze strony milosnikow Od Nowy padaja
                > inwektywy. Coz.
                >
                > Komentowanie tez jest prezentowaniem zalozen i programu. Zwlaszcza jesli sie
                > wystepuje pod nietrudnymi do rozszyfrowania inicjalami.
                >
                > Z niecierpliwoscia czekam na strone internetowa OD Nowy.
                >
                > Rozumiem, ze nie dowiem sie czym bedzie sie czym sie bedzie zajmowalo
                > stowarzyszsnie ? Jaki jest kon kazdy widzi - to jest moja odpowiedz.
                > Pozdrawiam.

Czyżbyś twierdził, że ten koń jak "dorożkarski" ma klapy na oczach? Należałoby
                się zastanowić nad tym, gdyż dorożkarskie konie były raczej wytrzymałej rasy,
                prawie perszerony, a w wyśród wymieninych w otwarciu wątku jest conajmniej
                jedna, z wyglądu, gorącokrwista klaczka !
            • Gość: Ana Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 11:02
              Małgosiu!To nieprawda,że każdy ma prawo do własnego rozumienia słów...jeśli
              jakiegoś znaczenia nie znasz,po prostu zajrzyj do słownika,bo niestety
              wygłupiłaś się troszeczkę.Naprawdę nie wypada...nie jesteś Wałęsą...
              • Gość: old.sailor Re: do M.J.W. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 14:35
                prosilbym jednak o podanie paru szczegolow dotyczacych dzialnosci
                celow , metod realizacji czy chociazby ogolnej wizji
                zarowno na tym forum jak i wsrod moich przyjaciol jest wiele osob
                zainteresowanych tworzeniem pozytywnego wizerunku i rozwojem gospodarczym
                szczecina
                niestety jak dotad jestesmy bezczynni i cala nasza energia spuszczana jest
                przez klawisze do netu
                stowarzyszenie tworzone przez powaznych ludzi ma szanse na powaznie cos zrobic
                i ja chetnie wezme w tym udzial
                pozdrowienia
                old.sailor
                • absztyfikant Re: do M.J.W. 30.09.03, 14:39
                  No co ty - beda bic piane i organizowac regularne konferencje prasowe. Teza
                  jest znana: Lubinska na prezydenta. To bedzie tak naprawde partia, tylko pod
                  szyldem stowarzyszenia.
                  • Gość: Martunia Absztyfikant IP: 212.14.60.* 30.09.03, 15:16
                    Twoje twierdzenia są takie jak zwykle czyli niekompetentne i nie poparte
                    faktami. W Stowarzyszeniu 100% Szczecin, o którym piszesz nie ma
                    prof.Lubińskiej i nie było . Natomiast są w nim ludzie z PiSu, SLD,
                    Samoobrony,PO i nie przypisani do żadnych partii przedsiębiorcy. Jak sobie
                    wyobrażasz możliwość poparcia kandydatury Lubińskiej np przez PiS.:-)
                    Byłam na dwóch spotkaniach i nie było tam nic o polityce w Twoim tego słowa
                    rozumieniu. Natomiast dużo mówiono o Funduszach inwestycyjnych, systemie
                    podatkowym czyli dla Ciebie i innych malkontentów nuuuudaaa.
                • Gość: m.j.w Re: do M.J.W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 22:57
                  Wszelkie informacje zostaną przedstawione na stronie internetowej. Natomiast
                  informacje podstawowe o założeniach napiszę jutro. Wróciłam dopiero do domu z
                  pracy i nie chce mi się myśleć, a co dopiero pisać.
                  • Gość: Ana Re: do M.J.W. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 11:02

> Wszelkie informacje zostaną przedstawione na stronie internetowej. Natomiast
                    > informacje podstawowe o założeniach napiszę jutro. Wróciłam dopiero do domu z
                    > pracy i nie chce mi się myśleć, a co dopiero
                    pisać.>...........................Cóż widać tak to już jest z panią Małgorzatą
                    i jej ugrupowaniem....obiecanki cacanki,a konkretów brak.Brak również
                    odpowiedzialności za własne słowa.Szkoda...
                  • Gość: lex Re: do M.J.W. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 12:15
                    pani Jacyno!Publicznie obiecała Pani odpowiedz i slowa nie dotrzymala!nie
                    przystoi ani czlowiekowi honoru,ani komus,kto ma polityczne aspiracje.wstyd!czy
                    podobnie obchodzi sie pani z obietnicami danymi wyborcom?wybrana zostala pani
                    także moim glosem.wiecej tego bledu nie popelnie.
                    • Gość: stasiek Re: do M.J.W. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 16:39
                      Gość portalu: lex napisał(a):

> pani Jacyno!Publicznie obiecała Pani odpowiedz i slowa nie dotrzymala!nie
                      > przystoi ani czlowiekowi honoru,ani komus,kto ma polityczne aspiracje.wstyd!
                      czy
                      >
                      > podobnie obchodzi sie pani z obietnicami danymi wyborcom?wybrana zostala pani
                      > także moim glosem.wiecej tego bledu nie popelnie.

Wyborco pani Jacyny, dlaczego sierdzisz się na Małgorzatkę; przeciesz czasu nie
                      miała, była tak zalatana, że nie mogła "taczki załadować nie mówiąc już o samym
                      murowaniu " . Odpocznie Małgorzatka o wszystkim nas poinformuje !
              • swarozyc Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 30.09.03, 14:58
                Gość portalu: Ana napisał(a):

> Małgosiu!To nieprawda,że każdy ma prawo do własnego rozumienia słów...jeśli
                > jakiegoś znaczenia nie znasz,po prostu zajrzyj do słownika,bo niestety
                > wygłupiłaś się troszeczkę.Naprawdę nie wypada...nie jesteś Wałęsą...
                '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                Widze Aniu ze zywisz predylekcje do polajanek i wysylania ludzi do slownikow..
                Urocza jestes w tym...
                • Gość: Ana Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 15:09
                  za komplement dziękuję...co do słowników,to są baaardzo niedoceniane.Jeżeli
                  ktoś jest politykiem(nawet malutkiego formatu),wypowiada się nie tylko w swoim
                  imieniu,dodatkowo,z definicji wystawia się na ocenę...dlatego nie nazwałabym
                  mojej niewinnej uwagi"połajanką".Ciekawe,co na to słownik,Swarożycu?
                  • swarozyc Ana 30.09.03, 15:11
                    Wybacz Aniu, ale sie nie przygotowalem do wymiany zdan z Toba,wiec nie
                    sprawdzilem znaczenia slowa polajanka...
                    Ignorant!(:-
                    • Gość: stasiek Re: Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 13:48
                      swarozyc napisał:

> Wybacz Aniu, ale sie nie przygotowalem do wymiany zdan z Toba,wiec nie
                      > sprawdzilem znaczenia slowa polajanka...
                      > Ignorant!(:-
                      >
                      Wyręczę Ciebie Absztyfikancie, wg słownika języka polskiego "połajanka" to
                      słowo, zwrot obelżywy, wyzwisko, wymyślanie , łajanie " , i to z grubsza na
                      tyle
                      • Gość: Ana Re: Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 10:27
                        a konkretów,jak nie było,tak nie ma...
                        • Gość: stasiek Re: Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 16:43
                          Małgorzatka, tak się zabiegała z tą "taczką", że nie ma czasu na konkrety; mąż,
                          firmy, pani Teresa L.,spotkania z wyborcami itp !
                          • Gość: stasiek Re: Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 16:45
                            Tfu, na psa urok kompletnie zapomniałem o dzieciach i ewentualnej
                            dalszej "rodzinie ze znajomymi królika" włącznie
    • Gość: m.j.w Deklaracja założycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 19:33
      Deklaracja programowa Stowarzyszenia Gospodarczo-Społecznego Teresy
      Lubińskiej "Od Nowa"

Stowarzyszenie powstało na bazie wiedzy i doświadczenia ludzi, którzy
      zaangażowali się w wybory samorządowe w roku 2002, uczestnicząc w działaniach i
      popierając Komitet Wyborczay Teresy Lubińskiej. Dzięki ich zaangażowaniu w
      wyborach prezydenckich Teresą Lubińską poparło oko. 24.000 wyborców, a w Radzie
      Miasta działa Klub Radnych "Od Nowa".
      Za najważniejsze problemy Szczecina uważamy brak działań rozwojowych
      stwarzających nadzieję na lepszą przyszłość, z czego wynika bieda i bezrobocie.
      Stowarzyszenie Gospodarczo-Społeczne Teresy Lubińskiej "Od Nowa" jest
      organizacją, której działanie określają następujące zasady i cele:
      1. Tworzenie programów gospodarczych i wspieranie decyzji gospodarczych,
      charakteryzujących sę następującymi cechami:
      - dodatni bilans zasobów finansowych Szczecina - więcej pieniędzy musi zostać w
      mieści niż z niego wypływać
      - priorytet dla wytwarzania produktów wysokiej technologii
      2. Szacunek i równe prawa dla wszystkich
      3. Otwartość i współpraca ze wszystkimi orgarnizacjami, w tym z partiami
      politycznymi. W sprawach kluczowych dla Szczecina zasadniczą roę dla rozwoju
      miasta powinna odegrać integracja wszystkich sił twórczych naszej społeczności
      4. Bezwzględna walka z korupcją
      Aktywne uczestnictwo w wyborach na wszystkich poziomach samorządności, w tym
      wygranie wyborów prezydenckich i samorządowych w mieście Szczecinie.

Jest to deklaracja wstępna, założycielska. Sorry, że nie wysłałam wcześniej ale
      dopiero dzisiaj wróciłam do Szczecina i mam dostęp do internetu.
      • Gość: stasiek Re: Deklaracja założycielska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 20:48

> Deklaracja programowa Stowarzyszenia Gospodarczo-Społecznego Teresy
        > Lubińskiej "Od Nowa"
        >
        > Stowarzyszenie powstało na bazie wiedzy i doświadczenia ludzi, którzy
        > zaangażowali się w wybory samorządowe w roku 2002, uczestnicząc w działaniach
        i
        >
        > popierając Komitet Wyborczay Teresy Lubińskiej. Dzięki ich zaangażowaniu w
        > wyborach prezydenckich Teresą Lubińską poparło oko. 24.000 wyborców, a w
        Radzie
        >
        > Miasta działa Klub Radnych "Od Nowa".
        > Za najważniejsze problemy Szczecina uważamy brak działań rozwojowych
        > stwarzających nadzieję na lepszą przyszłość, z czego wynika bieda i
        bezrobocie.
        > Stowarzyszenie Gospodarczo-Społeczne Teresy Lubińskiej "Od Nowa" jest
        > organizacją, której działanie określają następujące zasady i cele:
        > 1. Tworzenie programów gospodarczych i wspieranie decyzji gospodarczych,
        > charakteryzujących sę następującymi cechami:
        > - dodatni bilans zasobów finansowych Szczecina - więcej pieniędzy musi zostać
        w
        >
        > mieści niż z niego wypływać
        > - priorytet dla wytwarzania produktów wysokiej technologii
        > 2. Szacunek i równe prawa dla wszystkich
        > 3. Otwartość i współpraca ze wszystkimi orgarnizacjami, w tym z partiami
        > politycznymi. W sprawach kluczowych dla Szczecina zasadniczą roę dla rozwoju
        > miasta powinna odegrać integracja wszystkich sił twórczych naszej społeczności
        > 4. Bezwzględna walka z korupcją
        > Aktywne uczestnictwo w wyborach na wszystkich poziomach samorządności, w tym
        > wygranie wyborów prezydenckich i samorządowych w mieście Szczecinie.
        >
        >
        > Jest to deklaracja wstępna, założycielska. Sorry, że nie wysłałam wcześniej
        ale
        >
        > dopiero dzisiaj wróciłam do Szczecina i mam dostęp do internetu.

Małgorzatko, jakby co to czy my forumowicze możemy co nieco zaproponować do
        Waszej deklaracji wstępnej przed ogłoszeniem ostatecznej deklaracji ?
        • Gość: m.j.w Re: Deklaracja założycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 21:03
          Fajnie mnie nazywasz.
          Oczywiście, że tak. Bardzo poproszę o wszelkie uwagi. Także krytyczne. Ale
          przede wszystkim konstruktywne. Deklaracja założycielska nie może być
          elaboratem programowy, przedstawia tylko cel działania. Ten program powinien
          zostać wypracowany wspólnie, przez osoby zainteresowane rozwojem Szczecina.
          • absztyfikant Re: Deklaracja założycielska 05.10.03, 21:42
            Piekna nowomowa, ale konkretow brak. Powiesz mi Malgorzato na czym bedzie
            polegala dzialanosc stowarzyszenia ? Czy nie pzypadkiem na piciu kawusi i
            chrupaniu ciasteczek ? Moze piwka ?

Moim zdaniem to stowaryszenie bedzie taka quasi-partia, ktore bedzie w
            rzeczywistosci realizowalo cele polityczne, czytaj bedzie sie staralo zrobic z
            Lubinskiej prezydenta.

Nie lepiej nazwac rzeczy po imieniu ? Po co ta hipokryzja... Rozumiem, ze
            jestescie konsekwentni w "dziekowaniu politykom" ?

Przebral sie diabel w ornat i ogonem na msze dzwoni!
            • Gość: m.j.w Re: Deklaracja założycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 21:54
              Jest to deklaracja założycielska. Szczerze mówiąc, z Panem w ogóle nie mam
              ochoty podejmować dyskusji. Przeczytałam Pana wcześniejsze wypowiedzi i nie mam
              zamiaru Pana przekonywać. To tak, jak bym miała przekonywać Mariana Jurczyka,
              żeby poparł Teresę Lubińska. Albo na przykład, żeby Edmund Runowicz wraz ze
              swoimi przyjaciółmi poprosił Teresę Lubińską o przyjęcie odpowiedzialności za
              zarządzanie miastem. Na szczęście nie wszyscy mają takie zdanie, jak Pan,
              Marian Jurczyk i Edmund Runowicz.
              • absztyfikant Re: Deklaracja założycielska 05.10.03, 21:57
                No dobrze, deklaracja zalozycielska. Ale co macie zamiar robic w przyszlosci ?
                Zakladacie tak de facto partie, wiec przestancie mamic ludzi tym, ze bedziecie
                pracowac spolecznie, zeby "ludziom bylo lepiej i zylo sie dostatniej".
                • absztyfikant Re: Deklaracja założycielska 05.10.03, 21:58
                  Tak by the way Teresa Lubinska na czacie w GW powiedziala, ze "bardzo lubi pana
                  Edmunda", a o Jurczyku wypowiadala sie z wielkim szacunkiem i darzy go podobno
                  wielka estyma.
      • Gość: old.sailor Re: Deklaracja założycielska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 10:37
        wszystko fajnie , pare pytan
        - czy jest to stowarzyszenie otwarte? jesli tak to gdzie i kiedy jakies
        spotkanie
        - czy prace beda jawne , czy tez jak zwykle zwykly obywatel bedzie sie
        dowiadywal wszystkiego post factum
        - jak zamierzacie aktywizowac spoleczenstwo, skad brac srodki , itp?

jak wczesniej pisalem , jestem zainteresowany wlaczeniem sie w prace
        stowarzyszenia
        pozdrawiam
        o.s.
        • Gość: m.j.w Re: Deklaracja założycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 22:58
          Gość portalu: old.sailor napisał(a):

> wszystko fajnie , pare pytan
          > - czy jest to stowarzyszenie otwarte? jesli tak to gdzie i kiedy jakies
          > spotkanie

Oczywiście, że jest to stowarzyszenie otwarte.

> - czy prace beda jawne , czy tez jak zwykle zwykly obywatel bedzie sie
          > dowiadywal wszystkiego post factum

Prace będą jawne, ale głównie dla tych, którzy ędą tym zainteresowani. Bardzo
          trudno jest przekazywać informację publicznie - do tego trzeba mieć media. Po
          powstaniu strony internetowej wszelkie informacje na temat prac będą tam
          zamieszczane.

> - jak zamierzacie aktywizowac spoleczenstwo, skad brac srodki , itp?

Z jednej strony stowarzyszenie liczy na zainteresowanie wszystkich, którzy mają
          już dość degrengolady naszego miasta, a z drugiej strony będziemy zapraszać
          konkretne osoby do współpracy. Myślę, że nie należy ograniczać się tylko do
          tych, którzy sami wykażą inicjatywę, ale także budzić w ludziach chęć wzięcia
          odrobiny odpowiedzialności za rozwój Szczecina.

> jak wczesniej pisalem , jestem zainteresowany wlaczeniem sie w prace
          > stowarzyszenia

Fajnie, mam nadzieję, że się poznamy. Termin spotkania zostanie przekazany
          także na forum.

> pozdrawiam
          > o.s.

Pozdrawiam. m.j.w
      • absztyfikant Re: Deklaracja założycielska 06.10.03, 18:17
        Czy to w ramach pomyslu Teresy Lubinskiej, by dac honoris causa US Billowi
        Gatesowi ?

> - priorytet dla wytwarzania produktów wysokiej technologii
    • absztyfikant Re: co ze stowarzyszeniem p.Lubińskiej? 05.10.03, 22:01
      Tak jeszcze na marginesie wszystkiego. Janina Paradowska z tygodnika POLITYKA
      porownala Lubinska do Andrzeja Leppera.
      • black.night Re: Paradowska napisała 06.10.03, 03:08
        absztyfikant napisał:

> Tak jeszcze na marginesie wszystkiego. Janina Paradowska z tygodnika
        POLITYKA
        > porownala Lubinska do Andrzeja Leppera.

Babcia Paradowska rózne pierdoły wypisuje. Baczor ponoć chowa się do szafy jak
        dowie się, że Jasia Paradowska idzie do jego gabinetu.
        • Gość: Ana Re: Paradowska napisała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 09:42
          niestety....rozczarowanie!jak to możliwe,że stowarzyszenie stricte
          gospodarcze,zakłada"uczestnictwo w wyborach"jako deklarację programową?Jak to
          mozliwe,że stowarzyszenie mające cele gospodarcze zakłada,ze będzie zrzeszać
          ludzi,którzy zaangażowali się w działalność komitetu wyborczego?Co to ma
          wspólnego z gospodarką?I jeszcze jedna uwaga...ile są warte deklaracje
          stowarzyszenia o"otwartości"widać,z wypowiedzi p. jacyny-witt,która
          Absztyfikantowi mówi wprost:"Z panem,mówiąc szczerze,w ogóle nie mam ochoty
          rozmawiać"Czy dlatego,że stawia niewygodne pytania?
          • Gość: m.j.w Re: Paradowska napisała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 23:10

> niestety....rozczarowanie!jak to możliwe,że stowarzyszenie stricte
            > gospodarcze,zakłada"uczestnictwo w wyborach"jako deklarację programową?Jak to
            > mozliwe,że stowarzyszenie mające cele gospodarcze zakłada,ze będzie zrzeszać
            > ludzi,którzy zaangażowali się w działalność komitetu wyborczego?Co to ma
            > wspólnego z gospodarką?I jeszcze jedna uwaga...

ile są warte deklaracje
            > stowarzyszenia o"otwartości"widać,z wypowiedzi p. jacyny-witt,która
            > Absztyfikantowi mówi wprost:"Z panem,mówiąc szczerze,w ogóle nie mam ochoty
            > rozmawiać"Czy dlatego,że stawia niewygodne pytania?

Ciekawa jestem, gdzie P. Jacyna-Witt to powiedziała? Bo na razie taka była
            wypowiedź nicka m.j.w. Natomiast Pan absztyfikant nie zadaje pytań, tylko
            udziela sam sobie odpowiedzi i, szczerze mówiąc, nie jest zainteresowany moimi
            odpowiedziami. On tam już swoje wie!

Stowarzyszenie nie jest stricte gospodarcze. Po prostu sprawy gospodarcze
            będzie traktowało priorytetowo - co widać chociażby po kolejności w nazwie
            Stowarzyszenie Gospodarczo-Społeczne. Deklaracja założycielska bardzo ramowo
            określa cel działania - ale nie można realizować konkretnej polityki rozwoju
            bez wpływu na władzę. Jak się nie ma władzy, to można sobie na przykład
            podyskutować na forum. Jest miło. A tak apropos, to jestem ciekawa co by cię
            nie rozczarowało?
            • Gość: Ana Re: Paradowska napisała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 11:53
              pytasz co by mnie nie rozczarowało,więc odpowiem:np.odrobina powagi i
              odpowiedzialności ze strony lokalnych,drobnych polityków.Nie byłabym
              rozczarowana,gdybyś zamiast alergicznie reagować na pytania i wątpliwości
              postarała się merytorycznie odpowiedzieć.Nie rozczarowałoby mnie,gdybyś nie
              wypierała sie swoich wypowiedzi,twierdząc,że nie pisałaś jako małgorzata jacyna-
              witt,tylko jako nick mjw.Nie byłabym rozczarowana,gdybys zamiast atakować
              oponentów,podjęła dyskusję,postarała się zrozumieć inne poglądy,gdybyś
              dotrzymywała danego słowa,gdybyś odpowiedziała na pytania....starczy??
              • Gość: m.j.w Re: Paradowska napisała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 18:52

Nie rozczarowałoby mnie,gdybyś nie
                > wypierała sie swoich wypowiedzi,twierdząc,że nie pisałaś jako małgorzata
                jacyna-witt,tylko jako nick mjw.

A gdzie podpisałam się jako małgorzata jacyna-witt? Na forum wszyscy
                występujemy pod nickami i jest to fajne. Dlaczego niektórzy z uporem lepszej
                sprawy próbują je rozszyfrować. Przestanie wtedy to być zabawne. Chyba, że ktoś
                formalnie zabiera głos - o.k. jego wybór. Przestań mi psuć zabawę. Jeżeli
                chcesz, to przedstawimy się sobie w innym miejscu - ale obydwie jednocześnie.
                • Gość: Ana Re: Paradowska napisała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 11:49
                  sama stwierdziłaś na tym forum,że nie wstydzisz się nazwiska...skoro wybrałaś
                  nick łatwy do rozszyfrowania,podałaś służbową komórkę to nie rozumiem,w czym
                  problem?Może w tym,że małgorzata jacyna-witt zobaczyła,że mjw się wygłupiła?
            • Gość: tuner Re: Paradowska napisała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 14:12
              bezczelnosc,hucpa i samozadowolenie pani wit nie ma granic9przepraszam,a może
              mówilem o nicku mjw :0.ta pani chyba uważa sie za kogos lepszego od innych!
              • Gość: m.j.w eee tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 18:47
                Nie sądzę, aby ta pani uważała się za kogokolwiek lepszego od innych. Chyba nie
                masz racji. Może nie znasz dobrze tej pani? Może nie znasz jej w ogóle?
        • Gość: Ana Re: Paradowska napisała IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 11:18
          to,że jest babcią(lubińska i jacyna też nimi są)nie zmienia faktu,że to jedna z
          z sensowniej piszących dziennikarek.do tego ponoć bardzo wpływowa...
          • Gość: kruk było 100% Szczecin, padło, to samo ze stow. IP: *.drawno.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 12:39
            Dość ciekawym pomyslem było 100% Szczecin. Świetne hasło takze na wybory. Było
            ale sie zmyło. N pierwszym spotkaniu uwierzyłem nawet chciałem zpłacić
            składkę.To wtedy narodził się nawet swietny pomysł na wybory i kreowania
            gospodarki jako najważniejszego elementu w rozwoju Szczecina.Cała prezentowana
            na tym spotkaniu strategia wyborcza poparta rzeczową analizą wykorzystana
            została później w wyborach Lubińskiej ale bez 100% Szczecin. Stowarzyszenie
            100% umarło i to samo czeka Stowarzyszenie T. Lubińskiej bo nie jest potrzebne
            dla rzeczywistej polityki gospodarczej miasta ale na wybory i budowane
            deklaracje i programy przypominaja taka jedna partie (UW), która , żeby
            pokazywać, że coś robi, wiecznie robi jakieś programy a potem dostaje w
            sondażach 3%. To wszystko ginie bo nie ma przełozenia na wyborców. Nie ma
            pomysłu co dalej. Brakuje wam człowieka, który ma pomysł jak przekonywać
            wyborców do realnych rzeczy.Szkoda tego wszystkiego, za bardzo bawicie się w
            politykierstwo a za mało w konkretne działania. Szkoda.
            • Gość: lukas Who is who? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 17:27
              Kolega Tomasz Szybowski z Unii Wolności? Adres internetowy wskazywałby jasno
              kolegę sekretarza miasta Drawna. Zawiedzione nadzieje, syndrom porzuconego
              nieszczęśnika?
              • absztyfikant Re: Who is who? 06.10.03, 17:40
                Forumowicz lukas wie troche za duzo. Wszystko wskazuje wiec na to, ze dawni
                koledzy partyjni sie poklocili. Swoja droga jesli to prawda, ze to napisal p.
                Szybowski, to jet to tym bardziej ciekawa opinia, bo jest to opinia osoby,
                ktora Jacyne-Witt zna doskonale. Swoja droga pan z Drawna napisal swieta prawde.
            • Gość: m.j.w Re: było 100% Szczecin, padło, to samo ze stow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 23:23
              Gość portalu: kruk napisał(a):

> Dość ciekawym pomyslem było 100% Szczecin. Świetne hasło takze na wybory.
              Było
              > ale sie zmyło. N pierwszym spotkaniu uwierzyłem nawet chciałem zpłacić
              > składkę.To wtedy narodził się nawet swietny pomysł na wybory i kreowania
              > gospodarki jako najważniejszego elementu w rozwoju Szczecina.Cała
              prezentowana
              > na tym spotkaniu strategia wyborcza poparta rzeczową analizą wykorzystana
              > została później w wyborach Lubińskiej ale bez 100% Szczecin. Stowarzyszenie
              > 100% umarło i to samo czeka Stowarzyszenie T. Lubińskiej bo nie jest
              potrzebne
              > dla rzeczywistej polityki gospodarczej miasta ale na wybory i budowane
              > deklaracje i programy przypominaja taka jedna partie (UW), która , żeby
              > pokazywać, że coś robi, wiecznie robi jakieś programy a potem dostaje w
              > sondażach 3%. To wszystko ginie bo nie ma przełozenia na wyborców. Nie ma
              > pomysłu co dalej. Brakuje wam człowieka, który ma pomysł jak przekonywać
              > wyborców do realnych rzeczy.Szkoda tego wszystkiego, za bardzo bawicie się w
              > politykierstwo a za mało w konkretne działania. Szkoda.

Konkretne działania rozwojowe Miasta można realizować, jak się ma konkretny
              (powtarzam - konkretny) wpływ na władzę. A tak, to można sobie podyskutować na
              forum, na sali sesyjnej, lub na herbatce izbowej. Stowarzyszenie 100% Szczecin
              nie miało nic wspólnego z Komitetem Wyborczym Teresy Lubińskiej i w ogóle z
              wyborami. Jasno zadeklarowali to jego członkowie. Przypomnę, że w zarządzie byli
              (i chyba dalej są) ludzie z wszelkich opcji politycznych oraz tacy, którzy z
              polityką stykają się tylko przy zamówieniach publicznych. Stowarzyszenie to
              miało na celu zaktywizowanie autentycznych prywaciarzy do wspólnej polityki.
              Myślę, że dalej to robi. Osoby zainteresowane znajdą na ten temat informacje.
              Chyba twoje porównanie nie było zbyt trafne. I przypomnę: Teresa Lubińska
              otrzymała prawie 26 tys. głosów i przegrała z Runowiczem (kandydatem
              największej ówcześnie partii) tylko 360 głosami.
              A poza tym, co słychać?
              • Gość: Kruk Re: było 100% Szczecin, padło, to samo ze stow. IP: *.drawno.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 14:04
                To miło, że Pani odpowiedziała. Przy okazji wiem kto jest sekretarzem w
                Drawnie. To mała gmina ale m.i. dltego ma swój urok, że można swobodnie
                korzystać z interentu. Sądze, że romowy na tematy gospodarcze i inne można
                spokojnie przeprowadzić w Dominikowie. Tu jest prawie jak w Szczecinie gdzie
                człowiek nie pójdzie spotyka starych znajomych ale zupełnie inny klimat. Jeśli
                chodzi o moje zdanie na tematy polityczno - gospodarcze to uważam, że można je
                realizwać kiedy się ma władze. Ale żeby mieć władze trzeba mieć za sobą
                wyborców. I tego niestety brakuje. Swoja drogą to chyba zaproponyje założenie
                w Dominkowie Stowarzyszenie Przyjaciół Szczecina. Swoją drogą zaangażowanie
                polityczne szkodzi interesom i dlatego lepiej anonimowy.
                Pozdrawiam.
              • absztyfikant Re: było 100% Szczecin, padło, to samo ze stow. 07.10.03, 16:07
                To trzeba bylo mowic od razu, ze chodzi o kase i wplywy, a nie zaslaniac sie za
                dzialanoscia powiedzmy umownie charytatywna.

> Gość portalu: kruk napisał(a):
                >
                > > Dość ciekawym pomyslem było 100% Szczecin. Świetne hasło takze na wybory.
                > Było
                > > ale sie zmyło. N pierwszym spotkaniu uwierzyłem nawet chciałem zpłacić
                > > składkę.To wtedy narodził się nawet swietny pomysł na wybory i kreowania
                > > gospodarki jako najważniejszego elementu w rozwoju Szczecina.Cała
                > prezentowana
                > > na tym spotkaniu strategia wyborcza poparta rzeczową analizą wykorzystana
                >
                > > została później w wyborach Lubińskiej ale bez 100% Szczecin. Stowarzyszeni
                > e
                > > 100% umarło i to samo czeka Stowarzyszenie T. Lubińskiej bo nie jest
                > potrzebne
                > > dla rzeczywistej polityki gospodarczej miasta ale na wybory i budowane
                > > deklaracje i programy przypominaja taka jedna partie (UW), która , żeby
                > > pokazywać, że coś robi, wiecznie robi jakieś programy a potem dostaje w
                > > sondażach 3%. To wszystko ginie bo nie ma przełozenia na wyborców. Nie ma
                > > pomysłu co dalej. Brakuje wam człowieka, który ma pomysł jak przekonywać
                > > wyborców do realnych rzeczy.Szkoda tego wszystkiego, za bardzo bawicie się
                > w
                > > politykierstwo a za mało w konkretne działania. Szkoda.
                >
                > Konkretne działania rozwojowe Miasta można realizować, jak się ma konkretny
                > (powtarzam - konkretny) wpływ na władzę. A tak, to można sobie podyskutować
                na
                > forum, na sali sesyjnej, lub na herbatce izbowej. Stowarzyszenie 100%
                Szczecin
                > nie miało nic wspólnego z Komitetem Wyborczym Teresy Lubińskiej i w ogóle z
                > wyborami. Jasno zadeklarowali to jego członkowie. Przypomnę, że w zarządzie
                byl
                > i
                > (i chyba dalej są) ludzie z wszelkich opcji politycznych oraz tacy, którzy z
                > polityką stykają się tylko przy zamówieniach publicznych. Stowarzyszenie to
                > miało na celu zaktywizowanie autentycznych prywaciarzy do wspólnej polityki.
                > Myślę, że dalej to robi. Osoby zainteresowane znajdą na ten temat informacje.
                > Chyba twoje porównanie nie było zbyt trafne. I przypomnę: Teresa Lubińska
                > otrzymała prawie 26 tys. głosów i przegrała z Runowiczem (kandydatem
                > największej ówcześnie partii) tylko 360 głosami.
                > A poza tym, co słychać?
          • absztyfikant Re: Paradowska napisała 06.10.03, 17:42
            Gdyby Baczynski nie szanowal Paradowskiej, to powinien juz ja dawno zwolnic.
            Jest to bardzo rzetelna dziennikarka, mozna ja ogladac w lozy prasowej TVN24,
            pisuje tez do Glosu Szczecinskiego i Rzeczpospolitej.
            • black.night Re: Paradowska napisała 07.10.03, 04:34
              absztyfikant napisał:

> Gdyby Baczynski nie szanowal Paradowskiej, to powinien juz ja dawno zwolnic.
              > Jest to bardzo rzetelna dziennikarka, mozna ja ogladac w lozy prasowej
              TVN24,
              > pisuje tez do Glosu Szczecinskiego i Rzeczpospolitej.
              Podtrzymuję. Baczor chowa się lub ucieka jak idzie do niego pogadać ta właśnie
              rzetelna dziennikarka. A z tym zwolnieniem to ostrożnie tam gdzie mamy do
              czynienia z czymś w rodzaju Spółdzielni Dziennikarskiej. To z dnia na dzień
              może nie być Baczyńskiego jak Babcia Paradowska z Passentem tak ustalą.
              • absztyfikant Re: Paradowska napisała 07.10.03, 16:05
                Nie wiem skad masz takie informacje. Swoja droga teza o Baczynskim
                terroryzowanum przez meza Osieckiej i Paradowska jest ciekawa i ma swoj walor
                sensacyjny.

Poza tym Passent jest Zydem, wiec moznaby jakas spiskowa teorie ukuc. Na
                marginesie zupelnie Paradowska jest w wieku Lubinskiej Teresy. I w
                przeciwienstwie do niej kariere zrobila uzywajac swojego nazwiska, a nie
                nazwiska slawnego meza.
    • absztyfikant podbijam 03.12.03, 13:04

• Gość: Ana pewnie jeszcze o nich usłyszymy... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 13:46
        zauważcie proszę,że wątek ma już kilka miesięcy,a o stowarzyszeniu ciągle
        cisza...ale nie martwmy się:przed wyborami,zapewne nastąpi cudowna
        reinkarnacja...
        • absztyfikant Re: pewnie jeszcze o nich usłyszymy... 03.12.03, 13:48
          O tak, przed wyborami nastapi wysyp pomyslow. Przypominam jeded: MJW
          obiewcywala stworzyc obywatelska TV !!!! Monthy Python:)
    • absztyfikant pooooooodbijam 03.12.03, 15:57

• Gość: Ana do roboty!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 16:07
        zwróciłeś uwagę Absztyfikancie,jaki w tym wątku członek palestry cichutki...i
        mjw nagle nie ma czasu,że o lali i nocy umysłowej nie wspomnę...
        • Gość: lala ana + absztyfikant IP: 193.95.99.* 03.12.03, 18:19
          alescie sobie pogadali. bartnik/absztyfikant i jego zakompleksiona flama ana.
          patrz absztyfikant, jak ta ana sie do ciebie przyczepila. a przeciez ty lubisz
          chlopcow. a wypowiedzi wasze zalosne i jak zwykle dmuchajace w jedna rure.
          ciekaw jeste kto wam za to placi. po pierwsze - miasto, na roznego rodzaju
          rodosna tworczosc, a po drugie... czyzby to ksywka ze sluzb... jezeli ktos
          mysli ze przestaly dzialac to sie myli. swego czasu byl nawiedzony czyli
          Jurczyk teraz jest absztyfikant i ana. cel jest ten sam. zniszczyc
          wartosciowych, wylansowac bmw. nie tedy droga chlopcy i dziewczynki. tworzycie
          gnoj w ktorym wszyscy niedlugo ugrzezniemy. moze lepiej dopuscic troche
          madrych ludzi do wladzy. przeciez chodzi o to, zeby wszystkim bylo lepiej.
          chyba, ze jest jakis inny cel...
          • absztyfikant Re: ana + absztyfikant 04.12.03, 12:39
            A ty znowu swoje ? Nie jestem PB, a Cezarego U. szanuje za wiekie dokonania...
          • Gość: Ana lalunia..no,no... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 13:07
            laluniu,nie odnosząc się do treści twojej wypowiedzi(wiadomo dlaczego)muszę
            przyznać,że masz retorykę na poziomie prezydenta jurczyka.czapki z głów!
    • Gość: idiota Malgorzato! IP: 217.153.97.* 03.12.03, 18:23
      Zaloz swobie kolejne fasadowe stowarzyszenie. Albo ubierz swoich pracownikow na
      zolto i niebiesko jak kiedys na bazarze chcialas zrobic, by sie (Kocmielowi?)
      podlizac.
      • Gość: lala idioto IP: 193.95.99.* 04.12.03, 17:25
        masz swietnego nicka. pod takim kazda wypowiedz jest jednoznacznie
        sklasyfikowana. dalej, dalej idioto w tej tonacji. bo jak na razie nie masz
        nic do powiedzenia poza belkotem. jak przystalo na idiote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka