Dodaj do ulubionych

Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 21:59
Co za bzdura. Cz naprawdę nie ma w naszym mieście kogoś
myślącego. Czasem architekt miasta nie pozwala na konieczne
rzeczy, a tu taka decyzja, do tego argumentowana próba powrotu
do tego co było kiedyś. No cóż, to po prostu śmieszne...
Obserwuj wątek
    • Gość: Żyleta BOŻE ZRÓB COŚ!!! IP: 217.153.159.* 07.10.03, 22:52
      Już chyba tylko siły wyższe są nam w stanie pomóc bo przecież
      ludzie rządzący naszym miastem już dawno przestali myśleć
      logicznie gdzie są miejsca pracy???????????????????
      JUrczyk musi odejść!!!!!!!!!!!
      • Gość: YORK Re: BOŻE ZRÓB COŚ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:54
        to jest pomysł dać pracę ludzią , ale to pomysł
        spułdzielni.Potem pod pomsysłem podpisz się pan prezydent.
    • Gość: Żyleta P.S. IP: 217.153.159.* 07.10.03, 22:56
      A konserwator zabytów to już wogule śmiech na sali ;-)))))
      buhahahahaha a kino kosmos stoji ach te zabytki......Czyżby to
      miał być kolejny???
      • Gość: rado Re: P.S. IP: 111.111.51.* 07.10.03, 22:59
        Gość portalu: Żyleta napisał(a):

> A konserwator zabytów to już wogule śmiech na sali ;-)))))
        > buhahahahaha a kino kosmos stoji ach te zabytki......Czyżby to
        > miał być kolejny???

najpierw wpisza wiezowce na liste unesco a potem te budki. caly szczecin.
        miasto handlarzy. pozdrawiam rado
    • Gość: p-s Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: 62.233.219.* 07.10.03, 23:31
      Ludzie bez jakiejkolwiek wyobrażni, albo niedouczeni. Jeden z
      nich to magazynier ,więc, jeżeli na ulicach poustawia
      regały ,no to wydaje mu się że będzie porządek.
      • absztyfikant Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu 07.10.03, 23:35
        Ale blamaz. Powolna zamiana Al. Wojska Polskiego w stadiom dziesieciolecia
        staje sie faktem. Za pare lat juz chyba nikomu nie przyjdzie do glowy, ze
        Falkenwalderstrasse byla jedna z najbardziej prestizowych ulic dawnego
        Szczecina. Z tymi podstarzalymi prostytutkami z pl. Zgody te budki beda sie
        komponowac wprost idealnie.
    • Gość: Pszczoła Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: 217.153.7.* 08.10.03, 07:53
      Niech dadzą mi pracę a będę kupować w tych ich pawilonach i
      marketach!!!!

Żałosne! :-(
    • Gość: malky Niech ktos wysle Cehaka na leczenie! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 08:32
      To sie w glowie nie miesci - najpierw konserwator zabytkow ktory zamurowuje
      zabytkowe nazwy ulic, a zakazuje rozwalenia betonowego socjalistycznego
      monstrum Kina K., a teraz okazuje sie ze to jakas plaga - dyrektor wydzialu
      planowania przestrzennego miasta wygaduje rzeczy ktore wskazuja na to, ze
      moglby byc co najwyzej soltysem w Ochotnicy Gornej, ale nie szefem jednego z
      wazniejszych jednostek org. w UM polmilionowego miesta... To rzeczywiscie moze
      pomoc albo lekarz albo Boska opatrznosc...
      • Gość: stasiek Przesadzić Cehaka do pawilonu od strony wieżowca ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 18:07
        Gość portalu: malky napisał(a):

> To sie w glowie nie miesci - najpierw konserwator zabytkow ktory zamurowuje
        > zabytkowe nazwy ulic, a zakazuje rozwalenia betonowego socjalistycznego
        > monstrum Kina K., a teraz okazuje sie ze to jakas plaga - dyrektor wydzialu
        > planowania przestrzennego miasta wygaduje rzeczy ktore wskazuja na to, ze
        > moglby byc co najwyzej soltysem w Ochotnicy Gornej, ale nie szefem jednego z
        > wazniejszych jednostek org. w UM polmilionowego miesta... To rzeczywiscie
        moze
        > pomoc albo lekarz albo Boska opatrznosc...

Przenieść gabinet Cehaka do pawilonu od strony wieżowca, zaś sam pawilon
        podpiwniczyć i urządzić gabinet pani konserwator jankowskiej z naświetlem w
        płycie chodnikowej !
    • Gość: Sz-n Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: *.bazapartner.pl 08.10.03, 11:56
      bledy poprzedniego systemu ,ktory dawal tereny ,dzialki spoldzielniom pod
      budowe mieszkan (najlepiej wiezowcow bo brakowalo mieszkan -ciagle) byle gdzie
      nawet w historycznych centrach.Podobno mialy stac na podzamczu leningrady.Na
      wyburzenie wiezowcow nie ma pieniedzy i mieszkania zastepcze.TYlko jak pawilony
      wkomponuja sie do starej zabudowy.Ciekaw jestem.Drugi cinema Pub
    • Gość: Antyknajak Popieram koncepcję pawilonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 12:07
      Oczywiście nie znam w chwili obecnej ich wyglądu. Jednak lepsze zatwierdzone
      projektowo pawilony (oby łądne) niż rozłożone krzesełka itp punkty handlowe.
      Niech się w centrum rozwija biznes inny niż hipermarkety. Sądzę, że jest to
      dotrzymywanie obietnic wyborczych przez Jurczyka. Obiecał wspierać polskich,
      szczecińskich kupców. Ciąg handlowy obok Galaxy jest rewelacyjnym pomysłem na
      stworzenie temu molochowi konkurencji. Gratuluję Jurczykowi
      • absztyfikant Re: Popieram koncepcję pawilonów 08.10.03, 13:34
        Rzeczywiscie konkurencja. Wyobrazasz sobie sprzedawce srobek, mydla i powidla
        czy sprzedawce hot-dogow konkurujacego z wielkim centrum handlowym ? Przebudz
        sie, jeszcze nie jest z toba tak zle. Masz szanse.

Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Oczywiście nie znam w chwili obecnej ich wyglądu. Jednak lepsze zatwierdzone
        > projektowo pawilony (oby łądne) niż rozłożone krzesełka itp punkty handlowe.
        > Niech się w centrum rozwija biznes inny niż hipermarkety. Sądzę, że jest to
        > dotrzymywanie obietnic wyborczych przez Jurczyka. Obiecał wspierać polskich,
        > szczecińskich kupców. Ciąg handlowy obok Galaxy jest rewelacyjnym pomysłem na
        > stworzenie temu molochowi konkurencji. Gratuluję Jurczykowi
        • Gość: Antyknajak Tak, popieram koncepcję pawilonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:43
          > Rzeczywiscie konkurencja. Wyobrazasz sobie sprzedawce srobek, mydla i
          powidla
          > czy sprzedawce hot-dogow konkurujacego z wielkim centrum handlowym ?
          Przebudz
          > sie, jeszcze nie jest z toba tak zle. Masz szanse.

Tak wyobrażam sobie. Mało tego wielokrotnie widziałem taką konkurencję nie
          muszę sobie tego nawet wyobrażać.
          Zdecydowanie poprawi to koloryt miasta i jego, nie czarujmy się, przemytniczo-
          handlowy charakter. Poza tym miałem na myśli nie konkurencję, która wyłoży na
          łopatki Galaxy tylko konkurencję w sensie możliwości wyboru przez klienta.
          Jest pewna ilość klientów, którzy wolą "żywego sprzedawcę" niż anonimowe półki
          w hipermarkecie.
          • absztyfikant Re: Tak, popieram koncepcję pawilonów 08.10.03, 13:47
            A gdzie widziales taka konkurencje ? W Minsku moze ? W Delhi ?
            • Gość: Antyknajak Re: Tak, popieram koncepcję pawilonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:00
              Nie przesadzaj. Np : w Hiszpanii niech będzie Palma, New York. Zresztą
              przykładów jest dużo.Rzecz w tym, że każdy biznes musi się zwrócić i być
              skrojony na miarę zasobności i ilości klientów danego kraju ,miasta.Jeżeli
              mówimy o gospodarce rynkowej, a nie o kolejnej odmianie socjalizmu gdzie kilku
              Forumowiczów-polityków siada i ustala co będzie dla obywateli lepsze.
              Znaczna część surrealistów (nie o Tobie !) potrafi w zapyziałych i biednych
              miejscowościach postulować architekturę i sposób (klasę) organizacji handlu
              jak w Centrum Londynu. Nie, w Szczecinie nie będzie Harrodsa. Lepsze
              zatwierdzone architektonicznie i na konkretny czas np 10 lat pawilony niż
              krzesełka , brud itp.
              • absztyfikant Re: Tak, popieram koncepcję pawilonów 08.10.03, 14:10
                Skoro jestesmy przy Londynie, to powiem ci, ze w City of Westminster nie
                widzialem nigdy pawilonow. Jesli sie pojawiaja jakies ich namiastki, to np.
                Hindus z taczka z pomaranczami oferujacy swiezo wyciskany sok.

Podobnie jest w okolicach stacji Picadilly Circus czy nawet Paddington. Nie
                mowie, zeby otwierac zaraz Harrodsa, bo trzebaby sie najpierw Al-Fayeda o
                zdanie spytac i nie oszukujmy sie Wojska Polskiego nigdy nie bedzie Oxford
                Street. Ale moze byc przyzwoita ulica handlowa z w miare stylowymi sklepami.

Skoro mowisz o Nowym Jorku. Pomysl na 5th Avenue chyba nie przejdzie. Wyjdzie z
                tego targowisko w Kinszasie. Przepraszam w Jurczykowie.
                • Gość: Antyknajak Pawilony są nawet na Manhattanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:38
                  Stary, ja nie piszę o 5 avenue ale np : o dole Manhattanu, nie mówię już o
                  innych dzielnicach. A porównanie Szczecina do południowej części Manhattanu
                  nie jest chyba obrazą średniego miasta w Polsce. Natomiast porównanie
                  Szczecina do 5-tej alei jest daleką przesadą z Twojej strony.
                  Natomiast nie mówiłem nic o Londynie jako przykładzie miasta gdzie są takie
                  pawilony więc chyba polemizujesz z kimś innym pisząc :
                  >to powiem ci, ze w City of Westminster nie
                  > widzialem nigdy pawilonow. Jesli sie pojawiaja jakies ich namiastki, to np.
                  > Hindus z taczka z pomaranczami oferujacy swiezo wyciskany sok.
                  >
                  > Podobnie jest w okolicach stacji Picadilly Circus czy nawet Paddington. Nie
                  Ogólnie zaproponuj coś. Będzie się lepiej rozmawiało. Ja konkret podałem.
                  Popieram pawilony , bo ... i podałem argumenty. Ty natomiast piszesz coś o
                  Londynie i 5 tej alei.
                  • absztyfikant Re: Pawilony są nawet na Manhattanie 08.10.03, 14:48
                    Tobie sie chyba Manhattan pomylil z tym niebuszewskim. O Londynie pisales ty,
                    jako o miejscu, gdzie surrealisci organizuje handel (?). Jasne, ze pawilony
                    stoja nawet przed British Museum, ale sa okresowe, eleganckie i oferuja np. 500
                    rodzajow kawy i z 10 rodzajow cukru. Takim pawilonom mowie tak. Natomiast
                    pawilonom z rajstopami, marchewka, guzilami i kielbasa mowie zdecydowane nie. I
                    nie mydlij mi oczu Nowym Jorkiem, bo tak sie sklada, ze znam dosc dobrze
                    Wielkie Jablko.

Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Stary, ja nie piszę o 5 avenue ale np : o dole Manhattanu, nie mówię już o
                    > innych dzielnicach. A porównanie Szczecina do południowej części Manhattanu
                    > nie jest chyba obrazą średniego miasta w Polsce. Natomiast porównanie
                    > Szczecina do 5-tej alei jest daleką przesadą z Twojej strony.
                    > Natomiast nie mówiłem nic o Londynie jako przykładzie miasta gdzie są takie
                    > pawilony więc chyba polemizujesz z kimś innym pisząc :
                    > >to powiem ci, ze w City of Westminster nie
                    > > widzialem nigdy pawilonow. Jesli sie pojawiaja jakies ich namiastki, to np
                    > .
                    > > Hindus z taczka z pomaranczami oferujacy swiezo wyciskany sok.
                    > >
                    > > Podobnie jest w okolicach stacji Picadilly Circus czy nawet Paddington. Ni
                    > e
                    > Ogólnie zaproponuj coś. Będzie się lepiej rozmawiało. Ja konkret podałem.
                    > Popieram pawilony , bo ... i podałem argumenty. Ty natomiast piszesz coś o
                    > Londynie i 5 tej alei.
                    >
                  • Gość: sonar Re: Pawilony są nawet na Manhattanie IP: *.euv-frankfurt-o.de 08.10.03, 15:02
                    Ludkowie kochani, nie chrzancie o Londynach i New Yorkach! Macie Szczecin, ktory jaki jest kazdy widzi i nie
                    przykladajcie amerykanskiej lub wyspiarskiej miary do tego zakatka nad Odra. Nie znam uzasadnienia lokalizacji tych
                    pawilonow, byc moze sa to rzeczywiscie wzgledy spoleczno-ekonomiczne, ale - tak jak to juz ktos zauwazyl - prowizorki
                    sa najtrwalsze, a ponadto nigdy nie stanowia antidotum na strukturalne problemy urbanistyczne. Wprowadzaja chaos,
                    bo - jak wszystkie prowizorki - sa "zamiast". To, ze nie da sie uzupelnic historycznej pierzei, bo stoja bloki, ktorych nikt nie
                    rozbierze, nie jest zadnym argumentem. I slusznie, ze sie nie rozbierze, bo skad wziac pieniadze na nowe mieszkania
                    dla ludzi, a poza tym rzecz nie w tym, zeby rozbierac i uzupelniac pierzeje, tylko w tym, zeby w ramach istniejacych
                    warunkow zagospodarowac przestrzen publiczna w sposob odpowiedni dla jej funkcji. Nie sadze, aby dla tej przestrzeni
                    funkcja byla drobna dzialalnosc handlowo-uslugowa. Tu chyba chodzi o to, zeby ktos mogl sie wykazac, albo o kase dla
                    kogos. Najmniej prawdopodobne wydaja sie wspomniane wzgledy spoleczne.
                    • Gość: Antyknajak Re: Pawilony są nawet na Manhattanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 15:29
                      >Ludkowie kochani, nie chrzancie o Londynach i New Yorkach!
                      Słusznie. To m.in. chciałem przekazać koledze Absztyfikantowi, który zażądał
                      ode mnie światowych przykładów pawilonów. gdyż jest taki zwyczaj w Szczecinie,
                      że jak czegoś nie ma np : we Frankfurcie to nie może być w Szczecinie. A jak
                      coś jest w Hamburgu to musi być w Szczecinie (za wyjątkiem "różowej
                      dzielnicy", a szkoda). Chciano pomysł pawilonów rozliczyć za zgodnośc z
                      centarmi światowymi :-)
                      >Najmniej prawdopodobne wydaja sie wspomniane wzgledy spoleczne.
                      Myślę, że jest to prawdopodobne aby ważyły tu sprawy społeczne. Marian Jurczyk
                      spotykał się z tzw kupcami i rzemieślnikami. Ma można przyjąć bzika na punkcie
                      tzw kapitału polskiego. To mógł być ich pomysł. Natomiast cóż wiadomo , że
                      chodzi o kasę, jak piszesz, ale co w tym dziwnego ?
                      Pozdrawiam
                      • absztyfikant Re: Pawilony są nawet na Manhattanie 08.10.03, 15:40
                        Co ty wygadujesz. Broniles tych pawlonow mowiac, ze w swiatowych metropoliach
                        takie sa. Jestes przedluzeniem magistratu, czy co ? Tylko oni tak plota. Ja cie
                        probowalem sprowadzic na ziemie. Jak widac nie udalo mi sie.
                        • Gość: Antyknajak Re: Pawilony są nawet na Manhattanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 15:49
                          Masz niesamowicie krótką pamięć. Mynieniając miasta , w których są
                          odpowiadałem jedynie na Twoje pytanie podkreślając jednak, że to nie ma
                          znaczenia. Absolutnie nie opierałem swojego poparcia na argumencie , że na
                          świecie też są. To było watkiem w dyskusji na Twoje życzenie w podtekstem iż
                          za wyjątkiem Mińska i Delhi nigdzie tak nie jest.
                          • absztyfikant Re: Pawilony są nawet na Manhattanie 08.10.03, 15:52
                            No bo nie jest. Eleganckie pawilony porownujesz z budami, ktore ani chybi
                            niedlugo powstana w Szczecinie. Ale na bezrybiu i rak ryba, tak ?
              • Gość: klient Re: Tak, popieram koncepcję pawilonów IP: 62.233.219.* 08.10.03, 22:00
                Już widzę ten przepych handlowy w budach ulicznych,gdzie przez szybę
                wypatrujesz towar,przynosisz go do domu i klniesz na tego oszusta co ci lipę
                wsadził do ręki za twoją krwawicą zarobioną gotówkę. Bo ten komu szmal łatwo
                przychodzi,to w tych budach nie kupi niczego,woli iść do supermarkietu,albo do
                eksluzywnego sklepu. Turystów w tych budach także nie uświadczysz, bo oni
                wiedzą że w supermarkiecie wszystko jest wyłożone i można pomacać, a w razie
                czego to reklamować ,a nawt zwrócić. Tak się handluje w całej Europie i na
                świecie,a nie jak na stadionie dziesięciolecia. Cześć.
                • black.night Re: Tak, popieram koncepcję pawilonów 09.10.03, 03:40
                  Gość portalu: klient napisał(a):

> Już widzę ten przepych handlowy w budach ulicznych,gdzie przez szybę
                  > wypatrujesz towar,przynosisz go do domu i klniesz na tego oszusta co ci lipę
                  > wsadził do ręki za twoją krwawicą zarobioną gotówkę. Bo ten komu szmal łatwo
                  > przychodzi,to w tych budach nie kupi niczego,woli iść do supermarkietu,albo
                  do
                  > eksluzywnego sklepu. Turystów w tych budach także nie uświadczysz, bo oni
                  > wiedzą że w supermarkiecie wszystko jest wyłożone i można pomacać, a w razie
                  > czego to reklamować ,a nawt zwrócić. Tak się handluje w całej Europie i na
                  > świecie,a nie jak na stadionie dziesięciolecia. Cześć.
                  Następny, który wie jak się handluje na świecie i w Europie. Szkoda słów. Nie
                  jest tak jak piszesz.
      • skuter70 Re: Popieram koncepcję pawilonów 08.10.03, 14:09
        tu nie chodzi o ciag handlowy przy Galaxy tylko na wojska
        mnie osobiscie ani ziebi ani grzeje czy te pawilony tam beda czy nie

"Przewidują one odtworzenie historycznej zabudowy w tym miejscu."

to plany na obecne tysiaclecie czy przyszle?
    • peter.ka Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu 08.10.03, 12:38
      kolejny "kwiatek" do ogrodka pani konserwator..... ktory to juz w ostatnim
      czasie???
    • Gość: Pit Czy Pani Konserwator jest nieusuwalna? IP: *.teleton.pl 08.10.03, 15:00
      Kto mi odpowie na to pytanie? Skandal za skandalem a ona tkwi na
      swojej posadzie. Przecież już chyba pobiła wszelkie rekordy
      absurdu i niekompetencji !!! Skandal!!!
    • Gość: świeży W SZCZECINIE NIE MA ARCH. MIEJSKIEGO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 17:15
      Dorka... zgadzam sie z toba wpełni, tyle tylko w szczecinie nie
      ma funkcji architekta miejskiego!
    • Gość: Zeb Boze, dosyc juz kar dla Szczecina IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 08.10.03, 17:49
      Czy naprawde niema juz zadnej szansy aby w tym miescie
      przestalo rozwijac sie koltuniarstwo. To jest chyba najbardziej
      debilowaty pomysl, na jaki stac oslow z urzedu miejskiego.
      Boze, jezeli istniejesz, uzyj swojej sily aby tych durniow
      powstrzymac od zrealizowania tych planow.
      • Gość: stasiek Re: Boze, dosyc juz kar dla Szczecina IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 18:38
        Gość portalu: Zeb napisał(a):

> Czy naprawde niema juz zadnej szansy aby w tym miescie
        > przestalo rozwijac sie koltuniarstwo. To jest chyba najbardziej
        > debilowaty pomysl, na jaki stac oslow z urzedu miejskiego.
        > Boze, jezeli istniejesz, uzyj swojej sily aby tych durniow
        > powstrzymac od zrealizowania tych planow.

Zeb, Ty nie mieszaj w to Boga; sami w wyborach bezpośrednich wybraliśmy
        prezydenta czyli jego ekipe także i mamy skutki; zaś wybór "naszych" radnych
        pozostawiam bez komentarza. Pozostaje nam "apelować" do naszych wybrańców, w
        taki sposób, aby wiedzieli że my wiemy i rozliczymy ich z tego; my nie zaś "Bóg
        i historia " .
        • piotr33k2 Re: pazerność 08.10.03, 18:48
          to pazerność spółdzielni mieszkaniowej i miasta ,wszyscy oni będą mieli jakąś
          kasę od tych najemców czy też właścicieli owych budek .
          • Gość: hammer Re: pazerność IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 20:21
            czy ktoś wie jaka jest procedura odwołania smutnonieudacznej miejskiej
            konserwatorki jankowskiej, i żałosnozakompleksionego miejskiego superplanisty
            cehaka???

jedna kosmicznie bełkocze, a drugiemu pomylił się szczecin z biskupinem. a
            może odtworzą to miasto zgodnie z podziałem lepianek z III wieku??

przypomnę tylko, że na miejscu obecnego budynku urzędu miasta w III wieku był
            dół kloaczny pierwszych plemion słowiańskich
            • Gość: sonar Re: pazerność IP: *.euv-frankfurt-o.de 10.10.03, 09:42
              Stary, w III wieku to mogly tu co najwyzej plemiona germanskie buszowac i handlowac z Imperium Rzymskim!
              • absztyfikant Re: pazerność 10.10.03, 12:45
                A nie przypadkiem Celtowie ?
                • Gość: sonar Re: pazerność IP: *.euv-frankfurt-o.de 10.10.03, 16:58
                  Z cala pewnoscia nie. Plemiona germanskie, gockie mowiac scislej.
                  • Gość: stasiek Re: pazerność IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 17:31
                    Gość portalu: sonar napisał(a):

> Z cala pewnoscia nie. Plemiona germanskie, gockie mowiac scislej.

Oj, bo Wam wymienię Sarmatów i co Wy na to?
    • Gość: gość Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 21:52
      Jeden koszmar na Wyzwolenia nie wystarczy, Szczecin zasłużył na
      więcej, ale za to z ideową podbudową. "Złote myśli" Pana Cehaka
      powinny być uwidocznione na frontonie tych budek.
      • Gość: elekt Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 22:15
        jurczyk powinien uważać, za jego plecami wyrasta dwóch poważnych kandydatów do
        prezydenckiego stołka, z efektownym programem wyborczym: Szczecin - Skansen
        Europy
    • Gość: Hector Re: Jeszcze więcej pawilonów w śródmieściu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 21:58
      Nieśmiało podpowiem jeszcze kilka innych lokalizacji, niewykorzytanych a mozna
      tam wznięść pawilony i koniecznie obłożyć mozaiką jak na froncie kina kosmos:
      - cały ciąg srodkowy Al. Jednosci Narodowej zacząć od placu przy UM a zakonczyc
      przy wjezdzie na Trase Zamkową, w drugim etapie można pociagnąć w druga strone
      od UM przez srodek Janych Błoni do Obsranych Orłów

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka