Dodaj do ulubionych

Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian

08.10.03, 23:32
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:38
      Dlaczego Jurczyk chce de facto rozdawac miejskie mienie ?
      Syndrom goracego krzesla ? Goraco sie kolo tylka zrobilo ?

Wszystko zapowiada sie na to, ze Jurczyk funduje sobie za
      pieniadze szczecinian kampanie wyborcza. To jest szczyt
      niegospodarnosci. Jurczyku zrozum, ze nie jestes sw. Franiszkiem
      tylko prezydentem duzego miasta w srodku Europy ! Czy w Twoim
      kolegium doradczym nie ma przypadkiem tych wariatow z Radia
      Maryja, czyli prof. Adama Bieli i Wojcika ?

Gazeto zrob kwerende w innych miastach !!!

PS.
      Gratuluje redaktor Kowalewskiej doskonalego zdjecia !!!

• Gość: forma Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 80.48.150.* 09.10.03, 00:12
        ten kto wyzywa kogoś od wariatów sam musi być niezgorszym wariatem...
        • Gość: Ana Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:22
          Gość portalu: forma napisał(a):

> ten kto wyzywa kogoś od wariatów sam musi być niezgorszym
          wariatem...

tak,a drogowskaz powinien zasuwać tam,gdzie pokazuje!!!
    • sprawiedliwosc_ludowa Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:41
      Tow. Jurczyk to hanba dla klasy robotniczej
      • Gość: Ana Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:25
        różnica pomiędzy sprawiedliwością,a sprawiedliwością ludową,jest mniej więcej
        taka,jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym...
    • absztyfikant Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:43
      Ja juz wszystko zrozumialem. To dziennikarze polskojezycznych
      mediow beda wywlaszczac rdzennych mieszkancow tego od wiekow
      polekiego miasta. Dziekuje panie Marianie za informacje! Od
      jutra zaczne kupowac Nasz Dziennik !

--
      Jurczyk - "Bo możemy utracić to, co mamy" - mówił lakonicznie i
      domagał się, aby z posiedzenia komisji wyszli dziennikarze.
      • Gość: psycholog Prezyd. Jurczykchce tanio uwłaszczać Szczecinian IP: 213.199.193.* 09.10.03, 08:56
        absztyfikant smrodliwy

absztyfikant m IV, DB. -a, Ms. ~ncie; lm M. ~nci, DB. -ów
        żart. «konkurent, wielbiciel»
        Panna miała kilku absztyfikantów.
        ?

wywłaszczać absztyfikanta

wywłaszczać ndk I, ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any — wywłaszczyć dk VIb, ~czę,
        ~czysz, ~właszcz, ~czył, ~czony
        «pozbawiać kogoś prawa własności, odbierać komuś własność (zwykle na rzecz
        państwa) na mocy ustawy, przeważnie za odszkodowaniem; sprawiać, że coś
        przestaje być czyjąś własnością»

uwłaszczenie chłopa

uwłaszczenie n I
        1. rzecz. od uwłaszczyć.

2. hist. «nadanie chłopom na własność ziemi uprzednio przez nich użytkowanej,
        wraz ze zniesieniem feudalnych obciążeń na rzecz panów (w Polsce w zaborze
        pruskim przeprowadzone w 1811 r., w Galicji — w 1848 r., w Królestwie Polskim —
        w 1864 r.)»
        Edykt o uwłaszczeniu.
        Przeprowadzić uwłaszczenie.

uwłaszczyć szczególnie nadać prawo własności

uwłaszczyć dk VIb, ~czę, ~czysz, uwłaszcz, ~czył, ~czony — uwłaszczać ndk I,
        ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any
        «nadać prawo własności do czegoś, szczególnie nadać chłopom prawo własności
        użytkowanej przez nich uprzednio ziemi»
        Uwłaszczyć chłopów.

GW kołtun do bani
    • Gość: juka Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! IP: *.teleton.pl 09.10.03, 08:16
      Mnie, jako rodowitego Szczeciniania, napisał
      z MAŁEJ literki... !!!!
      Czas wrócić chyba do szkoły panie red.!!!!
      • absztyfikant Re: Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! 09.10.03, 13:53
        gdanszczanie, szczecinianie czy wroclawianie piszemy mala litera. Kowalewska
        napisala poprawnie.
        • Gość: stasiek Re: Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:48
          absztyfikant napisał:

> gdanszczanie, szczecinianie czy wroclawianie piszemy mala litera. Kowalewska
          > napisala poprawnie.

Jednak, jezeli chcemy wyrazić swój szacunek mieszkanćom tych miast
          możemy "zgodnie ze sztuką" pisać z duzej litery !
    • Gość: pleple Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jurczyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:07
      Gadali o tym i gadali przez kilka kadencji. A Jurczyk to po prostu zrobi.
      Bardzo słusznie zarówno z powodów ekonomicznych jak i politycznych. Wczoraj
      zresztą podczas pobytu w Szczecinie o działaniach prawnych Niemców w stosunku
      do tych ziem, jako działaniach realnych i takich które są niezbezpieczne ,
      mówił Józef Oleksy.
      Czysta zawiść wobec odwagi Jurczyka, który podjął tę decyzję przemawia przez
      przeciwników tej decyzji.
      • Gość: Ana Re: Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jur IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:31
        gratuluję niezwykle trafnie dobranego nicka!Równie dobry byłby"bełkot"
        • Gość: pleple Re: Masz klimakterium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:46
          Masz klimakterium ? Straciłas (eś) pracę ? Nie wybrali do obecnej Rady
          Miejskiej ? Czy może jesteś modemową odmianą Absztyfikanta.
          Forumowicze ogólnie dzielą się na tych , którzy łagodnie ale też czasami ostro
          ale dyskutują. Druga grupa to depresanci, wariaci i załatwijący pod ukryciem
          porachunki (jak Ty z tą Od Nową). Natomiast Twoja powyższa wypowiedż i nie
          tylko to sama inwektywa i zwykłe chamstwo.Żadnego kontrargumentu do mojej
          wypowiedzi. Przepraszam , chamstwo to brzydkie słowo ale tak to sie nazywa.
          • Gość: Ana Re: Masz klimakterium ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 10:46
            pytasz,więc odpowiadam...co prawda nie wiem,czemu interesuje cię czy mam
            klimakterium,ale co mi tam...nie,nie mam,i myślę,że nie prędzej niż za jakieś
            40 lat...ponieważ w jednej ze swoich wypowiedzi stwierdziłeś,ze p.lubińska ma
            około 35 lat,więc myśle,że o fizjologii kobiet wiele się jeszcze musisz
            uczyć.Może to dlatego wypytujesz o to klimakterium?Nie straciłam pracy(studiuję)
            i nie jestem też jak napisałeś"modemową odmianą absztyfikanta",choćby
            dlatego,że mam sdi,co łatwo stwierdzisz,patrząc na IP...a może na tym też się
            nie znasz?Rzeczywiście nie przedstawiłam w swoim poprzednim posciku
            kontrargumentów do twoich wypowiedzi,bo po prostu nie chciałam z toba
            dyskutować.Powinieneś się z tego cieszyć,przecież ,jak stwierdziłeś,moje
            wypowiedzi to"sama inwektywa"..dzięki,rozśmieszyłeś mnie na cały dzień.A swoją
            drogą,raz jeszcze gratuluję trafnie dobranego nicka!
            • Gość: pleple Re: Masz klimakterium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:32
              > ponieważ w jednej ze swoich wypowiedzi stwierdziłeś,ze p.lubińska ma
              > około 35 lat
              Wskaż mi gdzie tak stwierdziłem. Rzeczywiscie masz jakiś duży problem. Na ile
              poznałem Twój typ z tekstów to teraz nie wskażesz mi gdzie tak stwierdziłem
              (bo tak nie stwierdziłem) ale również nie przyznasz racji i nie powiesz sorry
              pomyłka , chodziło mi o ... . Wymyślisz jakiś właśnie bełkot i uchylisz się od
              odpowiedzi lub zasłonisz się tajemnicą dziennikarską :-)
              • Gość: Ana plpe,ple ,bleeeee... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 09:47
                szczerze doceniam twoje wysiłki,ale pamiętaj:najcięższa nawet praca nie zastąpi
                talentu...
      • absztyfikant Re: Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jur 09.10.03, 13:55
        Ot taka propaganda Jurczykowa. Potem jak zwykle nic z tego nie wyjdzie i znowu
        winni beda Zydzi, masoni i polskojezyczne media. Pozdrawiam.
    • Gość: gryf. Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 62.233.219.* 09.10.03, 19:01
      Jeżeli Jurczyk ma taki pomysł,to może odda pieniądze tym co już
      zapłacili za grunty oraz podzieli Szczecin na kawałki i
      uwłaszczy pozostałych Szczecinian ,którzy nic nie mają a nie
      stać ich na kupienie kawałka ziemi. Jak wejdziemy do Unii to
      Szczecinianie staną na rynku i sprzedadzą Szczecin Niemcom.
    • Gość: m.j.w Nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:18
      Nie tylko Marian Jurczyk chce uwłaszczyć szczecinian, to znaczy za niewielką
      opłatą umożliwić zamianę użytkowania wieczystego na własność. Chcą tego chyba
      wszystkie kluby radnych w RM. Każdy kieruje się innymi racjami. Pieniądze do
      kasy miasta w tej chwili z zamiany wieczystego na własność, są niewielkie.
      Natomiast stosunki własnościowe w Szczecinie i innych, poniemieckich miastach
      są dosyć skomplikowane. Inicjatywa Marina Jurczyka wynika z fobii, myślę, że
      większość ją poprze ze zdrowego rozsądku.
    • Gość: mago Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 217.98.97.* 09.10.03, 21:36
      Ale ubaw. Oczywiscie nic z tego nie wyjdzie - jak zwykle chcialoby sie
      powiedziec.
      • black.night Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 10.10.03, 03:50
        Jeżeli m.j.w. widzi szansę na poparcie poszczególnych ugrupowań radnych, z
        różnych jak twierdzi powodów ale jest to poparcie możliwe, to dlaczego ma się
        nie udać. To akurat to jedynie uchwała i decyzja.
    • Gość: e.beata Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:00
      A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!!
      A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet przez 80
      lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta.
      Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem?
      Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje.

• woda.krolewska Re: e.Beata 10.10.03, 11:33
        Gość portalu: e.beata napisał(a):

> A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!!
        > A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet przez
        80
        >
        > lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta.
        > Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem?
        > Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje.

Twoje obawy i wątpliwości są uzasadnione. Jednak w tym przypadku można tę
        zasadę , którą popieram odpuścić. Dlaczego ?
        1. MIasto wydaje dziś znaczne pieniądze na kiepskie i niekończące się
        remonty, które przy obecnych budżetach będą trwały bodaj 50 lat.Zmniejszą się
        te wydatki z budżetu. Więc jest zysk. Remonty te są fatalnie robione ponieważ
        kosztorysy i zlecenia są w gestii miasta. Przy masowej prywatyzacji większośc
        we wspólnotach będą stanowili mieszkańcy, którzy gdy będą mieli sami
        bezpośrednio za nie zapłacić, a więc zrobią te remonty taniej i lepiej.
        2. Nastąpi migracja ludności wewnątrz miasta. "Margines społeczny" i biedni
        ludzie będą mógli sprzedać mieszkania w Centrum i przenieśc się na mniejsze
        poza centrum. Być może podniesie się status społeczny Centrum miasta.
        3. Powstanie duża zdolnośc kredytowa wśród mieszkańców co w przypadku ludzi
        prowadzących małe firmy pozwoli uzyskać kredyty gospodarcze (częsci
        oczywiście) i zasilić rozwój ich małych firm
        4. Ludzie "swoje" zaczną remontować . Powstanie więc koniunktura
        gospodarcza dla drobnych wykonawców budowlanych
        W praktyce skup takich mieszkań ma miejsce już dzisiaj zwłaszcza tych na
        parterze jednak jest on przedmiotem spekulacji , korupcji i czasami działań
        wręcz kryminalnych.
        e.Beata. W tym wyjątkowym przypadku poparł bym tę inicjatywe uwłaszczenia za
        darmo gdyż lepiej uwłaszczyć za darmo , powszechnie obywateli niż ćwierćdarmo
        i tak majętnych spekulantów.

• e.beata Re: e.Beata 10.10.03, 14:20
          A my nie o mieszkaniach tylko o GRUNTACH na których stoją prywatne domy mające
          włascicieli.
          I często taki grunt jest tyle wart co domek.

• bbury Słuszną linię ma nasza władza 10.10.03, 14:28
            Np.
            Galaxy
            od niego trzeba zacząć
            po co mają płacić co roku kilka procent od 123 mln (wartość gruntu)
            lepiej niech od razu dadzą 12,3 i ...załatwione
            ?
        • Gość: m,j.w tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:03
          woda.krolewska napisał:

> Gość portalu: e.beata napisał(a):
          >
          > > A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!!
          > > A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet prz
          > ez
          > 80
          > >
          > > lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta.
          > > Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem?
          > > Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje.
          >
          > Twoje obawy i wątpliwości są uzasadnione. Jednak w tym przypadku można tę
          > zasadę , którą popieram odpuścić. Dlaczego ?
          > 1. MIasto wydaje dziś znaczne pieniądze na kiepskie i niekończące się
          > remonty, które przy obecnych budżetach będą trwały bodaj 50 lat.Zmniejszą
          się
          > te wydatki z budżetu. Więc jest zysk. Remonty te są fatalnie robione ponieważ
          > kosztorysy i zlecenia są w gestii miasta. Przy masowej prywatyzacji większośc
          > we wspólnotach będą stanowili mieszkańcy, którzy gdy będą mieli sami
          > bezpośrednio za nie zapłacić, a więc zrobią te remonty taniej i lepiej.
          > 2. Nastąpi migracja ludności wewnątrz miasta. "Margines społeczny" i
          biedni
          > ludzie będą mógli sprzedać mieszkania w Centrum i przenieśc się na mniejsze
          > poza centrum. Być może podniesie się status społeczny Centrum miasta.
          > 3. Powstanie duża zdolnośc kredytowa wśród mieszkańców co w przypadku
          ludzi
          > prowadzących małe firmy pozwoli uzyskać kredyty gospodarcze (częsci
          > oczywiście) i zasilić rozwój ich małych firm
          > 4. Ludzie "swoje" zaczną remontować . Powstanie więc koniunktura
          > gospodarcza dla drobnych wykonawców budowlanych
          > W praktyce skup takich mieszkań ma miejsce już dzisiaj zwłaszcza tych na
          > parterze jednak jest on przedmiotem spekulacji , korupcji i czasami działań
          > wręcz kryminalnych.
          > e.Beata. W tym wyjątkowym przypadku poparł bym tę inicjatywe uwłaszczenia za
          > darmo gdyż lepiej uwłaszczyć za darmo , powszechnie obywateli niż ćwierćdarmo
          > i tak majętnych spekulantów.

Całkowicie się z tobą zgadzam. Dodam tylko, że tam, gdzie budynki zarządzane są
          przez wspólnoty mieszkaniowe z przewagą mieszkań własnościowych lub w
          użytkowaniu wieczystym, przeprowadzane są remonty, widać rękę gospodarza.
          Natomiast w budynkach 100% miasta jest malaria. Budynki te są zarządzane przez
          ZBiLK. Najbiedniejsi utrzymują więc instytucję zwaną ZBiLK czyli zarządcę,
          który i tak zarząd zleca innym w ramach dziwnego zresztą przetargu. To po co
          jest ZBiLK?
          Niestety, nie jest to jeszcze inicjatywa uwłaszczenia (nawet za darmo) lokali
          komunalnych, tylko zamiana wieczystego użytkowania na własność, z dużymi
          upustami.
          A pieniędzy w kasie miasta brakuje dlatego,że miasto się nie rozwija i nie ma
          wpływów z podatku PIT i CIT. Natomiast pieniądze które są i tak nie są
          przeznaczane na rozwój, tylko przejadane.
          • woda.krolewska Re: e.Beata, m.j.w. 10.10.03, 16:23
            e.Beata - nie wczytałem się w artykuł. :-( Jeżeli chodzi o same grunty to
            zgadzam się z Tobą.
            m.j.w. - no to może by tak np Od Nowa podjęła taką inicjatywę w samorządzie
            miejskim pt: uwłaszczenie na mieszkaniach komunalnych za darmo. Może jest na
            to szansa. W okresie 2 - 3 lat część nowych właścicieli zamierzałaby je
            wyremontować, lub sprzedać i następni wzięliby się za remot. Przyjmę remont
            10.000.mieszkań razy 50.000,-zł to daje kwotę 500 mln złotych przychodów w
            budownictwie i remontach i jakieś podatki. Będą wpływy ze small biznesu.
            • Gość: Ana Re: e.Beata, m.j.w. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 16:00
              okna plastikowe będą się sprzedawać...
      • Gość: wania Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 212.160.165.* 10.10.03, 14:38
        no.
    • Gość: 3 droga Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 08:17
      Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian. Dotrzymuje obietnic wyborczych.
      Krytyków (nieuczciwych) Prezydenta Mariana Jurczyka informuję, że kadencja trwa
      zaledwie 1 rok. Może tak skoncentrowalibyście się na rozliczeniu z obietnic
      wyborczych SLD, które rządzi w kraju znacznie dłużej. Co SLD zrealizowało z
      obietnic wyborczych ?
      • Gość: m.j.w Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 08:55
        Gość portalu: 3 droga napisał(a):

> Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian. Dotrzymuje obietnic wyborczych.
        > Krytyków (nieuczciwych) Prezydenta Mariana Jurczyka informuję, że kadencja
        trwa
        >
        > zaledwie 1 rok. Może tak skoncentrowalibyście się na rozliczeniu z obietnic
        > wyborczych SLD, które rządzi w kraju znacznie dłużej. Co SLD zrealizowało z
        > obietnic wyborczych ?

Na razie uwłaszczenie jest zastopowane. Nie ma działań w wykonaniu Mariana
        Jurczyka na rzecz sprywatyzowania lokali użytkowych czy mieszkalnych, obecnie
        wynajmowanych od miasta - czyli oddanie ich za złotówkę. A jako uwłaszczenie
        rozumie się zmianę użytkowania wieczystego na własność. Jest to zaciemnienie
        tematu.
      • Gość: Ana Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 09:57
        a co ma piernik do wiatraka?
        • Gość: pleple Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:03
          Wiatrak , który często napędza młyn produkuje mąkę, a piernik jest wyrabiany
          m.in. z mąki
          • Gość: Ana Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 12:21
            pleple,to nie jest odpowiedz...zachowujesz się jak dziecko.a może po prostu
            jesteś dzieckiem(twoja nieznajomość kobiet mogłaby to potwierdzać)...a może to
            zdziecinnienie?czy nie możesz spróbować merytorycznie zabrać głos,zamiast
            złośliwostek,pseudointeligentnych uwag i zainteresowania moim klimakterium?
            • Gość: pleple Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:25
              Jesteś wyjątkowym ponurakiem, Ana. A moja wypowiedż świadczy o tym, że nawet
              pseudointeligentnym i nie trafionym dowcipem (piernik i wiatrak) nie
              dorównujesz m.j.w. I to Cię chyba tak gotuje.
              • Gość: Ana pleple nie nadąża IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:05
                głąbie jeden!dowcipas o pierniku i mące był twojego autorstwa!natomiast moje
                zapytanie"co ma piernik do wiatraka"nie było skierowane do p.jacyny-witt,tylko
                do kogoś,kto swoje peany na cześć jurczyka podpisuje"3 droga".wszyscy to
                zrozumieli,tylko pleple,jak zwykle nie nadążył...Ponawiam mój apel do
                ciebie:przestań się zajmować biciem piany,klimakterium itp.,a spróbuj
                merytorycznie odnieść się do tego,co się na forum dzieje...zacznij może od
                łatwiejszych wątków...i błagam,najpierw pomyśl!
                • Gość: lili Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 13:17
                  I wice wersa...Jak możesz obrażać innych i nie odnosić się do tematu tylko do
                  osób? Przecież dyskusja jest o uwłaszczeniu i przemianowaniu wieczystego na
                  własność. Może wyraź własne zdanie a nie krytykuj zdania innych. Bo jak na
                  razie tylko to potrafisz.
                  • Gość: Ana Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:35
                    lili,spokojnie...nikogo nie obrażam.zdenerwowałam się wprawdzie na faceta,który
                    pisze głupstwa,nie rozumie co czyta i dopytuje się o moje klimakterium,ale
                    świety by nie wytrzymał.To co piszę mieści się chyba w tzw."kulturze
                    polemicznej"Nigdy nie odnosiłam się do osoby,tylko do tego,co ta osoba
                    pisze,więc nie denerwuj się...natomiast,jesli coś co napisałam,uraziło cię,to
                    przepraszam,nie miałam takiego zamiaru...
                    • Gość: lili Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 13:55
                      Facet wie co pisze, a ty jak rzep psiego ogona uczepiłaś się m.j.w i dajesz do
                      wiwatu. Obrażasz ją na każdym kroku, a jak ktoś próbuje ci coś powiedzieć, to
                      wypluszasz stek inwektyw. Jeszcze raz: dyskutuj o temacie a nie o osobach,
                      które dyskutują. Co masz do powiedzenia na temat uwłaszczenia?
                      • Gość: Ana merytoryczna lili IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:42
                        przyganiał kocioł garnkowi,a sam dymi...po raz kolejny wzywasz mnie do zabrania
                        głosu w sprawie uwłaszczenia,a jakoś nie zauważyłam w tym wątku ani jednej
                        twojej wypowiedzi na ten temat.cóż,widać nie masz nic do powiedzenia.zarzucasz
                        mi także,że atakuję jacynę-witt,a akurat w sprawie uwłaszczenia się z nią
                        zgadzam...może więc,tak naprawdę chodzi ci o coś innego?idea zamiany
                        wieczystego na własność jest sama w sobie słuszna...dlatego nie ma sensu w
                        kółko pisać,że słońce wschodzi na wschodzie.mnie bardziej interesuje dlaczego
                        jurczyk ją okurza i co z tego wyjdzie.Nawołujesz do merytorycznych
                        wypowiedzi,teraz masz szansę,odwagi!
      • Gość: Ana nie ma trzeciej drogi.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:58
        a jak rozliczymy sld,to jurczyk będzie ok?
        • Gość: Martunia Ależ Ty cięzko kapujesz koleżanko Ana IP: 212.14.60.* 13.10.03, 16:28
          Przecież nie o to im chodziło.Przeczytaj się i zastanów. Tu chodzi o
          nadgoliwość w rozliczaniu tylko wybranych i krytyce . Brzydko pachnie to
          stronniczością i brakiem obiektywizmu.
          • Gość: Ana popatrz,martuniu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 15:09
            gdybyś chwilę pomyślała martuniu,to na pewno wpadłabyś na pomysł,że post"nie
            ma ...itd"skierowany jest do kogoś,kto podpisuje się "3 droga".wystarczyłoby
            też uważnie spojrzeć na diagram...a tak,wstyd....
            .
            • sen_c Re: popatrz,martuniu... 15.10.03, 14:41
              śmiejecie się z Jurczyka???
              ... a co na to powiecie?
              www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1723546.html
              • Gość: e.beata Re: popatrz,martuniu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 14:45
                Takie wnioski są od czasu do czasu składane.
                Każdemu wolno ;-).
                Ale są odrzucane.
                Niemcy mogą się najwyżej domagać odszkodowań od własnego rządu.
                Tak jak nasi za tereny wschodnie.
                • sen_c Re: popatrz,martuniu... 15.10.03, 14:48
                  Niemcy od swojego rządu, już nie jedno dostali w tej gestii,
                  a ja (choć głupiutki jestem i na życiu się za bardzo nie znam) to jednak wiem
                  że czasem warto pomartwić się na zapas i dmuchnąć na zimne czasem się przyda...
                  • Gość: pleple Re: Były strzały z NRD w kierunku polskiego statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 18:13
                    W roku 1988 (może1989) miał miejsce na Zalewie Szczecińskim incydent z
                    ostrzegawczym użyciem bronii przez łodż niemiecką (NRDowską). Powodem była
                    niejasność co do granicy pomiędzy naszymi krajami na Zalewie Szczecińskim.
                    Okazało się, że są jakieś tam niedociągnięcia, luki, nieciągłości w prawie
                    międzynarodowym, że owszem jest to ta granica ale NRD miało podstawy mieć inne
                    zdanie co do jej przebiegu.
                    No, oby nie znalazły się podstawy i tutaj. Nie lekceważmy tego problemu.
              • Gość: Ana no i co? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 15:19
                sen_c napisał:

> śmiejecie się z Jurczyka???
                > ... a co na to powiecie?
                > www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1723546.html......................................
                ................................................................................
                ...........a my nic,dalej śmiejemy się z jurczyka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka