absztyfikant Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:38 Dlaczego Jurczyk chce de facto rozdawac miejskie mienie ? Syndrom goracego krzesla ? Goraco sie kolo tylka zrobilo ? Wszystko zapowiada sie na to, ze Jurczyk funduje sobie za pieniadze szczecinian kampanie wyborcza. To jest szczyt niegospodarnosci. Jurczyku zrozum, ze nie jestes sw. Franiszkiem tylko prezydentem duzego miasta w srodku Europy ! Czy w Twoim kolegium doradczym nie ma przypadkiem tych wariatow z Radia Maryja, czyli prof. Adama Bieli i Wojcika ? Gazeto zrob kwerende w innych miastach !!! PS. Gratuluje redaktor Kowalewskiej doskonalego zdjecia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forma Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 80.48.150.* 09.10.03, 00:12 ten kto wyzywa kogoś od wariatów sam musi być niezgorszym wariatem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:22 Gość portalu: forma napisał(a): > ten kto wyzywa kogoś od wariatów sam musi być niezgorszym wariatem... tak,a drogowskaz powinien zasuwać tam,gdzie pokazuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwosc_ludowa Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:41 Tow. Jurczyk to hanba dla klasy robotniczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:25 różnica pomiędzy sprawiedliwością,a sprawiedliwością ludową,jest mniej więcej taka,jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 08.10.03, 23:43 Ja juz wszystko zrozumialem. To dziennikarze polskojezycznych mediow beda wywlaszczac rdzennych mieszkancow tego od wiekow polekiego miasta. Dziekuje panie Marianie za informacje! Od jutra zaczne kupowac Nasz Dziennik ! -- Jurczyk - "Bo możemy utracić to, co mamy" - mówił lakonicznie i domagał się, aby z posiedzenia komisji wyszli dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Prezyd. Jurczykchce tanio uwłaszczać Szczecinian IP: 213.199.193.* 09.10.03, 08:56 absztyfikant smrodliwy absztyfikant m IV, DB. -a, Ms. ~ncie; lm M. ~nci, DB. -ów żart. «konkurent, wielbiciel» Panna miała kilku absztyfikantów. ? wywłaszczać absztyfikanta wywłaszczać ndk I, ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any — wywłaszczyć dk VIb, ~czę, ~czysz, ~właszcz, ~czył, ~czony «pozbawiać kogoś prawa własności, odbierać komuś własność (zwykle na rzecz państwa) na mocy ustawy, przeważnie za odszkodowaniem; sprawiać, że coś przestaje być czyjąś własnością» uwłaszczenie chłopa uwłaszczenie n I 1. rzecz. od uwłaszczyć. 2. hist. «nadanie chłopom na własność ziemi uprzednio przez nich użytkowanej, wraz ze zniesieniem feudalnych obciążeń na rzecz panów (w Polsce w zaborze pruskim przeprowadzone w 1811 r., w Galicji — w 1848 r., w Królestwie Polskim — w 1864 r.)» Edykt o uwłaszczeniu. Przeprowadzić uwłaszczenie. uwłaszczyć szczególnie nadać prawo własności uwłaszczyć dk VIb, ~czę, ~czysz, uwłaszcz, ~czył, ~czony — uwłaszczać ndk I, ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any «nadać prawo własności do czegoś, szczególnie nadać chłopom prawo własności użytkowanej przez nich uprzednio ziemi» Uwłaszczyć chłopów. GW kołtun do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! IP: *.teleton.pl 09.10.03, 08:16 Mnie, jako rodowitego Szczeciniania, napisał z MAŁEJ literki... !!!! Czas wrócić chyba do szkoły panie red.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! 09.10.03, 13:53 gdanszczanie, szczecinianie czy wroclawianie piszemy mala litera. Kowalewska napisala poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Czuję się obrażony przez REDAKTORA !!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:48 absztyfikant napisał: > gdanszczanie, szczecinianie czy wroclawianie piszemy mala litera. Kowalewska > napisala poprawnie. Jednak, jezeli chcemy wyrazić swój szacunek mieszkanćom tych miast możemy "zgodnie ze sztuką" pisać z duzej litery ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jurczyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:07 Gadali o tym i gadali przez kilka kadencji. A Jurczyk to po prostu zrobi. Bardzo słusznie zarówno z powodów ekonomicznych jak i politycznych. Wczoraj zresztą podczas pobytu w Szczecinie o działaniach prawnych Niemców w stosunku do tych ziem, jako działaniach realnych i takich które są niezbezpieczne , mówił Józef Oleksy. Czysta zawiść wobec odwagi Jurczyka, który podjął tę decyzję przemawia przez przeciwników tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jur IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 09:31 gratuluję niezwykle trafnie dobranego nicka!Równie dobry byłby"bełkot" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Masz klimakterium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:46 Masz klimakterium ? Straciłas (eś) pracę ? Nie wybrali do obecnej Rady Miejskiej ? Czy może jesteś modemową odmianą Absztyfikanta. Forumowicze ogólnie dzielą się na tych , którzy łagodnie ale też czasami ostro ale dyskutują. Druga grupa to depresanci, wariaci i załatwijący pod ukryciem porachunki (jak Ty z tą Od Nową). Natomiast Twoja powyższa wypowiedż i nie tylko to sama inwektywa i zwykłe chamstwo.Żadnego kontrargumentu do mojej wypowiedzi. Przepraszam , chamstwo to brzydkie słowo ale tak to sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Masz klimakterium ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 10:46 pytasz,więc odpowiadam...co prawda nie wiem,czemu interesuje cię czy mam klimakterium,ale co mi tam...nie,nie mam,i myślę,że nie prędzej niż za jakieś 40 lat...ponieważ w jednej ze swoich wypowiedzi stwierdziłeś,ze p.lubińska ma około 35 lat,więc myśle,że o fizjologii kobiet wiele się jeszcze musisz uczyć.Może to dlatego wypytujesz o to klimakterium?Nie straciłam pracy(studiuję) i nie jestem też jak napisałeś"modemową odmianą absztyfikanta",choćby dlatego,że mam sdi,co łatwo stwierdzisz,patrząc na IP...a może na tym też się nie znasz?Rzeczywiście nie przedstawiłam w swoim poprzednim posciku kontrargumentów do twoich wypowiedzi,bo po prostu nie chciałam z toba dyskutować.Powinieneś się z tego cieszyć,przecież ,jak stwierdziłeś,moje wypowiedzi to"sama inwektywa"..dzięki,rozśmieszyłeś mnie na cały dzień.A swoją drogą,raz jeszcze gratuluję trafnie dobranego nicka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Masz klimakterium ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:32 > ponieważ w jednej ze swoich wypowiedzi stwierdziłeś,ze p.lubińska ma > około 35 lat Wskaż mi gdzie tak stwierdziłem. Rzeczywiscie masz jakiś duży problem. Na ile poznałem Twój typ z tekstów to teraz nie wskażesz mi gdzie tak stwierdziłem (bo tak nie stwierdziłem) ale również nie przyznasz racji i nie powiesz sorry pomyłka , chodziło mi o ... . Wymyślisz jakiś właśnie bełkot i uchylisz się od odpowiedzi lub zasłonisz się tajemnicą dziennikarską :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana plpe,ple ,bleeeee... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 09:47 szczerze doceniam twoje wysiłki,ale pamiętaj:najcięższa nawet praca nie zastąpi talentu... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nareszcie ktoś podjął tę słuszną decyzję. Jur 09.10.03, 13:55 Ot taka propaganda Jurczykowa. Potem jak zwykle nic z tego nie wyjdzie i znowu winni beda Zydzi, masoni i polskojezyczne media. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryf. Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 62.233.219.* 09.10.03, 19:01 Jeżeli Jurczyk ma taki pomysł,to może odda pieniądze tym co już zapłacili za grunty oraz podzieli Szczecin na kawałki i uwłaszczy pozostałych Szczecinian ,którzy nic nie mają a nie stać ich na kupienie kawałka ziemi. Jak wejdziemy do Unii to Szczecinianie staną na rynku i sprzedadzą Szczecin Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:18 Nie tylko Marian Jurczyk chce uwłaszczyć szczecinian, to znaczy za niewielką opłatą umożliwić zamianę użytkowania wieczystego na własność. Chcą tego chyba wszystkie kluby radnych w RM. Każdy kieruje się innymi racjami. Pieniądze do kasy miasta w tej chwili z zamiany wieczystego na własność, są niewielkie. Natomiast stosunki własnościowe w Szczecinie i innych, poniemieckich miastach są dosyć skomplikowane. Inicjatywa Marina Jurczyka wynika z fobii, myślę, że większość ją poprze ze zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 217.98.97.* 09.10.03, 21:36 Ale ubaw. Oczywiscie nic z tego nie wyjdzie - jak zwykle chcialoby sie powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian 10.10.03, 03:50 Jeżeli m.j.w. widzi szansę na poparcie poszczególnych ugrupowań radnych, z różnych jak twierdzi powodów ale jest to poparcie możliwe, to dlaczego ma się nie udać. To akurat to jedynie uchwała i decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 11:00 A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!! A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet przez 80 lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta. Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem? Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.krolewska Re: e.Beata 10.10.03, 11:33 Gość portalu: e.beata napisał(a): > A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!! > A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet przez 80 > > lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta. > Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem? > Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje. Twoje obawy i wątpliwości są uzasadnione. Jednak w tym przypadku można tę zasadę , którą popieram odpuścić. Dlaczego ? 1. MIasto wydaje dziś znaczne pieniądze na kiepskie i niekończące się remonty, które przy obecnych budżetach będą trwały bodaj 50 lat.Zmniejszą się te wydatki z budżetu. Więc jest zysk. Remonty te są fatalnie robione ponieważ kosztorysy i zlecenia są w gestii miasta. Przy masowej prywatyzacji większośc we wspólnotach będą stanowili mieszkańcy, którzy gdy będą mieli sami bezpośrednio za nie zapłacić, a więc zrobią te remonty taniej i lepiej. 2. Nastąpi migracja ludności wewnątrz miasta. "Margines społeczny" i biedni ludzie będą mógli sprzedać mieszkania w Centrum i przenieśc się na mniejsze poza centrum. Być może podniesie się status społeczny Centrum miasta. 3. Powstanie duża zdolnośc kredytowa wśród mieszkańców co w przypadku ludzi prowadzących małe firmy pozwoli uzyskać kredyty gospodarcze (częsci oczywiście) i zasilić rozwój ich małych firm 4. Ludzie "swoje" zaczną remontować . Powstanie więc koniunktura gospodarcza dla drobnych wykonawców budowlanych W praktyce skup takich mieszkań ma miejsce już dzisiaj zwłaszcza tych na parterze jednak jest on przedmiotem spekulacji , korupcji i czasami działań wręcz kryminalnych. e.Beata. W tym wyjątkowym przypadku poparł bym tę inicjatywe uwłaszczenia za darmo gdyż lepiej uwłaszczyć za darmo , powszechnie obywateli niż ćwierćdarmo i tak majętnych spekulantów. Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: e.Beata 10.10.03, 14:20 A my nie o mieszkaniach tylko o GRUNTACH na których stoją prywatne domy mające włascicieli. I często taki grunt jest tyle wart co domek. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Słuszną linię ma nasza władza 10.10.03, 14:28 Np. Galaxy od niego trzeba zacząć po co mają płacić co roku kilka procent od 123 mln (wartość gruntu) lepiej niech od razu dadzą 12,3 i ...załatwione ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m,j.w tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:03 woda.krolewska napisał: > Gość portalu: e.beata napisał(a): > > > A dlaczego aż tak cenę spuszczać, takie bogate mamy miasto??!!! > > A to nie można ludziom skredytować zakupu na własnośc??? Niechby nawet prz > ez > 80 > > > > lat oddawali, zawsze to jakiś pieniądz dla miasta. > > Moze by jednak w końcu przestać szastania publicznym pieniądzem? > > Pałacyki darmo, ziemia darmo... a pieniędzy w kasie brakuje. > > Twoje obawy i wątpliwości są uzasadnione. Jednak w tym przypadku można tę > zasadę , którą popieram odpuścić. Dlaczego ? > 1. MIasto wydaje dziś znaczne pieniądze na kiepskie i niekończące się > remonty, które przy obecnych budżetach będą trwały bodaj 50 lat.Zmniejszą się > te wydatki z budżetu. Więc jest zysk. Remonty te są fatalnie robione ponieważ > kosztorysy i zlecenia są w gestii miasta. Przy masowej prywatyzacji większośc > we wspólnotach będą stanowili mieszkańcy, którzy gdy będą mieli sami > bezpośrednio za nie zapłacić, a więc zrobią te remonty taniej i lepiej. > 2. Nastąpi migracja ludności wewnątrz miasta. "Margines społeczny" i biedni > ludzie będą mógli sprzedać mieszkania w Centrum i przenieśc się na mniejsze > poza centrum. Być może podniesie się status społeczny Centrum miasta. > 3. Powstanie duża zdolnośc kredytowa wśród mieszkańców co w przypadku ludzi > prowadzących małe firmy pozwoli uzyskać kredyty gospodarcze (częsci > oczywiście) i zasilić rozwój ich małych firm > 4. Ludzie "swoje" zaczną remontować . Powstanie więc koniunktura > gospodarcza dla drobnych wykonawców budowlanych > W praktyce skup takich mieszkań ma miejsce już dzisiaj zwłaszcza tych na > parterze jednak jest on przedmiotem spekulacji , korupcji i czasami działań > wręcz kryminalnych. > e.Beata. W tym wyjątkowym przypadku poparł bym tę inicjatywe uwłaszczenia za > darmo gdyż lepiej uwłaszczyć za darmo , powszechnie obywateli niż ćwierćdarmo > i tak majętnych spekulantów. Całkowicie się z tobą zgadzam. Dodam tylko, że tam, gdzie budynki zarządzane są przez wspólnoty mieszkaniowe z przewagą mieszkań własnościowych lub w użytkowaniu wieczystym, przeprowadzane są remonty, widać rękę gospodarza. Natomiast w budynkach 100% miasta jest malaria. Budynki te są zarządzane przez ZBiLK. Najbiedniejsi utrzymują więc instytucję zwaną ZBiLK czyli zarządcę, który i tak zarząd zleca innym w ramach dziwnego zresztą przetargu. To po co jest ZBiLK? Niestety, nie jest to jeszcze inicjatywa uwłaszczenia (nawet za darmo) lokali komunalnych, tylko zamiana wieczystego użytkowania na własność, z dużymi upustami. A pieniędzy w kasie miasta brakuje dlatego,że miasto się nie rozwija i nie ma wpływów z podatku PIT i CIT. Natomiast pieniądze które są i tak nie są przeznaczane na rozwój, tylko przejadane. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.krolewska Re: e.Beata, m.j.w. 10.10.03, 16:23 e.Beata - nie wczytałem się w artykuł. :-( Jeżeli chodzi o same grunty to zgadzam się z Tobą. m.j.w. - no to może by tak np Od Nowa podjęła taką inicjatywę w samorządzie miejskim pt: uwłaszczenie na mieszkaniach komunalnych za darmo. Może jest na to szansa. W okresie 2 - 3 lat część nowych właścicieli zamierzałaby je wyremontować, lub sprzedać i następni wzięliby się za remot. Przyjmę remont 10.000.mieszkań razy 50.000,-zł to daje kwotę 500 mln złotych przychodów w budownictwie i remontach i jakieś podatki. Będą wpływy ze small biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: e.Beata, m.j.w. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 16:00 okna plastikowe będą się sprzedawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian IP: 212.160.165.* 10.10.03, 14:38 no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 droga Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 08:17 Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian. Dotrzymuje obietnic wyborczych. Krytyków (nieuczciwych) Prezydenta Mariana Jurczyka informuję, że kadencja trwa zaledwie 1 rok. Może tak skoncentrowalibyście się na rozliczeniu z obietnic wyborczych SLD, które rządzi w kraju znacznie dłużej. Co SLD zrealizowało z obietnic wyborczych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j.w Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 08:55 Gość portalu: 3 droga napisał(a): > Jurczyk chce tanio uwłaszczyć szczecinian. Dotrzymuje obietnic wyborczych. > Krytyków (nieuczciwych) Prezydenta Mariana Jurczyka informuję, że kadencja trwa > > zaledwie 1 rok. Może tak skoncentrowalibyście się na rozliczeniu z obietnic > wyborczych SLD, które rządzi w kraju znacznie dłużej. Co SLD zrealizowało z > obietnic wyborczych ? Na razie uwłaszczenie jest zastopowane. Nie ma działań w wykonaniu Mariana Jurczyka na rzecz sprywatyzowania lokali użytkowych czy mieszkalnych, obecnie wynajmowanych od miasta - czyli oddanie ich za złotówkę. A jako uwłaszczenie rozumie się zmianę użytkowania wieczystego na własność. Jest to zaciemnienie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Jurczyk dotrzymuje obietnic wyborczych IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 09:57 a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:03 Wiatrak , który często napędza młyn produkuje mąkę, a piernik jest wyrabiany m.in. z mąki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 12:21 pleple,to nie jest odpowiedz...zachowujesz się jak dziecko.a może po prostu jesteś dzieckiem(twoja nieznajomość kobiet mogłaby to potwierdzać)...a może to zdziecinnienie?czy nie możesz spróbować merytorycznie zabrać głos,zamiast złośliwostek,pseudointeligentnych uwag i zainteresowania moim klimakterium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Ana ma coś wspólnego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:25 Jesteś wyjątkowym ponurakiem, Ana. A moja wypowiedż świadczy o tym, że nawet pseudointeligentnym i nie trafionym dowcipem (piernik i wiatrak) nie dorównujesz m.j.w. I to Cię chyba tak gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana pleple nie nadąża IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:05 głąbie jeden!dowcipas o pierniku i mące był twojego autorstwa!natomiast moje zapytanie"co ma piernik do wiatraka"nie było skierowane do p.jacyny-witt,tylko do kogoś,kto swoje peany na cześć jurczyka podpisuje"3 droga".wszyscy to zrozumieli,tylko pleple,jak zwykle nie nadążył...Ponawiam mój apel do ciebie:przestań się zajmować biciem piany,klimakterium itp.,a spróbuj merytorycznie odnieść się do tego,co się na forum dzieje...zacznij może od łatwiejszych wątków...i błagam,najpierw pomyśl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 13:17 I wice wersa...Jak możesz obrażać innych i nie odnosić się do tematu tylko do osób? Przecież dyskusja jest o uwłaszczeniu i przemianowaniu wieczystego na własność. Może wyraź własne zdanie a nie krytykuj zdania innych. Bo jak na razie tylko to potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:35 lili,spokojnie...nikogo nie obrażam.zdenerwowałam się wprawdzie na faceta,który pisze głupstwa,nie rozumie co czyta i dopytuje się o moje klimakterium,ale świety by nie wytrzymał.To co piszę mieści się chyba w tzw."kulturze polemicznej"Nigdy nie odnosiłam się do osoby,tylko do tego,co ta osoba pisze,więc nie denerwuj się...natomiast,jesli coś co napisałam,uraziło cię,to przepraszam,nie miałam takiego zamiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: ana nie nadąża IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 13:55 Facet wie co pisze, a ty jak rzep psiego ogona uczepiłaś się m.j.w i dajesz do wiwatu. Obrażasz ją na każdym kroku, a jak ktoś próbuje ci coś powiedzieć, to wypluszasz stek inwektyw. Jeszcze raz: dyskutuj o temacie a nie o osobach, które dyskutują. Co masz do powiedzenia na temat uwłaszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana merytoryczna lili IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:42 przyganiał kocioł garnkowi,a sam dymi...po raz kolejny wzywasz mnie do zabrania głosu w sprawie uwłaszczenia,a jakoś nie zauważyłam w tym wątku ani jednej twojej wypowiedzi na ten temat.cóż,widać nie masz nic do powiedzenia.zarzucasz mi także,że atakuję jacynę-witt,a akurat w sprawie uwłaszczenia się z nią zgadzam...może więc,tak naprawdę chodzi ci o coś innego?idea zamiany wieczystego na własność jest sama w sobie słuszna...dlatego nie ma sensu w kółko pisać,że słońce wschodzi na wschodzie.mnie bardziej interesuje dlaczego jurczyk ją okurza i co z tego wyjdzie.Nawołujesz do merytorycznych wypowiedzi,teraz masz szansę,odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana nie ma trzeciej drogi.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:58 a jak rozliczymy sld,to jurczyk będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martunia Ależ Ty cięzko kapujesz koleżanko Ana IP: 212.14.60.* 13.10.03, 16:28 Przecież nie o to im chodziło.Przeczytaj się i zastanów. Tu chodzi o nadgoliwość w rozliczaniu tylko wybranych i krytyce . Brzydko pachnie to stronniczością i brakiem obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana popatrz,martuniu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 15:09 gdybyś chwilę pomyślała martuniu,to na pewno wpadłabyś na pomysł,że post"nie ma ...itd"skierowany jest do kogoś,kto podpisuje się "3 droga".wystarczyłoby też uważnie spojrzeć na diagram...a tak,wstyd.... . Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: popatrz,martuniu... 15.10.03, 14:41 śmiejecie się z Jurczyka??? ... a co na to powiecie? www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1723546.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: popatrz,martuniu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 14:45 Takie wnioski są od czasu do czasu składane. Każdemu wolno ;-). Ale są odrzucane. Niemcy mogą się najwyżej domagać odszkodowań od własnego rządu. Tak jak nasi za tereny wschodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: popatrz,martuniu... 15.10.03, 14:48 Niemcy od swojego rządu, już nie jedno dostali w tej gestii, a ja (choć głupiutki jestem i na życiu się za bardzo nie znam) to jednak wiem że czasem warto pomartwić się na zapas i dmuchnąć na zimne czasem się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Były strzały z NRD w kierunku polskiego statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 18:13 W roku 1988 (może1989) miał miejsce na Zalewie Szczecińskim incydent z ostrzegawczym użyciem bronii przez łodż niemiecką (NRDowską). Powodem była niejasność co do granicy pomiędzy naszymi krajami na Zalewie Szczecińskim. Okazało się, że są jakieś tam niedociągnięcia, luki, nieciągłości w prawie międzynarodowym, że owszem jest to ta granica ale NRD miało podstawy mieć inne zdanie co do jej przebiegu. No, oby nie znalazły się podstawy i tutaj. Nie lekceważmy tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana no i co? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 15:19 sen_c napisał: > śmiejecie się z Jurczyka??? > ... a co na to powiecie? > www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1723546.html...................................... ................................................................................ ...........a my nic,dalej śmiejemy się z jurczyka... Odpowiedz Link Zgłoś