Dodaj do ulubionych

Auchan. To będzie największy hipermarket

24.09.08, 22:14
Aż dwóch dziennikarzy wysmażyło taki mierny artykuł? Zero konkretów poza tym, co im podyktował pracownik PR koncernu. Pan "kładka" Rabenda powinien napisać, czy pracownicy za takie mierne pieniądze godzili się pracować na kasie. Nie mówiąc o tym, że dziennikarze ze Szczecina nawet nie potrafią ustalić informacji, których im się nie poda na tacy. Nawet nie wiadomo, czy Ikea się u nas zbuduje... co za beznadzieja...
Obserwuj wątek
    • andreas.007 a ile dołozyli do wiaduktu i drogi? 25.09.08, 00:36
      "W porozumieniu z miastem, częściowo za pieniądze Auchan,
      przebudowywany jest węzeł drogowy, którym będzie się wjeżdżać na
      przysklepowy parking. Wcześniej firma dołożyła się do przebudowy
      wiaduktu "
      --------------

Rzeczywiscie ZERO konretów!
      Ile dołozyli, bo pan Krzysyfek od pana Gondora chciał
      kilka ładnych lat temu - 60 milionów zlotych...
      to rozumiem teraz dołozyli jakies 100 mln...
      ;))
      • Gość: maleszka szczecin.eu IP: *.chello.pl 25.09.08, 00:56
        oto inwestycja godna plywajacego ogrodu ad 2050
        • Gość: Szczecinomaniak Re: szczecin.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 01:19
          Ale o co chodzi? Normalna hala handlowa, ani lepsza ani gorsza od dziesiątek innych.
          • Gość: mikroos Re: szczecin.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 12:55
            Właśnie o to chodzi, że to _normalna- hala, _ani lepsza ani gorsza_ od dziesiątek innych. Jedyne, czym Szczecin się obecnie wybija, to chyba liczba stacji benzynowych na Gumieńcach w i okolicach.
          • Gość: hala jak inne Re: szczecin.eu IP: *.globalconnect.pl 10.05.09, 21:02
            tylko dlaczego ta hala nie chce prostych zwykłych klientów nie zmotoryzowanych?
            bo przyjadą tylko pooglądać, tak bo gdyby nawet chcieli zrobić więcej zakupów to przy pomocy żadnego publicznego środka komunikacji, nie są w stanie tego przetransportować do domu, więc chwała wielkiej dyrekcji oszołoma, moja noga tam nie postanie, mam tyle marketów do których mam dogodny dojazd czy to komunikacją bezplatną czy platną że oszołom jak mnie niechce to kit mu w pałe.
            • Gość: m Re: szczecin.eu IP: 80.94.16.* 11.05.09, 07:12
              To nie przyłaź tam, nie daj boże, żebyś zmienił/a zdanie. Dzięki temu mogę
              zrobić zakupy bez tłoku i kolejek.
    • Gość: Mareczek Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 01:27
      Zauważyłem że często ludzie mylą dwa pojęcia:
      - wielkie centrum handlowe = niska cena bo sprzedaje sie dużo
      Guzik prawda
      W wilekich supermarketach auchan, Real, Cerfour jest bardzo drogo
      jeżeli chodzi o spozywkę. Znacznie taniej jest w Netto, Lidl,
      Biedronka

A w pozostałych sklepach też nie jest tanio. Jedyna zaleta że
      wszystko jest w jednym miejscu. Niektórzy to lubią tj.: przepłacić o
      40% i kupić kilka rzeczy za jednym zamachem. Ja nie.
    • Gość: wojtek Bydlęce zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:04
      Jak można w dzisiejszych czasach zaoferować pracownikowi 933 zł netto zapłaty za
      praktycznie pełny etat ciężkiej pracy. Po prostu gnojstwo, nic więcej. Przecież
      ta niewykształcona część społeczeństwa i tak i tak pójdzie tam robić. Są
      ofiarami swojej sytuacji, a taki pracodawca to bezczelnie wykorzystuje.
      • smutny_groszek Re: Bydlęce zarobki 25.09.08, 09:13
        Tja... 1400 coś tam pensji? Znajomy był na rozmowie i guzik prawda,
        że takie proponowali. Na okresie próbnym miało to być ok. 1200 zł, a
        na pytanie jak później sie kształtują zarobki usłyszał, że mogą
        podnieśc pensję ale nie muszą. To zależy jak się pracownik sprawdzi
        na okresie próbnym. Co oczywiście jest logiczne, że jeśli sprawdzi
        się to dostanie dalszą umąwę ale sądzę, że za tym powinna też iść
        podwyżka. No i oczywiście okres próbny może trwać 9 miesięcy 3x3
        miesiące :/ Tak więc przez 9 miesięcy ok. 800 na rękę. Kpina!
        • Gość: nibymieszkaniec Re: Bydlęce zarobki IP: *.fbx.proxad.net 25.09.08, 09:23
          groszek to sie nazywa kapitalizm. nikt do pracy nie zmusza.
          • Gość: solar 1400brutto=980zl na reke?????? IP: *.slp.vectranet.pl 25.09.08, 11:36
            Cuda tuska by zylo sie SWOIM lepiej!!!!!!
          • stefan.karwowski Re: Bydlęce zarobki 07.10.08, 13:19
            Gość portalu: nibymieszkaniec napisał(a):

> groszek to sie nazywa kapitalizm. nikt do pracy nie zmusza.
            to mam nadzieję, ze szybko splatuja albo będa musieli sie opamietac i podniesc pensje.
        • Gość: Pracownik Re: Bydlęce zarobki IP: *.chello.pl 09.10.08, 23:35
          Kto ci takich bzdur nagadał człowieku?! jest normalnie 1400 brutto
          czylina reke okolo 1050 zł - wiem bo pracuje w Auchan Kołbaskowo ,
          obecnie jestem na wyjezdziemam tygodniową diete w wysokosci 28.5 za
          dzien czyli odbierak okolo 2000 zł na reke .... ja pierdziele i
          jestem zwykłą kasjerką...

A jesli cos ci nie pasuje to trzeba było się uczyć i pracować w
          Kancelarii Adowkackiej i miec 7 tys na reke.
          Zaznacze ze u nas wykształcony menager zarabia okolo 3,5 tys na reke
          wiec nie pierdziel ze płace są az tak bardzo do dupy. Po 1. nie masz
          umowy na :okres probny" tylko umowe na czas okresliony , po czym
          dostajesz przedluzenie tej umowy lub nie . jesli tak to masz do
          benski 160 zł netto PLUS.... wiec okolo 1200 zł na reke. ... eh
          ludzie sami nie wiecie czego chcecie najlepiej nic nie robic i
          zarabiac krocie... ale z ato am nikt nie zapłaci.

Ps. a moze ten twoj kolega chcial się przyjąć na sprząraczkę?

Pozdrawiam Dumny Zadowolony Pracownik Auchan Szczecin-Kołbaskowo!
          • Gość: Prawdziwy pracowni Re: Bydlęce zarobki IP: *.chello.pl 30.11.08, 18:01
            Zarobki marne, traktowanie pracowników też, dojazd beznadziejny tylko tam
            przezimować i uciekać z stamtąd!!! niech nie liczą na dobrych pracowników!!! Tak
            jak ja uważa prawie każdy pracownik hali i naprawdę nie wiem skąd się wziął
            "Dumny Zadowolony Pracownik Auchan Szczecin-Kołbaskowo!" Żenujące
            Pozdrawiam Prawdziwy pracownik!!!
            • Gość: stefan Re: Bydlęce zarobki IP: 62.69.218.* 01.12.08, 10:37
              ten dumny pracownik to była rzecznik prasowa marketu (albo rzecznik ;)
          • Gość: ktos Re: Bydlęce zarobki IP: *.chello.pl 14.02.09, 21:24
            powiem tylko tyle ze mam duzo wspolnego z tym marketem choc nie jestem
            bezposrednim pracownikiem. Zarobki tam to 1050zl netto, a za przyjscie w
            niedziele dostaje sie dodatkowy dzien wolny w nastepnym tygodniu, czyli DNO
          • Gość: auchan20 Re: Bydlęce zarobki IP: 89.231.65.* 20.07.09, 09:23
            ja zarabiam800zl i tez jestem kasjerka wiec o jakich ty 2000zl mowisz???????? pracuje juz dwa lata ico? NIC,
      • agguu Re: Bydlęce zarobki 15.09.09, 13:19
        Wykształcony i po studiach się odezwał... nie każdy musi skończyć studia, potrzebni są tez fachowcy po zawodówce. Sam napisałeś , że to ciężka praca, więc człowiekowi za taką pracę należy sie godna wypłata. A to , że skonczysz studia nie daje Tobie gwarancji wysokich zarobków.
    • kryjek Auchan. To będzie największy hipermarket 25.09.08, 09:06
      Naprawdę debilna polityka miasta .Po jaką cholerę wyrażono zgodę na budowę w
      ogóle jakiegokolwiek hiper marketu .Ktoś musiał z tego coś mieć. Wszystkie tego
      typu obiekty w odczuciu społecznym są załatwiane w sposób zagadkowy. Miastu
      potrzeba jest nie hipermarketów lecz inwestycji
      przemysłowych wytwarzających dobra itp.Stocznia podupada grozi likwidacja 4000
      miejsc pracy ,a tu k...a budowany jest market konsumpcyjny. Ludzie - decydenci
      wy macie pomroczność jasną czy ciemną.Już Szczecin spostrzegany jest w Polsce
      jako wiocha z tramwajami, a co będzie za kilka lat -wiocha zabita
      deskami.Opanujcie się krzystki i te inne osoby.
      • ziege77 Re: Auchan. To będzie największy hipermarket 25.09.08, 09:30
        kryjek napisała:
        Już Szczecin spostrzegany jest w Polsce
        > jako wiocha z tramwajami, a co będzie za kilka lat -wiocha zabita deskami...
        no co ty juz zapomniałaś maja byc pływające ogrody!!!;)
        • arkko Re: Auchan. To będzie największy hipermarket 16.09.10, 17:52
          Taaaaaaa Pływające ogrody w szambie,taki los czeka Szczecin.
      • Gość: mikroos Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 12:59
        Wszystko jest regulowane przez podaż i popyt. Było zapotrzebowanie na market (przynajmniej na to wygląda, skoro inwestor uważa, że mu się to opłaci), to go wybudowano. Poza tym wypadałoby poczytać ze zrozumieniem i pojąć, że to nie miasto Szczecin wydało zgody na budowę marketu. Szczecin za to skorzystał, bo dostał kasę na remont wiaduktu przy Makro ("wiszącego ronda" nie wliczam, bo to po prostu droga dojazdowa i łaski nie zrobili).

I jeszcze jedno: obecnie miasto nawet nie ma możliwości ingerowania w to, co dzieje się ze stocznią. Ja rozumiem, że można sobie pluć na wszystkich dookoła, ale nie tędy droga. Chyba, że w Twoim odczuciu miasto powinno uruchomić hutę albo fabrykę należącą do samorządu?
      • Gość: hendryk Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:02
        Czytaj ze zrozumieniem. Centrum powstaje na terenie gminy Kołbaskowo, więc
        miasto nie miało tu nic do gadania mistrzu.
    • kryjek Auchan ? 25.09.08, 09:23
      Przepraszam jak tą nazwę się czyta Auu Chamm , a .ucham .
      • Gość: nibymieszkaniec Re: Auchan ? IP: *.fbx.proxad.net 25.09.08, 09:28
        Auchan (fr. homofon Hauts Champs - nazwa dzielnicy w mieście Roubaix) - sieć
        hipermarketów powstała we Francji. Mniej wiecej Oszo.
        • Gość: mikroos Re: Auchan ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:00
          Raczej "oszą", a nie "oszo", ale mniej więcej w ten deseń
      • Gość: Pan Auchan Re: Auchan ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:57
        biorac pod uwage ze nazwa pochodzi z jez, francuskiego to; Oszą
    • pan_glosny Na Śląsku bodajże kierownik działu, który zaczynał 25.09.08, 09:31

Na Śląsku w Auchan bodajże chyba kierownik działu,
      po 3 latach pracy począwszy od samego dołu (w hierarchii
      pracowniczej) dostaje 3 tys zł na rękę.
      Ale to na Śląsku, tutaj niekoniecznie.
      • Gość: Ekspans Re: Na Śląsku bodajże kierownik działu, który zac IP: 83.168.108.* 25.09.08, 09:38
        Drbimex płaci 1250 zł na rękę. Agryf płaci 1200 zł na rękę praca w obu to przerzucenie w ciągu ośmiu godzin około od 2 to 11 ton w chłodzie, zimnie,wilgoci i przeciągach więc odpieprzcie się od Auchan
        • Gość: aci Re: Na Śląsku bodajże kierownik działu, który zac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:31
          ta jasne. Może mi powiesz ze auchan bedzie rozpieszczac pracowników.
          Ale faktem jest, że naprawde trzeba mieć nóż na gardle aby
          zdecydować się na pracę w hipermarkecie. A niestety dużo jest
          jeszcze takich ludzi
      • Gość: dr... Re: Na Śląsku . Świetnie płacą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:30
        To dużo więcej niż nauczyciel fizyki z tytułem doktora za dużo więcj
        niż pensum.
    • Gość: Artur Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.chello.pl 25.09.08, 09:39
      Czyta się Ołszon czyli mniej więcej Oszołom:)
      Co do płacy w sklepach sieci Germanos oferują prace na poziomie 1300
      brutto więc to jest dopiero płaca.Ale jak to mówił regionalny
      przecież nikt nie każe Ci pracować ,zawsze możesz iść na kase :)
      Czy to kasa w Leroy Merlin czy Castoramie czy Auchan:)
      Co do inwestycji to naprawde dużo w tym prawdy - potrzebujemy fabryk
      czy to LCD czy komputerów czy innych dóbr a nie kolejnych super
      hipermarketów.Bo tam niestety pieniądz krąży a nie jest produkowany.
      • mara571 Re: Auchan. To będzie największy hipermarket 25.09.08, 16:03
        Gość portalu: Artur napisał(a):
        > Co do inwestycji to naprawde dużo w tym prawdy - potrzebujemy fabryk
        > czy to LCD czy komputerów czy innych dóbr a nie kolejnych super
        > hipermarketów.
        Produkcje LDC czy komputerow juz dawno przeniesiono do Azji, bo tam ludzie 6 dni
        w tygodniu za 2 dolary na dzien pracuja.
        Chiny staja sie powoli za drogie, teraz kolej na Wietnam.
    • Gość: ja A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 25.09.08, 09:39
      skandal jak mozna pozwolic na budowe tak wielkiego sklepu jak dojazd do niego ze
      zdroi od krzyzowki ma poo jednym pasie w obie strony! prosze teraz jechac do
      makro od zdroi co tam sie dzieje to az prokurator powinien zareagowac na ten
      balagan! droga jeden pas ! i to sie nazywa autostrada poznanska? Wstyd! buduja
      dojazd do tego sklepu a korek z powodu tej budowy na tej pseudoautostradzie jest
      od ronda w Zdrojach godzine sie czeka w korku aby dojechac do makro od tej
      strony! buudowlancy zwezyli i tak bardzo ciasna droge i za nic maja jakiekolwiek
      pospiuechy aby to skonczyc wreszcie Korek jest co DZIEN!!! niemilosierny! gdzie
      sa wladze Miasta gdzie? skandal tam prokurator powinien wkroczyc! Wstyd i
      kompromitacja! Autostrada poznanska z 1 pasem! wstyd zryta niemiłosiernie i
      jeszcze ograniczenia przez budowe wjazdu do sklepu Ludzie czy Krzystek rzadzi
      czy udaje? Udaje takiego Prezydenta od lat Szczecin nie mial! Nic nie robi! wstyd!
      • Gość: zack Re: A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! IP: *.teleton.pl 25.09.08, 10:17
        Pisze się Zdrojów (tak samo, jak Międzyzdrojów) - proste.
        • Gość: koks Re: A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:29
          Czego się czepiacie miasta. Ten sklep powstaje w KOŁBASKOWIE nie w
          szczecinie. Kołbaskowo się zgodziło bo dostanie podatek od
          nieruchomości itd. A szczecin co ?? Same koszty zwizane z przebudową
          i budową dróg. A dlaczego tak jest ?? Podziękujcie Jurczykowi. Jak
          się kończy utrudnia życie inwestorom w miescie. Jak będą
          zdeterminowani to poradzą sobie i zrobią to w gmine sąsiedniej.
          Skutek taki że śmietankę spije kto inny a wszystkie uciązliwości
          spadną na "cfaniaka". Ot to jest cała prawda... A można był na tym
          zarobić. Jurczykowi ponowne dzięki za kolejny cios w budżet miasta.
        • Gość: Ekspans Re: A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! IP: 83.168.108.* 25.09.08, 10:31
          Większość tu piszących pisze totalne bzdury i nie ma pojęcia o czym kolwiek. Auchan buduje się za graniucą Szczecina więc Krzystek nie miał wpływu. Widzę że wszyscy nabrali wody w usta na temat płac w szczecińskich przedsiębiorstwach produkcyjnych Dla przypomnienia - Drbimex płaci 1250 zł na rękę. Agryf płaci 1200 zł na rękę praca w obu to przerzucenie w ciągu ośmiu godzin około od 2 to 11 ton w chłodzie, zimnie,wilgoci i przeciągach więc odpieprzcie się od Auchan Podobnie jest w Browarze,Odrze i wielu innych.
          • kryjek Re: A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! 25.09.08, 11:09
            a to właśnie dlatego ,że wykorzystuje się człowieka jak niewolnika ponieważ brak
            jest konkurencji na rynku pracy i nie ma on możliwości innej jak zatrudnić się
            na warunkach tego pracodawcy bo/Brak dużych firm produkcyjnych . Obecnie ludzie
            w 85 % pracują w Szczecinie w firmach wykorzystujących pracownika i ty nie bądź
            człowieku taki cwany podając płace w tych firmach wykorzystujących człowieka
            .Teraz porównaj
            płace lalusiów i urzędasów po 3,5 tys.zł,którzy nić nie robią dla mieszkańców
            szczecina itp. ażeby stworzyć miejsca pracy właśnie w firmach produkcyjnych .
            Brak właśnie takich inwestycji , a co idzie za tym , brak nowych miejsc powoduje
            to co jest. Hipermarkety odbiją się tobie człowieku jeszcze czkawką na
            przyszłość. Przypomnisz te słowa za 10-15 lat.
            • Gość: nibymieszkaniec Re: A droga do Auchan od Zdroii ma 1 pas!!!! IP: *.fbx.proxad.net 25.09.08, 11:13
              z tego co wiem UM tez zatrudnia pracownikow - moze zaaplikuj dostan prace i juz
              po problemie?
    • Gość: piter Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:35
      Wszyscy narzekają na Krzystka, na Jurczyka, na radnych...
      I macie racje. Potrzebujemy inwestycji! Nie hipermarketów, które są tylko
      placówkami konsumpcyjnymi, lecz fabryk w których będziemy coś produkowali.
      Obojętnie, mogą to być matryce LCD, części do samochodu, kosmetyki itp.
      Wiecie dlaczego stawia się tylko sklepy? Bo to jest najprostsze! Nie trzeba
      szukać po świecie i zabiegać o inwestora. Najłatwiej oddać grunt za psie
      pieniądze i postawić taki "blaszak". Widać nasi rajcy nie mają żadnego pomysłu
      na zrobienie niczego pozytywnego w Szczecinie. Mi jako mieszkańcowi mi miasta,
      nie zależy na pleciugach, podświetlanych chodnikach czy pływających ogrodach za
      100 lat. Potrzebuje natomiast czystych i prostych chodników, niższych podatków i
      miejsca do rozrywki (np stadion, aquapark).
      Niestety Chłystek ze świtą lubuje się przede wszystkich w projektach z n-tej
      kategorii pogłębiając zapaść Szczecina.

Druga sprawa. Wielu narzeka jakie to złe warunki są w hipermarketach, jak
      oszukują na jedzeniu, cenach, wykorzystują pracowników. Niestety 99% w Was
      chodzi i będzie chodzić do takich przybytków traktując pracownika jako sługę i
      niewolnika, źle się do niego odnosząc. Więc nie jesteście lepsi niż taki prezes
      który płaci głodowe pensje.
      Pozdrawiam.
      • Gość: DamaKier Broń nas Boże produkować obojętnie co! IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.08, 21:41
        Gość portalu: piter napisał(a):
        Potrzebujemy inwestycji! Nie hipermarketów, które są tylko
        > placówkami konsumpcyjnymi, lecz fabryk w których będziemy coś
        produkowali.
        > Obojętnie, mogą to być matryce LCD, części do samochodu, kosmetyki
        itp.
        Nic gorszego nie mogłeś wymyślić! Produkować można wyłącznie to, co
        jest potrzebne i co potrafi się sprzedać!
    • kotbehemot6 Re: Auchan. To będzie największy hipermarket 25.09.08, 14:18
      Auchan powstaje na terenie gminy Kołbaskowo i Krzystkowi fige do tego.cała masa
      bezrobotnych z obszaru gminy Kołbaskowo znalazło tam zatrudnienie.
      • Gość: Tomek Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... IP: *.homerun.telia.com 25.09.08, 15:06
        • kotbehemot6 Re: Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... 25.09.08, 15:17
          Ci najbardziej pysczący na forum,że taki hipermarket powstaje-będa jako pierwsi
          lecieć na promocje
          • Gość: sonka Re: Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... IP: *.chello.pl 25.09.08, 16:24
            Szukam pracy , ale to dla mnie za daleko , jak z centrum tam codziennie
            dojeżdżać jak się nie ma samochodu , są tacy co nie mają samochodu.
            A nawet to ile wydam na benzynę . I nie będzie szans nic ukraść bo ochrona
            będzie rozbudowana i w kiblach kamery.
            Ta pani mówi ,że jest pełny pakiet socjalny i medyczny , to chyba miała na myśli
            pampersy do kasy. Życzę wytrwałości tym dziewczynom co na to pójdą.
            • Gość: Andy Re: Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... IP: 83.19.187.* 25.09.08, 21:15
              Buraki z was i tyle. Nic nie robicie dla miasta, tylko narzekacie pasozyty.
              Dobrze, ze zabrali z glownej strony link do forum, bo przynajmniej cala Polska
              nie widzi waszego marazu i marudzenia.

Juz macie w glowach poyebane z ta polityka, biznes to biznes, co ma PO, PIS czy
              inna partia polityczna z budowa supermarketu. A ze wam sie nie chce pracowac to
              mam to w dupie. Ale moja znajoma z niepelnosprawnoscia bedzie tam pracowac i
              jest zadowolona i juz.

Zeby zarabiac 5k to trzeba cos umiec a wy marudy nawet nie widziecie, ze
              Krzystek nie ma nic do gadania w Kolbaskowie, i z taka wiedza chcecie zarabiac
              szmal? zalosne.
              • Gość: Ekspans Re: Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... IP: 83.168.108.* 25.09.08, 22:26
                Dla przypomnienia - Drbimex płaci 1250 zł na rękę. Agryf płaci 1200 zł na rękę praca w obu to przerzucenie w ciągu ośmiu godzin około od 2 to 11 ton w chłodzie, zimnie,wilgoci i przeciągach więc odpieprzcie się od Auchan Podobnie jest w Browarze,Odrze i wielu innych.
            • Gość: Jonatan Re: Ciekawe, kto tam będzie robił zakupy... IP: *.szczecin.mm.pl 05.10.08, 21:57
              Sonka, z centrum do Auchone masz autobus 61, a dojazd zajmie ci
              maksimum 15 minut, to o połowę krócej niż na prawobrzeże. Co ty
              pleciesz o odległości. Po prostu masz wymówkę, aby nie podejmować
              pracy.
    • Gość: ktos Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.chello.pl 27.09.08, 11:37
      Kasjerki w Auchan zarabiaja na 7/8 etatu 1400 zl brutto, co daje z dodatkami
      1050 zl na reke. Maja czyste biale koszule i kolorowe apaszki - nie sa
      wykorzystywane do ladowania towaru w polki. Maja prawo do 15 minutowej przerwy
      platnej i dodatkowej bezplatnej, ktora musza odrobic tego samego dnia. "Siku"
      wogle nie jest w to wliczane. Mozesz isc siku, kiedy chcesz - tylko nalezy
      poinformowac o tym kasjerke liniowa. Aktualnie kasjerki pomagaja w ukladaniu
      towaru na sklepie - bo sklep nie jest jeszcze otwarty - nie mniej jednak nikt
      ich nie popedza i duzo sobie po sklepie spaceruja bez zajecia - wiec ogolnie
      maja luzik.

to tyle ode mnie
      • Gość: sonka Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.chello.pl 28.09.08, 10:26
        Bardzo to zachęcające , chodzą sobie i układaja laleczki na dziecięcym , lub
        przeglądają czasopisma na empiku.
        Biała koszula to argument nie do zbicia. i jeszcze moga poprosić ,że chcą siku ,
        no ja pi... ale żadna jakoś nie prosi.
        Może wypowie się jakaś dziewczyna z kasy z innego Oszą , a zapomniałem nie maja
        dostępu.
        No to zadzieram kiecę i lecę.....
        Po wielu latach upokorzeń znanych tylko w 3 świecie prokurator wziął za tyłek
        kierowników z Biedronki , którym teraz głupio. Sorki winetu.
        • Gość: kotbehemot Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:53
          Wiadomo zawsze to lepiej brać zasiłki i zbijac bąki narzekając na nidogodne
          godziny,dojazd a przede wszystkim na to ,ze trzeba PRACOWAĆ- to faktycznie straszne
    • Gość: gość Do wszystkich ciemniaków IP: *.cable.smsnet.pl 28.09.08, 14:00
      Typu Kryjek i reszty.

Auchan buduje się w Kołbaskowie. Jeżeli tak ciężko to zrozumieć to
      gratuluje "inteligencji". Wychodzi wasza głupota i brak logicznego
      myślenia. Narzekacie, że powstaje market i rzucacie populistycznymi
      hasłami typu "więcej fabryk". Widać prawo wolnego rynku jest wam
      zupełnie obce. Powstaje to na co jest popyt, jeżeli powstane Auchan
      to znaczy, że zbadali rynek i wiedzą, że można na tym zarobić.
      Jeżeli ktoś dojdzie do wniosku, że chce wybudować fabrykę monitorów
      LCD to ją wybuduje - pod warunkiem, że mu się opłaci. I jeszcze
      jedna sprawa. Skoro tak bardzo chcecie fabryk to może moi mili
      sprawdzicie ile tam się zarabia i jakie są warunki pracy? Jak się
      was czyta to człowiek zwija się ze śmiechu. Pseuo eksperci od
      inwestycji.
      • Gość: gosc Re: Do wszystkich ciemniaków IP: *.chello.pl 03.10.08, 08:45
        Zeby w tym miescie nie bylo wiochy na najpierw malorolni powinni sie
        gleby pozbywac a nie trzymac sie niej rekami i nogami bo moze za 10
        lat dostane wiecej. sami wiesniacy sa winni ze tu nic nie ma.
        A gdzie niby ma stan tak sklep jak Auchan na bramie portoej??
        nasi moznowladcy nawet tego miejsca nie umieli dobrze srzedac.
    • andrexx a będzie Ikea? 07.10.08, 13:30

nikt nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć
      • Gość: A Re: a będzie Ikea? IP: *.chello.pl 23.10.08, 19:49
        Potrafi, ale nie chce. Ludzie zastanówcie się. Szczecin od lat
        terroryzowany przez Reala Carefoura i Tesko niewytłumaczalnie
        wysokimi cenami dostaje od Kołbaskowa market który w końcu rozbije
        ten układ i to wam nie pasuje ? W Szczecinie jest kosmicznie drogo.
        Nie musicie jezdzić do A, ale to właśnie dzięki A pozostali będą
        musieli się dopasować do realiów a nie bez skrempowania wchodzić w
        układy i doić z was kasę. Mam wrażenie że to dzięki A Szczecin po
        mału przestanie być wiochą w której można bez skrupułów doić
        wiesniaków.
        • Gość: Ekspans Re: a będzie Ikea? IP: 83.168.108.* 23.10.08, 20:15
          Masz 100 % racji ale żeby tak się stało musi jeszcze powstać Leclerc,Fashion hose,Outlet Campany,Praktiker,Obi,Ferio.Plaza,Focus,Ikea,Decathlon,Saturn,Elektro World,Dekathlon,Agata,Nortauto,Billa,Champion,Minimal.
          • piotr33k2 Re: a będzie Ikea? 23.10.08, 22:59
            Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Masz 100 % racji ale żeby tak się stało musi jeszcze powstać
            Leclerc,Fashion ho
            > se,Outlet
            Campany,Praktiker,Obi,Ferio.Plaza,Focus,Ikea,Decathlon,Saturn,Elektro
            > World,Dekathlon,Agata,Nortauto,Billa,Champion,Minimal.
            człowieku nie bluznij ,chcesz żeby forumowe pieniactwo cię
            zlinczowało?,im potrzeba jakiejś walcowni ewentualnie kobiet na
            traktorach, he he.
            • Gość: Ekspans Re: a będzie Ikea? IP: 83.168.108.* 23.10.08, 23:16
              ale za dwa lata to nawet taki mały 160 tysięczny Rzeszów będzie miał te wszystkie sieci.
              • piotr33k2 Re: a będzie Ikea? 23.10.08, 23:38
                przecież te wszystki markety, supermarkety ,galerie itd. to synonim
                rozpasanego konsumpcjonizmu i zgniłej liberalnej europy przez którą
                tylko padają nasze stocznie , huty i przedszkola,he he.
      • Gość: gpmeble.pl A IKEA wciąż brak ale... IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 14:03
        Jak widać i słychać IKEA wciąż tylko zapewnia, iż chce inwestować nie tylko w Szczecinie ale także w Bydgoszczy/ Toruniu i Lublinie jednak są to tylko zapewnienia, które nie przekładają się na konkrety. Z pewnością sklepy w tych miastach nie powstaną przed 2011. Dlaczego? Sama budowa trwa ok 10 miesięcy a już mamy prawie październik. Wiemy jednak, że do 2011 rozrosnie się IKEA w Poznaniu (w ramach Bulwarów Poznańskich). Mieszkańcy Szczecina i okolic a niedługo także innych większych miast mogą kupić wszystko a zakupy trafią pod same drzwi. Wiecej na gpmeble.pl
    • Gość: marta Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.globalconnect.pl 29.12.08, 20:02
      NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE POLECAM BEZNADZIEJA W OBSLUDZE KLIENTA
      • Gość: pjonek Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.99.70.34.take2hosting.com 29.12.08, 20:06
        Gość portalu: marta napisał(a):

> NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE POLECAM BEZNADZIEJA W OBSLUDZE KLIENTA

Tam nie chodza klienci tylko bydelko nienazarte, he he
        • Gość: kiełbaska Re: Auchan. To będzie największy hipermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:46
          Jedyny trochę normalniejszy i wszyskto ląduje foliówkach!
    • zbalansowany_4 Auchan. To będzie największy hipermarket 23.09.09, 23:51
      jest konkretny
    • auchan87 ochrona.... 08.11.09, 13:40
      Ochrona w "auchan" przebija wszelkie dopuszczalne mozliwosci..Traktowanie innych pracowników którzy nie sa zatrudnieni bezposrednio dla "Auchan" jest nie dopuszczalne a zwłaszcza TYCH osób które więcej zarabiają. Traktowani sa jak "gorsi" mimo ze czasem maja wieksze wyksztrałcenie niz taki ochroniaż który bez szkoły uwaza sie za nie wiadomo kogo...porażka. Nie dają możliwości wyrażenia wąłsnego zdania na dany temat tylko obracaja sie na piecie i odchodza- tak zachowóje sie człowiek który szanuje drugiego człowieka mimo wszystko raczej nie....dopiero od niedawna przekonałem sie że za rozmowe 5 minutową można wylecieć z pracy na zawsze....przesada. Ochrona niech pilnuje klientów którzy kradna, pracowników zatrudnionych dla auchana a nie pośrednich pracowników z których jeszcze maja koyści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka