jahve 29.09.08, 20:37 fiu fiu aż miło czytać a tak przy okazji L'Shanah Tovah! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mardeval Hala - tak, ale na naszą miarę 29.09.08, 20:55 Szanowny Panie Kesik. W ostatnich wyborach glosowalem na Pana. Szkoda,ze wczesniej nie poznalem panskiego sposobu myslenia. Dzisiaj juz bym tego nie zrobil. W przyszlosci napewno tego nie zrobie. Panska opinia jest wielka destrukcja. Plucie jest sprawa najprostrza. Zadne odkrycie, ze hala bedzie kosztowac. Oczekiwalem od Pana i opcji ktora Pan reprezentuje tylko konstruktywnego wsparcia , propozycji ,anagazowania sie w formy zapewnienia finansowania. Oczekiwalem wszechstronnego wsparcia. I nic, jak zwykle typowe polskie opluwanie, kontestowanie, wysmiewanie, . Nie pasuje Pan do terenow na ktorych znajduje sie Szczecin. Jak juz nie bedzie tu takich jak Pan i podobnych , a hala bedzie moze dorosniemy do poziomu jaka reprezentuja organizatorzy zycia w o2 world w Berlinie. Takie panskie rozumowanie jest gwarantem, ze wSzczecinie nie powstanie fiharmonia, muzem morskie, opera, obwodnica zachodnia ,akwapark, . Proponuje skonczyc te oblesne polskie gierki a do wyborow pojsc z bagazem dokonan pomocnych w rozwoju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:17 Stawiam dolary przeciw orzechom, że nie tylko nie głosowałeś na Kęsika. Uważam, że nawet nie jesteś z jego okręgu. Radny Kęsik reprezentuje okręg, który wymaga największych inwestycji w Mieście. Gdybyś był mieszkańcem tego okręgu, wiedziałbyś, że jego mieszkańcom nie jest potrzebna hala, tylko remonty zrujnowanych budynków, dziurawych ulic i zdegradowanej infrastruktury. Rozumiałbyś, że wywalenie setek milionów na halę, w przypadku, gdy ludziom walą się na głowę dachy, to co najmniej rozrzutność. Wiedziałbyś, że większość wyborców Piotra Kęsika to, ludzie którzy nader często mają wybór, czynsz czy jedzenie. Wiedziałbyś też, że ci ludzie rozumieją czym jest konieczność spłacania ogromnych kredytów w sytuacji, gdy dochody nie są wystarczające. Kim zatem jesteś? Nie wiem. Z całą pewnością nie jesteś, nie byłeś, i nie będziesz wyborcą Piotra Kęcika. I powiem dlaczego: Nie jesteś, bo północne dzielnice, to dla ciebie slamsy. Nie byłeś, bo nigdy nie zgodziłby się na "piramidy", gdybyś znał okręg Kęsika. Nie będziesz, bo tacy jak ty, nigdy nie zamieszkają w slamsach, a na to Krzystek chce skazać tą część miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja. Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.szczecin.mm.pl 30.09.08, 14:07 Czyli Twoim zdaniem z budżetu miasta należy utrzymywać 'biedotę szczecińską' zamiast inwestować w rozwój miasta? Trochę jestem już zmęczona tym ciągłym dopłacaniem do innych - tych, którzy kradną gaz, prąd i nie opłacają czynszu. Już wolę spłacać pożyczkę za budowę hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 15:34 > Czyli Twoim zdaniem z budżetu miasta należy utrzymywać 'biedotę szczecińską' > zamiast inwestować w rozwój miasta? Rozwój miasta, to równe drogi, nowoczesna infrastruktura i zadowoleni mieszkańcy. Ja nigdzie nie powiedziałem, ze kasę należy dać "biedocie". Jednakowoż, gdy dzielnice "biedoty" zaczną być remontowane, biedota przestanie być biedotą. I wtedy można zacząć myśleć o hali. Odpowiedz mi, czy kupiłbyś plazmę, gdyby wypadły ci okna w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 17:46 widzisz, bo bogaty nie zrozumie biednego... Pan Kesik zrobił sobie wlasnie dom, a pan Krzystek ma mieszkanie i stawia dom... Im zyje sie dobrze. Mysla o hali, basenach... potrzebach wyzszego rzedu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 18:20 Pan Kęsik, mimo domu, nie myśli o hali. Stąd wątek. To pan Krzystek myśli o hali. Pan Kęsik jednak myśli o tych biednych, dlatego skrytykował pana Krzystka. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 18:44 Wiem, wiem... W tym wypadku zgadzam sie z panem Kesikiem, ktory byc moze robiac dom wie co to znaczy kredyt... i jak budowa żzera szmal, bo pan Krzystek tez stawia dom, ale ma kilka etetow... co daje jakies 20 tys. miesiecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED buahahhah IP: 89.19.73.* 01.10.08, 03:26 "gdy dzielnice "biedoty" zaczną być remontowane, biedota przestanie być biedotą. I wtedy można zacząć myśleć o hali." spadlem z fotela i turlam sie ze smiechu. kto ci nagadal takich glupot? ubierz bezrobotnego w garnitur to dalej bedzie bezrobotnym. miasto nie jest od tego by byc przytulkiem. a pan radny nic ciekawego nie powiedzial, sam nie ma zadnego pomyslu, malo wiedzy (bo po co sie upiera na zewnetrzne finanse jak nie ma tych finansow dostepnych na ta skale), ale swoje 3gr musial wpieprzyc by sie wylansowac na obronce ucisnionych. zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: buahahhah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 08:48 > spadlem z fotela i turlam sie ze smiechu. kto ci nagadal takich glupot?ubierz > bezrobotnego w garnitur to dalej bedzie bezrobotnym. Ale gdy, przeprowadzi się rewitalizację takich dzielnic, to ludzie zaczną tam kupować nieruchomości. Za nimi przyjdą usługi. Zatem bezrobotny znajdzie pracę i przestanie nim być. miasto nie jest od tego by byc przytulkiem. I ty mi głupoty zarzucasz? Zacznij od nauki czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: buahahhah 01.10.08, 11:22 Pan Krzyfisyfek chce z funduszy miasta zbudowac hale, takze samo mowił niedawno o stadionie i basenie... a w czasie wyborów zupenie inaczej: "Taka inwestycja nie obciąża znacząco budżetu miasta. Ponad połowę jej kosztów można pokryć z funduszy Unii Europejskiej." Tak pan Krzystek zobowiazywał sie w sprawie 3 boisk do pilki wraz z szatniami, oswietleniami i trenerem - na kazdej dzielnicy! www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59024.asp A teraz juz nie mowi o zewnetrznych źródłach finansowania... Czyzby nas OKŁAMYWAŁ, a moze nie miał i nie ma zielonego pojecia, jak i czy mozna to jakos sfinansowac - bo na to mi wyglada! Rzuca tylko PROPAGANDOWE hasła bez jakiegokolwiek realnego rachunku pokazujacego zródła finansowania budowy, a potem utrzymania obiektu juz nie mowiac o wykorzystaniu... Pan Ksifistek nie jest dobrym managerem, jest dobrym PROPAGANDZISTOM... nadał by sie do Biura Propagandy Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jacek wracaj!n/t 01.10.08, 11:48 pan Jacek ma niestety kolegów jeszcze gorszych od pana Ksifistka. Jedynym wyjsciem jest zmniejszenie liczebnosci Rady Miejskiej, wybory nie partyjniackie, ale JOW - tak by radni i zarzad czuli, ze wybrani zostali prze ludzi i wazna dla nich jest opinia wyborców, a nie LIDERA czy egzekutywy partyjniackiej... Decyzje o obsadzaniu stanowisk i gospodarcze miasta nie moga zapadac poza urzedem w gabinetach politycznych czy na jakis zarzadach partyjniackich, gdzie kieruja sie INTERESEM PARTYJNIACKIM, a czesto sa to korupcyjne decyzje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.08, 21:17 Co się czepiacie Kesika. Stawia dobre pytania. Że jest przy tym trochę złośliwy... No cóż. polityka ma swpje prawa. Ja chciałbym wiedziec, jak bedzie wygladał koszt utrzymania takiego obiektu. A to że bierzemy sie za budowe czegos nowego, a ni epotraimy w należytym stanie utrzymac juz istniejących obiektów - to słuszna uwaga. Zejdźmy na ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonatan Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.08, 22:51 Kęsik nie stawia dobrych pytań tylko jako kolejna osoba, torpeduje inicjatywę rozpoczęcia budowy tej hali. Dzięki takim właśnie postawom, jak radnego Kęsika, nic konkretnego w Szczecinie wybudować nie można. O ile pamiętam ten pan zasiada w radzie miasta nie pierwszą kadencję, i cóż osiągnął? Krytykować łatwa sprawa panie Kęsik, proszę konkretnie wskazać inne źródła finansowania budowy hali. To, że nie można narazie z funduszy unijnych wyjaśniano do znudzenia,każdy zainteresowany o tym słyszał, a pan nadal swoje. Ograniczenie umysłowe, czy jeszcze coś gorszego pana dotknęło? Budowę hali czas najwyższy zacząć, wszystkie dokumenty łącznie z pozwoleniem na budowę już są gotowe, więc nie traćmy już więcej czasu na czcze gadani! Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Hala na naszą miarę czyli ? 29.09.08, 21:58 I dojdzie do tego, że będziemy mieli halę z prawdziwego zdarzenia na 3000 miejsc siedzących, bo przecież wielka metropolia Police (ups, Szczecin), większej nie potrzebuje... ...Widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Hala, hala, czy hala, Hala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:02 Trochę ściemniasz, Panie Kęsik (szczególnie z tymi biletami, wodą i innymi), ale ostatecznie zgadzam się z tezą, że hala ma być pomnikiem Kżystka, a wiadomo, że liczy na jeszcze kilka mniejszych Kżystków. Miała być hala. I będzie hala. Ale powiedzcie rodacy, Co to za hala bez bacy? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Krzystek o wizji, a Kesik o konkretach 29.09.08, 22:15 Niezłe zderzenie... Pan prezydent miasta mówi o wizji jaka ma wielkiej hali, mówi o Pływajacych Ogrodach 2050, mówi o stadionie dla Pogoni... Mówi, mówi... obiecuje... www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59024.asp Zas pan Kesik po prostu pyta o konkrety... Zadłuzyc miasto - prosta sprawa! Panie Krzystek trzeba przedstawic KONKRETNY plan, konkretne wyliczenia i źródła finansowania. Prosta sprawa panie Krzystek. A nie tylko obiecywac... Pan potrafi wydac kilka milionów zlotych - chyba juz bedzie 3-4 mln na marke miasta z błedem i druki promocyjne, ale od samych wizji nic nie powstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:21 a tak przy okazji L'Shanah Tovah! Który to rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.08, 22:23 Halę musimy zbudować sobie sami a potem Ksystek ją odziedziczy jako niezbędny dla Szzcecina jak mieszkanie....Mądrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.chello.pl 29.09.08, 23:31 Kęsik czyści facjatę i prostuje kręgosłup po Wolszczanie ,teraz rzeczowo obnaża wizjonera z 5. W porzo . bardzo dobrze. Miasto pozbawione kąpielisk. Byłem na stronach Poznania i śródmieście podnoszą larum,że Suchy Las , który jest dzielnicą Poznania wybudował sobie aquapark. Poznaniacy krzyczą kiedy u nas w mieście. Nie mówiąc o basenach i kąpieliskach. Odpowiedz Link Zgłoś
maxencjusz Jak mknienie wiatru 29.09.08, 23:32 Sam niestety głosowałem na tę Partię Obiboków. Teraz jednak nie martwię tym newsem. Zanim przygotują uchwałę i dalszę dokumenty do realizacji tego pomysłu, to jak mknienie wiatru przeminie kadencja naszego Krystalicznego Prezydenta...a pomyśleć, że nic od Stróża Magazynu mnie bardziej nie przerażało...jednak rzeczywistość stwarza bardziej przerażające scenariusze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: update Piotruś II przjmuje inicjatywę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 23:48 No i dobrze, skoro w PIS w mieście samie cieniasy i układowszczyki to chociaz Piotruś z SLD prawdę w oczy Krzystkowi też Piotrusiowi wali. Uczcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: Hala - tak, ale na naszą miarę 29.09.08, 23:54 Gdyby zadać komukolwiek z nas pytanie, czy chce być piękny, młody i bogaty, każdy odpowiedziałby twierdząco. Ale kiedy padnie pytanie, czy pragniemy tego za cenę przyszłości osób, które kochamy, odpowiedź byłaby inna Panie Piotrze! Do kogo a mowa! Który z tych sukinsynów, wie co to miłość? Każdy z nich, oddałby przyszłość swych bliskich, za kilka procentów w sondażach. Niech się Pan wyzbędzie złudzeń! Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 Bydgoszcz ma halę łuczniczka a to nie metropolia 30.09.08, 08:09 ma spełniać wymogi np ligi swiatowej siatkówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Wizje po - jest kłopot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 08:42 Dzwoniłem po szpitalach, ale nigdzie nie potrafiono powiedzieć gdzie są wolne miejsca na odwyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Bydgoszcz ma halę łuczniczka a to nie metropo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 22:57 Bydgoszcz jest taką samą metropolią jak Szczecin. Po prostu potrafiła ,moim zdaniem wcześniej za własne PLN wyprzedzić inne miasta.To jest ta przewaga.Obecnie trudno będzie zabiegac o organizację większych imprez i tutaj Kęsik ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 08:39 Przeciez mamy hale! Na Waskiej Na Hozej Na Swietoborzycow Na Twardowskiego O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 08:43 A najwięcej baranów pasie się na placu Dzierżyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 08:55 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > A najwięcej baranów pasie się na placu Dzierżyńskiego. i po co takie dureństwa wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:07 Chcę zostać miejskim gamoniem (zazdroszczę im miru), albo nawet prezydentem. A swoją drogą, to nie ja wybudowałem tam najpojemniejszą halę w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Lewicowiec martwi się, o pieniądze podatników. IP: *.prokom.pl 30.09.08, 08:43 Moralność kalego. Nie mój pomysł, więc go krytykuję. Osobiście jestem również przeciwko rozwiązaniu, które proponuje prezydent Krzystek. Pod jego artykułem przypomniałem pomysły z kampanii wyborczej (jak wiemy od jego kolegi z PO, ma ona swoje prawa): - centra sportowe w każdej dzielnicy - nowy stadion - centrum wspomagania inwestycji - centrum nowoczesnych usług. Wiem jednakowoż, że pan Arłukowicz nie krytykuje budowy hali, bo jest przeciwny udziałowi publicznych pieniędzy w tego typu przedsięwzięciach, ale strumień podatkowy chciałby skierować w inną stronę. Dla mnie to niewielka różnica. Kiedy w gronie znajomych zastanawialiśmy się, kogo poprzeć w wyborach samorządowych, ostrzegałem: strzeżcie się hobbystów, bo sportowiec będzie chciał budować boiska, meloman - wznosić filharmonie, naukowiec - zakładać instytuty, a lekarz - przeszczepiać głowy, pewnikiem. A jak już na to wyłożę z mego portfela, to nie zostanie mi pieniędzy, by pójść na mecz, posłuchać koncertu czy posłać dziecko na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oder Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.gprs.plus.pl 30.09.08, 09:15 Niemcy przedwojenny Szczecin budowali na swoja miare, Szwedzi pobudowali swoj kraj na swoja miare, Dunczycy, Niemcy, Austriacy i wielu innych buduja swoje kraje na swoja miare. Miara Polski jest =warszawski plac defilad ze slynnymi szczekami, oblesne budy szczecinskiego Turzyna, gomulkowskie osiedla mieszkaniowe, z ciemnymi kuchniami i apartamentami do 5 m2 na osobe, dziurawe drogi , wiecznie3 rozsypujace sie drogi, zaniedbaana infrastuktura komunalna, wodna, melioracyjna, nieuregulowane rzeki, potopy, zycie z dnia na dzien itd. itp. Nie potrafimy korzystac z pomocy unii ktora chce na sile nas troche ucywilizowac, ale nie damy sie.Nam wciska sie, ze wszystko mozna powierzyc opatrznosci,Madrosc polaka mierzacego przyszlosc swoja miara jest nie do zaakceptowania w XI wieku. A tak apropos ,jestem z polnocnej dzielnicy Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.chello.pl 30.09.08, 09:34 Uważam, że reprezentacyjna hala jest nam bardzo potrzebna.Argumenty przytaczane w powyższym artykule świadczą o zaściankowości i braku ambicji ich autora.W innych miastach takie obiekty powstają, ale włodarze tych miast wiedzą, że hala jako taka nie musi generować zysków.Bardziej chodzi o promocję miasta i idące za tym profity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:39 Ale nam potrzeba profitów dzisiaj, a nie w 2050. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Tak na naszą miarę. Na miarę metropolii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:42 Jesteśmy trzecim pod względem wielkości miastem w Polsce. Zasługujemy na najbardziej spektakularne inwestycje i na poważanie w kraju i Europie. Autor artykułu najwyraźniej powinien się przeprowadzić do jakiejś powiatowej mieściny i tam wygłaszać swoje "mądrości". Jeśli nasi samorządowcy są tak zaściankowi i wsteczni to nie ma się co dziwić, że tyle lat tkwiliśmy w maraźmie podczas gdy inne duże miasta /choć mniejsze od naszego/ znajdowały impuls do rozwoju. Takich ludzi powinniśmy gonić z kije za granice naszego pięknego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Tak na naszą miarę. Na miarę metropolii! 30.09.08, 18:46 w pełni zgadzam się z Tobą niestety wypowiedzi malkontentów forumowych dobitnie świadczą o ich ciasnych umysłach Odpowiedz Link Zgłoś
mit.suesstoff Szczecin w okręgówce !!! 30.09.08, 09:42 - Prezydent chce budować halę widowiskowo-sportową, w chwili kiedy obecne obiekty nie spełniają żadnych standardów - denerwuje się radny Piotr Kęsik. - Za chwilę obudzimy się w mieście, gdzie nie można zorganizować żadnej imprezy. www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080930/SZCZECIN/621523593 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibymieszkaniec Re: Szczecin w okręgówce !!! IP: *.fbx.proxad.net 30.09.08, 16:41 o cholera... Europa pcha sie do Polski z butami! Jesli prezycdent mowi ze Fitch podnosi co chwile rekomendacje dla mniasta to moze wypuscic obligacje Szczecina? moze uruchomic partnerstwo publiczno-prywatne moze postarac sie bardziej o dofinansowanie ( totolotek ) moze wreszcie ruszyc tylek do roboty a nie puszczac propagande? Odpowiedz Link Zgłoś
rsokulski Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 09:56 łzy się cisną do oczu ze wzruszenia, pewnie dla Pana Kęsika najlepiej pozostać przy makietach, Szczecin jest z tego znany, to może zamiast radnych figury woskowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 10:39 Ale dlaczego wymieniać wosk na wosk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wingman Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.polkomtel.com.pl 30.09.08, 11:49 A dla mnie to jak zwykle od dupy strony podejście. Strzępienie jęzorów na obiekty rekraacyjno - sportowe nie ma sensu. Na to przyjdzie czas, kiedy Szczecin rozwinie się gospodarczo. Co to oznacza? Oznacza to po prostu rozwój miasta - wiecej firm z kapitałem, więcej pracy dla ludzi, lepsze zarobki i..... wieksze wpływy dla miasta z podatków. Jak to bedzie zapewnione to bedzie kasa na inwestycje takie jak hala, aquapark i inne przybytki. Szczecin musi poprawić swój ekonomiczny bilans. Obecnie to nie jest ani turystyczne ani biznesowe ani produkcyjne miasto. Wizje są potrzebne, ale za nimi musza iść działania. Do wizji się dąży poprzez realizację celów. Jak na razie nie widzę tego - być może jestem ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec wioski Hala - tak, ale na naszą miarę IP: 83.168.106.* 30.09.08, 14:47 poco sie podniecac hala??? jak za 10 lat wybuduja to i tak bedzie mniejsza gorsza niz w innych miastach Polski ,tutaj zawsze wszystko jest inne jak juz sprzedadza ziemie pod inwestycje to pozniej nic sie nie dzieje przez X lat MIESZKAM W SZCZECINIE OD URODZENIA I WYDAJE MI SIE ZE SZCZECIN MOZE KONKUROWAC Z INNYI MIASTAMI TYLKO DLACZEGO ZAWSZE NA WLODARZY MIASTA WYBIERAMY TAKICH PATAFIANOW!!!! DLACZEGO W SZCSECINIE NIC SIE NIE DZIEJE POZA BUDOWA GALERII HANDLOWEJ!!!! WSZYSTKIE FABRYKI I ZAKLADY ZLIKWIDOWANO .... CZY W PLANACH NA PRZYSZLOSC SZCZECIN MA BYC JEDNA WIELKA GALERIA???? ....oprocz zakladow chemicznych POLICE i sonionn polska tutaj nie ma zadnych normalnych miejsc pracy!!!!!! oczywiscie te 2 firmy wyzej wymienione sa w gminie police .....a w sczecinie buduja aqwapqrk 20 lat!!!! hale pewnie tez ze 20 lat beda budowac??? gdzie te plywajace ogrody???!!!! kilogram psich lup na metr kwadratowy szczecina!!!! a w odrze niedlugo bedziemy tankowac samochody bo ma tyle oktanow......to bedzie "centralny osrodek szkolenia kadr sklepowych i kasjerek:)" PLYWAJACE HIPERMARKETY 2050!!!! to jest wizja szczecina!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eslawek Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 15:12 Jesteś Pan smutas i minimalista! Przez takich jak pan to miasto zyje w marażmie, niedlugo nawet Wąchock nas przerośnie!!!Głosując na Pana zmarnowałem głos i szansę Szczecina by probować doganiać np.Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starający się Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 16:30 Panie "konkretny" - Szczecin jest trzeci w Polsce pod względem powierzchni, pod względem ludności Szczecin jest na siódmym miejscu. My chcemy dogonić Wrocław??Dlaczego chcemy tak mało, może lepiej od razu wyprzedźmy Wrocław. Zgadzam się że u nas inwestycje to same hipermarkety i galerie, może to jest jakiś sposób na rozwój, np: na sklepowe centrum Polski, tylko że my leżymy na uboczu Polski i nikt inny oprócz wiosek z naszego województwa i emerytów niemieckich nie przyjeżdża do nas kupować. Dlaczego nie możemy mieć chociażby takich inwestycji jakie mają Stargard, Koszalin czy Goleniów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Szczecin pod względem wielkości jest 3 miastem! IP: 83.168.106.* 30.09.08, 23:01 kontynuując Twoje rozważania na temat ludności możnaby rzec, że Polska jest mniejsza od Australii. Prawda, że to absurdalne i głupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Re: Szczecin pod względem wielkości jest 3 miaste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 11:03 wkradł się błąd w moim poprzednim poście, więc poprawiam: Kontynuując Twoje rozważania na temat ludności możnaby rzec, że Polska jest WIęKSZA od Australii /38 MLN a 20 mln/ a Szczecin większy od całej Islandii /407 tys. a 313 tys/. Prawda, że to absurdalne i głupie? Musisz przyznać więc rację, że Szczecin jest trzecim pod względem wielkości miastem w Polsce!!! Chyba, że jesteś totalnym ignorantem.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Jestem za, ale co dalej? 30.09.08, 17:22 Miło czytać, tylko może Pan Radny sam przedstawiłby jakąś inicjatywę (niekoniecznie mitologiczną). Bo choć argumenty o tym, że wizja Krzystka jest równie honorowa jak on sam i równie floating jak gówna rozmazane po szczecińskich ulicach jest trafny, to jakoś nie słyszałem o wiekopomnych i trafnych pomysłach Radnego. Do dzieła, czekam na koncepcję i kolejny artykuł - tym razem odkrywczy, trafny i pozwalający uwierzyć, że w Szczecinie się coś wybuduje, a nie jak niekompetentne miasto okradną z ponad kilometra ogrodzenia wokół Gontynki. Przy okazji - gdzie prokurator na tą niegospodarność, to milionowa strata. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 nalezy wziąc jak najwiecej kredytów! 30.09.08, 17:35 czytajac niektórych wypowiedzi - wnioskuije, ze sa za wzieciem kredytów, jak najwiecej, a splacac beda nasze dzieci i wnuki - niech sie martwia... albo niech im komornik zabierze te hale co im my wybudujemy za kredyty, ktore oni beda musieli spłacac! Mam wrazenie, ze niewiele z tych osób prowadzi wlasne interesy... bo ta sie nie kombinuje, no chyba ze ktos kombinuje! Kredyty na konsumpcje to idiotyzm maksymalny! Kredyt bez planu zwrotu... to kretynizm. Ale jak mamy marke Stefcecfina z błedami, to mozemy byc kretynami... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
luki0808 Hala - tak, ale na naszą miarę 30.09.08, 18:04 Z takim podejściem naszych politykow do tematu, nie dziwię sie że jesteśmy miastem tak zacofanym.U nas każda inwestycja napotyka na mase wybujalych problemów, wiecznie coś komuś nie pasuje.Nie ma co się zastanawiać tylko budowac w końcu tą halę.Piotr Kęsik nie odpowie na jakim poziomie sa zadłużone najbardziej rozwijające sie miasta w kraju.Co nam daje nasze małe zadłużenie nic dla mieszkanców.Przestańmy w koncu dyskutować czy budować czy nie.Hala to same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.acx.pl 30.09.08, 20:09 Hala - same plusy ale nie za takie pieniądze..... Panie Krzystek gdzie ten biznes ktory ściągnał pan do szczecina- nie powstało żadne nowe miejsca pracy ..... ogrody je przysłoniły .... z tego miasta ludzie uciekają.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJO Re: Hala - tak, ale na naszą miarę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:46 HALA POWINNA BYĆ WIELKOŚCI SPALARNI I NAJLEPIEJ W TYM SAMYM MIEJSCU . Odpowiedz Link Zgłoś