mit.suesstoff 01.10.08, 19:09 www.dziennik.pl/wydarzenia/article245763/Senator_PO_Zaszantazujmy_Unie_w_sprawie_stoczni.html ale już Cię nie ma w peło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mit.suesstoff gdybyś... 01.10.08, 19:12 startował w wyborach prezydenckich (szczecina) ale odciął się zdecydowanie od peło... to kto wie...? Choć i tak nie masz szans z Gośką... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: gdybyś... 01.10.08, 19:17 z Gośką to każden jeden ma szanse wygrać, ona ma fatalny PR i zbyt wiekowa już jest Odpowiedz Link Zgłoś
mit.suesstoff Re: gdybyś... 01.10.08, 19:21 beatrix13 napisała: > z Gośką to każden jeden ma szanse wygrać no to startuj a nie szczekaj :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tet Re: gdybyś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 19:54 absztyfikant, twój Rujnowicz z takim Marianem przegrał, więc się nie wymądrzaj :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: gdybyś... IP: *.chello.pl 01.10.08, 19:22 Kto ze Szczecina został zaproszony na Bal u Wałęsy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x grubo IP: *.chello.pl 01.10.08, 21:25 "Bruksela powinna zdać sobie sprawę z naszego potencjału - tak ludnościowego, jak i gospodarczego, a nawet militarnego" - powiedział Dolniak. A ja mam nieuregulowany do służby wojskowej:/ tym razem nie tylko za Gdańsk ale i za Szczecin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cortum Re: gdybyś... IP: *.eranet.pl 01.10.08, 22:58 P. Jacyny przecież nikt nie bierze poważnie. Ta osoba od lat pragnąca bezskutecznie zostać "chociaż wiceprezydentem" gotowa wprawdzie duszę za to sprzedać, jednak potrafi tylko ośmieszyć wszystko czego się dotknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: gdybyś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 23:25 Pani Jacyna-Witt głupku ma swoją firme i ma w d... posadki jakiekolwiek, bo jak to widać z oświadczenia majątkowego nie zarobiłaby jako prezio czy vicek nawet na waciki :)) Na szcęście są tacy ludzie jak Jacyna co obnażają polityków wszelkiej maści bo są niezależni finansowo, w przeciwieństwie do róznych sprytków czy innych wiejskich cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar odetchnęłam! 02.10.08, 13:43 Gość portalu: mikesz napisał(a): > Pani Jacyna-Witt głupku ma swoją firme i ma w d... posadki > jakiekolwiek, bo jak to widać z oświadczenia majątkowego nie > zarobiłaby jako prezio czy vicek nawet na waciki :)) no to pozostaje tylko pilnować,by dotrzymała słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla bla Re: Krzysiek szacunek !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 22:01 Z tego co mi wiadomo to jest w PO i myślę, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa w szczecińskiej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Krzysiek szacunek !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 22:11 Ja pie...... Zaremba bredzi, jak Macierewicz. No cóż. PO to tacy sami liberałowie, jak hitlerowcy socjaliści. W skrócie. PO niczym się nie rożni od PiS. Za to jest groźniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxterier Re: Krzysiek szacunek !!!! IP: *.chello.pl 01.10.08, 22:26 xyz Na kogo będziesz głosował do UE. Kogo tam wystawi SLD? Może pana Liberadzkiego na 1 , może on właśnie bardzo zajmuje sie Stoczniami , może właśnie to on jest tym udziałowcem i lobbystą , któremu bardzo zależy na upadku stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Krzysiek szacunek !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 22:35 Z całą pewnością nie zagłosuję na "liberałów" z PO. Nie wiem kogo wystawi Sojusz. Jeśli nie znajdę odpowiedniego kandydata, oddam nieważny głos. Tak, jak w drugiej turze wyborów prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Zaremba takiego senatora potrzeba nam IP: 85.219.206.* 02.10.08, 07:57 W razie czego jakby cię wywalili z PO mozesz kandydować jako bezpartyjny tam nie ma progów i masz duże szanse.Lub na prezydenta. Szkoda że przy eurodeputowanych są progi.Widzisz ze PO się kompromituje w Szczecinie tak więc nic nie tracisz jak masz odmienne zdanie od POkrak a wręcz przeciwnie.Zresztą POkraki lokalne nie dadzą ci kandydować więc nie masz nic do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek PO vs. PiS IP: 195.72.91.* 02.10.08, 09:17 XYZ napisał: > W skrócie. PO niczym się nie rożni od PiS. Za to jest groźniejsze. Z naciskiem na ostatnie zdanie. PiS był pod stałym nadzorem (ostrzałem) mediów, peolom wybacza się rzeczy, których nie wybaczyłoby się pisiakom. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Zaremba- to ten koryfeusz? 02.10.08, 08:32 Kiedyś Zaremba się ośmieszył swoją wiedzą nt. zasad funkcjonowania Unii Europejskiej. Było to jeszcze zanim Polska i 11 innych krajów weszła do UE Warto też przypomnieć, jak to jego koryfeuszowska wysokość Zaremba był bohaterem artykułu ośmieszającego jego kompetencje jako ówczesnego członka sejmowej komisji europejskiej. Osoby: Zaremba i dziennikarz; Czas akcji: kilka miesięcy przed wejściem do UE (rządzi wówczas SLD, Zaremba jest w opozycji razem z całą PO); Oto cytat artykułu: --------------------------------------------------------------------- ----------- Krzysztof Zaremba (PO), członek sejmowej Komisji Europejskiej. – Czy w związku z wejściem Polski do Unii Europejskiej powinna się zmienić liczba gwiazdek na fladze Unii? Prawidłowa odpowiedź: Nieuku! Państw członkowskich UE jest 15, a gwiazdek 12, bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Wygląd flagi nawiązuje do fragmentu Apokalipsy św. Jana: „Potem wielki znak ukazał się na niebie: Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd 12”. Zaremba: – Zdecydowanie tak. Z tego samego powodu, dla którego dziś jest 15 gwiazdek. Bo do 1 maja to 15 państw tworzyło Unię. – Nie licząc Komisji Europejskich, jest 6 innych głównych instytucji unijnych. Czy miały sens starania Polski, by niektóre z komisji znalazły się w Warszawie? Prawidłowa odpowiedź: Panie!!! Jest tylko jedna Komisja Europejska! Zaremba: – Oczywiście, że tak. Każde przeniesienie jakiejkolwiek centralnej instytucji UE do Warszawy, Szczecina, Poznania, Wrocławia bądź Krakowa podnosi prestiż i daje wymierne efekty materialne. – Dlaczego Polakom nie będą przysługiwały paszporty UE? Prawidłowa odpowiedź: Półgłówku! Nie ma paszportów unijnych. Zaremba: – To kolejny dowód na niedoróbkę negocjacyjną ze strony naszych negocjatorów. --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance ja mogę nie męczyć 02.10.08, 08:35 ale z takimi politykami to UE powinna się bać czasów, kiedy POlska obejmie prezydencję UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu Re: ja mogę nie męczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 08:38 ty, na wszystkich wylewasz pomyje.A możesz powiedzieć kto z lokalnych polityków zasługuje na twoje uznanie? Bo jak nikt to znaczy że ty jesteś szambonurek i tylko w szambie się taplasz Odpowiedz Link Zgłoś
mit.suesstoff Re: ja mogę nie męczyć 02.10.08, 09:02 Jak to kto ?! Piechota !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: ja mogę nie męczyć 02.10.08, 16:28 Gość portalu: zuzu napisał(a): > ty, na wszystkich wylewasz pomyje.A możesz powiedzieć kto z > lokalnych polityków zasługuje na twoje uznanie? otóż nawet na tym forum wskazałem kilku takich. Z przyjemnością ich wymienię jeszcze raz: - Arek Litwiński - jeden z niewielu przyzwoitych z lokalnej PO. Ma u mnie plusa bo ma kłopoty za swoją przyzwoitość. Z lokalnych działaczy PO mógłbym jeszcze wymienić Urbana i Bartnika; - Robert Krupowicz - uważam że najlepszy wojewoda w historii zachodniopomorskiego; - Agnieszka Marciniak i Roman Walaszkowski - trudno ich nazwać politykami - uważam ich za najlepszych b. urzędników UM Szczecin - mieli sukcesy a Krzystek bez sensu ich się pozbył; - Rafał Wiechecki - naprawdę dbał o Szczecin- wiedział po co jest w W-wie (choć ma minusa za kadry w Urzędzie Morskim za swoich czasów); - lokalni samorządowcy: Mikietyński (Koszalin), Pajor (Stargard), Wojciechowski (Goleniów), Diakun (Police), Żukowski (Kołbaskowo), Tuderek (Wałcz), Miśko (Karlino), Żmurkiewicz (Świnoujście), Zięba (Nowogard). Poza tym wójtowie i burmistrzowie: Węgorzyna, Marianowa, Chociwla, Lipian, Barlinka, Sianowa, Mieszkowic, Chojny, Czaplinka, Dębna i Rewala. Specjalne miejsce w mojej pamięci ma ś.p. Janusz Domański - wieloletni burmistrz Golczewa. Jeśli jest jakiś wzorzec samorządowca to jest nim postawa Janusza. Oczywiście nie wszystkich też poznałem, więc nie mam pewności czy kogoś nie pomijam. - Zbigniew Zychowicz - facet naprawdę mądry. Pierwszy marszałek województwa - dał sobie spokój z polityką; - Bartłomiej Sochański - najwięcej zrobił dla Szczecina, choć niejasne kwestie jeśli chodzi o Invest Sallers; - Jan Stopyra - przyzwoity i mądry (chociażby dlatego, że ustępuje głupim); - Bartek Arłukowicz - bo znam jego; > Bo jak nikt to znaczy że ty jesteś szambonurek i tylko w szambie się taplasz; A teraz znajdź jakąś polityczną prawidłowość wśród tych, których wymieniłem. Choć prawdą jest, że tych, którzy na mój szacunek nie zasługują jest więcej. A teraz odszczekaj! Odpowiedz Link Zgłoś