Dodaj do ulubionych

Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie

• Gość: Nika Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.stargard.vectranet.pl 03.03.09, 09:29
      Nowozatrudnieni (marcowi) pochwalcie się proszę swoimi wrażeniami po pierwszym dniu w nowej firmie :)
    • Gość: Nika Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.stargard.vectranet.pl 03.03.09, 09:32
      Czy również słyszeliście o przesunięciu terminu kolejnych zatrudnień na maj-czerwiec (z kwietnia)?
    • andreas.007 Czy to była tylko kampania reklamowa? 10.04.09, 11:57

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=93903636&v=2&s=0

Wygląda, ze to była tylko kampania reklamowa UC
      z cyrkiem objazdowym z rola prezydenta miasta...
      tak zreszta to wygladało!

Brawo, super kampania - przeciez normalnie
      zarzad miasta i media nie dalyby sie za darmo
      zaprzac do takiej kampanii...
      • swarozyc Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? 10.04.09, 12:00
        ciecinianie, jak dzieci, lubia roznego rodzaju heppeningi i imprezy masowe a
        plenerowe..
        • Gość: babaluba Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? IP: *.chello.pl 14.04.09, 16:12
          ten biznesmen z włoch co robił casting to był Rocco, słynny włoski ogier
      • Gość: Nika Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? IP: 88.156.156.* 14.04.09, 14:15
        Wszystko ucichło, więc pewnie masz rację. Ciekawe tylko, że nie słychać tu osób, które zaczęły tam pracować.
    • Gość: Łukasz Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:16
      Proszę bardzo moja odpowiedź , dostałem się pracuję już 2 tygodnie , w pracy
      jest luzik , młoda kadra - średnia wieku 25 lat ogólnie , płatny piątek w który
      nie musiałem pracować , ogólnie luz luz luz i jeszcze raz luz tak bo to tylko
      szkolenia do końca kwietnia a później miesiąc część techniczna i wtedy
      zobaczymy . Pozdro
      • Gość: rs Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 14.04.09, 22:00
        To, że Szczecin jest tak przyjazny inwestorom wiadomo od dawna.. nie
        budynek posejdona nie spełnił oczekiwań UC, ale deweloper nie
        wywiązał się z danych obietnic. Jutro będzie oficjalnie wiadomo,
        gdzie będzie siedziba UC na najbliższych kilkanaście miesięcy.
        Właśnie utworzone zostało forum UC (www.unicredit.fora.pl), jest
        przewidziane dla pracowników, natomiast dział "Publiczny" jest
        dostępny dla wszystkich internautów.
        pozdr.
        rs
      • Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 15.04.09, 12:41
        Podziękowania za odzew:) Rozumiem, że na razie jesteś zadowolony. Myślałam, że wszystko "rozeszło się po kościach". Mi przyjdzie czekać cierpliwie na kolejne przyjęcia (obiecane)... oby dotrzymano słowa. Pozdrowionka.
    • Gość: aga_stik Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:19
      na czym dokladnie polega praca w UC wiecie juz kiedy bedzie kolejna rekrutacja
      • Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 15.04.09, 14:13
        Na czym polega praca-pisał o tym Łukasz 23.02.09, kolejne przyjęcia prawdopodobnie w czerwcu.
      • Gość: rs Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 15.04.09, 22:18
        Informacje nt. siedziby Unicredit oraz rekrutacji =>
        www.unicredit.fora.pl
    • Gość: lOkalnY_bOnzO Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:45
      hmm ,trenerzy coś mówili, że w Sierpniu ,zobaczymy jak to będzie teraz dalej
      wygladac , moja grupa ogolnie ok chociaz jestem tam prawie najmlodszy 25 l. I
      jestesmy przedumni ze mamy taka firmę jak Uni Credit Biznes Partner ist de best
      w Szczecinie :D
      • andreas.007 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 17.04.09, 21:53
        Wszyscy sie cieszymy, ze mamy taka piekna firme jak UniCredit,
        jestesmy piekni, młodzi, zdrowi i dobrze opłacani...
        cieszymy sie zyciem
        !

Kupujac produkty UniCredit - kupujesz pewnośc i szczęście!
        • Gość: gosc Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 18.04.09, 11:04
          i ja do was przejde ze streamu ;) mam nadzieje ze sie uda, szkoda ze dopiero na
          czerwiec/ sierpien nastepna rekrutacja.
          • Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:00
            I bardzo dobrze :). Niech ludzie zwiewaja ze Streamu do UniCredit. Tu panuja
            zdrowe zasady wspolpracy, a nie kolka wzajemnej adoracji i kolesiostwo.
            Wreszcie skonczy sie dominacja Streamu na szczecinskim rynku i ich brak
            szacunku do pracownikow.
            • Gość: gosc Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 20.04.09, 19:18
              Tak jak mowisz kolka wzajemnej adoracji i kolesiostwo. Tak wlasniesie zrobilo w
              streamie, albo zyskujesz za bycie przydupasem albo zapierniczaj ile sil i tak
              zawsze to za malo i znajdzie sie powod by przyciac na wyplacie, a nawet jak jest
              juz dobrze to podniosa poprzeczke tak bys przypadkiem nie dostal 30zl wiecej do
              nastepnej wyplaty no bo jak. Podwyzka w streamie to wogole porazka, bo skoro nie
              wszyscy moga dostac jednakowo to ktos musi dostac mniej by inny mogl dostac
              wiecej :\ Paranoja jakas! niemcy wracaja do siebie i ta firma zostanie pod
              panowaniem tylko polakow, to dopiero sie zacznie. juz teraz tak jest ze nie
              przypasujesz sie TMowi to tak cie udupi albo potraci z pensji gruba kase, a
              sprobuj tylko podwazyc jego zdanie, wtedy sie zacznie
              • Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:05
                Zwiewaj i bierz ze soba stamtad jak najwiecej znajomych :)
    • switonemsi Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 20.04.09, 09:41
      Może?
    • Gość: gosc Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 20.04.09, 21:29
      mnie ciekawi tylko o co chodzi z tym zatrudnieniem. nie jest to poki co umowa o
      prace, nie jest to umowa/zlecenie tylko cos typu oferta o prace, nie slyszalem o
      czyms takim 2100 niby jest na reke ale bez odpürowadzania podatku,
      ubezpieczenia, na emeryture itd, poprstu do reki bez dalszych odprowadzen. tak
      przynajmniej jest w okresie probnym, rozmawialem z osobami ktore tam pracuja to
      same nie wiedza jak bedzie dalej, chociaz poki co podoba sie tam ale nie wiedza
      jak to bedzie tak jak mowie z odprowadzaniem podatku, ubezpieczenie, emerytalne
      itd., ktos wie cos wiecej???
      • Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:41
        Nie wierz w zadne bzdury tego typu. Wszytsko jest jak najbardziej ok. 3 miesace
        okres probny (grupa austriacka 2 miesiace), potem przedluzenie do konca roku( mi
        po 6 tygodniach przedluzyli do konca roku juz). Wszystko od strony podatkowej i
        skladkowej jest jak najbardziej ok. Ludzie sami robia dziwne zamieszania. Co do
        sumy netto, to mam troszeczke wiecej :P
    • Gość: xxx Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 17:05
      Frites , mi się wydaje, że ten gościu próbuje wyciągnąć od Ciebie informacje po
      prostu :)
      • Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 17:42
        Hehehe, calkiem mozliwe :D:D:D. Ale informacje, ktore podaje swiadcza na korzysc
        UniCredit :]:]
    • Gość: xxx Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 18:01
      To znaczy , ja myślę że ludzie ze Szczecina już wiedzą jak jest w Uni credit w
      sensie finansowym i placowym , na pewno już wiedzą w Streamie i reszty call
      centrów, moim osobistym zdaniem jest bardzo bardzo pozytywnie :]
      • Gość: ala Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.09, 16:59
        hej bylam dzis na rozmowie w Adecco, testy wypelnialam przez internet,
        wczesniej. Za kilka dni mam rozmowe finalna, a niby praca ma byc juz od 01.08.
        Szybko to sie toczy, czy ktos moze cos istotnego doradzic. Czy niemiecki musi
        byc extra plynny, ja robie bledy, ale dogadam sie bez problemu, sama nie wiem
        czy nie zrobie z siebie idiotki. Trzymajcie kciuki
        • Gość: Aga Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 83.168.84.* 11.07.09, 19:35
          Nie martw się, już jesteś przyjęta. Szukają 150 osób a chętnych nie
          ma. Ja parę dni temu podpisałam umowę. Pensja tak jak piszą na forum,
          na początek 2 miesiące szkolenia.
          • Gość: ala Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.09, 11:53
            Dzieki za info, troche sie uspokoilam. Czy mozesz cos wiecej napisac jak wyglada
            sama rozmowa po niemiecku, jakie pytania, czy na luzie? Bardzo bylabym Ci
            wdzieczna za wskazowki na co najbardzej sie nastawic
            • Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 13.07.09, 09:30
              Hej, nie zamartwiaj się - pytania standardowe: co wiesz o Firmie, o sobie i swoich zainteresowaniach, o mocne i słabe strony itp. Ogólnie rozmowa utrzymana w miłej atmosferze. Ja jestem na etapie badań lek. Pozdrawiam.
              • Gość: kajka Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.choszczno.vectranet.pl 24.07.09, 13:26
                mam pytanie do pracujących już w UniCredit - czy po 3-miesięcznym
                okresie próbnym dostaliście jakąś podwyżkę po podpisaniu drugiej
                umowy? Czy wypłata pozostała bez zmian?

Dziękuję z góry za odpowiedź:)
    • anuska2012 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 28.08.09, 16:04
      czy ktos od razu dostał odp na rozmowie czy czekał jakis czas ??
      pozdrawiam
    • anuska2012 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 28.08.09, 16:05
      jak długo czeka się na odpowiedz???
      • dompado Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 01.09.09, 08:44
        2 tyg.nawet
        • Gość: gość_ Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.idk.net.pl 07.10.09, 16:27
          ponawiam temat.... niech sie wypowiedzą osoby które juz tam siedzą
          troszke :) jaka atmosfera i jaka płaca netto oczywiscie :) a i w
          jakim stopniu trzeba znac niemiecki i czy jeszcze przyjmuja :)
          dziekuje z góry
          • Gość: Aga Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 13.10.09, 22:05
            Witam, jestem, jest fajnie. Pensja porównywalna ze Streamem. Ze
            względu na podpisaną klauzulę nie mogę wyjawić kwot. Jest mniejszy
            stres niż w Stramie i mniej pracy. Ludzie są na prawdę super. Firma
            nowa więc i nowi ludzie. Niemiecki wystarczy znać w stopniu
            średniozaawansowanym.
            • Gość: Xiegowa Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 08:37
              Przeczytałam forum i jestem zaskoczona różnorodnością sposób rekrutacji :) Moja
              koleżanka zna tylko niemiecki, w Randstad miała test z niemieckiego, a potem
              rozmowę z szefostwem też po niemiecku, żadnych testów psychologicznych. Żadnych
              testów psychologicznych. Mi natomiast powiedziano, że chcą koniecznie angielski,
              ale może się uda z samym niemieckim. Miałam test w Randstad, ale z księgowości i
              krótką rozmowę po niemiecku. Teraz czekam aż znajdzie się ktoś do zrekrutowania
              po niemiecku :) Dziwnie :) Trochę niepokoi mnie fakt, że większy nacisk kładzie
              się na znajomość języka a nie doświadczenie w finansach/księgowości. Nie
              chciałabym ćwiczyć języka kosztem cofania się w księgowości :(
              • Gość: kabiiii Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.10.09, 09:43
                Ku wszystkim zanajomionym, chcialabym uzyskac informacje na temat
                rekrutaacji do unicredit. Rekrutowalam zarowno do adecco jak i do
                randstad i poki co mile babeczki z obu firm mowily mi, ze nalezy
                uzbroic sie w cierpliwosc bo zatrudnienie przewidywane jest na
                styczen przyszlego roku. Ale jak dla mnie trwa to zbyt dlugo.
                Wszystkie niezbedne dokumenty zlozylam w sierpniu i jak na razie
                cisza a kwalifikacje mam jak najbardziej odpowiadajace wymogom a
                nawet i wyzsze. Prosze o jakies infomacje. Ile czekaliscie i jak to
                przebiegalo. Czy powinnam dzwonic do adecco i randstad i upominac sie
                o siebie>> Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:)
                • Gość: mm Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 30.10.09, 10:01
                  dołączam sie do zapytania kabiii, ja rekrutowalam z gigroup i też cały czas
                  czekam na jakieś wieści. 2 dni temu słyszałam że ponoć po nowym roku ma być
                  szkolenie(marzec..?)jak ktoś wie co robić i gdzie pytać to dajcie znać..
                  • Gość: Heniu Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 17:30
                    Przyjęcia będa po nowym roku .Czesc austriacka luty, czesc niemiecka
                    marzec. Prose uzbroic sie w cierpliwosc. Na pewno zostaniecie
                    zaproszeni na rozmowe kwalifikacyjna :)
                • beatrix13 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 01.11.09, 18:04
                  Gość portalu: kabiiii napisał(a):

> Ku wszystkim zanajomionym, chcialabym uzyskac informacje na temat
                  > rekrutaacji do unicredit. Rekrutowalam zarowno do adecco jak i do
                  > randstad i poki co mile babeczki z obu firm mowily mi, ze nalezy
                  > uzbroic sie w cierpliwosc bo zatrudnienie przewidywane jest na
                  > styczen przyszlego roku. Ale jak dla mnie trwa to zbyt dlugo.
                  > Wszystkie niezbedne dokumenty zlozylam w sierpniu i jak na razie
                  > cisza a kwalifikacje mam jak najbardziej odpowiadajace wymogom a
                  > nawet i wyzsze. Prosze o jakies infomacje. Ile czekaliscie i jak
                  to
                  > przebiegalo. Czy powinnam dzwonic do adecco i randstad i upominac
                  sie
                  > o siebie>> Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:)
                  .........................

raczej aplikowałaś, bo rekrutrowali ciebie inni
              • Gość: michal Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 18:35
                Hej,
                jesli tak Tobie powiedzieli, tzn. ze sie migaja aby Ciebie
                zrekrutowac - prawdopodobnie. Znam ta agencje od podszewki. Ale po co
                Ci robili testy z ksiegowosci?? Wczesniej tego nikt nie przechodzil.
                Tylko niemiecki i angielski, z akcentem na niemiecki. Jesli chodzi o
                ksiegowosc, to pracuje juz w tym dziale dziewczyna, ktora
                zrekrutowali wewnatrz unicredit i watpie aby szukali kogos noewgo.
                Jesli chodzi o sama prace to znajomosc ksiegowosci nie jest w ogole
                potrzebna, wiec wybacz ale nie masz co liczyc na rozwijanie sie w tym
                kierunku. Nawet jezykowo nie bedziesz sie rozwijac, bo pracuja tu
                prawie sami polacy. Co prawda system jest po niemiecku, tudziez po
                angielsku, ale to jest wszystko oparte na jednym schemacie, wiec
                raczej bedziesz sie cofac w rozwoju:) Smutne ale prawdziwe...
    • Gość: bob Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.tktelekom.pl 01.11.09, 18:12
      tateti napisała:

> POczekamy, POpatrzymy, POśmiejemy się - niestety :(

Minął ponad rok. Nadal nic się nie dzieje, czyli tateti i inni realiści mieli rację.
      • Gość: czosnek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 20:37
        No jak sie nic nie dzieje. A 260 osob pracujacych w UniCredit to co?
        Nic?
        • Gość: zobowiazania Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 14.11.09, 22:59
          poczekaliśmy
          • Gość: bela Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pcmedia.com.pl 16.12.09, 10:22
            A może ktoś napisać,czym np. różni się grupa austriacka od
            niemieckiej? Czy duża jest rotacja pracowników tzn. dużo osób
            rezygnuje z pracy? Czy wielu osobom nie przedłużono umowy po okresie
            próbnym?
            • Gość: Pancio Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 23:16
              Wystarczy poszperać w necie :P. Grupa austriacka, to grupa
              wykonujaca uslugi bankowe dla Bank of Austria. Grupa niemiecka to
              grupa wykonująca uslugi bankowe dla HypoVereinsbank. Rotacja jest
              niska...powiedziałbym wynikająca z błędu statystycznego :P, o wiele
              wiele nizsza niz np. w Streamie. Z mojej grupy przedluzyli
              wszystkim :).

Pozdrawiam!!!!
              • Gość: bela Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pcmedia.com.pl 21.12.09, 09:08
                dzięki za info.

Pozdrawiam!
                • Gość: Wira Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.01.10, 21:11
                  Czy ktos moglby napisac czy testy z anglika i rozmowa sa trudne? Mam niedlugo rozmowe, chcialabym sie przygotowac.
                  Co do aspektow finansowych: czy 2000zl w okresie probnym to prawda? Ile mozna uzyskac po tym okresie?

Pozdrawiam
                  • Gość: Pancio Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 11.01.10, 22:11
                    Tak to prawda, ze daja na okres probny 2000 na reke, daj tez troche
                    wiecej i troche mniej zalezy. Testy sa tak skonstruowane zeby zbadac
                    twoj prawdziwy poziom jezyka, a wiec od poziomu A1 do C2.
                    • Gość: ;] Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 16.01.10, 19:36
                      Witam, pracuje w jedym call center w Szczecinie i zaczęłam się zastanawiać nad
                      złożeniem aplikacji do Unicredit... Mogłby mi tylko ktoś powiedzieć czy
                      zatrudnienie jest możliwe na cały etat, czy także na 3/4 albo 1/2...
                      • Gość: Ziutek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 18.01.10, 21:22
                        Hej, mozna pracowac na 1/2 na pewno, co do 3/4 to nie jestem pewien
                        ale mysle, ze tak. Zloz aplikacje nie wahaj sie :)
                  • Gość: tomek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 18:43
                    Z niemca gramatyka przede wszystkim. Test wyboru. Musisz miec 60%.
                    Nie jest latwy, ale do najgorszych tez nie nalezy. Z angielskiego nie
                    musisz sie az tak starac bo wazniejszy jest dla nich niemiecki.
                    2000zl na reke jest mozliwe, ale to zalezy jak sie sprzedasz na
                    rozmowie. Place sa od 2500zl - 3000zl brutto. Zadna rewelacja. A po
                    tym okresie to ewentualnie dostaniesz tak jak wszyscy 4% podwyzki
                    "inflacyjnej", ktora wloski reprezentant szczecinskiego oddzialu
                    unicredit, nazwal podczas rozmowy z przedstawicielami naszych zwiakow
                    zawodowych na temat podwyzek, iz to byl "akt dobrej woli" z ich
                    strony:) I tak to wyglada.
      • Gość: fajowo Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.255.174.* 07.02.10, 16:28
        Witam wszystkich zainteresowanych pracą w UniCredit w Szczecinie!

Rekrutacja to pikuś dla tych, którzy choc trochę znają j.niemiecki.
        Niektórzy twierdzą, że poziom wynagrodzenia zależy od znajomości
        języka niemieckiego, ale jako osoba pracująca tam od kilkunastu
        miesięcy, powiem Wam, że nie ma żadnej reguły na to twierdzenie.

Jedno jest pewne. Są trzy różne stawki na tych samych stanowiskach:)
        Wiem, że brzmi to dziwnie, ale tak już jest w tej właśnie firmie.
        Jest to po prostu jedno z narzędzi do cięcia kosztów w UniCredit:)
        Oczywiście jest to nieuczciwa praktyka, ale co poradzic...

Osoby, które np są po germanistyce mają najniższa stawke czyli 2500
        zł brutto - teraz 2600 brutto, gdyż z początkiem roku wszyscy
        pracownicy dostali podwyżkę w wysokości 4% - a co niektórzy
        wykazujący się mniejszą znajomością tego języka mają 2800 i 3000 tyś
        zł brutto (+ te 4%), więc nie ma żadnej reguły ani określonych
        kryteriów jakimi kierowali się ludzie przperowadzający rozmowy
        kwalifikacyjne w siedzibie UniCredit przy Firlika 19:)
        Może to zależec od tego (jak twierdzą nieliczni), jak kto się
        sprzedał na rozmowie:) Szkoda tylko, że na podstawie 10-15 minutowej
        rozmowy trudno komukolwiek stwierdzic czy dany kandydat będzie
        pracował za 2500, 2800 czy 3000 zł brutto. W związku z tym są to
        oceny wysoce subiektywne:)
        Taka mala paranoja, ale w Pekao SA jest podobna polityka płacowa.
        Podobna dlatego, że odgórnie zarządzana przez zarząd głowny
        UniCredit w Mediolanie.
        Znam osobę, która już "za chwilę" rozpocznie swoją karierę w
        UniCredit w Szczecinie i okazuje się, że dostała 2500 brutto czyli
        nowi pracownicy nie dostją inflacyjnej podwyżki 4%, jaką my wszyscy
        otrzymaliśmy:)

To tyle

Pozdrawiam i życzę powodzenia oraz rozwagi w podejmowaniu decyzji na
        przyszłośc!
    • kasik2323 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 24.01.10, 09:01
      Witam.
      Mam kilka pytań. Przeszłam pierwszą turę w firmie Randstad.
      Teraz w lutym mam iść na rozmowę kwalifikacyjna do Unicredit.
      Jak wygląda taka rozmowa czy kolejny raz będą sprawdzać poziom mojego języka
      niemieckiego. Znam język angielski w stopniu słabym, a włoski w średnim. Czy w
      związku z tym moje zarobki będą niższe? Czy dużo osób jest chętnych, i dużo
      odpasa na rozmowie kwalifikacyjnej?
      • Gość: Kosik Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 17:29
        Podstawowym kryterium branym pod uwagę jest znajomość języka
        niemieckiego. Praca polega na obsłudze kontrahentów z Niemiec i
        Austrii. Niemiecki to podstawa, ale wystarczy znajomość tego języka
        w stopniu średniozaawansowanym.
    • kasik2323 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 08.02.10, 08:46
      Ja zostałam zwerbowana przez Randstad i w tym tygodniu mam rozmowę
      kwalifikacyjną. Obawiam się trochę gdyż mój niemiecki jest nie zawsze poprawny
      gramatycznie, choć zasób słownictwa mam bardzo duży. Nie uczyłam się nigdy
      gramatyki tylko wyłącznie gadać umiem dość dobrze. Powiedzcie czy wystarczy na
      początek taki niemiecki. Mój angielski jest słaby czy ma to jakiś wpływ.
      Kurcze bardzo mi zależy na tym żeby się dostać do tej firmy. Ile tak naprawdę
      osób potrzebują i czy naprawdę tak trudno znaleźć im pracowników? Czy ktoś
      jeszcze w tym tygodniu ma rozmowę - wiem że w środę, czwartek i piątek są
      rozmowy kwalifikacyjne...kto werbuje obecnie - czy nadal są to osoby z
      zagranicy, czy już polacy którzy pracują już w Unicredit?
      • Gość: dh Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 91.200.78.* 08.02.10, 19:56
        hej, ja miala rozmowe 03.02- teraz czekam na wynik( ostateczna odp
        ma byc podnana w ciagu 14 dni). Rozmowe ze mna przeprowadzała
        sympatyczna Niemka ( nie to nie oksymoron;), a toważyszyla jej
        Polaka, pracuj ąca w Uni od jakiegos roku. Pytania na rozmowie byly
        przewidywalne( tak jak juz pisali poprzednicy). Uwazam, ze poszlo mi
        dobrze i że mnie przyjma, ale pewnosci nie mam :/
        pozyjemy, zobaczymy.
        pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia
        • ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 11.02.10, 12:44
          A czy ktoś wie, co się teraz dzieje w firmie Unicredit?
          Od ponad 3 tygodni czekam na odpowiedź, a miała być w przeciągu 14 dni.
          Każą być cierpliwym, tylko że praca ma być od marca 2010 (za 2 i pół tygodnia).
          Mam dwójkę dzieci, muszę znaleźć opiekunkę - mam to zrobić w 2 dni?? Nie da się!
          No i wypowiedzieć umowę w obecnej firmie... A co mają powiedzieć osoby z co
          najmniej miesięcznym okresem wypowiedzenia? Nie rozumiem polityki UC, dla mnie
          jest to niepoważne, świadczy o nie szanowaniu ludzi/pracowników. Tracę zaufanie
          do takich firm...
          • Gość: jael Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pl 12.02.10, 19:18
            ja mialam rozmowe na początku stycznia po tygodniu dostalam odpowiedz ze
            zostalam przyjeta.
            • Gość: kasik Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 109.243.54.* 14.02.10, 07:49
              ja miałam rozmowę w piątek....tez maja się odezwać w ciągu tygodnia...praca jak
              słyszałam jest bardzo fajna...miejmy nadzieje że się odezwą...nawet z negatywną
              odpowiedzią...
            • ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 15.02.10, 09:10
              A jakie warunki Ci zaoferowali, jeśli wolno zapytać? Znasz oba języki?
              • Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 16.02.10, 17:23
                Też czekam już prawie 2 tygodnie na odpowiedź...
                • Gość: ASIK Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 18.02.10, 12:52
                  Ja czekam już miesiąc...
                  • Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 18.02.10, 13:13
                    no tak, czyli nie powinnam narzekać ...:)
                    • Gość: stormy Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.globalconnect.pl 21.02.10, 21:26
                      czy moglby mi ktos powiedzec jak jest placone w czasie szkolen? podobno to kilka
                      godz 3 dni w tyg - placą wtedy normalnie?
                      • Gość: gosc2 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 109.243.50.* 22.02.10, 09:49
                        To już chyba nie ma na co czekać, trochę mnie zdziwił brak odpowiedzi ze strony
                        tej firmy, ale widocznie byli lepsi. Mogli chociaż pofatygować się z negatywną
                        odpowiedzią, jak obiecali.
                        • Gość: ASIK brak odpowiedzi od UC IP: *.chello.pl 22.02.10, 13:09
                          To chyba nie kwestia tego, że byli lepsi, bo z tego co wiem, to od 5 tygodni nie
                          dają ludziom żadnej odpowiedzi. A jeśli taka osoba jest, niech się wpisze i
                          powie z jakiego biura się aplikowała.

PS. tylko po co były dalsze rozmowy, skoro wiedzieli, że nie mają już np. miejsc
                          pracy...
                          • Gość: gosc2 Re: brak odpowiedzi od UC IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:46
                            dawali odpowiedz ale tylko tym co się dostali tzn. wiem ze w piątek w agencjach
                            były odpowiedzi dla niektórych kandydatów.
                            • Gość: gosc2 Re: brak odpowiedzi od UC IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:50
                              a i mimo że niby było dużo miejsc niby to wiedzcie też ze rekrutacja trwała już
                              3-4 co najmniej miesiące.wiec znaleźli odpowiednia liczbę kandydatów.
    • goldnet Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 22.02.10, 10:11
      Świetnie byle nie prace akwizytora
      • Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 22.02.10, 15:34
        w moim przypadku milczą już 4 tydzień, mogliby chociaż powiedzieć ,
        że mnie nie chcą, to niepoważne, bo obiecali , że sie odezwa tak czy
        inaczej...
        • Gość: kawon Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 20:36
          ja dostalem odpowiedz po 10 dniach,aplikowalem w gigroup,dzisiaj
          odebralem papierki do wypelnienia i skierowanie na
          badania..startujemy 1.03
          • Gość: ASIK Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 23.02.10, 10:39
            To Ci zazdroszczę...
            Pewnie jesteś młody, bez dzieci, zobowiązań i możesz zostawać po godzinach...
            Ja się nie dostałam :(
            • Gość: gosc2 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:43
              a ja po prostu nie dostałam odpowiedzi, dzwoniąc do firmy gdzie się rekrutowałam
              dostałam odpowiedz ze w mojej sprawie nie ma odpowiedzi...ani ta ani nie!...no
              trudno...
            • Gość: Milo Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 19:50
              W tej firmie akurat nie jest brany pod uwagę ani wiek, ani liczba
              posiadanych dzieci lecz kwalifikacje, a przede wszystkim znajomość
              języka. Bardzo ważna jest rozmowa kwalifikacyjna i praktycznie ona
              decyduje o przyjęciu do pracy. Wiem to z autopsji...swoje lata mam,
              dzieci również, a do pracy mnie przyjęto. :-))
              • ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 24.02.10, 20:38
                Niestety obawiam się, że nie w każdym przypadku liczą się tylko kwalifikacje, ale również sprawy prywatne.
                Spośród grona osób reprezentujących takie same kwalifikacje, zawsze wybiera się osoby bardziej dyspozycyjne. Inaczej nie wstrzymywaliby ofert przez 5 tygodni, tylko brali wg kolejności zgłoszeń.
                W ostatnim miesiącu było więcej chętnych niż wolnych miejsc. Musieli więc wybrać te najbardziej dogodne osoby.

Niemiecki znam na wysokim poziomie, w angielskim porozumiewam się bez większych problemów, mam duże doświadczenie na rynku pracy, tylko... od 3 lat jestem na wychowawczym. Przesiąknęłam atmosferą domu i pewnie za dużo gadałam o dzieciach (tak teraz wnioskuję). Miałam silną motywację do pracy, nadal ją mam, ale nikt nie dał mi szansy udowodnić, że jestem na tyle świetnie zorganizowana, że potrafię poświęcić się pracy w sposób całkowicie zadowalający pracodawcę, jednocześnie bez uszczerbku dla moich dzieci.

Myślę, że nie jestem jedyną osobą, która ma takie same spostrzeżenia.
                Poza tym ciężko inaczej wnioskować, skoro firma nie uzasadnia swoich decyzji. Szkoda. Bo nie ma wtedy szans popracowania nad sobą, przemyślenia paru spraw, przeanalizowania błędów by ich nie powielać.
                Otrzymałam informację, że nie zostałam zakwalifikowana w "bieżącej rekrutacji", więc chciałabym wiedzieć, czy wezmą mnie w następnej, czy w ogóle mnie nie chcą...

Ale się rozpisałam :)
                • Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 25.02.10, 20:37
                  ja dostałam odpowiedź, że nie zostałam wybrana , ale ,, gdyby sie
                  cos zmieniło, to dadzą znać''... Mam wysokie kwalifikacje, akurat
                  wydaje mi sie, że chyba za wysokie ,i doświadczenie w tego rodzaju
                  pracy, chyba podałam za wysoką stawkę netto ( ale bez przesady ).
                  Powiedzieli, że centrala w Mediolanie zadecyduje, wiec widocznie
                  zadecydowała :) Mam 2 certyfikaty z niemieckiego a angielskim
                  posługuję sie biegle
              • Gość: ASIK do MILO IP: *.chello.pl 24.02.10, 21:39
                A wiek dzieci?

Mniejsza z tym.
                A co do rozmowy to i owszem jest ważna, tylko że decyzję podejmują ludzie w centrali a nie na Filrlika. Centrala opiera się na notatkach rekrutujących,
                które z pewnością nie oddają całości wrażeń ze spotkania a jedynie suche fakty.
                O tym była już mowa wcześniej.
                Trzeba po prostu mieć też dużo szczęścia.

I tyle.
                • Gość: stormy Re: do MILO IP: *.globalconnect.pl 12.03.10, 20:25
                  ja się dostałam. nie mam dzieci, ale mogę już powiedzieć że sa osoby, które
                  dzieci mają - 1,2 itd. ludzie młodsi i starsi, z dobrą/b.dobrą znajomością
                  jezyka, ze szczecina i spod szczecina. z tego co wiem z nadgodzinami to różnie -
                  rzadko się zdarzają, nie robią też większych problemów jeśli chodzi o urwanie
                  się z pracy, jeśli się odpowiednio wcześniej o tym zawiadomi.

i racja - rekrutacja trwała tak długo bo decydował o tym mediolan. przyjęto ok
                  78 osób, więc z tego co wiem to mniej niż nam mowiono przy rekrutacji (ale dane
                  były sprzed ponad roku, więc coś się mogło zmienić przez ten czas :))
    • martabele Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 25.02.10, 23:52
      Spaokojnie- projekt powestanie! Już Wy się oto malkontenci nie
      martwicie!
      • Gość: Marycha Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.chello.pl 25.10.10, 13:05
        Może ktoś z pracujących opowie, jak teraz po dłuższym czasie wygląda praca? I ile godzin dziennie trwa szkolenie? Trwa ostatni nabór...
        • Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:34
          Witam, właśnie trwa ostatni nabór, czy może dostałaś już odpowiedź ze Cię przyjęli? Bo ja czekam już ponad 2 tygodnie na odpowiedź rozmowę miałam 11.10 i jak dotąd cisza a mieli się odezwać w przeciągu 2 tyg. Bardzo mi zależy na tej pracy i nie wiem czy mam jeszcze szanse. Z góry dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: Marycha Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.chello.pl 28.10.10, 22:04
            Dostałam się, ale z poprzedniej rekrutacji, tzn. rozmowę miałam w styczniu br. Znajoma też się dostała z bieżącej rekrutacji, ale nawet nie wiem ile czekała na odpowiedź. Zapytaj w Adecco o co chodzi. Odpowiedź na pewno w końcu nadejdzie :o) Powodzenia
            • danielkam2 Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? 02.11.10, 07:51
              ja dostalam sie z tej rekrutacji, na odpowiedz czekalam 4 dni. z tego co wiem, sa odpowiedzi w agencjach. Powodzenia
              • Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 17:52
                Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Ja niestety się nie dostałam :(
                Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: m Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.centertel.pl 04.11.10, 21:47
                  nie zalamuj sie; ja tez sie nie dostalem - za slabo mi poszlo z niemieckim. Ale zapisalem sie ponownie na kurs - i bede probowal ponownie jak nie w unicredit to szukajac pracy w niemczech jak otworza rynek pracy w maju 2011
                  • Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 17:46
                    no niestety chyba mój niemiecki tez nie jest wystarczająco dobry :( choć właśnie rozmowa poszła mi dobrze a przynajmniej tak mi się wydawało; a na jaki kurs się zapisałeś bo ja też pewnie będę musiała tak zrobić;
                    Pozdrawiam ciepło ;)
    • wesolyromekmmv Wesołych Świąt 25.10.10, 17:29
      tateti napisała:
      > POczekamy, POpatrzymy, POśmiejemy się - niestety :(
      Teraz to już może nam Krzystek obiecać Wesołych Świąt bo święta bez Krzystka będą wesołe bo optymistyczne.Optymistyczne bo bez Krzystka.
      Nie pytajcie proszę też o efekty jego wycieczek do Cannes na targi nieruchomości. Miał wycieczkę na nasz koszt. Pewnie śmieje się z nas frajerów do rozpuku.
      • Gość: h Rekrutacja! IP: *.centertel.pl 09.02.11, 11:46
        Czy ktos wie czy trwa rekrutacja do Unicredit? Mieli zatrudniac? Gdzie mozna skladac podanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka