Gość: Nika Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.stargard.vectranet.pl 03.03.09, 09:29 Nowozatrudnieni (marcowi) pochwalcie się proszę swoimi wrażeniami po pierwszym dniu w nowej firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.stargard.vectranet.pl 03.03.09, 09:32 Czy również słyszeliście o przesunięciu terminu kolejnych zatrudnień na maj-czerwiec (z kwietnia)? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Czy to była tylko kampania reklamowa? 10.04.09, 11:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=93903636&v=2&s=0 Wygląda, ze to była tylko kampania reklamowa UC z cyrkiem objazdowym z rola prezydenta miasta... tak zreszta to wygladało! Brawo, super kampania - przeciez normalnie zarzad miasta i media nie dalyby sie za darmo zaprzac do takiej kampanii... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? 10.04.09, 12:00 ciecinianie, jak dzieci, lubia roznego rodzaju heppeningi i imprezy masowe a plenerowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaluba Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? IP: *.chello.pl 14.04.09, 16:12 ten biznesmen z włoch co robił casting to był Rocco, słynny włoski ogier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Czy to była tylko kampania reklamowa? IP: 88.156.156.* 14.04.09, 14:15 Wszystko ucichło, więc pewnie masz rację. Ciekawe tylko, że nie słychać tu osób, które zaczęły tam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:16 Proszę bardzo moja odpowiedź , dostałem się pracuję już 2 tygodnie , w pracy jest luzik , młoda kadra - średnia wieku 25 lat ogólnie , płatny piątek w który nie musiałem pracować , ogólnie luz luz luz i jeszcze raz luz tak bo to tylko szkolenia do końca kwietnia a później miesiąc część techniczna i wtedy zobaczymy . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 14.04.09, 22:00 To, że Szczecin jest tak przyjazny inwestorom wiadomo od dawna.. nie budynek posejdona nie spełnił oczekiwań UC, ale deweloper nie wywiązał się z danych obietnic. Jutro będzie oficjalnie wiadomo, gdzie będzie siedziba UC na najbliższych kilkanaście miesięcy. Właśnie utworzone zostało forum UC (www.unicredit.fora.pl), jest przewidziane dla pracowników, natomiast dział "Publiczny" jest dostępny dla wszystkich internautów. pozdr. rs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 15.04.09, 12:41 Podziękowania za odzew:) Rozumiem, że na razie jesteś zadowolony. Myślałam, że wszystko "rozeszło się po kościach". Mi przyjdzie czekać cierpliwie na kolejne przyjęcia (obiecane)... oby dotrzymano słowa. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_stik Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:19 na czym dokladnie polega praca w UC wiecie juz kiedy bedzie kolejna rekrutacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 15.04.09, 14:13 Na czym polega praca-pisał o tym Łukasz 23.02.09, kolejne przyjęcia prawdopodobnie w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 15.04.09, 22:18 Informacje nt. siedziby Unicredit oraz rekrutacji => www.unicredit.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lOkalnY_bOnzO Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:45 hmm ,trenerzy coś mówili, że w Sierpniu ,zobaczymy jak to będzie teraz dalej wygladac , moja grupa ogolnie ok chociaz jestem tam prawie najmlodszy 25 l. I jestesmy przedumni ze mamy taka firmę jak Uni Credit Biznes Partner ist de best w Szczecinie :D Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 17.04.09, 21:53 Wszyscy sie cieszymy, ze mamy taka piekna firme jak UniCredit, jestesmy piekni, młodzi, zdrowi i dobrze opłacani... cieszymy sie zyciem! Kupujac produkty UniCredit - kupujesz pewnośc i szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 18.04.09, 11:04 i ja do was przejde ze streamu ;) mam nadzieje ze sie uda, szkoda ze dopiero na czerwiec/ sierpien nastepna rekrutacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:00 I bardzo dobrze :). Niech ludzie zwiewaja ze Streamu do UniCredit. Tu panuja zdrowe zasady wspolpracy, a nie kolka wzajemnej adoracji i kolesiostwo. Wreszcie skonczy sie dominacja Streamu na szczecinskim rynku i ich brak szacunku do pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 20.04.09, 19:18 Tak jak mowisz kolka wzajemnej adoracji i kolesiostwo. Tak wlasniesie zrobilo w streamie, albo zyskujesz za bycie przydupasem albo zapierniczaj ile sil i tak zawsze to za malo i znajdzie sie powod by przyciac na wyplacie, a nawet jak jest juz dobrze to podniosa poprzeczke tak bys przypadkiem nie dostal 30zl wiecej do nastepnej wyplaty no bo jak. Podwyzka w streamie to wogole porazka, bo skoro nie wszyscy moga dostac jednakowo to ktos musi dostac mniej by inny mogl dostac wiecej :\ Paranoja jakas! niemcy wracaja do siebie i ta firma zostanie pod panowaniem tylko polakow, to dopiero sie zacznie. juz teraz tak jest ze nie przypasujesz sie TMowi to tak cie udupi albo potraci z pensji gruba kase, a sprobuj tylko podwazyc jego zdanie, wtedy sie zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:05 Zwiewaj i bierz ze soba stamtad jak najwiecej znajomych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.242.225.* 20.04.09, 21:29 mnie ciekawi tylko o co chodzi z tym zatrudnieniem. nie jest to poki co umowa o prace, nie jest to umowa/zlecenie tylko cos typu oferta o prace, nie slyszalem o czyms takim 2100 niby jest na reke ale bez odpürowadzania podatku, ubezpieczenia, na emeryture itd, poprstu do reki bez dalszych odprowadzen. tak przynajmniej jest w okresie probnym, rozmawialem z osobami ktore tam pracuja to same nie wiedza jak bedzie dalej, chociaz poki co podoba sie tam ale nie wiedza jak to bedzie tak jak mowie z odprowadzaniem podatku, ubezpieczenie, emerytalne itd., ktos wie cos wiecej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:41 Nie wierz w zadne bzdury tego typu. Wszytsko jest jak najbardziej ok. 3 miesace okres probny (grupa austriacka 2 miesiace), potem przedluzenie do konca roku( mi po 6 tygodniach przedluzyli do konca roku juz). Wszystko od strony podatkowej i skladkowej jest jak najbardziej ok. Ludzie sami robia dziwne zamieszania. Co do sumy netto, to mam troszeczke wiecej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 17:05 Frites , mi się wydaje, że ten gościu próbuje wyciągnąć od Ciebie informacje po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frites Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 17:42 Hehehe, calkiem mozliwe :D:D:D. Ale informacje, ktore podaje swiadcza na korzysc UniCredit :]:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 18:01 To znaczy , ja myślę że ludzie ze Szczecina już wiedzą jak jest w Uni credit w sensie finansowym i placowym , na pewno już wiedzą w Streamie i reszty call centrów, moim osobistym zdaniem jest bardzo bardzo pozytywnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.09, 16:59 hej bylam dzis na rozmowie w Adecco, testy wypelnialam przez internet, wczesniej. Za kilka dni mam rozmowe finalna, a niby praca ma byc juz od 01.08. Szybko to sie toczy, czy ktos moze cos istotnego doradzic. Czy niemiecki musi byc extra plynny, ja robie bledy, ale dogadam sie bez problemu, sama nie wiem czy nie zrobie z siebie idiotki. Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 83.168.84.* 11.07.09, 19:35 Nie martw się, już jesteś przyjęta. Szukają 150 osób a chętnych nie ma. Ja parę dni temu podpisałam umowę. Pensja tak jak piszą na forum, na początek 2 miesiące szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.09, 11:53 Dzieki za info, troche sie uspokoilam. Czy mozesz cos wiecej napisac jak wyglada sama rozmowa po niemiecku, jakie pytania, czy na luzie? Bardzo bylabym Ci wdzieczna za wskazowki na co najbardzej sie nastawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 88.156.156.* 13.07.09, 09:30 Hej, nie zamartwiaj się - pytania standardowe: co wiesz o Firmie, o sobie i swoich zainteresowaniach, o mocne i słabe strony itp. Ogólnie rozmowa utrzymana w miłej atmosferze. Ja jestem na etapie badań lek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.choszczno.vectranet.pl 24.07.09, 13:26 mam pytanie do pracujących już w UniCredit - czy po 3-miesięcznym okresie próbnym dostaliście jakąś podwyżkę po podpisaniu drugiej umowy? Czy wypłata pozostała bez zmian? Dziękuję z góry za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
anuska2012 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 28.08.09, 16:04 czy ktos od razu dostał odp na rozmowie czy czekał jakis czas ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuska2012 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 28.08.09, 16:05 jak długo czeka się na odpowiedz??? Odpowiedz Link Zgłoś
dompado Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 01.09.09, 08:44 2 tyg.nawet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_ Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.idk.net.pl 07.10.09, 16:27 ponawiam temat.... niech sie wypowiedzą osoby które juz tam siedzą troszke :) jaka atmosfera i jaka płaca netto oczywiscie :) a i w jakim stopniu trzeba znac niemiecki i czy jeszcze przyjmuja :) dziekuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 13.10.09, 22:05 Witam, jestem, jest fajnie. Pensja porównywalna ze Streamem. Ze względu na podpisaną klauzulę nie mogę wyjawić kwot. Jest mniejszy stres niż w Stramie i mniej pracy. Ludzie są na prawdę super. Firma nowa więc i nowi ludzie. Niemiecki wystarczy znać w stopniu średniozaawansowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiegowa Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 08:37 Przeczytałam forum i jestem zaskoczona różnorodnością sposób rekrutacji :) Moja koleżanka zna tylko niemiecki, w Randstad miała test z niemieckiego, a potem rozmowę z szefostwem też po niemiecku, żadnych testów psychologicznych. Żadnych testów psychologicznych. Mi natomiast powiedziano, że chcą koniecznie angielski, ale może się uda z samym niemieckim. Miałam test w Randstad, ale z księgowości i krótką rozmowę po niemiecku. Teraz czekam aż znajdzie się ktoś do zrekrutowania po niemiecku :) Dziwnie :) Trochę niepokoi mnie fakt, że większy nacisk kładzie się na znajomość języka a nie doświadczenie w finansach/księgowości. Nie chciałabym ćwiczyć języka kosztem cofania się w księgowości :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabiiii Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 29.10.09, 09:43 Ku wszystkim zanajomionym, chcialabym uzyskac informacje na temat rekrutaacji do unicredit. Rekrutowalam zarowno do adecco jak i do randstad i poki co mile babeczki z obu firm mowily mi, ze nalezy uzbroic sie w cierpliwosc bo zatrudnienie przewidywane jest na styczen przyszlego roku. Ale jak dla mnie trwa to zbyt dlugo. Wszystkie niezbedne dokumenty zlozylam w sierpniu i jak na razie cisza a kwalifikacje mam jak najbardziej odpowiadajace wymogom a nawet i wyzsze. Prosze o jakies infomacje. Ile czekaliscie i jak to przebiegalo. Czy powinnam dzwonic do adecco i randstad i upominac sie o siebie>> Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 30.10.09, 10:01 dołączam sie do zapytania kabiii, ja rekrutowalam z gigroup i też cały czas czekam na jakieś wieści. 2 dni temu słyszałam że ponoć po nowym roku ma być szkolenie(marzec..?)jak ktoś wie co robić i gdzie pytać to dajcie znać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 17:30 Przyjęcia będa po nowym roku .Czesc austriacka luty, czesc niemiecka marzec. Prose uzbroic sie w cierpliwosc. Na pewno zostaniecie zaproszeni na rozmowe kwalifikacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 01.11.09, 18:04 Gość portalu: kabiiii napisał(a): > Ku wszystkim zanajomionym, chcialabym uzyskac informacje na temat > rekrutaacji do unicredit. Rekrutowalam zarowno do adecco jak i do > randstad i poki co mile babeczki z obu firm mowily mi, ze nalezy > uzbroic sie w cierpliwosc bo zatrudnienie przewidywane jest na > styczen przyszlego roku. Ale jak dla mnie trwa to zbyt dlugo. > Wszystkie niezbedne dokumenty zlozylam w sierpniu i jak na razie > cisza a kwalifikacje mam jak najbardziej odpowiadajace wymogom a > nawet i wyzsze. Prosze o jakies infomacje. Ile czekaliscie i jak to > przebiegalo. Czy powinnam dzwonic do adecco i randstad i upominac sie > o siebie>> Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam:) ......................... raczej aplikowałaś, bo rekrutrowali ciebie inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 18:35 Hej, jesli tak Tobie powiedzieli, tzn. ze sie migaja aby Ciebie zrekrutowac - prawdopodobnie. Znam ta agencje od podszewki. Ale po co Ci robili testy z ksiegowosci?? Wczesniej tego nikt nie przechodzil. Tylko niemiecki i angielski, z akcentem na niemiecki. Jesli chodzi o ksiegowosc, to pracuje juz w tym dziale dziewczyna, ktora zrekrutowali wewnatrz unicredit i watpie aby szukali kogos noewgo. Jesli chodzi o sama prace to znajomosc ksiegowosci nie jest w ogole potrzebna, wiec wybacz ale nie masz co liczyc na rozwijanie sie w tym kierunku. Nawet jezykowo nie bedziesz sie rozwijac, bo pracuja tu prawie sami polacy. Co prawda system jest po niemiecku, tudziez po angielsku, ale to jest wszystko oparte na jednym schemacie, wiec raczej bedziesz sie cofac w rozwoju:) Smutne ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.tktelekom.pl 01.11.09, 18:12 tateti napisała: > POczekamy, POpatrzymy, POśmiejemy się - niestety :( Minął ponad rok. Nadal nic się nie dzieje, czyli tateti i inni realiści mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 20:37 No jak sie nic nie dzieje. A 260 osob pracujacych w UniCredit to co? Nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobowiazania Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 14.11.09, 22:59 poczekaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pcmedia.com.pl 16.12.09, 10:22 A może ktoś napisać,czym np. różni się grupa austriacka od niemieckiej? Czy duża jest rotacja pracowników tzn. dużo osób rezygnuje z pracy? Czy wielu osobom nie przedłużono umowy po okresie próbnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancio Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 23:16 Wystarczy poszperać w necie :P. Grupa austriacka, to grupa wykonujaca uslugi bankowe dla Bank of Austria. Grupa niemiecka to grupa wykonująca uslugi bankowe dla HypoVereinsbank. Rotacja jest niska...powiedziałbym wynikająca z błędu statystycznego :P, o wiele wiele nizsza niz np. w Streamie. Z mojej grupy przedluzyli wszystkim :). Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pcmedia.com.pl 21.12.09, 09:08 dzięki za info. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wira Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.01.10, 21:11 Czy ktos moglby napisac czy testy z anglika i rozmowa sa trudne? Mam niedlugo rozmowe, chcialabym sie przygotowac. Co do aspektow finansowych: czy 2000zl w okresie probnym to prawda? Ile mozna uzyskac po tym okresie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancio Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 11.01.10, 22:11 Tak to prawda, ze daja na okres probny 2000 na reke, daj tez troche wiecej i troche mniej zalezy. Testy sa tak skonstruowane zeby zbadac twoj prawdziwy poziom jezyka, a wiec od poziomu A1 do C2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 16.01.10, 19:36 Witam, pracuje w jedym call center w Szczecinie i zaczęłam się zastanawiać nad złożeniem aplikacji do Unicredit... Mogłby mi tylko ktoś powiedzieć czy zatrudnienie jest możliwe na cały etat, czy także na 3/4 albo 1/2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 18.01.10, 21:22 Hej, mozna pracowac na 1/2 na pewno, co do 3/4 to nie jestem pewien ale mysle, ze tak. Zloz aplikacje nie wahaj sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 18:43 Z niemca gramatyka przede wszystkim. Test wyboru. Musisz miec 60%. Nie jest latwy, ale do najgorszych tez nie nalezy. Z angielskiego nie musisz sie az tak starac bo wazniejszy jest dla nich niemiecki. 2000zl na reke jest mozliwe, ale to zalezy jak sie sprzedasz na rozmowie. Place sa od 2500zl - 3000zl brutto. Zadna rewelacja. A po tym okresie to ewentualnie dostaniesz tak jak wszyscy 4% podwyzki "inflacyjnej", ktora wloski reprezentant szczecinskiego oddzialu unicredit, nazwal podczas rozmowy z przedstawicielami naszych zwiakow zawodowych na temat podwyzek, iz to byl "akt dobrej woli" z ich strony:) I tak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajowo Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 77.255.174.* 07.02.10, 16:28 Witam wszystkich zainteresowanych pracą w UniCredit w Szczecinie! Rekrutacja to pikuś dla tych, którzy choc trochę znają j.niemiecki. Niektórzy twierdzą, że poziom wynagrodzenia zależy od znajomości języka niemieckiego, ale jako osoba pracująca tam od kilkunastu miesięcy, powiem Wam, że nie ma żadnej reguły na to twierdzenie. Jedno jest pewne. Są trzy różne stawki na tych samych stanowiskach:) Wiem, że brzmi to dziwnie, ale tak już jest w tej właśnie firmie. Jest to po prostu jedno z narzędzi do cięcia kosztów w UniCredit:) Oczywiście jest to nieuczciwa praktyka, ale co poradzic... Osoby, które np są po germanistyce mają najniższa stawke czyli 2500 zł brutto - teraz 2600 brutto, gdyż z początkiem roku wszyscy pracownicy dostali podwyżkę w wysokości 4% - a co niektórzy wykazujący się mniejszą znajomością tego języka mają 2800 i 3000 tyś zł brutto (+ te 4%), więc nie ma żadnej reguły ani określonych kryteriów jakimi kierowali się ludzie przperowadzający rozmowy kwalifikacyjne w siedzibie UniCredit przy Firlika 19:) Może to zależec od tego (jak twierdzą nieliczni), jak kto się sprzedał na rozmowie:) Szkoda tylko, że na podstawie 10-15 minutowej rozmowy trudno komukolwiek stwierdzic czy dany kandydat będzie pracował za 2500, 2800 czy 3000 zł brutto. W związku z tym są to oceny wysoce subiektywne:) Taka mala paranoja, ale w Pekao SA jest podobna polityka płacowa. Podobna dlatego, że odgórnie zarządzana przez zarząd głowny UniCredit w Mediolanie. Znam osobę, która już "za chwilę" rozpocznie swoją karierę w UniCredit w Szczecinie i okazuje się, że dostała 2500 brutto czyli nowi pracownicy nie dostją inflacyjnej podwyżki 4%, jaką my wszyscy otrzymaliśmy:) To tyle Pozdrawiam i życzę powodzenia oraz rozwagi w podejmowaniu decyzji na przyszłośc! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2323 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 24.01.10, 09:01 Witam. Mam kilka pytań. Przeszłam pierwszą turę w firmie Randstad. Teraz w lutym mam iść na rozmowę kwalifikacyjna do Unicredit. Jak wygląda taka rozmowa czy kolejny raz będą sprawdzać poziom mojego języka niemieckiego. Znam język angielski w stopniu słabym, a włoski w średnim. Czy w związku z tym moje zarobki będą niższe? Czy dużo osób jest chętnych, i dużo odpasa na rozmowie kwalifikacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosik Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 17:29 Podstawowym kryterium branym pod uwagę jest znajomość języka niemieckiego. Praca polega na obsłudze kontrahentów z Niemiec i Austrii. Niemiecki to podstawa, ale wystarczy znajomość tego języka w stopniu średniozaawansowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2323 Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 08.02.10, 08:46 Ja zostałam zwerbowana przez Randstad i w tym tygodniu mam rozmowę kwalifikacyjną. Obawiam się trochę gdyż mój niemiecki jest nie zawsze poprawny gramatycznie, choć zasób słownictwa mam bardzo duży. Nie uczyłam się nigdy gramatyki tylko wyłącznie gadać umiem dość dobrze. Powiedzcie czy wystarczy na początek taki niemiecki. Mój angielski jest słaby czy ma to jakiś wpływ. Kurcze bardzo mi zależy na tym żeby się dostać do tej firmy. Ile tak naprawdę osób potrzebują i czy naprawdę tak trudno znaleźć im pracowników? Czy ktoś jeszcze w tym tygodniu ma rozmowę - wiem że w środę, czwartek i piątek są rozmowy kwalifikacyjne...kto werbuje obecnie - czy nadal są to osoby z zagranicy, czy już polacy którzy pracują już w Unicredit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dh Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 91.200.78.* 08.02.10, 19:56 hej, ja miala rozmowe 03.02- teraz czekam na wynik( ostateczna odp ma byc podnana w ciagu 14 dni). Rozmowe ze mna przeprowadzała sympatyczna Niemka ( nie to nie oksymoron;), a toważyszyla jej Polaka, pracuj ąca w Uni od jakiegos roku. Pytania na rozmowie byly przewidywalne( tak jak juz pisali poprzednicy). Uwazam, ze poszlo mi dobrze i że mnie przyjma, ale pewnosci nie mam :/ pozyjemy, zobaczymy. pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 11.02.10, 12:44 A czy ktoś wie, co się teraz dzieje w firmie Unicredit? Od ponad 3 tygodni czekam na odpowiedź, a miała być w przeciągu 14 dni. Każą być cierpliwym, tylko że praca ma być od marca 2010 (za 2 i pół tygodnia). Mam dwójkę dzieci, muszę znaleźć opiekunkę - mam to zrobić w 2 dni?? Nie da się! No i wypowiedzieć umowę w obecnej firmie... A co mają powiedzieć osoby z co najmniej miesięcznym okresem wypowiedzenia? Nie rozumiem polityki UC, dla mnie jest to niepoważne, świadczy o nie szanowaniu ludzi/pracowników. Tracę zaufanie do takich firm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jael Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.pl 12.02.10, 19:18 ja mialam rozmowe na początku stycznia po tygodniu dostalam odpowiedz ze zostalam przyjeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 109.243.54.* 14.02.10, 07:49 ja miałam rozmowę w piątek....tez maja się odezwać w ciągu tygodnia...praca jak słyszałam jest bardzo fajna...miejmy nadzieje że się odezwą...nawet z negatywną odpowiedzią... Odpowiedz Link Zgłoś
ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 15.02.10, 09:10 A jakie warunki Ci zaoferowali, jeśli wolno zapytać? Znasz oba języki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 16.02.10, 17:23 Też czekam już prawie 2 tygodnie na odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIK Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 18.02.10, 12:52 Ja czekam już miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 18.02.10, 13:13 no tak, czyli nie powinnam narzekać ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stormy Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.globalconnect.pl 21.02.10, 21:26 czy moglby mi ktos powiedzec jak jest placone w czasie szkolen? podobno to kilka godz 3 dni w tyg - placą wtedy normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 109.243.50.* 22.02.10, 09:49 To już chyba nie ma na co czekać, trochę mnie zdziwił brak odpowiedzi ze strony tej firmy, ale widocznie byli lepsi. Mogli chociaż pofatygować się z negatywną odpowiedzią, jak obiecali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIK brak odpowiedzi od UC IP: *.chello.pl 22.02.10, 13:09 To chyba nie kwestia tego, że byli lepsi, bo z tego co wiem, to od 5 tygodni nie dają ludziom żadnej odpowiedzi. A jeśli taka osoba jest, niech się wpisze i powie z jakiego biura się aplikowała. PS. tylko po co były dalsze rozmowy, skoro wiedzieli, że nie mają już np. miejsc pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: brak odpowiedzi od UC IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:46 dawali odpowiedz ale tylko tym co się dostali tzn. wiem ze w piątek w agencjach były odpowiedzi dla niektórych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: brak odpowiedzi od UC IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:50 a i mimo że niby było dużo miejsc niby to wiedzcie też ze rekrutacja trwała już 3-4 co najmniej miesiące.wiec znaleźli odpowiednia liczbę kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 22.02.10, 10:11 Świetnie byle nie prace akwizytora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 22.02.10, 15:34 w moim przypadku milczą już 4 tydzień, mogliby chociaż powiedzieć , że mnie nie chcą, to niepoważne, bo obiecali , że sie odezwa tak czy inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawon Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 20:36 ja dostalem odpowiedz po 10 dniach,aplikowalem w gigroup,dzisiaj odebralem papierki do wypelnienia i skierowanie na badania..startujemy 1.03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIK Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.chello.pl 23.02.10, 10:39 To Ci zazdroszczę... Pewnie jesteś młody, bez dzieci, zobowiązań i możesz zostawać po godzinach... Ja się nie dostałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: 188.33.2.* 23.02.10, 16:43 a ja po prostu nie dostałam odpowiedzi, dzwoniąc do firmy gdzie się rekrutowałam dostałam odpowiedz ze w mojej sprawie nie ma odpowiedzi...ani ta ani nie!...no trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 19:50 W tej firmie akurat nie jest brany pod uwagę ani wiek, ani liczba posiadanych dzieci lecz kwalifikacje, a przede wszystkim znajomość języka. Bardzo ważna jest rozmowa kwalifikacyjna i praktycznie ona decyduje o przyjęciu do pracy. Wiem to z autopsji...swoje lata mam, dzieci również, a do pracy mnie przyjęto. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewus-iek Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 24.02.10, 20:38 Niestety obawiam się, że nie w każdym przypadku liczą się tylko kwalifikacje, ale również sprawy prywatne. Spośród grona osób reprezentujących takie same kwalifikacje, zawsze wybiera się osoby bardziej dyspozycyjne. Inaczej nie wstrzymywaliby ofert przez 5 tygodni, tylko brali wg kolejności zgłoszeń. W ostatnim miesiącu było więcej chętnych niż wolnych miejsc. Musieli więc wybrać te najbardziej dogodne osoby. Niemiecki znam na wysokim poziomie, w angielskim porozumiewam się bez większych problemów, mam duże doświadczenie na rynku pracy, tylko... od 3 lat jestem na wychowawczym. Przesiąknęłam atmosferą domu i pewnie za dużo gadałam o dzieciach (tak teraz wnioskuję). Miałam silną motywację do pracy, nadal ją mam, ale nikt nie dał mi szansy udowodnić, że jestem na tyle świetnie zorganizowana, że potrafię poświęcić się pracy w sposób całkowicie zadowalający pracodawcę, jednocześnie bez uszczerbku dla moich dzieci. Myślę, że nie jestem jedyną osobą, która ma takie same spostrzeżenia. Poza tym ciężko inaczej wnioskować, skoro firma nie uzasadnia swoich decyzji. Szkoda. Bo nie ma wtedy szans popracowania nad sobą, przemyślenia paru spraw, przeanalizowania błędów by ich nie powielać. Otrzymałam informację, że nie zostałam zakwalifikowana w "bieżącej rekrutacji", więc chciałabym wiedzieć, czy wezmą mnie w następnej, czy w ogóle mnie nie chcą... Ale się rozpisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie IP: *.4web.pl 25.02.10, 20:37 ja dostałam odpowiedź, że nie zostałam wybrana , ale ,, gdyby sie cos zmieniło, to dadzą znać''... Mam wysokie kwalifikacje, akurat wydaje mi sie, że chyba za wysokie ,i doświadczenie w tego rodzaju pracy, chyba podałam za wysoką stawkę netto ( ale bez przesady ). Powiedzieli, że centrala w Mediolanie zadecyduje, wiec widocznie zadecydowała :) Mam 2 certyfikaty z niemieckiego a angielskim posługuję sie biegle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIK do MILO IP: *.chello.pl 24.02.10, 21:39 A wiek dzieci? Mniejsza z tym. A co do rozmowy to i owszem jest ważna, tylko że decyzję podejmują ludzie w centrali a nie na Filrlika. Centrala opiera się na notatkach rekrutujących, które z pewnością nie oddają całości wrażeń ze spotkania a jedynie suche fakty. O tym była już mowa wcześniej. Trzeba po prostu mieć też dużo szczęścia. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stormy Re: do MILO IP: *.globalconnect.pl 12.03.10, 20:25 ja się dostałam. nie mam dzieci, ale mogę już powiedzieć że sa osoby, które dzieci mają - 1,2 itd. ludzie młodsi i starsi, z dobrą/b.dobrą znajomością jezyka, ze szczecina i spod szczecina. z tego co wiem z nadgodzinami to różnie - rzadko się zdarzają, nie robią też większych problemów jeśli chodzi o urwanie się z pracy, jeśli się odpowiednio wcześniej o tym zawiadomi. i racja - rekrutacja trwała tak długo bo decydował o tym mediolan. przyjęto ok 78 osób, więc z tego co wiem to mniej niż nam mowiono przy rekrutacji (ale dane były sprzed ponad roku, więc coś się mogło zmienić przez ten czas :)) Odpowiedz Link Zgłoś
martabele Re: Biznesowa centrala UniCredit w Szczecinie 25.02.10, 23:52 Spaokojnie- projekt powestanie! Już Wy się oto malkontenci nie martwicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.chello.pl 25.10.10, 13:05 Może ktoś z pracujących opowie, jak teraz po dłuższym czasie wygląda praca? I ile godzin dziennie trwa szkolenie? Trwa ostatni nabór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:34 Witam, właśnie trwa ostatni nabór, czy może dostałaś już odpowiedź ze Cię przyjęli? Bo ja czekam już ponad 2 tygodnie na odpowiedź rozmowę miałam 11.10 i jak dotąd cisza a mieli się odezwać w przeciągu 2 tyg. Bardzo mi zależy na tej pracy i nie wiem czy mam jeszcze szanse. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.chello.pl 28.10.10, 22:04 Dostałam się, ale z poprzedniej rekrutacji, tzn. rozmowę miałam w styczniu br. Znajoma też się dostała z bieżącej rekrutacji, ale nawet nie wiem ile czekała na odpowiedź. Zapytaj w Adecco o co chodzi. Odpowiedź na pewno w końcu nadejdzie :o) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
danielkam2 Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? 02.11.10, 07:51 ja dostalam sie z tej rekrutacji, na odpowiedz czekalam 4 dni. z tego co wiem, sa odpowiedzi w agencjach. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 17:52 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Ja niestety się nie dostałam :( Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.centertel.pl 04.11.10, 21:47 nie zalamuj sie; ja tez sie nie dostalem - za slabo mi poszlo z niemieckim. Ale zapisalem sie ponownie na kurs - i bede probowal ponownie jak nie w unicredit to szukajac pracy w niemczech jak otworza rynek pracy w maju 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś tu jeszcze zagląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 17:46 no niestety chyba mój niemiecki tez nie jest wystarczająco dobry :( choć właśnie rozmowa poszła mi dobrze a przynajmniej tak mi się wydawało; a na jaki kurs się zapisałeś bo ja też pewnie będę musiała tak zrobić; Pozdrawiam ciepło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Wesołych Świąt 25.10.10, 17:29 tateti napisała: > POczekamy, POpatrzymy, POśmiejemy się - niestety :( Teraz to już może nam Krzystek obiecać Wesołych Świąt bo święta bez Krzystka będą wesołe bo optymistyczne.Optymistyczne bo bez Krzystka. Nie pytajcie proszę też o efekty jego wycieczek do Cannes na targi nieruchomości. Miał wycieczkę na nasz koszt. Pewnie śmieje się z nas frajerów do rozpuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Rekrutacja! IP: *.centertel.pl 09.02.11, 11:46 Czy ktos wie czy trwa rekrutacja do Unicredit? Mieli zatrudniac? Gdzie mozna skladac podanie? Odpowiedz Link Zgłoś