mokichanin 10.10.08, 14:13 Prędzej mi kaktus wyrośnie niz oni zrobią ten festiwal w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pink_stink Koszmar trwa 10.10.08, 14:52 Tylko na wsiach eska święci triumfy. Ale uwaga, jak zrobią w Szczecinie Coldplay okraszony jeszcze jakimiś szitami co by wyglądało, że coś wydali i jeszcze będą chcieli biletować imprezę to grubo się przejadą. I wtedy może nawet podgajna zrozumie, że to kolejny wał naszym kosztem. A miejskie nieuki jak zwykle będą coś bredzić. 3 mln zgarną. Wydzadzą 2. I już na tym melona zgarną. Podobna paranoja jak Reamon tylko na większą skalę. Co za miasto. Jest tyle rzeczy z dziedzin kultury, które należy wesprzeć. Są juz dobre imprezy, festiwale. Festiwal Artystów Ulicy, Musica Genera, Boogie Brain, Szczecin Music Fest, Zmagania Jazzowe, Inspiracje. No i Dni Morza idą w lepszym kierunku, o tyle lepszym, że w tym roku już nie było tak tragicznej hołoty jak zazwyczaj i tylko kilka razy prali się po mordach a nie nieustannie. Trzeba iść tym kierunkiem. Czy nie lepszy jest taki koncert wśród dźwigów. Ech, co wy lansujecie w tej wyborczej. Rozpacz bierze. Rozumiem tabloidyzację ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: Koszmar trwa IP: *.chello.pl 10.10.08, 16:12 jestem już stary dziadziuś zupełnie nie znam tego zespołu. Czy jest to tak fantastyczny zespół , że na jego koncert zwalą sie tłumu z całej polski? Czy panowie z działu promocji tworzą sztuczny dil , żeby potwierdzić i uzasadnić ,że są potrzebni w mieście i dla tego kroją co miesiąc kasiore. Przecież niedawno by wielki festiwal Bugi coś tam , który miał być wydarzeniem w skali europy. W zasadzie lata mi to koło pisi, ale chciałbym zauważyć , że te fantazje są za moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
orecky Re: Koszmar trwa 10.10.08, 18:17 kolego mazzy, szkoda, że nie wiesz o czym piszesz i dlatego jesteś dymany, imprezy wspomniane przez pinka robią szczecinianie i za marne grosze, no w wyjątkiem Startka, który swoje umiejętnie ukręci, a eska to nalot barbarzyńców, ograbią durne miasto z kasy i dadzą dyla, nie dość, że skasują 3 mln to jeszcze zbiletują imprę, do dobrych imprez dodałbym jeszcze Kontrapunkt, co do BB, to była impreza unikatowa w historii miasta i rzeczywista prezentacja na światowym poziomie, aż dziw bierze, że coś takiego miało miejsce, więc mazzy jak już coś piszesz to dobrze by było żebyś wiedział o co chodzi bo inaczej Twoja pisia dalej będzie używana wbrew Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JArema Re: Koszmar trwa IP: *.szczecin.mm.pl 12.10.08, 17:56 Panowie, a raczej paniska z miasta Szczecin: COLDPLAY to bardzo znany zespół - na jego koncerty BILETOWANE na całym świecie przychodzą tłumy. W Europie, gdzie ceny biletów są na poziomie 70-90 euro wszystkie koncerty są wyprzedawane na wiele tygodnie przed koncertem, a WY chcecie Radiu Eska zapłacić 3 mln zł? Macie pretekst - tańsze bilety. Rzecz w tym , że za taką kasę można zrobić to bez biletów (porównaj koncert w Berlinie: 16 tys miejsc x 70 Euro daje ok 3 mln zł. Rozumiem, że jak Radio Eska sprzeda bilety, znajdzie sponsorów to z tego zysku podzieli się z Wami? Czyli macie prowizję od 3 mln? Odpowiedz Link Zgłoś
caprica6 Coldplay zagra w Szczecinie? 10.10.08, 20:50 Jestem za! Tylko nie pod koniec czerwca!! W większośći bywalcy takich festiwali to studenci, a pod koniec czerwca mamy sesję :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barry Re: Coldplay zagra w Szczecinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:03 alez chrzanicie, mozna lubic lub nie ale to cholernie popularny band, pół Polski sie zwali a i goscie zza granicy nie pogardza Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 fajna kapela 10.10.08, 21:11 a stadion to typowe miejsce na tego typu koncert , o frekwencję publiczności bym się nie obawiała, bo w Szczecinie kilkadziesiąt tysięcy studentów mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walery Re: fajna kapela IP: 83.168.75.* 11.10.08, 11:49 Fajna kapela? Patrząc po najmniejszej linii oporu, tak. Chłopcy grający wciąż to samo - słodki rock z "pazurem", wydający swoje kolejne płyty oparte bardziej na sukcesie pierwszych i tych samych ogranych motywach. A ostatni ich lansowany singiel "Viva La Vida" z nowej LP to już totalna porażka, nawet nie wiem jak to nazwać i do czego zakwalifikować. Bliżej im do wtórnego Red Hot chili Papers niż do Gravenhurst, Porcupine Tree, The Raconteurs czy The Editors - naprawdę liczących się na świecie TWÓRCZYCH kapel rockowych dla ludzi wymagających czegoś od siebie czy muzyki, a nie łykających słodką papkę serwowaną w radiu bez żadnej refleksji. Nadmieniam tylko o muzyce rockowej, bo fantastycznej, ciekawej nuty jest ogrom, i trzeba pogodzić się z tym, że mimo swojego piękna, współczesny gitary( z całym dla nich szacunkiem) już nie są tym co przyciąga i podoba się ludziom najbardziej. Ale to trzeba szerszego horyzontu niż Radio Eska, Zet czy RMF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinomaniak Re: fajna kapela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 14:47 ...z tym że na koncerty tych oryginalnych i wspaniałych zespołów nie przyszedłby w Szczecinie pies z kulawą nogą, czego dowód mieliśmy w czasie Boogie Brain. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walery Re: fajna kapela IP: 83.168.75.* 11.10.08, 17:31 Mógłbyś coś więcej merytorycznego dodać do swojej wypowiedzi? Na bb przyszło 1 do 1,5 tyś ludzi to 1,5 tyś psów w pełni zdrowych. A jeśli chodzi o The Raconteurs czy The Editors to statystyki na koncertach w Gdyni na Openerze mówią same za siebie. Jasne, dale idźmy w zaparte, że jedyne masowe koncerty/imprezy jakie można robić w Szczecinie to łupankowo-eskowe-rubikowo-filowe imprezy dla bezrefleksyjnych słuchaczy Radia bZdet, Rmf i krEska, którzy idą na papkę podaną na tacy a nie na sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinomaniak Re: fajna kapela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 18:46 Zapomniałeś dodać że dobre statystyki gdyńskiego Open'era podbijają tak nieznaczący wykonawcy i zespoły jak Chemical Brothers, Massive Attack, Goldfrapp czy choćby Cool kids of Death... Każdy festiwal musi mieć lokomotywę, która "pociągnie" całą resztę. Może tą szczecińską będzie właśnie Coldplay. Jaką większą gwiazdę mieliśmy w Szczecinie w ciągu ostatnich kilku lat? Reamonn? Emeryta Cockera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinomaniak Re: fajna kapela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 15:56 A tak, zapomniałem, kajam się: w ramach sprzątania archiwów radia RMF przyjechała w 2000 roku wielka gwiazda lat 80 ubiegłego wieku, zespół Alphaville. Bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuchar Re: fajna kapela IP: *.globalconnect.pl 12.10.08, 19:06 Półgłówku. Wiesz od czego zaczynał Opener? Jaka była frekwencja? Wal się na ryj. Ani mi się śni dopłacać do tych gówien z eski. Jak chcesz sobie chłamu posłuchać to ci mogę zeta dopłacić, ale nie 3 miliony. Parodia westernu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Koncertu takiej gwiazdy w Szczecinie nie było? IP: *.gprs.plus.pl 11.10.08, 12:47 odbiło Wam w tej GW? Były znacznie większe gwiazdy w naszym mieście i to nie tak wiele lat temu na stadionie lekkoatletycznym /zespół światowego formatu, który jest już na stałe w annałach historii/ czy na stadionie Pogonii /solista rozpoznawany w całym świecie/. Celowo nie podaję nazw abyście nieuki "pogrzebali" w swoich archiwach. A może redaktorami tej gazety są niedawno przyjezdni studenci, nie mający podstawowej wiedzy o mieście w którym żyją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pełka Re: Koncertu takiej gwiazdy w Szczecinie nie było IP: *.globalconnect.pl 12.10.08, 11:38 Czego się spodziewasz po jołopach z gw? Podgaja ekspert od festiwali i rocka. Zjechali BB ćwoki, że niby dużo kasy od miasta poszło. To ile musiałoby przyjść ludzi, żeby te 3 mln się zwróciły? Policzcie sobie debile. A kit o 7 mln od eski to już tylko umysłowo chory albo idiota z urzędu lub gw sz-n może łyknąć. Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
getiton Re: Koncertu takiej gwiazdy w Szczecinie nie było 12.10.08, 17:39 Coldplay, bardzo przyjemny zespolik, ostatnia płyta niezła, choć daleko jej do pierwszych dwóch, z tego co mi wiadomo to ich management na siłę chce ich teraz sprzedawać, bo to ponoć ich łabędzi śpiew i raczej kapelka się już zwija. Koncert w Szczecinie ? Chętnie :) ALE NIE ZA 3 BAŃKI Z MOICH PODATKÓW ! Śmierdzi korupcją na odległość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Koncertu takiej gwiazdy w Szczecinie nie było IP: *.chello.pl 12.10.08, 18:12 Szczecin festiwal Rock to taki nasz jarocin ma być? Rozumiem panowie z magistratu Cichy i Wachowicz muszą się uzasadnić już tak tam z Kostrzewą zakręcą rachunkami że wszystkim japy uśmiechną się szeroko. Czyje tam wszędobylskiego estradowca Muszynskiego z Janiakiem , bo jak takie wydarzenie mogłoby obyć się bez tych macherów, kiedy lód całą ławą spłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
getiton Re: Koncertu takiej gwiazdy w Szczecinie nie było 12.10.08, 18:47 Muszyński i Janiak nie potrafią obstawić takich imprez, za wysokie progi, Coldplay to nie Feel mimo wszystko. Tu nie wystarczy byle scenka i byle 10 kilo na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piedronka Coldplay zagra w Szczecinie? IP: *.szczecin.mm.pl 13.10.08, 19:39 Az przykro mi sie robi jak widzę te pozbawione entuzjazmu wypowiedzi niektórych melomanów o spaczonym guście muzycznym...taki koncert grany w Szczecinie był by ogromną szansą dla takiego miasta,ten rodzaj alternatywnej muzyki jest doceniany na całym świecie,ale Szczeciniacy jak zawsze maja pretensje do każdego koncertu który nie jest grany w klimatach techno,trance,czy innego badziewia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corry Coldplay zagra w Szczecinie? IP: 217.153.73.* 15.10.08, 00:14 Na Baltic Summer Festival w przyszłym roku z tego co wiem - gwiazda ma byc Lenny Kravitz:) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Coldplay zagra w Szczecinie? 15.10.08, 05:37 Coldplay-jako muzyka alternatywna do czego ? Do ESKA czy RMF ? Bo tam akurat jadą na okrągło...proszę mi tu nie opowiadać banialuk o promocji miasta - bzdury na sprężynach :) Lenny był gwiazdą ale 10 lat temu, ba, chyba nawet jeszcze dawniej...dlaczego nie wysilić się i nie sprowadzić wykonawcy łączącego muzyczne ambicje z dobrą zabawą ? Brakuje pomysłów ? Bo chyba nie kasy, co widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś