Dodaj do ulubionych

Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum !

22.10.03, 16:10
Gwarantuje ze swoje strony merytoryczna dyskusje. Jesli sie nie zdecydujecie
na stworzenie specjalnego pokoju do rozmowy z rzeczniczka, to domagam sie
cotygodniowych czatow. W Zielonej Gorze na tamtejszym forum rzeczniczkja
rozmawia z internautami. My nie jestesmy gorsi.

Adam Michnik stworzyl gazete, ktorej nie jest wszystko jedno. Stworzyl tez
gazete, gdzie ludzie nie pracuja dla pieniedzy. Wreszcie nie jest mu wszystko
jedno czy zyjemy w kraju, ktora rzadzi republika kolesiow.

W imieniu braci forumowej domagam sie transparentnosci zycia publicznego.
Polityka mozna zabic gazeta, jesli ma cos na sumieniu.

Katarzyna Domagala na Forum !!!
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 22.10.03, 16:16
      Przypomne, ze powiedzial Pan, ze p. Pulawska nie mogla sie tutaj pojawic m.in.
      z powodu wygasniecia jej kontraktu z prezydentem Jurczykiem. Teraz ruch nalezy
      do Pana. Z pozdrowieniami.
    • Gość: 3droga Re: Co Ty opowiadasz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 16:17
      absztyfikant napisał:

> Adam Michnik stworzyl gazete, ktorej nie jest wszystko jedno. Stworzyl tez
      > gazete, gdzie ludzie nie pracuja dla pieniedzy. Wreszcie nie jest mu wszystko
      > jedno czy zyjemy w kraju, ktora rzadzi republika kolesiow.
      Koleś Michnik rozmawia z kolesiem Blumsteinem. A na to odpowiada koleś .... .
      I Tobie, a szanuję Twoją oryginalność , jak i innym nie życzę tego co jest. Co
      jest ? Jest Republika Bananowa !

• absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 16:18
        Odpatyczkuj sie od Michnika. To nie twoja liga. A Blumsztajn to co Ci zrobil ?
        Jesli oczywiscie mowimy o Sewerynie z Krakowa.
        • Gość: Ana Re: Co Ty opowiadasz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 16:29
          dotychczas sądziłam,że 3 droga to zwyczajny idiota...okazuje się,że byłam w
          błędzie.To idota-antysemita!Serdecznie przepraszam...
          • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 16:31
            Jedno z drugim idzie najczesciej w parze. Takze moze sie nie tyle pomylilas, co
            nie doprecyzowalas. Pozdrawiam:)
          • Gość: 3 droga Re: Co Ty opowiadasz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 17:10
            Gość portalu: Ana napisał(a):

> dotychczas sądziłam,że 3 droga to zwyczajny idiota...okazuje się,że byłam w
            > błędzie.To idota-antysemita!Serdecznie przepraszam...
            Nawet nie jesteś w stanie zrozumieć co napisałaś . Krytyka Michnika nie jest
            antysemityzmem , a ewentualne bankructwo Wyborczej nie jest represjonowaniem
            kapitału żydowskiego. Nikt jednak nie podejrzewa, że mogłaby to zrozumieć- Ana.
            • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 17:12
              Kapitalu zydowskiego ? Ojojojoj
              • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 17:14
                Gdzie ty takie lekcyje pobierasz ? Przestan sluchac rozmow niedokonczonych w
                Radyju i zacznij ogladac spiewajace fortepiany. Zreszta to imperium Rydzola
                bankrutuje... HEHEHE
              • Gość: 3 droga Re: Co Ty opowiadasz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 17:15
                absztyfikant napisał:

> Kapitalu zydowskiego ? Ojojojoj
                A co w tym jest ojojojoj ?
                • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 17:21
                  Polecam lekture portalu www.agora.pl

A ojojo, bo nie slyszalem, by kapital taki czy inny byl lepszy lub gorszy.
                  Pomijajac fakt, ze GW jest jedna z niewielu gazet z kapitalem polskim. Dalsza
                  dyskusja nie ma sensu. Idz do lasu i pokrzycz sobie syjonisci do Syjamu (sic!).
                  • Gość: pleple Re: Co Ty opowiadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 17:34
                    Coś mnie się wydaje, że chodzi Ci o nieistniejące zamiary i zobowiązania !!!
                    • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 22.10.03, 17:40
                      Powiedz to otwartym tekstem. Byc moze masz swoje 5 minut. Pozdrawiam.
        • Gość: Iwona Re: Co Ty opowiadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 03:35
          Ja będę mówiła za siebie. Sewek mi (osobiście i pojedynczo) nic nie zrobił.
          Jednak ten czort zrobił żle temu społeczeństwu tworząc nową Trybunę Ludu ,
          którą należy kupować rano aby się dowiedzieć czy jest się jeszcze w pracy i na
          stanowisku ! PRL bis. Coś o czym zawsze marzył MŁODY ZETEMPOWIEC ADAM
          • absztyfikant Re: Co Ty opowiadasz 24.10.03, 11:26
            Sewek redaguje bardzo dobry dodatek krakowski Gazety. A zamiast GW mozesz
            czytac Super Express, Fakt, Rzepe, Trybune, Nasz Dziennik czy dzienniki
            regionalne. Nie jest tak zle. Pozdrawiam. Tak na marginesie Michnik z
            Blumsztajnem przyczynili sie do tego, z4 mury w koncu runely. Jak widac nie w
            Twojej glowie. Pozdrawiam raz jeszcze.
    • Gość: jurczykowiec Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 80.252.0.* 22.10.03, 16:27
      Mam 2 sprawy.

1. Kim jest ta Pani ? (umie pisać np.?)
      2. Skąd ten news ?

Pomysł popieram.
      • absztyfikant GAZETO NAPISZ COŚ !!! ntxt 22.10.03, 16:51
        • Gość: stasiek Re: GAZETO NAPISZ COŚ !!! ntxt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:47
          Absztyfikant, wygląda na to , że dziennikarze Gazety Wyborczej dodatek lokalny
          Szczecin nie mieli czasu na głupoty; słuchali w "T-iV-i" swego guru, Adama
          Michnika a redaktor naczelny Sawka jechał wśaśnie tym IC Chrobry na wystepy
          szefa Adama i nie zdążył jeszcze wrócić do Szczecina ponieważ "oprawiał"
          rąbankę z jednej z krów, miejmy nadzieję że jednak się odezwie!
          • absztyfikant Re: GAZETO NAPISZ COŚ !!! ntxt 22.10.03, 17:51
            Jesli watek bedzie zyl, a forumowa wola polityczna bedzie, by nowa rzeczniczka
            mogla tu goscinnie wystepowac, to redakcja powinna sie odezwac.
      • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:59
        Gość portalu: jurczykowiec napisał(a):

> Mam 2 sprawy.
        >
        > 1. Kim jest ta Pani ? (umie pisać np.?)
        > 2. Skąd ten news ?
        >
        > Pomysł popieram.

Ad.1 Może się przedstawi(Po co , od tego powołane zostanie biuro prasowe)
        Ad.2 Absztyfikant, zawsze ma najlepsze "dojścia" i stąd ten news
        • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 22.10.03, 18:01
          Ten "njus" przeczytalem na forum. Przyjalem go w dobrej wierze.
          • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 18:06
            absztyfikant napisał:

> Ten "njus" przeczytalem na forum. Przyjalem go w dobrej wierze.

Moim zdaniem Absztyfikant, możesz napisać nawet, że przyjmujesz "niusy" z forum
            w najlepszej wierze !
    • absztyfikant Źródło: GŁOS SZCZECIŃSKI 22.10.03, 19:07
      Marian Jurczyk prezydent Szczecina poszukuje nowego rzecznika prasowego. Na
      razie funkcję tę pełnić będzie Katarzyna Domagała, pracownik biura prasowego
      urzędu miejskiego.

Izabela Puławska, dotychczasowy rzecznik jest na urlopie. Pełniła swoją funkcję
      przez pół roku. Jej poprzedniczka, Łucja Dziedzic-Król wytrzymała na tym
      stanowisku jeszcze krócej. Nieoficjalnie wiadomo, że obie panie nie spełniły
      pokładanych w nich nadziei.

• Gość: ciekawy Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 213.155.167.* 22.10.03, 19:25
      I co powinna odpowiadac na pytania grupki sfrustrowanych
      anonimow? Przeciez powyzsza dyskusja pokazuje, ze jak nie
      marudzicie to sie obrazacie, albo obrazacie innych. Mysle
      ze Pani Domagale bedzie szkoda czasu na "takie" kontakty
      z watpliwa opinia publiczna
      • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 19:32
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> I co powinna odpowiadac na pytania grupki sfrustrowanych
        > anonimow? Przeciez powyzsza dyskusja pokazuje, ze jak nie
        > marudzicie to sie obrazacie, albo obrazacie innych. Mysle
        > ze Pani Domagale bedzie szkoda czasu na "takie" kontakty
        > z watpliwa opinia publiczna

Ciekawy, rozumiem że jako anonim to Ty należysz do tej grupki "sfrustrowanych
        anonimów", reszta forumowiczów mimo anonimowości nie jest sfrustrowana i uważa,
        że obowiązkiem rzecznika jest odpowiadać na pytania stawiane urzędnikom i
        politykom !
        • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 22.10.03, 19:43
          Jesli sie pani Domagala boi wyzwisk czy chamstwa, to mozna to z pewnoscia jakos
          moderowac. Czat mozna na pewno moderowac, a i forum chyba tez, jesli redakcja
          bedzie kasowac nieprzyzwoite watki.

Natomiast jesli wladza boi pytan, to oznacza, ze ma cos na sumieniu. Zyjemy w
          wolnym i demokratycznym kraju, gdzie na Boga nie ma chyba standardow
          bialoruskich.
          • hanuta1 cenzura wątków? 22.10.03, 21:16
            absztyfikant napisał:

> Jesli sie pani Domagala boi wyzwisk czy chamstwa, to mozna to z pewnoscia
            jakos
            >
            > moderowac. Czat mozna na pewno moderowac, a i forum chyba tez, jesli redakcja
            > bedzie kasowac nieprzyzwoite watki.

Cos absztyfikant stal sięv ostatnio bardzo pewny siebie. " Moderowanie wątkow"
            to nieco sprzeczne z demokratycznym duchem tego forum. Nie rozpedzaj sie
            zanadto moderatorze!
            • Gość: stasiek Re: cenzura wątków? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 21:29
              hanuta1 napisała:

> absztyfikant napisał:
              >
              > > Jesli sie pani Domagala boi wyzwisk czy chamstwa, to mozna to z pewnoscia
              > jakos
              > >
              > > moderowac. Czat mozna na pewno moderowac, a i forum chyba tez, jesli redak
              > cja
              > > bedzie kasowac nieprzyzwoite watki.
              >
              > Cos absztyfikant stal sięv ostatnio bardzo pewny siebie. " Moderowanie
              wątkow"
              > to nieco sprzeczne z demokratycznym duchem tego forum. Nie rozpedzaj sie
              > zanadto moderatorze!

W swoim czasie było określenie "supercenzor", może absztyfikant chce zostać
              supermoderatorem lub superarbitrem?
              • hanuta1 Re: cenzura wątków? 22.10.03, 22:22
                >
                > W swoim czasie było określenie "supercenzor", może absztyfikant chce zostać
                > supermoderatorem lub superarbitrem?

Nie mam nic przeciw cenzurze, ale nie lubię jak dokazuje jakiś "absztyfikant"
                udając supercenzora. Wątek o P.S. został zdjęty "siłami natury", a nie dla
                satysfakcji wątpliwych pismakow.

Balansując na linie bez asekuracji - uważaj na węzły.
                • absztyfikant Re: cenzura wątków? 22.10.03, 23:49
                  To ponizej pasa. Ciebie ocenzurowano hanutko i slusznie, bo zarzucalas pewnej
                  osobie homoseksualizm jako argument w dyskusji. Ja mowie o moderowaniu w
                  przypadku, gdyby pani rzecznik sobie tego zyczyla. I to tylko w przypadku,
                  gdyby byla przez kogos obrazana takimi niemerytorycznymi chwytami w jakich Ty
                  gustujesz.
                  • Gość: obserwator Re: cenzura wątków? IP: 217.98.98.* 23.10.03, 23:32
                    To ponizej pasa. Ciebie ocenzurowano hanutko i slusznie, bo zarzucalas pewnej
                    > osobie homoseksualizm jako argument w dyskusji. Ja mowie o moderowaniu w
                    > przypadku, gdyby pani rzecznik sobie tego zyczyla. I to tylko w przypadku,
                    > gdyby byla przez kogos obrazana takimi niemerytorycznymi chwytami w jakich Ty
                    > gustujesz.

O ile dobrze czytam ze zrozumieniem, Hanuta odkrywa pewne sprawy i nie jest jej
                    (podobnie jak Absztyfikantowi, p.Gorce, G.W...)wszystko jedno. O
                    homoseksualizmie wspomniała kiedys na marginesie pewnego wątku i stwierdziła,
                    że to niezbyt wazne. Cos tu KOGOŚ mocno zabolało.Ale czemu to Absztyfikant
                    wraca do tej sprawy?Chwyty "niemerytoryczne" widać nie są wyłącznie
                    specjalnosdcią tej dowcipnej i inteligentnej rozmówczyni? Lubię jej posty
                    zresztą.
                    • absztyfikant Re: cenzura wątków? 24.10.03, 23:18
                      Niech hanutka odkrywa takie spray na kozetce u psychiatry. Takie introspekcje
                      bywaja ciekawe.

Absztyfikant wraca do tej sprawy, bo jak sam zauwazyles, nie jest mu wszystko
                      jedno. Pozdrawiam.
                      • hanuta1 Re: cenzura wątków? 25.10.03, 23:07
                        Absztyfikant raczyl napisac:
                        Niech hanutka odkrywa takie spray na kozetce u psychiatry. Takie introspekcje
                        > bywaja ciekawe.

Dzieki stary, ale to Ty masz problemy!
                        • absztyfikant Re: cenzura wątków? 26.10.03, 19:42
                          Oj Hanutko, Ty wiesz i ja wiem o co tak naprawde w naszej glupawej dyskusji
                          chodzi. Ja mam inna ocene zachowania dr. P.S., Ty masz inna. I tyle.
                          • hanuta1 Re: cenzura wątków? 27.10.03, 17:11
                            absztyfikant napisał:

> Oj Hanutko, Ty wiesz i ja wiem o co tak naprawde w naszej glupawej dyskusji
                            > chodzi.
                            Jak glupia, to nie pisz. I nie mów do mnie Hanutko, Misiu!
                            • absztyfikant Re: cenzura wątków? 27.10.03, 17:41
                              Zgoda.
    • Gość: rokita Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 217.98.97.* 23.10.03, 00:28
      popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech odpowiada na pytania !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ana Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 10:14
        byleby tylko nie odpowiadała tak,jak ma w zwyczaju p.jacyna-witt...a swoją
        drogą rzecznik jurczyka to baaardzo ciężki kawałek chleba...chyba z łapanki
        musieli brać!
        • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 23.10.03, 13:25
          Moze i ciezki kawalk chleba, ale magistrat to nie oboz koncentracyjny. Przymusu
          nie ma. Ta funkcja to nawet powiedzialbym nagroda i wyroznienie.
          • Gość: Ana Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 14:55
            absztyfikant napisał:

> Moze i ciezki kawalk chleba, ale magistrat to nie oboz koncentracyjny.
            Przymusu
            >
            > nie ma. Ta funkcja to nawet powiedzialbym nagroda i
            wyroznienie.....................................................................
            no,nie Absztyfikancie!Teraz to już sobie jaja robisz...
            • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 23.10.03, 15:00
              Jesli sie powaznie traktuje swoja prace, to jest to ciezki kawalek chleba. Jaj
              kolezanko Ano sobie bynajmniej nie robie. Pozdrawiam serdecznie.
    • absztyfikant Kim jest nowa rzeczniczka? 23.10.03, 14:42
      Czy ktos mi powie w koncu ? Cos wiecej niz imie i nazwisko ?????????!!!!!!!
    • Gość: Maja Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.org 23.10.03, 22:32
      Niech gazeta zaproponuje to pani Domagale, a jak sie zgodzi to mysle, ze bedzie
      mozna ja pytac o rozne sprawy dotyczace administrowania miastem. Bedzie to
      dobry sposob na przyblizenie urzednikow ludziom.
      • Gość: Jerzy Sawka K. Domagała na forum ! IP: *.szcz.gazeta.pl 24.10.03, 12:08
        Propozycję forumową Katarzynie Domagale przekazałem. Nie była zaskoczona, bo ją
        zna, gdyż forum czyta. Odpowiedź da w przyszłym tygodniu. Umówiliśmy się na
        telefon w poniedziałek.

• absztyfikant Re: K. Domagała na forum ! 24.10.03, 12:10
          To zacnie ze strony Pani Rzecznik, ze czyta. Bedziemy mieli wszyscy ulatwione
          zadanie. Mysle, ze watki "czysto miejskie" moga byc interesujace dla
          wszystkich. A za odpowiedz dziekuje.
    • Gość: rado Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.51.* 25.10.03, 08:35
      absztyfikant napisał:

> Katarzyna Domagala na Forum !!!

w zasadzie wszystko popieram i sie zgadzam ale nie wiem kim jest ta domagala.
      pozdrawiam rado
      • Gość: rado Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.51.* 25.10.03, 08:37
        Gość portalu: rado napisał(a):

> absztyfikant napisał:
        >
        > > Katarzyna Domagala na Forum !!!
        >
        > w zasadzie wszystko popieram i sie zgadzam ale nie wiem kim jest ta domagala

no juz wiem kim on jest, ale ona jest nam tu nie potrzeban ona jest tymczasowa
        poczekajmy na prawdziwego rzecznika. pozdrawiam rado
        • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 25.10.03, 13:43
          A dlaczego czekac ? Jak bedzie ktos nowy, to najwyzej sie wymienia przy
          komputerze. Nowa swiecka tradycja:)
          • Gość: stasiek Redaktorze Jerzy Sawko; przypomnienie o sesji rady IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 13:50
            absztyfikant napisał:

> A dlaczego czekac ? Jak bedzie ktos nowy, to najwyzej sie wymienia przy
            > komputerze. Nowa swiecka tradycja:)

Szanowny redaktorze; pragnę przypomnieć o sesji rady miasta w dniu 27.10.2003
            nie dajcie sobie jej utajnić !
          • Gość: rado Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.51.* 25.10.03, 13:58
            absztyfikant napisał:

> A dlaczego czekac ? Jak bedzie ktos nowy, to najwyzej sie wymienia przy
            > komputerze. Nowa swiecka tradycja:)

no bo ta jest tymczasowo a jak tymczasowo to nie ma ani odpowiedzialnosci ani
            odpowiedniego zaangazowania. z drugiej strony to wszyscy jej poprzednicuy
            okazali sie tymczasowi. pozdrawiam rado
            • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 14:04

> no bo ta jest tymczasowo a jak tymczasowo to nie ma ani odpowiedzialnosci ani
              > odpowiedniego zaangazowania. z drugiej strony to wszyscy jej poprzednicuy
              > okazali sie tymczasowi. pozdrawiam rado

Rado nie przesadzaj z tym usprawiedliwianiem rzeczników prasowych magazyniera
              ich tymczsowościa; jak trzeba będzie "wieszać" to okaże się że "sukces" ma
              tylko nieszczęśliwego ojca , a "szubienic" będzie kilkanaście!
              • Gość: rado Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.51.* 25.10.03, 14:11
                Gość portalu: stasiek napisał(a):
                > Rado nie przesadzaj z tym usprawiedliwianiem rzeczników prasowych magazyniera
                > ich tymczsowościa; jak trzeba będzie "wieszać" to okaże się że "sukces" ma
                > tylko nieszczęśliwego ojca , a "szubienic" będzie kilkanaście!

jejku troszke spokojniej. rozumiesz poprostu chodzi o to ze by sobie pogadac.
                odloz ten noz. pozdrawiam rado
                • Gość: stasiek Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 14:16

> Gość portalu: stasiek napisał(a):
                  > > Rado nie przesadzaj z tym usprawiedliwianiem rzeczników prasowych magazyni
                  > era
                  > > ich tymczsowościa; jak trzeba będzie "wieszać" to okaże się że "sukces" ma
                  >
                  > > tylko nieszczęśliwego ojca , a "szubienic" będzie kilkanaście!
                  >
                  > jejku troszke spokojniej. rozumiesz poprostu chodzi o to ze by sobie pogadac.
                  > odloz ten noz. pozdrawiam rado

Rado spokojnie z tym nożem lub "uwentualnie z tym stryczkiem", to figury
                  stylistyczne zwana "przerzutniami", przez innych nazywane przenośnimi!
    • Gość: 3 droga Dziewczyna o perłowych włosach ! Omega ! nt IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 14:19
      • Gość: obserwator Re: Dziewczyna o perłowych włosach ! Omega ! nt IP: 217.98.98.* 25.10.03, 23:04
        Brawo Pinokio!
        A gdzież to nasz zalotnik (absztyfihkant)? Na kozetce u psychiatry leczy nerwy
        po ostatniej potyczce? Nie życzę mu bezrobocia, bo pewnie zamęczy swego
        psychoterapeutę biedną historią swego życia. Apeluję do redakcji G.W. Jeśli nie
        jest wam wszystko jedno dajcie temu człowiekowi jakieś zajęcie , na Zeusa, bo
        forum nie działa dobrze na jego stan psychiczny.

"Kazdy poszkodowany na umysle wysyla innych do psychiatry".
        • absztyfikant Re: Dziewczyna o perłowych włosach ! Omega ! nt 26.10.03, 19:26
          Dziekuje za troske. Wszystko OK. A dla Pana wiadomosci forum dla mnie jest
          pewna forma kozetki, gdzie swoje "Weltschmerze" mozna innym ujawniac.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Jerzy Sawka W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szcz.gazeta.pl 27.10.03, 18:58
      Dziś telefonicznie rozmawiałem z panią Katarzyną. Jutro da stuprocentową
      odpowiedź. Sama wejdzie na forum i powie co i jak.
      • Gość: leon Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: 217.98.97.* 27.10.03, 22:21
        i dobrze. ma nadzieje, ze sie zgodzi. pozdrawiam.
      • hsps Re: Już wieczór się zbliża 28.10.03, 16:36
        Gość portalu: Jerzy Sawka napisał(a):

> Dziś telefonicznie rozmawiałem z panią Katarzyną. Jutro da stuprocentową
        > odpowiedź. Sama wejdzie na forum i powie co i jak.

Ja tylko tak dla przypomnienia.... dzisiaj ... to już jest to ... jutro (?)
        to co z tymi procentami ?
        • Gość: walpurgia Re: siakos cicho sie zrobilo na tym forum... IP: 217.153.158.* 28.10.03, 17:58
          doprawdy... jakze sprawdza sie powiedzenie to z krową i malym mlekiem co to
          ona daje. Forumowicze jakoś zamilkli gdy tylko upragniona niewiasta
          przemówiła. A i pytań jakby nagle mniej... I bylo tyle krzyczec ??? A Kasi
          gratuluje odwagi w zmaganiach z zajadla opina publiczna.
          • Gość: stasiek Re: siakos cicho sie zrobilo na tym forum... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 18:06
            Gość portalu: walpurgia napisał(a):

> doprawdy... jakze sprawdza sie powiedzenie to z krową i malym mlekiem co to
            > ona daje. Forumowicze jakoś zamilkli gdy tylko upragniona niewiasta
            > przemówiła. A i pytań jakby nagle mniej... I bylo tyle krzyczec ??? A Kasi
            > gratuluje odwagi w zmaganiach z zajadla opina publiczna.

"Krwawa" walpurgio, nie przesadzaj z tym brakiem pytań i chyba pospieszyłaś sie
            z tym "gratulowaniem odwagi w zmaganiach z zajadłą opinią publiczną";
            obowiazkiem rzecznika organu np prezydenta miasta, jest informowanie opinii
            publicznej wszelkimi srodkami komunikacji społecznej i pani rzecznik Katarzyna
            Domagała wypełnia swoje obowiązki, za które pobiera wynagrodzenie, między
            innymi z Twoich i moich podatków !
          • black.night cicho sie, ale w grupie absztyfikantoanawiczów.nt 29.10.03, 02:37
            Gość portalu: walpurgia napisał(a):

> doprawdy... jakze sprawdza sie powiedzenie to z krową i malym mlekiem co to
            > ona daje. Forumowicze jakoś zamilkli gdy tylko upragniona niewiasta
            > przemówiła. A i pytań jakby nagle mniej... I bylo tyle krzyczec ??? A Kasi
            > gratuluje odwagi w zmaganiach z zajadla opina publiczna.
            Prawdą jest, że inicjator , Pan absztyfikant nie korzysta z tej okazji.
      • Gość: katarzyna domagała Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 28.10.03, 16:40
        Zgodnie z wczorajszą zapowiedzią pana Sawki witam na forum.

Deklaruję chęć współpracy. Odpowiem na każde pytanie pod warunkiem, że będzie
        dotyczyło funkcjonowania miasta lub działań czy zamierzeń Prezydenta. Z góry
        uprzedzam, że będę ignorować wszystkie osobiste wycieczki pod adresem
        Prezydenta, czy któregokolwiek z pracowników urzędu.

Jednocześnie proszę pamiętać, że na stronie miejskiego serwisu www.szczecin.pl
        znajduje się link "Twoja opinia na temat funkcjonowania miasta i Urzędu".
        Wysłane pytania trafiają do odpowiednich dyrektorów, którzy udzielają na nie
        odpowiedzi. Biuro Obsługi Interesantów pod adresem www.szczecin.pl/boi/ oddało
        do dyspozycji bazę zawierającą odpowiedzi na najczęściej powtarzające się
        pytania zadawane przez interesantów.

Jeżeli te możliwości Państwa nie satysfakcjonują – proszę pytać. A ja postaram
        się na bieżąco odpowiadać.
        • hsps Re: Pytanko na "rozgrzewkę" 28.10.03, 16:49
          Czy miała Pani okazję przeczytać przynajmniej część postów na tym forum dot.
          Pani szefa i jego wspópracowników ?

P.S.
          Może byłoby dobrze, gdyby założyłaby Pani osobny wątek, chyba praktyczniej.
          • Gość: katarzyna domagała Re: Pytanko na "rozgrzewkę" IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 29.10.03, 12:47
            Owszem, staram się śledzić forum w miarę możliwości na bieżąco, szczególnie
            posty dot. Prezydenta i urzędu.

ps. zaproponuję panu Sawce założenie osobnego "pokoju", tak jak jest to
            zorganizowane na zielonogórskim forum.
            • hsps Re: 29.10.03, 15:08
              Gość portalu: katarzyna domagała napisał(a):

> Owszem, staram się śledzić forum w miarę możliwości na bieżąco, szczególnie
              > posty dot. Prezydenta i urzędu.
              To oczywiście ułatwia komunikację bo można założyć, że wielu argumentów lub
              poglądów nie trzeba dogłąbnie tłumaczyć od początku. (no i odwaga też istotna,
              w końcu laurki na cześć Pani szefa należą tu do osobliwych rzadkości)
              >
              > ps. zaproponuję panu Sawce założenie osobnego "pokoju", tak jak jest to
              > zorganizowane na zielonogórskim forum.
              Jestem również zdecydowanie za nowym podforum ! ("Ordnung muss sein" jak
              mawiali starzy szczecinianie)
        • Gość: stasiek Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 17:55
          Popierając mojego poprzednika w sprawie oddzielnego wątku na tym forum,
          założonego przez Panią prgnę uzyskać odpowiedź na pytanie zadane poniżej1
          Dlaczego nie ma informacji w Biuletynie Informacji Publicznej oficjalnej strony
          internetowej miasta Szczecina, dotyczacej składu osobowego organów statutowych(
          zarządów i rad nadzorczych przedsiębiorstw i spółek prawa handlowego z udziałem
          miasta ?
          • Gość: Baba Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.devs.futuro.pl 28.10.03, 18:30

> Popierając mojego poprzednika w sprawie oddzielnego wątku na tym forum,
            > założonego przez Panią prgnę uzyskać odpowiedź na pytanie zadane poniżej1
            > Dlaczego nie ma informacji w Biuletynie Informacji Publicznej oficjalnej
            strony
            >
            > internetowej miasta Szczecina, dotyczacej składu osobowego organów statutowych
            (
            >
            > zarządów i rad nadzorczych przedsiębiorstw i spółek prawa handlowego z
            udziałem
            >
            > miasta ?

Ja, Baba, w ramach kobiecej solidarności, wyręczę rzeczniczkę i odpowiem
            Stasiek na Twoje pytanie. Co winien zawierać Biuletyn Informacji Publicznej
            określa art. 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej. Ten przepis nie
            zawiera wymogu publikowania w Biuletynie Informacji Publicznej danych, o które
            pytasz.
            Jeżeli jesteś ciekaw składu osobowego organów poszczególnych spółek miejskich,
            to rusz się sprzed kompa i przespaceruj do KRS ( róg ul. Królowej Korony
            Polskiej i Monte Cassino ).
            • Gość: stasiek Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 19:18
              Gość portalu: Baba napisał(a):

>
              > > Popierając mojego poprzednika w sprawie oddzielnego wątku na tym forum,
              > > założonego przez Panią prgnę uzyskać odpowiedź na pytanie zadane poniżej1
              > > Dlaczego nie ma informacji w Biuletynie Informacji Publicznej oficjalnej
              > strony
              > >
              > > internetowej miasta Szczecina, dotyczacej składu osobowego organów statuto
              > wych
              > (
              > >
              > > zarządów i rad nadzorczych przedsiębiorstw i spółek prawa handlowego z
              > udziałem
              > >
              > > miasta ?
              >
              >
              > Ja, Baba, w ramach kobiecej solidarności, wyręczę rzeczniczkę i odpowiem
              > Stasiek na Twoje pytanie. Co winien zawierać Biuletyn Informacji Publicznej
              > określa art. 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej. Ten przepis nie
              > zawiera wymogu publikowania w Biuletynie Informacji Publicznej danych, o
              które
              > pytasz.
              > Jeżeli jesteś ciekaw składu osobowego organów poszczególnych spółek
              miejskich,
              > to rusz się sprzed kompa i przespaceruj do KRS ( róg ul. Królowej Korony
              > Polskiej i Monte Cassino ).

Dziekuję Babo, ale akurat ciebie nie pytałem o tę sprawę, w której udzieliłaś
              mi odpowiedzi!
              Ciebie zapytam o zdrowie i samopoczucie; jak się czujesz Babo, czy w domu
              wszyscy zdrowi ?
              • Gość: katarzyna domagała Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 29.10.03, 15:05
                Zgadzam się z Babą.

Zawartość Biuletynu Informacji Publicznej regulują zapisy ustawy o
                dostępie do informacji publicznej z 6 września 2001 r. W ustawie tej
                nie ma zapisu, który wymaga publikowania informacji dotyczących
                składów osobowych rad nadzorczych i zarządów spółek, w których miasto
                ma udziały. W biuletynie zawarte są wszystkie te informacje, których publikacja
                wynika z ustawy. Nie jest fizycznie możliwe aby BIP umieszczać każdą informację
                dublując inne bazy danych (np. KRS).

BIP działa od niedawna (30 czerwca br.) i nie wykluczam, że w miarę upływu
                czasu będzie ewoluował. Co za tym idzie, może powiększy sie jego baza
                informacyjna.

• Gość: stasiek Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 21:57

> Zgadzam się z Babą.
                  >
                  > Zawartość Biuletynu Informacji Publicznej regulują zapisy ustawy o
                  > dostępie do informacji publicznej z 6 września 2001 r. W ustawie tej
                  > nie ma zapisu, który wymaga publikowania informacji dotyczących
                  > składów osobowych rad nadzorczych i zarządów spółek, w których miasto
                  > ma udziały. W biuletynie zawarte są wszystkie te informacje, których
                  publikacja
                  >
                  > wynika z ustawy. Nie jest fizycznie możliwe aby BIP umieszczać każdą
                  informację
                  >
                  > dublując inne bazy danych (np. KRS).
                  >
                  > BIP działa od niedawna (30 czerwca br.) i nie wykluczam, że w miarę upływu
                  > czasu będzie ewoluował. Co za tym idzie, może powiększy sie jego baza
                  > informacyjna.

Sznowna Pani Katarzyno Domagała !
                  Bardzo dziękuję Pani, że pofatygowała się Pani w swej rzeczniczej funkcji
                  rozsadzić spór jaki powstał, moim zdaniem, miedzy forumowiczami Babą i
                  Staśkiem !
                  Pragnę jednak zwrócić uwagę Pani rzecznik , że uzyskanie danych w Krajowym
                  Rejestrze Sądowym jest odpłatne, ustawa z dnia ...... o dostępie do informacji
                  publicznej nakłada na podmioty w niej zobowiazane, z pewnymi wyjątkami,
                  udzielać informacji nieodpłatnie, to po pierwsze !
                  Po drugie przytoczę Pani moją odpowiedź udzieloną Babie z prośba o
                  przeanalizowanie i odpowiedź >
                  1. Art.1 Ustęp 2 Prawo do informacji publicznej obejmuje uprawnienie do
                  niezwłocznego uzyskania informacji publicznej zawierającej aktualną wiedzę
                  o sprawach publicznych
                  przyzna pani chyba że skład osobowy organów zarzadzajacych i nadzorczych spółek
                  z udziałem miasta gminy Szczecin, jest sprawą publiczną !
                  2. Art.4 ustęp 1 w związku z ustępem 3 tegoż Artykułu
                  3. Art.5 ustęp 3
                  4. Art.6 ustęp 1 pkt 2
                  5. Art.7 ustęp 1 punkt 1
                  6. Art.8 ustęp 3
                  • Gość: Gal Anonim Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.idea.pl 29.10.03, 22:42
                    Przysłuchuję się temu wątkowi i zdaje się, że ktoś nie rozumie tego co pisze
                    albo nie potrafi wyartykułować tego o co mu chodzi. Dotyczy to staśka, który
                    zapytał dlaczego nie ma takich to a takich informacji w BIP-ie.

Chyba dość wyraźnie zostało powiedziane zarówno przez babę jak i Panią
                    Rzecznik, że te informacje nie są wymagane !!!! przez ustawę aby były
                    publikowane w biuletynie. Nigdzie w ustawie nie jest napisane, że składy
                    osobowe rad nadzorczych czy zarządów podlegają zamieszczeniu w BIP. Wyraźnie
                    jest napisane w art. 8, że mogą być udostępniane także inne informacje
                    publiczne.
                    Chyba jest różnica pomiędzy mogą, a są zobowiązane?
                    Pytanie było proste, odpowiedź jest wyczerpująca.
                    Pani rzecznik słusznie zauważyła, że biuletyn działa zaledwie od niecałych 4
                    miesięcy i zapewne będzie zmieniała się jego zawartość. Niewykluczone, że
                    niedługo i te informacje zostaną tam zamieszczone.

PS. Zanim zdecydowałem się zabrać głos w tej sprawie sprawdziłem BIP innych
                    miast (Poznań, Kraków, Warszawa, Wrocław). W żadnym nie znalazłem składów
                    osobowych rad czy zarządów spółek.

• Gość: stasiek Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 07:42
                      Gość portalu: Gal Anonim napisał(a):

> Przysłuchuję się temu wątkowi i zdaje się, że ktoś nie rozumie tego co pisze
                      > albo nie potrafi wyartykułować tego o co mu chodzi. Dotyczy to staśka, który
                      > zapytał dlaczego nie ma takich to a takich informacji w BIP-ie.
                      >
                      > Chyba dość wyraźnie zostało powiedziane zarówno przez babę jak i Panią
                      > Rzecznik, że te informacje nie są wymagane !!!! przez ustawę aby były
                      > publikowane w biuletynie. Nigdzie w ustawie nie jest napisane, że składy
                      > osobowe rad nadzorczych czy zarządów podlegają zamieszczeniu w BIP. Wyraźnie
                      > jest napisane w art. 8, że mogą być udostępniane także inne informacje
                      > publiczne.
                      > Chyba jest różnica pomiędzy mogą, a są zobowiązane?
                      > Pytanie było proste, odpowiedź jest wyczerpująca.
                      > Pani rzecznik słusznie zauważyła, że biuletyn działa zaledwie od niecałych 4
                      > miesięcy i zapewne będzie zmieniała się jego zawartość. Niewykluczone, że
                      > niedługo i te informacje zostaną tam zamieszczone.
                      >
                      > PS. Zanim zdecydowałem się zabrać głos w tej sprawie sprawdziłem BIP innych
                      > miast (Poznań, Kraków, Warszawa, Wrocław). W żadnym nie znalazłem składów
                      > osobowych rad czy zarządów spółek.

I dobrze się stało, że zabrałeś głos Galu Anonimie!
                      Pytanie rzeczywiście było proste, zaś w odpowiedziach zabrakło właśnie tego
                      stwierdzenia, że informacje takie być może zostaną zamieszczone w BIP urzędu
                      miasta Szczecina, gdyż zgodnie z ustawa mogą być tam zamieszczane !
                      Jeszcze chciałbym dodać, że nie ma nieodpowiednich(złych , głupich) pytań, gdyż
                      jezeli ktoś pyta ocoś, to po prostu nie wie i chce się tego od poinformowanych
                      dowiedzieć !
                • Gość: stasiek Prośba do Katarzyny Domagały o skład organów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 21:32

> Zgadzam się z Babą.
                  >
                  > Zawartość Biuletynu Informacji Publicznej regulują zapisy ustawy o
                  > dostępie do informacji publicznej z 6 września 2001 r. W ustawie tej
                  > nie ma zapisu, który wymaga publikowania informacji dotyczących
                  > składów osobowych rad nadzorczych i zarządów spółek, w których miasto
                  > ma udziały. W biuletynie zawarte są wszystkie te informacje, których
                  publikacja
                  >
                  > wynika z ustawy. Nie jest fizycznie możliwe aby BIP umieszczać każdą
                  informację
                  >
                  > dublując inne bazy danych (np. KRS).
                  >
                  > BIP działa od niedawna (30 czerwca br.) i nie wykluczam, że w miarę upływu
                  > czasu będzie ewoluował. Co za tym idzie, może powiększy sie jego baza
                  > informacyjna.

Dziękując za odpowiedź i pragnąc uzupełnić intencję zawartą w poprzednim
                  pytaniu dodam, że nie chodziło mi o umieszczeniu w BIP każdej informacji
                  dublującej inne bazy danych, tylko o skład rad nadzorczych i zarzadów spółek
                  miejskich!
                  W związku z drugą częścią pani, czy mogę wobec tego postawić wniosek o
                  udostępnienie w BIP miasta Szczecina w wersji elektronicznej, informacji
                  publicznej o skladach osobowych organow zarządzających i nadzorczych
                  podmiotów prawnych w tym spółek prawa handlowego z udziałem miasta gminy
                  Szczecin.
                  • hanuta1 Re: Prośba do Katarzyny Domagały o skład orgazmów 30.10.03, 21:43

> Gość portalu: katarzyna domagała napisał(a):
                    >
                    > > Zgadzam się z Babą.
                    > >
                    > > Zawartość Biuletynu Informacji Publicznej regulują zapisy ustawy o
                    > > dostępie do informacji publicznej z 6 września 2001 r. W ustawie tej
                    > > nie ma zapisu, który wymaga publikowania informacji dotyczących
                    > > składów osobowych rad nadzorczych i zarządów spółek, w których miasto
                    > > ma udziały. W biuletynie zawarte są wszystkie te informacje, których
                    > publikacja
                    > >
                    > > wynika z ustawy. Nie jest fizycznie możliwe aby BIP umieszczać każdą
                    > informację
                    > >
                    > > dublując inne bazy danych (np. KRS).
                    > >
                    > > BIP działa od niedawna (30 czerwca br.) i nie wykluczam, że w miarę upływu
                    >
                    > > czasu będzie ewoluował. Co za tym idzie, może powiększy sie jego baza
                    > > informacyjna.
                    >
                    > Dziękując za odpowiedź i pragnąc uzupełnić intencję zawartą w poprzednim
                    > pytaniu dodam, że nie chodziło mi o umieszczeniu w BIP każdej informacji
                    > dublującej inne bazy danych, tylko o skład rad nadzorczych i zarzadów spółek
                    > miejskich!
                    > W związku z drugą częścią pani, czy mogę wobec tego postawić wniosek o
                    > udostępnienie w BIP miasta Szczecina w wersji elektronicznej, informacji
                    > publicznej o skladach osobowych organow zarządzających i nadzorczych
                    > podmiotów prawnych w tym spółek prawa handlowego z udziałem miasta gminy
                    > Szczecin.

Sorry, właśnie wróciłam z forum erotica, było ...dobrze. A Wam o co chodzi?
                  • katarzyna_domagala Re: Prośba do Katarzyny Domagały o skład organów 31.10.03, 15:39
                    Proponuję skorzystać z linku "WNIOSEK O UDOSTĘPNIENIE INFORMACJI PUBLICZNEJ"
                    (główna strona BIP). W ten sposób można uzyskać dane, których jeszcze nie
                    umieszczono w BIP.

• Gość: powolniak Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.espol.com.pl 31.10.03, 23:31

> Dziekuję Babo, ale akurat ciebie nie pytałem o tę
                sprawę, w której udzieliłaś
                > mi odpowiedzi!

Drogi staśku.
                Zadałeś pytanie na forum publicznym, więc mogłeś
                oczekiwac, że odpowie na nie nie taka osoba, jaką sobie
                życzyłeś.
                Jeżeli chcesz, aby nikt obcy nie odpowiadał na twoje
                pytania, załóż sobie własne moderowane forum i będziesz
                miał problem z głowy.
                • Gość: stasiek Re: W sprawie: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 08:24
                  Gość portalu: powolniak napisał(a):

>
                  > > Dziekuję Babo, ale akurat ciebie nie pytałem o tę
                  > sprawę, w której udzieliłaś
                  > > mi odpowiedzi!
                  >
                  > Drogi staśku.
                  > Zadałeś pytanie na forum publicznym, więc mogłeś
                  > oczekiwac, że odpowie na nie nie taka osoba, jaką sobie
                  > życzyłeś.
                  > Jeżeli chcesz, aby nikt obcy nie odpowiadał na twoje
                  > pytania, załóż sobie własne moderowane forum i będziesz
                  > miał problem z głowy.

Powolniaku, fakt niezręczne sformułowanie, ale rzeczywiście pytanie skierowałem
                  na forum publicznym, imiennie do pani Katarzyny Domagały i dlatego taka moja
                  reakcja odpowiedzi na to pytanie Baby .
                  W dalszej dyskusji na temat tego pytania pokajałem się jednak, jeżeli dobrze
                  sobie przypominam, podziękowałem Babie !
            • Gość: stasiek Baba w związku z §§ Art.8 ustawy o inf.publicznej! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 20:10

> Ja, Baba, w ramach kobiecej solidarności, wyręczę rzeczniczkę i odpowiem
              > Stasiek na Twoje pytanie. Co winien zawierać Biuletyn Informacji Publicznej
              > określa art. 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej. Ten przepis nie
              > zawiera wymogu publikowania w Biuletynie Informacji Publicznej danych, o
              które
              > pytasz.
              > Jeżeli jesteś ciekaw składu osobowego organów poszczególnych spółek
              miejskich,
              > to rusz się sprzed kompa i przespaceruj do KRS ( róg ul. Królowej Korony
              > Polskiej i Monte Cassino ).

Babo, po przeanalizowaniu sprawy sprawdziłem w witrynie www.sejm.gov.pl
              przepisy art 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej i radził bym Tobie
              abyś zapoznala się także z przepisami artykułów do ktorych odsyłają §§ tego
              artykułu !
              • Gość: Baba Do Staśka IP: *.devs.futuro.pl 28.10.03, 22:22

> Babo, po przeanalizowaniu sprawy sprawdziłem w witrynie www.sejm.gov.pl
                > przepisy art 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej i radził bym Tobie
                > abyś zapoznala się także z przepisami artykułów do ktorych odsyłają §§ tego
                > artykułu !

Widzisz Stachu, art. 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej dzieli się na
                ustępy, podobnie jak przepisy, do których są odesłania w jego treści. Nie mogę
                więc zapoznać się - zgodnie z Twoja sugestią - z przepisami, do których
                odsyłają paragrafy, bo w art. 8 paragrafów po prostu nie ma.
                Ale ciekawa jestem , któryż to przepis zawiera wymóg publikowania w Biuletynie
                Informacji Publicznej informacji o składach osobowych spółek miejskich.
                Skoro jesteś takim znawcą, to chętnie zapoznam się z Twoimi wywodami w tej
                materii.

PS. U mnie w domu wszyscy zdrowi, ale u Ciebie widzę coś z czytaniem ze
                zrozumieniem tekstu słabo.

Pozdrawiam - Baba
                • Gość: stasiek Do Baby w związku ze zdrowiem ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 07:23

>
                  > > Babo, po przeanalizowaniu sprawy sprawdziłem w witrynie www.sejm.gov.pl
                  > > przepisy art 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej i radził bym Tob
                  > ie
                  > > abyś zapoznala się także z przepisami artykułów do ktorych odsyłają §§ teg
                  > o
                  > > artykułu !
                  >
                  > Widzisz Stachu, art. 8 ustawy o dostępie do informacji publicznej dzieli się
                  na
                  >
                  > ustępy, podobnie jak przepisy, do których są odesłania w jego treści. Nie
                  mogę
                  >
                  > więc zapoznać się - zgodnie z Twoja sugestią - z przepisami, do których
                  > odsyłają paragrafy, bo w art. 8 paragrafów po prostu nie ma.
                  > Ale ciekawa jestem , któryż to przepis zawiera wymóg publikowania w
                  Biuletynie
                  > Informacji Publicznej informacji o składach osobowych spółek miejskich.
                  > Skoro jesteś takim znawcą, to chętnie zapoznam się z Twoimi wywodami w tej
                  > materii.
                  >
                  > PS. U mnie w domu wszyscy zdrowi, ale u Ciebie widzę coś z czytaniem ze
                  > zrozumieniem tekstu słabo.
                  >
                  > Pozdrawiam - Baba

Babo, Stachu to może być np Kamiński z PBTK Trakt , jeżeli mogę mieć do Ciebie
                  prośbę to zwracaj się do mnie Stasiek, to po pierwsze !
                  Po drugie to wypadałoby przed skarceniem mnie zapytać także o moje zdrowie i
                  mojej rodziny !
                  Po trzecie masz rację nie ma w Art. 8 §§ tylko są ustepy punkty tirety itd;
                  masz moje przyzwolenie na zbesztanie mnie z tego powodu, jednak chyba to Ty
                  musisz dokładnie przeczytać cały tekst ustawy o dostepie do inforamacji
                  publicznej szczególnie zas przepisy Rozdziałów 1 i 2 , oczywiście z ich
                  zrozumieniem, i tak:
                  1. Art.1 Ustęp 2 Prawao do informacji publicznej obejmuje uprawnienie do
                  niezwłocznego uzyskania informacji publicznej zawierającej aktualną wiedzę
                  o sprawach publicznych
                  przyznasz chyba że skład osobowy organów zarzadzajacych i nadzorczych spółek z
                  udzialem miasta gminy Szczecin jest sprawą publiczną !
                  2. Art.4 ustęp 1 w zwiazku z ustępem 3 tegoż Artykulu
                  3. Art.5 ustęp 3
                  4. Art.6 ustęp 1 pkt 2
                  5. Art.7 ustęp 1 punkt 1
                  i na końcu przywołam tak "hołubiony" przez Ciebie Art. 8 w ustępie 3

Zycząc zdrowia i dobrego samopoczucia pozostaję z szacunkiem !
                  Stasiek
                  • Gość: niktniejestnikim Powodzenia Pani Katrzyno, niemniej... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 09:09
                    sam profesjonalizm, odwaga (itd) -których jak przeczuwam - Pani nie brakuje to
                    za mało. Niezbędne będzie jeszcze szczęście ( i to w ilościach wręcz
                    przemysłowych ). To trochę jak z pracami saperskmi. Czasem będzie Pani Miała do
                    czynienia z niewypałami, a czasem niestety z minami na innych zastawionymi. Nie
                    brakuje też myśliwych polujących na saperów.Gdybym o nich słyszał postaram się
                    pomóc.
                  • Gość: Baba Re: Do Staśka ( absolutnie nie Stacha) IP: *.devs.futuro.pl 30.10.03, 02:52

> Babo, Stachu to może być np Kamiński z PBTK Trakt , jeżeli mogę mieć do
                    Ciebie
                    > prośbę to zwracaj się do mnie Stasiek, to po pierwsze !
                    > Po drugie to wypadałoby przed skarceniem mnie zapytać także o moje zdrowie i
                    > mojej rodziny !
                    > Po trzecie masz rację nie ma w Art. 8 §§ tylko są ustepy punkty tirety itd;
                    > masz moje przyzwolenie na zbesztanie mnie z tego powodu, jednak chyba to Ty
                    > musisz dokładnie przeczytać cały tekst ustawy o dostepie do inforamacji
                    > publicznej szczególnie zas przepisy Rozdziałów 1 i 2 , oczywiście z ich
                    > zrozumieniem, i tak:
                    > 1. Art.1 Ustęp 2 Prawao do informacji publicznej obejmuje uprawnienie do
                    > niezwłocznego uzyskania informacji publicznej zawierającej aktualną wiedzę
                    > o sprawach publicznych
                    > przyznasz chyba że skład osobowy organów zarzadzajacych i nadzorczych spółek
                    z
                    > udzialem miasta gminy Szczecin jest sprawą publiczną !
                    > 2. Art.4 ustęp 1 w zwiazku z ustępem 3 tegoż Artykulu
                    > 3. Art.5 ustęp 3
                    > 4. Art.6 ustęp 1 pkt 2
                    > 5. Art.7 ustęp 1 punkt 1
                    > i na końcu przywołam tak "hołubiony" przez Ciebie Art. 8 w ustępie 3
                    >
                    > Zycząc zdrowia i dobrego samopoczucia pozostaję z szacunkiem !
                    > Stasiek

Stasiek, na wstępie mojego listu zapytuję jak tam Twoje zdrowie, a czy w domu
                    wszyscy zdrowi ?
                    Rozumiem, iż przywołane przez Ciebie przepisy uzasadniają Twoją tezę ,że w
                    Biuletynie Informacji Publicznej winny być publikowane składy osobowe zarządów
                    i spółek miejskich.
                    Skoro jak widzę coś słabo ze zrozumieniem treści przywołanych przez Ciebie
                    przepisów to może jednak troche pomogę w ich analizie. Biuletyn Informacji
                    Publicznej jest urzędowym publikatorem teleinformatycznym . W tymże
                    informatorze,jak wynika z " hołubionego przeze mnie" art. 8 ust. 3 ustawy o
                    dostępie do informacji publicznej " podmioty, o których mowa w art. 4 ust. 1 i
                    2 ,( a więc organy władzy publicznej i organy samorządów gospodarczych i
                    zawodowych) obowiązane są do udostępniania (....) informacji publicznych o
                    których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 1-3, pkt 4 lit. a) tiret drugie, , lit. c) i
                    d) i pkt 5."

Z pzrywoanych wyzej tylko art. 6 ust. 1 pkt 5 e) odnosi się do spółek
                    miejskich , ale dotyczy informacji o dochodach, stratach spółek handlowych oraz
                    dysponowaniu tymi dochodami i sposobie pokrywania strat.

Nie każda informacja publiczna jest publikowana w Biuletynie Informacji
                    Publicznej.

Polecam Twojej uwadze art. 10 ust. 1 , który stanowi, iż informacja publiczna,
                    która nie została udostępniona w Biuletynie Informacji Publicznej jest
                    udostępniana na wniosek.
                    A i jeszcze jedno - udostępnianie informacji publicznej na wniosek wcale nie
                    musi być bezpłatne, co wynika z art. 15 ustawy o dostępie do informacji
                    publicznej. Ale to już tak tylko na marginesie,w kontekście Twojej uwagi do
                    Pani Rzecznik, że informacja z KRS kosztuje.

I jak tam Stasiek, w domu wszyscy zdrowi ? O co z troską pyta się
                    - Baba

• Gość: stasiek Do Baby z pozdrowieniami ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 07:53

>
                      > > Babo, Stachu to może być np Kamiński z PBTK Trakt , jeżeli mogę mieć do
                      > Ciebie
                      > > prośbę to zwracaj się do mnie Stasiek, to po pierwsze !
                      > > Po drugie to wypadałoby przed skarceniem mnie zapytać także o moje zdrowie
                      > i
                      > > mojej rodziny !
                      > > Po trzecie masz rację nie ma w Art. 8 §§ tylko są ustepy punkty tirety itd
                      > ;
                      > > masz moje przyzwolenie na zbesztanie mnie z tego powodu, jednak chyba to T
                      > y
                      > > musisz dokładnie przeczytać cały tekst ustawy o dostepie do inforamacji
                      > > publicznej szczególnie zas przepisy Rozdziałów 1 i 2 , oczywiście z ich
                      > > zrozumieniem, i tak:
                      > > 1. Art.1 Ustęp 2 Prawao do informacji publicznej obejmuje uprawnienie do
                      >
                      > > niezwłocznego uzyskania informacji publicznej zawierającej aktualną wie
                      > dzę
                      > > o sprawach publicznych
                      > > przyznasz chyba że skład osobowy organów zarzadzajacych i nadzorczych spół
                      > ek
                      > z
                      > > udzialem miasta gminy Szczecin jest sprawą publiczną !
                      > > 2. Art.4 ustęp 1 w zwiazku z ustępem 3 tegoż Artykulu
                      > > 3. Art.5 ustęp 3
                      > > 4. Art.6 ustęp 1 pkt 2
                      > > 5. Art.7 ustęp 1 punkt 1
                      > > i na końcu przywołam tak "hołubiony" przez Ciebie Art. 8 w ustępie 3
                      > >
                      > > Zycząc zdrowia i dobrego samopoczucia pozostaję z szacunkiem !
                      > > Stasiek
                      >
                      >
                      > Stasiek, na wstępie mojego listu zapytuję jak tam Twoje zdrowie, a czy w domu
                      > wszyscy zdrowi ?
                      > Rozumiem, iż przywołane przez Ciebie przepisy uzasadniają Twoją tezę ,że w
                      > Biuletynie Informacji Publicznej winny być publikowane składy osobowe
                      zarządów
                      >
                      > i spółek miejskich.
                      > Skoro jak widzę coś słabo ze zrozumieniem treści przywołanych przez Ciebie
                      > przepisów to może jednak troche pomogę w ich analizie. Biuletyn Informacji
                      > Publicznej jest urzędowym publikatorem teleinformatycznym . W tymże
                      > informatorze,jak wynika z " hołubionego przeze mnie" art. 8 ust. 3 ustawy o
                      > dostępie do informacji publicznej " podmioty, o których mowa w art. 4 ust. 1
                      i
                      > 2 ,( a więc organy władzy publicznej i organy samorządów gospodarczych i
                      > zawodowych) obowiązane są do udostępniania (....) informacji publicznych o
                      > których mowa w art. 6 ust. 1 pkt 1-3, pkt 4 lit. a) tiret drugie, , lit. c) i
                      > d) i pkt 5."
                      >
                      > Z pzrywoanych wyzej tylko art. 6 ust. 1 pkt 5 e) odnosi się do spółek
                      > miejskich , ale dotyczy informacji o dochodach, stratach spółek handlowych
                      oraz
                      >
                      > dysponowaniu tymi dochodami i sposobie pokrywania strat.
                      >
                      > Nie każda informacja publiczna jest publikowana w Biuletynie Informacji
                      > Publicznej.
                      >
                      > Polecam Twojej uwadze art. 10 ust. 1 , który stanowi, iż informacja
                      publiczna,
                      > która nie została udostępniona w Biuletynie Informacji Publicznej jest
                      > udostępniana na wniosek.
                      > A i jeszcze jedno - udostępnianie informacji publicznej na wniosek wcale nie
                      > musi być bezpłatne, co wynika z art. 15 ustawy o dostępie do informacji
                      > publicznej. Ale to już tak tylko na marginesie,w kontekście Twojej uwagi do
                      > Pani Rzecznik, że informacja z KRS kosztuje.
                      >
                      > I jak tam Stasiek, w domu wszyscy zdrowi ? O co z troską pyta się
                      > - Baba
                      >

Dziękuję Babo, u mnie w domu łącznie ze mną wszyscy zdrowi, mam nadzieję że Ty
                      i twoja rodzina także czujecie się zdrowo!

Twoja bardzo obszerna informacja w pełni mnie zadowoliła i upewniła , że w ślad
                      za zapytaniem, które piostawiłem pani rzecznik Katarzynie Domagale, mogę
                      postawić wniosek o udostępnienie w BIP miasta Szczecina w wersji elektronicznej
                      informacji publicznej o skladach osobowych organow zarządzających i nadzorczów
                      podmiotów prawnych w tym spółek prawa handlowego z udziałem miasta gminy
                      Szczecin. Czy mogę liczyć na to że przyłączysz się do mojego wniosku?

Usmiechnij się Babo, jutro będzie lepiej !
                      • Gość: kk Re: Do Baby z pozdrowieniami ! IP: *.espol.com.pl 01.11.03, 20:17
                        A ja chcialby spytac pani rzecznik o nastepujace rzeczy:

- co z inwestycja Holendrow na pl. Solidarnosci

• katarzyna_domagala Re: Do Baby z pozdrowieniami ! 03.11.03, 14:01
                          Rozmowy z Holendrami trwają. Zastępca Prezydenta Leszek Chwat spotka się z
                          przedstawicielami Von der Heyden Group w ciągu najbliższych dwóch tygodni i
                          omówi warunki inwestowania przez nich w Szczecinie.
    • Gość: G.D Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 13:32
      katarzyna domagała jest p.o. rzecznika prezydenta miasta
      • absztyfikant Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! 02.11.03, 16:48
        Kto wie, moze jak sie sprawdzi na forum, to przestanie pelnic obowiazki, a
        zacznie zycie rzeczniczki.
    • Gość: polo Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 00:09
      Człowieku! Czyś ty też zwariował? Przecież ty masz być chory! No... Ty jesteś
      chory! Cięż-ko cho-ry! Pięćdziesiąt tysięcy złotych ten dzień mnie kosztował!
      Czy... Chcesz siedzieć razem ze mną?! Jak ci się nudzi to wyjedź! Na grzyby
      pojedź! Szlag mnie trafi!
      • Gość: ja Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 00:15
        no przeciez to nie o mnie chodzi :)))
        • Gość: sory Re: Do red. Jerzego Sawki: K. Domagała na forum ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 00:16
          sory inne imię, a już myżlełem że redaktorem zostałeś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka