kvakva 04.11.08, 21:55 W/g załączonego plany nie można wjechać do Auchana jadąc od Ustowskiej. Na słynnym wiszącym rondzie są za to dwa zjazdy na północną nitkę Autostrady Poznańskiej, w tym jeden pod prąd. Gratuluję pomysłowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdn Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem 04.11.08, 22:03 zapomnieliście dodać, że Auchan spartaczył budowę ścieżek rowerowych, które wykończono niezgodnie z przepisami, a rowezyści muszą łamać prawo by móc komofortowo przejechać w kierunku ulicy Ustowskiej lub w kierunku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem IP: *.chello.pl 05.11.08, 01:01 O komfortowych przejazdach rowerzystow wiem z doswiadczenia zdecydowanie za duzo. Dzisiaj kolejny delikwent przesliznal mi sie doslownie po zderzaku na zielonej strzalce. Ale zeby nie zmieniac tematu: widzialem toto w budowie, rowerzysci sobie poradza, o ile beda przestrzegac przepisow. Jak wszedzie. Chyba ze bedziemy chcieli komfortowo, wtedy samochody razem z rowerzystami beda przejezdzac po pasach na zielonym dla pieszych. Ku chwale idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewdor Re: Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 10:05 Jeśli rowerzyści będą tam przestrzegać przepisów to zatrzymają się i umrą z głodu, bo po dojechaniu do pewnego miejsca znaki zabranianią rowerzysom dosłowie wszystkiego. Czyżby projektant i wykonawca mieli coś wspólnego z Kononowiczem??? Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem 05.11.08, 13:01 Gość portalu: mm napisał(a): > O komfortowych przejazdach rowerzystow wiem z doswiadczenia zdecydowanie za > duzo. Dzisiaj kolejny delikwent przesliznal mi sie doslownie po zderzaku na > zielonej strzalce. Znaczy on wpadł na Ciebie na zielonej strzałce, czy też Ty nie zachowałeś ostrożności przy przejeżdżaniu skrzyżowania na _czerwonym świetle_? Czy może obaj mieliście coś na sumieniu? Zielona strzałka znaczy STOP. Jeśli ktokolwiek zbliża się w tym momencie do skrzyżowania na swoim zielonym (nieważne,czy piechur, czy dwu, czy czterokołowiec), masz mu ustąpić pierwszeństwa. Mi raz idiota w autobusie wymusił w ten sposób pierwszeństwo na Unii Lubelskiej, kiedy jechałem ścieżką, ale się przecież nie będę siłował z autobusem. Od tamtej pory unikam tej ścieżki, jak ognia. Bezpieczniej czuję się na jezdni. W kilku innych miejscach też miałem podobne akcje - zawsze to samo - rozpędzony samochód wpada na zielonej strzałce, olewając to, że ktoś inny (czyt. pieszy, rowerzysta), ma zielone światło. \> Ale zeby nie zmieniac tematu: widzialem toto w budowie, rowerzysci sobie > poradza, o ile beda przestrzegac przepisow. Niekoniecznie. Pojazd, który skręca w drogę poprzeczną, musi ustąpić pierwszeństwa rowerzystom zarówno znajdującym się na przejeździe, jak i nań wjeżdżającym. Przy Auchan jest bardzo łagodny łuk umożliwiający zjazd/ wyjazd z dużymi prędkościami. Jest to cholernie niebezpieczne dla rowerzysty. Dla bezpieczeństwa powinno się tam albo zmienić promienie łuku, albo poprawadzić drogę dla rowerów w sposób bezkolizyjny, np. pod wjazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
mdn Re: Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem 08.11.08, 23:39 ja bym proponował postawić znak C-13 droga dla rowerów i wstawić znak Zakaz ruchu pojazdom samochodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Red. "błąd" Rabenda 04.11.08, 23:23 To kolejny przykład drukowania przez GW kompromitujących głupot nawet w tak banalnym temacie jak graficzka... no cóż. Przecież Jachim jest od wazelinowania władzy a nie kontrolowania popełniającego nagminnie błędy Rabendy, nie mówiąc już o manii kładkowej tego ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
xes_szcz Re: Za rondem do hipermarketu, rondami z powrotem 05.11.08, 10:25 Za to można wyjechać pod prąd. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Kompromitacja!! To nie jest teren Szczecina!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 13:21 to nie jest szczeciński hipermarket więc nie może być największy w Szczecinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Kompromitacja!! To nie jest teren Szczecina!! IP: *.chello.pl 05.11.08, 23:20 Ale Szczecin może uczyć sie od Kołbaskowa jak załatwiać sprawę hipermarketu- inwestor BUDUJE DROGI DOJAZDOWE. A w Szczecinie oprócz LEROY MERLIN żaden inwestor nie był zobowiązany do zapewnienia bezpiecznego dojazdu i przejść dla pieszych (vide:GALAXY, gdzie powinno być przejście podziemne). Gratuluję i czekam na kolejne markety obok- najlepiej IKEA! PS. "Fachowcy" od dróg w tych czasach budują jakieś dziwne ronda (Giedroycia), władze z hukiem je otwierają(Sosabowskiego) a czytelnicy GW czyli użytkownicy dróg i chodników podpowiadają co należy zrobić by móc jakoś bezpiecznie i "z głową" po nich sie poruszać! Odpowiedz Link Zgłoś