andreas.007 09.11.08, 22:50 fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,87020972.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joa Re: Trzęsacz - platforma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:12 problem w tym,że ten fragment wybrzeża narażony jestna totalna erozję ( o ile w świnoujściu lądu przybywa ,Trzęsacz niknie z oczu. Spotkałam się z teorią punktów węzłowych ale ona raczej podpowiada gdzie nie umieszczać nadmorskich budowli. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale w życiu kilu rzeczom trudno się oprzeć. No i właśnie morze jest taka rzecz. Nie sądzę aby te misterne siateczki z kamyczkami były jakimkolwiek zabezpieczeniem (no może minimalnym). Przeciwstawiać się falom nie jest mądrym pomysłem- raczej chodzi o przekierowanie siły fal. przy konstruowaniu sztucznej wyspy na której znajduje się obecnie Burdż al Arab, wykorzystano system modułów o dość specyficznym kształcie. Myślę,że mniej więcej o to chodzi, po za tym oni mieli na tyle dużo środków aby zaprzęgnąc do roboty tęgie głowy . Odpowiedz Link Zgłoś